آیا التهاب پروستات مزمن خطرناک است؟

پروستاتیت، التهاب پروستات است. می‌تواند ناگهانی و حاد باشد و یا طولانی مدت یا مزمن. ضمنا می‌تواند به علت میکروب و عفونی باشد.

پروستاتیت چیست؟

التهاب پروستات که همان پروستاتیت خوانده می شود،می تواند به صورت حاد و مزمن ظاهر شود که نوع مزمن آن به دو فرم دیده می‌شود. یکی پروستاتیت عفونی مزمن که به علت عفونت میکروبی مداوم و پایدار ایجاد می‌شود. نوع دوم سندروم مزمن درد لگنی یا به عبارتی به نام CPPS می‌باشد.

علت نوع دوم التهاب پروستات مزمن هنوز کاملا مشخص نشده است. التهاب پروستات مزمن معمولا باعث درد در ناحیه تحتانی لگن ایجاد می‌کند. درمان می‌تواند سخت باشد و با آنتی بیوتیک و سایر داروها صورت گیرد.

 غده پروستات فقط در مردان دیده می‌شود و زیر گردن مثانه قرار گرفته است. این غده چنانچه بزرگ شود مجرای خلفی را مسدود می‌کند و باعث علائم ادراری می‌شود. غده پروستات ترشحات انزال را افزایش می‌دهد و 20 تا 30 درصد حجم منی از ترشحات پروستات است و ترشحات آن در سرعت و فعال کردن نطفه‌ها دخالت دارد.

تشخیص التهاب پروستات

تشخیص التهاب پروستات مزمن

تشخیص پروستاتیت مزمن بر اساس علائم است که بیمار حداقل سه ماه باید این علائم را داشته باشد. در التهاب پروستات حاد علائم معمولا ظاهر می‌شود و سریعا ناپدید می‌گردد.

انواع التهاب پروستات مزمن

1.پروستاتیت عفونی مزمن

2.پروستاتیت مزمن/ سندرم درد لگنی مزمن (CPPS)

التهاب پروستات مزمن در بین مردان بسیار شایع است. تقریبا دو مرد از ده مرد در طول عمر و زندگی خود مبتلا به پروستاتیت مزمن دارای سندرم مزمن درد لگنی (CPPS) هستند. از هر 10 نفر، 1 نفر به پروستاتیت مزمن مبتلا می‌باشند که دارای پروستاتیت عفونی است.

ناحیه درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت میکروبی پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. وقتی بیماری تظاهر کند، به صورت درد و ناراحتی در فرد مبتلا ایجاد می‌شود و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالاخره بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می‌شود. دفع مدفوع ممکن است همراه با درد باشد و درد در بیضه‌ها منتقل شود.

علائم التهاب پروستات مزمن

علائم ادراری به شکل تکرر ادرار و دفع ادرار همراه با درد از مشکلات این بیماری می‌باشد. علائم ممکن است به مدت طولانی تداوم پیدا کند. اگر چه ممکن است علائم گاهی ظاهر و گاهی از بین رود و از نظر شدت متفاوت است. این علائم به صورت سوزش و تکرر ادرار می‌باشد. این علائم شبیه علائم مربوط به پروستاتیت حاد می‌باشد. به هر حال درد در مردان مبتلا به پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد در مشاهدات بالینی کمتر است. برای مثال در پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد، بیمار تب ندارد یا پایین است و احتمال درد عمومی بدن و آلت کمتر است. وقتی پروستاتیت مزمن با دارو درمان شود، علائم عمومی از بین می‌رود. اگر چه دارو کاملا عفونت را از پروستات ریشه‌کن می‌کند ممکن است دوباره عفونت عود نماید.

علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

التهاب پروستات مزمن/ سندرم مزمن درد لگنی (CPPS)

پروستاتیت مزمن و CPPS عبارت از درد و ناراحتی مداوم در ناحیه پایین لگن است. این درد در آلت و اطراف مقعد است. برای تشخیص، این علائم از سه ماه قبل باید شروع شده باشد. علت این بیماری ناشناخته مانده ولی عللی برای آن پیشنهاد کرده‌اند.

عوامل ایجاد کننده عفونت مزمن پروستات

  • عفونت پروستات با میکروبی که تاکنون مشخص نشده است.
  • مشکلات عصبی که پروستات را گرفتار می‌کند.
  • مشکلات سیستم دفاعی بدن
  • ورود ادرار به داخل پروستات هنگام زور زدن برای تخلیه ادرار

اصطلاح پروستاتیت مزمن به التهاب یا عفونت غده پروستات اطلاق می‌شود. علت واقعی پروستاتیت مزمن ناشناخته مانده است.

به همین علت بعضی پزشکان ترم و اصطلاح سندرم درد مزمن لگنی (CPPS) را به کار می برند.

علائم التهاب پروستات مزمن

— درد در ناحیه مقعد، آلت، پشت و بیضه‌ها، درد از نظر شدت روز به روز فرق می‌کند.

— علائم ادراری، درد موقع ادرار کردن، نیاز فوری به توالت رفتن برای تخلیه ادرار (urgency)

— کاهش فشار ادرار و زور زدن موقع ادرار کردن (hesitancy)

مشکلات جنسی، که به صورت اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی و انزال دردناک می باشد.

— احساس خستگی و درد عمومی آلت

دارو برای التهاب پروستات

درمان التهاب پروستات مزمن

درمان پروستاتیت مزمن بسیار سخت می‌باشد، ولی در بیشتر افراد مبتلا علائم بعد از ماه‌ها فروکش می‌کند.

درمان پیشنهادی شامل دادن آنتی بیوتیک به مدت 4 هفته در صورتی که عفونت ادراری داشته‌اند یا حمله یا برگشت پروستاتیت در سال قبل وجود داشته باشد، ولی باید پزشک مطمئن باشد که عفونتی وجود داشته باشد. سایر داروهای تجویزی مسکن و ملین می‌باشند. پروستاتیت مزمن غیر میکروبی یک نوع دیگر از پروستاتیت است که باعث درد و التهاب در پروستات و قسمت سیستم تحتانی ادراری می‌شود. علائم این بیماری شبیه بیماری قبلی است. علت آن نامشخص است و یک مشکل در  حال پیشرفت می‌باشد. علائم بیماری باید در یک زمان و مدت طولانی تداوم داشته و وجود داشته باشد. هدف از درمان بهبود علائم است ولی استفاده از آنتی بیوتیک در این بیماری مورد بحث می‌باشد.

بسیاری عقیده دارند میکروب قابل شناسایی نمی‌باشد ولی آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. سایر مواردی که به درمان کمک می‌کند، خودداری از خوردن الکل، کافئین و مایعات اسیدی می‌باشد. یبوست باید با استفاده از ملین‌ها بهبود یابد. فعالیت آرام‌بخش نیز مفید است.

در آب گرم نشستن نیز به درمان کمک می‌کند. روی اجسام نرم باید نشست. از ماساژ هم می‌توان کمک گرفت.

بعضی بیماران به علت مصرف داروهای آزاردهنده طولانی مدت، دچار مشکلاتی به صورت اضطراب، افسردگی و ناامیدی می‌شوند. لذا گاهی لازم است از داروهای ضد افسردگی و پزشک روانپزشک استفاده کرد.

درد مزمن لگنی در مردان (Chronic pelvic pain in men)

اصطلاح پروستادی نیا (prostadynia) یا سندرم درد لگنی مزمن (CPPS) به منظور درد مزمن لگن که دلیل روشنی برای آن معلوم و مشخص نیست به کار می‌رود. این درد همراه با علائم تحریکی مثانه (تکرر و سوزش ادرار) می‌باشد. درد ممکن است در ناحیه کشاله ران، ژنیتالیا، پرینه و نشیمنگاه وجود داشته باشد. این علائم بدون وجود میکروب در کشت ادرار به وجود می‌آید.

ممکن است در ترشحات پروستات افزایش سلول‌های سفید (WBC) یا میکروب در کشت ترشحات دیده شود.

اصطلاح پروستادی نیا (Prostadynia) در پزشکی کاربرد دارد و استفاده آن تشویق نمی‌شود.

اگر به دنبال بهترین روش درمان بیماری پروستات هستید، بر روی درمان پروستات کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر خدارحم چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام.وقت بخیر.۴۰ساله هستم.آخرماه رمضان دچارسوزش ادراشدم.همراه درددرقسمت پایین کمر.سونو گرافی پروستات ۳۳سی سی بود.دکتر اورولوژی گفتند عفونت پروستات است.۴ماه دارو های تاواناکس.سیفیکسیم،آزیترومایسین،به صورت یک ماهه یا دوماهه مصرف کردم.خوب نشد.پزشک دیگری ترازوسین ۲شبی یک عدد وکرنبری دو عدد درروز دادند حدود ۲۵روزمصرف کردم خیلی بهتر شدم،اما تکررادرار پیداکرده بودم..پزشک دیگری الان رفتم پرازوسین شبی نصف وپروستااکسل دادند،ازقبلا هم بدترشدم.الان ادرارم ضعیف شده تکررادراری هم دارم.سوزش ودردحین ادرار و احساس سوزش داخل آلت پس ازادرار هم دارم.بادکترم تماس گرفتم میگه چون چندروزهست دارو مصرف کردید زود هست ومیگن ترازوسین ۲شبی یک عدد افت فشار میاره.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      شبي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد و ساير داروها را قطع كنيد

  • تصویر کاربر هادي شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد آقاي دكتر من ٣٢سال سن دارم مدت يك ماه هست بيقراري و سوزش و داغي ما بين مقعد و بيضها دارم و سوزش مقعد درد خفيف گذرا در لگن و كشالها نيز وجود داره جتماسين تزريق كردم فكتيو خوردم لووفلوكساسين خوردم نتيجه نگرفتم داكسي سايكيلينم خوردم سوزش شديد هنگام ادرار گرفتم محبت و بزرگواري كنيد راهنماييم كنيد متشكر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      شما مبتلا به التهاب مزمن پروستات هستيد به دكتر مجاري ادرار مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام جوانی ۲۹ ساله هستم که چندین سال هست که مشکل التهاب غیر عفونی پروستات دارم که هرساله با شروع فصل سرما دچار دردهای مبهم در ناحیه کشاله ران و معقد میشم که با مصرف شیاف و نشستن در آب گرم علائم نسبتا بهبود پیدا میکنه تا فصل سرما تموم بشه حالا سوالم این هست که این بیماری درمان شدنی هست یا خیر و چه پیگیری هایی نیاز هست که انجام بدیم و آیا این بیماری در سن های بالا تبدیل به سرطان میشه؟ نیازه که هرسال آزمایش خاصی بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      قابل درمان است و تبديل به سرطان نمي شود و نيازي به پيگيري ندارد

    2. تصویر کاربر بی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      آقای دکتر راه هایی که میشه از شر این درد خلاص شد چیه؟ با کنترل استرس و ... تونستم علائم رو کمتر کنم ولی بازم به ندرت میاد سراغم چیکار کنم دست از سرم برداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      مراجعه كنيد 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر طیب یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر.
    بنده جوانی ۲۹ ساله هستم ۴ ماه هست که نامزد کردم. ۲ سال پیش تکرر و سوزش ادرار داشتم سونوگرافی رفتم و گفتن پروستات التهاب دارد دارو خوردم و بهبود یافتم. امسال درد شدید در ناحیه بیضه ها و کمی در ناحیه پروستات دارم اما تکرر ادرار و سوزش ندارم. سونوگرافی ۳۲cc پروستات . ممنون میشم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      عمل جنسي داشته باشيد ،، ادرار خود را زود تخليه كنيد ،، از انجام كار سنگين خود داري شود ،، شياف ديكلوفناك ١٠٠  ميلي گرم روزي يك عدد استعمال كنيد

  • تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۳ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر قوامی
    در جواب سوال قبلی بنده فرمودین برای التهاب پروستاتم داروی تامسولوسين به مدت سه ماه مصرف کنم .میخواستم بدون 4 میل یا 8 میل مصرف کنم ؟ داروی دیگه ای نباید مصرف کنم ؟
    من 26 سالمه و مشکلم عدم تخلیه کامل ادرار و تکرر ادرار در شب هست . موقع تخیله سوزش یا درد ندارم .

    یه سوال دیگه هم داشتم آیا تحریک شدن و ارضا شدن باعث تشدید این بیماری میشه ؟ ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ آبان ۹۷( 5 سال پیش)

      ٤ ميل استفاده كنيده

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۸ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر برای درمان پروستات چکار کنیم پروستات به حجم 47cc هست و مشکل اداری دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۸ مهر ۹۷( 5 سال پیش)

      شبي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد 

  • تصویر کاربر سلام شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    حدودا از سن 46 سالگی تا الان که 58 ساله هستم مشکل پروستات دارم تا الان با قرص فینوسترا وکپسول باز کننده مجاری استفاده میکنم بعد از قطع دارو دوباره مشکل ادرار پیدا میکنم بعضی مواقع در ظهر که میخوابم مشکل تکرر ادرار دارم‌ در شب یک بار شاید دوبار در موقع تخلیه ادرار به صورت متوسط میاد ودوسه بار بعد از اول ادرار که خوب نیاد قطع ووصل میشودولی بعضی موقع ها تخلیه ادارا خوبه اندازه پروستات اخرین ازمایش7.99وپی اس آ2.7است که هر شش ماه ازمایش میدم بااین تفاصیر نیاز به عمل دارم چون بنده شیراز هستم وبرای عمل میتونم پیش شما بیام البته باخوردن این داروها مشکل میل جنسی پیدا کردم با تشکر از شما دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      بايد عمل انجام شود تشريف بياوريد
  • تصویر کاربر رشوان دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با سلام .











    با سلام
    47سال دارم .حجم پروستات 36 سی سی ومیزان psa= 0/6 مدت 5ماهه تحت نظر ارولوژیست وشبی یک کپسول تامسولوزین مصرف می کنم .الحمدلله علایم خاصی ندارم . آخرین آزمایش وسونوگرافی رو تقدیم می کنم .
    جسارتا 2تا سوال دارم اینکه مصرف دارو را تا کی باید ادامه بدم ؟ واینکه فعالیت جنسی ام زیاده هفته ای یک نوبت آیا باید فعلیت جنسی ام با ید کم بشه واصولا رابطه بین بزرگی پروستانت ومیزان فعالیت جنسی روبفرمایید.جسارت کردم ببخشید. با آرزوی سلامتی برای شما استاد گرامی ومتعهد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      تامسولوزين را قطع كنيد و ارتباطي ندارد
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۴ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من متولد 76ام
    از بچگی تکرر ادرار داشتم که همش ازمایش دیابت میدادم منفی بود
    تا شیش هفت ماه پیش بدن درد تب شدید داشتم که بستری شدم دچار پروستاتیت شدم ازمایش psa هم دادم منفی بود ولی هنوز تکرر ادرار شدید دارم سونو انجام دادم سایز پروستات ام 33 سی سی بود بعدش تا الان دو تا غده در ناحیه تناسلی و کشاله ران ام در اومده.چیکار کنم حالا دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۴ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      مراجعه كنيد تلفن تهران ٨٨٥٠١٠٨٣
  • تصویر کاربر داود یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام 49سالم درسونو مشخص شده التهاب پرستات دارم 2دوره 10روزه قرص تاوانکس 500با پروترال استفاده کردم بهتر شدم ولی کامل درمان نشدم بعضی مواقع تکرر ادرار دارم چه داروی استفاده کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      درمان را به مدت يك ماه ادامه دهيد
    2. تصویر کاربر داود شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون از پاسخ سریع شما
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر