همه چیز درباره هیدرونفروز کلیه

فهرست مطالب

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه (HYDRONEPHROSIS) به وجود آب در کلیه گفته می شود. در این حالت لگنچه کلیه و کالیس های کلیه که در حدود 8 تا 12 عدد می باشند، گشاد می گردند.

معمولا علت، انسداد در مسیر ادرار از کلیه به مثانه می باشد و در نتیجه جمع شدن ادرار در کلیه باعث تورم و گشادی داخل کلیه شده و در نتیجه کلیه بزرگ می شود. اگر درمان صورت نگیرد در دراز مدت ضخامت کلیه کاهش می یابد، که به آن آتروفی کلیه گویند. هیدرونفروز کلیه یک یا دو کلیه را گرفتار می کند.

وقتی حالب ها هم دچار گشادی شوند به آن هیدرویورترونفروز گویند. بطور طبیعی وقتی ادرار از کلیه ها ساخته می شود و باید از طریق حالب ها وارد مثانه شود. وقتی انسداد یک طرفه یا دو طرفه در حالب به علت سنگ یا از عامل خارجی، ادرار در کلیه ها تجمع پیدا کرده و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مثانه بطور مادرزادی نتواند ادرار را خارج کند، ادرار در مثانه افزایش می یابد و به طرف کلیه ها برمی گردد و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مردی دچار بزرگی پروستات باشد و باعث عدم خروج ادرار از مثانه شود؛ مثانه ضخیم شده و ادرار در مثانه تجمع می یابد و باعث هیدرونفروز کلیه می شود. یک بیماری شایع در بچه ها به نام برگشت ادرار به کلیه ها یا رفلکس ادرار وجود دارد که این برگشت ادرار به کلیه ها باعث هیدرونفروز کلیه می شود.

علائم و یافته های بالینی که توسط پزشک در بیمار یافت می شود:

پزشک سوالاتی را می پرسد و مواردی را مورد توجه قرار می دهد که عبارت است از

  • آیا انسداد کامل یا ناکامل است؟
  • انسداد حاد و ناگهانی اتفاق افتاده یا مدت طولانی است؟
  • انسداد یک طرفه است یا هر دو کلیه را گرفتار کرده است؟

هیدرونفروز کلیه اگر بطور ناگهانی با حمله ناگهانی پیش آید (انسداد به علت سنگ در حالب) درد شدید در پهلو بین دنده ها و بالای پا بوجود می آورد. این نوع و فرم از درد با اسم DIETL CRISIS نامیده می شود. برعکس هیدرونفروزی که مدت طولانی ایجاد شده و یا به آرامی در حال بوجود آمدن است، باعث ناراحتی و درد مبهم می شود و تهوع و استفراغ ممکن است بوجود آید.

اگر انسداد در مجرا یا گردن مثانه بوجود آید باعث اتساع مثانه و درد مثانه می شود. مانع سر راه جریان ادرار کلیه بطور شایع و زیادی باعث عفونت شده که می تواند منجر به تشکیل سنگ دیگری شود. چنانچه انسداد کامل باشد ممکن است باعث نارسائی و از بین رفتن کلیه شود.

بالا رفتن اوره و کراتین در خون باعث به هم خوردن سدیم و پتاسیم در خون ایجاد شده و باعث اسیدوز متابولیک می شود. در معاینه بیمار ممکن است کلیه به دست پزشک بخورد و در لمس پهلو، درد ایجاد شود.

هیدرونفروز کلیه

علائم هیدرونفروز در کودکان

بیشتر کودکان مبتلا به هیدرونفروز هیچ علائمی ندارند. کودکان بزرگتری که با هیدرونفروز خفیف یا متوسط روبرو هستند نیز ممکن است علائمی نداشته باشند و این بیماری ممکن است به صورت خود به خود برطرف شود.

اگر کودک شما به موارد خفیف تا حاد هیدرونفروز مبتلا شده باشد، ممکن است بدن وی علائم بعدی را نشان دهد:

  • درد در ناحیه شکم
  • درد در کناره‌های بدن (درد پهلو)
  • مشاهده خون در ادرار کودک (هماچوری یا خون ادراری)

هیدرونفروز در کودکان ممکن است با عفونت‌های مجاری ادراری همراه شود. علائم عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند شامل موارد بعدی باشند:

  • نیاز شدید به استفاده از سرویس بهداشتی
  • ادرار دردناک
  • ادرار تیره
  • کمر درد
  • تب
  • استفراغ

اگر نوزاد شما با چندین مورد عفونت مجاری ادراری همراه یا بدون تب مواجه شود، این موضوع می‌تواند نشان دهنده وجود انسداد یا نوعی رفلاکس در مجاری ادراری باشد.

با این حال، تشخیص عفونت‌های مجاری ادراری در نوزادان کار دشواری است. در بسیاری از موارد، چندین تب غیرقابل توضیح تنها علائم ابتلای نوزاد به این بیماری هستند.

کودکان بزرگ تر ممکن است با علائم قابل تشخیص تری از عفونت‌های مجاری ادراری مواجه شوند. در این حالت کودک ممکن است نیاز شدیدی به ادرار داشته باشد و همچنین ادرار وی دردناک و یا تیره رنگ شود.

اگر کودک با موارد متعدد عفونت‌های مجاری ادراری روبرو ‌شود، بهتر است والدین برای معاینه جهت انسدادهای احتمالی مجاری ادراری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علت ایجاد هیدرونفروز

علت های هیدرونفروز کلیه

ایجاد هیدرونفروز کلیه نتیجه اتفاق افتادن چندین مورد غیرطبیعی می باشد. هیدرونفروزی که به علت تنگی حالب به لگنچه کلیه یا حالب به مثانه اتفاق می افتد، در دوران رشد جنین رخ می دهد. سایر مواردی که باعث هیدرونفروز به علت تنگی حالب می شود، جراحی لگن است که ممکن است به حالب آسیب برسد.

فشار روی یک حالب یا دو حالب می تواند به علت فشار ورید یا شریان روی آنها باشد که موارد غیرطبیعی در دوران جنینی می باشد. بنابراین انسداد کامل یا ناقص در هر قسمتی از سیستم دستگاه ادراری ممکن است بوجود آید و از تنگی مجرای خروجی ادرار تا حفره های موجود در کلیه که کالیس نامیده می شود، اتفاق افتد.

هیدرونفروز کلیه نیز می تواند در بیماری رفلاکس ادرار که بیشتر در بچه ها دیده می شود، اتفاق افتد که ادرار از مثانه به کلیه ها موقع ادرار کردن برمی گردد. بزرگی پروستات با بستن مجرا و انقباضات غیر طبیعی مثانه به علت اختلال عصبی و جمع شدن مدفوع در روده باعث هیدرونفروز می شود.

تشخیص هیدرونفروز کلیه

تشخیص در دوره جنینی امکان پذیر می باشد با سونوگرافی در دوره جنینی انسدادهای مادرزادی مثل تنگی حالب به کلیه (UPJO) قابل تشخیص است. نیمی از هیدرونفروز هایی که در نوزاد تازه متولد شده همراه هستند، زودگذر بوده و بهبود می یابد. 15% از هیدرونفروز ها وقتی نوزاد بدنیا می آید، بهبود نمی یابد و همراه با انسداد نبوده و به آن (هیدرونفروز غیرانسدادی و غیرREFLUXING) گویند.

در این بچه ها هیدرونفروز خودبخودی بهبود می یابد و معمولا” در سن 3 سالگی در 35% بقیه که موقع قبل از تولد تشخیص داده می شوند، هیدرونفروز می تواند یک حالت غیر طبیعی باشد.

به هر حال چه بعد از تولد یا بطور تصادفی هیدرونفروز کلیه تشخیص داده شده باشد، برحسب شدت ضایعه کلیه باید تصمیم به ترمیم و برطرف کردن انسداد شد.

درمان کیست کلیه

درجه های هیدرونفروز کلیه

هیدرونفروز کلیه بر اساس یافته های سونوگرافی بدرجات زیر تقسیم بندی می شود:

  • درجه یا گرید صفر که هیچگونه گشادی در کالیس ها دیده نمی شود.
  • درجه یا گرید یک فقط گشادی لگنچه وجود دارد.
  • درجه دو یا گرید 2 که گشادی لگنچه و کالیس ها بدون آسیب کلیه وجود دارد.
  • درجه یا گرید 4 که گشادی شدید لگنچه و کالیس ها و نازک شدن ضخامت کلیه وجود دارد.

درمان هیدرونفروز کلیه

درمان هیدرونفروز کلیه باید بر اساس رفع انسداد باشد تا ادرار از کلیه وارد مثانه شود و باید توجه داشت که نوع درمان بر اساس اینکه انسداد حاد یا مزمن باشد تفاوت می کند. انسداد فوقانی معمولا با گذاشتن یک نفرستومی درمان می شود.

انسدادهای طولانی مدت با گذاشتن DJS یا عمل تنگی حالب به لگنچه کلیه حل می شود. در مواردی که پروستات باعث هیدرونفروز شده باشد، بطور موقت باید در مثانه سوند گذاشت.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

درمان هیدرونفروز در جنین

بیشتر کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد برای آنها تشخیص داده شده است (هیدرونفروز قبل از تولد)، به هیچ درمانی نیاز پیدا نمی‌کنند، زیرا این بیماری پیش از تولد یا ظرف چند ماه اول تولد بهبود پیدا می‌کند. در این حالت معمولا هیچ خطری مادر یا فرزند را تهدید نمی‌کند، بنابراین نیازی به جلو انداختن زایمان نخواهد بود.

درمان هیدرونفروز در کودکان

پس از تولد، معمولا کودکان برای تشخیص مشکلات قابل مشاهده مورد معاینه قرار می‌گیرند، در این حالت پزشکان کودک را برای تشخیص مسائلی نظیر ورم کلیه‌ها معاینه می‌کنند. با این حال به طور معمول ادامه درمان در بیمارستان ضرورت پیدا نمی‌کند و خانواده می‌تواند فرزند خود را به خانه منتقل کند.

ممکن است در چند هفته ابتدایی نیاز شود کودک برای انجام بعضی بررسی‌ها به بیمارستان برده شود، تا از عدم وجود مشکلات ادامه دار اطمینان حاصل شود. بررسی‌هایی که معمولا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • سونوگرافی: در این جا از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شوند.
  • دفع سیستویورتروگرام (MCUG): در این روش از لوله ای باریک برای انتقال مایعی مخصوص به بدن کودک استفاده می‌شود. این مایع خاصیت حاجب دارد و به خوبی در تصویر برداری اشعه ایکس از مثانه کودک قابل مشاهده است، در ادامه مجموعه ای از تصاویر اشعه ایکس از مثانه کودک برداشته می‌شوند.
  • اسکن اسید دیمر کپتوسوسینیک (DMSA) یا اسکن MAG-3: در این روش نیز ماده ویژه ای به بدن کودک تزریق می‌شود که در دستگاه ویژه ای به نام دوربین گاما قابل مشاهده خواهد بود، دوربین در ادامه برای تصویر برداری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شود.

تشخیص هیدرونفروز

در بیشتر کودکان، هیدرونفروز با افزایش سن بهبود پیدا می‌کند. با این حال، تا زمانی که روش‌های بررسی نشان دهند که مشکل کودک برطرف شده است، وی باید برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری به خوردن آنتی بیوتیک‌ها ادامه دهد، زیرا ادرار موجود در درون کلیه این کودکان، خطر ایجاد عفونت در بدن آنها را افزایش می‌دهد.

اگر هیدرونفروز به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند، کودک ممکن است به ادامه مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را برای درمان ریشه احتمالی این بیماری تجویز کنند.

درمان در بزرگسالان و افراد بالغ

درمان هیدرونفروز به ریشه بیماری و میزان شدن آن وابسته است. در بزرگسالان هدف از درمان عبارت است از:

  • جلوگیری از جمع شدن ادرار و کاستن از فشار ایجاد شده بر روی کلیه‌ها.
  • جلوگیری از آسیب‌های دائمی به کلیه.
  • درمان دلایل ریشه ای که بیماری را ایجاد کرده اند.

معمولا بیشتر افراد مبتلا به هیدرونفروز با عملی درمان می‌شوند که کاتتریزاسیون نام دارد. در این روش ادرار موجود در کلیه‌ها تخلیه می‌شود.

بسته به این که علت ریشه ای هیدرونفروز چه باشد، دارو یا جراحی می‌تواند برای رفع مشکل پیشنهاد شود. اگر بیماری فرد حاد باشد یا مشکلاتی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری ایجاد کند، درمان فرد می‌تواند با سرعت بیشتری آغاز شود. در مواردی که شدت بیماری کمتر است، به تاخیر انداختن درمان برای مدتی کوتاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

1- کمک به تخلیه ادرار برای درمان هیدرونفروز

اولین مرحله در درمان هیدرونفروز تخلیه ادرار به خارج از کلیه‌ها است. این موضوع به کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های بعدی به کلیه کمک می‌کند.

برای انجام این کار، لوله ای باریک که کاتتر نام دارد از طریق مجاری ادراری به درون مثانه هدایت می‌شود (این لوله به خارج کردن ادرار از بدن کمک می‌کند). همچنین ممکن است پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کند و لوله ای را به درون کلیه هدایت کند و عمل تخلیه را به صورت مستقیم انجام دهد.

در بعضی موارد، جایی که یکی از کلیه‌های بیمار آسیب جدی دیده است، ممکن است نیاز به برداشتن کلیه آسیب دیده باشد. بیشتر افراد با یک کلیه نیز می‌توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند. این موضوع معمولا هیچ اثر قابل توجهی بر زندگی یا سلامت فرد نخواهد داشت.

درد و فشار به کلیه ها

2- درمان دلایل ریشه ای هیدرونفروز

زمانی که فشار بر روی کلیه‌ها کاهش داده شود، ممکن است نیاز باشد عاملی که باعث جمع شدن ادرار در کلیه شده است درمان شود. بعضی از دلایل احتمالی و درمان‌های مربوط به آنها در ادامه شرح داده شده اند:

  • سنگ‌های کلیه می‌توانند با کمک جراحی برداشته شوند یا با کمک امواج صوتی شکسته شوند.
  • بزرگ شدن پروستات می‌تواند با کمک دارو یا جراحی برای برداشتن بخشی از پروستات برطرف شود.
  • باریک شدن میزنای (لوله ای که از کلیه به مثانه می‌رسد)، این مشکل نیز می‌تواند با قرار دادن یک لوله پلاستیکی توخالی که استنت نام دارد درمان شود. این لوله به ادرار اجازه می‌دهد از بخش باریک شده جریان پیدا کند. این عمل معمولا بدون انجام هیچ گونه برشی بر روی بدن فرد انجام می‌شود.
  • سرطان‌ها نیز می‌توانند موجب هیدرونفروز شوند، این مشکلات می‌توانند با کمک شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی جهت حذف بافت سرطانی برطرف شوند.
  • اگر هیدرونفروز به دلیل بارداری ایجاد شود، معمولا به درمان نیاز نخواهد بود، زیرا بیماری معمولا ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می‌شود.
  • در عین حال، کاتترها در بیشتر موارد برای تخلیه ادرار از کلیه‌ها استفاده می‌شوند. مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است برای کاهش درد بیماران یا زمانی که آنها به عفونت‌های مجاری ادراری مبتلا شده اند، تجویز شوند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام.۲۴ سالمه آقای دکتر.حدود ۵ ماه پیش دچار سوزش مجاری ادرار شدم‌پیش دکتر‌عفونی رفتم‌و‌قرص لووفلوکساسین دادن بهم بعد ۲۰ روز خوب نشدم پیش دکتر‌کلیه‌رفتم‌و‌حدود ۲ ماه آزیترومایسین مصرف‌کردم.دکترمو‌ عوض کردم بعد گفتن‌من التهاب پروستاتیت دارم و ترکیب دارو سیپروفلوکساسین وپروزاسین‌وباکلوفن وپروسترول وفناز‌مکس‌مصرف‌میکنم حدود ۳۰ روز.
    در کل این ۵ ماه که دارو‌ مصرف میکنم هر‌روز حالم بدتر از روز قبله و الان استرس مقاوم شدن بدن در برابر انتی بیوتیک‌دارم.
    قرص فنازمکس رو‌قرار بود بعد از ۱۰ روز قطع کنم که وقتی‌قطع کردم انقدر التهاب زیاد بود که نتوستم و‌دارم ادامه میدم.اگه میشه لطفا راهنمایی کنید خیلی زندگیم به مشکل خورده.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ استعمال كنيد ده روز و عمل جنسي هم داشته باشيد

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ استعمال كنيد ده روز و عمل جنسي هم داشته باشيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت جناب دکتر
    پدر بنده 68 سال سن دارد. مقداری پروستات ایشان بزرگ شده (65 سی سی طبق سونوگرافی) و دکتر برای ایشان کپسول تامسولوسین و فیناستراید تجویز کرد. قرص فیناستراید روی یکی از سینه ها تاثیر گذاشت و متورم کرد، به توصیه دکتر قطع کردیم. الان مشکل اصلی درد و سوزش در ناحیه پنیس هست که در همه مواقع وجود داره و فقط مختص به زمان ادرار نیست. عکس برداری هم کردیم و تنگی مجرای ادرار نداشت. توی آزمایش ادرار هم عفونت دیده نشد. تا الان به 3 دکتر مراجعه کردیم متاسفانه هیچ فایده نداشته، فقط قرص ضد التهاب میدن و مسکن و میگن پروستات نیاز به عمل نداره. ممنون مبشم راهنمایی بفرمایید.
    آزمایش ها رو هم پیوست کردم. قند خون نداره و چربیش فقط یه مقدار کم بالاست.
    1. تصویر کاربر حسن جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      در ضمن به دکتر دیگه ای مراجعه کردیم ایشان گفت که عفونت پروستاتیت است و قرص تاوانکس تجویز نمود. مقدار PSA طبق آزمایش عدد 1.5 هست. ضمن راهنمایی ممنون میشم بفرمایید کدوم قرص ها رو مصرف کنه و کدوم قطع کنه
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      التهاب مزمن پروستات است روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ استعمال كنيد ده روز ،، عمل لازم نيست

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر موسوی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ، من مجرد هستم ، چند روز پیش آمدم خدمت شما و مشکلاتم رو بهتون گفتم و شما با توجه به مشکلات بنده فرمودید که من پروستاتیت مزمن دارم و برام فقط شیاف ایندومتاسین 100 تجویز کردید و فرمودید که روزی 3 بار و هر بار به مدت 15 دقیقه تو تشت آب گرم بنشینم ، من یادم رفت که بهتون بگم به غیر از درد در تمام قسمت های بدنم مشکل سوزش ادرار و تکرر ادرار و هم مشکل زود انزالی دارم ، اگر دارویی نیاز نیست که هیچ ، ولی اگر برای این سه مشکلی که عرض کردم و خیلی خیلی بابتوشون دارم اذیت مشم دارو تجویز میکنید بفرمایید که چه دارویی باید استفاده کنم و روزی چند بار و هرچند ساعت باید دارو رو استفاده کنم ، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص فلوكستين٢٠ سه ماه ميل كنيدو ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس بيست روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من از سن ۱۲ سالگی تا ۱۹ سالگی استمنا میکردم ولی در همین حین در سن ۱۶ سالگی دیگه حسم رفت یعنی بعد از اینکه اسپرم خارج میشد من عملا هیچ حسی نداشتم اوایل فکر میکردم درست میشه ازدواج کردم و الان ۲۰ سالمه ولی هنوز هم همون مشکل رو دارم و الان بغد از گذشت ۸ ماه من پس از ارضا شدن هیچ حسی ندارم ایا مشکل از اسپرما هست واقعا نمیدونم چرا لطفا راهنماییم کنید خیلی روم تاثیر گذاشته چندسالع این مشکل رو دارم سپاس گزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      جنبه فكري ، ذهني و روحي رواني دارد

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشی دکترجان
    بنده ۲۳ سالمه تقریبا از ۱۹ سالگی زمان ادرار کردنم خیلی زود به زود شد ولی توی سن ۲۰ سالگی که به خدمت رفتم توی دوره اموزشی به اوج خودش رسید همین موضوع توی دوران خدمت منو خیلی اذیت کرد به پرفسور زرگوشی مراجعه کردم و جواب سربالا داد الان من هنوز با این مشکلم دارم سر میکنم لطفا راهی نشونم بدین
    1. تصویر کاربر رضا جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      در ضمن ازمایشات و سونوگرافی هم انجام دادم و هیچ مشکلی دیده نشده
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد يك ماه

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از پاسخگویی پدرم ۸۵ ساله دارای سابقه درمان های متناوب BPH از سال ۸۹ تا ۹۵ بودند اخیرا به علت مشکلات ادراری نظیر حدود ۱۵ بار دفع ادرار و هر بار تا ۳۰ دقیقه در دستشویی می مانند و احساس باقیمانده ادرار دارند در سونوگرافی مجدد مختصری افزایش پروستات به همراه افزایش ضخامت جدار مثانه گزارش شد،متخصص ارولوژیست معاینه ای انجام ندادن و البته به تست PSA در این سن هم اعتقادی نداشتن و داروی امنیک و ریتوردین تجویز کردن که یک ماه و نیم مصرف می کنند اما بهبودی حاصل نشده،سوالم از محضرتون این هست آیا تست psA با توجه به بالا بودن خطری دارد؟آیا داروی های پارکینسون مادوپار و سلژیلین می تواند این موارد رو تشدید کند ؟به نظر شما چه اقدامی باید انجام دهیم؟با سپاس فراوان
    حجم پروستات ۳۲ سی سی، اندازه ۴۳×۴۳×۳۳ ,رزیدو ۵۰ سی سی، حجم مثانه قبل تخلیه ۱۶۰ سی سی
    1. تصویر کاربر محمود جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      میزان psa 4.5 ازمایشگاه تا 4.4 زده طبیعی
      Free ۰/۳۸
      Free psa/psa ۰/۰۸ که ازمایشگاه زده کمتر از ۰/۲ امکان کانسر پروستات
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      psa طبيعي است تنها درمان كپسول امنيك است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سبحان شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 692 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام.وقتتون بخیر باشه دکتر.ببخشید من حدود 8/9 ماه است که حدود ماهی یکبار دچار درد در زیر ناف و متمایل به سمت راست شکم خود احساس میکنم،در بعضی مواقع هم این درد را هم در بیضه سمت راست و هم در همان ناحیه شکم احساس میکنم.من نوجوانی 17 ساله هستم.با عرض معذرت از جناب عالی من دچار خود ارضایی نیز میباشم.خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.بسیار متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      خود ارضايي را ترك كنيد تا مشكل حل شود

  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر
    من 32 سالمه و تقریبا 2 ساله درگیر التهاب پروستات هستم. ورزشکار هستم و اهل خودارضایی و مصرف الکل هم نیستم. مشکل حادی ندارم فقط بعضی مواقع حس میکنم ادرارم کامل تخلیه نشده و حس بدی دارم. آزمایش PSA و ادرار هم انجام دادم و نتایجش خیلی خوب بود. دکترم فقط یه داروی گیاهی به نام Prosta Barij واسم تجویز کرد. میخواستم ببینم شما راهی پیشنهاد میکنید؟ نیازی هست دارو مصرف کنم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد يك ماه

    2. تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر
      درد خفیفی که پهلوی چپ دارم به خاطر همین پروستاته؟
      و اینکه نشستن توی آب گرم رو توصیه میکنید؟
    3. تصویر کاربر مهرداد چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر
      درد خفیفی که پهلوی سمت چپ دارم از پروستاته؟
      و اینکه نشستن در آب گرم هم توصیه میکنید؟
      تکرر ادرار و تخلیه نشدن کامل مثانه واقعا آزاردهنده ست.
      بازم تشکر میکنم
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      در أب گرم نشسته شود

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ایهان شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر، وقت بخیر
    بنده چند سال پیش عفونت و سنگ کلیه داشتم که سیستوسکوپی شدم، تقریبا سالیانه چک آب میشم و کشت ادرار هم میدم، الان چند مدتی است که درد پهلو و مبهم دارم هر دو سمتم حس میکنم ولی سمت راستم بیشتر، حالت درد تیز، همچنین وقتی دیر به دستشویی برم سوزش ادرار دارم، ولی با مصرف مایعات و به موقع رفتن به دستشویی این علائم سوزش از بین میره، تکرر ادار ندارم. چند سال پیش هم آزمایش پی اس ا هم دوبار دادم طبیعی بود، بنظرتان چیکار کنم. درد عین یه نقطه است که بدنم به هر سمتی فشار میاره اون سمت احساس میشه.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      درد شما عضلاني است مسكن مصرف كنيد

  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر چند روز پیش ازتون پرسیدم ک با توجه به اینکه دکترها گفتن ک بخاطر اریون عقیم شدم شما گفتید امیدی هست میشه لطف کنید بگید با چ روش هایی ما میتونیم بچه دار بشیم آیا به روش طبیعی و با جراحی بیضه میشه یا روش های دیگه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      اگر واريكوسل داريد عمل كنيد

    2. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      واریکوسل ندارم
    3. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      واریکوسل ندارم
    4. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      واریکوسل ندارم
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)

      با روش ivf

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر باسلام جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    عمل سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      منظور شما از عمل سنگ كليه چيست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    ابعادواکوی کورتیکو مدولرو کمپلکس سانترال هردوکلیه طبیعی است .توده سالید یا کیستیک داخل پارانشیم کلیه ها دیده نمیشود. اتساع خفیف در سیستم کا لکتور کلیه چپ مشهود است وقطر قدامی _خلفی لگنچه کلیه چپ(mm9)میباشد.(ریفلاکس +-UPJ
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به راديولوژي مراجعه كنيد و سيستوگرافي انجام دهيد
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من 71 سالشه و به سرطان پیشرفته کلیه مبتلا شده البته تازه متوجه شدیم .الان متاستاز کرده به ریه اش.ریه اش اب کرده بود که آبش تخلیه شده ولی کبدش خیلی بزرگ شده.شبها نمیخابه.پاهاش ورم کرده.میدونیم که خوب نمیشه ولی میخاستیم بدونیم که میشه با درمان خاصی فوتشون رو به عقب انداخت.هر دو کلیه شون کیست داره ولی کیست سمت راست یکی هستش و درشته.خیلی ممنون میشم که جوابمون رو بدین.کم و بیش فهمیدیم که ایشوت رو از به زودی از دست میدیم ولی میخاستم بدونم که راهی برای به عقب انداختش وجود داره یا نه.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بايد شيمي درماني شوند .
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    ممکنه سنگ بزرگ از کلیه به مثانه برود ؟اگه برود باید مثانه جراحی کرد؟ اگه سنگ بزرگ باشد باید عمل کرد یا می توان از روش دیگر کوچک کرد که د فع شود چه روشی؟ کلیه تق تق صدا میدهد بعضی اوقات ایا سنگ کلیه دارم؟
    15 یا 20 اندازه واسه هر دو تا سوال اول ؟


    تعداد کم چند تاست تعداد زیاد چند تاست ؟


    چند تا عمل نیاز دارد؟


    بدون عمل نمی توان سنگ بزرگ کوچک کرد؟

    برای سونو چه کار کنم قبلش تا ازمایش بهتر نشان بده?


    سونو چند دقیقه طول می کشد؟


    و همان موقع معلوم میشود؟
    سنگ شکنی با چی ؟ چقدر طول می کشد ؟با تغذیه. نمی توان کوچک کرد؟درد دارد سنگ شکنی؟
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟

    با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
    لارا سکوپی چقدر طول می کشد؟
    سنگ شکنی امواج برش می خورد شکم یا کلیه ?چگونه سنگ می شکند?
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام با سونوگرافي به مطب مراجعه كنيد.
    2. تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب بدین
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام با لاپاروسكوي بدن برش نمي خورد ، سنگ از كليه وارد مثانه شود دفع مي شود سنگ شكني با امواج هوا انجام مي شود .
    4. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
      سنگ بزرگ منظورمه دفع می شود؟
      با امواج برش نمی دهد چطوریه عمل وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام با سنگ شكن دردي وجود ندارد .
    6. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله فیلم در سایت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟