آیا ورزش سبب بهبود پروستات مردان می شود؟

سوالی که برای بسیاری از جوانان و بزرگسالان پیش می آید این است که آیا ورزش بر روی کاهش ریسک ابتلا به بیماری های پروستات تاثیر میگذارد یا نه؟ در این مقاله به بررسی این موضوعات پرداخته شده است.

مطالعات بیشماری نشان داده اند که ورزش می تواند از بزرگ شدن پروستات جلوگیری و به مدیریت علائم بزرگی خوش خیم پروستات یا همان هایپرپلازی خوش خیم کمک کند.

یک آزمایش شامل 43.083 مرد، رابطه بین فعالیت بدنی و التهاب خوش خیم پروستات را مورد بررسی قرار داد.

نتایج حاکی از آن است که مردانی که فعالیت بدنی متوسط یا جدی دارند؛ در مقایسه با افراد کم تحرک برای طولانی مدت، احتمال کمتری برای ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات دارند.

همچنین مشخص شد مردانی که در هفته 5 ساعت یا بیشتر ورزش می کنند، 30٪ تا 50٪ کمتر از مردانی که در هفته کمتر از دو ساعت ورزش و فعالیت بدنی می کنند، احتمال ابتلا به این بیماری را داشتند.

اما مهم تر از همه، مردانی که بالاترین سطح فعالیت بدنی و تفریحی را داشتند ، 60٪ کمتر احتمال ابتلا به این بیماری را داشتند.

پس از این، آگاهی از این نکته ضروری است که بزرگی پروستات با سندرم متابولیک ارتباط قوی دارد. سندرم متابولیک شامل چاقی شکمی، افزایش قند خون و تری گلیسیرید، کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و فشار خون بالا می باشد.

سندرم متابولیک IGF-1 و التهاب را افزایش می دهد، که ممکن است منجر به رشد پروستات شود.

چاقی عنصر اصلی سندرم متابولیک است و به شدت با التهاب پروستات(خوش خیم) در ارتباط است. ایجاد تغییر در شیوه زندگی، از طریق رژیم غذایی و ورزش، می تواند خطر ابتلا به پروستات بزرگ شده را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

به عنوان مثال، در مطالعه ای دیگر، مردان تحت معاینه پروستات و اندازه گیری وزن قرار گرفتند. بین افزایش شاخص توده بدنی و افزایش حجم پروستات همبستگی وجود دارد. سطح قند خون ناشتا و دیابت نیز با بزرگ شدن پروستات مرتبط بود.

با حفظ وزن سالم، مطالعات نشان داده اند كه كاهش وزن می تواند عملکرد ادرار را در مردان چاق بهبود بخشد. آزمایشات بالینی بیشتری برای تعیین اثرات مستقیم ورزش بر اندازه پروستات لازم است. اما مشخص است که ورزش منظم خطر ابتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا همان التهاب را کاهش می دهد.

تشخیص التهاب پروستات

آیا ورزش می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد؟

سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است که  از هر 9 مرد ، یکی را در طول زندگی درگیر می کند. در حالی که در مردان مسن بالاتر از 65 سال شایع تر است، مردان جوان نیز می توانند قربانی آن شوند. اما با انجام اقدامات خاص و ایجاد تغییر در سبک زندگی می توانید خطر ابتلا به آن را کاهش دهید.

پیوند بین سبک زندگی و سلامت پروستات تا حدی دست کم گرفته شده است. رفتار مردم جامعه به جای تغییر در شیوه زندگی، مانند رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، استفاده از داروهای تجویزی است.

این داروها ممکن است برای مدتی به مشکل کمک کنند، اما نتایج آن ها پایدار نمی مانند. علائم آن به جای درمان پنهان می شوند و ریشه ی مشکل باقی می ماند.

با این حال، مطالعات نوظهور ارتباط بین ورزش و سلامت پروستات را برجسته کرده اند. مطالعات زیادی نشان داده اند که ورزش و فعالیت بدنی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

یک بررسی نشان داد که فعالیت بدنی شدید و فعالیت بدنی در 18 سال اول زندگی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، ورزش می تواند کیفیت زندگی را برای مردانی که مبتلا به سرطان پروستات هستند بهبود بخشد.

در یک مطالعه که روی بیش از 1400 مرد مبتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه انجام شد. مشخص شد مردانی که حداقل سه ساعت در هفته با سرعت زیاد راه می رفتند، 57٪ کمتر احتمال پیشرفت سرطان را داشتند.

یک مطالعه جدید نشان داده است که مردان مبتلا به سرطان پروستات زودرس ممکن است شانس زنده ماندن بیشتری داشته باشند.

افرادی که ورزش منظم متوسط یا شدید انجام می دادند، 3 تا 37 درصد احتمال کمتری برای مرگ در مقایسه با افراد با فعالیت متوسط داشتند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سرطان پروستات و راه های درمان آن روی گزینه ی زیر کلیک کنید.

ورزش های مقاومتی برای بهبود پروستات

ورزش های مقاومتی یا تمرین های قدرتی، می توانند نقش اساسی در حفظ سلامت پروستات داشته باشند. این تمرین ها به افزایش توده عضلانی و کاهش وزن اضافی بدن کمک می کنند، که به نوبه خود ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کمک کنند.

انواع تمرینات قدرتی شامل تمرینات وزنه برداری، push-ups و pull-ups می باشد. با این حال، باید توجه داشت که کرانچ  شکمی (sit-ups) ممکن است بی اختیاری ادرار ناشی از استرس را تشدید کند.

مطالعات نشان داده خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردانی كه به طور منظم ورزش می كنند، كمتر است. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که حدود سه ساعت ورزش شدید در هفته ممکن است طول عمر افراد مبتلا به سرطان پروستات را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

بعلاوه، درمان سرطان پروستات مانند هورمون درمانی می تواند به بدن شما آسیب برساند و منجر به پوکی استخوان و از دست رفتن حجم عضلات شود. ورزش های مقاومتی می توانند به طور موثری با این عوارض جانبی درمان مقابله کنند.

تمرینات هوازی

ورزش های هوازی به تمرین های مداومی که باعث سخت کار کردن قلب و ریه ها، مانند دوچرخه سواری، شنا  یا حتی فقط قدم زدن با سرعت سریع می گویند.

شما باید ضربان قلب خود را به حداقل 85٪ از حداکثر برسانید. حداکثر ضربان قلب با افزایش سن کاهش می یابد، بنابراین در مورد یک مرد 65 ساله ، این تعداد حدود 135 ضربه در دقیقه یا دو برابر ضربان قلب در حالت استراحت می شود.

پزشکان توصیه می کنند که مردان باید دستورالعمل های کلی فعالیت وزارت بهداشت را رعایت کنند. این دستورالعمل ها نشان می دهدن که همه بزرگسالان باید حداقل یکی از موارد زیر را هدف قرار دهند:

  • هر هفته 2 ساعت فعالیت متوسط.
  • 75 دقیقه فعالیت شدید در طول هفته
  • ترکیبی از فعالیت متوسط و فشرده
ورزش و تمارین هوازی برای بهبود پروستات

توصیه می شود هفته ای 150 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید که باعث می شود سوخت کالری شما در طول تمرین و چند ساعت بعد از تمرین افزایش یابد. با وارد کردن تمرینات هوازی در برنامه خود، بدن شما کالری های اضافی را می سوزاند. ورزش های هوازی می توانند برای افرادی که خستگی ناشی از سرطان در طول و پس از درمان دارند، مفید باشند.

مطالعات اخیر با بررسی تأثیر ورزش به صورت تمرینات مقاومتی در بیماران مبتلا به سرطان پروستات، پیشرفت چشمگیری در قدرت عضلات را نشان داده اند. علاوه بر این، پیشرفت های قابل توجهی برای بهبود ترکیب بندی بدن مشاهده شده است.

به طور کلی محققان نتیجه گرفتند که به نظر می رسد تمرینات مقاومتی یک روش امیدوار کننده برای مقابله با از دست رفتن توده عضلانی، قدرت عضلانی و عملکرد بدنی در بیمارانی که مبتلا به سرطان پروستات و عوارض جانبی درمانی آن هستند، می باشد.

ورزش کگل برای پروستات

ورزش کگل برای پروستات

تمرینات کگل برای قبل و بعد زایمان خانم ها بسیار محبوب هستند.  با این حال، اگر فکر می کنید تمرینات کگل مخصوص خانم ها است، اشتباه می کنید.

فواید زیادی از این تمرینات برای مردان شناخته شده است. اما قبل از شروع تمرینات کگل، باید در مورد فواید آن بیاموزید و بدانید که چگونه این کار را به روش صحیح انجام دهید.

تمرینات کگل به طور خاص برای تقویت ماهیچه های لگن طراحی شده اند. این عضلات اطمینان حاصل می کنند که مثانه، روده بزرگ و همچنین روده های کوچک در جای خود قرار دارند. هنگامی که این عضلات ضعیف شوند، احتمال بی اختیاری ادرار و مدفوع ممکن است افزایش یابد.

همچنین این تمرینات یک درمان غیر تهاجمی برای مردان دارای ناتوانی جنسی یا نعوظ می باشد. تمرینات کگل آسان هستند، و شما می توانید آن ها را در هر زمان و هر مکان انجام دهید.

 

مطالب بیشتر در رابطه اختلالات نعوظ و راه های درمان و پیشگیری از آن در مقاله ی زیر آورده شده است. روی آن کلیک کنید.

فواید تمرینات کگل چیست؟

ورزش و تمرینات کگل دارای فواید سلامتی بسیاری برای آقایان، به خصوص در مورد سلامت پروستات آن ها می باشند. غده پروستات را می توان در زیر مثانه، اطراف مجرای ادرار پیدا کرد. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از طریق آلت تناسلی مردانه از بدن خارج می کند.

در حین درمان پروستات، عضلات اطراف پروستات می توانند ضعیف شوند و در نتیجه نشت ادرار و حتی بی اختیاری ایجاد می شود. با انجام ورزش و تقویت قدرت عضلات پروستات و لگن، از مزایای بسیاری بهره مند می شوید، از جمله:

  • بهبود سلامت پروستات. در طی تمرینات کگل، جریان خون به اندام جنسی مردانه افزایش می یابد. با استفاده از این تمرینات می توانید ضمن ایجاد صحیح عملکرد تمام اندام های جنسی به سلامت پروستات خود نیز کمک کنید.
  • از بی اختیاری ادرار و مدفوع جلوگیری می کند. این امر یکی از مهم ترین مزایای تمرینات کگل برای آقایان است. گذشته از جلوگیری از بی اختیاری ادرار، به جلوگیری از فوریت در ادرار و بی اختیاری مدفوع نیز کمک می کند. این تمرینات معمولاً برای مردانی که تازه تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته اند، توصیه می شود.
  • عملکرد جنسی بهبود یافته. تمرینات کگل باعث طولانی تر شدن نعوظ مردان می شود. این تمرینات برای کسانی که اختلال عملکرد جنسی دارند، مفید است. تمرینات كگل می توانند عملکرد نعوظ را بهبود بخشند، انزال زودرس را کنترل کرده و ارگاسم را در مردان تشدید کنند.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص ارولوژی و بیماری های جنسی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر امیرعلی جمعه ۲۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید بنده ۵۲ ساله هستم دو روز هست زیاد دستشوئی میرم و ادرار خیلی ضعیف میاد اما بیشتر بعضا" هم سوزش دارد . بعضا" هم با درد . قبلا" سنوگرافی داده ام دکتر گفت پروساتت یه کم بزرگ شده و روزانه یک عدد قرص فیناید ۵ برام تجویز کرده و اندازه پروستات ۳۶cc تو سونوگرافی نشان داده لطفا" راهنمائی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر شایان سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر من 21سالمه التهاب پروستات مزمن دارم ترو خدا آگه بیماری خطرناکی هست بگین،
    این بیماری برای من مهم نیست فقط نامزد دارم میگم آگه خطرناکه دختر مردمو سر کار نزارم همین ترو خدا فقط راستشو بگین 😭😭
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      خطرناك نيست

  • تصویر کاربر ali جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام
    من مشكل زود انزالي دارم
    ولي به خاطر خود ارضايي در نوجواني اين مشكل با من مونده
    از ١4 يا ١٣ سالگي خود ارضايي ميكردم هر روز ولي انزالم به ٢٠ دقيقه هم ميرسيد ولي رفته رفته كم شد و به ثانيه رسيد
    حتي چند سال پيش در يك مهماني هنگام رقص با جنس مخالف ارضا شدم و به چند اورولوژ مراجعه كردم پروستاتيت تشخيص دادن گفتند تا اخر با من ميمونه. مشكل اصلي هم ادرار كامل خالي نميشه. يا مدفوع كامل تخليه نميشه. و زود انزالي شديد گرفتم بعد اون.
    واقعا من اذيت ميشم
    از داروي كلوميپرامين ٢ سال يا بيشتر استفاده ميكنم يكم بهترم كرده ولي قطع ميكنم مثل روز اول ميشم ! ممنون اگر كمكم كنيد
    يا اگر صلاح ميدونيد مطب بيام براي ويزيت
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      مراجعه حضوري لازم است
  • تصویر کاربر تبريزي جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    جناب دكتر ممنون از راهنماييتان براي سوال قبلي ام.
    سوال جديدم اين است كه آيا نوشيدن قهوه يا چاي براي كساني كه بزرگي خوش خيم پروستات دارند مضر هست يا نه؟ و اصولا از خوردن چه خوراكي هايي بايد پرهيز شود و چه خوراكي هايي توصيه ميشودمصرف شود؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      مطلبي در اين مورد وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر