علت بزرگ شدن پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

برای بسیاری از عزیزان سوال پیش می آید که پروستات چیست و چرا بزرگ شدن پروستات به این اندازه برای جامعه سلامت کشور مهم است. پروستات مایعی ترشح می کند که باعث تغذیه و محافظت اسپرم می شود. در طول انزال، پروستات این مایع را به مجرای ادرار فشار می دهد و با اسپرم به عنوان اسپرم دفع می شود.

پروستات چیست؟

پروستات غده ای به اندازه ی گردو است که بین مثانه و آلت تناسلی قرار گرفته است. پروستات عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و در کنار مجرای ادراری قرار دارد و موقع انزال جنسی مایعی سفید رنگ ترشح می کند که تقریبا یک سوم حجم منی را این مایع قلیایی تشکیل می دهد.

مایع ترشح شده از پروستات وظیفه حمل اسپرم ها به سمت تخمک را دارد و همچنین منبع تغذیه اسپرم ها نیز هست.

پروستات چیست

پروستات کجاست؟

پروستات در شکم، جلوی راست روده و مابین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. مجرای ادراری، لوله ای است که اسپرم را از بیضه و ادرار را از مثانه و از طریق آلت تناسلی بیرون می آورد و همچنین از پروستات عبور می کند. این غده در باروری مردان نقش دارد و مایع پروستات را که بخشی از مایع منی است ، می سازد و ترشح می کند.

علت بزرگ شدن پروستات چیست؟

بعد از 40 سالگی به دلایل مختلفی در مردان شاهد بزرگ شدن پروستات هستیم که می تواند بر مسیر ادرار و همچنین باروری مردان موثر باشد.

هیپرپلازی و رشد خوش­خیم پروستات را بزرگ شدن پروستات یا BPH می گویند. این بیماری در بین مردان بالای 40 سال بسیار شایع است. این افزایش در اندازه پروستات خوش­خیم می باشد. در ادامه با این بیماری بیشتر آشنا می شوید.

علت بزرگ شدن پروستات تاکنون مشخص نشده ولی دلیل مبتلا شدن به پروستات در آن دخیل هستند:

✳ سابقه فامیلی

✳ چاقی

✳ بیماری دیابت

✳ عدم فعالیت

درد پروستات کجاست؟

التهاب پروستات علت پروستاتیت مزمن، شبیه میکروب عفونت ادراری است. علائم پروستاتیت ممکن است زیاد شود یا از بین رود. زمانی که بیماری تظاهر به درد و ناراحتی می کند و این درد را در ناحیه آلت، اطراف مقعد، در ناحیه پشت و بالای استخوان پوبیس در فرد بیمار احساس می کند در واقع همان درد پروستات است. در این مواقع دفع مدفوع همراه با درد است و درد در بیضه‌ها منتقل می شود.

اندازه طبیعی پروستات

پروستات در سنین کودکی تا پیش از بلوغ اندازه کوچکی دارد و در هنگام بلوغ شروع به رشد کرده و معمولا در حدود 20 سالگی به اندازه ای ثابت می رسد. محدوده اندازه طبیعی پروستات در مردان بالغ از لحاظ حجمی 30 cc سی سی یا همان 30 سانتی متر مکعب یا به زبان ساده به اندازه یک گردو است.

پس از 40 سالگی معمولا پروستات شروع به بزرگ شدن کرده و به اندازه یک توپ گلف می رسد.

محدوده وزنی پروستات در منابع مختلف اعداد متفاوتی ذکر شده است. ولی می توان گفت پروستات بالغ در جوانی بین 7 تا 20 گرم وزن دارد. این محدوده وزنی در میان سالی به 60 گرم می رسد.

اندازه نرمال پروستات چقدر است؟

محاسبه اندازه پروستات

هنگام تصویر برداری از پروستات می توان طول و عرض و ارتفاع آن را در تصویر حاصله از MRI به دست آورد.

حجم پروستات = طول * عرض * ارتفاع * 0.52

همان طور که بالاتر گفته شد، متناسب با سن، حجم پروستات ممکن است افزایش پیدا کند و حجم بیش از 30 سانتیمتر مکعب، بزرگی پروستات محسوب می شود.

هیدروسل نیز یکی از اختلالاتی است که ممکن است باعث ناباروری گردد. برای آگاهی بیشتر درباره این بیماری روی دکمه زیر کلیک کنید.

هیدروسل چیست؟

علائم ادراری بزرگ شدن پروستات

✅ تند تند ادرار کردن یا تکرر ادرار

✅ شروع ادرار کردن با ناراحتی

✅ کاهش فشار ادرار

✅ عدم توانایی در ادرار

✅ عدم کنترل ادرار

✅ شب بیدار شدن برای ادرار

افراد مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا به همین علائم ادراری هستند، بنابراین پزشک باید دقت کافی داشته باشد که این دو بیماری را از هم تشخیص بدهد.

تکرر ادرار

علائم خطرناک پروستات

☑ تکرر ادرار

☑ شب ادراری

☑ برای تخلیه ادرار به سرعت به توالت رفتن

بی اختیاری ادرار

☑ شروع شدن ادرار با تاخیر صورت می گیرد.

☑ قطع و وصل شدن جریان ادرار

☑ کم شدن فشار ادرار

☑ زور زدن برای خروج ادرار

☑ احساس عدم تخلیه کامل مثانه

☑ ادرار قطره قطره

☑ درد مثانه یا درد موقع ادرار کردن

در بعضی موارد، سرطان پروستات موجب ایجاد خون در ادرار مردان می گردد. خون در ادرار نشان دهنده عوامل دیگری نیز میباشد. برای اطلاع از این موضوع بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

علت خون در ادرار مردان

وقتی پروستات بزرگ می شود، راه خروجی ادرار از مثانه که گردن مثانه می­ باشد بسته می­ شود و باعث علائمی نظیر شکم درد یا احساس دائم پری مثانه، تکرر ادرار و بند آمدن ادرار می ­شود. هیپرپلازی خوش­خیم پروستات یک بیماری پیشرونده می ­باشد و اگر درمان نشود ادرار از مثانه کامل خارج نمی­ شود و ادرار باقیمانده باعث عفونت ادراری می ­شود.

دلایل مبتلا شدن به پروستات

بیماری پروستات، بیماری مردان بعد از 40 سالگی است. دو عدد ماده در پروستات وجود دارد که با بالا رفتن سن مقدار آن­ها نیز افزایش می­ یابد. این دو ماده باعث می شوند که هورمون­ جنسی مردانه را که  تستوسترون می باشد آن را به استروژن و DHT تبدیل کند و در نتیجه باعث بزرگی پروستات شوند.

پروستات از چند قسمت تشکیل شده است، به­ طوری که بزرگی خوش­خیم در یک قسمت از پروستات و سرطان پروستات در قسمت دیگر پروستات بوجود آید.

تشخیص بزرگی پروستات

پزشک با استفاده از موارد زیر می تواند بزرگ شدن پروستات را در بیمار تشخیص دهد:

✔ علائم ادراری در بیمار

✔ معاینه مقعدی از بیمار

✔ آزمایش ادرار

✔ انجام آزمایش PSA  برای تشخیص سرطان

شدت علائم ادراری الزاماً ارتباطی با بزرگی پروستات ندارد. ممکن است یک پروستات کوچک علائم شدید ایجاد کند، در حالی­که برعکس یک پروستات بسیار بزرگ علائم ادراری شدید نداشته باشد، بنابراین شدت علائم ادراری در بیمار ارتباطی به برزگی پروستات ندارد.

بزرگی پروستات

آزمایشات پروستات

معاینه رکتال دیجیتال (DRE): پزشک انگشت خود را به راست روده وارد کرده و پروستات را احساس می کند. این معاینه می تواند گاهی اوقات بزرگ شدن پروستات، توده ها یا ندول های سرطان پروستات یا حساسیت به لمس ناشی از پروستاتیت را تشخیص دهد.

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA): پروستات پروتئینی به نام PSA تولید می کند که با آزمایش خون قابل اندازه گیری است. اگر PSA زیاد باشد، احتمال سرطان پروستات بیشتر است، اما بزرگ شدن پروستات نیز می تواند باعث PSA بالا شود.

سونوگرافی پروستات (سونوگرافی ترانس رکتال): یک پروب سونوگرافی به راست روده وارد می شود و آن را به پروستات نزدیک می کند. سونوگرافی اغلب با نمونه برداری برای آزمایش سرطان پروستات انجام می شود.

بیوپسی پروستات: سوزنی به پروستات وارد می شود و اندکی از بافت خارج می شود تا سرطان پروستات بررسی شود. این کار معمولاً از طریق راست روده انجام می شود.

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

وقتی مرد به حدود 25 سالگی می رسد، پروستات او رشد می کند. این رشد طبیعی، هیپرپلازی خوش خیم پروستات نامیده می شود و شایعترین علت بزرگ شدن پروستات است و یک بیماری خوش خیم است که منجر به سرطان پروستات نمی شود.

یکی از علت های بزرگ شدن پروستات در جوانان می تواند تغییر هورمون جنسی مردانه باشد. بر اساس مطالعات علت بزرگی پروستات در مردان جوان می تواند علل اولیه مثل علل ژنتیکی، هر گونه سابقه ناهنجاری های بیضه یا برخی تغییرات هورمونی غیر طبیعی باشد. بزرگی پروستات تاثیری در کاهش توان جنسی ندارد و فعالیت جنسی هم تاثیری در کوچک یا بزرگ شدن پروستات ندارد.

برخی از علائم بزرگ شدن پروستات در جوانان شامل موارد زیر است:

  • بیدار شدن از خواب در شب برای دفع ادرار
  • باریک آمدن ادرار
  • تکرر ادرار
  • احساس عدم تخلیه کامل ادرار
  • قطع و وصل شدن ادرار

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

درمان بزرگی پروستات

درمان بزرگی پروستات با توجه به شدت علائم ادراری تفاوت دارد. اگر علائم ادراری خفیف باشند، بیمار با تغییر روش زندگی روزانه، می تواند علائم خود را تا حد زیادی کاهش پیدا دهد.

اگر بیمار مبتلا به علائم ادراری متوسط باشد با استفاده از دارو تا 40 درصد بهبودی حاصل می ­شود. یعنی 40 نفر از 100 نفر و اگر علائم شدید باشد روش درمانی جراحی می­ باشد.

تغییر روش زندگی روزانه شامل کاهش وزن، ورزش و ممانعت از خوردن کافئین می ­باشد. داروهایی که برای درمان متوسط استفاده می ­شوند شامل امنیک و فنتراید می ­باشند.

حدود 210 میلیون نفر در دنیا مبتلا به بزرگی خوش­خیم پروستات هستند. علائم ادراری معمولاً بعد از 40 سالگی ظاهر می­ شوند. بیش از نیمی از افراد بالا 50 سال به این بیماری مبتلا هستند. بعد از 80 سالگی بیش از 90 درصد مردان مبتلا به این بیماری هستند.

درمان پروستات بزرگ شده عبار اند از:

✔ آلفا بلاکرها: آلفا بلاکرها در مردان با علائم بزرگ شدن پروستات، عضلات اطراف مجرای ادرار را شل می کنند. سپس ادرار آزادتر خارج می شود.

✔ مهار کننده های آلفا ردوکتاز: این داروها سطح یک نوع تستوسترون (DHT) را کاهش می دهند. وقتی DHT کمتری وجود داشته باشد، پروستات کوچک می شود و جریان ادرار را بهبود می بخشد.

✔ جراحی برای بزرگ شدن پروستات: معمولاً داروها علائم بزرگ شدن پروستات را برطرف می کنند، اما برخی از مردان برای بهبود علائم و جلوگیری از عوارض به جراحی نیاز دارند.

درمان سرطان پروستات

سرطان پروستات بر خلاف بسیاری از سرطان­ ها از سرعت کمی برخوردار است. اگر سرطان پروستات به کندی رشد کند و محدود به پروستات باشد، ممکن است نیازی به درمان نباشد و برعکس در مواردی که سرعت رشد آن سریع باشد، نیاز به درمان الزامی می باشد و باید هر چه سریعتر انجام شود. در این حالت درمان سرطان پروستات با جراحی باز انجام می شود که نتیجه ی آن معمولا بسیار موفقیت آمیز است.

✔ پروستاتکتومی: جراحی سرطان پروستات که پروستاتکتومی نامیده می شود، پروستات را با هدف از بین بردن تمام سرطان ها خارج می کند.

✔ پرتودرمانی: پرتودهی سلولهای سرطانی پروستات را از بین می برد در حالی که آسیب سلولهای سالم را به حداقل می رساند.

✔ کاشت بذر رادیواکتیو: بجای تابش پرتوی از خارج بدن به پروستات، می توان بذرهای رادیواکتیو را در پروستات کاشت تا سلولهای سرطانی را از بین ببرد.

✔ کرایوتراپی: کرایوتراپی شامل از بین بردن سلولهای سرطانی پروستات با انجماد آنها است.

✔ هورمون درمانی: سلولهای سرطانی پروستات در پاسخ به هورمون ها رشد می کنند. هورمون درمانی به جلوگیری از این اثر کمک می کند.

✔ شیمی درمانی: وقتی سرطان پروستات پیشرفت کند، شیمی درمانی ممکن است به کاهش شیوع سرطان کمک کند.

✔ آزمایشات بالینی: از طریق آزمایشات بالینی سرطان پروستات، محققان اثرات داروهای جدید را بر روی گروهی از داوطلبان مبتلا به سرطان پروستات آزمایش می کنند.

✔ پروستاتیت حاد و مزمن: بسته به نوع پروستاتیت ، درمان شامل آنتی بیوتیک ، سایر داروها و یا جراحی است.

درمان سرطان پروستات

جلوگیری از بزرگ شدن پروستات

در صورت رعایت موارد زیر می توانید خطر ابتلا به بزرگ شدن پروستات را کاهش دهید:

یک رژیم غذایی سالم و پر از میوه و سبزیجات انتخاب کنید. از انواع میوه ها، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری هستند که می توانند به سلامتی شما کمک کنند.

بیشتر روزهای هفته ورزش کنید. ورزش سلامت کلی شما را بهبود می بخشد، به شما در حفظ وزن کمک می کند و روحیه شما را بهبود می بخشد. سعی کنید بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.

وزن سالم داشته باشید. اگر وزن فعلی شما سالم است، با انتخاب رژیم غذایی سالم و ورزش بیشتر روزهای هفته برای حفظ آن تلاش کنید. در صورت نیاز به کاهش وزن در تهیه برنامه ای برای کاهش وزن سالم از پزشک خود کمک بخواهید.

چه بیمارهایی با برزگی پروستات اشتباه گرفته می شوند؟

✳ فلج عصبی مثانه

✳ بیماری مثانه مثل سرطان مثانه

✳ بیماری مجرا مثل سنگ مجرا، تنگی مجرا

✳ عفونت ادراری

✳ بیماری التهاب و عفونت پروستات

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر حبیبی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 62ساله اند .از پاییز دچار مشکل پروستات شدند و مورد عمل تورب قرار گرفتند اما فایده نداشت قبل از عید بیوپسی انجام دادندو گلیسون 7داشتند و ازمایش پی اس ا که مال حدود پنج ماه پیش بود49بود ولی وقتی سی تی انجام دادن متاستاز به لگن شد.رادیوتراپی انجام دادن اما در جلسه اخر پی اس ا 130است.این پایین نیامدن یعنی چه؟الان چه کار کنیم؟لازم به ذکر است پزشک می گوید چون قبل رادیوتراپی ازمایش نداده ان ممکن است این عدد مثلا 300بوده و به 100رسیده.توروخدا کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      بايد هورمون تراپي سريع انجام شود
  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    من از حدود 15 سال قبل سابقه عفونت و سوزش مجرای ادراری دارم (یک یا دو بار درسال) هر بار با مصرف آنتی بیوتیک بهبود پیدا می کرد. سونوگرافی هم مشکل خاصی نشون نمیداد. هرچند بعد از بهبودی هم احساس سوزش خفیف در موقع ادرار داشتم. اخیرا بعد از هربار عود بیماری با مصرف سیپرو فلوکساسین خود درمانی می کردم. اما آخرین بار این روش جواب نداد و بعد از مراجعه به پزشک متخصص و معاینه ایشون تشخیص تنگی مجرا در قسمت سر آلت رو دادند و گفتند که باید باز بشه. در سونو گرافی هم مقداری بزرگی پروستات دیده شد. بعد از آزمایش کشت ادرار داروی نیتروفورانتوئین و داکسی سایکلین تجویز کردند. در حین مصرف دارو علایم برطرف شد امابعداز حدود دو هفته و اتمام داروها مجددا علائم سوزش ادرار برگشت. الان سوزش شدید برطرف شده اما سوزش در ناحیه پروستات به صورت دایمی وجود داره و با نشستن طولانی روی صندلی بیشتر می شه. علایم بیشتر شبیه عفونت پروستات هست. ضمنا مایع منی هم زرد شده و بوی متفاوتی داره. میخواستم سوال کنم که آیا مشکل ناشی از تنگی مجرا هست یا اینکه عفونت پروستات و یا هردو و در مورد درمان راهنمایی بفرمایید. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      مشكل از تنگي نمي باشد از التهاب پروستات مي باشد پزشك أنرا درمان كنند
  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    من 49سالمه حدود 6ماه درگیر التهاب پروستات هستم وانواع آزمایشات خون ادرار منی را دادم الان نه سوزش ادرار دارم ونه ادرارم زیاد در مثانه میماند فقط منی ام کاملا خونی است وگاهی لخته های خون همراه آن خارج میشه در ضمن فاصله دو نزدیکی من حدود یک ماه بوده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      خون در مني خود به خود خوب مي شود و گاهي تا دو ممكن است تا دو طول كشد
  • تصویر کاربر شهاب چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    با عرض معذرت آیا ایجاد نعوظ در هنگام دفع مدفوع سفت در کسی که دارای بی میلی و اختلال نعوظ میباشد میتواند نشانه محکمی دال بر اختلالات پروستات (التهاب و عفونت) باشد؟
    لطفا به روشهای تشخیصی (آزمایش و...) التهاب و عفونت پروستات اشاره بفرمایید.
    27 ساله مجرد
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      خير مدفوع سفت اثري ندارد و تشخيص اتهاب پروستات بوسيله علائم بيمار مي باشد
  • تصویر کاربر اصغر یکشنبه ۲۹ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر
    بنده مرد متاهل 42 ساله از 2 سال پیش بیضه هایم شروع به سنگینی و از حدود 18 ماه پیش دردناک شدند که از 15 ماه پیش درد به ناحیه میاندوراه رسید و تا اکنون ماندگار شد. به ارولوژ مراجعه نمودم آزمایش نوشتند. سونوگرافی حجم پروستات را با عدد 32 نشان می داد و ادرار بدون عفونت. تعداد 40 عدد قرص کوتریموکسازول تجویز نمودند که خوب نشد و در نوبت بعد 40 عدد دیگر تکرار شد و باز درد خوب نشد. پس از آن به ارولوژ دیگری مراجعه نمودم که 2 یا 3 نوع آنتی بیوتیک تجویز کردند که مجدد درد خوب نشد. البته ماساژ پروستات از داخل مقعد توسط همسر را نیز تجویز نمودند که به دلیل صعوبت و خجالت انجام ندادم. نصف قرص ترازوسین / پرازوسین در اولین مصرف به دلیل افت شدید فشار مرا راهی بیمارستان نمودند که قطع کردند. درمان های سنتی نیز تا اینجا کارساز نبوده است. مهندس راه و ساختمان هستم و کار با رایانه جزء بزرگی از زندگی کاری بنده است که فلج شده است. تقاضا دارم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۹ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      اين دستورات را انجام دهيد تا بهبودي حاصل شود ١- روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در آب گرم بنشينيد به مدت ده روز ٢- از خوردن الكل و غذاهاي تند خوداري كنيد ٣- ادرار خود را زود تخليه كنيد ٤- شياف ديكلوفناك ١٠٠ ميلي گرم هر ١٢ ساعت استعمال كنيد ٥- عمل جنسي داشته باشيد
  • تصویر کاربر Re چهارشنبه ۲۷ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام‌ اقای دکتر
    ۸ ماه پیش بر اثر عفونت ادراری psa به ۱۵ رسید
    بعد از ۵ یا ۶ دوره انتی بیوتیک تراپی به ۸ کاهش یافت
    خدمت شما مراجعه کردم و پس از سیستوسکپی و سونو رکتال نظر شما نسبت به بد خیمی منفی بود اما پس از سیستوسکپی به ۱۳ رسید دو باره انتی بیوتیک و ناپروکسن مصرف کردم تا به ۱۰ کاهش یافت اما پس از اتمام دارو و در ازمایش جدید مقدار psa 11 نظرتون رو بفرمایید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۷ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      عمل نزديكي داشته باشيد ، در آب گرم به مدت طولاني بنشينيد و شياف ديكلوفناك روزي يك عدد و٤ هفته آنتي بيوتك مصرف كنيد و سپس آزمايش را دوباره چك كنيد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۷ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام : اقای دکتر بنده 53 سال دارم و اندازه پروستاتم از حد معمول سنم بزرگتر است psa قبلا حدود یک و زیر یک بود ولی الان حدود 2 ماه پیش عمل فتق انجام دادم ولی هنوز درد در ناحیه عمل دارم و ازمایش psa انجام دادم عدد 5 را نشان داده . میخواستم بدونم افزایش ای عدد ناشی از صدمه خوردن به پروستات بوده یا احتمال سرطان پروستات است ؟. ازمایش قبلی مربوط به 8 ماه پیش میباشد که عدد زیر یک بوده . ممنون میشوم راهنمایی ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۷ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      درد بعد از عمل طبيعي است دو هفته آنتي بيوتيك ميل كنيد و دوباره psa را چك كنيد اگر پايين نيامده بود بايد نمونه برداري از پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر قادر چهارشنبه ۲۷ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،من 33 سالم هست و جواب ازمایش psa من 1.8 هست بقیه ازمایشات خونی مثل قند،چربی، کلیه،کبدی نرمال هست.ایا این میزان بلالاست،؟در ضمن صبح ها گاهی وقت که که قهوه و چایی زیاد می خورم بیشتر دستشویی می رم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۷ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      اين آزمايش بايد بعد از ٥٠ سالگي انجام شود مورد ديگر هم طبيعي است
  • تصویر کاربر شهناز پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام،همسرم پروستات داره البته در آزمایش آخر به0/99رسیده دکتر رابطه جنسی سه بار درهفته رو توصیه کرده می خواستم بدونم ریختن مایع منی در واژن برای زن ضرری نداره یا خوده رابطه جنسی ممنون میشم جواب سوالم رو بدید،با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      خير ممنوعيتي ندارد
  • تصویر کاربر بهروز پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    من 46 سالمه و حدود 4 ساله از همسرم جدا شدم و رابطه جنسی منظمی ندارم چند ماهی بود که مشکل خروج ادرار داشتم در حد خیلی کم‌ چند روز پیش هنگام ادرار خون لخته با ادرار رنگی ازم خارج شد بیش از حد نگرانم کرد بعد 1 روز دیگه خونی دیده نشد ولی اطراف مقعدم‌ درد میکنه و پاهام‌شروع به درد خفیف و خستگی خفیف کرده من پدرم بر اثر سرطان پروستات فوت شدن در سن 72 سالگی لطفا راهنماییم کنین من‌ قطعا سرطان دارم‌ ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      اولين اقدام درماني انجام سيستوسكوپي مي باشد كه مثانه با دستگاه ديده شود
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر