اورولوژی چیست و متخصص اورولوژی کیست؟

اورولوژی چیست؟

اورولوژی شاخه ای از علم پزشکی است که با جراحی و درمان سیستم دفع ادراری مردان و زنان و همچنین اورگان های تولید مثل مردان سروکار دارد ولی در زنان اورولوژی دخالتی در دستگاه ژنیتال و تولید مثل زنان ندارد. به پزشکی که در این شاخه پزشکی تخصص دارد اورولوژیست یا متخصص اورولوژی می گویند.

اورولوژیست یا متخصص اورولوژی کیست؟

یک متخصص اورولوژی پس از پایان دانشکده پزشکی حداقل 5 سال باید دوره رشته اورولوژی را طی نماید تا به درجه اورولوژیست نائل شود. بعد از این 5 سال متخصص می تواند دوره فوق تخصص را که 1 تا 3 سال دیگر طول می کشد در شاخه های مختلف اورولوژی بگذراند.

متخصص اورولوژیست با چه اندام هایی سر و کار دارد؟

اورگان هایی که متخصص اورولوژیست با آنها سروکار دارد عبارتند از:

  • کلیه ها
  • غدد آدرنال
  • حالب هاف مثانه
  • پروستات
  • مجاری ادرار
  • بیضه ها
  • اپی دیدیم
  • VAS و کیسه های منی
  • آلت تناسلی

سیستم دستگاه ادراری و دفع ادرار و تولید مثل خیلی با هم در ارتباط هستند و مشکل در یک سیستم خیلی مواقع می تواند سیستم دیگری را هم دچار اختلال نماید. به همین دلیل خیلی از بیماری ها در این شاخه پزشکی دستگاه سیستم ادراری تناسلی، بیماری های تناسلی ادراری نام گرفته اند.

بزرگی پروستات

جراحی اورولوژی

در این رشته هم عمل های جراحی زیادی صورت می گیرد. این جراحی ها شامل جراحی سرطان پروستات، سنگ کلیه، ناهنجاری های مادرزادی سیستم دستگاه ادراری می باشد. همینطور بیماری هایی به صورت غیر جراحی با دارو درمان می شود مانند پروستات خوش خیم و عفونت های مجاری ادرار که 40 درصد با دارو درمان می شوند .

جراحی هایی که در رشته اورولوژی صورت می گیرند بسیار زیاد هستند و در بسیاری از مواقع از تکنولوژی پیشرفته در جراحی استفاده می شود. این جراحی ها می توانند به صورت باز باشند که قسمتی از بدن به وسیله تیغ جراحی باز می شود و به صورت بسته که با دستگاهی به نام لاپاروسکوپ انجام می شود و این دستگاه از سوراخ کوچک وارد بدن بیمار می شود و جراحی با این دستگاه انجام می شود،

اگرچه در مقایسه با جراحی باز و لاپاروسکوپی، از نظر شانس موفقیت درمانی تفاوت چشمگیری ندارد و فقط بیمارانی که با لاپاروسکوپ عمل می شوند،  از بیمارستان در مقایسه با عمل باز زودتر ترخیص می شوند. در مواردی از تکنولوژی دیگری به نام روباتیک هم در عمل ها استفاده می شود، که این دستگاه ها می تواند دقت بالایی داشته باشند.

متخصص ارولوژی کودکان چه کاری انجام می دهد؟

متخصص اورولوژی کودکان جراحانی هستند که مشکلات ادراری و تناسلی کودک را تشخیص، درمان و مدیریت می کنند. متخصصین اورولوژی کودکان به طور کلی خدمات زیر را ارائه می دهند:

✔ ارزیابی و مدیریت اختلالات تخلیه 

✔ ریفلاکس وزیکوورترال

✔ عفونت های دستگاه ادراری که نیاز به جراحی دارند.

اگر کودک شما به بیماری دستگاه تناسلی یا مجاری ادراری (کلیه ها، حالب، مثانه) مبتلا است، یک متخصص اورولوژی کودکان در زمینه درمان کودک شما صلاحیت های لازم را دارد و اقدامات لازم جهت درمان را انجام می دهد.

حال ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که:

از چه سنی باید به متخصص ارولوژی مراجعه کنید؟

در هر سنی می توانید به یک متخصص ارولوژی مراجعه کنید، اما اغلب اوقات، مشکلات ادراری پس از 50 سالگی ایجاد می شود. وقتی وارد مطب می شوید، پزشک در مورد علائم و نگرانی هایتان با شما صحبت می کند و ممکن است آزمایشات خاصی بر اساس علائم شما تجویز کند.

 

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر