همه چیز درباره سرطان بیضه

سرطان بیضه، زمانی که سلولهای بیضه غیرطبیعی(سرطانی) شوند، به عنوان یک بیماری ظاهر می شود. سرطان ممکن است در یک یا دو بیضه بوجود آید. سن ابتلا به سرطان بیضه 30 تا 35 سالگی است. دو نوع سرطان وجود دارد، سمی نوما و غیرسمی نوما.

علائم سرطان بیضه

علت سرطان در بیضه ها ناشناخته است ولی عواملی که فرد را در شانس و ریسک ابتلا به سرطان بیضه قرار می دهد، بیضه های نزول نکرده، موارد غیرطبیعی مادرزادی در کلیه و آلت تناسلی و سابقه سرطان بیضه در فامیل می باشند. سرطان در بیضه ها اغلب توسط بیمار بصورت یک توده یا تورم در بیضه تشخیص داده می شود.

  • از مشخصه های سرطان بیضه ، بزرگی بیضه، معمولا بدون درد می باشد ولی گاهی درد در بیضه، درد ناحیه کشاله ران و تجمع مایع در کیسه بیضه(اسکروتوم) دیده می شود. تشخیص سرطان بیضه توسط بیمار و انجام سونوگرافی می باشد.
  •  درجه نفوذپذیری سرطان در بدن به غدد لنفاوی شکم و سینه می باشد که با سی تی اسکن و MRI قابل تشخیص است.
  • بعضی سرطان های بیضه از خود ماده ای ترشح می کند که وارد خون شده و با اندازه گیری این ماده در خون نوع سرطان را قبل ازعمل می توان تشخیص داد و به آن (TUMOR MARKER)گویند.
  • تقسیم بندی درجه بندی سرطان از صفر تا سه می باشد. درجه 3 سرطان بسیار پیشرفته است.
  • علائم بیمار به صورت درد پایین شکم یا کشاله ران، احساس سنگینی در کیسه بیضه(اسکروتوم)،بزرگی و تورم بیضه و از بین رفتن بیضه می باشد.

سرطان بیضه

  • درمان بر حسب نوع سرطان تفاوت می کند. 4 نوع درمان استاندارد شامل اشعه درمانی، شیمی درمانی، پیگیری بیمار . جراحی وجود دارد.
  • چون بعد از درمان شانس عود سرطان وجود دارد، بیمار باید مورد پی گیری قرار گیرد، در صورت عود سرطان، شیمی درمانی و جراحی تواما ” باید صورت گیرد.
  • پیش آگهی بر حسب نوع سرطان، درجه نفوذپذیری(دست اندازی سرطان) و تعداد و اندازه غدد لنفاوی گرفتارشده شکم دارد.

آیا سرطان بیضه کشنده است؟

سرطان بیضه از دسته سرطان هایی است که در صورت تشخیص در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است و بیمار می تواند طول عمر عادی داشته باشد. این سرطان حتی در مراحل پیشرفته نیز قابل درمان است اما تاثیرات دائمی بر کیفیت زندگی جنسی بیمار می تواند بگذارد.

بقای سرطان بیضه

میزان بقا در بیماران مبتلا بیش از 96 درصد است که همین امر نشان دهنده درصد بسیار کم مرگ بر اثر سرطان بیضه است.

سرطان بیضه و ناباروری

درمان ممکن است باعث اختلال جنسی شود و چنانچه بیمار نیاز به پرتو درمانی یا شیمی درمانی داشته باشد،عوارض این مورد جداگانه است. پس از تشخیص سرطان در بیضه و در صورت خواست بیمار برای تولید مثل در آینده می توان اسپرم وی را در بانک اسپرم ذخیره کرد تا در آینده بتواند برای فرزندآوری اقدام کند.

همچنین در صورت لزوم مراحل درمان ممکن است به سمت برداشتن یک بیضه به طور کامل ختم شود. از این رو توصیه می شود که فرد پیش از اقدام به درمان راهکار های پیشنهادی برای باروری را به کمک پزشک متخصص مدنظر بگیرد.

از مشکلات دیگر گزارش شده پس از درمان سرطان، ناتوانی یا ضعف جنسی در بیمار است که در گام اول ریشه در مشکلات روانشناختی و ضعف ناشی از درمان های طولانی مدت دارد. همچنین در صورت برداشته شدن بخشی از بافت بیضه و نتاحیه اطراف ممکن است باعث گشاد شدن عروق خونی ناحیه تناسلی و ضعف در توانایی جنسی بیمار بشود.

مراحل سرطان در بیضه ها

تمام سرطان های بیضه از سلول های زاینده در بیضه شروع می شود. دو نوع سرطان سلول های زاینده (سلول ژرم) وجود دارد که سمی نوما و غیر سمی نوما نامیده می شود. این دو نوع سرطان بطور متفاوتی رشد کرده و باعث دست اندازی و متاستاز می شوند و درمان آنها نیز متفاوت است. نوع غیر سمی نوما در مقایسه با سمی نوما بسرعت رشد و پیشرفت می کند. سرطانهای سمی نوما به اشعه درمانی بخوبی پاسخ درمانی نشان می دهند.

ممکن است سرطان بیضه مخلوطی از سمی نوما و غیر سمی نوما باشد، بنابراین در چنین مواردی درمان سرطان غیر سمی نوما باید صورت گیرد.

  • شخصی که شانس مبتلا شدن به یک بیماری را داشته باشد، به آن ریسک فاکتور می گویند. داشتن ریسک فاکتور بمعنی این نیست که شخص مبتلا به سرطان می شود و نداشتن ریسک فاکتور هم به معنی این نیست که مبتلا به سرطان نمی شود.

اگر شانس ابتلا به این سرطان  را در خود می بینید در موارد ذیل با پزشک خود مشورت کنید:

  1. اگر سابقه عدم نزول بیضه نکرده داشته اید.
  2. اگر رشد بیضه بطور غیرطبیعی داشته اید.
  3. اگر سابقه سرطان بیضه داشته اید.
  4. اگر سابقه سرطان بیضه در فامیل، بخصوص پدر یا برادر سرطان داشته اند.
  5. اگر بزرگی بیضه یا تورم بیضه پیدا کنید.
  6. درد مبهم در پایین شکم حس کنید.
  7. تجمع مایع بطور ناگهانی در کیسه بیضه(اسکروتوم)

سرطان بیضه

تشخیص سرطان بیضه

  1. معاینه بیمار به منظوربررسی بزرگی بیضه و یا وجود غده در شکم
  2. انجام سونوگرافی بیضه و سی تی اسکن شکم و ریه
  3. انجام آزمایش خون برای بررسی بعضی مواد که از بعضی از سرطان ها ترشح می شود و وارد خون می شود و به آن مارکر سرطان گویند نظیر:
  • آلفا فیتو پروتئین (AFP)
  • بتا گونادوتروپین کوریونیک (B-HCG)

این دو آزمایش قبل از خارج کردن بیضه باید انجام شود و سپس عمل جراحی با شکاف دادن در ناحیه کشاله ران و خارج کردن بیضه از کشاله ران صورت گیرد. پس از خارج کردن بیضه بمنظور بررسی دست اندازی و متاستاز سرطان به سایر قسمتهای بدن باید عکس سینه، سی تی اسکن و ام آرای شکم انجام شود. چنانچه غدد لنفاوی شکم گرفتار شده باشد، در سرطان های غیر سمی نوما باید غدد لنفاوی از طریق عمل جراحی خارج شوند، در صورتیکه در نوع سمی نوما غدد لنفاوی گرفتار باشد، اشعه درمانی کفایت می کند.

برای پی گیری بیمار به منظور اینکه آیا درمان جراحی موفقیت آمیز بوده یا خیر، باید آزمایش خون برای آلفافیتوپروتئین و کوریونیک گونادوتروپین انجام شود. چنانچه آزمایش خون موارد فوق را نشان دهد بیانگر این است که بعد از عمل، سرطان عود کرده و یا عمل بخوبی انجام نشده و سرطان در جای دیگری از بدن وجود دارد، که باید مشخص شود.

وقتی سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی کند، به آن متاستاز گویند. اگر بعد از عمل، آزمایش خون مثبت شود ممکن است سرطان به ریه متاستاز داده است.

چه کسانی بعد از درمان سرطان پیش آگهی خوبی دارند؟

در مورد سرطان های غیر سمی نوما اگر موارد زیر وجود داشته باشد

  1. سرطان محدود به بیضه یا در غدد لنفاوی شکم (رتروپریتون) باشد.
  2. سرطان به ریه متاستاز نداده باشد.
  3. مواد ترشح کننده سرطان به مقدار کم در خون وجود داشته باشد.

در مورد سرطان سمی نوما موارد زیر باشد

  1. سرطان به اورگانها متاستاز نداده باشد.
  2. مقدار AFP در آزمایش خون طبیعی باشد و BHCG و LDH هر مقدار که در خون وجود داشته باشد.

درمان سرطان بیضه

در مراحل اولیه سرطان یا STAGE 0 شامل:

  1. اشعه درمانی
  2. پی گیری بیمار
  3. خارج کردن بیضه (اورکیکتومی)

در مرحله بعدی یا STAGE 1

بر اساس اینکه نوع سرطان سمی نوما یا غیرسمی نوما باشد، درمان فرق می کند.

اگر سمی نوما باشد شامل:

  1. برداشتن بیضه با پی گیری دقیق بیمار
  2. اگر بیمار درمان بسیار جدی بخواهد، برداشتن بیضه و شیمی درمانی می باشد

و اگر غیر سمی نوما باشد شامل:

  1. برداشتن بیضه و پی گیری طولانی مدت
  2. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی شکم (رتروپریتون) با پی گیری طولانی
  3. بعد از جراحی، شیمی درمانی برای بیمارانی که شانس عود سرطان در آنها وجود دارد.

STAGE 2 سرطان بیضه

اگر سرطان سمی نوما باشد درمان شامل :

  1. اگر تومور 5 سانتی متر یا کوچک تر باشد، جراحی برداشتن بیضه و اشعه درمانی به غدد لنفاوی لکن وشکم و یا جراحی برداشتن بیضه و غدد لنفاوی شکم.
  2. اگر بزرگتر از 5 سانتی متر باشد برداشتن بیضه با اشعه درمانی و شیمی درمانی و پی گیری طولانی مدت است.

درمان غیر سمی نوما STAGE 2 :

  1. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی و پی گیری طولانی
  2. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی و سپس اشعه درمانی و شیمی درمانی

درمان عود سرطان در بیضه

  1. اشعه درمانی و شیمی درمانی
  2. تجویز مقدار زیاد شیمی درمانی
  3. برداشتن سرطان عود شده، اگر پس از دو سال عود کرده باشد و یا سرطان در یک محل عود کرده باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    بنده 44 ساله هستم در سال 96 به ناگاه درد شدید در بیضه سمت راستم احساس کردم. به دکتر مراجعه کردم و با مصرف یک قرص خوب شدم. بعد از یک سال مجددا دچار درد بیضه سمت راست شدم و این دفعه درد از کشاله ران سمت راست و بالای آلت و تا بیضه راست احساس می کردم. شدید نیست ولی آزار دهنده هست. به خصوص وقتی شلوار تنگ می پوشم یا زیاد روی صندلی می نشینم یا هنگامی که خم می شوم. بعضی وقتها هم تا چند روز دردی احساس نمی کنم و در هنگام ورزش هم مشکی ندارم. با چند دکتر که مشورت گرفتم گفتند مشکلی نیست. در ضمن شتاب ادرارم کم شده ولی سوزشی ندارم. احساس داشتن دستشویی و تخلیه آن با هم همخوانی ندارد.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ديكلوفناك صد ميلي گرم استعمال شود و روزي يك عدد كپسول امنيك ميل شود

  • تصویر کاربر دسپرادو جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من یه چند سالی هس که بیضه راستم احساس میکنم بزرگ شده ولی برامدگی و دردی احساس نمیکنم فقط بیضه چپ و راستم هی جمع میشن دوباره اوکی میشن الان چند روزیه که بیضه رو معاینه کردم احساس میکنم زیر بیضه نزدیک به پشت یه برامدگی ایجاد شده خیلی میترسم اقای دکتر سرطان باشه لطفا راهنمایی کنید🙏
    1. تصویر کاربر دسپرادو پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      اقای دکتر لطفا جواب بدین🙏🙏ضمنا من ۲۲ سالمه اون برامدگی که گفتم به اندازه یه تیله اس فک کنم که وقتی لمسش میکنم زیر بیضه راستم هست فقط خیلی میترسم دکتر جواب بدین لطفا هزینه هم واریز کردم
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      نگران نباشيد سرطان نيست و سونوگرافي از بيضه ها انجام شود

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام من یه در بیضه سمت چپم یه چیزی مثل یه نخود یا شایید کوچیکتر حس میکنم که درد نداره تا زمانی که با دست فشارش ندم میخواستم ببینم دقیقا این چیه و بایید چکار کرد خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      كيست است اهميتي نداره

  • تصویر کاربر یزدان پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر قوامی عزیز من چند روز پیش ازتون چند تا سوال کردم w58ul730169 این هم کد رهگیری
    من زیر بیضه چپ که واریس خفیف داشتم یکی دو روزی هست حس میکنم یه برامدگی خیلی خیلی کوچیک بوجود اومده سرطان هست ولی دردی اصلا ندارم فقط اگه فشار بدم یکم درد میگیره
    1. تصویر کاربر یزدان چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      دکتر من الان که دوباره چک کردم یکی نیست دوتا برامدگی خیلی ریز هست که همون پشت بیضه بقل رگ های واریسی هست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سرطان در سن شما وجود ندارد

    3. تصویر کاربر یزدان چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      یعنی همون کیست اسپرماتوسل هست؟
      و آیا درمان خواصی داره؟

      با تشکر بابت جواب دادن سریع ❤️
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      بله اسپرماتوسل است

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر یزدان جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر قوامی عزیز
    بنده ۱۶ سال و ۱۰ ماه دارم حدود ۵ ماه پیش بنده به علت ورم و درد بیضه راست به دکتر مراجعه کردم و جواب آزمایش سونوگرافی من رو که دید گفت که به علت رسوب کلیه راست این ورم بوجود آمده و با معاینه فیزیکی متوجه شد واریس خفیف بیضه چپ هم دارم
    حدود ۱۰ روز پیش بنده به علت بوجود امدن رگ های گشاد زیر بیضه چپ باز به دکتر مراجعه کردم و همون جواب شونوگرافی قبلی رو نشون دادم و بهشون هم گفتم این مال چند ماه پیش هست و گفتن مشکلی نداره و با معاینه فیزیکی بهم گفت همون واریس خفیف چپ هست
    در حال حاضر من بیضه راستم حس میکنم بزرگتر شده ولی بیشتر فکر کنم روانی هست چون بعضی وقت ها مطمئن میشم که همون اندازه هست بنظر شما این تورم به همون رسوب کلیه ربط داره؟
    و اینکه ممکنه سرطان بیضه داشته باشم البته دکتر بنده هیچ برامدگی و توده ای روی بیضه ندارم
    عادی هست آیا؟
    تروخدا توضیح بدید برام
    اگه هم میخواید عکس جواب سنوگرافی رو براتون بفرستم
    1. تصویر کاربر یزدان پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      دکتر من دردی در بیضه راست ندارم و خود ارضایی زیادی انجام میدم ولی ترس از سرطان دارم با اینکه هیچ توده ای نمیبینم
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      مشكل شما مربوط به رسوب كليه و يا سرطان نيست و بايد خود ارضايي ترك شود تا تمام  مشكلات حل شود

    3. تصویر کاربر یزدان جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      مرسی بابت جواب و دکتر به نظر شما خود ارضایی باید هر چند وقت یک بار انجام شود؟
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      ترك كنيد

    5. تصویر کاربر یزدان شنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      بعد دکتر افقی بودن بیضه به چه دلیل است
      چون مال من حس میکنم یک کم افقی شده
    6. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      افقي باشد اشكالي ندارد

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Ali جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده ۱۸ سالمه ودربالای بیضه راست احساس توده ای کوچک تر از نخود که درد همه نداره و به نظرم چسبیده به اپیدیم و بیضه ،میخواستم ببینم این توده ممکن چی باشه؟و آیا امکان داره سرطان باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سرطان نيست ،، كيست است

  • تصویر کاربر داریوش جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    چند تا سوال داشتم از شما
    من هر دو بیضه هام نزول نکرده
    این که میگن این دو بیضه نزول نکرده در آینده تبدیل به سرطان میشن درسته و حتی بعد عمل هم باز احتمال سرطان زیاده ویا اینکه دیگه نمی تونم بچه دار بشم یا بعد عمل توان جنسیمو از دست میدم درسته اگه میشه جواب بدین مهمه و بعدش من 28 سالمه و هزینه عمل چقدره
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      شانس سرطان وجود دارد حتي بعد از عم و شانس باروري هم كم است

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، بنده 19 سال دارم یک چند وقت پیش بالای بیضه سمت چپم یه تیکه مثل مثل نخود حس کردم اما هیچ دردی احساس نمیکردم مگر اینکه فشار بدم الان حس میکنم بزرگ تر شده به اندازه یک بند انگشت که روش یکم اومد بالا مثلا مثل نیش پشه که پوستش نازک شده که پاهام جمع و باز میکنم بهش میگره میسوزه مشکل جدیه ؟ البته خجالت میکشم با خانواده در میان بزارم چه میفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      بايد معاينه شويد

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      بايد معاينه شويد

    3. تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام وقت بخیر ، آقای دکتر اینم یادم رفت بگویم در اوایل که این سفتی را حس کردم کمی فشار دادم یکم چرک آمد بیرون اما حالا هم فک کردم که چرکی شده امروز فشار دادم که مقداری چرک آمد بیرون، نظرتون چیه ؟
      اگه چرکیه قرص چرک خشک کن بخورم لطفا جواب بدید .ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      خير چرك نيست دارو نخوريد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، بنده 19 سال دارم یک چند وقت پیش به اندازه یک نخود در بالای بیضه چپم حس کردم که در حالت عادی درد نداشت اما اگه دست میزدم درد ميگرفت، اما الان حس میکنم یکم بزرگ تر شده به اندازه ی بند انگشت حالا دو روزه که به اندازه ی نخود برامدگی پیدا کرده که سفت نیست مثل ژله سرخ رنگ که پام جمع میکنم یا میگره بهش میسوزد . چه میفرمایند مشکل چیه جدیه؟ اما خجالت میکشم با خانوده در میان بزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      كيست اپيديدم  بيضه است درماني ندارد

  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما پسری دارم دارای بیماری all میباشد بعد از یکسال شیمی درمانی متوجه شدم تورم بیضه دارد بعد چندین سونوگرافی مشخص شد که فتق در دو طرف شکم دارد که باعث تورم بیضه ها شده و حالا پسرم 4 سال هست که شیمی درمانی میکنه و هنوز ختم درمان نشده و هرچه به جراح مراجعه کردم حاضر به عمل کردن نیستن بخاطر این پلاکتش همیشه پایین بوده و میگفتن ریسک بالایی داره درآخرین سونو گرافی که براش انجام دادم در تاریخ 29/11/1398انجام دادم که گزارش آخرین سونو برای شما ارسال میکنم ولی بعد ازیک هفته از سونو گرافی یک سفتی در بیضه سمت چپش احساس میکنم لطفا راهنماییم کنید بخدا اصلا راحت نیستم اگه میتونید کمک کنید لطف جوابمو بده از نگرانی در بیارید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      بيضه ها طبيعي هستند و عمل فتق را بعدا انجام دهيد

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر