همه چیز درباره هیدرونفروز کلیه

فهرست مطالب

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه (HYDRONEPHROSIS) به وجود آب در کلیه گفته می شود. در این حالت لگنچه کلیه و کالیس های کلیه که در حدود 8 تا 12 عدد می باشند، گشاد می گردند.

معمولا علت، انسداد در مسیر ادرار از کلیه به مثانه می باشد و در نتیجه جمع شدن ادرار در کلیه باعث تورم و گشادی داخل کلیه شده و در نتیجه کلیه بزرگ می شود. اگر درمان صورت نگیرد در دراز مدت ضخامت کلیه کاهش می یابد، که به آن آتروفی کلیه گویند. هیدرونفروز کلیه یک یا دو کلیه را گرفتار می کند.

وقتی حالب ها هم دچار گشادی شوند به آن هیدرویورترونفروز گویند. بطور طبیعی وقتی ادرار از کلیه ها ساخته می شود و باید از طریق حالب ها وارد مثانه شود. وقتی انسداد یک طرفه یا دو طرفه در حالب به علت سنگ یا از عامل خارجی، ادرار در کلیه ها تجمع پیدا کرده و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مثانه بطور مادرزادی نتواند ادرار را خارج کند، ادرار در مثانه افزایش می یابد و به طرف کلیه ها برمی گردد و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مردی دچار بزرگی پروستات باشد و باعث عدم خروج ادرار از مثانه شود؛ مثانه ضخیم شده و ادرار در مثانه تجمع می یابد و باعث هیدرونفروز کلیه می شود. یک بیماری شایع در بچه ها به نام برگشت ادرار به کلیه ها یا رفلکس ادرار وجود دارد که این برگشت ادرار به کلیه ها باعث هیدرونفروز کلیه می شود.

علائم و یافته های بالینی که توسط پزشک در بیمار یافت می شود:

پزشک سوالاتی را می پرسد و مواردی را مورد توجه قرار می دهد که عبارت است از

  • آیا انسداد کامل یا ناکامل است؟
  • انسداد حاد و ناگهانی اتفاق افتاده یا مدت طولانی است؟
  • انسداد یک طرفه است یا هر دو کلیه را گرفتار کرده است؟

هیدرونفروز کلیه اگر بطور ناگهانی با حمله ناگهانی پیش آید (انسداد به علت سنگ در حالب) درد شدید در پهلو بین دنده ها و بالای پا بوجود می آورد. این نوع و فرم از درد با اسم DIETL CRISIS نامیده می شود. برعکس هیدرونفروزی که مدت طولانی ایجاد شده و یا به آرامی در حال بوجود آمدن است، باعث ناراحتی و درد مبهم می شود و تهوع و استفراغ ممکن است بوجود آید.

اگر انسداد در مجرا یا گردن مثانه بوجود آید باعث اتساع مثانه و درد مثانه می شود. مانع سر راه جریان ادرار کلیه بطور شایع و زیادی باعث عفونت شده که می تواند منجر به تشکیل سنگ دیگری شود. چنانچه انسداد کامل باشد ممکن است باعث نارسائی و از بین رفتن کلیه شود.

بالا رفتن اوره و کراتین در خون باعث به هم خوردن سدیم و پتاسیم در خون ایجاد شده و باعث اسیدوز متابولیک می شود. در معاینه بیمار ممکن است کلیه به دست پزشک بخورد و در لمس پهلو، درد ایجاد شود.

هیدرونفروز کلیه

علائم هیدرونفروز در کودکان

بیشتر کودکان مبتلا به هیدرونفروز هیچ علائمی ندارند. کودکان بزرگتری که با هیدرونفروز خفیف یا متوسط روبرو هستند نیز ممکن است علائمی نداشته باشند و این بیماری ممکن است به صورت خود به خود برطرف شود.

اگر کودک شما به موارد خفیف تا حاد هیدرونفروز مبتلا شده باشد، ممکن است بدن وی علائم بعدی را نشان دهد:

  • درد در ناحیه شکم
  • درد در کناره‌های بدن (درد پهلو)
  • مشاهده خون در ادرار کودک (هماچوری یا خون ادراری)

هیدرونفروز در کودکان ممکن است با عفونت‌های مجاری ادراری همراه شود. علائم عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند شامل موارد بعدی باشند:

  • نیاز شدید به استفاده از سرویس بهداشتی
  • ادرار دردناک
  • ادرار تیره
  • کمر درد
  • تب
  • استفراغ

اگر نوزاد شما با چندین مورد عفونت مجاری ادراری همراه یا بدون تب مواجه شود، این موضوع می‌تواند نشان دهنده وجود انسداد یا نوعی رفلاکس در مجاری ادراری باشد.

با این حال، تشخیص عفونت‌های مجاری ادراری در نوزادان کار دشواری است. در بسیاری از موارد، چندین تب غیرقابل توضیح تنها علائم ابتلای نوزاد به این بیماری هستند.

کودکان بزرگ تر ممکن است با علائم قابل تشخیص تری از عفونت‌های مجاری ادراری مواجه شوند. در این حالت کودک ممکن است نیاز شدیدی به ادرار داشته باشد و همچنین ادرار وی دردناک و یا تیره رنگ شود.

اگر کودک با موارد متعدد عفونت‌های مجاری ادراری روبرو ‌شود، بهتر است والدین برای معاینه جهت انسدادهای احتمالی مجاری ادراری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علت ایجاد هیدرونفروز

علت های هیدرونفروز کلیه

ایجاد هیدرونفروز کلیه نتیجه اتفاق افتادن چندین مورد غیرطبیعی می باشد. هیدرونفروزی که به علت تنگی حالب به لگنچه کلیه یا حالب به مثانه اتفاق می افتد، در دوران رشد جنین رخ می دهد. سایر مواردی که باعث هیدرونفروز به علت تنگی حالب می شود، جراحی لگن است که ممکن است به حالب آسیب برسد.

فشار روی یک حالب یا دو حالب می تواند به علت فشار ورید یا شریان روی آنها باشد که موارد غیرطبیعی در دوران جنینی می باشد. بنابراین انسداد کامل یا ناقص در هر قسمتی از سیستم دستگاه ادراری ممکن است بوجود آید و از تنگی مجرای خروجی ادرار تا حفره های موجود در کلیه که کالیس نامیده می شود، اتفاق افتد.

هیدرونفروز کلیه نیز می تواند در بیماری رفلاکس ادرار که بیشتر در بچه ها دیده می شود، اتفاق افتد که ادرار از مثانه به کلیه ها موقع ادرار کردن برمی گردد. بزرگی پروستات با بستن مجرا و انقباضات غیر طبیعی مثانه به علت اختلال عصبی و جمع شدن مدفوع در روده باعث هیدرونفروز می شود.

تشخیص هیدرونفروز کلیه

تشخیص در دوره جنینی امکان پذیر می باشد با سونوگرافی در دوره جنینی انسدادهای مادرزادی مثل تنگی حالب به کلیه (UPJO) قابل تشخیص است. نیمی از هیدرونفروز هایی که در نوزاد تازه متولد شده همراه هستند، زودگذر بوده و بهبود می یابد. 15% از هیدرونفروز ها وقتی نوزاد بدنیا می آید، بهبود نمی یابد و همراه با انسداد نبوده و به آن (هیدرونفروز غیرانسدادی و غیرREFLUXING) گویند.

در این بچه ها هیدرونفروز خودبخودی بهبود می یابد و معمولا” در سن 3 سالگی در 35% بقیه که موقع قبل از تولد تشخیص داده می شوند، هیدرونفروز می تواند یک حالت غیر طبیعی باشد.

به هر حال چه بعد از تولد یا بطور تصادفی هیدرونفروز کلیه تشخیص داده شده باشد، برحسب شدت ضایعه کلیه باید تصمیم به ترمیم و برطرف کردن انسداد شد.

درمان کیست کلیه

درجه های هیدرونفروز کلیه

هیدرونفروز کلیه بر اساس یافته های سونوگرافی بدرجات زیر تقسیم بندی می شود:

  • درجه یا گرید صفر که هیچگونه گشادی در کالیس ها دیده نمی شود.
  • درجه یا گرید یک فقط گشادی لگنچه وجود دارد.
  • درجه دو یا گرید 2 که گشادی لگنچه و کالیس ها بدون آسیب کلیه وجود دارد.
  • درجه یا گرید 4 که گشادی شدید لگنچه و کالیس ها و نازک شدن ضخامت کلیه وجود دارد.

درمان هیدرونفروز کلیه

درمان هیدرونفروز کلیه باید بر اساس رفع انسداد باشد تا ادرار از کلیه وارد مثانه شود و باید توجه داشت که نوع درمان بر اساس اینکه انسداد حاد یا مزمن باشد تفاوت می کند. انسداد فوقانی معمولا با گذاشتن یک نفرستومی درمان می شود.

انسدادهای طولانی مدت با گذاشتن DJS یا عمل تنگی حالب به لگنچه کلیه حل می شود. در مواردی که پروستات باعث هیدرونفروز شده باشد، بطور موقت باید در مثانه سوند گذاشت.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

درمان هیدرونفروز در جنین

بیشتر کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد برای آنها تشخیص داده شده است (هیدرونفروز قبل از تولد)، به هیچ درمانی نیاز پیدا نمی‌کنند، زیرا این بیماری پیش از تولد یا ظرف چند ماه اول تولد بهبود پیدا می‌کند. در این حالت معمولا هیچ خطری مادر یا فرزند را تهدید نمی‌کند، بنابراین نیازی به جلو انداختن زایمان نخواهد بود.

درمان هیدرونفروز در کودکان

پس از تولد، معمولا کودکان برای تشخیص مشکلات قابل مشاهده مورد معاینه قرار می‌گیرند، در این حالت پزشکان کودک را برای تشخیص مسائلی نظیر ورم کلیه‌ها معاینه می‌کنند. با این حال به طور معمول ادامه درمان در بیمارستان ضرورت پیدا نمی‌کند و خانواده می‌تواند فرزند خود را به خانه منتقل کند.

ممکن است در چند هفته ابتدایی نیاز شود کودک برای انجام بعضی بررسی‌ها به بیمارستان برده شود، تا از عدم وجود مشکلات ادامه دار اطمینان حاصل شود. بررسی‌هایی که معمولا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • سونوگرافی: در این جا از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شوند.
  • دفع سیستویورتروگرام (MCUG): در این روش از لوله ای باریک برای انتقال مایعی مخصوص به بدن کودک استفاده می‌شود. این مایع خاصیت حاجب دارد و به خوبی در تصویر برداری اشعه ایکس از مثانه کودک قابل مشاهده است، در ادامه مجموعه ای از تصاویر اشعه ایکس از مثانه کودک برداشته می‌شوند.
  • اسکن اسید دیمر کپتوسوسینیک (DMSA) یا اسکن MAG-3: در این روش نیز ماده ویژه ای به بدن کودک تزریق می‌شود که در دستگاه ویژه ای به نام دوربین گاما قابل مشاهده خواهد بود، دوربین در ادامه برای تصویر برداری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شود.

تشخیص هیدرونفروز

در بیشتر کودکان، هیدرونفروز با افزایش سن بهبود پیدا می‌کند. با این حال، تا زمانی که روش‌های بررسی نشان دهند که مشکل کودک برطرف شده است، وی باید برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری به خوردن آنتی بیوتیک‌ها ادامه دهد، زیرا ادرار موجود در درون کلیه این کودکان، خطر ایجاد عفونت در بدن آنها را افزایش می‌دهد.

اگر هیدرونفروز به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند، کودک ممکن است به ادامه مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را برای درمان ریشه احتمالی این بیماری تجویز کنند.

درمان در بزرگسالان و افراد بالغ

درمان هیدرونفروز به ریشه بیماری و میزان شدن آن وابسته است. در بزرگسالان هدف از درمان عبارت است از:

  • جلوگیری از جمع شدن ادرار و کاستن از فشار ایجاد شده بر روی کلیه‌ها.
  • جلوگیری از آسیب‌های دائمی به کلیه.
  • درمان دلایل ریشه ای که بیماری را ایجاد کرده اند.

معمولا بیشتر افراد مبتلا به هیدرونفروز با عملی درمان می‌شوند که کاتتریزاسیون نام دارد. در این روش ادرار موجود در کلیه‌ها تخلیه می‌شود.

بسته به این که علت ریشه ای هیدرونفروز چه باشد، دارو یا جراحی می‌تواند برای رفع مشکل پیشنهاد شود. اگر بیماری فرد حاد باشد یا مشکلاتی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری ایجاد کند، درمان فرد می‌تواند با سرعت بیشتری آغاز شود. در مواردی که شدت بیماری کمتر است، به تاخیر انداختن درمان برای مدتی کوتاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

1- کمک به تخلیه ادرار برای درمان هیدرونفروز

اولین مرحله در درمان هیدرونفروز تخلیه ادرار به خارج از کلیه‌ها است. این موضوع به کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های بعدی به کلیه کمک می‌کند.

برای انجام این کار، لوله ای باریک که کاتتر نام دارد از طریق مجاری ادراری به درون مثانه هدایت می‌شود (این لوله به خارج کردن ادرار از بدن کمک می‌کند). همچنین ممکن است پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کند و لوله ای را به درون کلیه هدایت کند و عمل تخلیه را به صورت مستقیم انجام دهد.

در بعضی موارد، جایی که یکی از کلیه‌های بیمار آسیب جدی دیده است، ممکن است نیاز به برداشتن کلیه آسیب دیده باشد. بیشتر افراد با یک کلیه نیز می‌توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند. این موضوع معمولا هیچ اثر قابل توجهی بر زندگی یا سلامت فرد نخواهد داشت.

درد و فشار به کلیه ها

2- درمان دلایل ریشه ای هیدرونفروز

زمانی که فشار بر روی کلیه‌ها کاهش داده شود، ممکن است نیاز باشد عاملی که باعث جمع شدن ادرار در کلیه شده است درمان شود. بعضی از دلایل احتمالی و درمان‌های مربوط به آنها در ادامه شرح داده شده اند:

  • سنگ‌های کلیه می‌توانند با کمک جراحی برداشته شوند یا با کمک امواج صوتی شکسته شوند.
  • بزرگ شدن پروستات می‌تواند با کمک دارو یا جراحی برای برداشتن بخشی از پروستات برطرف شود.
  • باریک شدن میزنای (لوله ای که از کلیه به مثانه می‌رسد)، این مشکل نیز می‌تواند با قرار دادن یک لوله پلاستیکی توخالی که استنت نام دارد درمان شود. این لوله به ادرار اجازه می‌دهد از بخش باریک شده جریان پیدا کند. این عمل معمولا بدون انجام هیچ گونه برشی بر روی بدن فرد انجام می‌شود.
  • سرطان‌ها نیز می‌توانند موجب هیدرونفروز شوند، این مشکلات می‌توانند با کمک شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی جهت حذف بافت سرطانی برطرف شوند.
  • اگر هیدرونفروز به دلیل بارداری ایجاد شود، معمولا به درمان نیاز نخواهد بود، زیرا بیماری معمولا ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می‌شود.
  • در عین حال، کاتترها در بیشتر موارد برای تخلیه ادرار از کلیه‌ها استفاده می‌شوند. مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است برای کاهش درد بیماران یا زمانی که آنها به عفونت‌های مجاری ادراری مبتلا شده اند، تجویز شوند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر جلال شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    من سال 93 ازطریق ارتباط جنسی بایه دختردچارعلائمی مانندادارزیاد سوزش ادراردرددرناحیه تناسلی شدم حالت تهوع واستفراق شدم رفتم پیش یه متخصص وسنوگرافی دادم گفت عفونت پروستات داری بعدچنددارو واسم نوشت که اسم داروها (فنازومکس 100،دیکلوفناک ،وافلوکیم بود)که هیچ تاثیری واسم نداشتندالانم خوب خوب خوب نشدم بایدچکارکنم تادرمان خانگیش بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود دو هفته و روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد دو هفته

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    زود انزالی دارم میخوام دارویی باشه که درمانش کنه ولی وابستگی نداشته باشه .برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس های هرپس واچ پی وی واکسنی هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      واكسن نداره و روزي يك عدد قرص پاروكستين٢٠ به مدت سه ماه ميل كنيد

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      واكسن نداره و روزي يك عدد قرص پاروكستين٢٠ به مدت سه ماه ميل كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهروز شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و احترام آقای دکتر...
    قبل از هرچیزی بی ادبی نباشه خدمتتون و ازتون ممنون میشم که بنده رو راهنمایی کنید.
    بنده بهروز 28 سالمه و حدود دو ماه پیش اطراف الت تناسلیم جوش های کم و البته کوچکی بوجود آمده بود اما بیخیالش بودم و گفتم که خودش رفع میشه اما بعدش به مرور زیاد شد و واقعا با دیدنشون اذیت میشدم تا اینکه خودم یک پماد کلوتریمازول موضعی خریدم و هرشب بهش میمالیدم اما الان خیلی بیشتر شده و واقعا برام زجر آور و ناخوشینده. البته نه خارش داره نه درد ولی فکر کنم روزبه روز بیشتر میشه. ممنون میشم برای درمانش راه حلی برام ارائه بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      حتما توسط متخصص پوست ويزيت شويد

  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .۶۱سالمه.وزن۱۰۲کیلو.قد۱۷۵
    چند روزه مشکوک به کرونا .تست دادم هنور جواب نیامده .در این چند روز وسط الت درد داره پایین و بالایش درد نداره.چند ساله چک اب هر ۴ماه انجام میدم هیچ گاه پروستات نداشتم.سوزش ندارم.فقط از درون درد داره تکرر در این ۲روز پیدا کردم تخلیه می کنم دردش کم میشه.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
    امروز سمت راستم سمت کلیه ام خیلی درد گرفت رفتم سونو کردم
    جوابش رو براتون ارسال می کنم لطفا برام جوابش رو ارسال کنید
    بعد اینکه خط یکی مونده به آخر یعنی چی جناب دکتر؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      ادرار زود به زود تخليه شود و عمل جنسي داشته باشيد

  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مدتیه از ناحیه شکم یه خورده کمتر احساس درد میکنم و تکرر ادرار و باد شکم دارم دارو مصرف نمیکنم نظر شما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      التهاب پروستات داريد روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود 

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    در حال حاضر به جز تشخیص دکتر معالج مبنی بر کم بودن فشار مثانه برای تخلیه ادرارهیچگونه مشکلی ندارم اما نظر پزشک م عمل پروستاتturp می باشد. ولی خودم هیچ گونه مشکلی در دفع ادرار نگهداری ادرار ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      عمل نكنيد روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد

  • تصویر کاربر محمد72 دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام. 26 سالمه و مدت زیادی است که التهاب پروستات دارم (احتمالا برمیگرده به جلوگیری از خروج ترشحات در هنگام اسمنا در 17 یا 18 سالگی) این مشکلم و حدود یک سال و نیم پیش سیستوسکوپی داشتم که یه توده غیر سرطانی در اندازه دو تا سه سانتیمتر از مثانم خارج کردند که بعد از این عمل طبق برگه سینوگرافی اندازه کلیه هام تغییر کرده و هر از گاهی درد خفیفی در پهلوی راستم احساس میکنم.
    به توصیه شما از شیاف ایندومتاسین و آب گرم استفاده کردم که شیاف ایندومتاسین تاثیر بسیار بالایی داشت و تامسولوسین هم حدود یک سال و نیم مصرف کردم و چون احساس میکنم تاثیر زیادی نداره قطعش کردم.
    و مشکل اینجاست که بنده بعد از قطع شیاف درد ناشی از پروستاتم بعد یه مدت شروع میشه(بین مقعد و بیضه ها)؟
    چکارباید بکنم. آیا بعد از ازدواج هم این مشکلات رو خواهم داشت؟
    1. تصویر کاربر محمد72 یکشنبه ۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      و احساس میکنم تامسولوسین و آمنیک هم به غیر از چند روز اول تاثیر خواصی نداره
    2. تصویر کاربر محمد72 پنجشنبه ۱۰ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      شیاف ایندومتاسین نمیدونم به عنوان مسکن عمل میکنه یا ضد التهاب. ولی تا زمانی که مصرف میکنم تاثیر مثبتی داره
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      ضد التهاب است ايندومتاسين يك بار ديگر تكرار كنيد و روزي دو بار در أب گرم نشسته شود

    4. تصویر کاربر محمد72 شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      تا چند روز و استفاده بیش از حدش عوارض نداره؟
      چون هر بار که قطع میکنم درد دوباره شروع میشه
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      يك هفته و بعد از ازدواج كاملا خوب مي شويد

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام و عرض ادب.بزرگوار لطف کردید به حقیر دستور مصرف پاروکستین 20و تاداگرا20دادید.اقای دکتر مصرف سه ماهه.
    اقای دکتر جسارتا از دوتاش روزی یک عدد بخورم؟یا فقط موقع نزدیکی استفاده کنم؟ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      تاداگرا موقع رابطه

  • تصویر کاربر سلمان شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود ۲ ماه پیش اپیدیدیمیت گرفتم و آنتی بیوتیک مصرف کردم.
    درد بیضه تا حد زیادی کاهش یافت ولی چند روزه دوباره درد برگشته. امروز متوجه شدم قسمت پایین التم چیزی شبیه کناف نخ وجود داره میخواستم ببینم این دو بهم مربوط اند؟
    عکس بیضهام هم میفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      ارتباط نداره ،. روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)

      ارتباط نداره ،. روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر باسلام جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    عمل سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      منظور شما از عمل سنگ كليه چيست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    ابعادواکوی کورتیکو مدولرو کمپلکس سانترال هردوکلیه طبیعی است .توده سالید یا کیستیک داخل پارانشیم کلیه ها دیده نمیشود. اتساع خفیف در سیستم کا لکتور کلیه چپ مشهود است وقطر قدامی _خلفی لگنچه کلیه چپ(mm9)میباشد.(ریفلاکس +-UPJ
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به راديولوژي مراجعه كنيد و سيستوگرافي انجام دهيد
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من 71 سالشه و به سرطان پیشرفته کلیه مبتلا شده البته تازه متوجه شدیم .الان متاستاز کرده به ریه اش.ریه اش اب کرده بود که آبش تخلیه شده ولی کبدش خیلی بزرگ شده.شبها نمیخابه.پاهاش ورم کرده.میدونیم که خوب نمیشه ولی میخاستیم بدونیم که میشه با درمان خاصی فوتشون رو به عقب انداخت.هر دو کلیه شون کیست داره ولی کیست سمت راست یکی هستش و درشته.خیلی ممنون میشم که جوابمون رو بدین.کم و بیش فهمیدیم که ایشوت رو از به زودی از دست میدیم ولی میخاستم بدونم که راهی برای به عقب انداختش وجود داره یا نه.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بايد شيمي درماني شوند .
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    ممکنه سنگ بزرگ از کلیه به مثانه برود ؟اگه برود باید مثانه جراحی کرد؟ اگه سنگ بزرگ باشد باید عمل کرد یا می توان از روش دیگر کوچک کرد که د فع شود چه روشی؟ کلیه تق تق صدا میدهد بعضی اوقات ایا سنگ کلیه دارم؟
    15 یا 20 اندازه واسه هر دو تا سوال اول ؟


    تعداد کم چند تاست تعداد زیاد چند تاست ؟


    چند تا عمل نیاز دارد؟


    بدون عمل نمی توان سنگ بزرگ کوچک کرد؟

    برای سونو چه کار کنم قبلش تا ازمایش بهتر نشان بده?


    سونو چند دقیقه طول می کشد؟


    و همان موقع معلوم میشود؟
    سنگ شکنی با چی ؟ چقدر طول می کشد ؟با تغذیه. نمی توان کوچک کرد؟درد دارد سنگ شکنی؟
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟

    با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
    لارا سکوپی چقدر طول می کشد؟
    سنگ شکنی امواج برش می خورد شکم یا کلیه ?چگونه سنگ می شکند?
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام با سونوگرافي به مطب مراجعه كنيد.
    2. تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب بدین
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام با لاپاروسكوي بدن برش نمي خورد ، سنگ از كليه وارد مثانه شود دفع مي شود سنگ شكني با امواج هوا انجام مي شود .
    4. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
      سنگ بزرگ منظورمه دفع می شود؟
      با امواج برش نمی دهد چطوریه عمل وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام با سنگ شكن دردي وجود ندارد .
    6. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله فیلم در سایت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟