آیا بیماران مبتلا به سرطان مثانه درمان می شوند؟

سرطان مثانه یا (Bladder cancer) معمولا در افراد با سنین بالا به وجود می آید، اگر چه ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد. از هر 10 سرطان مثانه 7 مورد آن در مراحل اولیه که قابل درمان است، تشخیص داده می شوند.

در این مقاله علل و فاکتورها، علائم، تشخیص، جلوگیری از عود و چگونگی درمان سرطان مثانه آمده است.

علل سرطان مثانه

  • یک فرد سیگاری 50 برابر شانس بیشتری برای ابتلا دارد.
  •  تومور مثانه، بیشتر در مردان سفیدپوست بالای ۴۰ سال دیده می شود. وجود سابقه این بیماری یا مجاری ادراری در خانواده‌ی نزدیک، احتمال ابتلا سایر اعضا را تشدید می‌کند.
  •  شغل هایی که با مواد شیمیایی سرو کار دارند. افرادی که در آزمایشگاه ها کار می کنند و یا افرادی که در قسمت های نفتی شرکت نفت کار می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به کانسر مثانه قرار دارند.
  • در صورتیکه عفونت مثانه عود کند یا عامل دیگری در دراز مدت باعث تحریک مثانه شود، احتمال ابتلا به توده در مثانه افزایش میابد.
  •  اگر بیشتر از یک سال است که داروی پیگلیتازون (اکتوز) را مصرف می کنید، متأسفانه در خطر بیماری سرطان در ناحیه مثانه قرار دارید. سایر داروهای دیابت نیز که حاوی این ماده‌ی دارویی می باشند، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.
  •  اگر ناحیه‌ی لگن شما تحت پرتودرمانی قرار گرفته است، امکان ایجاد توده مثانه در شما زیاد است. شیمی‌ درمانی و مصرف داروهای سیکلو فسفامید نیز ممکن است موجب ایجاد سرطان در مثانه شوند.
  •  انگل شیستوزوما، باعث ایجاد سرطان در مثانه می شود.

عوامل دیگر عبارتند از:

  • جراحی تقویت مثانه. برخی افراد این پروسه را برای کمک به بی اختیاری انجام می دهند. این جراحی احتمال ابتلا به سنگ های مثانه را بیشتر می کند.
  • دیورتیکول مثانه. این دیورتیکول ها، کیسه های کوچکی هستند که در مثانه شما تشکیل می شوند. برخی افراد با آن ها متولد می شوند، در حالی که در برخی دیگر آن ها ناشی از عفونت یا مشکل پروستات می باشند.
  • سیستوسل. این حالت فقط در زنان اتفاق می افتد. بخشی از دیواره مثانه ضعیف شده و به داخل واژن می افتد که می تواند جریان ادرار را مسدود کند.
  • رژیم غذایی. یک رژیم غذایی سرشار از چربی، قند و نمک که فاقد ویتامین های A و B است می تواند احتمال ابتلا به سنگ مثانه را افزایش دهد، اگرچه این مورد در کشورهای در حال توسعه بیشتر است.

احساس درد در مثانه

علائم دقیق سرطان مثانه چیست؟

  • ادرار خونی که به دو صورت دیده می شود: یا فرد از ادرار خونی و دفع لخته خون شکایت دارد یا در آزمایش ادرار، خون گزارش می شود. از هر 10 نفر مبتلا به این بیماری،  8 نفر ادرار خونی دارند. ادرار خونی معمولاً بدون درد است.
  •  ادرار دردناک یا سوزش ادرار
  •  گاهی تکرر ادرار
  •  عفونت های ادراری
  •  اگر تومور از مثانه خارج شده باشد، بیمار ممکن است از درد پشت اطراف مثانه شکایت داشته باشد.
  •  ورم اندام تحتانی
  •  کاهش وزن
  •  کم خونی
  •  توده در لگن
  •  درد مقعد و لگن

علائم سرطان مثانه در مردان

در ایران مردان بیشتر از زنان به این بیماری دچار می شوند اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود و فرم پیشرفته نباشد ارگانها را گرفتار (متاستاز) نکرده باشد به صورت زیر می باشد:

? مطلب مرتبط: برای آشنایی بیشتر با سوزش ادرار ناشی از التهاب مثانه و علت های آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

سوزش ادرار ناشی از التهاب مثانه

اگر بیمار به نوع بدخیم و پیشرفته کنسر که ممکن است استخوانها ، کبد و یا ریه را مبتلا شده باشد علائم ریوی ، کبدی و درد استخوانی را نیز دارا خواهد بود.

علائم سرطان مثانه در زنان

بطور شایع و بیشتر سرطان مثانه در دو طرف جدار مثانه بوجود می آید و محل شایع دیگری که سرطان بوجود می آید ، کف مثانه می باشد در نوع اول علائم این بیماری بیشتر ادرار خونی و دفع لخته می باشد و چنانچه تومور نزدیک سوراخ مثانه ایجاد شده باشد باعث کاهش فشار ادرار ، تکرر ادرار ، سوزش ادرار و احتباس ادراری می باشد.

 

انواع سرطان های مثانه

3 نوع سرطان در مثانه وجود دارد. شایع ترین نوع سرطان مثانه، نوع ترانزیشنال (Transitional Cell Carcinoma) می باشد که در حدود 92 درصد سرطان های مثانه را تشکیل می دهند.

ترانزیشنال (Transitional Cell Carcinoma) : سرطانی است که در سلول‌های موجود در درونی‌ترین لایۀ پوشش دستگاه ادراری مربوط به مثانه ایجاد می‌شود. بیش‌تر سرطان‌های مثانه در این سلول‌های ارتجاعی ایجاد می‌شوند.

دو نوع سرطان دیگر مثانه آدنوکار سینوما و اسکاموس هستند که تومورهای بسیار بدخیم هستند و بعد از درمان بیمار طول عمر زیادی نخواهد داشت.

نوع اول سرطان مثانه خود به دو دسته تقسیم می گردد:

◀  دسته اول که 70 تا 80 درصد تومورهای مثانه را تشکیل می دهند، تومورهایی هستند که از نظر درجه یا گرید به داخل مثانه نفوذپذیری ندارند و این نوع سرطان ها را سرطان های سطحی می گویند.

◀  دسته دوم سرطان هایی هستند که درجه و یا گرید آنها بالا بوده و به داخل مثانه نفوذ کرده اند.

درمان سرطان مثانه

آیا سرطان مثانه کشنده است ؟

150 نوع سرطان در بدن انسان وجود دارد. هر کدام که در مرحله پیشرفته تشخیص داده شود، بیمار طول عمر چندانی نخواهد داشت و منجر به مرگ می شود. سرطان در ناحیه مثانه به 2 فرم دیده می شود. نوع اول خوشخیم است و کشنده نیست.

نوع دوم که توده های بدخیم از مثانه خارج شده و ارگانها را گرفتار کرده باشد باعث می شود طول عمر کاهش یابد و بعد از حداکثر 2 سال منجر به مرگ می شود.

احتمال زنده ماندن بعد از سرطان مثانه

میزان زنده ماندن می تواند به شما ایده بدهد که چند درصد از افراد مبتلا به همان نوع و با همان مرحله سرطان با گذشت زمان مشخصی( معمولاً 5 سال) پس از تشخیص هنوز زنده هستند. آن ها نمی توانند به شما بگویند که چه مدت زنده هستید، اما ممکن است به شما کمک کنند درک بهتری از موفقیت درمان داشته باشید.

طول عمر بیماران سرطان مثانه

به خاطر داشته باشید که میزان بقا بر اساس نتایج قبلی تعداد زیادی از افراد مبتلا به سرطان خاص تخمین زده می شود، اما آن ها نمی توانند پیش بینی کنند که در مورد هر شخص خاصی چه اتفاقی می افتد. این آمار می تواند گیج کننده باشد و ممکن است شما را به سوالات بیشتری سوق دهد. با پزشک خود در مورد چگونگی محاسبه ی این اعداد صحبت کنید، زیرا وی با شرایط شما آشنا است.

نحوه تشخیص سرطان مثانه

گام های مختلفی برای تشخیصتوده در این ناحیه و میزان پیشرفت آنها طی می شود.

  • آزمایش ادرار
  • معاینه فیزیکی که در آن به کمک انگشت، ناحیه مقعد و یا واژن مورد بررسی قرار گرفته و وجود هرگونه توده غیر طبیعی تشخیص داده می شود.
  • سیستوسکوپی که در آن دوربین کوچکی از طریق میزراه وارد مثانه میشود و پزشک می تواند توسط آن وجود هر گونه بدخیمی را مشاهده کند.
  • بیوپسی که در آن، از بافت دیواره مثانه از طریق وارد کردن لوله ای کوچک به داخل میزراه، نمونه برداری می شود.
  • سی تی اسکن
  • عکس برداری از مثانه بوسیله ی تزریق ماده حاجب
  • ایکس ری

سیستوسکوپی

پس از تعیین حجم و ابعاد توده و گرید کنسر، درمان متناسب با آن اتخاذ می شود، از آنجایی که این بیماری در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است، آزمون های سالانه و غربالگری این سرطان اهمیت بسیاری دارد.

درمان سرطان مثانه

درمان سرطان های شایع سطحی مثانه

برای تشخیص این نوع از سرطان  از سیستوسکوپی استفاده می شود. این نوع سرطان ممکن است یک عدد یا چند عدد باشد. پس از تشخیص، یک دستگاه مخصوص را وارد مثانه کرده و بافت های سرطانی را خارج می کنیم. پس از خارج کردن سرطان، شیمی درمانی داخل مثانه ای هفته ای یک بار با ب ث ژ بمدت 6 هفته باید صورت گیرد.

?مطلب مرتبط: برای آشنایی بیشتر با سیستوسکوپی و عوارض آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

سیستوسکوپی

سیستوسکوپی این سرطانها بعد از عمل شانس عود دارند، لذا باید هر سه ماه یکبار به مدت 2 سال، مثانه را با دستگاه برای تشخیص عود سرطان بررسی کنیم و پس از 2 سال هر 6 ماه یکبار به مدت 5 سال مثانه را مورد بررسی قرار دهیم.
اخیراً برای جلوگیری از عود مجدد کنسر مثانه داروی ب ث ژ را برای چند ماه ادامه می دهیم.

آیا سرطان مثانه قابل درمان است؟

این بیماری اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود به طور کامل قابل کنترل و درمان است.

اما اگر متاستاز پیشرفته باشد درمان آن رضایت بخش نیست و طول عمر چند ساله با شیمی درمانی امکان پذیر است . در این حالت تو ده های بد خیم از مثانه خارج شده و به ترتیب استخوانها، کبد و ریه را گرفتار می کنند و بیمار طول عمر زیادی نخواهد داشت.

درمان سرطان های غیر سطحی و نفوذ پذیر در عضله مثانه

این سرطانها بر خلاف سرطان هایی که قبل تر ذکر شد، بزرگتر و قسمت وسیعی از مثانه را گرفتار می کنند و کنسر به داخل عضله مثانه پیشرفت می کند. برای تشخیص این بیماری، از سیستوسکوپی استفاده می شود و باید توده های سرطانی با دستگاه  ادراری کاملاً خارج شود و با دستگاه قسمتی از عضله مثانه را هم خارج می کنیم تا مشخص شود تا چه مقدار از دیواره ی مثانه گرفتار کنسر شده است.

این کنسر به علت درجه و گرید بالا و گرفتاری عضله مثانه، درمان آن خارج کردن مثانه و پروستات و درست کردن مثانه از روده کوچک است به این صورت که انتهای مثانه مصنوعی را به جدار پوست شکم وصل می کنیم.

درمان گیاهی درد مثانه

شایع ترین علت درد مثانه که همراه با تکرر ادرار می باشد.، التهاب و عفونت مثانه می باشد که در این دو حالت تجویز داروی آنتی بیوتیک و داروی ضد درد ضروری است.

در حال حاضر هیچ دارویی گیاهی برای درد مثانه وجود ندارد و کاربردی ندارد و بر خلاف تبلیغات، هیچ کدام از محصولاتی که تبلیغ می شوند اثر تایید شده ای بر جلوگیری از پیشرفت کنسر در مثانه ندارند.

پیشگیری از سرطان مثانه

متاسفانه امروزه بده ما در معرض انواع امواج، تشعشعات، آلودگی ها و هم چنین مواد غذایی با ترکیبات سرطانزا قرار دارد. برای پیشگیری از انواع تومور ها در ناحیه های مختلف بدن از جمله مثانه توصیه های عمومی وجود دارد :

  • در معرض قرار نگرفتن با مواد شیمیایی صنعتی
  • از شغل هایی که با مواد رنگی، کابل، رنگ آمیزی سرو کار دارند خودداری شود.
  • خودداری از خوردن غذاهای پر چرب، کلسترول زیاد
  • خوردن سبزیجات و میوه فراوان
  • خوردن مایعات فراوان

ولی به طور خاص تخلیه کامل ادرار در هر نوبت و رسیدگی سریع به التهابات و عفونت های مثانه، میتواند به پیشگیری از ایجاد توده در مثانه کمک کند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

منبع ویکی پدیا فارسی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    پسرم ۲۰ سالشه زود زود احساس ادرار می کنه،مثلا بعصی وقتاهر نیم ساعت یا یک ساعت،وقتی خوابه دیگه این تکرر رو نداره.البته در دوران دبستان و مدرسه هم بیشتر برای ادرار اجازه می گرفت اینم بگم که اضطرابشم زیاد بود،تازگییابیشترم ادرار می ره،دکترم رفته،آزمایشم داده ،چیزی نشون نداده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۵ تیر ۰( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنند و نوار مثانه هم گرفته شود

  • تصویر کاربر مریم جمعه ۲۸ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من ۳۰ سالمه. اوایل اردیبهشت صبح با پهلو درد از خواب بیدار شدم و برای مدت نیم ساعت درد و سوزش داشتم و وقتی دستشویی رفتم در ادرارم خون دیدم و یک بار هم استفراغ کردم تا این که مشکلم حل شد و دوباره اواخر اردیبهشت با درد مثانه به دستشویی رفتم و در ادرارم خون دیدم به دکتر مراجعه کردم و ایشون با توجه به علائم تشخیص عفونت دادن و برام آمپول جنتامایسین و کپسول سیپرو فلوکساسین هر ۱۲ ساعت ۱ بار تجویز کردن و آزمایش کشت ادرار هم دادم. با مصرف آمپول و قرص بهتر شدم و تکرر ادرار و خون در ادرار ندیدم تا این که امروز دوباره متوجه شدم ادرارم قهوه ای شده البته روزهای آخر پریودم هم هست. خیلی نگران شدم ممنون میشم من رو راهنمایی کنید. نتیجه آزمایش کشت ادرار قبل از مصرف دارو هم براتون ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر مریم جمعه ۲۱ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      البته آقای دکتر وقتی آب بیشتر می خورم رنگ ادرارم به حالت طبیعی درمی آد.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ خرداد ۰( 3 سال پیش)

      سونوگرافي از كليه ها و مثانه پر گرفته شود و بايد سيستوسكوپي كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 642 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و احترام، خداقوت میبخشید از سایتتون پیام میفرستم خدمت محترمتون جناب آقای دکتر بزرگوار جهت مشاوره پزشکی درمانی و درمان قطعی ازخدمت شما بزرگوار باسپاس فراوان، خواهر بنده که سنشون ۳۷ ساله هستن و مجرد، ایشون به مدت تقریبأ ۱۰ ساله مشکل تکرر ادرار زیادی دارند بدین صورت که میبخشید مشکل نشت و قطره قطره آمدن ادرار بعد از تخلیه کامل ادرار دارند(پسماند) و نمیتونن بلند شوند براحتی بعد از تخلیه ادرارشون از دستشویی ایشون میگن که ابتدا ادرار با شدت هست تقریبأ زیاد و در اتمام قطره قطره و بریده بریده بیشتری باز هم ادرار دارن همچنان به صورت قطره ای همش تا یک ساعت حتی بیشترم در هربار داخل دستشویی هستند بند نمیآد کاملأ ،بعضی از اوقات هم کمی همراه باسوزش ادرار دردی و آب هم در طول روز کم تا۳ لیوان فقط مصرف دارن تا دستشویی کمتر برود و حجم ادرارشون در هر بار تخلیه زیاده با شدت میگن ولی ادامه داره قطره قطره در آخرش اصلأ بند نمیآید، میبخشید دستشویی رفتن بخاطر متأسفانه همین مشکلشون چون خسته کننده خیلی آزار دهنده هست براشون تا یکساعت هم حتی دوساعت طول میکشه هر دستشویی تخلیه ادرارشون، به همین دلیل در ۲۴ ساعته ۲ بار یا ۳ بار بیشتر نمیرن به دستشویی، و پزشکشون هم فقط ۶ سال پیش مراجعه کردند به دکترمتخصص و جراح کلیه مثانه با سونوگرافی کلیه و مثانه، آزمایش ادرار و آزمایشاتی را داده اند، دکتر متخصصشون فرمودن مشکلی ندارن و فقط مثانه شون عصبی تحریک پذیره و برا درمان آن هم قرص تولترودین دادن ۱ میل یا۲ میل با یک قرص دیگری که الآن نمیدونیم چه قرصی بوده اسمش، ولی در همان سال مصرف که کردن هر دو قرص را خوب شدن کاملأ دیگه قطره قطره نداشتن آخره تخلیه ادرارشون به گفته خودشون با حجم زیادی و شدت خالی میشده ادراره مثانشون و براحتی قطع میشده زود سرپا میشدن،خواهرم خیلی راضی بودن سلامتم بنوعی در ۶ سال پیش ،ولی بعد از حدوده ۳ ماه که اون قرصاشون تموم شد در آن زمان بازم مشکلشون از دوباره شروع شد و تا همین امروز هم که چندسال میشه، که خواهرم خودشون دوماهه به تازگی قرص تولترودین از دوباره مصرف کردند روزی دوبار و در یکماه هم روزی ۱ بار فقط تولترودین و دوهفته اُکسی بوتینین میخورن ولی اصلأ دیگه خوب نشدن مثل همان چندسال قبل و میگن هنوز مشکلشون برطرف نشده اصلأ و باعثه یک ساله بنوعی بی اختیاری ادرارشونم شده تا برسن دستشویی چون استرس اضطراب دارن میگیرن و دیر به دیر هم دستشویی میرن چندین قطره ریخته میشه در لباسشون تابرسن آنجا با پوزش، حال میخواستیم یک لطفی بفرمایید بزرگواری واقعأ ایشون بدلیل ترس از کرونا و هزینه زیاد درمان هم دکتر دیگه اصلأ نمیتونن برن، جناب دکتر بزرگوار خیـر ببینیـد واقعأ بنا به شرایطشون بفرمایید جهت درمانشون چه قرصی رو بخورن خوبه براشون تا چند ماه و روزی چندتا باید میل کنند،که بدون تجویز پزشک در دفترچه بشه آزاد از داروخونه تهیه کرد یا بهمراهه تولترودین بی اثر شده براشون تا اثرگذاریش خیلی بیشتر و درمان بهتری براشون باشه، یا چه داروی گیاهی درمانی براشون خوبه که درمان دائمی شوند در منزل کاملأ نه بطور مقطعی و به تازگی نرمش کگل انجام میدن بعضی اوقات، بدنشون هم کمی گویا دراثر سردی شاید و یک جا نشستن درمنزل هستن کمی ورم پیدا کرده کل بدنشون و نفخ زیاد با روده تحریک پذیر دارند، شاید از سردی بلغم باشه ورم ایشون البته، ممنون میشیم برا خوب شدنشون کمک راهنمایی بفرمایید جناب آقای دکتر بزرگوار گرامی، باتشکر سپاس فراوان، موفـق سلامت همواره باشیـد?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

       روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنند و روزي دو بار هر بار١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید لطفا نظرتون راجب جواب پاتولوزی بفرمایید چه کاری باید انجام شود الان یک ماه است توده برداشته شده تشکر. ببخشید اقای دکتر اولی سونو قبل از جراحی است دومی هم جواب پاتو
    1. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      لطف نظرتون راجب جواب پاتو و اینکه.چه اقدامی نیاز است بفرمایید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      Bcg تراپي لازم است انجام شود

    3. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      ببخشید اگر ب ث ج تزریق شود خطر عود در چه حدی است
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      درصد مشخص نشده

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محد شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام لطفا نظرتون راجب جواب پاتو بفرمایید چه اقدامی باید انجام بشه اولی جواب سونو قبل از سیستوسکوپی و بعد جواب پاتو
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      بايد bcg ب،،ث ج  تراپي انجام شود

  • تصویر کاربر بهرام دوشنبه ۶ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    بنده به مدت ۲۸ سال از سن ۲۳ سالگی مشکل تکرر و عدم تخلیه ادرار به طور کامل و ریختن چند قطره ادرار بعداز بیرون آمدن از دستشویی مبتلا می باشم همچنین بعضی مواقع آب لجزی همراه ادرار می آید که تخلیه ادرار را مشکل می کند .پیش چندین دکتر متخصص رفتم انواع سونوگرافی ،سیتوسگرافی انجام دادم یکی گفت مربوط به پروستات یکی گفت مربوط به لرزش مثانه یکی گفت مربوط به کلیه هاست ولی هیچ نتیجه ای نگرفتم .الان هم که دستشویی می رم نزدیک ۱۵ تا بیست دقیقه مشغول تخلیه به صورت قطع و وصل شدن می شوم.با این حال تخلیه کامل انجام نمی گیرد.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۶ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود دو هفته

  • تصویر کاربر تسنیم جمعه ۲۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    پدرم یکسال بیشتر است که همراه ادرارشون خون بود بعد از تشخیص ، سیتوسکوپی و عمل مراحی براشون ۶ آمپول تجویز کردند، لطفا راهنماییمون کنید و اینکه پدرم در چه مرحله ای از بیماری هستن آیا قابل درمان است ، و برای کنترل و درمانشون راهکاری پیشنهاد میفرمایید
    لطفا پاسخ بدین ممنون میشم.آیا پدرم در وضعیت بدی قراردارند یا نه ، توروخدا جواب بدین خیلی نگرانشونم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      با سلام در وضعيت بدي نيستند هر سه ماه بايد سيتوسكوپي انجام شود

  • تصویر کاربر rfp سه شنبه ۱۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام و وقتتون بخير دکتر.به نيابت از يکي از بستگان که مشکلي براش پيش اومده سوال ازتون داشتم.گفته که:بيش تر از يک ماه هست که در قسمت پايين آلت تناسلي و اخيرا بيضها و مقعد احساس خارش ميکنه.(زخمي هم در پايين آلت تناسلي ايجاد شده که براتون پيوست ميکنم.)ظاهرا گاهي هم اين زخم ترشحات سفيد داشته.در چند روز اخير هم از روشهاي ضد عفوني مانند الکل زدن و اضافه کردن نمک به شامپو و قرار دادن پياز له شده بر روي ناخيه ضخم استفاده کرده اما نتيجه اي نگرفته.لطفا جهت درمان مشکل راهنماييش کنيد.خيلي ممنون از وقتتون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)

       هر ١٢ساعت يك عدد قرص سيپروفلوكساسين ٢٥٠ ميلي گرم ميل شود ده روز

  • تصویر کاربر R دوشنبه ۹ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    ادار کاملا تخلیه نمی شود و فشار کمتری دارد و کش لباس زیر و کمر شلوار اذیت می کند
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد يك ماه

  • تصویر کاربر فرهاد پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ، پدر بنده ۷۹ ساله ۱۰ سال قبل تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار گرفت از ان زمان دچار بی اختیاری نسبی ادرار شده اند که اخیرا شدید تر هم شده هر شب ۲۵ میلیگرم ایمی پرامین و دوره ای وزیکر هم مصرف نموده ، ۱۰ جلسه نیز تحت درمان بیوفیدبک و پروب مقعدی که نه تنها موثر نبود بدتر هم شده ایشان از این بابت بسیار افسرده شده ایا راهی برای کمک به او و بهبود کیفیت زندگیش وجود دارد ؟ اینجانب همکار دندانپزشک شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      متاسفانه درماني وجود ندارد

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر