آیا ورزش سبب بهبود پروستات مردان می شود؟

سوالی که برای بسیاری از جوانان و بزرگسالان پیش می آید این است که آیا ورزش بر روی کاهش ریسک ابتلا به بیماری های پروستات تاثیر میگذارد یا نه؟ در این مقاله به بررسی این موضوعات پرداخته شده است.

مطالعات بیشماری نشان داده اند که ورزش می تواند از بزرگ شدن پروستات جلوگیری و به مدیریت علائم بزرگی خوش خیم پروستات یا همان هایپرپلازی خوش خیم کمک کند.

یک آزمایش شامل 43.083 مرد، رابطه بین فعالیت بدنی و التهاب خوش خیم پروستات را مورد بررسی قرار داد.

نتایج حاکی از آن است که مردانی که فعالیت بدنی متوسط یا جدی دارند؛ در مقایسه با افراد کم تحرک برای طولانی مدت، احتمال کمتری برای ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات دارند.

همچنین مشخص شد مردانی که در هفته 5 ساعت یا بیشتر ورزش می کنند، 30٪ تا 50٪ کمتر از مردانی که در هفته کمتر از دو ساعت ورزش و فعالیت بدنی می کنند، احتمال ابتلا به این بیماری را داشتند.

اما مهم تر از همه، مردانی که بالاترین سطح فعالیت بدنی و تفریحی را داشتند ، 60٪ کمتر احتمال ابتلا به این بیماری را داشتند.

پس از این، آگاهی از این نکته ضروری است که بزرگی پروستات با سندرم متابولیک ارتباط قوی دارد. سندرم متابولیک شامل چاقی شکمی، افزایش قند خون و تری گلیسیرید، کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و فشار خون بالا می باشد.

سندرم متابولیک IGF-1 و التهاب را افزایش می دهد، که ممکن است منجر به رشد پروستات شود.

چاقی عنصر اصلی سندرم متابولیک است و به شدت با التهاب پروستات(خوش خیم) در ارتباط است. ایجاد تغییر در شیوه زندگی، از طریق رژیم غذایی و ورزش، می تواند خطر ابتلا به پروستات بزرگ شده را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

به عنوان مثال، در مطالعه ای دیگر، مردان تحت معاینه پروستات و اندازه گیری وزن قرار گرفتند. بین افزایش شاخص توده بدنی و افزایش حجم پروستات همبستگی وجود دارد. سطح قند خون ناشتا و دیابت نیز با بزرگ شدن پروستات مرتبط بود.

با حفظ وزن سالم، مطالعات نشان داده اند كه كاهش وزن می تواند عملکرد ادرار را در مردان چاق بهبود بخشد. آزمایشات بالینی بیشتری برای تعیین اثرات مستقیم ورزش بر اندازه پروستات لازم است. اما مشخص است که ورزش منظم خطر ابتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا همان التهاب را کاهش می دهد.

تشخیص التهاب پروستات

آیا ورزش می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد؟

سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است که  از هر 9 مرد ، یکی را در طول زندگی درگیر می کند. در حالی که در مردان مسن بالاتر از 65 سال شایع تر است، مردان جوان نیز می توانند قربانی آن شوند. اما با انجام اقدامات خاص و ایجاد تغییر در سبک زندگی می توانید خطر ابتلا به آن را کاهش دهید.

پیوند بین سبک زندگی و سلامت پروستات تا حدی دست کم گرفته شده است. رفتار مردم جامعه به جای تغییر در شیوه زندگی، مانند رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، استفاده از داروهای تجویزی است.

این داروها ممکن است برای مدتی به مشکل کمک کنند، اما نتایج آن ها پایدار نمی مانند. علائم آن به جای درمان پنهان می شوند و ریشه ی مشکل باقی می ماند.

با این حال، مطالعات نوظهور ارتباط بین ورزش و سلامت پروستات را برجسته کرده اند. مطالعات زیادی نشان داده اند که ورزش و فعالیت بدنی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

یک بررسی نشان داد که فعالیت بدنی شدید و فعالیت بدنی در 18 سال اول زندگی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، ورزش می تواند کیفیت زندگی را برای مردانی که مبتلا به سرطان پروستات هستند بهبود بخشد.

در یک مطالعه که روی بیش از 1400 مرد مبتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه انجام شد. مشخص شد مردانی که حداقل سه ساعت در هفته با سرعت زیاد راه می رفتند، 57٪ کمتر احتمال پیشرفت سرطان را داشتند.

یک مطالعه جدید نشان داده است که مردان مبتلا به سرطان پروستات زودرس ممکن است شانس زنده ماندن بیشتری داشته باشند.

افرادی که ورزش منظم متوسط یا شدید انجام می دادند، 3 تا 37 درصد احتمال کمتری برای مرگ در مقایسه با افراد با فعالیت متوسط داشتند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سرطان پروستات و راه های درمان آن روی گزینه ی زیر کلیک کنید.

ورزش های مقاومتی برای بهبود پروستات

ورزش های مقاومتی یا تمرین های قدرتی، می توانند نقش اساسی در حفظ سلامت پروستات داشته باشند. این تمرین ها به افزایش توده عضلانی و کاهش وزن اضافی بدن کمک می کنند، که به نوبه خود ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کمک کنند.

انواع تمرینات قدرتی شامل تمرینات وزنه برداری، push-ups و pull-ups می باشد. با این حال، باید توجه داشت که کرانچ  شکمی (sit-ups) ممکن است بی اختیاری ادرار ناشی از استرس را تشدید کند.

مطالعات نشان داده خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردانی كه به طور منظم ورزش می كنند، كمتر است. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که حدود سه ساعت ورزش شدید در هفته ممکن است طول عمر افراد مبتلا به سرطان پروستات را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

بعلاوه، درمان سرطان پروستات مانند هورمون درمانی می تواند به بدن شما آسیب برساند و منجر به پوکی استخوان و از دست رفتن حجم عضلات شود. ورزش های مقاومتی می توانند به طور موثری با این عوارض جانبی درمان مقابله کنند.

تمرینات هوازی

ورزش های هوازی به تمرین های مداومی که باعث سخت کار کردن قلب و ریه ها، مانند دوچرخه سواری، شنا  یا حتی فقط قدم زدن با سرعت سریع می گویند.

شما باید ضربان قلب خود را به حداقل 85٪ از حداکثر برسانید. حداکثر ضربان قلب با افزایش سن کاهش می یابد، بنابراین در مورد یک مرد 65 ساله ، این تعداد حدود 135 ضربه در دقیقه یا دو برابر ضربان قلب در حالت استراحت می شود.

پزشکان توصیه می کنند که مردان باید دستورالعمل های کلی فعالیت وزارت بهداشت را رعایت کنند. این دستورالعمل ها نشان می دهدن که همه بزرگسالان باید حداقل یکی از موارد زیر را هدف قرار دهند:

  • هر هفته 2 ساعت فعالیت متوسط.
  • 75 دقیقه فعالیت شدید در طول هفته
  • ترکیبی از فعالیت متوسط و فشرده
ورزش و تمارین هوازی برای بهبود پروستات

توصیه می شود هفته ای 150 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید که باعث می شود سوخت کالری شما در طول تمرین و چند ساعت بعد از تمرین افزایش یابد. با وارد کردن تمرینات هوازی در برنامه خود، بدن شما کالری های اضافی را می سوزاند. ورزش های هوازی می توانند برای افرادی که خستگی ناشی از سرطان در طول و پس از درمان دارند، مفید باشند.

مطالعات اخیر با بررسی تأثیر ورزش به صورت تمرینات مقاومتی در بیماران مبتلا به سرطان پروستات، پیشرفت چشمگیری در قدرت عضلات را نشان داده اند. علاوه بر این، پیشرفت های قابل توجهی برای بهبود ترکیب بندی بدن مشاهده شده است.

به طور کلی محققان نتیجه گرفتند که به نظر می رسد تمرینات مقاومتی یک روش امیدوار کننده برای مقابله با از دست رفتن توده عضلانی، قدرت عضلانی و عملکرد بدنی در بیمارانی که مبتلا به سرطان پروستات و عوارض جانبی درمانی آن هستند، می باشد.

ورزش کگل برای پروستات

ورزش کگل برای پروستات

تمرینات کگل برای قبل و بعد زایمان خانم ها بسیار محبوب هستند.  با این حال، اگر فکر می کنید تمرینات کگل مخصوص خانم ها است، اشتباه می کنید.

فواید زیادی از این تمرینات برای مردان شناخته شده است. اما قبل از شروع تمرینات کگل، باید در مورد فواید آن بیاموزید و بدانید که چگونه این کار را به روش صحیح انجام دهید.

تمرینات کگل به طور خاص برای تقویت ماهیچه های لگن طراحی شده اند. این عضلات اطمینان حاصل می کنند که مثانه، روده بزرگ و همچنین روده های کوچک در جای خود قرار دارند. هنگامی که این عضلات ضعیف شوند، احتمال بی اختیاری ادرار و مدفوع ممکن است افزایش یابد.

همچنین این تمرینات یک درمان غیر تهاجمی برای مردان دارای ناتوانی جنسی یا نعوظ می باشد. تمرینات کگل آسان هستند، و شما می توانید آن ها را در هر زمان و هر مکان انجام دهید.

 

مطالب بیشتر در رابطه اختلالات نعوظ و راه های درمان و پیشگیری از آن در مقاله ی زیر آورده شده است. روی آن کلیک کنید.

فواید تمرینات کگل چیست؟

ورزش و تمرینات کگل دارای فواید سلامتی بسیاری برای آقایان، به خصوص در مورد سلامت پروستات آن ها می باشند. غده پروستات را می توان در زیر مثانه، اطراف مجرای ادرار پیدا کرد. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از طریق آلت تناسلی مردانه از بدن خارج می کند.

در حین درمان پروستات، عضلات اطراف پروستات می توانند ضعیف شوند و در نتیجه نشت ادرار و حتی بی اختیاری ایجاد می شود. با انجام ورزش و تقویت قدرت عضلات پروستات و لگن، از مزایای بسیاری بهره مند می شوید، از جمله:

  • بهبود سلامت پروستات. در طی تمرینات کگل، جریان خون به اندام جنسی مردانه افزایش می یابد. با استفاده از این تمرینات می توانید ضمن ایجاد صحیح عملکرد تمام اندام های جنسی به سلامت پروستات خود نیز کمک کنید.
  • از بی اختیاری ادرار و مدفوع جلوگیری می کند. این امر یکی از مهم ترین مزایای تمرینات کگل برای آقایان است. گذشته از جلوگیری از بی اختیاری ادرار، به جلوگیری از فوریت در ادرار و بی اختیاری مدفوع نیز کمک می کند. این تمرینات معمولاً برای مردانی که تازه تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته اند، توصیه می شود.
  • عملکرد جنسی بهبود یافته. تمرینات کگل باعث طولانی تر شدن نعوظ مردان می شود. این تمرینات برای کسانی که اختلال عملکرد جنسی دارند، مفید است. تمرینات كگل می توانند عملکرد نعوظ را بهبود بخشند، انزال زودرس را کنترل کرده و ارگاسم را در مردان تشدید کنند.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص ارولوژی و بیماری های جنسی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 54 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام تازه سونو دادم و این هم نتیجه سونو گرافی.ممنون میشم راهنمایی کنید آقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 3 ماه پیش)

      با سلام كبد چرب داريد بايد رژيم گرفته شود سنگ هاي ريز در دو كليه ديده مي شود مايعات زياد خورده شود و پروستات كمي بزرگ است اشكالي ندارد

  • تصویر کاربر کیا دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با عرض خسته نباشی من ۵۵سالمه حدود ۵سال در گیر پروستات سال اولی که متوجه بزرگی پروستات شدم ۳۰سیسی بزرگتر از حد معمول بوده با مراجعه به پزشک متخصص داروی تامسولوسین مصرف نموده که هیچ تاثیری نداشته والان بزرگی پروستات ۵۲سیسی میباشد لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 3 ماه پیش)

      با سلام درماني لازم نيست با توجه به سن شما اندازه پروستات طبيعي است

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۳ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 62 مشاهده پرسش
    سلام آیا ورزش بدنسازی برای پرستات که ورم کرده ضرر دارد و یا استفاده از مکمل‌های بدن سازی خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      ادرارم خیلی ضعیف میاد احساس میکنم از وقتی ورزش میکنم ضعیف تر شده
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۳ تیر ۳( 4 ماه پیش)

      با سلام ورزش بدنسازي و مكمل ضرري ندارد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من ۱۸ سالمه.الان یه چند وقتیه بعد از ادرار حس خوبی ندارم(معمولا هم شب قبل خواب) احساس میکنم کامل تخلیه نمیشه.البته استرس کنکور هم دارم،نزدیک ۱۰ کیلویی هم اضافه وزن دارم

    البته شب هیچگونه بیرون روی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 1 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام عرص احترام. بنده ۳۰ سال دارم که جدیدا دکتر التهاب پرستات رو تشخیص دادن و در حال در مان هستم. سوال اینه ایا فعالیت شدید و سنگین باعث تشدید علائم التهاب پروستات میشود ؟ چون من شغلم به شکلی هستش که مدام از پله های ساختمان بالا پایین میرم نردبان، دار بست و دائم در حال فعالیت بدنی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱ آبان ۲( 1 سال پیش)

      با سلام فعاليت شديد روي التهاب پروستات اثري ندارد 

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱ آبان ۲( 1 سال پیش)

      با سلام فعاليت شديد روي التهاب پروستات اثري ندارد 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اسماعیل دوشنبه ۸ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    برای درمان عفونت پرستات چکار بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آبان ۲( 1 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم ده روز ميل شود و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز بعد از نهار ميل شود

  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۹ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    سلام از ۶ ماه پیش درگیر عفونت بیضه و مثانه بودم که بیضه با انتی بیوتیک خوب شد ولی بازم حس تکر ادرار و سنگینی زیر مثانه بود دکترهای بعدی گفتن التهاب پروستات هستش چندتا دکتر رفتم چند دوره از انواع انتی بیوتیک ها رو خوردم ولی التهاب پروستات خوب نشد لگن آب گرم کمی‌بهتر میکنه ولی خیلی نه جدیدا پروستات خیلی ورم کرده قشنگ احساس میکنم به مثانه خیلی فشار میاره و سخت ادرار خارج میشه به خصوص در شروع ادرار مجرا هم اذیت میشم و درد وسوزش بعضی وقتها دیوونم میکنه میگن ۶ ماه تا یکسال یا حتی دوسال طول میکشه که خوب بشه آیا واقعا این مشکل اینقدر زمان بره ؟؟ تخلیه جنسی هم در این رابطه اثر گذار هست اینکه منی تخلیه بشه یا نه ؟؟ و اینکه دارو چی بخورم کپسول ساپالماتو خوردم اثر نکرد ضد التهاب هم میترسم عوارض داشته باشه نخوردم تاحالا مثل تامسولوسین و ... من همون لحظه ای که عفونت گرفتم دقیقا تاریخ عقدم بوده ازدواج کردم بسیار نگران هم هستم کمکم کنید لطفا بهترین راهکار چیه ؟؟؟ ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۹ مهر ۲( 1 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص 

      ألفن xl صد ميلي گرم ده روز با شكم پر ميل شود روزي يك عدد قرص بكلوفن ١٠ ميلي گرم ده روز ميل شود روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۶ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، هنگام مدفوع وادرار کردن سوزش در مقعد و مجرای ادراری دارم و احساس نفخ شکم و تخلیه کامل نشدن مدفوع وادرار و فشار کم ادرار و قطره قطره آمدن ادرار را دارم لطفا برای درمان راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ آبان ۱( 2 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl  صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد هر ١٢ ساعت يك عدد قرص بكلوفن ده روز ميل كنيد و كپسول امنيك روزي يك عدد يك ماه ميل شود

  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    تقریبا یک ماه پیش حین استارت در فوتبال زیر شکمم تیر کشید دیگه بازی رو ادامه ندادم فرداییش اسهال گرفتم و دردش موقع پیاده شدن از ماشین یا پیاده روی و دویدن سراغم میومد یه مدت کلا استراحت کردم الآن کارهای روزمره خودم رو راحت انجام میدم ولی در دویدن سریع و ضربه زدن به توپ بالای آلت و زیر نافم تیر میکشه لطفا برای درمانش راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش)
      سلام جواب آزمایش خون و ادرار رو میفرستم
    2. تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش)
      آزمایش
    3. تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش)
      سونوگرافی دادم
      گفت یه سنگ داری
      آیا مشکلم میتونه از سنگ کلیه باشه؟
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش)

      با سلام أزمايشات و سونوگرافي طبيعي بود روزي دو بار هر بار١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر میرزایی دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترخسته نباشید.
    من 40 سالمه یه مدت درد بیضه داشتم وادارم قطع وصل میشه به دکتر مراجعه کردم سوناگرافی نوشتن انجام دادم 29سی سی بزرگتر از حد نرماله قرص پروستاتان نوشتن مصرف میکنم ولی تاثیر نداره
    مثانم خالی نمیشه چند بار قطع میشه فشارش خیلی کمه سوزش هم دارم بنظر شما چکار باید کرد.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱( 2 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر