علل و درمان کاهش میل جنسی در زنان

کاهش میل جنسی به اختلال میل جنسی (HSDD) اطلاق می شود و یکی از شایع ترین اختلال جنسی در تمام گروه سنی زنان می باشد.

مطالعات گسترده اخیر نشان داده که تقریبا”3/1 زنان در سنین 8 تا 60 ساله از کاهش میل جنسی(LOSS OF LIBIDO) شکایت دارند.

چرا زنان تمایل جنسی خود را از دست می دهند؟

با بالا رفتن سن زنان، کاهش هورمون ها، اضطراب و استرس، شغل، مسائل ارتباطی و سایر مشکلات در اتاق خواب، آنها را دچار آسیب و ضایعه می کند. برعکس آقایان که بیشتر از اختلال نعوظ رنج می برند، اکثر مشکلات جنسی خانم ها علت دیگری دارد. در خانم ها مهمترین و بزرگترین مشکل جنسی آنها از مخلوطی مسائل مغزی (فکری) و فاکتورهای فیزیکال سرچشمه می گیرد و با خوردن قرص درمان می شوند. مسئله جنسی زنان چند علتی می باشد و منصفانه پیچیده است.

اگرچه تمایل به این است که درمان به سادگی صورت می گیرد ولی باید درمان توسط متخصص سایکولوژیست و روان شناس حل شود.

علل اختلال نعوظ

کاهش میل جنسی چیست؟

برخلاف باور مورد قبول و باتجربگان، تکرر و انجام عمل جنسی باعث رضایت و تمایل جنسی نمی شود. وقتی خانمی از کاهش قابل توجه در علاقه به عمل جنسی شکایت دارد و روی کیفیت زندگی وی اثر دارد و باعث استرس و اضطراب می شود، در این صورت او به عنوان یک خانم مبتلا به کاهش و علاقه میل جنسیHSDD  مبتلا است.

کاهش میل جنسی از نظر پزشکی نوعی اختلال جنسی است که باعث می‌شود فرد علاقه‌ای به برقراری رابطه جنسی با شریک خود نداشته باشد. این مشکل می‌تواند در هر زمانی از زندگی افراد، چه مرد و چه زن، رخ دهد.

کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، گفته می‌شود. باید در نظر داشته باید که این تعریف با توجه به میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود می تواند متفاوت باشد. فعالیت جنسی در بعضی مردان به گونه ایست که ممکن است از نظر بقیه کم به نظر برسد. مشکلات میل جنسی بر درصد کمی از مردان در کل جامعه تأثیر می‌گذارد. میل جنسی عمدتاً یک پدیده هورمونی و مغزی است. میل جنسی به سطح طبیعی تستوسترون (هورمون مردانه) در خون و جذابیت در فرد مقابل مورد نظر نیاز دارد.

علت کم شدن میل جنسی در مردان

فردی که فاقد میل جنسی است، تمایلی به شروع ارتباط جنسی ندارد. گاهی ممکن است کاهش میل جنسی به صورت عدم توانایی در رسیدن به نعوظ نیز نمایان شود یا ممکن است فقط در شرایط خاصی این مشکل برای وی ایجاد گردد. اگر بیمار در مرحله اول اختلال نعوظ، هیچ‌گونه علائم جنسی قبلی و نعوظ کافی در شب نداشته باشد، احتمالاً علت آن یک مشکل روانی است و مشکل نعوظ نیست. باید بررسی شود که مرد اغلب در موارد جنسی همیشه چنین احساسی داشته یا موقتی است؟

برخی از این علل کاهش میل جنسی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر
  • افسردگی
  • اضطراب و استرس
  • اختلاف با همسر
  • خستگی
  • برخی اختلالات هورمونی
  • بیماری سیستمیک
  • کمبود تستوسترون

 

دکتر برای درمان اختلال نعوظ (درمان ناتوانی جنسی مردان)

علت کم شدن رابطه زناشویی

همانطور که می دانید رابطه زناشویی موفق و رضایت بخش یکی از عوامل مهم در رضایت از زندگی مشترک می باشد. انواع مشکلات جنسی در خانمها و اقایان وجود دارد که شیوع انها کم نیست و در هر سنی اتفاق می افتد.

آگاهی و دانش از روابط جنسی، بهترین راه جلوگیری و کنترل مشکلات جنسی می‌باشد. توسط پزشک معالج، درمان اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی، پس از بررسی فرد به صورت گرفتن شرح حال دقیق و امتحان بالینی بیمار باید صورت گیرد تا ضمن تشخیص علت ناتوانی جنسی درمان مناسب را تجویز کند.

درمان کاهش میل جنسی

۴۳ درصد زنان از اختلال جنسی به دلایل مختلف رنج می برند که به علت داروها یا بیماری های موجود در زن و یا کاهش میل جنسی می باشد.

در مردان اختلال در کاهش تمایلات جنسی 95 درصد منشاء روانی دارد و درصدی مربوط به استفاده از مواد مخدر، خشم و غضب در فرد و عدم علاقه وی به همسر می باشد. بندرت ممکن است مسائل عصبی مربوط به نخاع شوکی باشد. این مردان مبتلا به بیماری اختلال نعوظ نمی باشند و مبتلا به اختلالات جنسی نیستند.

برخی از راه های درمان کاهش میل جنسی در مردان عبارت اند از:

✅ انتخاب سبک زندگی سالم‌تر، بهبود رژیم غذایی، انجام ورزش های منظم، خواب کافی، پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی و کاهش اضطراب.

✅ اگر داروی مصرفی تان، موجب کاهش میل جنسی در شما شده است، با نظرپزشک معالج تان، نوع دارویتان را عوض کنید.

✅ درمان تستوسترون

✅ مشاوره برای درمان مشکلات روحی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

  • تصویر کاربر رسائی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    آقایی 27ساله هستم که چند سال است در ناحیه پرینه، مقعد و اخیرا پوست بیضه ی خود شاهد ترشحاتی با بویی ناخوشایند، خارش زیاد، معمولا قرمزی و گهگاه سوزش می باشم که اکثرا با تعریق یا خیس ماندن آن ناحیه شدت گرفته و عمدتا پس از کوتاه کردن موها یا پس از بلندشدن آن ها رخ میدهد. این علائم از یک مکان مشخص مثلا بالای مقعد نیست و از یک سوراخ یا کانال هم نمی باشد و اکثرا موقع خواب آزارم می دهد.
    دو سال پیش نیز آزمایش قارچ دادم که فکر کنم مالاسزیا بود اما بنظرم این بار عفونت مخمری یا باکتریایی باشد.
    (اکثرا از لباس زیر نخی استفاده میکنم و سعی می کنم بهداشت و نظافتم را رعایت کنم اما باز هم فرقی نمی کند و شاید لااقل بدتر نمی شود!)
    تاکنون نیز با مراجعه به متخصصین پوست و ارولوژی از پمادهای تریامسینولون ساده و ان ان، کلوتریمازول، سرتاکونازول و کپسول فلوکونازول و قرص هیدروکسی زین استفاده کرده ام اما تاثیرشان بسیار کم و موقتی بوده است.
    تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام و تشکر از اینکه این سایت را انتخاب کرده اید مطلب شما را خواندم . این مورد بسیار نادراست و لذا طبیعی خواهد بود که چون درارتباط با متخصص پوست است توسط اورولوژیست انتظار داشته باشید تشخیص داده شود. به هر حال مشکل شما مزمن شده است لذا توصیه اینجانب به جنابعالی این است که هم از محل قرمزی پوست بیضه توسط متخصص پوست نمونه برداری شود و جهت آزمایش هیستوپاتولوژی به آزمایشگاه فرستاده شود و اگر مقدور است از ترشحاتی که ذکر کردید در لوله آزمایش جمع آوری کنید و به آزمایشگاه برای کشت فرستاده شود شاید در کشت میکروب یا قارچ مشخص شود
  • تصویر کاربر سلمان یکشنبه ۵ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    باسلام.آقایی 27 ساله و متاهل هستم که چند سال است در ناحیه پرینه و مقعد خود شاهد ترشحات و شاید عرق همراه با بویی ناخوشایند،خارش زیاد،معمولا قرمزی و گهگاه سوزش می باشم که غالبا با تعریق یا خیس ماندن آن ناحیه شدت گرفته و عمدتا پس از کوتاه کردن موها یا پس از بلندشدن آن ها رخ میدهد.تاکنون نیز با مراجعه به متخصصین از پمادهای تریامسینولون،کلوتریمازول و کپسول فلوکونازول و قرص هیدروکسی زین استفاده کرده ام اما تاثیرشان بسیار کم و موقتی بوده است. میخواستم ببینم تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام و احترام از اینکه برای کمک به اینجانب مراجعه کردید، در ناحیه پرینه و مقعد هرگز ترشحی وجود ندارد. بنظر اینجانب چون این دو قسمت نیاز به نظافت روزانه و حمام رفتن دارد، به شکل حساسیت پوستی ایجادشده، ضمن کوتاه بودن موههای این ناحیه، ماده شوینده بدن خود را تغییر دهید. چنانچه بهبودی حاصل نشد به متخصص پوست مراجعه کنید.
  • تصویر کاربر عباسی سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    سلام؛ من زود انزالی و اهتلال نعوظ دارم. زمان انزال بنده زیر 4دقیقه است و میخواهم طولانی تر شود. سابقا از کلومیپرامین و فلوکستین استفاده کرده بودم اما بدنم داغ می شد و چشمانم سرخ و قلبم به طپش می افتاد. سرترالین هم چندان تاثیری نداشت. سیتالوپرام هم بد نیود اما عوارضی مثل کلومیپرامین و فلوکستین ایجاد می کرد و خوابم را مختل می کرد. پاروکستین هم بد نیست اما برایم چندان موثر نبوده.
    ضمنا بنده اختلال خواب و ibs نیز دارم و روزی 2-3 استامینوفن کدئین میخورم.
    حال چه کنم و بنظرتان چه دارویی و کدام یک را بخورم؟ چونه؟ (میخواهم فقط قبل رابطه باشد و نه دائما)
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام احترام و تشکر از اینکه در مورد مشکل خود اینجانب را انتخاب کرده اید، شما اشاره ای به سن و وضعیت تاهل خود نکرده اید. انزال سریع یا زودرس تعریف علمی دارد و عبارتست از زمانی است که فرد وقتی با همسر یا شریک جنسی خود تماس پیدا می کند، قبل از دخول، در حالی که مایل به آن نیست، ظرف یک دقیقه انزال صورت گیرد، اگرچه بعضی محققین، انزال سریع را تا 1/5 دقیقه قبول دارند، بنابراین تمام داروهایی که استفاده کردید برای درمان انزال سریع تجویز می شوند و پاروکستین بیشترین هثر درمانی را دارد و هدف از درمان، افزایش انزال بالای یک دقیقه است و بطور کلی بالای 2 دقیقه نیازی به درمان داروئی ندارد. در مورد اختلال نعوظ، توضیح کامل نداده اید که چگونه است. اختلال نعوظ در زمینه بیماری های اورگانیک مثل دیابت، فشار خون، بیماری قلبی، کلسترول بالا، چاقی، کاهش تستوسترون، پرولاکتین بالا، اختلال تیروئید و یا در زمینه بیماری های فکری روانی اتفاق می افتد.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر قوامی،
    ممنون از سایت مفید وارزنده تون و همچنین از وقتتون که برای جواب به سئوالات بازدیدکنندگان سایت صرف مینمایید.
    من 55 سال سنمه و مشکل انزال زودرس دارم. شما در پست مربوط به اختلال نعوظ به سیکل سل آنومی اشاره فرمودید. من هم سیکل سل خفیف دارم و هیچ نوع دارویی مصرف نمیکنم. میخواستم بپرسم که آیا این میتواند مشکل انزال زودرس من باشد و اگر باشد چه راه درمانی پیشنهاد میفرمایید.
    متاسفانه در خارج از کشور زندگی میکنم و قادر به دیدار حضوری نمیباشم.
    از لطف شما بسیار سپاسگزارم.
    با تشکر،
    علی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام سیکل سل آنمی ارتباطی به انزال زودرس ندارد. در مورد انزال زودرس اشاره نکردید که انذال زودرس شما اولیه یا ثانویه است و ضمنا زمان ان را هم ذکر نکردید. اگر انزال زودرس شما زیر یک دقیقه است قرص (PAROXETINE) با نام تجاری (PAXIL) روزانه یک عدد به مدت دو ماه میل کنید.از روز پنجم بعد از مصرف دارو جواب می دهد.اگر عمل جنسی داریدقرص را سه ساعت قبل از آن مصرف کنید.از اظطراب و استرس هم خداحافظی کنید و هر بار موقع عمل جنسی سعی کنید مانع خروج انزال شوید و خود را کنار بکشید.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با عرض سلام دکتر من آلت کوچیک است و زود ارضا هستم میخواستم ببینم مشکلی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام الت به طور طبیعی ۱۰ سانتی متر است که در ۴۰ درصد جمعیت دنیا ممکن است کوچکتر از حد طبیعی باشد. برای زودانزالی اگر زمان ان زیر یک دقیقه باشد قرص پاروکستین (پاکسین) ۲۰ میلی گرم به مدت ۲ ماه روزی یک عدد میل کنید
  • تصویر کاربر عباسی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام؛
    مقاله ی جامع و کامل شما درخصوص زودانزالی را خواندم. حقیقتش من چندسال است که زودانزالی و اختلال نعوظ دارم اما بخوبی درمان نشدم و هنوزم مشکل دارم.
    حال باید چه شرح حالی بدهم تا مناسب ترین دارو را به من معرفی نمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام وتشکر زودانزالی و اختلال نعوظ دو مقوله جداگانه است بنابراین درمان انها هم متفاوت است . ایا زودانزالی شما اولیه یا ثانویه است؟ ایا مشکلات فکری و درگیریهای ذهنی و اظطراب و استرس دارید لطفا موارد فوق را پاسخ دهید و اختلال نعوظ شما از کی شروع شده است؟
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات