واريکوسل ناباروری

واريکوسل چیست و درمان

واريکوسل  در ١٥ درصد مردان دنيا و در حدود ٤٠ درصد مردان نابارور وجود دارد. تشخيص واريکوسل مبتنى بر معاينه بالينى بيمار می‌باشد،که ازگريد ١تا ٣ تقسيم بندى شده است.

واریکوسل خفیف چیست ؟

واریکوسل یک بیماری مادرزادی است که خون شریانی به بیضه برای تغذیه توسط شریان وارد بیضه می شود و باید بعد از گرفتن اکسیژن و سایر مواد غذایی توسط ورید خون بیضه از طریق ورید در طرف چپ به ورید کلیه وارد شود، ولی به علت اختلال در عملکرد ورید، خون بیضه  توسط ورید به علت اختلال در دریچه ها لانه کبوتری در داخل بیضه وارد ورید کلیه نمی شود و در اطراف بیضه می ماند.

واریکوسل در ۳۵ تا ۴۰ درصد افراد نابارور وجود دارد. شدت واریکوسل را به سه درجه یا گرد تقسیم بندی کرده اند. گرد ۱ یک زمانی است که فرد قبل از معاینه حتما نیم ساعت ایستاده باشد، سرفه کند، آب دهان خود را قورت دهد و سپس مورد معاینه قرار گیرد. زمانی که پزشک معالج بیضه را مورد معاینه قرار می دهد وقت زیادی را برای تشخیص واریکوسل صرف می کند که آنرا واریکوسل گرد یک یا خفیف گویند.

واریکوسل گرد ۲  زمانی است وقتی پزشک پوست بیضه را معاینه می کند ورید دیلاته و واریکوسل فورا بدست وی تشخیص داده می شود و بالاخره واریکوسل گرد سه ۳ زمانی است که واریکوسل در بالا یا کنار بیضه به صورت یک کلافه عروقی دیده می شود و گاهی اینگونه افراد با شکایت وجود دو بیضه مراجعه می کنند.

یک نوع دیگر واریکوسل وجود دارد که SUBCLINICAL نامیده می شود و در هیچ شرایطی نمی توان آنرا پیدا کرد، این نوع واریکوسل را هم خفیف می نامند.

درمان واریکوسل بدون جراحی امکان پذیر است ؟

معماى غير قابل حلى که اورولوژيست با فرد مبتلا به واريکوسل و آزوسپرميا  (عدم وجود اسپرم در مايع منى) روبرو است اينست که ايا واريکوسل را عمل جراحى بايد کرد يا نه؟

جواب سوال فوق خیر می باشد. طبیعی است وقتی فردی به علت واریکوسل دچار ناباروری می شود و افراد نابارور ۳۵ تا ۴۰ درصد داراری واریکوسل می باشند و بعد از عمل جراحی واریکوسل ، اگر آزمایش اسپرم آنها نسبتا خوب باشد ۷۰ درصد بچه دار می شوند. بنابراین تنها راه درمان واریکوسل عمل باز با میکروسکوپ و یا لاپاروسکوپی می باشد، که اینجانب با تجربه چندین ساله خود عمل باز را بهتر از لاپاروسکوپی می دانم.

کسانی که واریکوسل دارند ولی آزمایش آنها طبیعی می باشد و ازدواج کرده اند، این دسته از افراد نیازی به عمل جراحی ندارند ولی هر سه ماه یا ۶ ماه باید با یک آزمایش اسپرموگرام باید پی گیری کنند، تا اگر چنانچه واریکوسل باعث اختلال عملکرد بیضه شده و تعداد وحرکت و یا شکل اسپرم ها تغییر کرده، مورد عمل جراحی قرار گیرد.

آیا درمان واریکوسل با لیزر امکان پذیر است؟

تا این لحظه که متن را می خوانید، هیچگونه گزارشی مبنی بر عمل واریکوسل با لیزر گزارش نشده است. عمل واریکوسلکتومی به دو روش متداول در جهان صورت می گیرد، یکی عمل باز با شکافی چند سانتی در نزدیکی کشاله ران که باید با میکروسکوپ صورت گیرد. پس باز کردن پوست و زیر پوست، کورد که طناب بیضه نامیده می شود، دیده می شود و آنرا بالا آورده و وریدهایی که باعث واریکوسل شده را با نخ سیلک می بندیم.

این عمل بسیار حساس و به تجربه کافی نیاز دارد، بدین معنی که تمام وریدها بسته شوند و وریدی باقی نماند که ممکن است باعث عود واریکوسل شود و چنانچه عروق لنفاتیک به اشتباه به عنوان ورید بسته شوند فرد بعد از عمل دچار هیدروسل می گردد، که این مورد ۱۰ درصد اتفاق می افتد. شانس باروری بعد از عمل واریکوسلکتومی ۷۰ درصد تا ۱۸ ماه بعد از عمل می باشد.

توسط دو نفر از محققين دو گروه از اين بيماران را مورد عمل جراحى واريکوسل قرار دادند و نتايج مثبتى را بعد از عمل مشاهده کردند. اگر چه در خصوص عمل جراحى واريکوسل و منافع بالقوه آن اختلاف و مناقشه کمى وجود دارد، اما درمورد عمل واريکوسل همراه با آزوسپرمى اختلاف نظر به عنوان يک قانون وجود دارد. آمار گسترده و کلينيکى از مدل‌هاى حيوانى اثرات سوء واريکوسل بر روى اسپر ماتوژنز(توليد اسپرم از بيضه) را نشان مى‌دهد.

درمان واریکوسل

AUA  و انجمن طبى توليد مثل امريکا با نشست‌هاى گوناگون به اين نتيجه رسيدند که عمل واريکوسل ممکن است اولين درمان انتخابى افراد نابارور باشد، در صورتى که همسر وى سالم باشد. جراحى واريکوسل بايد دردست جراحان با تجربه قرار گیرد که به شريان و لنفاتيکها اسيبى وارد نشود واز عود واريکوسل خوددارى گردد.

اين جراحى بايد  با حوصله و دقت انجام گيرد. اگرچه درمان واريکوسل هنوز به عنوان يک معما وجود دارد و على‌رغم بيش از سى سال از شواهد موجود در خصوص جراحى واريکوسل و نتايج مفيد ان در بارورى، هنوز گزارشات بسيارى اختلاف نظر در رابطه با انجام اين درمان را نشان مى دهد و بايد اذعان داشت که مسئوليت و تعهد اين محققين  که شايد مشکل افراد مبتلا به واريکوسل را از طريق ديگرى باید حل کنند ضمنا بايد اشاره کرد مطالعات فراوانى چاپ شده و به وضوح و روشنى نشان مى دهد اين اختلاف نظرها حل و بهبود يافته است.شيوع واريکوسل بر حسب سن متفاوت است;

بعد از  ٢٠سالگى شيوع آن از ١٠ تا ٢٥ درصد متغير است. در ميانگين سنى ٦٠ سالگى  وجود واريکوسل  ٤٣ درصد مى باشد.

درمان واریکوسل با زالو یا خاکشیر امکان پذیر است؟

افراد یا پزشکانی بدون اجازه قانونی با به کارگیری طب سنتی غیر تایید شده به درمان بدون نتیجه می پردازند که اهداف تجارتی یا مالی دارد. به یاد دارم زمانی که بچه ای از درد گوش رنج می برد توسط مادر یا مادربزرگ دود تریاک را در گوش بچه فوت می کردند که این امر با پشرفت شگفت انگیز پزشکی، مردود شناخته شده است.

باید اذعان داشت شاید بعضی از داروها از گیاهان تهیه می شود ولی براساس و اصول تحقیقی و بازار عرضه می شود. زالو یا خاکشیر هیچگونه اثر درمانی در درمان واریکوسل ندارد و هیچ پزشک اورولوژیستی آنرا توصیه نمی کند و این امر موجب سرگردانی زوجین نابارور گردیده و آنها را از درمان اصولی منحرف می کند.

 

آیا واریکوسل باعث ناباروری می شود؟

واریکوسل در ۳۵ تا ۴۰ درصد مردان نابارور وجود دارد و ۳/۴ تا ۳/۱۳ درصد این مردان نابارور که مبتلا به واریکوسل هستند در آزمایش اسپرموگرام آنها یا اسپرم وجود ندارد و شدیدا تعداد اسپرم ها پایین می باشد. اگرچه نقش قطعی واریکوسل در ایجاد ناباروری بطور صددرصد مشخص نشده است، ولی بیشتر محققین در جهان اعتقاد دارند تجمع بیش از حد خون در در وریدهای واریکوسل در اطراف بیضه باعث ناباروری می شود.

طبق گزارشات جمع آوری شده از کشورهای متعدد جهان که بیماران مبتلا به واریکوسل را تحت عمل جراحی واریکوسلکتومی با میکروسکوپ انجام داده اند و جمع آوری شده، دیده شده که بعد از عمل جراحی ۷۰ درصد این افراد بچه دار می شوند، بنابراین اگرچه در مورد واریکوسل و عمل آن اختلاف نظر کمی وجود دارد ولی عمل واریکوسل تنها موردی است که به یک فرد نابارور برای بچه دار شدن کمک می کند و بنابراین هر گاه دو آزمایش اسپرم بلافاصله ۱ تا ۲ هفته که فرد نابارور انجام می دهد و آزمایش کاهش تعداد یا حرکت و یا اختلال در شکل اسپرم گزارش شده، فورا عمل جراحی باید انجام گیرد، بنابراین به طور قطع و اثبات شده که واریکوسل باعث ناباروری می گردد.

۹۸ درصد واریکوسل در سمت چپ می باشد و ۲ درصد در طرف راست می باشد و گاهی همزمان هر دو بیضه دارای واریکوسل می باشد. وقتی که واریکوسل هر طرف درجه ۳ باشد، حتما طرف دیگر هم باید عمل واریکوسل انجام گیرد.

تا اين لحظه هيچ گونه مطالعاتى درخصوص وجود ابنورماليتى(غير طبيعى) هورمون‌هاى خون در وجود واريکوسل  گزارش نشده است. افراد مبتلا به نابارورى ثانوى وجود واريکوسل در انها ٨٠ درصد مى باشد ،اگرچه در يک مطالعه چنين تفاوت فاحشى را گزارش نکرده اند ، اين مشاهدات همگى نشان دهنده اين است که واريکوسل به مرور زمان باعث کاهش بارورى مى گردد و انچه مهم است اين است که بايد به وجود واريکوسل در افراد  نابارور و بارور توجه شود،بيشتر ممکن است به علت اختلاف در تشخيص کلينيکى پزشک و عدم توجه شيوع ان در سنين مختلف است .اما سوال اصلى اين است که ايا تمام جوانان مبتلا به واريکوسل يکسان هستند؟ ايا واريکوسل هاى افراد ٢٥ ساله با افراد ٥٠ ساله يکسان است ؟

 

يکى از محققين براى اثبات اين قضيه ٥٨٠ بيمار مبتلا به واريکوسل و نابارورى که ١١٥ نفر ٤٠ ساله ويا بيشترو ٤٦٦ نفر جوانتر از ٤٠ سال بودند و انها را مورد عمل جراحى واريکوسل  قرار داد و اختلاف فاحشى در ميزان حاملگى در اين دو گروه سنى مشاهده نکرد .علت اين اختلاف هنوز ناشناخته مانده است ، اگرچه علت نابارورى را به حرارت و زمان  ارتباط مى دهند .

گردش خون بيضه ها و همينطور تبادل حرارت جارى موجب حرارت بيش از حد بيضه ها مى گردد ، قطع اين سيستم موجب افزايش درجه حرارت بيضه ها. مى گردد .چون درناژ سمت چپ در يک سيستم با مقاومت بسيار است ، وريدهاى کوچک ممکن است در دوره جنينى موقع  باز شدن مقاومت نشان دهند.گردش خون بيضه ها تا قبل از بلوغ کم مى باشد و بنابراين  اين وريدها از نظر کلينيکى تا زمان بلوغ  که گردش خون به بيضه ها افزايش ميابد ظاهر نمى گردند ، لذا ظهور کلينيکى بيشتر واريکوسل ها در دوران بلوغ مى باشد .

عکس واریکوسل

مردان مبتلا به واريکوسل فعاليت فيزيکى شديد به طور منظم ٤تا ٥ بار در هفته که دو تا چهار ساعت در روز به طول انجامد ، بعد از يک دوره چهار ساله پارامترهاى آزمايش اسپرم کاهش مى يابد .همچنين واريکوسل دربستگان درجه یک در مقايسه با کل جمعيت.بسیار شایع نشان داده شده است . آتروفى بيضه ها (کوچک شدن بيضه ها) ممکن است اثرات منفى واريکوسل بر بارورى باشد.

در يک فرد مبتلا به واريکوسل سمت چپ حجم متوسط بيضه کمتر از حجم بيضه سمت راست مى باشد.ارتباط بين شدت واريکوسل و درجه آتروفى بيضه نا مشخص است .بيشتر مطالعات نشان مى دهد آتروفى همراه با غير طبيعى بودن آزمايش اسپرم مى گردد.افراد مبتلا به واريکوسل و آتروفى بيضه در مقايسه با افراد مبتلا به واريکوسل بدون وجود آتروفى داراى ازمايش غير طبيعى هستند .اختلاف در حجم بيضه بيشتر از ده درصد در جوانان در افراد نرمال و افراد مبتلا به واريکوسل  به طور قابل توجهى کاهش در تعداد اسپرم و حرکت اسپرم  وجود دارد .

وجود اسپرم  هاى نارس  و غير طبيعى بودن سر اسپرم که « stress pattern» ناميده مى شود. علامت مشخصه واريکوسل نمى باشد، و بنابراين دال بر تشخيص واريکوسل نمى باشد .هدف از عمل واريکوسل بستن وريدهاى اسپرماتيک مى باشد .درمان واريکوسل به روشهاى مختلفى انجام مى شود .انتخاب بهترين درمان در فرد نابارور بايد بهبودى آزمايش اسپرم و ايجاد حاملگى با کاهش عوارضى نظير عود واريکوسل، هيدروسل و آتروفى بيضه باشد. براى تحقق و دستيابى به موارد فوق ازعمل‌هاى جراحى باز، لاپاروسکوپى و آمبوليزاسيون وريد استفاده مى‌گردد. انتخاب نوع عمل بستگًى به تجربه ومهارت پزشک که به يکى از عمل هاى فوق  سال هاى متمادى به نتايج خوبى دست يافته است  بستگی دارد اگرچه هيچ يک از اين عمل ها مزيتى بر ديگرى ندارد ولى مطالعات فراوان. عمل باز را براى عمل واريکوسل  با بهبودى فراوان گزارش کرده اند.

واریس بیضه

آزوسپرميا و واريکوسل

ترميم  واريکوسل قابل لمس  همراه با آزوسپرميا مورد توجه قرار گرفته است. بنابراين بيماران آزوسپرميک (عدم وجود اسپرم در ازمايش) با پاتولوژی ژرم سل آپلازیا که تحت عمل واریکوسلکتومی قرار گرفته اند کیفیت سى من بهبود يافته است .در بيماران مبتلا به ازوسپرميا  عمل جراحى  موجب نطفه سازى بيضه مى گردد بنابراين نيازى به انجام ART  نخواهد بود. در افراد ازوسپرميک قبل از عمل جراحى واريکوسلکتومى بررسى مسائل ژنتيک از اهميت ويژه‌اى برخوردار است چون اين افراد چنانچه داراى کارريوتايپ غيرطبيعى  باشند از عمل  واريکوسل سودى نمى‌برند. مطالعات نشان داده کيفيت آزمايش اسپرم ٥٠درصد بعد از عمل واریکوسلکتومی  بهبود مى‌يابد. بعد از عمل  واريکوسلکتومى  شانس حاملگى طبيعى سه برابردر مقايسه با ساير عمل‌ها بيشتر مى‌گردد.اندازه بيضه، درجه واريکوسل، پارامترهاى  آزمايش و مقادير هورمون‌هاى سرم ممکن است در پيش اگهى فرد مبتلا به واريکوسل  موثر باشد، اگر چه کدام  پارامتر پيش گويي کننده درمان است مشخص نيست .عمل واريکوسلکتومى  در جوانان  اثر مطلوب در بارورى  دارد.


دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


ثبت سوال جدید

© همیارسیستم
  • تصویر کاربرفرشاداحمدی سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۱۳:۳۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    من واریکوسل درجه دو دارم هروقت باخانومم نزدیکی میکنم اصلا جهش ندارهبایدچیکار کنم
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیسه شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۱۳:۳۹( 2 ماه پیش)
      جهش درمان ندارد
  • تصویر کاربرمجید سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۱۱:۳۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    من سونو دادم جوابش اینه که 2.3میلی متر به نفع واریکوسل در سمت چت ایا این عمل میخواد گرید چند میشه
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیسه شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۱۱:۳۸( 2 ماه پیش)
      اگر أزمايش اسپرم غير طبيعي باشد بايد عمل كنيد
  • تصویر کاربرمهدی جمعه ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۱۳:۵۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر عزیز من چند سوال دارم به ترتیب خدمتتون عرض میکنم. و به جوابشون نیاز فوری دارم چون روی روح و روانم تاثیر منفی گذاشته
    ۱ . مایع منی من تقریبا نصفش سفید و طبیعیه و نصف دیگه سفید نیست و متمایل به زرده منظورم اینه که چرک و کثیف به نظر میاد و شلتره نسبت به بخش سفیدش. میخواستم ببینم مشکل چیه؟(ضمن اینکه موقع تحریک بیشتر و دیر به دیر ارضا شدن قسمت سفید بیشتره و این اتفاق درهر دو حالت استمنا و رابطه طبیعی میوفته)
    ۲ . بعد از ارضا بیضه ی سمت راستم یه مقدار تیر میکشه در حالی که واریکوسل نداره و بیضه ی سمت چپمو عمل کردم. ضمن اینکه این تیر کشیدن به طور شدیدتر وقتی اتفاق میوفته که خیلی تحریک میشم ولی رابطه برقرار نمیشه و تا یکی دو ساعت ادامه پیدا میکنه
    ۳. نمیدونم دقیقا از کی و کجا به بعد ولی از یه جایی به بعد بعد از ارضا شدن نعوظ مجدد ندارم یعنی با دیدن فیلم تحریکم بشم بازم یه ساعتی طول میکشه تا مجددا نعوظ بشه ولی من فقط ۲۲ سالمه. اینم بگم که یه گاهی پرانول برای کنترل استرس و ضربان قلبم مصرف میکردم و گاهی هم پرانول رو برای دیرتر ارضا شدن استفاده میکردم. پرانول رو گفتم چون بهش شک داشتم به نظر خودم این مورد میتونه به پرانول مرتبط باشه
    ۴. وقتی ارضا میشم هنوزم مثل همیشه پرتاب منی مناسبی دارم اما منی توی مجاری میمونه و ده بیست دقیقه بعد دوباره تخلیه اتوماتیک میشه. این درحالیه که تا ناحیه استبرا انگشت میکشم چند بار و مطمئن میشم تمام این ناحیه خالیه. ولی اگر بعد از ارضا ادرار کنم این منی باقی مونده با ادرار قاطی میشه و اوایل ادرار چسبناک میشه
    جناب دکتر عزیز اگر میشود لطف کنید پاسخ را به ایمیلم نیز ارسال نمایید. با تشکر🌹🌹🌹
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ ۱۱:۳۹( 3 ماه پیش)
      بايد مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربرمهدییکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ۱۷:۲۹( 3 ماه پیش)
      لطفا اگه میشه اول مختصر برام توضیح بدید بعد مراجعه کنم. ممنون میشم آقای دکتر
    3. تصویر کاربرمهدیدوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ۱۶:۳۴( 3 ماه پیش)
      خیلی پستی فقط دنبال لاشخوری هستین برای دلسوزی جواب مردمو نمیدین فقط میخواین مردم مراجعه کنن مطبتون تا تیغشون بزنین. قدیما دکترا مایه ی افتخار بودن ولی الان اوناهم دزد شدن
    4. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیجمعه ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۱۳:۵۸( 2 ماه پیش)
      جواب داده شد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربراسماهیل دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ۱۳:۲۵( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    من واریکوسل دارم فکرکنم درجه سه وچندوقتی هست دردش شروع شده با چندجلسه زالو خوب میشم؟؟؟
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیدوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ۱۳:۲۵( 3 ماه پیش)
      نمي دانم
  • تصویر کاربرسجادجوادی دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ۱۸:۲۰( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکترمن حدودیکسال وخورده ای عمل واریکوسل دوطرفه انجام دادم وبه شدت جای عمل وبیضعه هام درددارم کاش دعامیکردم عمل نمیکردم یاپیشدکتراورولوژیست میرفتم پیش دکترخودم رفتم بارهاالمی قرصگابپنتین داده ناپروکسن داده فایده نداره فقط کمی ازدردم روتسکین میده شغلم ازاده بایدکارکنم زندگیم بچرخه کارگرم ممنون میشم من وازاین دردکمک کنین راهنمایی قرصی تشکرخداحفظتون کنه
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیدوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ۱۸:۲۰( 3 ماه پیش)
      قرص factive روزي يك عدد دو هفته و شياف ديكلوفناك روزي يك عدد ده روز
  • تصویر کاربرمجید چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۹:۲۵( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام واریکوسل به روش میکروسکوپی عمل کردم یک ماهه شورت تنگ میپوشم ولی هنوز بیضه هام شله تا کی باید بپوشم کدومش ضرر داره شورت تنگ یا گشاد؟
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیدوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۷ ۱۶:۴۵( 4 ماه پیش)
      فرق نداره
    2. تصویر کاربرمجیددوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۷ ۱۷:۳۹( 4 ماه پیش)
      فرق نداره پس میگن شورت تنگ بپوشی ک جمع بشه پس چیه!!!
    3. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیچهارشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۹:۲۵( 4 ماه پیش)
      فرق نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربررضا شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ ۱۴:۱۷( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام من سی سالمه مجردم
    بنده هیدروسل و واریکوسل گرید 1 سمت چپ بیضه سمتم از سمت راست کوچکتر هست ولی اندازه اش طبیعی هست ، دارم یه کیست ساده ۲ میلی در اپیدیدیوم چپ دارم پرولاکتینم بالاست و تستسترونم پایین دکتر قرص کابولین هفته ای یه بار داد، میل جنسیم کم شده، برای مشکلات هیدروسل و واریکوسل راه حل دارویی دارید؟ لازم بذکر هست بیضه من ضربه نخورده و سرطان هم نداره،
    1. تصویر کاربررضاپنجشنبه ۷ تیر ۱۳۹۷ ۲۳:۲۴( 4 ماه پیش)
      لازم به ذکر هست کیسه بیضه ام بزرگ و چروکیده شده
    2. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ ۱۴:۱۷( 4 ماه پیش)
      درماني لازم نيست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربرعلی جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ ۱۶:۳۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    ایا در عمل جراحی واریکوسل گرید ۳ سونداژ قرار میدهند
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیجمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ ۱۶:۳۸( 4 ماه پیش)
      خير
  • تصویر کاربرمحمد دوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۷ ۱۸:۳۴( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام.من واریکوسل دارم به دکتر هم مراجعه کردم گفتن عمل کنم وازمایش اسپرم هم دادم گفتن عمل من عقیده به عمل نداشتم بعد قرص اوومید 50 کلومیفن بهم داد تا 3ماه مصرف کنم بعد دوباره ازمایش اسپرم بدم نظرشما چی هست در این باره.بع من مشکل نعوظ هم دارم که خیلی اذیتم می کنه الان از عید به بعد مشکلم زیاد شده دکتر برای نوظ هم این قرص رودادن زینگالاف مکمل جنسی ولی تاثیری نداشت من 31سالم هست نباید چنین مشکلی داشته باشم البته از لحاظ روحی بهم می ریزم نمی دونم از اون هست غذایی فریزری هم زیاد می خوریم لطفا کمکم کنید ممنون می شم باتشکر
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیدوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۷ ۱۸:۳۴( 4 ماه پیش)
      مشكل شما فكري است
  • تصویر کاربرم جمعه ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ ۲۰:۳۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام . ۲۲ساله مجرد. در سن ۱۸سالگی بدلیل چندین بار جلوگیری از خروج منی دچار درد در بیضه دو طرفه شدم با مراجعه به دکتر و با انجام سونوگرافی تشخیص واریکوسل داده شد خفیف وبعد از آن هر از چند ماهی به پزشک مراجعه میکردم میگفتند خفیفه ونیاز به عمل نیست ولی من یه حالت سنگینی ودرد در بیضه به صورت قابل تحمل داشتم که با مصرف مسکن خوب میشد تا این که این چند ماه پیش درد به شدت زیاد بود که پزشک دکتر حسن یاری (زنجان ) عمل کردن طرف راست گرید یک همراه فتنه وطرف چپ گرید دو . و الان چند روز از درد کمتر شده و احساس سنگینی کمتری دارم من سوالم این است که من در هنگام انزال درد بیضه ،کشاله ران و هنگام تحریک شدن درد دارم. به نظر خودم هر اتفاقی که برای من افتاده است از جلو گیری از خروج منی بود سالها پیش و این دردا از اون موقع شروع شده به نظرتون آیا پروستاتم آسیب دیده . به پزشک معالجم امروز همینارو گفتم کپسول تامسولوسین برام نوشت . بعد عمل نعوظ داشتم ولی الان نه . درد بیضه ای که فتح داشتم دارم و یه حالت گرمی . الان چهار ساله وضعم اینه تشخیص شما چیه تو رو خدا به دادم برسید.
    1. تصویر کاربرمپنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ ۱۱:۰۴( 5 ماه پیش)
      سلام خواهشا جواب بدین
    2. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیجمعه ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ ۲۰:۳۸( 5 ماه پیش)
      شما التهاب پروستات داريد به پزشكتان مراجعه كنيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات