آیا التهاب پروستات مزمن خطرناک است؟

پروستاتیت، التهاب پروستات است. می‌تواند ناگهانی و حاد باشد و یا طولانی مدت یا مزمن. ضمنا می‌تواند به علت میکروب و عفونی باشد.

پروستاتیت چیست؟

التهاب پروستات که همان پروستاتیت خوانده می شود،می تواند به صورت حاد و مزمن ظاهر شود که نوع مزمن آن به دو فرم دیده می‌شود. یکی پروستاتیت عفونی مزمن که به علت عفونت میکروبی مداوم و پایدار ایجاد می‌شود. نوع دوم سندروم مزمن درد لگنی یا به عبارتی به نام CPPS می‌باشد.

علت نوع دوم التهاب پروستات مزمن هنوز کاملا مشخص نشده است. التهاب پروستات مزمن معمولا باعث درد در ناحیه تحتانی لگن ایجاد می‌کند. درمان می‌تواند سخت باشد و با آنتی بیوتیک و سایر داروها صورت گیرد.

 غده پروستات فقط در مردان دیده می‌شود و زیر گردن مثانه قرار گرفته است. این غده چنانچه بزرگ شود مجرای خلفی را مسدود می‌کند و باعث علائم ادراری می‌شود. غده پروستات ترشحات انزال را افزایش می‌دهد و 20 تا 30 درصد حجم منی از ترشحات پروستات است و ترشحات آن در سرعت و فعال کردن نطفه‌ها دخالت دارد.

تشخیص التهاب پروستات

تشخیص التهاب پروستات مزمن

تشخیص پروستاتیت مزمن بر اساس علائم است که بیمار حداقل سه ماه باید این علائم را داشته باشد. در التهاب پروستات حاد علائم معمولا ظاهر می‌شود و سریعا ناپدید می‌گردد.

انواع التهاب پروستات مزمن

1.پروستاتیت عفونی مزمن

2.پروستاتیت مزمن/ سندرم درد لگنی مزمن (CPPS)

التهاب پروستات مزمن در بین مردان بسیار شایع است. تقریبا دو مرد از ده مرد در طول عمر و زندگی خود مبتلا به پروستاتیت مزمن دارای سندرم مزمن درد لگنی (CPPS) هستند. از هر 10 نفر، 1 نفر به پروستاتیت مزمن مبتلا می‌باشند که دارای پروستاتیت عفونی است.

ناحیه درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت میکروبی پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. وقتی بیماری تظاهر کند، به صورت درد و ناراحتی در فرد مبتلا ایجاد می‌شود و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالاخره بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می‌شود. دفع مدفوع ممکن است همراه با درد باشد و درد در بیضه‌ها منتقل شود.

علائم التهاب پروستات مزمن

علائم ادراری به شکل تکرر ادرار و دفع ادرار همراه با درد از مشکلات این بیماری می‌باشد. علائم ممکن است به مدت طولانی تداوم پیدا کند. اگر چه ممکن است علائم گاهی ظاهر و گاهی از بین رود و از نظر شدت متفاوت است. این علائم به صورت سوزش و تکرر ادرار می‌باشد. این علائم شبیه علائم مربوط به پروستاتیت حاد می‌باشد. به هر حال درد در مردان مبتلا به پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد در مشاهدات بالینی کمتر است. برای مثال در پروستاتیت مزمن در مقایسه با پروستاتیت حاد، بیمار تب ندارد یا پایین است و احتمال درد عمومی بدن و آلت کمتر است. وقتی پروستاتیت مزمن با دارو درمان شود، علائم عمومی از بین می‌رود. اگر چه دارو کاملا عفونت را از پروستات ریشه‌کن می‌کند ممکن است دوباره عفونت عود نماید.

علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

التهاب پروستات مزمن/ سندرم مزمن درد لگنی (CPPS)

پروستاتیت مزمن و CPPS عبارت از درد و ناراحتی مداوم در ناحیه پایین لگن است. این درد در آلت و اطراف مقعد است. برای تشخیص، این علائم از سه ماه قبل باید شروع شده باشد. علت این بیماری ناشناخته مانده ولی عللی برای آن پیشنهاد کرده‌اند.

عوامل ایجاد کننده عفونت مزمن پروستات

  • عفونت پروستات با میکروبی که تاکنون مشخص نشده است.
  • مشکلات عصبی که پروستات را گرفتار می‌کند.
  • مشکلات سیستم دفاعی بدن
  • ورود ادرار به داخل پروستات هنگام زور زدن برای تخلیه ادرار

اصطلاح پروستاتیت مزمن به التهاب یا عفونت غده پروستات اطلاق می‌شود. علت واقعی پروستاتیت مزمن ناشناخته مانده است.

به همین علت بعضی پزشکان ترم و اصطلاح سندرم درد مزمن لگنی (CPPS) را به کار می برند.

علائم التهاب پروستات مزمن

— درد در ناحیه مقعد، آلت، پشت و بیضه‌ها، درد از نظر شدت روز به روز فرق می‌کند.

— علائم ادراری، درد موقع ادرار کردن، نیاز فوری به توالت رفتن برای تخلیه ادرار (urgency)

— کاهش فشار ادرار و زور زدن موقع ادرار کردن (hesitancy)

مشکلات جنسی، که به صورت اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی و انزال دردناک می باشد.

— احساس خستگی و درد عمومی آلت

دارو برای التهاب پروستات

درمان التهاب پروستات مزمن

درمان پروستاتیت مزمن بسیار سخت می‌باشد، ولی در بیشتر افراد مبتلا علائم بعد از ماه‌ها فروکش می‌کند.

درمان پیشنهادی شامل دادن آنتی بیوتیک به مدت 4 هفته در صورتی که عفونت ادراری داشته‌اند یا حمله یا برگشت پروستاتیت در سال قبل وجود داشته باشد، ولی باید پزشک مطمئن باشد که عفونتی وجود داشته باشد. سایر داروهای تجویزی مسکن و ملین می‌باشند. پروستاتیت مزمن غیر میکروبی یک نوع دیگر از پروستاتیت است که باعث درد و التهاب در پروستات و قسمت سیستم تحتانی ادراری می‌شود. علائم این بیماری شبیه بیماری قبلی است. علت آن نامشخص است و یک مشکل در  حال پیشرفت می‌باشد. علائم بیماری باید در یک زمان و مدت طولانی تداوم داشته و وجود داشته باشد. هدف از درمان بهبود علائم است ولی استفاده از آنتی بیوتیک در این بیماری مورد بحث می‌باشد.

بسیاری عقیده دارند میکروب قابل شناسایی نمی‌باشد ولی آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. سایر مواردی که به درمان کمک می‌کند، خودداری از خوردن الکل، کافئین و مایعات اسیدی می‌باشد. یبوست باید با استفاده از ملین‌ها بهبود یابد. فعالیت آرام‌بخش نیز مفید است.

در آب گرم نشستن نیز به درمان کمک می‌کند. روی اجسام نرم باید نشست. از ماساژ هم می‌توان کمک گرفت.

بعضی بیماران به علت مصرف داروهای آزاردهنده طولانی مدت، دچار مشکلاتی به صورت اضطراب، افسردگی و ناامیدی می‌شوند. لذا گاهی لازم است از داروهای ضد افسردگی و پزشک روانپزشک استفاده کرد.

درد مزمن لگنی در مردان (Chronic pelvic pain in men)

اصطلاح پروستادی نیا (prostadynia) یا سندرم درد لگنی مزمن (CPPS) به منظور درد مزمن لگن که دلیل روشنی برای آن معلوم و مشخص نیست به کار می‌رود. این درد همراه با علائم تحریکی مثانه (تکرر و سوزش ادرار) می‌باشد. درد ممکن است در ناحیه کشاله ران، ژنیتالیا، پرینه و نشیمنگاه وجود داشته باشد. این علائم بدون وجود میکروب در کشت ادرار به وجود می‌آید.

ممکن است در ترشحات پروستات افزایش سلول‌های سفید (WBC) یا میکروب در کشت ترشحات دیده شود.

اصطلاح پروستادی نیا (Prostadynia) در پزشکی کاربرد دارد و استفاده آن تشویق نمی‌شود.

اگر به دنبال بهترین روش درمان بیماری پروستات هستید، بر روی درمان پروستات کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر Masoud جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من ۲۸ سالمه و تا الان از کودکی ۵ بار برای تنگی مجاری ادرار عمل کردم که آخرین بار ۲ سال پیش بوده ، در حال حاضر موقع ادرار با کمی تاخیر و قطره قطره شروع میشه و بعد فشار میارم فشار ادرار زیاد میشه و تکرر هم دارم ، چند وقت پیش مقداری خارش در نوک آلت احساس میکردم که آزمایش ادرار دادم و مشکلی نبود ، ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      عكس مجرا گرفته شود

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۳۴ سالمه و متاهل هستم ۳ ماه میشه بعضی اوقات بین مقعد و بیضه درد دارم موقع دفع هم این درد بعضی اوقات به سراغم میاد میل جنسیم هم خیلی کم شده آلتم هم یه وقتایی درد میکنه تو این مدت ۲ بار نزدیکی کردم بعد از نزدیکی دردش زیاد میشه آیا پروستات دارم؟ نگرانم چیکار باید بکنم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      التهابً پروستات داريد،،روزي يك عدد شياف ايندومتاسين استعمال كنيد

  • تصویر کاربر Hamid دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام خسته
    خاستم بپرسم علت پرش عضلانی در ناحیه پرینه چیه جناب دکتر؟ آیا نگران کننده ست؟
    نیازه متخصص اورولوژی مراجعه کنم یا نه ؟
    هیچ دردی ندارم فقط در ناحیه پرینه پرش عضلانی دارم و ادمو کلافه میکنه
    بخصوص شب ها بیشتر میشه
    سنم سی و مجرد و سابقه استمنا دارم
    راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      نگران كننده نيست ،، عصبي است

  • تصویر کاربر رحمت چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    در سال ۷۴ که ۳۸ ساله بودم دچار عفونت پروستات شدم همراه با سوزش ادرار و خون در ادارار بود طی دو ماه از طریق انتی بیوتیک و سایر داروهای تجویزی درمان شدم ودیگر و تاکنون دچار عفونت نشدم . درسال ۹۵ ودر ۵۸ سالگی و در ۵۸ سالگی و بعد از دوچرخه سواری چند روزه دچار درد در ناحیه لگن و خصوصا در ناحیه پرینه شدم و پس از چند روز تقریبا خوب شدم اما سه ماه بعد و با سرعت کم حین نشستن روی کاناپه و یا رانندگی دچار درد در نشیمنگاه وزیر ران پای راست و باسن راست شدم که این درد در مواقعی که برای کاهش درد کمی کج بشینم و اجبارا نشستن طولانی لازم باشدبه سمت چپ لگن نیز هم منتقل میشود
    از سال ۹۵ تا تابستان ۹۷ به اشتباه به پزشکان ارتوپد و مغز واعصاب مراجعه میکردم ۴ بار ام ار آی کمر و لگن انجام دادم ودو بار اسکن استخوان انجام دادم غیر از دیسک کمر مختصر که گفتند ارتباطی با دردهای لگن ندارد نتیجه ای نگرفتم.
    از سال ۹۱ تاکنون به صورت سالانه و حتی هر ۶ ماه آزمایش پی اس آ برای پرستات دادم و شیب افزایش سالانه آن متناسب با سن بود و در آزمایشی که ۳ ماه بعد از دوچرخه سواری دادم شاهد رشد مقدار آن به صورت غیر نرمال بودم نزد اورولوژیست رفتم و برای اطمینان ازسلامت پروستات اقدام به نمونه برداری یا بیوپسی و بستری در بیمارستان کردم که جواب آزمایش از نظر سرطان منفی بودو طی مدت سه ماه آنتی بیوتیک تاوانکس مصرف کردم ولی در کاهش درد یا بهتر شدن وضعیت درد هیچ کمکی نکرد. مجدا در آبان ماه سال ۹۸ با مراجعه به پزشک دیگری دستور
    ام آر آی مخصوص پرستات را تجویز کردند که اقدام کردم و جواب نیز طبیعی بودو به مدت دو هفته دار‌وی کاهش التهاب پرستات مصرف کردم ولی باز هم هیچ کمکی به درد و بهبود شرایط نکرد.
    از نظر روانی بسیار حساس و زود رنج هستم و با توجه به مشکلاتی کاری طی ۵ سال گذشته که مصادف با همین درد بوده است و با ترکیب هم شرایط بسیار بد روانی را برایم ایجاد نمود و دچار اختلال خواب نیز هستم . و با استراحت کافی درد کلا از بین میرود و در نشستن و یا رانندگی به مدت کمتر نیم ساعت مجددا درد و سوزش باسن و ران پای راست پ گز گز کف پا آغاز میشود.
    با پوزش از تصدیع و طولانی شدن شرح فوق تقاضا دارم اگر کمکی یا توصیه ای و یا درمانی وجود دارد دریغ نفرمایید
    ضمنا الان ۶۳ ساله هستم و psa هم اکنون ۵/۳ میباشد و سوزش ادرار و نه خون در ادارار و هیچ علامت مشکوکی که در ارتباط با پرستات و مثانه باشد ندارم و فقط کمی بزرگی خوش خیم پرستات دارم و فقطدفع ادرار با فشار کم و کمی طولانی وجود دارد.
    با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد شياف ديكلوفناك صد استعمال كنيد ده روز و روزي دو بار هر بار ١٥ دنقيقه در أب  گرم نشسته شود دو هفته

  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر من ۵۹سال دارم حدود بیست ساله که از مشکل بزرگی پروستات وتکرر ادراررنج میبرم سه سال پیش عمل تراش مجرای پروستات و نمومه برداری سرطان انجام دادم خوشبختانه سرطان نبوده ولی درد و تکرر ادار
    راهمیشه دارم ضمنا کپسول امنیک هرروز اسفاده میکنم
    ولی الان حدود یک ماه که بیضه هام به خصوص بیضه راستم وگاهی چپ گردشی بعد اداربه شدت دردمی کنه زماندرازکشیدن ونشتن حدودا۴یا۵،دقیقه به شدت دردمیگیره وبعد اروم میشه ضمنا وقتی میخوام بایستم دردشدیدی درکشاله رانم ایجاد میشه که بانشتن رفع میشه به دلیل ترس از کرونا دکتر نرفتم فقط مسکن مصرف میکنم ولی دردهمچنان ادامه داره ممنمون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد و روزي يك عدد شياف ديكلوفناك استعمال كنيد ده روز

  • تصویر کاربر هادی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من ۳۳ ساله هستم و سوزش ادرار ونیاز مکرر به دفع ادرار دارم سونوگرافی پروستات وکلیه خوب بوده واز مایش ادرار هم چیزی نمایش نداده است
    گفتند شاید عفونت پروستات باشد داروی افلوکسیر خوردم ۱۵ روزه است اما بهبود نداشته
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      • روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر من ۴۶ ساله ومتاهل هستم وحدودا نزدیک به ۲ سال است که در زمستان درد وحالت غش رفتن در قسمت بین بیضه ومقعد دارم واکثرا با گرم کردن ارامتر میشود ولی نگرانی من از پروستات هست حدود ۱ ماه قبل سونو گرافی از ناحیه پروستات انجام دادم وهمه چیز طبیعی بوده در ضمن یک اندوسکوپی ویک کلونسکوپی هم اتجام دادم وهیچ گونه مشکلی نبود سنگ کلیه هم دارم وچند بار سنگ شکن کردم ودفع راحتی هم داشتم لطفا برای تشخیص این درد من راهنماییم کنین با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي يك عد شياف ايندومتاسين استعمال كنيد و روزي دو بار در أب گرم نشسته شود

  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام.۴۳سالمه ۳ماهه ک التهاب ۲۴ سی سی پرستات دارم ۶ هفته افلوکیم ۲۵۰و امنیک ودر اخر ۱۰ روز ایندومتاسین واب گرم و امنیک مصرف میکنم سوزش ادرا وتکرر ادرار ودرد در فاصله بین مقعد تا بیضه داشتم الانم کمی بهتر شده ولی همو ن الائم خفیف تر دارم لطفا راهنماییم کنین احساس میکنم اگه داروها رو قطع کنم ب همون حالت قبلی بر میگردم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      دارو ها را يك ماه ادامه دهيد

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 15سالمه و چند روزی میشه ک در ناحیه بین مقعد و بیضه احساس درد و سفت شدی و التهاب میکنم و تحریک شدنم رو بیشتر اوقات نمیزارم ک ب مرحله انزال برسه و نیمه کاره رها میکنم خیلی نگران هستم ممنون میشم اگه ب سوالم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد شياف ايندومتاسين استعمال كنيد

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت جنابعالی و ممنون از وقتی که میگذارید.
    بعرضتون میرسونم تقریبا از دو ماه پیش بویژه بعد از نعوظ احساس سوزش در مجاری ادراری نمودم که با استفاده از فنازو 100 و
    سیپروفلوکساسین 500 و نشستن در وان آبگرم کمی بهتر شدم ولی همیشه سوزش و تب در ناحیه زیر شکم بصورت دایمی دارم
    که این تب و گرما بین قسمت چپ و راست زیر شکمم در گردشه ولی بیشتر در قسمت راست زیر شکمم و زیر ناف میباشد .
    و احساس داغی و گرگرفتی متناوب من رو عصبی کردبه دکتر اورولوژ مراجه کردم برای بنده افلوکساسین 200 و کوبیکس 100 و
    پروترال 4/. تجویز نمودند و آزمایش سونوگرافی بنده از نظر شکل کلیه ها و مثانه و حجم پروستات که 19 سی سی بود مشکلی را
    نشان نداد حدود یکهفته است که از داروهای تجویز شده استفاده میکنم ولی متاسفانه تب و سوزش زیر شکمم رفع نشده ولی
    مشکل سوزش در هنگام ادرار به صورت حاد ندارم .ضمنا فک کنم بواسطه مصرف پروترال خروج منی نیز در هنگام انزال به صفر
    رسیده است .
    لطفا راهنمایی بفرمایید که برای رفع تب و سوزش دایمی زیر شکمم که عصبیم کرده چه کار باید بکنم و آیا این سوزش ناشی از
    التهاب پروستات است؟
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      ببخشید 45 سال دارم که یادم رفت در سوالم عنوان کنم
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      تشخيص بدون معاينه مشكل است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر