همه چیز درباره هیدرونفروز کلیه

فهرست مطالب

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه (HYDRONEPHROSIS) به وجود آب در کلیه گفته می شود. در این حالت لگنچه کلیه و کالیس های کلیه که در حدود 8 تا 12 عدد می باشند، گشاد می گردند.

معمولا علت، انسداد در مسیر ادرار از کلیه به مثانه می باشد و در نتیجه جمع شدن ادرار در کلیه باعث تورم و گشادی داخل کلیه شده و در نتیجه کلیه بزرگ می شود. اگر درمان صورت نگیرد در دراز مدت ضخامت کلیه کاهش می یابد، که به آن آتروفی کلیه گویند. هیدرونفروز کلیه یک یا دو کلیه را گرفتار می کند.

وقتی حالب ها هم دچار گشادی شوند به آن هیدرویورترونفروز گویند. بطور طبیعی وقتی ادرار از کلیه ها ساخته می شود و باید از طریق حالب ها وارد مثانه شود. وقتی انسداد یک طرفه یا دو طرفه در حالب به علت سنگ یا از عامل خارجی، ادرار در کلیه ها تجمع پیدا کرده و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مثانه بطور مادرزادی نتواند ادرار را خارج کند، ادرار در مثانه افزایش می یابد و به طرف کلیه ها برمی گردد و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مردی دچار بزرگی پروستات باشد و باعث عدم خروج ادرار از مثانه شود؛ مثانه ضخیم شده و ادرار در مثانه تجمع می یابد و باعث هیدرونفروز کلیه می شود. یک بیماری شایع در بچه ها به نام برگشت ادرار به کلیه ها یا رفلکس ادرار وجود دارد که این برگشت ادرار به کلیه ها باعث هیدرونفروز کلیه می شود.

علائم و یافته های بالینی که توسط پزشک در بیمار یافت می شود:

پزشک سوالاتی را می پرسد و مواردی را مورد توجه قرار می دهد که عبارت است از

  • آیا انسداد کامل یا ناکامل است؟
  • انسداد حاد و ناگهانی اتفاق افتاده یا مدت طولانی است؟
  • انسداد یک طرفه است یا هر دو کلیه را گرفتار کرده است؟

هیدرونفروز کلیه اگر بطور ناگهانی با حمله ناگهانی پیش آید (انسداد به علت سنگ در حالب) درد شدید در پهلو بین دنده ها و بالای پا بوجود می آورد. این نوع و فرم از درد با اسم DIETL CRISIS نامیده می شود. برعکس هیدرونفروزی که مدت طولانی ایجاد شده و یا به آرامی در حال بوجود آمدن است، باعث ناراحتی و درد مبهم می شود و تهوع و استفراغ ممکن است بوجود آید.

اگر انسداد در مجرا یا گردن مثانه بوجود آید باعث اتساع مثانه و درد مثانه می شود. مانع سر راه جریان ادرار کلیه بطور شایع و زیادی باعث عفونت شده که می تواند منجر به تشکیل سنگ دیگری شود. چنانچه انسداد کامل باشد ممکن است باعث نارسائی و از بین رفتن کلیه شود.

بالا رفتن اوره و کراتین در خون باعث به هم خوردن سدیم و پتاسیم در خون ایجاد شده و باعث اسیدوز متابولیک می شود. در معاینه بیمار ممکن است کلیه به دست پزشک بخورد و در لمس پهلو، درد ایجاد شود.

هیدرونفروز کلیه

علائم هیدرونفروز در کودکان

بیشتر کودکان مبتلا به هیدرونفروز هیچ علائمی ندارند. کودکان بزرگتری که با هیدرونفروز خفیف یا متوسط روبرو هستند نیز ممکن است علائمی نداشته باشند و این بیماری ممکن است به صورت خود به خود برطرف شود.

اگر کودک شما به موارد خفیف تا حاد هیدرونفروز مبتلا شده باشد، ممکن است بدن وی علائم بعدی را نشان دهد:

  • درد در ناحیه شکم
  • درد در کناره‌های بدن (درد پهلو)
  • مشاهده خون در ادرار کودک (هماچوری یا خون ادراری)

هیدرونفروز در کودکان ممکن است با عفونت‌های مجاری ادراری همراه شود. علائم عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند شامل موارد بعدی باشند:

  • نیاز شدید به استفاده از سرویس بهداشتی
  • ادرار دردناک
  • ادرار تیره
  • کمر درد
  • تب
  • استفراغ

اگر نوزاد شما با چندین مورد عفونت مجاری ادراری همراه یا بدون تب مواجه شود، این موضوع می‌تواند نشان دهنده وجود انسداد یا نوعی رفلاکس در مجاری ادراری باشد.

با این حال، تشخیص عفونت‌های مجاری ادراری در نوزادان کار دشواری است. در بسیاری از موارد، چندین تب غیرقابل توضیح تنها علائم ابتلای نوزاد به این بیماری هستند.

کودکان بزرگ تر ممکن است با علائم قابل تشخیص تری از عفونت‌های مجاری ادراری مواجه شوند. در این حالت کودک ممکن است نیاز شدیدی به ادرار داشته باشد و همچنین ادرار وی دردناک و یا تیره رنگ شود.

اگر کودک با موارد متعدد عفونت‌های مجاری ادراری روبرو ‌شود، بهتر است والدین برای معاینه جهت انسدادهای احتمالی مجاری ادراری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علت ایجاد هیدرونفروز

علت های هیدرونفروز کلیه

ایجاد هیدرونفروز کلیه نتیجه اتفاق افتادن چندین مورد غیرطبیعی می باشد. هیدرونفروزی که به علت تنگی حالب به لگنچه کلیه یا حالب به مثانه اتفاق می افتد، در دوران رشد جنین رخ می دهد. سایر مواردی که باعث هیدرونفروز به علت تنگی حالب می شود، جراحی لگن است که ممکن است به حالب آسیب برسد.

فشار روی یک حالب یا دو حالب می تواند به علت فشار ورید یا شریان روی آنها باشد که موارد غیرطبیعی در دوران جنینی می باشد. بنابراین انسداد کامل یا ناقص در هر قسمتی از سیستم دستگاه ادراری ممکن است بوجود آید و از تنگی مجرای خروجی ادرار تا حفره های موجود در کلیه که کالیس نامیده می شود، اتفاق افتد.

هیدرونفروز کلیه نیز می تواند در بیماری رفلاکس ادرار که بیشتر در بچه ها دیده می شود، اتفاق افتد که ادرار از مثانه به کلیه ها موقع ادرار کردن برمی گردد. بزرگی پروستات با بستن مجرا و انقباضات غیر طبیعی مثانه به علت اختلال عصبی و جمع شدن مدفوع در روده باعث هیدرونفروز می شود.

تشخیص هیدرونفروز کلیه

تشخیص در دوره جنینی امکان پذیر می باشد با سونوگرافی در دوره جنینی انسدادهای مادرزادی مثل تنگی حالب به کلیه (UPJO) قابل تشخیص است. نیمی از هیدرونفروز هایی که در نوزاد تازه متولد شده همراه هستند، زودگذر بوده و بهبود می یابد. 15% از هیدرونفروز ها وقتی نوزاد بدنیا می آید، بهبود نمی یابد و همراه با انسداد نبوده و به آن (هیدرونفروز غیرانسدادی و غیرREFLUXING) گویند.

در این بچه ها هیدرونفروز خودبخودی بهبود می یابد و معمولا” در سن 3 سالگی در 35% بقیه که موقع قبل از تولد تشخیص داده می شوند، هیدرونفروز می تواند یک حالت غیر طبیعی باشد.

به هر حال چه بعد از تولد یا بطور تصادفی هیدرونفروز کلیه تشخیص داده شده باشد، برحسب شدت ضایعه کلیه باید تصمیم به ترمیم و برطرف کردن انسداد شد.

درمان کیست کلیه

درجه های هیدرونفروز کلیه

هیدرونفروز کلیه بر اساس یافته های سونوگرافی بدرجات زیر تقسیم بندی می شود:

  • درجه یا گرید صفر که هیچگونه گشادی در کالیس ها دیده نمی شود.
  • درجه یا گرید یک فقط گشادی لگنچه وجود دارد.
  • درجه دو یا گرید 2 که گشادی لگنچه و کالیس ها بدون آسیب کلیه وجود دارد.
  • درجه یا گرید 4 که گشادی شدید لگنچه و کالیس ها و نازک شدن ضخامت کلیه وجود دارد.

درمان هیدرونفروز کلیه

درمان هیدرونفروز کلیه باید بر اساس رفع انسداد باشد تا ادرار از کلیه وارد مثانه شود و باید توجه داشت که نوع درمان بر اساس اینکه انسداد حاد یا مزمن باشد تفاوت می کند. انسداد فوقانی معمولا با گذاشتن یک نفرستومی درمان می شود.

انسدادهای طولانی مدت با گذاشتن DJS یا عمل تنگی حالب به لگنچه کلیه حل می شود. در مواردی که پروستات باعث هیدرونفروز شده باشد، بطور موقت باید در مثانه سوند گذاشت.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

درمان هیدرونفروز در جنین

بیشتر کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد برای آنها تشخیص داده شده است (هیدرونفروز قبل از تولد)، به هیچ درمانی نیاز پیدا نمی‌کنند، زیرا این بیماری پیش از تولد یا ظرف چند ماه اول تولد بهبود پیدا می‌کند. در این حالت معمولا هیچ خطری مادر یا فرزند را تهدید نمی‌کند، بنابراین نیازی به جلو انداختن زایمان نخواهد بود.

درمان هیدرونفروز در کودکان

پس از تولد، معمولا کودکان برای تشخیص مشکلات قابل مشاهده مورد معاینه قرار می‌گیرند، در این حالت پزشکان کودک را برای تشخیص مسائلی نظیر ورم کلیه‌ها معاینه می‌کنند. با این حال به طور معمول ادامه درمان در بیمارستان ضرورت پیدا نمی‌کند و خانواده می‌تواند فرزند خود را به خانه منتقل کند.

ممکن است در چند هفته ابتدایی نیاز شود کودک برای انجام بعضی بررسی‌ها به بیمارستان برده شود، تا از عدم وجود مشکلات ادامه دار اطمینان حاصل شود. بررسی‌هایی که معمولا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • سونوگرافی: در این جا از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شوند.
  • دفع سیستویورتروگرام (MCUG): در این روش از لوله ای باریک برای انتقال مایعی مخصوص به بدن کودک استفاده می‌شود. این مایع خاصیت حاجب دارد و به خوبی در تصویر برداری اشعه ایکس از مثانه کودک قابل مشاهده است، در ادامه مجموعه ای از تصاویر اشعه ایکس از مثانه کودک برداشته می‌شوند.
  • اسکن اسید دیمر کپتوسوسینیک (DMSA) یا اسکن MAG-3: در این روش نیز ماده ویژه ای به بدن کودک تزریق می‌شود که در دستگاه ویژه ای به نام دوربین گاما قابل مشاهده خواهد بود، دوربین در ادامه برای تصویر برداری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شود.

تشخیص هیدرونفروز

در بیشتر کودکان، هیدرونفروز با افزایش سن بهبود پیدا می‌کند. با این حال، تا زمانی که روش‌های بررسی نشان دهند که مشکل کودک برطرف شده است، وی باید برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری به خوردن آنتی بیوتیک‌ها ادامه دهد، زیرا ادرار موجود در درون کلیه این کودکان، خطر ایجاد عفونت در بدن آنها را افزایش می‌دهد.

اگر هیدرونفروز به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند، کودک ممکن است به ادامه مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را برای درمان ریشه احتمالی این بیماری تجویز کنند.

درمان در بزرگسالان و افراد بالغ

درمان هیدرونفروز به ریشه بیماری و میزان شدن آن وابسته است. در بزرگسالان هدف از درمان عبارت است از:

  • جلوگیری از جمع شدن ادرار و کاستن از فشار ایجاد شده بر روی کلیه‌ها.
  • جلوگیری از آسیب‌های دائمی به کلیه.
  • درمان دلایل ریشه ای که بیماری را ایجاد کرده اند.

معمولا بیشتر افراد مبتلا به هیدرونفروز با عملی درمان می‌شوند که کاتتریزاسیون نام دارد. در این روش ادرار موجود در کلیه‌ها تخلیه می‌شود.

بسته به این که علت ریشه ای هیدرونفروز چه باشد، دارو یا جراحی می‌تواند برای رفع مشکل پیشنهاد شود. اگر بیماری فرد حاد باشد یا مشکلاتی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری ایجاد کند، درمان فرد می‌تواند با سرعت بیشتری آغاز شود. در مواردی که شدت بیماری کمتر است، به تاخیر انداختن درمان برای مدتی کوتاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

1- کمک به تخلیه ادرار برای درمان هیدرونفروز

اولین مرحله در درمان هیدرونفروز تخلیه ادرار به خارج از کلیه‌ها است. این موضوع به کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های بعدی به کلیه کمک می‌کند.

برای انجام این کار، لوله ای باریک که کاتتر نام دارد از طریق مجاری ادراری به درون مثانه هدایت می‌شود (این لوله به خارج کردن ادرار از بدن کمک می‌کند). همچنین ممکن است پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کند و لوله ای را به درون کلیه هدایت کند و عمل تخلیه را به صورت مستقیم انجام دهد.

در بعضی موارد، جایی که یکی از کلیه‌های بیمار آسیب جدی دیده است، ممکن است نیاز به برداشتن کلیه آسیب دیده باشد. بیشتر افراد با یک کلیه نیز می‌توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند. این موضوع معمولا هیچ اثر قابل توجهی بر زندگی یا سلامت فرد نخواهد داشت.

درد و فشار به کلیه ها

2- درمان دلایل ریشه ای هیدرونفروز

زمانی که فشار بر روی کلیه‌ها کاهش داده شود، ممکن است نیاز باشد عاملی که باعث جمع شدن ادرار در کلیه شده است درمان شود. بعضی از دلایل احتمالی و درمان‌های مربوط به آنها در ادامه شرح داده شده اند:

  • سنگ‌های کلیه می‌توانند با کمک جراحی برداشته شوند یا با کمک امواج صوتی شکسته شوند.
  • بزرگ شدن پروستات می‌تواند با کمک دارو یا جراحی برای برداشتن بخشی از پروستات برطرف شود.
  • باریک شدن میزنای (لوله ای که از کلیه به مثانه می‌رسد)، این مشکل نیز می‌تواند با قرار دادن یک لوله پلاستیکی توخالی که استنت نام دارد درمان شود. این لوله به ادرار اجازه می‌دهد از بخش باریک شده جریان پیدا کند. این عمل معمولا بدون انجام هیچ گونه برشی بر روی بدن فرد انجام می‌شود.
  • سرطان‌ها نیز می‌توانند موجب هیدرونفروز شوند، این مشکلات می‌توانند با کمک شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی جهت حذف بافت سرطانی برطرف شوند.
  • اگر هیدرونفروز به دلیل بارداری ایجاد شود، معمولا به درمان نیاز نخواهد بود، زیرا بیماری معمولا ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می‌شود.
  • در عین حال، کاتترها در بیشتر موارد برای تخلیه ادرار از کلیه‌ها استفاده می‌شوند. مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است برای کاهش درد بیماران یا زمانی که آنها به عفونت‌های مجاری ادراری مبتلا شده اند، تجویز شوند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر سامان جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر
    بنده 27 سال سن دارم مدتی است که بیضه راستم بزرگ شده و احساس سنگینی هم میکنم و همراه با درد شدید میباشد درد با ایستادن و دراز کشیدن بدتر میشه ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      جواب دادم

  • تصویر کاربر Hasan جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب خدمت دکتر عزیز.وقتتون‌بخیر. آقای دکتر ۲هفته پیش دردی گم و ناپیدا در مثانه و پهلو ها و بعضا سیخ‌های در پشت کمر احساس میکردم.به شدت یه دفعه بعد از ده سه روز مثانه و زیر نافم درد گرفت احساس شدید نیاز به دستشویی پیدا کردم،ولی بعداز تخلیه متاسفتانه باز احساس سنگینی میکردم!!متخصص اورولوژ رفتم،بعداز اون فوق تخصص هم رفتم،سونو،آزمایش ادرار وخون هم گرفتم!هردو پزشک عزیز فرمودن هیچ مشکلی نیست و اولی فقط ۲ورق سیپروفلوکساسین نوشتن و دومی به گفته خودش فقط برای احتیاط ۳۰دانه قرص گیاهی_ایرانیِ پروستاتان. متاسفانه الان بعداز ۲هفته(که البته علائم کاهش داشتن ولی خوب نشده بودن!) دوباره دقیق مثل روز اول شده. آقای دکتر من در تمممااام عمر شاید در شبانه‌روز ۲بار نیاز به دستشویی میدا میکردم کلی الان ۶_۷ بار !! تو عمرم شب نیاز پیدا نمیکردم الان پا میشم!!! آقای دکتر راستی من نه الان که مریضم،در کل عمر(۵_۶سال گذشته) ادرار که میکردم بسیار عادی و طبیعی بود ولی احساس راحتی و تخلیه کامل نمیکردم و انگار چند قطره باقی مانده!!ولی با گرفتن آب داغ به سر مجرای خروج ادرار و خروج ادرار راحت میشدم. الان هم اوایل صبح به خصوص ادرارم با تاخیر شروع میشه!!سوزش ندارم ولی دیشب فقط در خودِ داخلِ مثانه احساس میکردم.ولی ادرار خیر. خون و تیرگی هم ندارم.مقدار و سرعتش تغییر نکرده ولی بسیار کم و به ندرت وقتی کمه مقدارش چندلحظه با موج خارج میشه. میشه خواهش کنم کمکم کنید بفهمم چه مشکلی دارم. آخه داروهای مختلفی خوردم و تغییری پیدا نشده😔😔😔!!!
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد 

  • تصویر کاربر Hasan جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب خدمت دکتر عزیز.وقتتون‌بخیر. آقای دکتر ۲هفته پیش دردی گم و ناپیدا در مثانه و پهلو ها و بعضا سیخ‌های در پشت کمر احساس میکردم.به شدت یه دفعه بعد از ده سه روز مثانه و زیر نافم درد گرفت احساس شدید نیاز به دستشویی پیدا کردم،ولی بعداز تخلیه متاسفتانه باز احساس سنگینی میکردم!!متخصص اورولوژ رفتم،بعداز اون فوق تخصص هم رفتم،سونو،آزمایش ادرار وخون هم گرفتم!هردو پزشک عزیز فرمودن هیچ مشکلی نیست و اولی فقط ۲ورق سیپروفلوکساسین نوشتن و دومی به گفته خودش فقط برای احتیاط ۳۰دانه قرص گیاهی_ایرانیِ پروستاتان. متاسفانه الان بعداز ۲هفته(که البته علائم کاهش داشتن ولی خوب نشده بودن!) دوباره دقیق مثل روز اول شده. آقای دکتر من در تمممااام عمر شاید در شبانه‌روز ۲بار نیاز به دستشویی میدا میکردم کلی الان ۶_۷ بار !! تو عمرم شب نیاز پیدا نمیکردم الان پا میشم!!! آقای دکتر راستی من نه الان که مریضم،در کل عمر(۵_۶سال گذشته) ادرار که میکردم بسیار عادی و طبیعی بود ولی احساس راحتی و تخلیه کامل نمیکردم و انگار چند قطره باقی مانده!!ولی با گرفتن آب داغ به سر مجرای خروج ادرار و خروج ادرار راحت میشدم. الان هم اوایل صبح به خصوص ادرارم با تاخیر شروع میشه!!سوزش ندارم ولی دیشب فقط در خودِ داخلِ مثانه احساس میکردم.ولی ادرار خیر. خون و تیرگی هم ندارم.مقدار و سرعتش تغییر نکرده ولی بسیار کم و به ندرت وقتی کمه مقدارش چندلحظه با موج خارج میشه. میشه خواهش کنم کمکم کنید بفهمم چه مشکلی دارم. آخه داروهای مختلفی خوردم و تغییری پیدا نشده😔😔😔!!!
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      اگر سنگ باعث مشكل شما نشده مهم نيست

  • تصویر کاربر ارسام شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر 30 ساله هستم و مجرد. بنده نزدیک به 3ماه درد بیضه و کشاله ران دچار شدم.2بار ازمایش سونو بیضه انجام و تشخیص عفونت دادن ودکتر گفت تاوانکس 750 مصرف کن تا 60 روز باید مصرف کنی .درمان بهبود داشتم ولی خوب نشدم.دکتر داخلی رفتم و ازمایش خون ادار و تب مالت دادم که هیج موردی یافت نشد.اما 10روزپیش که 9 کیلومتر پیاده روی داشتم فرداش در بیضه و کشاله ران بیشتر و هر روز بیشتر میشه.ممنون میشم کمک کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      عمل جنسي داشته باشيد ، كار سنگين انجام ندهيد ، روزي يك شياف ديكلوفناك استعمال كنيد

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خسته نباشید
    دو سالی هست دردی اطراف شکم پایین سمت چپ داشتم که درد مبهمی بود و گاهی اوقات سمت راست شکم رو هم درگیر میکرد .و این درد مبهم بعضی اوقات حرکت میکرد و به سمت پشت کمر هم میرفت دو سال پیش سنوگرافی انجام دادم و گفتن در کلیه سنگی دیده نمیشه بعد یه مدت این درد دیگه ول نمیکنه و همیشگی شده دوباره دکتر رفتم سی تی اسکن با تزریق از شکم و لگن نوشتن اونجاهم چیز خاص و مشکوکی نبود و در ازمایش خون هم کراتین در حد نرمال بود میخواستم بدونم این برای چه اندامی هست و چجوری درمانش کنم
    با تشکر از وقتی که گذاشتین
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      بدون معاينه نمي توانم نظري بدهم

  • تصویر کاربر وحید شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا تمرین کگل بر سرعت حرکت اسپرم تاثیر دارد؟
    من واریکوسل درجه ۱ دارم. با تمرین کگل واریسم بدتر نمیشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      خير ندارد 

  • تصویر کاربر وحید شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده واریکوسل گرید ۱ دارم.
    در آزمایشم حرکت اسپرم ۴۰ هست در آزمایش دیگر ۵۰.
    نرمال مورفولوژی در حالت عادی ۴۰ و بعد از مصرف قرص ویتامین ۵۵.
    خانمم هم تخمدانش ضعیفه .
    من باید عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      خير

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      خير

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام۴۰ساله هستم در پی عفونت ادرار دچار ارکیت اپیدیدیم شدم الان بیشتر از یکهمفته میشه که درد بیضه و تورم شدید دارم بیضه سمت چپ گرم و متورم و دردناکه .مراجعه به متخصصین این حوزه و دریافت آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین بمدت یکهفته ،سونوگرافی مثانه و پروستات ،سونوگرافی داپلر بیضه ها ،دریافت آنتی بیوتیک سفتریاکسون وریدی از طریق سرم و مجددا قرص دایسی سایکلین بجای سیپرو فلوکساسین که دو روزی هست میخورم ولی متاسفانه همچنان درد بیضه گرمی و تورم و همچنین کمر درد دارم.خیلی نگرانم بهبودی حاصل نمیشه. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      دوره درمان ٤ هفته مي باشد ادامه دهيد

  • تصویر کاربر برادری جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید آقای دکتر بنده حدودا 3 سال هست در کلیه راست که سنگ سشاز هست سنگ کلیه دارم یکبار عمل tul انجام دادم و بعد از آن متوجه شدم که باز سنگ 3 و5 هم داشتم که متاسفانه بعد از عمل متوجه شدن! حال کلیه بنده سنگ 1.5 و 4 و 5 میلی داشت که 2 ماه پیش سنگ شکنی انجام دادم که 2عدد سنگ کوچک دفع کردم و حال سنگ موجود 7 و 5 و 4 میل می باشد برای بنده قرص رواتینکس را معرفی کردند آیا مصرف این قرص تاثیری در دفع سنگ کلیه بنده خواهد داشتو چه مدت باید مصرف شود؟ لازم به توضیحه که جنس سنگ کلیه کلسیم می باشد که به علت پرکاری پاراتیروئید کلیه بنده توانایی دفع کلسیم رو نداره که تبدیل میشه به سنگ.
    از پاسخگویی جنابعالی ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      سنگ ها دفع مي شوند و پر كاري را درمان كنيد

  • تصویر کاربر میثاق جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید دکتر من زیاد خود ارضایی میکنم یعنی هفته ای یه بار یه رگ یا توده دقیق نمیدونم بالای بیضه سمت راستم سفت شده هست یک هفته ای میشه اما درد نداره تازه امروز کشاله رانم درد گرفته و احساس میکنم سردرد دارم انگار از گرماست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 6 سال پیش)

      به پزشك مراجعه كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر باسلام جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    عمل سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      منظور شما از عمل سنگ كليه چيست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    ابعادواکوی کورتیکو مدولرو کمپلکس سانترال هردوکلیه طبیعی است .توده سالید یا کیستیک داخل پارانشیم کلیه ها دیده نمیشود. اتساع خفیف در سیستم کا لکتور کلیه چپ مشهود است وقطر قدامی _خلفی لگنچه کلیه چپ(mm9)میباشد.(ریفلاکس +-UPJ
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به راديولوژي مراجعه كنيد و سيستوگرافي انجام دهيد
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من 71 سالشه و به سرطان پیشرفته کلیه مبتلا شده البته تازه متوجه شدیم .الان متاستاز کرده به ریه اش.ریه اش اب کرده بود که آبش تخلیه شده ولی کبدش خیلی بزرگ شده.شبها نمیخابه.پاهاش ورم کرده.میدونیم که خوب نمیشه ولی میخاستیم بدونیم که میشه با درمان خاصی فوتشون رو به عقب انداخت.هر دو کلیه شون کیست داره ولی کیست سمت راست یکی هستش و درشته.خیلی ممنون میشم که جوابمون رو بدین.کم و بیش فهمیدیم که ایشوت رو از به زودی از دست میدیم ولی میخاستم بدونم که راهی برای به عقب انداختش وجود داره یا نه.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بايد شيمي درماني شوند .
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    ممکنه سنگ بزرگ از کلیه به مثانه برود ؟اگه برود باید مثانه جراحی کرد؟ اگه سنگ بزرگ باشد باید عمل کرد یا می توان از روش دیگر کوچک کرد که د فع شود چه روشی؟ کلیه تق تق صدا میدهد بعضی اوقات ایا سنگ کلیه دارم؟
    15 یا 20 اندازه واسه هر دو تا سوال اول ؟


    تعداد کم چند تاست تعداد زیاد چند تاست ؟


    چند تا عمل نیاز دارد؟


    بدون عمل نمی توان سنگ بزرگ کوچک کرد؟

    برای سونو چه کار کنم قبلش تا ازمایش بهتر نشان بده?


    سونو چند دقیقه طول می کشد؟


    و همان موقع معلوم میشود؟
    سنگ شکنی با چی ؟ چقدر طول می کشد ؟با تغذیه. نمی توان کوچک کرد؟درد دارد سنگ شکنی؟
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟

    با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
    لارا سکوپی چقدر طول می کشد؟
    سنگ شکنی امواج برش می خورد شکم یا کلیه ?چگونه سنگ می شکند?
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام با سونوگرافي به مطب مراجعه كنيد.
    2. تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب بدین
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام با لاپاروسكوي بدن برش نمي خورد ، سنگ از كليه وارد مثانه شود دفع مي شود سنگ شكني با امواج هوا انجام مي شود .
    4. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
      سنگ بزرگ منظورمه دفع می شود؟
      با امواج برش نمی دهد چطوریه عمل وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام با سنگ شكن دردي وجود ندارد .
    6. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله فیلم در سایت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟