انواع راه های درمان بزرگی پروستات

غده پروستات آقایان پس از اینکه به سن 40 سالگی می‌رسند شروع به بزرگ شدن می‌کند. به این حالت، هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا همان BPH می گویند. این بزرگی پروستات به نظر می‌رسد یکی از پروسه های طبیعی آقایان با بالا رفتن سن باشد و تلاش ها برای توقف و یا تغییر حالت آن تاکنون ناموفق بوده است.


اهمیت وجود پروستات

پروستات کارکرد مهمی در پروسه باروری آقایان دارد، چرا که مایع منی را ذخیره می‌کند، همین موضوع به بهبود و انتقال اسپرمی که از بیضه ها خارج می‌شود کمک شایانی می‌کند. این مایع سپس در کیسه های منی (Seminal Vesicles) ذخیره سازی می‌شود.

غده پروستات در اطراف مجرای ادراری آقایان قرار دارد. مجرای ادرار آقایان یک لوله بلند است که ادرار را از داخل بدن به انتهای آلت تناسلی انتقال می‌دهد. هر چه پروستات بزرگتر می‌شود، ممکن است فشار خود به مجرای ادراری را بیشتر کند.

این باریک شدن مجرای ادرار در آقایانی که با مشکل بزرگی پروستات روبرو هستند می‌تواند مشکلاتی در ادرار کردن را به وجود آورد. بزرگی پروستات را می‌توان متداول‌ترین مشکل سلامتی در مردان از سن 60 سالگی به بالا در نظر گرفت.

علت بزرگ شدن پروستات چیست؟

غده پروستات که معمولا به اندازه و شکل یک گردو است، در اطراف مجرای ادرار، بین رکتوم و استخوان بیرونی و زیر مثانه قرار دارد. در مرحله اول از بزرگی پروستات، عضله مثانه ضخیم تر شده و با انقباض محکم تر ادرار را از مجرای باریک ادراری عبور می‌دهد، در نتیجه عضله مثانه با گذر زمان حساس می‌شود و فرد دائما احساس نیاز به ادرار کردن پیدا می‌کند و کاملا ناگهانی این اتفاق رخ می‌دهد.

غده پروستات در آقایان به دلیل افزایش تعداد سلول های خود (هایپرپلازیا) بزرگتر می شود. با این حال علت دقیق بروز این افزایش سلولی هنوز مشخص نیست. فاکتور های مختلفی ممکن است در این زمینه دخیل باشند که از جمله آن ها می‌توان به هورمون های مردانه ( آندروژن ها)، استروژن، رشد فرد و همچنین ارتباط بین سلولی اشاره کرد.

وقتی که پروستات بزرگ می‌شود و مجرای ادرار آقایان در نتیجه آن باریک تر می‌شود، مثانه ممکن است نتواند به راحتی با این شرایط کنار آید و در تخلیه کامل ادرار دچار مشکل خواهد شد. در برخی موارد ممکن است مسدود شدن مسیر ادرار توسط غده پروستات، منجر به برگشت ادرار یا ایستایی ادراری در آقایان شود. در نتیجه بروز چنین مشکلی، عفونت های مجاری ادراری به صورت مداوم به وجود می‌آیند.

از جمله دیگر نتایج منفی این شرایط می‌توان به سنگ مثانه، دیورتیکولا مثانه و همچنین آسیب به مثانه و کلیه اشاره داشت. ناتوانی ناگهانی در ادرار کردن (احتباس ادراری حاد) نیز ممکن است یکی از مشکلات فرد در این شرایط باشد که یک شرایط بسیار حاد تلقی می‌شود و به سرعت باید تحت درمان قرار گیرد.

علائم و نشانه های پروستات بزرگ شده

بسیاری از مردان که پروستات بزرگی دارند هیچ نشانه یا علائم خاصی در زندگی روزمره خود ندارند. اما اگر مورد خاصی وجود داشته باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

❇ جریان ضعیف ادرار

❇ مشکل در شروع ادرار

❇ پس دادن ادرار پس از اتمام ادرار کردن توسط فرد

❇ حس اینکه مثانه کامل خالی نشده است.

❇ نشتی ادرار

❇ افزایش دفعات ادرار و حس ناگهان و اضطراری نیاز به ادرار کردن به خصوص در شب

وجود خون در ادرار

 

معاینه پروستات

روش تشخیص بزرگی خوشخیم پروستات

یک آزمایشی فیزیکی مورد نیاز است تا مشخص شود آیا مشکلات دیگری منجر به ایجاد علائم مذکور در شما شده‌اند. پزشک معالج یک آزمایش دیجیتال مقعدی برای بررسی غده پروستات را انجام می‌دهد. دکتر انگشتی که بر روی آن دستکش قرار دارد و به خوبی مایع کاری شده است را از راه مقعد وارد بدن می‌کند تا به وسیله آن وضعیت پروستات شما را بررسی کند. این پروسه به دکتر شما کمک می‌کند تا بتواند اندازه و پایداری پروستات شما را تا حدی مشخص کند. مهمتر اینکه چنین آزمایشی به پزشک معالج کمک می‌کند تا از وجود نواحی سخت و بیرون زده که نشانی سرطان پروستات است مطلع شود.

پزشک معالج شاید ادرار شما را برای وجود خون یا نشانه های عفونی بررسی کند. ادرار شما احتمالا جهت مشخص شدن مشکلات کلیوی نیز بررسی شود و در نهایت احتمال اجرای آزمایش PSA برای مشخص شدن سرطان پروستات نیز وجود دارد.

برخی آقایان جهت آزمایشات بیشتر به اورلوژیست های متخصص ارجاع داده می‌شوند. این دسته از پزشکان متخصص مشکلات و بیماری های مجرای ادراری در آقایان و بانوان هستند. قبل از اینکه قرار باشد بزرگی خوش خیم پروستات شما درمان شود، باید از عدم وجود مشکلات دیگر به وجود آورنده علائم مختلف نظیر سرطان مطمئن شویم.

جلوگیری از بزرگ شده پروستات

هنوز هیچ راهی جهت جلوگیری از بزرگ شدن پروستات در آقایان با افزایش سن شناخته نشده است. این یکی از جنبه های متداول افزایش سن است.

❇ آقایان می‌توانند نیاز به ادرار در شب را با مصرف نکردن مایعات پس از ساعت 6 عصر کمتر کنند.

❇ نوشیدنی های کافئین دار، الکل و غذاهای تند به مثانه آسیب می‌زنند و علائم دردناک و آزاردهنده ادراری را بدتر می‌کنند.

❇ نوشیدن مایعات بیشتر، تا 8 لیوان آب در طول روز، از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند. البته برای آقایانی که از مشکلات ادراری رنج می‌برند، خوردن زیاد مایعات می‌تواند مشکل آنها را حادتر کند. در اکثر موارد، نوشیدن به اندازه مایعات متناسب با میزان تشنگی کافی است.

❇ شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند آب کرنبری می‌تواند در جلوگیری از عفونت های مجاری ادراری جلوگیری کند.

❇ فیناستراید یا دوتاستراید (در بالا توضیح داده شد) از جمله داروهای تجویزی هستند که می‌توانند پروسه بزرگی پروستات را کند کرده و ریسک مشکلات ادراری مختلف را کاهش دهند و به کمک مصرف آنها احتمال نیاز به عمل جراحی در آینده برای بزرگی خوش خیم پروستات آقایان کاهش می‌یابد.

علائم عفونت پروستات چیست و چه درمانی دارد؟

درمان بزرگی پروستات

اولین و ساده‌ترین پروسه درمانی، صبر کردن و بررسی دقیق شرایط بدن است، چرا که در اکثر آقایان می‌توان بدون انجام پروسه های درمانی پیچیده، علائم و مشکلات را تا حد زیادی کم کرد. از طرفی دیگر پزشک ممکن است استفاده از مواد دارویی را بلافاصله پس از بروز علائم مختلف، پیشنهاد دهد. همچنین اگر مشکلات و علائم شدید شوند، ممکن است پزشک معالج پیشنهاد جراحی را بدهد. برای بیشتر آقایان، نوع روش درمانی جهت برطرف کردن علائم بزرگی پروستات، به خود فرد و میزان علاقه وی به بهبود کیفیت زندگی خود برمی گردد.

درمان خانگی بزرگی پروستات

#تغییر در روش زندگی و رژیم غذایی

بعضی از تغییرات در روش زندگی میتوانند در از بین بردن علائم بزرگی پروستات موثر باشند. پیش از شروع درمان دارویی و یا انجام عمل جراحی، توصیه هایی که در ادامه آمده است را انجام دهید.

✔ مصرف الکل و کافیین را کاهش دهید.

✔ نوشیدن مایعات در شب را کاهش دهید.

✔ مرتب مثانه خود را با ادرار کردن خالی کنید.

✔ فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.

✔ وزن خود را در محدوده ی مناسب نگه دارید.

✔ مصرف چربی های سالم مانند غذاهای سرشار از امگا 3 را افزایش دهید.

عامل درد بالای ناحیه تناسلی مردان چیست و چگونه درمان می شود؟

# انجام ورزش کگل

ورزش کف لگنی که با نام ورزش کگل نیز شناخته میشود میتواند با تقویت عضلات لگن به درمان علائم ادراری بزرگی پروستات مانند بی اختیاری ادرار کمک کند. انجام ورزش کگل که شامل منقبض کردن و سپس رها کردن عضلات لگن است میتواند به تقویت مثانه و بستن اسفنکتر کمک کند.

برای اینکه تشخیص این عضله کار مشکلی است این تمرین را در هنگام ادرار کردن انجام دهید. عضله را منقبض کنید تا سرعت ادرار کند شود، سپس ادرار کردن را برای 20 ثانیه متوقف کنید. انجام همیشگی این ورزش هنگام ادرار توصیه نمیشود. به طور کلی توصیه می شود مردان 3 تا 5 بار در روز تمرینات کگل را انجام دهند.

# درمان گیاهی بزرگی خوشخیم پروستات

مصرف بیشتر میوه جات و سبزیجات به دلیل آنتی اکسیدانهای موجود در آنها توصیه می شود. شلغم، هویج، جغندر،کنگر و انواع کلم بدلیل دارا بودن نوعی آنتی اکسیدان خاص، میتواند در پیشگیری از بزرگی پروستات موثر باشد. تحقیقات اخیر نشان داده است مردانی که مصرف دائمی کلم بروکلی یا سویا داشته اند، کمتر دچار بزرگ شدن پروستات شده اند.

مصرف انواع مرکبات به ویژه گریپ فروت، کیوی، هندوانه و گوجه فرنگی نیز در پیشگیری و کاهش علائم بزرگی پروستات مفید است. نقش درمانی سیاه دانه، گندم و میوه آلو نیز در درمان بزرگی خوش خیم پروستات به اثبات رسیده است. گزنه نیز برای درمان تورم و التهاب پروستات کاربرد دارد. به این منظور میتوان روزانه سه بار دم کرده گزنه را مصرف کرد. عرق گزنه نیز می تواند موثر واقع شود.

دارو

چه مواد دارویی برای درمان بزرگی پروستات خوش خیم آقایان پیشنهاد می‌شوند؟

برای مشکلات ادراری و علائم خاص به وجود آمده به دلیل بزرگی پروستات در آقایان، داروهای مختلفی تولید و در دسترس قرار دارند. مردانی که علائم شدید و آزاردهنده‌ای را تجربه می‌کنند باید ترکیبی از این مواد دارویی را مصرف کنند. پزشک معالج شما، ترکیب مناسب و ایده آل دارویی را برایتان تجویز خواهد کرد:

✅ آلفا بلاکرها نظیر ترازوسین (هیترین) و پرازوسین (مینی پرس) یا دوگزازوسین (کاردورا): این مواد دارویی ماهیچه های پروستات آقایان را نرم و آرام می‌کنند و در نتیجه علائم مختلف را کاهش خواهند داد. آلفا بلاکر های جدید نظیر تامسولوسین (فلوماکس)، آلفوزوسین (یروگزاترال) و سیلودوسین (راپافلو) بیشتر از سایر موارد توسط متخصصین تجویز می‌شوند، چرا که عوارض جانبی آنها کمتر است.

✅ فیناستراید (پروسکار) یا دوتاستراید (آوودارت) کمک می‌کنند تا پروستات کوچک‌تر شود. در نتیجه علائم و مشکلات ادراری تسکین می‌یابند. این داروها برای مردانی کارساز و مفید هستند که حداقل از مشکل بزرگی متوسط پروستات رنج می‌برند.

✅ تادالافیل (سیالیس برای استفاده روزانه) اخیرا تاثیرات مثبتی در درمان بزرگی خوش خیم پروستات آقایان داشته است.

✅ همچنین داروهایی جهت آرام کردن و تسکین مثانه در دسترس هستند که در نتیجه استفاده آنها مشکلات ادراری مربوط به مثانه و همچنین انسداد ادرار توسط پروستات حل می‌شوند؛ اوکسیبوتینین (قرص های دیتروپان، اکسیترول و ژل ژلنیکیو)، سولیفناسین (وسیکار)، داریفناسین (انابلکس) تروسپیوم ( سانکتورا) و میرابگران (میربتریک)

عمل جراحی برای پروستات بزرگ شده

برای اکثر مردان با پروستات های خیلی بزرگ، عمل جراحی می‌تواند علائم را تسکین دهد. اما هر نوع عمل جراحی ریسک و فواید خاص خودش را شامل می‌شود. این موارد را حتما از پزشک معالج خود بپرسید. پس از بررسی دقیق وضعیت سلامت شما و شدت علائم مختلف، پزشک متخصص بهترین راه را به شما معرفی خواهد کرد.

#رزکسیون پروستات از مجرای ادرار (TURP)

این مورد را می‌توان متداول ترین نوع عمل جراحی برای پروستات بزرگ در آقایان معرفی کرد و بیشترین تاثیر در کاهش علائم و مشکلات ادراری آقایان را نیز همین عمل TURP به همراه دارد. قطعه خاصی که از طریق مجرای ادرار وارد بدن می‌شود، می‌تواند قسمت های زائد در این بخش که توسط پروستات بزرگ ایجاد شده‌ اند را از بین برده و جریان ادرار را به حالت عادی برگرداند.

این نوع عمل جراحی شامل یک حلقه الکتریکی می‌شود که رگ های خونی بزرگ شده در پروستات را بسته و بخش های زائد را از بدن جدا می‌کند. اکثر پزشکان زمانی که نیاز به عمل جراحی باشد، همین تراشیدن پروستات از طریق مجرای ادرار ( عمل بسته پروستات ) را پیشنهاد می‌کنند چرا که به نسبت عمل جراحی باز آسان‌تر است و زمان بهبود نیز کوتاه‌تر است.

برخی از پزشکان معتقدند، اکثر مردان پس از عمل رزکسیون پروستات از راه مجرای ادرار ( TURP ) با مشکل ارگاسم خشک مواجه می‌شوند. در این حالت مایع منی در حین ارگاسم به جای مجرای ادرار، وارد مثانه می‌شود. البته ارگاسم خشک یا همان Retrograde ejaculation دردناک و آزاردهنده نیست. اگر نیاز به بچه دار شدن در فرد وجود نداشته باشید، این موضوع مشکل بزرگی نخواهد بود.

از جمله دیگر ریسک های عمل TURP می‌توان به از دست رفتن خون اشاره کرد که در نتیجه به انتقال خون نیاز خواهد بود که البته این موضوع به ندرت پیش می‌آید. درد در حین ادرار، عفونت مجاری ادراری، باریک شدن مجرای ادرار و خون در ادرار از دیگر ریسک های احتمالی عمل رزکسیون پروستات از طریق مجرای ادرار هستند.

پس از عمل رزکسیون پروستات از راه مجاری ادراری، احتمال بروز مشکلات مربوط به نعوظ بین 5 تا 35 درصد است. البته این مشکل معمولا موقتی است و امکان نعوظ و ارگاسم پس از چند ماه به فرد باز می‌گردد.

عمل بسته پروستات

#برش پروستات از مجرای ادرار (TUIP)

در این پروسه جراحی، به جای جدا کردن بخش های مختلف و بیرون زده در پروستات، پزشک جراح بریدگی های کوچکی در پروستات به وجود می‌آورد. این بریدگی ها فشار را از روی مجرای ادرار فرد بر می‌دارند در نتیجه ی آن، ادرار کردن آسان می‌شود. بیماران در همان روز عمل از بیمارستان مرخص می‌شوند و برای یک تا دو روز باید کاتتر وصل کنند.

رفع علائم و مشکلات بزرگی پروستات در این نوع عمل (TUIP) کمتر از عمل رزکسیون (TURP) است. با این حال اکثر آقایان از نتیجه این نوع عمل در رفع مشکلات و علائم خود راضی هستند. علاوه بر این مشکل ارگاسم خشک که در TURP امکان بروز آن بیشتر است، در این نوع عمل کمتر بروز می‌کند و یا شدت آن کمتر است. با این حال ریسک بروز مشکل در نعوظ مشابه با عمل TURP یا رزکسیون است.

#جراحی لیزری

در این نوع عمل جراحی پزشک از نوعی لیزر تبخیری با انرژی بالا استفاده می‌کند تا بیرون زدگی و بزرگی پروستات را از بین ببرد. این عمل در حالت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و شاید نیاز به بستری شدن به مدت یک شب وجود داشته باشد. با انجام این عمل، علائم مختلف و آزاردهنده بزرگی پروستات در ادرار کردن خیلی زود تسکین می‌یابند، با این حال ممکن است آقایان تا چند هفته در حین ادرار درد داشته باشند. در حالت عمومی این عمل ، خون ریزی در بیماران را کاهش می‌دهد و از جمله عوارض آن می‌توان به ارگاسم خشک اشاره کرد. این پروسه شامل:

☑ برش و جدا کردن بخش های زائد پروستات با کمک لیزر هولمیومی از طریق مجرای ادرار (HoLAP)

☑ تخریب بخش های اضافی پروستات به کمک لیزر هولمیومی از طریق مجرای ادرار (HoLEP)

☑ رزکسیون پروستات آقایان به کمک لیزر هولمیومی (HoLRP)

☑ تبخیر فوتوالکتریکی پروستات یا PVP

#جراحی پروستات باز (پروستاتکتومی)

وقتی که نمی‌توان از عمل های مربوط به مجاری ادراری بهره گرفت، جراحی باز که نیاز به ایجاد برش در زیر شکم دارد انجام می‌شود. این عمل به پزشک جراح کمک می‌کند تا بخش‌های اضافه پروستات را جدا کند. عمل جراحی پروستات باز یا همان پروستاتکتومی زمانی انجام می‌شود که پروستات فرد بسیار بزرگ شده باشد، مشکل مثانه حاد شده باشد، سنگ مثانه ایجاد شده باشد و یا مجرای ادراری خیلی باریک شده باشد.

بخش داخلی پروستات در پروستاتکتومی جدا می‌شود. این نوع عمل جراحی با بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می‌شود و دوران بهبود فرد بین چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد.

عوارض جانبی این نوع عمل مشابه با TURP یا همان رزکسیون پروستات از طریق مجرای ادرار است که از جمله آنها می‌توان به از دست دادن خون و نیاز به انتقال خون، ناپایداری ادرار، مشکل نعوظ و ارگاسم خشک اشاره کرد.

هندوانه و التهاب پروستات

هندوانه منبع خوبی از لیکوپن، آنتی اکسیدانی که با درمان و پیشگیری از سرطان در ارتباط است، می باشد. هندوانه قرمز حتی غلظت بالاتری از لیکوپن نسبت به گوجه فرنگی دارد.

داشتن رژیم غذایی سالم نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت پروستات دارد. اگرچه ممکن است اکنون توجه نداشته باشید؛ اما رساندن مواد مغذی مورد نیاز به پروستات می تواند از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند.

هندوانه و التهاب پروستات

برای سلامت پروستات هندوانه بخورید

همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، هندوانه از سلامت پروستات پشتیبانی می کند، که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان زیاد است. طبق بررسی ها، این میوه یکی از بهترین منابع طبیعی لیکوپن می باشد. هندوانه قرمز حدود 40 برابر لیکوپن بیشتری نسبت به گوجه فرنگی دارد.

این آنتی اکسیدان ممکن است غده پروستات را در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از آهن محافظت کند، همانطور که در بررسی فوق گزارش شده است. همچنین این آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپیدها را کاهش می دهد و باعث تقویت بیشتر اثرات مفید آن بر سلامت پروستات می شود.

در یک مطالعه، مردانی که بیشترین میزان دریافت لیکوپن را داشتند، 25 درصد کمتر خطر ابتلا به سرطان پروستات و 44 درصد کمتر خطر ابتلا به سایر سرطان ها را داشتند.

براساس USDA، یک وعده هندوانه حاوی 12689.6 میکروگرم(12.6 میلی گرم) لیکوپن می باشد. گزارش شده است که مصرف حداقل 12 میلی گرم از این آنتی اکسیدان روزانه ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. برای به دست آوردن این مزایا، حدود 0.5 میلی گرم لیکوپن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را هدف قرار دهید.

این ماده مغذی در طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات و نه فقط هندوانه یافت می شود. گوجه فرنگی خشک شده با آفتاب، گوجه فرنگی تازه، گریپ فروت قرمز، پاپایا، فلفل قرمز، کلم قرمز، انبه، مارچوبه و گواوا منابع عالی از لیکوپن هستند. این مواد غذایی را برای سلامتی پروستات و سلامت عمومی در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر علاالدینی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با سلام ، آقای دکتر آیا التهاب حاد پروستات علاوه بر تب ولرز و استفراغ حتما با علایم و نشانه های ادرای همراه می باشد؟ چون من با علایم مسمومیت تب ولرز و استفراغ شدیدو حال عمومی بد به صورت اورژانسی به بیمارستان رفتم و بخاطر وجود عفونت در خون ( آزمایش خون) بستری شدم ، سرم و آنتی بیوتیک وریدی دریافت کردم و چون هیچگونه علایم ادراری نداشتم خودم فکر میکردم دچار مسمومیت غذایی شدم ، دقیقا یک ماه بعد از تریخص دچار سوزش ادرار شدم در نتایج آزمایش ها و کشت ادرای و ماساژ پروستات باکتری یافت نشد. آیا ممکن است دلیل بستری ام التهاب حاد پروستات بوده باشد که تبدیل به التهاب مزمن شده؟ تکرار میکنم آیا التهاب حاد پروستات با علایم ادراری همراه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام و احترام ، بله حتما همراه با علاييم ادراري مي باشد . احتمالا علت بستري شدن شما پروستاتيت حاد نبوده .
  • تصویر کاربر زارع یکشنبه ۴ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام
    1.اگه تو سونوگرافی حجم پروستات نرمال باشه یعنی پروستاتیت ندارم؟
    2.تعیین قطعی حجم پروستات چیه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۴ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام به معني اين مي باشد كه شما پروستات داريد ولي طبيعي مي باشد و تعين قطعي پروستات سونوگرافي از راه مقعد ميباشد
  • تصویر کاربر صادق چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۵سال سن دارم در زمستان سال گذشته یه شب بعد تمرین یهو مشکل دفع ادرار پیدا کردم آزمایش ادرار دادم نرمال بود کشت باکتری هم منفی بود. رفتم پیش متخصص ارولوژی بهم آنتی بیوتیک های افلوکساسین و سیپرو...بهم تجویز کرد بعد. یکی دو ماه علایم تمام شد الان سه ماه گذشته این دفه بعد. ادرار یه مایع سفید شبیه به ترشحات پروستات خارج میشود هر بار که میرم توالت بعد. ادرار خارج می شود در نوک التم هم یه احساس عجیب دارم سوزش هم فقط موقع خروج مایع سفید رنگ دارم موقع ادرار ندارم تنگی مجرا هم ندارم
    لطف کنید راهنمایی کنید رفتم پیش متخصص ارولوژی میگه هیچی نیست طبیعیه
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      درمان پروستاتیت مزمن ۱-مصرف انتی بیوتیک ciprofloxacin هر ۱۲ ساعت یک عدد به مدت ۴ هفته ۲-انجام عمل جنسی ۳-نشستن در اب گرم روزی ۳ بار هر بار ۱۵ دقیقه ۴-کپسول omnicیک عدد موقع خواب ۵-شیاف ایندومتاسین ۱۰۰ میلی گرم روزی یک عدد به مدت یک هفته
  • تصویر کاربر صادق یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2056 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 30 ساله ام و به مدت 4 هفته هستش که ادرارم کم فشاره و با سوزش همراهه
    سر آلتم هم موقع راه رفتن وقتی به شرت برخورد میکنه میسوزه
    موقع انزال هم درد و سوزش دارم
    وقتی صبح ها از خواب بیدار میشم سوزش ادرار و سوزش سر آلتم بسیار خفیف هستش ولی با تحرک ، راه رفتن و ... سوزش ادرار و سوزش سر آلتم زیاد میشه
    بعضی وقتا در شروع ادرار کردن ، ادرارم کج میاد
    سیپروفلوکساسین هم یه هفته مصرف کردم فایده نداشته
    حالا به نظر شما اگه پروستاتیت داشته باشم ، این کدوم نوع از پروستاتیت هستش و چه داروهایی باید مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      انجام سيستوسكوپى حتما ضرورى است به مطب اينجانب مراجعه كنيد

      پیشنهاد میکنم مقاله درمان پروستاتیت را بخوانید.

  • تصویر کاربر م یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 821 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
    جوانی هستم 32 ساله. مشکل بنده یک سال پیش با سوزش مختصر سر آلت تناسلی پس از ادرار شروع شد. درد چند دقیقه پس از ادرار شروع میشد و برای 2 تا 3 دقیقه وجود داشت و سپس مرتفع میشد و بسیار خفیف بود. هیچ نشانه دیگری اعم از درد منطقه پرینه یا تکرر ادرار و درد در هنگام انزال یا نعوظ وجود نداشت. پس از یک ماه میزان درد افزایش یافت به گونه ای که واقعا آزاردهنده بود. سونوگرافی کلیه و مثانه و پروستات و آزمایش ادرار به دستور متخصص اورولوژی انجام و مشکل خاصی گزارش نشد. به مدت 3 ماه طبق تجوزیز دکتر معالج قرص اسنترا 50 شب ها مصرف کردم و در این مدت درد به طور کامل مرتفع شد. سپس به دستور دکتر معالج مصرف دارو به یک روز در میان کاهش پیدا کرد و به مدت 2 ماه ادامه یافت و همچنان خبری از سوزش سر الت وجود نداشت. سپس به دستور دکتر معالج مصرف دارو به هفته ای 2 بار محدود شد و قرار بر این شد که دارو پس از یک ماه قطع شود. متاسفانه در هفته سوم درد با شدت بسیار بیشتر باز گشت و نه تنها پس از ادرار بلکه در حین ادرار نیز سوزش بسیار شدیدی در سر آلت و نواحی پایین شکم پدیدار میشد. حتی چند مرتبه دچار لرز نیز شدم. با مراجعه به دکتر تجویز پروترال به مدت 3 ماه شد. شدت درد کاهش پیدا کرد منتها پس از 2 تا 3 هفته درد ناحیه پرینه نیز به مشکلات اضافه شد و گاها در هنگام نشستن سوزش در قسمت مقعد و ناحیه پرینه احساس میشد. مصرف دارو را تا 3 ماه ادامه دادم و سپس به دستور پزسک دارو قطع شد. به مدت 3 هفته همه چیز آرام بود تا اینکه دوباره همان دردهای شدید در هنگام ادرار و نعوظ و انزال پدیدار شدند. سونوگرافی دوم نیز انجام شد و همچنان همه چیز سیر طبیعی داشت.
    در حال حاضر دو مرتبه در حال مصرف اسنترا هستم منتها همچنان درد پرینه در هنگام نعوظ و انزال وجود دارد و احساس ناخوشایندی در ناحیه مقعد دارم و گاها لرز نیز میکنم.
    خواهشمندم در صورت امکن راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      شما مبتلا به پروستاتيت مزمن احتقانى هستيد و علائم نشاندهنده آن ميباشد براى درمان به پزشك خود مراجعه كنيد يا مراجعه حضورى با اينجانب
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، من جوانی ۲۵ ساله هستم ، ۳ ماه پیش پروستاتیت گرفتم . سیپروفلوکساسین و اوفلوکساسین به من نمیسازه ، میخواستم بدونم چه آنتی بیوتیکی مصرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم به مدت ٢هفته روزي يك عدد استفاده شود
  • تصویر کاربر همایون چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    باسلام
    من حدود دو ماه پیش نزد شما سیستسکوپی انجام دادم و فرمودید که التهاب شدید پروستات دارم و برام سیپروکینول و شیاف دیکلوفناک نوشتید ولی چون رنگ مدفوع رو سیاه میکرد فرمودید که سیپروکینول رو قطع کنم و به جای شیاف دیکلوفناک ازشیاف اندومتاسین استفاده کنم . حال آقای دکتر من تا کی از این شیاف روزی یک عدد استفاده کنم ؟ و چطوری بفهمم که التهاب پروستاتم از بین رفته ؟ من حقیقتاً راهم خیلی دوره و نمیتونم بیام تهران . چکار کنم ؟ آیا به غیر از شیاف اندومتاسین ، داروی دیگری هست که استفاده کنم ؟ و اگر هست تا چه مدت باید استفاده شود ؟ آیا میتوانم نزد اورولوژیست های شهر خودمون معاینه پروستاتم (معاینه انگشتی) رو انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام شما پروستاتيك التهابي مزمن داريد شياف ايندومتاسين نيازي نيست نشستن در اب گرم روزي دو بار را انجام دهيد عمل جنسي انجام دهيد و نيازي به انتي بيوتيك ديگر نيست و نگراني و اضطراب را از خود دور كنيد
  • تصویر کاربر بابک شنبه ۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با سلام
    34 ساله هستم و متاهل، مدتی که تکرر ادرار دارم شب ها و در طول روز هم مرتب احساس میکنم که ادرار دارم، حجم ادرارم هم کم شده، الان مدتی که بخصوص صبح ها که بیدار میشم مثانه و سمت چپ و راست پهلو هام درد میکنه و تا بلند نشم از خواب خوب نمیشه و در طول روز هم خفیف میمونه، رفتم دکتر متخصص گفت التهاب پروستات داری بهم سیپروفلوکستین داد یه دوره خوردم یکم بهتر شد ولی بعد دوباره مثل اول شدم، از نظر رابطه جنسی هم یکم دیر به دیره هفته ای یک بار یا دو هفته ای یه بار.
    لازم که سونوگرافی از کجا بگیرم ؟ مثانه کلیه یا پروستات؟ اگه ممکن راهنماییم کنید...
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      مبتلا به پروستاتيت مزمن احتقانى هستيد بايد سيستوسكوپى كه ديدن مجرا و پروستات و مثانه است انجام شود به طور سرپايى در مطب انجام شود وگر نه مشكل شما طولانى خواهد شد
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ممنون واسه پاسخ ب سوالم در باره التهاب پروستات فرمودین.متاسفانه سال های زیادی بر اثر نادانی اقدام ب استمنا کردم و پروستاتم بنا به گفته ی شما ملتهب شده،میخواستم بدونم که در اینده نابارور میشم،ایا این مشکل با توجه به سن کمی که دارم ۲۰ میتونه حل شه، و رشته بدنسازی ضرر داره واس التهاب پروستاتم،خیلی ناراحت شدم ازین موضوع،خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      شانس ناباروری کم میباشد و بدن سازی هیچ ربطی ندارد و یکی از راههای درمان سیستوسکوپی (دیدن مجرا و پروستات و مثانه با دستگاه) است و اگر می توانید به مطب بنده مراجعه کنید تا در مطب انجام بدهم
  • تصویر کاربر بی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    آیا هر فردی که دچار بزرگی پروستات می شود باید مورد عمل جراحی قرار گیرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      هرگز، شرایط عمل جراحی بسیار دقیق و مشخص بوده و فقط بزرگی پروستات دلیلی بر عمل جراحی نمی باشد.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر