علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

برای بسیاری از عزیزان سوال پیش می آید که پروستات چیست و چرا بزرگ شدن پروستات به این اندازه برای جامعه سلامت کشور مهم است. پروستات مایعی ترشح می کند که باعث تغذیه و محافظت اسپرم می شود. در طول انزال، پروستات این مایع را به مجرای ادرار فشار می دهد و با اسپرم به عنوان اسپرم دفع می شود.

پروستات چیست؟

پروستات غده ای به اندازه ی گردو است که بین مثانه و آلت تناسلی قرار گرفته است. پروستات عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و در کنار مجرای ادراری قرار دارد و موقع انزال جنسی مایعی سفید رنگ ترشح می کند که تقریبا یک سوم حجم منی را این مایع قلیایی تشکیل می دهد.

مایع ترشح شده از پروستات وظیفه حمل اسپرم ها به سمت تخمک را دارد و همچنین منبع تغذیه اسپرم ها نیز هست.

پروستات چیست

پروستات کجاست؟

پروستات در شکم، جلوی راست روده و مابین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. مجرای ادراری، لوله ای است که اسپرم را از بیضه و ادرار را از مثانه و از طریق آلت تناسلی بیرون می آورد و همچنین از پروستات عبور می کند. این غده در باروری مردان نقش دارد و مایع پروستات را که بخشی از مایع منی است ، می سازد و ترشح می کند.

علت بزرگ شدن پروستات چیست؟

بعد از 40 سالگی به دلایل مختلفی در مردان شاهد بزرگ شدن پروستات هستیم که می تواند بر مسیر ادرار و همچنین باروری مردان موثر باشد.

هیپرپلازی و رشد خوش­خیم پروستات را بزرگ شدن پروستات یا BPH می گویند. این بیماری در بین مردان بالای 40 سال بسیار شایع است. این افزایش در اندازه پروستات خوش­خیم می باشد. در ادامه با این بیماری بیشتر آشنا می شوید.

علت بزرگ شدن پروستات تاکنون مشخص نشده ولی دلیل مبتلا شدن به پروستات در آن دخیل هستند:

✳ سابقه فامیلی

✳ چاقی

✳ بیماری دیابت

✳ عدم فعالیت

درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. زمانی که بیماری تظاهر به درد و ناراحتی می کند و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می کند در واقع همان درد پروستات است. در این مواقع دفع مدفوع همراه با درد است و درد در بیضه‌ها منتقل می شود.

اندازه طبیعی پروستات

پروستات در سنین کودکی تا پیش از بلوغ اندازه کوچکی دارد و در هنگام بلوغ شروع به رشد کرده و معمولا در حدود 20 سالگی به اندازه ای ثابت می رسد. محدوده اندازه طبیعی پروستات در مردان بالغ از لحاظ حجمی 30 cc سی سی یا همان 30 سانتی متر مکعب یا به زبان ساده به اندازه یک گردو است.

پس از 40 سالگی معمولا پروستات شروع به بزرگ شدن کرده و به اندازه یک توپ گلف می رسد.

محدوده وزنی پروستات در منابع مختلف اعداد متفاوتی ذکر شده است. ولی می توان گفت پروستات بالغ در جوانی بین 7 تا 20 گرم وزن دارد. این محدوده وزنی در میان سالی به 60 گرم می رسد.

اندازه نرمال پروستات چقدر است؟

محاسبه اندازه پروستات

هنگام تصویر برداری از پروستات می توان طول و عرض و ارتفاع آن را در تصویر حاصله از MRI به دست آورد.

حجم پروستات = طول * عرض * ارتفاع * 0.52

همان طور که بالاتر گفته شد، متناسب با سن، حجم پروستات ممکن است افزایش پیدا کند و حجم بیش از 30 سانتیمتر مکعب، بزرگی پروستات محسوب می شود.

هیدروسل نیز یکی از اختلالاتی است که ممکن است باعث ناباروری گردد. برای آگاهی بیشتر درباره این بیماری روی دکمه زیر کلیک کنید.

هیدروسل چیست؟

علائم ادراری بزرگ شدن پروستات

✅ تند تند ادرار کردن یا تکرر ادرار

✅ شروع ادرار کردن با ناراحتی

✅ کاهش فشار ادرار

✅ عدم توانایی در ادرار

✅ عدم کنترل ادرار

✅ شب بیدار شدن برای ادرار

افراد مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا به همین علائم ادراری هستند، بنابراین پزشک باید دقت کافی داشته باشد که این دو بیماری را از هم تشخیص بدهد.

تکرر ادرار

علائم خطرناک پروستات

☑ تکرر ادرار

☑ شب ادراری

☑ برای تخلیه ادرار به سرعت به توالت رفتن

بی اختیاری ادرار

☑ شروع شدن ادرار با تاخیر صورت می گیرد.

☑ قطع و وصل شدن جریان ادرار

☑ کم شدن فشار ادرار

☑ زور زدن برای خروج ادرار

☑ احساس عدم تخلیه کامل مثانه

☑ ادرار قطره قطره

☑ درد مثانه یا درد موقع ادرار کردن

در بعضی موارد، سرطان پروستات موجب ایجاد خون در ادرار مردان می گردد. خون در ادرار نشان دهنده عوامل دیگری نیز میباشد. برای اطلاع از این موضوع بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

علت خون در ادرار مردان

وقتی پروستات بزرگ می شود، راه خروجی ادرار از مثانه که گردن مثانه می­ باشد بسته می­ شود و باعث علائمی نظیر شکم درد یا احساس دائم پری مثانه، تکرر ادرار و بند آمدن ادرار می ­شود. هیپرپلازی خوش­خیم پروستات یک بیماری پیشرونده می ­باشد و اگر درمان نشود ادرار از مثانه کامل خارج نمی­ شود و ادرار باقیمانده باعث عفونت ادراری می ­شود.

دلایل مبتلا شدن به پروستات

بیماری پروستات، بیماری مردان بعد از 40 سالگی است. دو عدد ماده در پروستات وجود دارد که با بالا رفتن سن مقدار آن­ها نیز افزایش می­ یابد. این دو ماده باعث می شوند که هورمون­ جنسی مردانه را که  تستوسترون می باشد آن را به استروژن و DHT تبدیل کند و در نتیجه باعث بزرگی پروستات شوند.

پروستات از چند قسمت تشکیل شده است، به­ طوری که بزرگی خوش­خیم در یک قسمت از پروستات و سرطان پروستات در قسمت دیگر پروستات بوجود آید.

تشخیص بزرگی پروستات

پزشک با استفاده از موارد زیر می تواند بزرگ شدن پروستات را در بیمار تشخیص دهد:

✔ علائم ادراری در بیمار

✔ معاینه مقعدی از بیمار

✔ آزمایش ادرار

✔ انجام آزمایش PSA  برای تشخیص سرطان

شدت علائم ادراری الزاماً ارتباطی با بزرگی پروستات ندارد. ممکن است یک پروستات کوچک علائم شدید ایجاد کند، در حالی­که برعکس یک پروستات بسیار بزرگ علائم ادراری شدید نداشته باشد، بنابراین شدت علائم ادراری در بیمار ارتباطی به برزگی پروستات ندارد.

بزرگی پروستات

آزمایشات پروستات

معاینه رکتال دیجیتال (DRE): پزشک انگشت خود را به راست روده وارد کرده و پروستات را احساس می کند. این معاینه می تواند گاهی اوقات بزرگ شدن پروستات، توده ها یا ندول های سرطان پروستات یا حساسیت به لمس ناشی از پروستاتیت را تشخیص دهد.

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA): پروستات پروتئینی به نام PSA تولید می کند که با آزمایش خون قابل اندازه گیری است. اگر PSA زیاد باشد، احتمال سرطان پروستات بیشتر است، اما بزرگ شدن پروستات نیز می تواند باعث PSA بالا شود.

سونوگرافی پروستات (سونوگرافی ترانس رکتال): یک پروب سونوگرافی به راست روده وارد می شود و آن را به پروستات نزدیک می کند. سونوگرافی اغلب با نمونه برداری برای آزمایش سرطان پروستات انجام می شود.

بیوپسی پروستات: سوزنی به پروستات وارد می شود و اندکی از بافت خارج می شود تا سرطان پروستات بررسی شود. این کار معمولاً از طریق راست روده انجام می شود.

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

وقتی مرد به حدود 25 سالگی می رسد، پروستات او رشد می کند. این رشد طبیعی، هیپرپلازی خوش خیم پروستات نامیده می شود و شایعترین علت بزرگ شدن پروستات است و یک بیماری خوش خیم است که منجر به سرطان پروستات نمی شود.

یکی از علت های بزرگ شدن پروستات در جوانان می تواند تغییر هورمون جنسی مردانه باشد. بر اساس مطالعات علت بزرگی پروستات در مردان جوان می تواند علل اولیه مثل علل ژنتیکی، هر گونه سابقه ناهنجاری های بیضه یا برخی تغییرات هورمونی غیر طبیعی باشد. بزرگی پروستات تاثیری در کاهش توان جنسی ندارد و فعالیت جنسی هم تاثیری در کوچک یا بزرگ شدن پروستات ندارد.

برخی از علائم بزرگ شدن پروستات در جوانان شامل موارد زیر است:

  • بیدار شدن از خواب در شب برای دفع ادرار
  • باریک آمدن ادرار
  • تکرر ادرار
  • احساس عدم تخلیه کامل ادرار
  • قطع و وصل شدن ادرار

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

درمان بزرگی پروستات

درمان بزرگی پروستات با توجه به شدت علائم ادراری تفاوت دارد. اگر علائم ادراری خفیف باشند، بیمار با تغییر روش زندگی روزانه، می تواند علائم خود را تا حد زیادی کاهش پیدا دهد.

اگر بیمار مبتلا به علائم ادراری متوسط باشد با استفاده از دارو تا 40 درصد بهبودی حاصل می ­شود. یعنی 40 نفر از 100 نفر و اگر علائم شدید باشد روش درمانی جراحی می­ باشد.

تغییر روش زندگی روزانه شامل کاهش وزن، ورزش و ممانعت از خوردن کافئین می ­باشد. داروهایی که برای درمان متوسط استفاده می ­شوند شامل امنیک و فنتراید می ­باشند.

حدود 210 میلیون نفر در دنیا مبتلا به بزرگی خوش­خیم پروستات هستند. علائم ادراری معمولاً بعد از 40 سالگی ظاهر می­ شوند. بیش از نیمی از افراد بالا 50 سال به این بیماری مبتلا هستند. بعد از 80 سالگی بیش از 90 درصد مردان مبتلا به این بیماری هستند.

درمان پروستات بزرگ شده عبار اند از:

✔ آلفا بلاکرها: آلفا بلاکرها در مردان با علائم بزرگ شدن پروستات، عضلات اطراف مجرای ادرار را شل می کنند. سپس ادرار آزادتر خارج می شود.

✔ مهار کننده های آلفا ردوکتاز: این داروها سطح یک نوع تستوسترون (DHT) را کاهش می دهند. وقتی DHT کمتری وجود داشته باشد، پروستات کوچک می شود و جریان ادرار را بهبود می بخشد.

✔ جراحی برای بزرگ شدن پروستات: معمولاً داروها علائم بزرگ شدن پروستات را برطرف می کنند، اما برخی از مردان برای بهبود علائم و جلوگیری از عوارض به جراحی نیاز دارند.

درمان سرطان پروستات

سرطان پروستات بر خلاف بسیاری از سرطان­ ها از سرعت کمی برخوردار است. اگر سرطان پروستات به کندی رشد کند و محدود به پروستات باشد، ممکن است نیازی به درمان نباشد و برعکس در مواردی که سرعت رشد آن سریع باشد، نیاز به درمان الزامی می باشد و باید هر چه سریعتر انجام شود. در این حالت درمان سرطان پروستات با جراحی باز انجام می شود که نتیجه ی آن معمولا بسیار موفقیت آمیز است.

✔ پروستاتکتومی: جراحی سرطان پروستات که پروستاتکتومی نامیده می شود، پروستات را با هدف از بین بردن تمام سرطان ها خارج می کند.

✔ پرتودرمانی: پرتودهی سلولهای سرطانی پروستات را از بین می برد در حالی که آسیب سلولهای سالم را به حداقل می رساند.

✔ کاشت بذر رادیواکتیو: بجای تابش پرتوی از خارج بدن به پروستات، می توان بذرهای رادیواکتیو را در پروستات کاشت تا سلولهای سرطانی را از بین ببرد.

✔ کرایوتراپی: کرایوتراپی شامل از بین بردن سلولهای سرطانی پروستات با انجماد آنها است.

✔ هورمون درمانی: سلولهای سرطانی پروستات در پاسخ به هورمون ها رشد می کنند. هورمون درمانی به جلوگیری از این اثر کمک می کند.

✔ شیمی درمانی: وقتی سرطان پروستات پیشرفت کند، شیمی درمانی ممکن است به کاهش شیوع سرطان کمک کند.

✔ آزمایشات بالینی: از طریق آزمایشات بالینی سرطان پروستات، محققان اثرات داروهای جدید را بر روی گروهی از داوطلبان مبتلا به سرطان پروستات آزمایش می کنند.

✔ پروستاتیت حاد و مزمن: بسته به نوع پروستاتیت ، درمان شامل آنتی بیوتیک ، سایر داروها و یا جراحی است.

درمان سرطان پروستات

جلوگیری از بزرگ شدن پروستات

در صورت رعایت موارد زیر می توانید خطر ابتلا به بزرگ شدن پروستات را کاهش دهید:

یک رژیم غذایی سالم و پر از میوه و سبزیجات انتخاب کنید. از انواع میوه ها، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری هستند که می توانند به سلامتی شما کمک کنند.

بیشتر روزهای هفته ورزش کنید. ورزش سلامت کلی شما را بهبود می بخشد، به شما در حفظ وزن کمک می کند و روحیه شما را بهبود می بخشد. سعی کنید بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.

وزن سالم داشته باشید. اگر وزن فعلی شما سالم است، با انتخاب رژیم غذایی سالم و ورزش بیشتر روزهای هفته برای حفظ آن تلاش کنید. در صورت نیاز به کاهش وزن در تهیه برنامه ای برای کاهش وزن سالم از پزشک خود کمک بخواهید.

چه بیمارهایی با برزگی پروستات اشتباه گرفته می شوند؟

✳ فلج عصبی مثانه

✳ بیماری مثانه مثل سرطان مثانه

✳ بیماری مجرا مثل سنگ مجرا، تنگی مجرا

✳ عفونت ادراری

✳ بیماری التهاب و عفونت پروستات

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر خسته نباشی بنده ۴۹ساله هستم و مدت ۶ماه پیش در سونوگرافی مشخص شد که در کلیه راست کیست کورتیکال به قطر ۱۴ م م در پارانشیم قدامی میانی دیده شد
    پروستات به حجم ۲۸ سی سی بوده و اکوی پارانشیم طبیعی بود دکتر فقط برای من قرص کدو باریج نوشته و داروی خاص دیگری نداده ولی من الآن بیشتر از قبل اذیت هستم می خواستم ببینم حالا باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    عرض سلام وادب، آقای دکتر من حدود 8 ماه میشه که سوزش ادرار دارم ودر چند نوبت مراجعه به همکارانتون وآزمایشهای مخصوص به من سه تا قرص دادند به نامهای امنیک، پرگابالین ویوریناسین با جستجویی که من کردم امنیک برای کوچک کردن پروستاته و دوتای دیگه مسکن هستند وقراره یک ماه مصرف کنم ومجدد مراجعه کنم میخواستم نظر شما رو هم بدونم اگه راهنمایی کنید ممنون میشم ضمنا من تکرر ادرار دارم وفشار ادارم هم کم شده و قطع ووصل هم میسه، ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      دارو ها ميل كنيد وهر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازوپيريدين ميل كنيد ده روز

  • تصویر کاربر محمدعلیلوئی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    شبهاساعتی یکباربرای ادراربیدارمیشوم؟
    ادرارباسوزش خارج میشودوگاهی هم خوب تخلیه نمیشود
    آخرین سونوگرافی گفتندپروستاتم کمی بزرگ شده.
    ۶۰سال هم سن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد

  • تصویر کاربر براتعلی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام من58 سالمه مشکل پروستات دارم سونوگرافی دادم پروستات به ابعادmm
    48*32*31 و با حجم 26cc حداکثر نرمال است و حداکثر حجم قابل تحمل مثانه کاهش یافته است (90cc)
    و این دارو ها رو خوردم می‌میریم
    1) Minirin MELT
    2) پروترال 0/4
    3) پروستاتان
    الان مشکل شب ادراری زیاد دارم هر نیم ساعت نیم ساعت و موقع ادرار قطع ادرار ندارم الان دارو ها رو مصرف کردم تغییر نکرده چکاری کنم و چه دارویی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      به جاي قرص پروترال از امنيك استفاده كنيد

    2. تصویر کاربر براتعلی یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      امنیک هم مصرف کردم آقای دکتر یک مرتبه
    3. تصویر کاربر براتعلی یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      اونم مصرف شده آقای دکتر حل نشده
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      بايد عمل شويد

    5. تصویر کاربر براتعلی دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      یعنی هیچ راه دیگه نداره که بدون عمل مشکل حل بشود
    6. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      خير راهي ندارد

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    آیا با نزدیکی مرتب پروستات کوچک می شود
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      خير نمي شود

  • تصویر کاربر H.O جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخير
    اقاي دكتر بنده ٤٠ ساله هستم حدود شش ماهه قبل به طور اتفاقي در سونوگرافي مشخص شد اندازه پروستات بنده 32cc وميزان ازمايشpsa ٠/٧ مي باشد
    تقريبا روزي ٤ دفعه ادرار مي كنم بعضي اوقات هم احساس سنگيني در ناحيه الت تناسلي دارم
    همچنين با توجه به ايام ماه رمضان و مصرف اب كم
    در هو مرحله ادرار كمي از بنده خارج ميشه
    مي خواستم بپرسم ايا مشكل خاصي وجود دارد يا خير؟
    با تشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      نگران نباشيد مهم نيست

  • تصویر کاربر اسماعیل پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من چند وقت پیش پیش دکتر رفتم ازپروستات شاکی شدم بعد ازگرفتن سونو وآزمایش دکتر برام افلوکیم200وترازوسین اریا2وسلکوکسیب تجویز کردبعد ازیه مدت کمی بهتر شدم ولی باز هم ادرارم دورشته هست وزیر شکمم درد می گیره
    دوباره پیش پزشک رفتم دوباره تامسولوسین4/.وسفیکسیم400تجویز کرده وگفته که اگه خوب نشدی باید دوربین بزنم ببینم چی باعث بزرگی ودورشته ای شدن ادرارم شد سونو وازمایش ارسال می شود لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      اگر خوب نشدي بايد سيستوسكوپي كنيد

  • تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر بنده سن ۳۱سال دارم که درد داشتم اطراف کلیه بعد از آزمایش سنو متوجه شدم که کلیه چپ سیستم پیلوت کالیسیل دارای هیدرونفروز خفیف رویت شده و پروستات بنده با اکوی نرمال و حجم تقریبی ۴۷سی سی رویت شد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك و مايعات فراوان ميل كنيد

  • تصویر کاربر چنگیز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    اقای دکتر ضمن عرض خدا قوت بنده 54 سال سن دارم و امروز سونوگرافی رفتم و در نتیجه؛ حجم پرستات نسبت به حدود 10 ماه قبل از 35 سی سی(38*39*44) به 40سی سی (37*41*52) افزایش پیدا کرده با توجه به اینکه در حال حاضر هیچ گونه علامتی ندارم آیا کاری باید انجام بدهم یا خیر؟
    ممنون از لطف و مرحمت حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      نياز به كاري نيست

  • تصویر کاربر عبدالواحد چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلامی گرم خدمت دکتر قوامی عزیز
    46 سال سن دارم. 8 ماه پیش به طور اتفاقی بعد سونوگرافی متوجه بزرگی پروستات شدم 50*50*48. ازمایس psa خوب بود. دکتر قرص گیاهی پروستاتان داد ولی اثر چندانی روی تکرر ادرار و زور زدن برای ادرار نکرد و ترکش کردم. الان دو سه هفته هستش علاوه بر زیاد رفتن به دستشویی بعد ادرار احساس میکنم قطره ادرار شورتم را کثیف میکنه. بعد نزدیکی هم گاهی شده بعد از بیست دقیقه ادرارم بیاد. ممنون میشم راهنمایی فرمایید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر