خون در ادرار مردان نشانه چیست؟

ادرار خونی (HEMATURIA) به معنی دفع خون از سیستم دستگاه ادراری توسط ادرار می باشد. دفع خون توسط ادرار ممکن است دردناک و یا بدون درد باشد.

خون در ادرار مرد نشانه چیست؟

وجود خون در ادرار به دو فرم می باشد. این ادرار قرمز یا توسط بیمار ادرار خونی قابل مشاهده است و معمولا رنگ آن شبیه چای و یا خون کامل می باشد. و فرم دیگر وجود خون در سیستم دستگاه ادراری توسط آزمایش ادرار است.

بنابراین دفع خون توسط ادرار همراه با علامت و یا بدون علامت است. ادرار کاملا خونی یا توسط بیمارقابل ملاحظه است و یا توسط آزمایش ادرار، نشان داده می شود. دفع خون، زودگذر و یا دائمی می باشد و می تواند تنها علامت سیستم دستگاه ادراری و یا همراه با دفع پروتئین توسط کلیه باشد.

در علم پزشکی ادرار خونی یا هماچوری، وجود گلبولهای قرمز در ادرار است و ممکن است علت آن ناشناخته باشد. در ادرار خونی از کلیه و سایر قسمتهای سیستم دستگاه ادراری مثل حالب ها، مثانه، پروستات و مجاری ادرار، خون وارد ادرار می شود.

آزمایش میکروسکوپیک ادرار

لذا با در نظر گرفتن سن، ادرار خونی واضح و یا وجود ادرار در آزمایش که به آن میکروسکوپیک می گویند، پزشک باید محل خونریزی در سیستم دستگاه ادراری را مشخص وبا توجه به علت، درمان صورت گیرد.

علت های ادرار خونی

علت خون در ادرار مردان چیست؟ مردم به دلائل خیلی جدی دچار ادرار خونی می شوند، در حالی که در بسیاری موارد، علت آن خوش خیم است. ممکن است علت ادرار خونی نامشخص باشد و یا ممکن است علت آن خوش خیم باشد مثل سنگ کلیه . علت دیگر آن می تواند بدخیم باشد مانند سرطان کلیه، حالب، مثانه، پروستات و یا مجرا.

بنابراین علت می تواند غیرقابل توجه تا مرگ آور باشد. اگر گلبولهای سفید همراه با  خون در ادرار باشد، در این حالت شانس وجود عفونت ادراری بسیار زیاد است. علت ادرار خونی در مردان می تواند موارد زیر باشد:

وجود خون در ادرار

سایر علل که کمتر شایع بوده و احتمال ادرار خونی کمتر است.

  • بیماری که در آن گلومرول موجود در کلیه خونریزی می کند وبنام بیماری نفروپاتی IGA نامیده می شود.
  • بیماری آلپورت
  • سرطان خونی سیکل سل
  • بیماری انگلی شیستوزوما که مثانه را گرفتار می کند
  • دیدن سیستم دستگاه ادراری با وسیله سیستوسکوپ
  • عفونت پروستات
  • عفونت مجرا
  • بیماری کلیه
  • وجود هموگلوبین که بعلت شکسته شدن(همولیز) گلبولهای قرمزوارد ادرار می شود که این حالت در بیماری هموگلوبینوری شبانه PAROXYSMALدیده می شود.
  • فشارخون بدخیم که در بیماری نکروز گلومرول کلیه دیده می شود.
  • آلرژی و حساسیت ممکن است بندرت در بچه ها باعث ادرار خونی شود.
  • فشارخون ورید کلیه چپ که باعث ادرار خونی می شود. این حالت را به آن بیماری  NUTCKER هم می گویند.
  • تنگی محل حالب به لگنچه کلیه (UPJO) بندرت باعث وجود خون در ادرار می شود.
  • ادرار خونی MARCH
  • بیماری نفریت کلیه در ورزشکاران بعلت فعالیت شدید
  • سندرم بیماری آلپورت
  • داروها مثل سولفونامید، ریفامپین، فنی توئین

 

مثانه نوروژنیک چیست و چه علائمی دارد؟
مثانه عصبی (نوروژنیک) به تعدادی از بیماری های ادراری گفته می شود که به دلیل مشکل در مغز، نخاع یا عصب، منجر به از دست رفتن کنترل مثانه می شوند. این آسیب عصبی می تواند نتیجه بیماری هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، بیماری پارکینسون یا دیابت باشد. همچنین می تواند در اثر عفونت مغزی یا نخاعی، مسمومیت با فلزات سنگین، سکته مغزی، آسیب نخاعی یا جراحی بزرگ لگن ایجاد شود.

خون در ادرار مردان همراه با سوزش نشانه چیست؟

خون در ادرار مرد نشانه چیست؟ معمولاً اگر بعد از سن 35 سالگی در ادرار مردان خون دیده شود، باید مورد بررسی قرار گیرند. به دو علت این حالت در مردان به وجود می­آید. در درجه اول عفونت مثانه و علت دیگر وجود سرطان مثانه می­باشد.

ادرار خون چه زمانی نشانه سرطان است؟

برای اینکه مشخص شود ادرار خونی نشانه سرطان است یا خیر باید پزشک با روش مورد نظر به بررسی بپردازد. این بررسی شامل دیدن مثانه با دستگاه می­باشد که به آن سیستوسکوپی گفته می ­شود، که حتماً به طور اورژانسی انجام شود.

تشخیص ادرار خونی

براساس  گرفتن شرح حال و امتحان بالینی بیمار توسط پزشک قابل تشخیص است. مثلا در جوانان که شانس سرطان در آنها نادر است با یک آزمایش ادرار عفونت نشان داده می شود و درمان با دادن دارو مسئله حل خواهد شد. در ادرار خونی به فعالیت های شدید فرد باید توجه کرد. اگر شک به وجود سنگ می باشد با سی تی اسکن می توان آنرا تشخیص داد.

در سنین بالا وجود خون در ادرار از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شانس وجود سرطان وجود دارد. برای بررسی تومور(سرطان) مثانه از دیدن مثانه یا سیستوسکوپی استفاده می کنیم. گاهی ادرار خونی همراه با درد پهلو می باشد که به آن سندرم LOIN PAIN HEMATURIA می گویند.

درمان خون در ادرار

درمان خون در ادرار شما بستگی به علت آن دارد. به عنوان مثال اگر به دلیل عفونت در ادرار خون دارید، پزشک ممکن است به شما بگوید که داروی آنتی بیوتیکی مصرف کنید. اگر به دلایل دیگری خون در ادرار دارید یا به سوزش ادرار دچار شده اید، ممکن است به یک نوع متفاوت از درمان نیاز داشته باشید.

برای اینکه بدانید چرا خون در ادرار دارید، پزشک ممکن است از شما نمونه ادرار بخواهد. از نمونه ادرار می توان برای آزمایش علائم عفونت، بیماری کلیوی یا سایر مشکلات استفاده کرد. پزشک شما از نتایج آزمایش ادرار استفاده می کند تا تصمیم بگیرد که آیا به آزمایش های بیشتری نیاز دارید یا اینکه می توانید یک درمان را شروع کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    39 سالمه و دو تا بچه دارم و سزارین شدم. حدود چند ماهه کنترل ادرار ندارم حتی 2 ثانیه نمی تونم خودم و نگه دارم و اگه قبل از 2 ثانیه دستشویی نرسم خودم و خیس می کنم و خیلی کلافه شدم.
    دکتر زنان رفتم و قرص یوریناسین 5 مصرف می کنم تقریبا بعتر شدم. غیر از مصرف دارو چطور می تونم مداوا کنم ؟ دارو برای روده و کمخونی می خورم و نمی خوام برای این هم دارو مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      همين درمان به مدت سه ماه
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من پسر 20ساله ای هستم چن وخته ک مثانه ام بهم فشار میاره جوری ک فکر میکنم خیلی خیلی ادرار دارم اما وقتی میرم دستشویی ادرارم کمه وقتی میام بیرون احساس میکنم ک هنوز خالی نشدم مخصوصا صب ها هم رخ میده سوزش هم ندارم درد هم ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      شبي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد
  • تصویر کاربر زینب جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام خانم متاهل و29ساله هستم حدود یک سال است در زمان پریودی دچار تکرر ادرار و درد مثانه شدید میشووم که این درد تا یک هفته بعد هم ادامه دارد در ازمایش ادرارم خون بود و در سونو یک تودهوژتاتیو در چپ مثانه دیده شد سیستوسکوپی و بیوپسی شدم جواب پاتولوژیcystic cystica بود پزشکم کورتون تجویز کردن لازم به ذکر است که توده برداشته نشده تشخیص شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      توده برداشته شود
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام، پنجاه و هشت سالمه، سابقه سنگ کلیه و عمل سنگ دارم، اخیرا دچار بی اختیاری ادرار شده ام.چند قطره تا قبل از دفع خارج می شود. هر سه تا چهار ساعت یکبار نیز احساس دفع می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      بايد مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر الهه سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    با سلام. خانمی هستم مجرد و 35 ساله. حدود چهار سال پیش با درد زیر شکم و تکرر ادرار به دکتر مراجعه کردم. دردهایی شبیه عفونت های ادراری که با ازمایش کشت ادرار مشخص شد که عفونت نیست. و بعدا سیستوسکمی انجام دادم که ان هم بدون مشکل بود. و به من یوریناسین تجویز شد که تا حدودی بهتر شدم. الان باز هم ان دردها و البته بیشتر تکرر ادرار و بسیار کم ریزش قطره ای ادرار دارم. ازمایش و کشت ادرار دادم که عفونت نبود و یوریناسین هم مشکلم را حل نمیکند. خواهش می کنم راهنماییم کنید. سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      جواب دادم

  • تصویر کاربر سودابه سه شنبه ۸ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    با سلام.همسرم42 ساله یکماهه دچار هماچوری متناوب شده.با خون سیاه رنگ.در بررسب ادرار RBCزیاد و بالای 5 عدد دیده شد.در اسکن لگن نیز چیزی تشخیص داده نشد.فقط سنگ حالب راست گزارش شد.ضمن TUl علاوه بر سنگ توده ای در ساعت 2 و 3 مثانه دیده شد که طبق نظر دکتر ظاهرش به TCCگرید یک میخورد.نمونه به پاتولوژی ارسال گردید.
    طبق نظر دکتر باید بیمار 6 جلسه به فاصله هر هفته تزریق داخل مثانه BCG انجام دهد و دو ماه بعد سیستوسکوپی شود.ضمنا به گفته پزشک مقداری از عضله هم برداشته شد برای اطمینان.ولی گفتن تومور سطحی بود.
    جواب پاتولوژی 2 هفته طول میکشه.
    نگرانم تومور کامل برداشته نشده باشه چون در اتاق عمل تزریق شیمی درمانی هم انجام نگرفت.
    آیا نیازه تو آماده شدن جواب پاتو به دکتر ماهری در تهران ببرمش تا دوباره سیستوسکوپی بشه؟
    از کار دکترش زیاد مطمءن نیستم.
    ممنون از پاسختون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۸ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      چك كردن توسط يك پاتولوژيست ديگر در بسياري موارد انجام مي شود ولي أگر عضله گرفتار نباشد تومور سطحي است
  • تصویر کاربر تقیه سه شنبه ۲۶ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترخسته نباشیداقای دکترسنوانجام دادم گفتن خون تومثانت هست دبری بعدش من تکرارادراردارم سوزش وباردارهم هستم پنج ماهم هست وبعددستشویی خیلی دردمثانه دارم چکارکنم خواهشن راهنمایی کنید🙏🙏 بعدی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۶ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد
  • تصویر کاربر ستاره چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 681 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر من چند وقت بود که در هنگام ادرار سوزش و درد داشتم برام آزمایش ادرار و قرص فنازومکس و شیاف نوشتن و البته سونوگرافی حالا برای آزمایش باید قرص رو قطع کنم اگر بله از چند روز قبلش و گفتن این ممکنه التهاب مثانه باشه میخوام بدونم من حدود یک سال و چندماه است لیزر موهای زاید انجام میدم ممکنه این باعث التهاب در اون ناحیه شده باشه یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      نيازي به قطع قرص نيست و التهاب پروستات است
  • تصویر کاربر اشکان سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    20 سالمه اندازه پروستاتم22سی هستش
    مثانم ی خورده درد داره ی کوچولو تکرر و ادرارمم زیاد روان نیس
    الان تقریبا 3ماهه دارو مصرف میکنم (افلوکسایسین، ترازوسین، سلوکسیب، و ویسول مصرف کردم)
    با اینکه زیاد خوب نشدم ولی دکتر مصرف دارو رو قطع کردن
    هنوزم همون علائم رو دارم ولی نه مثل قبل،لطفاً راهنمایی کنین تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      فقط شبي يك عدد كپسول آمنيك ميل كنيد
  • تصویر کاربر لیدا شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با سلام به شما
    پدر من 2 هفته ی پیش توسط دکتر طی یک جراحی 2توده ی سرطانی درون مثانه رو تراشیدن و بعد از آن قرار شده است که هر هفته روزی 1 بار با (20 عدد آمپول میتومایسین 2میل) شیمی درمانی درون مثانه ای انجام شود .
    از آنجاییکه من جواب آزمایش های پدرم و نتونستم پیدا کنم تا برای شما بفرستم تا عمق سرطان مشخص شود
    1 سوال داشتم ، آیا از همین نحوه ی درمان ک توده ها تراشیده شدن و حالا شیمی درمانی درون مثانه ای انجام میشود میتوان گفت ک سرطان سطحی است و به عمق ماهیچه نفوذ نکرده و قابل درمان است؟
    خواهش میکنم من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      بايد آزمايش پتولوژي را
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      بايد آزمايش پاتولوژي را ببينم
    3. تصویر کاربر لیدا جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      liDa:
      سلام و عرض ادب و احترام.ممنون از اینکه پاسخ سوالات مردم را میدهید پدر بده ۶۵سالشه. باتشخیص سرطان مثانه، عمل سوزاندن توده برایشان انجام شده و . دکتر هم برایشان ۴ تا آمپول میتومایسین تجویز کرده اند که هفته ای یک بار در مثانه تزریق شود ک فعلا در هفته ی دوم تزریق هستند . ایشان اصلا سیگار نمیکشن وسالیان سال هر روز ورزش هم میکنن
      حال سوال من اینه که این سرطان از چه نوعیه و میتونم امیدوار باشم که بعد از این دوره آمپولها ، سلامتیشونو کامل به دست میارن؟ یا احتمال عود کردن و رشد سلول ها در آینده هم وجود داره؟ واقعا ممنون میشم اگر جواب بدین. تشکر
      جواب پاتولوژی اینطوری بود:specimen received in fixative consist of multiples pieces of gray white and soft tissue measuring0.5×0.5×0.3cm
      Diagnosis:
      bladder TURT
      Low grade transitional cell carcinoma
      Muscular layer is identified
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      نتومور سطحي نمي باشد مراجعه كنيد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر