آیا التهاب پروستات مزمن خطرناک است؟

پروستاتیت، التهاب پروستات است. می‌تواند ناگهانی و حاد باشد و یا طولانی مدت یا مزمن. ضمنا می‌تواند به علت میکروب و عفونی باشد.

پروستاتیت چیست؟

التهاب پروستات که همان پروستاتیت خوانده می شود،می تواند به صورت حاد و مزمن ظاهر شود که نوع مزمن آن به دو فرم دیده می‌شود. یکی پروستاتیت عفونی مزمن که به علت عفونت میکروبی مداوم و پایدار ایجاد می‌شود. نوع دوم سندروم مزمن درد لگنی یا به عبارتی به نام CPPS می‌باشد.

علت نوع دوم التهاب پروستات مزمن هنوز کاملا مشخص نشده است. التهاب پروستات مزمن معمولا باعث درد در ناحیه تحتانی لگن ایجاد می‌کند. درمان می‌تواند سخت باشد و با آنتی بیوتیک و سایر داروها صورت گیرد.

 غده پروستات فقط در مردان دیده می‌شود و زیر گردن مثانه قرار گرفته است. این غده چنانچه بزرگ شود مجرای خلفی را مسدود می‌کند و باعث علائم ادراری می‌شود. غده پروستات ترشحات انزال را افزایش می‌دهد و 20 تا 30 درصد حجم منی از ترشحات پروستات است و ترشحات آن در سرعت و فعال کردن نطفه‌ها دخالت دارد.

تشخیص التهاب پروستات

تشخیص التهاب پروستات مزمن

تشخیص پروستاتیت مزمن بر اساس علائم است که بیمار حداقل سه ماه باید این علائم را داشته باشد. در التهاب پروستات حاد علائم معمولا ظاهر می‌شود و سریعا ناپدید می‌گردد.

انواع التهاب پروستات مزمن

1.پروستاتیت عفونی مزمن

2.پروستاتیت مزمن/ سندرم درد لگنی مزمن (CPPS)

التهاب پروستات مزمن در بین مردان بسیار شایع است. تقریبا دو مرد از ده مرد در طول عمر و زندگی خود مبتلا به پروستاتیت مزمن دارای سندرم مزمن درد لگنی (CPPS) هستند. از هر 10 نفر، 1 نفر به پروستاتیت مزمن مبتلا می‌باشند که دارای پروستاتیت عفونی است.

ناحیه درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت میکروبی پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. وقتی بیماری تظاهر کند، به صورت درد و ناراحتی در فرد مبتلا ایجاد می‌شود و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالاخره بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می‌شود. دفع مدفوع ممکن است همراه با درد باشد و درد در بیضه‌ها منتقل شود.

علائم التهاب پروستات مزمن

علائم ادراری به شکل تکرر ادرار و دفع ادرار همراه با درد از مشکلات این بیماری می‌باشد. علائم ممکن است به مدت طولانی تداوم پیدا کند. اگر چه ممکن است علائم گاهی ظاهر و گاهی از بین رود و از نظر شدت متفاوت است. این علائم به صورت سوزش و تکرر ادرار می‌باشد. این علائم شبیه علائم مربوط به پروستاتیت حاد می‌باشد. به هر حال درد در مردان مبتلا به پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد در مشاهدات بالینی کمتر است. برای مثال در پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد، بیمار تب ندارد یا پایین است و احتمال درد عمومی بدن و آلت کمتر است. وقتی پروستاتیت مزمن با دارو درمان شود، علائم عمومی از بین می‌رود. اگر چه دارو کاملا عفونت را از پروستات ریشه‌کن می‌کند ممکن است دوباره عفونت عود نماید.

علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

التهاب پروستات مزمن/ سندرم مزمن درد لگنی (CPPS)

پروستاتیت مزمن و CPPS عبارت از درد و ناراحتی مداوم در ناحیه پایین لگن است. این درد در آلت و اطراف مقعد است. برای تشخیص، این علائم از سه ماه قبل باید شروع شده باشد. علت این بیماری ناشناخته مانده ولی عللی برای آن پیشنهاد کرده‌اند.

عوامل ایجاد کننده عفونت مزمن پروستات

  • عفونت پروستات با میکروبی که تاکنون مشخص نشده است.
  • مشکلات عصبی که پروستات را گرفتار می‌کند.
  • مشکلات سیستم دفاعی بدن
  • ورود ادرار به داخل پروستات هنگام زور زدن برای تخلیه ادرار

اصطلاح پروستاتیت مزمن به التهاب یا عفونت غده پروستات اطلاق می‌شود. علت واقعی پروستاتیت مزمن ناشناخته مانده است.

به همین علت بعضی پزشکان ترم و اصطلاح سندرم درد مزمن لگنی (CPPS) را به کار می برند.

علائم التهاب پروستات مزمن

— درد در ناحیه مقعد، آلت، پشت و بیضه‌ها، درد از نظر شدت روز به روز فرق می‌کند.

— علائم ادراری، درد موقع ادرار کردن، نیاز فوری به توالت رفتن برای تخلیه ادرار (urgency)

— کاهش فشار ادرار و زور زدن موقع ادرار کردن (hesitancy)

مشکلات جنسی، که به صورت اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی و انزال دردناک می باشد.

— احساس خستگی و درد عمومی آلت

دارو برای التهاب پروستات

درمان التهاب پروستات مزمن

درمان پروستاتیت مزمن بسیار سخت می‌باشد، ولی در بیشتر افراد مبتلا علائم بعد از ماه‌ها فروکش می‌کند.

درمان پیشنهادی شامل دادن آنتی بیوتیک به مدت 4 هفته در صورتی که عفونت ادراری داشته‌اند یا حمله یا برگشت پروستاتیت در سال قبل وجود داشته باشد، ولی باید پزشک مطمئن باشد که عفونتی وجود داشته باشد. سایر داروهای تجویزی مسکن و ملین می‌باشند. پروستاتیت مزمن غیر میکروبی یک نوع دیگر از پروستاتیت است که باعث درد و التهاب در پروستات و قسمت سیستم تحتانی ادراری می‌شود. علائم این بیماری شبیه بیماری قبلی است. علت آن نامشخص است و یک مشکل در  حال پیشرفت می‌باشد. علائم بیماری باید در یک زمان و مدت طولانی تداوم داشته و وجود داشته باشد. هدف از درمان بهبود علائم است ولی استفاده از آنتی بیوتیک در این بیماری مورد بحث می‌باشد.

بسیاری عقیده دارند میکروب قابل شناسایی نمی‌باشد ولی آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. سایر مواردی که به درمان کمک می‌کند، خودداری از خوردن الکل، کافئین و مایعات اسیدی می‌باشد. یبوست باید با استفاده از ملین‌ها بهبود یابد. فعالیت آرام‌بخش نیز مفید است.

در آب گرم نشستن نیز به درمان کمک می‌کند. روی اجسام نرم باید نشست. از ماساژ هم می‌توان کمک گرفت.

بعضی بیماران به علت مصرف داروهای آزاردهنده طولانی مدت، دچار مشکلاتی به صورت اضطراب، افسردگی و ناامیدی می‌شوند. لذا گاهی لازم است از داروهای ضد افسردگی و پزشک روانپزشک استفاده کرد.

درد مزمن لگنی در مردان (Chronic pelvic pain in men)

اصطلاح پروستادی نیا (prostadynia) یا سندرم درد لگنی مزمن (CPPS) به منظور درد مزمن لگن که دلیل روشنی برای آن معلوم و مشخص نیست به کار می‌رود. این درد همراه با علائم تحریکی مثانه (تکرر و سوزش ادرار) می‌باشد. درد ممکن است در ناحیه کشاله ران، ژنیتالیا، پرینه و نشیمنگاه وجود داشته باشد. این علائم بدون وجود میکروب در کشت ادرار به وجود می‌آید.

ممکن است در ترشحات پروستات افزایش سلول‌های سفید (WBC) یا میکروب در کشت ترشحات دیده شود.

اصطلاح پروستادی نیا (Prostadynia) در پزشکی کاربرد دارد و استفاده آن تشویق نمی‌شود.

اگر به دنبال بهترین روش درمان بیماری پروستات هستید، بر روی درمان پروستات کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر Mozi پنجشنبه ۲ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    من 26سال دارم رفتم دکتر گفتن التهاب پروستات داری دارو دادن وقتی دارو مصرف میکنم اسهال میگیرم پیش.4.5پزشک رفتم فایده نداشت همون دارو میدن همش اسهال چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      روزي دو بار در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد و دارو ها را قطع كنيد

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    آقای دکتر دچار پروستات مزمن شدم.۳۰ سالمه.چه راه درمانی رو پیشنهاد میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      درمان طولاني است مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عرض ادب من بیستو شیش سالم هست و یک مدتی هم هست گاها توی پیشابراهم بعد از انزال و گاهی در شرایط عادی هم حس خارش میکنم و هم حس سوزش فشار ادرارم کم شده و هنگام ادرار احساس درد میکنم هرچند نه چندن شدید و یکی دو باری خون در منی خودم مشاهده کردم آزمایش کشت ادرار انجام دادم گفتن عفونت نشون نداده و ترازوسین دو میلی گرم روزی یکی و سیپروفلوکساسین روزی دوتا دویستو پنجاه علائم کاهش فشار ادرارم گاهی بهتر و گاهی مجدد کم میشه جدیدا هم نفخ خیلی میکنم و یبوست شدم آزمایش آریو جی هم انجام دادم مشکلی نداشتم آیا ادامه بدم داروهایی که نزدیک دوماهه استفاده کردم یا چیزی دیگه باید مصرف کنم با سپاس فراوان ازلطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      خون در مني مهم نيست و روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر اشکان پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    بنده بر اثر سوندگزاری اشتباه چهار سال است درگیر این بیماری شدم اخیرا بیماری عود کرده که یک ماه افلوکساتین 200و شش هفته افلوکساتین 300مصرف نمودم که بعد از 20روز درد پایین شکم الخصوص بعد از نزدیکی برگشته لازم به ذکر است 45سالمه و داروی پرازوسین یک میلی یکی صبح یکی شب و سلکسویب هم مصرف مکنم مخاستم تجویز جنابعالی را بدانم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      بيماري را ذكر كنيد

    2. تصویر کاربر اشکان سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام به تشخیص پزشکان اینجا در شهرستان
      پروستاتیت مزمن
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      درمان طولاني است ، مراجعه كنيد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام
    37 ساله هستم و تازه ازدواج کردم، بعد از چند بار نزدیکی مایع منی صورتی داشتم که با ی درد خفیف در ناحیه پروستات همراه بود، بعد چند روز خوب میشد اما با نزدیکی باز ی درد خفیف میاد سراغم اما هر بار درد کمتر از قبله.
    مشکل ادرار و درد قسمتی دیگه رو ندارم. میخواستم که راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      زود گذر است خوب مي شويد

  • تصویر کاربر اميد پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام دكتر وقت بخير
    من ٤٢ساله و حدود ٧سال هست كه اين مشكل را دارم، تكرار ادارار به صورت بريده بريده و قطره اي ، درد در ناحيه كمر و كليه و لگن، كه به چندين دكتر مراجعه كردم أكثراً تشخيص التهاب پروستات دادن ، ابتدا سپروفلكساسيسن و بعد افلوكساسيس و در اخر تاوانكس را به مدت يك ماه و نيم ، روزي دو عدد استفاده كردم، خوب نشدم ولي بهتر از قبل بودم ولي دوباره شدت گرفت و خودم دوباره قرص استفاده كردم و مثل بار قبل، جديدا به يك دكتر ديگه مراجعه كردم گفت ممكنه كه تنگى مجرا باشه ، سوند زد و گفت مشكلي ندارى و دوباره همون قرص را استفاده كن بهمراه باكلوفن ، الان ديگه دردش قابل تحمل نيست
    لطفا راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر اکبرپور سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    جواب ازمایش ملاحظه بفرمایید. لطفا راهنمایی کنید دکتر
    خون در ادرار.
    دیدن اسپرم اگر شب قبل فعالیت جنسی داشته ایم. ادرار نه احساس درد نه سوزش
    تکرار ادرار. بعضی وقتا همیشه بعض وقتا خوردن مایعات زیاد. چند بار در ردز دستشویی میرم. آیا پروستات است. سرطان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سرطان نيست از پروستات است

  • تصویر کاربر سهراب سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با تشکر از شما
    من48ساله هستم هنگام ادرار کردن کامل تخلیه نمیشم بطوری که مجبورم مدت زیادی توی دستشویی وایسم ادرارم در اخر بصورت قطره قطره میاد وهیچوقت احساس تخلیه کامل ندارم
    سونوگرافی دادم حجم پروستات 55سی سی وحجم باقیمانده 50سی سی میباشد
    PSA برابر با 2.13
    40روزه فیناستراید5 با تامسولوسین مصرف میکنم ضمنا سه هفته افلوکساسین هم مصرف نمودم که متاسفانه تفاوت چندانی نکردم لطفا بفرمایید دارو ادامه دهم یا باید جراحی کنم(TURP)
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      جراحي كنيد

  • تصویر کاربر Lukaren پنجشنبه ۲۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    با سلام و درود
    ۳۰سال دارم . ۸ساله متاهلم . چندین ساله تکرر ادرار و سوزش ادرار دارم . و زود انزالم . هنگام اتزال هم سوزشم بیشتر میشه. در هنگام ادرار هم چند قطره پایانی ادرار ادیت میکنه و کمی درد داره
    حدود ۶ساله انواع دارو رو برام تحویز کردن ولی این مشکل کماکان هست
    لطفا راهنمایی کنید
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر soz شنبه ۱۰ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    با سلام. من بابت درد یا سوزش زیر مثانه و سوزش در بیضه دو بار به دکتر متخصص مراجعه کردم هر دو بار دارو نوشت. درد و سوزشم تمام نشده. یه کمی مانده. به احساسم هنگام نزدیکی با خانمم دردم یا سوزشم می گیره.نظر آقای دکتر . ممنونم موفق باسید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۰ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      • خانم شما نمي گيرند و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين استعمال كنيد

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر