آیا التهاب پروستات مزمن خطرناک است؟

پروستاتیت، التهاب پروستات است. می‌تواند ناگهانی و حاد باشد و یا طولانی مدت یا مزمن. ضمنا می‌تواند به علت میکروب و عفونی باشد.

پروستاتیت چیست؟

التهاب پروستات که همان پروستاتیت خوانده می شود،می تواند به صورت حاد و مزمن ظاهر شود که نوع مزمن آن به دو فرم دیده می‌شود. یکی پروستاتیت عفونی مزمن که به علت عفونت میکروبی مداوم و پایدار ایجاد می‌شود. نوع دوم سندروم مزمن درد لگنی یا به عبارتی به نام CPPS می‌باشد.

علت نوع دوم التهاب پروستات مزمن هنوز کاملا مشخص نشده است. التهاب پروستات مزمن معمولا باعث درد در ناحیه تحتانی لگن ایجاد می‌کند. درمان می‌تواند سخت باشد و با آنتی بیوتیک و سایر داروها صورت گیرد.

 غده پروستات فقط در مردان دیده می‌شود و زیر گردن مثانه قرار گرفته است. این غده چنانچه بزرگ شود مجرای خلفی را مسدود می‌کند و باعث علائم ادراری می‌شود. غده پروستات ترشحات انزال را افزایش می‌دهد و 20 تا 30 درصد حجم منی از ترشحات پروستات است و ترشحات آن در سرعت و فعال کردن نطفه‌ها دخالت دارد.

تشخیص التهاب پروستات

تشخیص التهاب پروستات مزمن

تشخیص پروستاتیت مزمن بر اساس علائم است که بیمار حداقل سه ماه باید این علائم را داشته باشد. در التهاب پروستات حاد علائم معمولا ظاهر می‌شود و سریعا ناپدید می‌گردد.

انواع التهاب پروستات مزمن

1.پروستاتیت عفونی مزمن

2.پروستاتیت مزمن/ سندرم درد لگنی مزمن (CPPS)

التهاب پروستات مزمن در بین مردان بسیار شایع است. تقریبا دو مرد از ده مرد در طول عمر و زندگی خود مبتلا به پروستاتیت مزمن دارای سندرم مزمن درد لگنی (CPPS) هستند. از هر 10 نفر، 1 نفر به پروستاتیت مزمن مبتلا می‌باشند که دارای پروستاتیت عفونی است.

ناحیه درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت میکروبی پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. وقتی بیماری تظاهر کند، به صورت درد و ناراحتی در فرد مبتلا ایجاد می‌شود و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالاخره بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می‌شود. دفع مدفوع ممکن است همراه با درد باشد و درد در بیضه‌ها منتقل شود.

علائم التهاب پروستات مزمن

علائم ادراری به شکل تکرر ادرار و دفع ادرار همراه با درد از مشکلات این بیماری می‌باشد. علائم ممکن است به مدت طولانی تداوم پیدا کند. اگر چه ممکن است علائم گاهی ظاهر و گاهی از بین رود و از نظر شدت متفاوت است. این علائم به صورت سوزش و تکرر ادرار می‌باشد. این علائم شبیه علائم مربوط به پروستاتیت حاد می‌باشد. به هر حال درد در مردان مبتلا به پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد در مشاهدات بالینی کمتر است. برای مثال در پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد، بیمار تب ندارد یا پایین است و احتمال درد عمومی بدن و آلت کمتر است. وقتی پروستاتیت مزمن با دارو درمان شود، علائم عمومی از بین می‌رود. اگر چه دارو کاملا عفونت را از پروستات ریشه‌کن می‌کند ممکن است دوباره عفونت عود نماید.

علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

التهاب پروستات مزمن/ سندرم مزمن درد لگنی (CPPS)

پروستاتیت مزمن و CPPS عبارت از درد و ناراحتی مداوم در ناحیه پایین لگن است. این درد در آلت و اطراف مقعد است. برای تشخیص، این علائم از سه ماه قبل باید شروع شده باشد. علت این بیماری ناشناخته مانده ولی عللی برای آن پیشنهاد کرده‌اند.

عوامل ایجاد کننده عفونت مزمن پروستات

  • عفونت پروستات با میکروبی که تاکنون مشخص نشده است.
  • مشکلات عصبی که پروستات را گرفتار می‌کند.
  • مشکلات سیستم دفاعی بدن
  • ورود ادرار به داخل پروستات هنگام زور زدن برای تخلیه ادرار

اصطلاح پروستاتیت مزمن به التهاب یا عفونت غده پروستات اطلاق می‌شود. علت واقعی پروستاتیت مزمن ناشناخته مانده است.

به همین علت بعضی پزشکان ترم و اصطلاح سندرم درد مزمن لگنی (CPPS) را به کار می برند.

علائم التهاب پروستات مزمن

— درد در ناحیه مقعد، آلت، پشت و بیضه‌ها، درد از نظر شدت روز به روز فرق می‌کند.

— علائم ادراری، درد موقع ادرار کردن، نیاز فوری به توالت رفتن برای تخلیه ادرار (urgency)

— کاهش فشار ادرار و زور زدن موقع ادرار کردن (hesitancy)

مشکلات جنسی، که به صورت اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی و انزال دردناک می باشد.

— احساس خستگی و درد عمومی آلت

دارو برای التهاب پروستات

درمان التهاب پروستات مزمن

درمان پروستاتیت مزمن بسیار سخت می‌باشد، ولی در بیشتر افراد مبتلا علائم بعد از ماه‌ها فروکش می‌کند.

درمان پیشنهادی شامل دادن آنتی بیوتیک به مدت 4 هفته در صورتی که عفونت ادراری داشته‌اند یا حمله یا برگشت پروستاتیت در سال قبل وجود داشته باشد، ولی باید پزشک مطمئن باشد که عفونتی وجود داشته باشد. سایر داروهای تجویزی مسکن و ملین می‌باشند. پروستاتیت مزمن غیر میکروبی یک نوع دیگر از پروستاتیت است که باعث درد و التهاب در پروستات و قسمت سیستم تحتانی ادراری می‌شود. علائم این بیماری شبیه بیماری قبلی است. علت آن نامشخص است و یک مشکل در  حال پیشرفت می‌باشد. علائم بیماری باید در یک زمان و مدت طولانی تداوم داشته و وجود داشته باشد. هدف از درمان بهبود علائم است ولی استفاده از آنتی بیوتیک در این بیماری مورد بحث می‌باشد.

بسیاری عقیده دارند میکروب قابل شناسایی نمی‌باشد ولی آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. سایر مواردی که به درمان کمک می‌کند، خودداری از خوردن الکل، کافئین و مایعات اسیدی می‌باشد. یبوست باید با استفاده از ملین‌ها بهبود یابد. فعالیت آرام‌بخش نیز مفید است.

در آب گرم نشستن نیز به درمان کمک می‌کند. روی اجسام نرم باید نشست. از ماساژ هم می‌توان کمک گرفت.

بعضی بیماران به علت مصرف داروهای آزاردهنده طولانی مدت، دچار مشکلاتی به صورت اضطراب، افسردگی و ناامیدی می‌شوند. لذا گاهی لازم است از داروهای ضد افسردگی و پزشک روانپزشک استفاده کرد.

درد مزمن لگنی در مردان (Chronic pelvic pain in men)

اصطلاح پروستادی نیا (prostadynia) یا سندرم درد لگنی مزمن (CPPS) به منظور درد مزمن لگن که دلیل روشنی برای آن معلوم و مشخص نیست به کار می‌رود. این درد همراه با علائم تحریکی مثانه (تکرر و سوزش ادرار) می‌باشد. درد ممکن است در ناحیه کشاله ران، ژنیتالیا، پرینه و نشیمنگاه وجود داشته باشد. این علائم بدون وجود میکروب در کشت ادرار به وجود می‌آید.

ممکن است در ترشحات پروستات افزایش سلول‌های سفید (WBC) یا میکروب در کشت ترشحات دیده شود.

اصطلاح پروستادی نیا (Prostadynia) در پزشکی کاربرد دارد و استفاده آن تشویق نمی‌شود.

اگر به دنبال بهترین روش درمان بیماری پروستات هستید، بر روی درمان پروستات کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر اهری سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام آقای دکتر بنده 51 ساله با پروستات 33 سی سی برجسته به داخل مثانه و هتروژن در ناحیه سنترال - در شهرستان متخصص کلیه داروی تولتردین ووزیکر (سولیفناسین)تجویز کردن -البته هرروز هم یک عدد امنیک میخورم سوزش ادرار هم دارم وسخت هم ادار میکنم ودر ناحیه سمت چپ پروستات درد هم دارم -به نظر حضرت عالی داروهای تجویز شده توسط متخصص را بخورم؟ چون در اینترنت نوشته کسانی که بزرگی پروستات دارن نباید تولترودین مصرف کنند با تشکر از اخلاق مداری پزشک حاذقی مثل جنابعالی-در صورت امکان راهنمایی کنید البته چند روز پیش هم مزاحم شما شده بودم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      دارو ها مصرف شود و فقط تولتريدين قطع شود

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام من 34 سالمه الان 5 ماهی هست کلیه هام درد میگنه تو.ماهای اول از ادرارم سنگ اومد اما کلیه هام همچنان درد داره گاهی هم بیضه هام !همراه منی هم تیکه های زرد بلوری رنگ خارج میشه ،دکتر رفتم میگه بیماری لگنی داری!داروی افسردگی داده اما من افسرده نیستم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سونوگرافي از كليه ها انجام شود

  • تصویر کاربر سينا یکشنبه ۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر بنده ٣٣ سالمه و مجردم حدودا دو هفته تكرر ادرار و درد زير شكم و كمر داشتم وبامراجعه به دكتر و انجام سونو و ازمايش ،گفتن پروستاتيت دارم و دو قرص تجويز كردن ، سوال بنده اينه با توجه به اين مشكل ، و مطالبي كه در اينترنت خوندم نياز به انزال اجباري دارم يا خير!؟ اگر نياز هست دليلش رو ميخوام بدونم!!! ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      انزال بايد داشته باشيد براي كاهش ورم پروستات

  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۴ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    بنده 36سالمه و چند وقتیه دچار تکرار ادرار شده ام ولی سوزش ندارم(استرس هم تقریبا زیاد دارم) دکتر مراجعه کردم سونوگرافی انجام دادم که اندازه پروستات 18 سی سی بود و دکترم تشخیص سیستیت داد سپروفلوکساسین و یک دارویی که رنگ ادرار را عوض میکند تجویز کرد ولی خوب نشدم تازیگا هم درد در بیضه هام دارم و زیر شکمم هم تیر میکشد
    لطفا راه حلی ارایه فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۴ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      به اورولوژيست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۴ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید نزدیک به ۵ ماهه هست که پدر بنده از ناحیه پشت کمر البته تقریبا وسط مهره های ستون فقرات احساس درد دارند که این درد به ناحیه قفسه سینه و زیر بغل هم سرایت میکنه هر دکتری بردیم زیاد متوجه بیماری ایشان نمیشن یکی میگه گرفتگی عضلاته یکی میگه شاید عفونت پروستات باشه یکی میگه شاید سرطان پروستات باشه با توجه به درد در ناحیه پشت البته گلبول قرمز هم پایین اومده کراتین هم زیاد شده اوره هم زیاد شده میشه بفرمائید چکار باید کرد و به کجا مراجعه کرد باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۴ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      به نفرولوژيست مراجعه شود

  • تصویر کاربر رامين پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    با سلام 36 سال دارم حدود ٢/٥ هست كه دردى در ناحيه لگن دارم . كه از جلو مشاله ران و بيضه سمت چپ و پشت باسنم احساس ميكنم . كه مياد و ميره . بعضى شبها از درد نميخوابم . سونو بيزه و مثانه و پروستات و مجارى إدرار و كليه و كشت إدرار دادم . احتمال واريگوسل هم داديم اما پزشك گفت كه واريگوسل نيست . هيچ مشكلى وجود نداره . درد آلت و سوزش إدرار و كوفتگى و خستگى هم ندارم . به نظر شما مشكل از چه چيزى ميتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      التهاب پروستات است

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    شرح حال بیمار : از سه سال قبل بیمار 71 ساله با psa 170 و بیوپسی تایید تشخیص بدخیمی پروستات داده شد که تا سه ماه قبل psa در حد یک بود بعد از آن افزایش تدریجی داشت و در حال حاضر به 60 رسیده است که در pet - scan متاستاز به کبد و طحال تایید شده است لطفا راهنمایی فرمایید چه کار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      شيمي درماني انجام شود

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      شيمي درماني انجام شود

    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      شيمي درماني انجام شود

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر ،خسته نباشید بالای یکسال ونیم هست الهتاب پروستات گرفتم قرص و داروها زیاد خوردم اب گرم نشستم ولی عود میکنه،انواع پروستات که چک کردم باتوجه به علایم میشه بیماری پروستات CP / CPPS نزدیک هست ،،نوک الت درد خفیف دارم و تازگی هم عضله باسنم درد میگره و روده تحریک پذیر دارم و گاهی بیضه چپ ام درد میگره و دستشویی هم ک گاهی اوقات چند بار حتی شب ها میرم البت سوزش ادرار ندارم و گاهی اوقات انزال دردناک انم در مسیر الت دارم نه همیشه و اینکه گاهی ادرام که زیاد نیست دوشاخه میشه که عکس از مجرا اداری هم گرفتم کمی مادر ذاتی تنگ هست ولی ۳۶ سالمه تو این یکسال و اندی که التهاب گرفتمه اینجوری شدم ،، ازمایش و سونگرافی هم طبیعی هست هیچ گونه باکتری تشخیص داده نشد،،اما نمیدونم چرا هی عود میکنه،،،واقعا درمان قطعی داره واقعا تا الان کسی درمان قطعی شده،راه حل شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      عود زياد ديده مي شود ولي درمان قطعي دارد

  • تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام ..مدت طولانی دچار اختلال نعوظ وضعف شدید جنسی شدم ودیگر مثل سابق بدنم در تولید اسپرم یا همان منیع قدرت نداره و همه این هم از زمانی شروع شد که ساعت طولانی را در سایت های سکسی گذراندم وا باعث یک فشار طولانی روی پروستات وترشح بیش از اندازه ان هنگام دیدن فیلم ها شدم وتا پنج شش ساعت مداوم زمان برد بعد از ان این اختلال در من ایجاد شد الان هم با هیچ قرص تادافیل یا سیالیس یا قطره افرودیت درست نمیشم یعنی خون به التم میاد ولی با ترشح بیش از اندازه پروستات وخروج ان از نوک الت رفته رفته نعوظ وحجم و طول التم کم شده وکوچک میشود لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      به پزشك مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر لیلا شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    پدرم ۶۲ سالشه و سرطان پروستات بدخیم داره که متاستاز شده آیا امکان درمانش هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      هورمون تراپي انجام شود

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر