علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

برای بسیاری از عزیزان سوال پیش می آید که پروستات چیست و چرا بزرگ شدن پروستات به این اندازه برای جامعه سلامت کشور مهم است. پروستات مایعی ترشح می کند که باعث تغذیه و محافظت اسپرم می شود. در طول انزال، پروستات این مایع را به مجرای ادرار فشار می دهد و با اسپرم به عنوان اسپرم دفع می شود.

پروستات چیست؟

پروستات غده ای به اندازه ی گردو است که بین مثانه و آلت تناسلی قرار گرفته است. پروستات عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و در کنار مجرای ادراری قرار دارد و موقع انزال جنسی مایعی سفید رنگ ترشح می کند که تقریبا یک سوم حجم منی را این مایع قلیایی تشکیل می دهد.

مایع ترشح شده از پروستات وظیفه حمل اسپرم ها به سمت تخمک را دارد و همچنین منبع تغذیه اسپرم ها نیز هست.

پروستات چیست

پروستات کجاست؟

پروستات در شکم، جلوی راست روده و مابین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. مجرای ادراری، لوله ای است که اسپرم را از بیضه و ادرار را از مثانه و از طریق آلت تناسلی بیرون می آورد و همچنین از پروستات عبور می کند. این غده در باروری مردان نقش دارد و مایع پروستات را که بخشی از مایع منی است ، می سازد و ترشح می کند.

علت بزرگ شدن پروستات چیست؟

بعد از 40 سالگی به دلایل مختلفی در مردان شاهد بزرگ شدن پروستات هستیم که می تواند بر مسیر ادرار و همچنین باروری مردان موثر باشد.

هیپرپلازی و رشد خوش­خیم پروستات را بزرگ شدن پروستات یا BPH می گویند. این بیماری در بین مردان بالای 40 سال بسیار شایع است. این افزایش در اندازه پروستات خوش­خیم می باشد. در ادامه با این بیماری بیشتر آشنا می شوید.

علت بزرگ شدن پروستات تاکنون مشخص نشده ولی دلیل مبتلا شدن به پروستات در آن دخیل هستند:

✳ سابقه فامیلی

✳ چاقی

✳ بیماری دیابت

✳ عدم فعالیت

درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. زمانی که بیماری تظاهر به درد و ناراحتی می کند و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می کند در واقع همان درد پروستات است. در این مواقع دفع مدفوع همراه با درد است و درد در بیضه‌ها منتقل می شود.

اندازه طبیعی پروستات

پروستات در سنین کودکی تا پیش از بلوغ اندازه کوچکی دارد و در هنگام بلوغ شروع به رشد کرده و معمولا در حدود 20 سالگی به اندازه ای ثابت می رسد. محدوده اندازه طبیعی پروستات در مردان بالغ از لحاظ حجمی 30 cc سی سی یا همان 30 سانتی متر مکعب یا به زبان ساده به اندازه یک گردو است.

پس از 40 سالگی معمولا پروستات شروع به بزرگ شدن کرده و به اندازه یک توپ گلف می رسد.

محدوده وزنی پروستات در منابع مختلف اعداد متفاوتی ذکر شده است. ولی می توان گفت پروستات بالغ در جوانی بین 7 تا 20 گرم وزن دارد. این محدوده وزنی در میان سالی به 60 گرم می رسد.

اندازه نرمال پروستات چقدر است؟

محاسبه اندازه پروستات

هنگام تصویر برداری از پروستات می توان طول و عرض و ارتفاع آن را در تصویر حاصله از MRI به دست آورد.

حجم پروستات = طول * عرض * ارتفاع * 0.52

همان طور که بالاتر گفته شد، متناسب با سن، حجم پروستات ممکن است افزایش پیدا کند و حجم بیش از 30 سانتیمتر مکعب، بزرگی پروستات محسوب می شود.

هیدروسل نیز یکی از اختلالاتی است که ممکن است باعث ناباروری گردد. برای آگاهی بیشتر درباره این بیماری روی دکمه زیر کلیک کنید.

هیدروسل چیست؟

علائم ادراری بزرگ شدن پروستات

✅ تند تند ادرار کردن یا تکرر ادرار

✅ شروع ادرار کردن با ناراحتی

✅ کاهش فشار ادرار

✅ عدم توانایی در ادرار

✅ عدم کنترل ادرار

✅ شب بیدار شدن برای ادرار

افراد مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا به همین علائم ادراری هستند، بنابراین پزشک باید دقت کافی داشته باشد که این دو بیماری را از هم تشخیص بدهد.

تکرر ادرار

علائم خطرناک پروستات

☑ تکرر ادرار

☑ شب ادراری

☑ برای تخلیه ادرار به سرعت به توالت رفتن

بی اختیاری ادرار

☑ شروع شدن ادرار با تاخیر صورت می گیرد.

☑ قطع و وصل شدن جریان ادرار

☑ کم شدن فشار ادرار

☑ زور زدن برای خروج ادرار

☑ احساس عدم تخلیه کامل مثانه

☑ ادرار قطره قطره

☑ درد مثانه یا درد موقع ادرار کردن

در بعضی موارد، سرطان پروستات موجب ایجاد خون در ادرار مردان می گردد. خون در ادرار نشان دهنده عوامل دیگری نیز میباشد. برای اطلاع از این موضوع بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

علت خون در ادرار مردان

وقتی پروستات بزرگ می شود، راه خروجی ادرار از مثانه که گردن مثانه می­ باشد بسته می­ شود و باعث علائمی نظیر شکم درد یا احساس دائم پری مثانه، تکرر ادرار و بند آمدن ادرار می ­شود. هیپرپلازی خوش­خیم پروستات یک بیماری پیشرونده می ­باشد و اگر درمان نشود ادرار از مثانه کامل خارج نمی­ شود و ادرار باقیمانده باعث عفونت ادراری می ­شود.

دلایل مبتلا شدن به پروستات

بیماری پروستات، بیماری مردان بعد از 40 سالگی است. دو عدد ماده در پروستات وجود دارد که با بالا رفتن سن مقدار آن­ها نیز افزایش می­ یابد. این دو ماده باعث می شوند که هورمون­ جنسی مردانه را که  تستوسترون می باشد آن را به استروژن و DHT تبدیل کند و در نتیجه باعث بزرگی پروستات شوند.

پروستات از چند قسمت تشکیل شده است، به­ طوری که بزرگی خوش­خیم در یک قسمت از پروستات و سرطان پروستات در قسمت دیگر پروستات بوجود آید.

تشخیص بزرگی پروستات

پزشک با استفاده از موارد زیر می تواند بزرگ شدن پروستات را در بیمار تشخیص دهد:

✔ علائم ادراری در بیمار

✔ معاینه مقعدی از بیمار

✔ آزمایش ادرار

✔ انجام آزمایش PSA  برای تشخیص سرطان

شدت علائم ادراری الزاماً ارتباطی با بزرگی پروستات ندارد. ممکن است یک پروستات کوچک علائم شدید ایجاد کند، در حالی­که برعکس یک پروستات بسیار بزرگ علائم ادراری شدید نداشته باشد، بنابراین شدت علائم ادراری در بیمار ارتباطی به برزگی پروستات ندارد.

بزرگی پروستات

آزمایشات پروستات

معاینه رکتال دیجیتال (DRE): پزشک انگشت خود را به راست روده وارد کرده و پروستات را احساس می کند. این معاینه می تواند گاهی اوقات بزرگ شدن پروستات، توده ها یا ندول های سرطان پروستات یا حساسیت به لمس ناشی از پروستاتیت را تشخیص دهد.

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA): پروستات پروتئینی به نام PSA تولید می کند که با آزمایش خون قابل اندازه گیری است. اگر PSA زیاد باشد، احتمال سرطان پروستات بیشتر است، اما بزرگ شدن پروستات نیز می تواند باعث PSA بالا شود.

سونوگرافی پروستات (سونوگرافی ترانس رکتال): یک پروب سونوگرافی به راست روده وارد می شود و آن را به پروستات نزدیک می کند. سونوگرافی اغلب با نمونه برداری برای آزمایش سرطان پروستات انجام می شود.

بیوپسی پروستات: سوزنی به پروستات وارد می شود و اندکی از بافت خارج می شود تا سرطان پروستات بررسی شود. این کار معمولاً از طریق راست روده انجام می شود.

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

وقتی مرد به حدود 25 سالگی می رسد، پروستات او رشد می کند. این رشد طبیعی، هیپرپلازی خوش خیم پروستات نامیده می شود و شایعترین علت بزرگ شدن پروستات است و یک بیماری خوش خیم است که منجر به سرطان پروستات نمی شود.

یکی از علت های بزرگ شدن پروستات در جوانان می تواند تغییر هورمون جنسی مردانه باشد. بر اساس مطالعات علت بزرگی پروستات در مردان جوان می تواند علل اولیه مثل علل ژنتیکی، هر گونه سابقه ناهنجاری های بیضه یا برخی تغییرات هورمونی غیر طبیعی باشد. بزرگی پروستات تاثیری در کاهش توان جنسی ندارد و فعالیت جنسی هم تاثیری در کوچک یا بزرگ شدن پروستات ندارد.

برخی از علائم بزرگ شدن پروستات در جوانان شامل موارد زیر است:

  • بیدار شدن از خواب در شب برای دفع ادرار
  • باریک آمدن ادرار
  • تکرر ادرار
  • احساس عدم تخلیه کامل ادرار
  • قطع و وصل شدن ادرار

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

درمان بزرگی پروستات

درمان بزرگی پروستات با توجه به شدت علائم ادراری تفاوت دارد. اگر علائم ادراری خفیف باشند، بیمار با تغییر روش زندگی روزانه، می تواند علائم خود را تا حد زیادی کاهش پیدا دهد.

اگر بیمار مبتلا به علائم ادراری متوسط باشد با استفاده از دارو تا 40 درصد بهبودی حاصل می ­شود. یعنی 40 نفر از 100 نفر و اگر علائم شدید باشد روش درمانی جراحی می­ باشد.

تغییر روش زندگی روزانه شامل کاهش وزن، ورزش و ممانعت از خوردن کافئین می ­باشد. داروهایی که برای درمان متوسط استفاده می ­شوند شامل امنیک و فنتراید می ­باشند.

حدود 210 میلیون نفر در دنیا مبتلا به بزرگی خوش­خیم پروستات هستند. علائم ادراری معمولاً بعد از 40 سالگی ظاهر می­ شوند. بیش از نیمی از افراد بالا 50 سال به این بیماری مبتلا هستند. بعد از 80 سالگی بیش از 90 درصد مردان مبتلا به این بیماری هستند.

درمان پروستات بزرگ شده عبار اند از:

✔ آلفا بلاکرها: آلفا بلاکرها در مردان با علائم بزرگ شدن پروستات، عضلات اطراف مجرای ادرار را شل می کنند. سپس ادرار آزادتر خارج می شود.

✔ مهار کننده های آلفا ردوکتاز: این داروها سطح یک نوع تستوسترون (DHT) را کاهش می دهند. وقتی DHT کمتری وجود داشته باشد، پروستات کوچک می شود و جریان ادرار را بهبود می بخشد.

✔ جراحی برای بزرگ شدن پروستات: معمولاً داروها علائم بزرگ شدن پروستات را برطرف می کنند، اما برخی از مردان برای بهبود علائم و جلوگیری از عوارض به جراحی نیاز دارند.

درمان سرطان پروستات

سرطان پروستات بر خلاف بسیاری از سرطان­ ها از سرعت کمی برخوردار است. اگر سرطان پروستات به کندی رشد کند و محدود به پروستات باشد، ممکن است نیازی به درمان نباشد و برعکس در مواردی که سرعت رشد آن سریع باشد، نیاز به درمان الزامی می باشد و باید هر چه سریعتر انجام شود. در این حالت درمان سرطان پروستات با جراحی باز انجام می شود که نتیجه ی آن معمولا بسیار موفقیت آمیز است.

✔ پروستاتکتومی: جراحی سرطان پروستات که پروستاتکتومی نامیده می شود، پروستات را با هدف از بین بردن تمام سرطان ها خارج می کند.

✔ پرتودرمانی: پرتودهی سلولهای سرطانی پروستات را از بین می برد در حالی که آسیب سلولهای سالم را به حداقل می رساند.

✔ کاشت بذر رادیواکتیو: بجای تابش پرتوی از خارج بدن به پروستات، می توان بذرهای رادیواکتیو را در پروستات کاشت تا سلولهای سرطانی را از بین ببرد.

✔ کرایوتراپی: کرایوتراپی شامل از بین بردن سلولهای سرطانی پروستات با انجماد آنها است.

✔ هورمون درمانی: سلولهای سرطانی پروستات در پاسخ به هورمون ها رشد می کنند. هورمون درمانی به جلوگیری از این اثر کمک می کند.

✔ شیمی درمانی: وقتی سرطان پروستات پیشرفت کند، شیمی درمانی ممکن است به کاهش شیوع سرطان کمک کند.

✔ آزمایشات بالینی: از طریق آزمایشات بالینی سرطان پروستات، محققان اثرات داروهای جدید را بر روی گروهی از داوطلبان مبتلا به سرطان پروستات آزمایش می کنند.

✔ پروستاتیت حاد و مزمن: بسته به نوع پروستاتیت ، درمان شامل آنتی بیوتیک ، سایر داروها و یا جراحی است.

درمان سرطان پروستات

جلوگیری از بزرگ شدن پروستات

در صورت رعایت موارد زیر می توانید خطر ابتلا به بزرگ شدن پروستات را کاهش دهید:

یک رژیم غذایی سالم و پر از میوه و سبزیجات انتخاب کنید. از انواع میوه ها، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری هستند که می توانند به سلامتی شما کمک کنند.

بیشتر روزهای هفته ورزش کنید. ورزش سلامت کلی شما را بهبود می بخشد، به شما در حفظ وزن کمک می کند و روحیه شما را بهبود می بخشد. سعی کنید بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.

وزن سالم داشته باشید. اگر وزن فعلی شما سالم است، با انتخاب رژیم غذایی سالم و ورزش بیشتر روزهای هفته برای حفظ آن تلاش کنید. در صورت نیاز به کاهش وزن در تهیه برنامه ای برای کاهش وزن سالم از پزشک خود کمک بخواهید.

چه بیمارهایی با برزگی پروستات اشتباه گرفته می شوند؟

✳ فلج عصبی مثانه

✳ بیماری مثانه مثل سرطان مثانه

✳ بیماری مجرا مثل سنگ مجرا، تنگی مجرا

✳ عفونت ادراری

✳ بیماری التهاب و عفونت پروستات

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۳۳ سالمه الان حدود ۲ ماه میشه که یه دردی بالای باسن و گاهی توی پای من هست فقط سمت چپ .... تا اینکه ام ار ای گرفتم جوابش نوشته بود دو تا از دیسک کمرم خفیف بیرون زده و دچار خشکی شده تا اینکه دیشب رفتم پهلو متخصص عکسمو دیده میگه دیسکت مشکل نداره دوباره منو فرستاده عکس از استخوانم بگیرم همون دیشب عکس گرفتم ولی دیر شده بود دکتر رفته بود خیلی استرس دارم نمیدونم اگه دیسکم نیست پس چیه... ممنون میشم آقای دکتر راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      به احتمال زياد ديسك كمر است

  • تصویر کاربر ali.b شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۸ سالمه دو ماه پیش از زیر شکم درد شرو شد زد به کلیه ام ادرارم هم خونی بود رفتیم اورژانس گفتن سنگ رد شده بعدش رفتم دکتر اورولوژی سونوگرافی شدم نشون داد که پروستاتم نسبت به سنم زیاده حجمش ۴۱ بود دارویی چیزی هم ننوشت بعدش دکتر عمومی حاذقی میشناختم رفتم پیشش گفت پروستاتت عفونت کرده التهاب شده داروی افلوکساسین داد. آقای دکتر من میترسم نکنه خدای نکرده سرطان باشه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      التهاب پروستات است ،، روزي يكعدد كپسول ايندومتاسين استعمال كنيدو أنتي بيوتيك هم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر انصاری جمعه ۲۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    پرم 74 سالشه یه چند ماهی قرصشو نخورده .الان دستشویی سخت شده براش ادرارش چکه چکه میکنه پشت هم دستشویی میره مدت زیادی تو دستشویی میمونه چیکار باید بکنه ممنون میشم از پاسخگویی.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      كپسول تامسولوزين روزنه يك عدد ميل شود اگر خوب نشد عمل جراحي

  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۲۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر قوامی
    64 ساله هستم دارای نعوز دردناک میباشم بعد از نعوز هم دارای التهاب شدید پروستات میشوم دکتر روزانه یک عدد تامسولوسین تجویز کرد اما طی دو سه ماه از مصرف ،کپسول بی اثر شد.مجددا دکتر دوز روزانه را دو عدد تجویز نمود اما پس از دو سه ماه ان هم بی اثر شد ضمن اینکه حجم مایع منی هم به حالت قبل برگشت.بنده دارای یک کلیه میباشم و
    اندازه کراتنین کلیه ام بین 1.5 تا 1.6 متغیر می باشد.راستش نگران عفونت پروستات می باشم و سرایت ان به کلیه . تشکر و سپاس فراوان از راهنمایی های جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      عمل واريكوسل دو طرفه انجام دهيد هر دو أزمايش غير طبيعي است

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    ‎با سلام به عرض میرسانم من ۶۶ساله هستم و چندسالیست که مشکل پروستات دارم بطوریکه بیشتر در شبها تکرر ادرار و عدم تخلیه کامل و موقع ادرار کردن دوشاخه و فاقد فشار میباشد به پیوست اخرین سونوگرافی و ازمایش psaرا تقدیم می نمایم خواهشمند است راهنمایی فرمایید چه کنم در ضمن ساکن شهرستان هستم و در حال حاضر تهران به سر میبرم .
    ‎نظر شما برایم رهگشاست دستور فرمایید جهت مداوا حضوری خدمت برسم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      أزمايشات طبيعي است ،، با توجه به علايمي داريد فعلا روزي يك عدد كپسول  omnic  ميل كنيد اگر بهتر شديد كه همين كپسول را ادامه دهيد در غير اينصورت عمل بايد انجام شود

  • تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    با سلام پسری 22 ساله مبتلا به بزرگی پروستات هستم وتکرر ادرار وعدم تخلیه ادرار وزور زدن هنگام ادرار کردن دارم وبیدار شدن در شب موقع خواب برای تخلیه ادرار دارم باید چه کار کنم با داروی تامسولوسین هگزال و پرازوسین خوب نشدم باید عمل کنم آیا تبدیل به سرطان پروستات میشه ممنون؟
    1. تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
      لطفا راهنمایی کنید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سرطان هرگز در اين سن ديده نمي شود و روزي يك گپسول omnic ميل كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر الهه شنبه ۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام.من ۲۵ سالمه ...دایی بنده به علت اسهال خونی که داشتن در جوانی بعد یه هفته در سن ۳۰سالگی مردن..که من احتمال سرطان دادم..حالا بعد ۵۵ سال از مرگ داییم پسر عمو مادرم که ۵۰ سالشونه سرطان پروستات داره...احتمال اینکه من سرطان روده یا رحم داشته باشم چقده؟؟؟لطفا جوابمو دقیق بگید..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سرطان  صد در صد نداريد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    37 ساله هستم، متاهل و دارای یک فرزند. در آزمایش اخیر بنده، نسبت F PSA به T PSA عدد 0.44 نشان داده میشه. بهم گفتند پیگیری کنم. جواب آزمایش رو برای جنابعالی پیوست کردم. ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید.
    سپاس محمدزاده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      طبيعي است

  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام
    ۳۳ سالمه اندازه پروستاتم ۴۴ سی سی و فقط مشکل تکرر ادرار دارم و سوزش و دیدن خون در ادرار و چنین مسائلی ندارم گاهی احساس درد در ناحیه پایین بیضه ها میکنم.
    عکس سونوگرافی که در سال ۹۱ و ۹۶ از پروستاتم انجام دادم رو برایتون فرستادم.
    آیا سرطان پروستات یا بیماریهای دیگر مرا تهدید میکند
    عمل جراحی یا استفاده از دارو رو برایم توصیه میکنید؟ تکرر ادرار خیلی اذیتم میکند تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سيستوسكوپي بايد انجام شود

    2. تصویر کاربر هادی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      سیستوسکوپی انجام دادم گفتند التهاب پروستات دارید
    3. تصویر کاربر هادی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      این همه سوال کردم ۱۰ هزار تومان دادم فقط همینو جواب دادید
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد شياف ايندومتاسين استعمال كنيد و روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر کاظم چهارشنبه ۱۷ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب ۶۳ساله هستم پروستات به ابعاد۴۱*۵۷*۵۹وحجم ۷۲سی سی در پنج ماه قبل توتال psaبرابربا۵/۲۶ بود تکرر وعفونت ادرارداشتم به مدت یک ماه تاوانکس مصرف کردم pssبه ۳/75رسید ازان تاریخ تاالان پروترال ۰/4روزی یکعدد مصرف میکنم الان ازمایش رفتم توتال پی اس آ ۵/۸۸وفری پی اس آ ۰/۹۲ونسبت انها ۰/۱۶ میباشد پزشک معالج پیشنهاد نمونه برداری پروستات دادند بعلت مشکل مراجعه حضوری از حضرتعالی تقاضای راهنمایی دارم با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      نمونه برداري انجام شودا

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر