درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.


سرطان کلیه چیست؟

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند(معمولا پنجاه و هفتاد ساله). در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید.

محققین به طور قطع نمی دانند سرطان کلیه به چه علت به وجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچ کس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه (قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند و به طرف میزراه به جلو میراند) به وجود می آید، کاملا با سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به آن ریسک فاکتور می گویند.

داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعد کننده ابتلا به این بیماری

1- استعمال دخانیات

2- چاقی بیش از حد

3- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

4- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

5-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

علت درد کلیه هنگام برخاستن از خواب چیست؟

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما را مورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

  • چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟
  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی یا همان متاستاز کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

1- سی تی اسکن

2- عکس سینه

3- MRI شکم

4- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

شیمی درمانی سرطان کلیه

دارو درمانی های هدف مند بر ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این ناهنجاری ها، دارو درمانی هدف مند می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود. پزشک شما ممکن است دستور آزمایش سلول های سرطانی شما را تجویز کند تا ببیند کدام داروهای هدف مند به احتمال زیاد موثر واقع خواهند شد.

پرتودرمانی

در پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی با منابعی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. از پرتو درمانی گاها برای کنترل یا کاهش علائم سرطان کلیوی که در دیگر مناطق بدن مانند استخوان ها و مغز گسترش یافته است استفاده می شود.

پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

انجام اقداماتی برای بهبود و ارتقا سلامتی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، سعی کنید:

1- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

اگر سیگار می کشید، حتما ترک کنید. گزینه های بسیاری برای ترک سیگار و دیگر محصولات دخانیاتی وجود دارد، از جمله برنامه های حمایتی، انواع داروها و استفاده از محصولات جایگزین نیکوتین.

به پزشک خود بگویید که قصد ترک کردن استعمال دخانیات را دارید و گزینه های موجود برای این کار را با هم مورد بررسی قرار دهید.

2- وزن سالم و ایده آل خود را حفظ کنید.

برای به دست آوردن و حفظ یک وزن سالم و ایده آل  تلاش کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، تعداد کالری ای که هر روز مصرف می کنید را کاهش دهید و سعی کنید بیشتر روزهای هفته از نظر جسمی فعال باشید. از پزشک خود در مورد سایر راهکارهای کاهش وزن و حفظ وزن ایده آل پرس و جو کنید تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهد.

3- کنترل کردن فشار خون بالا

در قرار ملاقات بعدی حتما از پزشک خود بخواهید تا فشار خون شما را بررسی کند. اگر فشار خون شما بالا بود، می توانید در مورد گزینه های چگونگی کاهش فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در برخی از موارد ممکن است برای کاهش فشار خون، فرد نیاز به مصرف دارو داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین گزینه با پزشک خود مشورت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر فرشته پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام پدر من حدودیک ماه پیش متوجه خون درادرار شدند با سیتی اسکن و نمونه برداری مشخص شد دچار تومور بدخیم از نوع مهاجم هستند میخاستم بدونم آیاامیدی برای درمان کامل ایشون وجود داره؟افرادمبتلابه این نوع سرطان چندسال عمرمیکنند؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      تجزية و تحليل تومور تهاجمي مثانه بسيار مفصل است و در نتيجه درمان نيز پيچيده است بهتر است مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر فرشته یکشنبه ۱۶ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر پس حداقل بمن بگید این نوع سرطان درمان قطعی داره؟حدود یک ماهه زندگیمون شده جهنم خواهش میکنم بگید پدرم دوباره خوب میشه کامل یا نه؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر سرطان از مثانه خارج نشده باشد درمان قطعي است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نگار پنجشنبه ۶ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    ايا سيگار كراتينين را بالا مي برد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۶ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      خير نمي برد
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۶ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر قوامی
    با سلام و احترام
    بنده از 3 ماه پیش متوجه وجود خون به صورت مخفی در ازمایشم شدم و بعد از انجام سونوگرافی ضخامت جداره مثانه افزایش پیدا کرده و هیچ توده پاتولوژیک یا فضاگیر در داخل ان یافت نشد و بعد از تخلیه ادرار مقدار 90 سی سی باقیمانده داشتم مجدد ازمایش ادرار دادم جواب ان به شرح ذیل است
    rbc/hpf 6-8
    rbc morphology iso morphic rbc
    other /hpf wbc many
    bacteria moderate
    در ضمن ازمایش سیتولوژی ادرارم منفی بوده است
    با تشکر و احترام
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۶ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر سيستوسكوپي شويد درمان كامل مي شود
  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۲۷ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    کراتین بالا چیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۷ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر بالاي ١/٤ باشد
  • تصویر کاربر جلیل سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام بنده حدود یک ماه است که عفونت ادراردر ناحیه مثانه دارم از آن زمان تاکنون در هنگام نزدیکی منی از بدنم خارج نمیشود سونوگرافی وآزمایش ادرار رانیز انجام داده ام سوال من این است که آیا عدم خروج منی ازانسان باعفونت مثانه ارتباط مستقیم دارد یانه راهنمایی فرمایید لطفا داروی آنرا بیان کنید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      هيچ ارتباطي با هم ندارنند
  • تصویر کاربر نارسیس شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با سلام باتشکر،سونولگن شکم کردم کبد چرب دارم گفتنداین ورم مربوط به کبد نیست سونواز سیاهرگهای پاگرفتم مشکلی نداشتم آزمایش کامل خون وادرار وتیروئید انجام دادم مشکلی نداشتم دوسنگ 3میلی در دوکلیه هام دارم که سیستون تجویز شده است آزمایش .24ساعته ادرار دادم اسید اوریکم 539بود که نرمال آن زیر 400نوشته دکتر قرص اسپیرونولاکتون 1عدد بعداز صبحانه داده وگفت ورم پا مربوط به اسید اوریک نیست تا کی این دو قرص را بخورم آیانیازی به سونومجدد وآزمایش 24ساعته مجدد دارم ؟چقدر وقت بعد از مصرف باید سونو برای سنگ وآزمایش برای اوره انجام دهم ؟هنگام آزمایش نیازی به قطع قرص دارم یا خیر؟برای علت ورم پا به چه دکتری باید مراجعه کنم ؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      قرص ها را قطع كنيد و نيازي به هيچگونه آزمايش مجدد نيست
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۰ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 862 مشاهده پرسش
    سلام بر شما
    بنده حدود یک سال است که متوجه شدم دفع پروتئین و خون در ادرار دارم.
    طی این دوره چندین بار آزمایش 24 ساعته ادرار دادم. نتایج از 400 واحد دفع پروتئین و یک مثبت خون بوده تا آخرین بار حدود 1000 واحد دفع پروتئین
    به چندین نفرولوژ مراجعه کردم و به من قرص انالاپریل و هیدروکلروتیازید و لیزونپریل دادند..
    دکتر جان من فشار خون ندارم. تیروئیدم کم کار بود که به تازگی با خوردن قرص در رنج قرار گرفته.

    الان صحبت بیوبسی می کنند. دکتر عزیز به نظرتون چیکار کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۰ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      حتما بايد بيوپسي شويد
  • تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر عزیز. ببخشید من مدتیه تکرر ادراری دارم رفتم سونوگرافی معلوم شد که ضخامت دیواره مثانم افزایش پیدا کرده و باقی مونده ادرارم تو مثانه بعد از تخلیه بیشتر از حالت عادیه ازمایش خونو ادرارم دادم که باکتری وجود نداشت میشه راهنمایی یا توصیه ای بکنید من 27 سالمه و این مساله زندگی منو مختل کرده. بسیار سپاسگذارم اقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      شما مبتلا به پروستات احتقاني هستيد بايد درمان شويد
    2. تصویر کاربر آرش یکشنبه ۱۹ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      با سلام و تشکر فراوان از شما دکتر بزرگوار که پاسخ میدید به هموطناطون. اقای دکتر فرمودین که من مبتلا به پروستات احتقانی هستم میشه راه درمانشو بگین ؟ چه قرصایی باید مصرف کنم؟ بازم سپاسگذارم آقای دکتر.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      روزي دو بار در آب گرم بنشينيد، عمل نزديكي داشته باشيد و شياف ايندومتاسين صد ميلي گرم روزي يك عدد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهلامیرزاپور شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    خب این برگشت ادرار ب کلیه یا تنگی upjo مشکل سازنمیشه؟لازم نیس ازالان تودوران حاملگیم تحت نظر پزشک متخصص خاصی باشم؟ یا بعداززایمان چطور؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      بعد از زايمان اقدام كنيد
  • تصویر کاربر سروه دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    خواهرمن ی هفته پیش اولین زایمانش بود،بچه ش مرد خونریزیش زیاد بود بعدشم گفتم دریچه قلب بچه گشاد بوده،دو روز بعد دست وپاهاش ورم کرد.بردیم دکترآزمایش گرفتن دیدن کراتینین رفته رو11واوره بدنش هم همچین کلی رفته بود بالا،چن جلسه براش دیالیز نوشتن ،اولین دیالیز رو که کرد بعدش کراتینین اومد رو9ولی فعلا هنوز بالاست ،میشه لطفا بگید دلیل چیه وچیکارمیشه کرد،لطفا اگه میشه باپیامک بگیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      به علت خونريزي دچار نارسايي حاد كليه زود گذر شده با دياليز خوب مي شود
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      به علت خونريزي وپايين آمدن فشار خون كليه ها بطور موقت از كار افتاده كه با دياليز با گذشت زمان بهبود مي يابد . خ
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر