انواع روش های درمان سرطان پروستات

غده ی پروستات زیر مثانه قرار دارد و مجرای خلفی را در بر می­ گیرد. پروستات ماده­ ای را ترشح می­ کند که باعث حرکت اسپرم می ­شود. در این مقاله به بررسی انواع روش های درمان سرطان پروستات می پردازیم.

سرطان پروستات بر خلاف بسیاری از سرطان­ ها از سرعت کمی برخوردار است. اگر سرطان پروستات به کندی رشد کند و محدود به پروستات باشد، ممکن است نیازی به درمان نباشد و برعکس در مواردی که سرعت رشد آن سریع باشد، نیاز به درمان الزامی می باشد و باید هر چه سریعتر انجام شود. در این حالت درمان سرطان پروستات با جراحی باز انجام می شود که نتیجه ی آن معمولا بسیار موفقیت آمیز است.

علائم سرطان پروستات

سرطان پروستات در مراحل اولیه معمولاً بدون علامت می ­باشد، ولی اگر سرعت رشد و پیشرفت سریع باشد، علائم ذیل را به وجود می­ آورد:

✅ اشکال در دفع ادرار مثل سوزش و تکرر ادرار

✅ کاهش فشار و باریک شدن ادرار

خون در منی

✅ احساس ناراحتی در لگن

✅ درد استخوان

✅ اختلال جنسی به صورت اختلال نعوظ

آزمایش PSA

تشخیص سرطان پروستات با انجام آزمایش PSA مقدور می ­باشد. مردان بالای 50 سال، بطور سالیانه، باید این آزمایش را برای تشخیص سرطان انجام دهند. مردانی که سابقه سرطان در فامیل درجه یک خود داشته­ اند، باید بعد از 40 سالگی، سالیانه آزمایش فوق را انجام دهند.

25 سال قبل که PSA کشف نشده بود، مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات 1 نفر از 3 نفر بود. ولی امروزه با انجام آزمایش PSA و تشخیص زودرس و اولیه سرطان پروستات، مرگ و میر ناشی از سرطان 1 نفر در 100 نفر می ­باشد.

سرطان پروستات بیماری شایع، در بین مردان است و دومین علت مرگ و میر در آمریکا می­ باشد.  شانس ابتلاء به سرطان پروستات در دوره زندگی، 1 نفر در 6 نفر می ­باشد. با انجام آزمایش PSA، 50 درصد سرطان­ های پروستات در مراحل اولیه و زودرس تشخص داده می ­شوند.

زمانی که می گویند سرطان پروستات متاستاز کرده، بدین معنی است کهسرطان از پروستات خارج شده و ارگان­های دیگر را درگیر کرده است.

اگر PSA بالا باشد، لزوما بدین معنی نیست که فرد با سرطان پروستات دست و پنچه نرم می کند. موارد زیر می تواند مقدار PSA را تحت تاثیر خود قرار دهند و موجب بالا و پایین رفتن سطح آن در خون شوند.

❇ احتباس ادراری

❇ بعد از عمل جنسی

❇ بعد از معاینه انگشتی پروستات از راه مقعد و ماساژ پروستات

❇ بعد از انجام سونوگرافی پروستات از راه مقعد

❇ در عفونت حاد پروستات

❇ بعد از نمونه برداری از پروستات

در آمریکا مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات، بیشتر از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی گزارش شده است. مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات تا سال 2020 دو برابر خواهد شد. سرطان پروستات 1% تمام مرگ و میرها را تشکیل می ­دهد.

چاقی

عوامل مساعد کننده ابتلا به سرطان

سرطان پروستات زمانی اتفاق می­ افتد که، سلول­ های سالم پروستات، غیر طبیعی می­ شوند و دچار رشد غیر قابل کنترل می شوند و سلول­ ها به علت اختلال در ژن رشد پیدا می­ کنند.

# چاقی

افراد چاق بیشتر از افراد لاغر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند. اگر سرطان پروستات در افراد چاق تشخیص داده شود، معمولاً بسیار بدخیم است و درمان سرطان پروستات در آنها بسیار سخت است.

# سن

با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد. سرطان پروستات معمولا بعد از سن 40 سالگی دیده می شود.

# نژاد

گرچه نقش نژاد در بروز سرطان هنوز ثابت نشده است، ولیسیاه ­پوستان بیشتر در معرض سرطان هستند و سرطان ­های آن­ها خیلی بدخیم می­ باشد.

# سابقه فامیلی

افرادی که سابقه سرطان پروستات و یا سینه در فامیل درجه یک خود (پدر،برادر و مادر و…) دارند، نسبت به سایرین 5 برابر بیشتر، شانس ابتلاء به سرطان پروستات دارند.

سرطان پروستات

پیشگیری از سرطان پروستات

✔ داشتن رژیم غذایی سالم

از خوردن غذاهای چرب خودداری کنید و بیشتر از سبزیجات و میوه­ جات مصرف کنید.

✔ فعالیت ورزشی

ورزش سلامتی بدن را تأمین می­ کند و وزن و حالت خلق و خو را بهبود می­ بخشد. افرادی که ورزش نمی ­کنند PSA بالاتری نسبت به افرادی که ورزش می کنند، دارند. ورزش شانس ابتلا به سرطان را کاهش می ­دهد.

✔ وزن

باید با ورزش و گرفتن رژیم غذایی آن را به حد نرمال رساند.

✔ داروها

بعضی از داروها که برای کوچک شدن پروستات استفاده می­ شوند، شانس ابتلا به سرطان را بالا می­ برند، مثل داروی فین استراید

درمان سرطان پروستات بدخیم

انتخاب درمان سرطان پروستات به چند عامل بستگی دارد، که شامل:

☑ سن

☑ سرطان از پروستات خارج شده یا نشده

☑ شدت و بدخیمی سرطان

☑ چگونگی تحمل عوارض بعد از عمل، توسط بیمار

عمل جراحی پروستات

انواع درمان ­های سرطان پروستات

# درمان سرطان پروستات با جراحی رادیکال پروستاتکتومی عمل باز

سال های زیادی است که از این روش برای درمان مردانی که، سرطان پروستات در آنها محدود به پروستات است، مورد استفاده قرار می گیرد. طول عمر در این نوع عمل جراحی 95 درصد است و با اشعه درمانی طول عمر 85 درصد می باشد. به عقیده اینجانب، عمل رادیکال پروستاتکتومی باز بهترین نوع عمل در دنیا می­ باشد.

# درمان سرطان پروستات با جراحی رادیکال پروستاتکتومی با روش لاپاراسکوپی

درمان با اشعه که به دو صورت انجام می شود. 1- اشعه درمانی از طریق پوست و تاباندن اشعه به پروستات 2- گذاشتن مواد رادیواکتیو در پروستات که براکی تراپی نامیده می ­شود.

# درمان سرطان پروستات با هورمون تراپی

هورمون تراپی برای بیمارانی انجام می­ شود که سرطان از پروستات خارج شده باشد.

# درمان سرطان پروستات با شیمی درمانی

شیمی درمانی برای بیمارانی انجام می­ شود که سرطان از پروستات خارج شده باشد.

عوارض بعد از عمل

❎ بی اختیاری ادرار

❎ اختلال نعوظ

اگر عمل جراحی توسط جراح ورزیده و با تجربه انجام گیرد، هیچ­ کدام از عوارض فوق دیده نمی­ شوند.

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان بنده ۵۰ سال سن دارم قبلا زیر بیضه ها درد دارم قسمت پروستات دکتر سیپروفلوکساسین نوشت ۳ روز خوردم دردش رفت ولی الان بعد مدتی باز درد دارم و ادرام کمی گیر دارد گفت احتمالا پروستاتیت است ولی متاسفانه هیچ قرص انتی بیوتیکی بهم نمی سازد یا کهیر می زنم یا سردردو معده درد می گیرم ایا برای پروستاتیت سوزن است که به جایی قرص مصرف کنم ممنونم می شوم راهنمای کنید ضمنا ۴ ماه پیش psa گرفتم یک بود
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درمان درست انجام شده

  • تصویر کاربر حامد شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    32سال دارم و به دلیل عدم تخلیه کامل مثانه به پزشک مراجعه کردم و سنو گرافی رفتم . دربررسی سنو گرافی گفتند که اندازه پروستات من 40 میلی متر است آیا برام خطرناک می باشد؟ ایا درمانش با دارو می باشد یا جراحی؟

    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      خطرناك نيست و درمان دارويي است

  • تصویر کاربر جواد جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام و درود.در سونوی پروستات اندازه آن نرمال گزارش شده اما 6میلی مترکالیسیفیکیشن مشاهده شده است.درمان خاصی نیاز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درماني لازم نيست

  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    وقت بخخیر ، دکتر من 27 سالمه متاسفانه چند وقته وقتی که از لحاظ جنسی تحریک میشم و ارضا نمیشم هم ادرارم دیر میاد و هم مثانم درد میگیره خیلی پیگیری کردم ولی نتیجه نگرفتم، اخرش بهم گفتن طبیعیه حساس نشو نگران پروستاتم هستم ، ادرارم هم موقع شروع و پایانش دوشاخص، خوب میشم هر از گاهی باز دو باره این اتفاق میوفته، انتی بیوتیک مصرف کردم و باکلوفن به مدت یک ماه ف ممنون میشم راهنمایی کنید آزمایشاتمم پیوسته
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر نونا جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    پدر بنده با 70 سال سن، حدود 8 ماه است که با تشخیص آدنوکارسینوم متاستاز پروستات مواجه شد. ایشان دیابت دارند و داروهای مرتبط با آن و قلب را نیز مصرف می کنند. طی این مدت یک دوره سه ماهه دیفرلین، الیگارد و اخیرا زولادکس گرفته اند و PSA از 47 به 4.7 رسید. میخواستم بدانم که روند رو چگونه طی کنیم که مقاومت به هورمون پیش نیاید؟آیا می توان امید به درمان داشت یا فقط کنترل است؟ آیا راهکار دیگری مدنظر جنابعالی است تا بفرمایید؟ عدد PSA به چند برسد رضایت بخش خواهد بود؟ در بررسی های دوره ای چه فاکتورهای خونی لازم است تا لحاظ شود؟ آقای دکتر عزیز، ممنون خواهم شد اگر نکته ای در جهت ادامه پیگیری درمان هست بفرمایید. سپاس از وقتی که میگذارید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      زولادكس  را تا أخر عمر ادامه دهند راهكار ديگري وجود ندارد

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام
    من به دلیل بیماری cp/cpps جراحی پروستاتکتومی به روش TURP انجام دادم، ۳ ماه از جراحی میگذره و سوزش مانند قبل البته با شدت کمتر درست در همان نواحی وجود داره و احساس میکنم مشکل ریشه کن نشده. آیا این طبیعیست و با گذشت زمان سوزش به طور کامل از بین میره و یا احتمال داره عمل به خوبی صورت نگرفته باشه و مقداری از نسج پروستات باقی مونده باشه؟ و توصیه ی شما چیست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      گاهي تا دو ماه بعد از عمل ديده مي شود و لذا بايد بررسي شود

  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۳۳ سال سن دارم و مدت ۵ ماه است دچار التحاب پروستات شدم که بعد از یک رابطه جنسی ایجاد شد پزشکها زیادی رفتم انواع آنتی بیوتیکها رو مصرف کردم ولی هیچ بهبودی حاصل نشده الان مدت ۱۵ روز هست از پودر فوسوریل استفاده می کنم باز هم تاثیری نداشته ودر مدت ۵ ماه اصلا درد و ناراحتی من از بین نرفته احساس سوزش در مجرا درد وحساسیت در آلت واحساس گرما در مقعد دارم اگه ممکنه راهنمایی کنید برای درمان چه کاری انجام بدم.ایا اصلا درمان میشه این بیماری؟ودر صورت درمان نشدن چه مشکلاتی ایجاد میکنه.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      بايد مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر احسان شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    با سلام و دعاي خير

    جناب دكتر جباري بنده يك پسر ٣٠ ساله و مجرد هستم دقيقا از اسفند سال قبل متوجه عدم نعوظ خود شدم البته هيچ رابطه جنسي نداشته ام كه ببينم به نعوظ ميرسم يا خير فقط در هنگام تحريكات و ديدن فيلم هيچ اثري از نعوظ در من وجود نداشت...

    تا اينكه يك شب در خواب ارضا شدم و اين ارضا شدنم همراه درد بود يك ماه گذشت بعداً متوجه دردي در ناحيه تناسلي خود شدم به متخصص ارولوژي مراجعه كردم براي من سونوگرافي نوشتند حجم پروستاتم ٢١ سي سي بود گفتند احتمالا پروستاتيت داريد براي من قرص لوفلوكساسين ٥٠٠ تجويز كردند كه بعد خوردن ٢ هفته كاملا درد من از بين رفت و ديگر درد را احساس نكردم در پايان داروها مجددا سونوگرافي دادم حجم پروستات به ١٣ سي سي رسيده بود...

    در اين بين همچنان نعوظ من برقرار نبود تا اينكه در يك جايي با ماساژ پروستات از طريق مقعد آشنا شدم،من نيز هفته اي ٢ بار از طريق مقعد انگشت خودم رو وارد ميكردم و خودارضايي انجام ميدادم و ارضا ميشدم الان ١٨ روزي از اولين تحريكم ميگذرد،جديدا متوجه شده ام نعوظم بسيار بسيار بسيار خوب شده است و هرزماني بخواهم ميتوانم سريعا به نعوظي محكم دست پيدا كنم بنظرتون علت نعوظ من به پروستات مربوط است؟
    (طبق سونوگرافي ديروز حجم پروستات جديدم ١٦ سي سي است و تمامي آزمايشات هورموني من در محدوده نرمال است و PSA من يك مميز سه است)

    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      جواب. داده شد

  • تصویر کاربر Mani جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    با سلام من سنم ۲۲ هستش متاسفانه خود ارضایی طولانی داشتم ی چندوقتیه که تکرر ادار دارم و مثانه من باد کرده و ادرارم بعضی وقتا قطره قطره میشه و احساس میکنم مثانه م ب طور کامل خالی نمیشه البته دکتر رفتم و برام دارو تجویز کرده میخواستم نظر شما رو هم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر سینا پنجشنبه ۱۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خوب هستین ببخشید دکتر من وقتی میرم دست شویی و ادارم خارج میشه دباره چند دقیقه بعدش ادرارم میگره و شاید دفع ادار بار دوم از بار اول کمتر باشه هیچ گونه دردی یا چیز دیگه ایی هم ندارم ولی خسته شدم از اینکه هر چند دقیقه ۱ بار برم ادرار کنم مخصوصا شبا ۲ باری میریم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

    2. تصویر کاربر سینا سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      دکتر سونکرافی دادم کلیه و پروستات و مثانه هنه جی نرمال بود ولی به صورت خیلی کم و خیلی کم یه مقدار ادرار خارج نمیشه خیلی کم و خود سوگرافی‌گبت کاملا نرماله
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر