آقایان با اختلالات جنسی خداحافظی کنید!

اختلالات جنسی طیف وسیعی از بیماری های جنسی را شامل می گردد. در این مقاله به بررسی بیماری پیرونی، زود انزالی، پریاپیسم و اختلال نعوظ و راه های درمان آن ها می پردازیم.

بیماری پیرونی

بیماری پیرونی ( Peyronie’s disease ) نوعی بیماری اکتسابی آلت تناسلی مردانه است که موجب انحراف و کوتاهی آن می‌شود و  یکی از اختلالات جنسی می ­باشد. آماری که نشان دهد شیوع این نوع از اختلالات جنسی بطور دقیق چند درصد است، وجود ندارد ولی شیوع این بیماری 9% – 4% گزارش شده است. بیماری پیرونی در افراد مبتلا به دیابت و اختلال نعوظ بیشتر دیده می شود.

سن ابتلا به این بیماری 55 الی 60 سالگی است. علت این بیماری ناشناخته است، به هر حال آسیب عروقی به تونیکا آلبوژینه (لایه پوشاننده آلت)، از قابل قبول­ ترین علت این بیماری می باشد.

 در بیماری پیرونی یک پلاک در پوشش آلت تناسلی ایجاد شده و سبب کوتاهی و کجی آلت تناسلی و در نهایت ناتوانی جنسی می شود.

ریسک فاکتورهای موثر در ایجاد بیماری پیرونی

✳ دیابت

✳ فشارخون

✳ افزایش کلسترول خون

✳ بیماری های ایسکمی قلبی

✳ سیگار

✳ الکل

افراد مبتلا به بیماری پیرونی در 50 درصد موارد، از افسردگی رنج می ­برند و همسر آنها نیز درگیر اضطراب و استـرس است.

اهداف اولیه تشخیص فراهم نمودن اطلاعاتی در خصوص علائم، طول مدت آنها (درد ضمن نعوظ، پلاک فیبروز، انحراف، سفتی و میزان انحراف آلت ) می باشد. وقتی بیماری ثابت گردید، ممکن است بیمار نیاز به عمل جراحی پیدا کند، به خصوص اگر  به درمان های دارویی پاسخ داده نباشد.

باید توجه کرد انحراف و کجی آلت هیچگونه ارتباطی به اندازه پلاک فیبروز ندارند. اندازه­ گیری طول آلت در حین نعوظ در تصمیم­ گیری درمان بسیار حائز اهمیت می­ باشد، که این حالت با تزریق داروهای وازو اکتیو بداخل آلت در کلینیک قابل اندازه گیری است. بیش از 50 درصد افرادی که از بیماری پیرونی رنج می­ برند، قادر به انجام عمل جنسی نیستند.

درمان ­های دارویی بیماری پیرونی

✳ VIT E

✳ POTABA

✳ TAMOXIFEN

✳ PENTOXIFYLIN

✳ PDE-5 INHIBITORS

داروهای تزریقی بداخل پلاک فیبروز

✳ استروئید

✳ VERAPAMIL

✳ INTERFERON

✳ CLOSTRIDIUM COLLAGENASE

داروهای موضعی

✳ VERAPAMIL

✳ TRACTION DEVICES

✳ VACUUM DEVICES

✳ ESWL

اختلال نعوظ

از آنجایی که یک فرد درمان نشده در زمینه اختلالات جنسی خود را درمانده، کم قدرت و پایین­ تر از مردان دیگر احساس می­ کند، در نتیجه نه تنها اعتماد بنفس خود را از دست می­ دهد، بلکه روابطش با دیگران دچار مخاطره می ­شود. زنان نیز دچار اضطراب، تغییر خلق و خو و افسردگی می­ شوند که در ایجاد روابط صحیح با دیگران تاثیر بسیاری دارد.

اختلال نعوظ (ED) بیماری نیست، بلکه علامت بیماری است. تخمین زده می­ شود 150 میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا باشند. مشکل این نوع از اختلالات جنسی فراگیر در سطح جهان بوده و هر ساله به مبتلایان آن اضافه می­ گردد. پیش بینی می­ شود در سال 2020 میزان آن دو برابر شود.

اختلال نعوظ زمانی است که فرد قادر به ایجاد نعوظ کامل و کافی برای عمل جنسی نبوده و در نتیجه باعث اضطراب فرد و اختلال بین فردی گردیده و این حالت حداقل باید از سه ماه قبل بوجود آمده باشد.

در مقاله علل اختلال نعوظ را بشناسید بیشتر با دلایل آن آشنا شوید.

شایع­ترین علت اختلال نعوظ یا (ED) ، بیماری دیابت نوع 2 می ­باشد که نوع خفیف تا شدید اختلال نعوظ بدلیل این بیماری می ­باشد.

دیابت 40% از بیماریهای ارگانیک ایجاد کننده اختلال نعوظ را تشکیل می­ دهد. مکانیسم ­های ایجاد کننده اختلال نعوظ در دیابت، بیماری عروق آلت، اختلال در عملکرد سلول­ های پوششی عروق و اعصاب می ­باشد.

زمانی که یک فرد مبتلا مورد بررسی کامل قرار گرفت و هیچگونه علتی برای آن شناخته نشد، باید به فکر اختلالات روانی (افسردگی)، اضطراب، استرس، درگیری­ های ذهنی و کارهای  طاقت ­فرسای روزانه شد. لذا عوامل ایجاد کننده اختلال نعوظ به دو دسته بیماری­ های اورگانیک و غیر اورگانیگ تقسیم می شوند.

عوامل موثر در اختلال نعوظ

بیماری های اورگانیک شامل موارد ذیل می­ باشند:

✳ سن

✳ دیابت

✳ فشار خون

✳ بیماری های قلبی

پیش بینی می­ شود که 60% مردان با سابقه انفارکتوس مبتلا به اختلال نعوظ هستند. باید توجه داشت افراد مبتلا به این نوع از اختلالات جنسی که تحت درمان با داروهای مهارکننده فسفودی استراز نوع 5 (PDE-5) مثل ویاگرا هستند و پاسخ درمانی در آنها دیده نمی­ شود، باید احتمال بیماری­ عروق کرونر در آنها بررسی شود.

  • انفارکتوس = نوعی از نکروز یا مرگ در بافت است که بر اثر انسداد در مسیر خون‌رسانی ایجاد می‌شود.

دیگر عوامل موثر در ایجاد اختلال نعوظ

✳ کشیدن سیگار

✳ چاقی

✳ اختلال چربی­ های خون

✳ کم کاری و پرکاری تیروئید

✳ نارسایی کلیه

❇ اختلال هورون های جنسی پرولاکتین، استرادیول، تستسترون

✳ التهاب پروستات و علائم ادراری ناشی از آن

✳ ممکن است فرد بعد از عمل پروستات دچار اختلال نعوظ شود.

✳مصرف داروهای  تیازید، آترو واستاتین، سایمتیدین، استروژن

✳ عوامل نروژنیک سکته مغزی، الزایمر و پارکینسون

✳ جراحی و ترمای لگن

✳ COPD (بیماری انسدادی مزمن ریوی)

✳ آپنه و اختلال خواب

✳ هیپوگونادیسم (کم کاری غدد جنسی )

درمان اختلال نعوظ

درمان اختلال نعوظ معمولا قدم به قدم صورت می ­گیرد. داروهای خوراکی در مرحله ی اول و در صورت عدم پاسخ، تزریق داروهای وازوکتیو بداخل کورپورا و در نهایت عمل جراحی و گذاشتن پروتز در آلت صورت می پذیرد.

اختلال نعوظ

زود انزالی

وقتی صحبت از زود انزالی می­ شود، فوراً معانی از قبیل عدم کنترل، عدم رضایت جنسی و آشفتگی در مغز خطور می­ کنـد. زود انـزالی (PE) شایـع­ترین اختلالات جنسـی در مــردان می ­باشد.

آمار مختلف است، ولی تخمین زده می­ شود که 25- 40 درصد مردان به آن مبتلا می­ باشند. یعنی از هر سه نفر یک نفر در دنیا به این نوع از اختلالات جنسی مبتلاست.

آخرین تعریف عملی ارائه شده عبارت است از انزال دائمی و تکرار شونده که با کمترین تحریک جنسی قبل یا بعد از دخول واژن رخ می دهد که فرد کنترلی بر آن نداشته و نیز مایل به انجام آن نیست و باعث رنجش بیمار و اختلال و اضطراب وی می شود و تشخیص قطعی زمانی است که زمان دخول مهبلی زیر یک دقیقه و تشخیص احتمالی زمانی است که زیر  1.5 الی 1 دقیقه صورت گیرد. زمان دخول مهبلی یا یک عمل جنسی طبیعی 2 تا 7 دقیقه می­ باشد.

انزال زودرس یا زودانزالی یکی از اختلالات جنسی می‌باشد. هنگامی که مرد، قبل از آنکه شریک جنسی‌اش ارضا شود، دچار انزال شده و از او منی خارج شود، گفته می‌شود مرد دچار انزال زودرس است. گاهی انزال زودرس طبیعی بوده و بر اثر پرهیز طولانی از مسایل جنسی به وجود می‌آید. انزال زودرس دائمی، مشکلی جدی بوده و به عدم رضایت خود شخص یا شریک جنسی‌اش منجر می‌شود. منبع: ویکیپدیا

عوامل ایجاد انزال زودرس

  • عوامل روانی بازدارنده

عواملی مانند اضطراب در حین عمل زناشویی، احساس گناه یا افسردگی می توانند موجب زودانزالی شوند.

  •  فاصله زیاد بین روابط جنسی

وقتی که احساسات جنسی بین زوجین متراکم می شود، معمولا کنترل یکباره آنها سخت می شود و منجر به انزال زودرس می شود.

  •  تجربه جنسی کم

بیشتر افراد در اوایل زندگی زناشویی دچار این مشکل می شوند و به مرور زمان با تجربه بیشتر مشکلشان رفع می گردد.

  • عوامل پزشکی بازدارنده

عواملی نظیر آسیب جسمی، تداخلات دارویی در هنگام درمان بعضی بیماری ها و مشکلات هورمونی از جمله عوامل پزشکی هستند که منجر به زود انزالی می شوند.

ریسک این بیماری در افراد دیابتیک که تحت درمان دیابت هستند، کاهش می­ یابد و نیز در بیمارن مبتلا به فشارخون غیرطبیعی، بیمــاران قلبی، هیپروکلسترومی و نروپاتی مرکزی یا محیــطی دیده نمی­ شود.

درمان انزال زودرس

با وارد شدن داروهای SSRIS به صورت روزانه یا به صورت استفاده در موقع نیاز گامی بزرگ در درمان انزال زود رس برداشته شد. درمان روزانه بین 6 الی 12 هفته و در موقع نیاز 3 الی 4 ساعت قبل از عمل جنسی دارو باید استفاده شود.

کنترل انزال معمولا 5 روز بعد از مصرف دارو حاصل می­ گردد. گروه ­های دارویی SSRIS که برای درمان انزال زودرس استفاده می­ شوند، عبارتند از:

✳ Citaloporam

✳ Fluoxetine

✳ Paroxetine

✳ Sertraline

✳ Fluvoxetine

دارو

بیماری پریاپیسم ( نعوظ دائم)

نعوظ دائم (Priapism) به نعوظ طولانی مدت آلت تناسلی گفته میشود. در این وضعیت، نعوظ ساعتها طول می کشد و عامل آن تحریک جنسی نیست.

در اکثر مواقع مشکل نعوظ دائم با درد زیادی همراه است. به طور کلی نعوظ دائم یک بیماری غیر معمول است. بیماری پریاپیسم معمولا در گروه‌های خاصی از افراد، مانند مبتلایان به بیماری کم‌خونی داسی شکل رخ می‌دهد.

درمان فوری نعوظ دائم برای جلوگیری از آسیب به بافت ضروری است، زیرا این آسیب میتواند منجر به عدم نعوظ و یا حفظ نعوظ گردد.

در افراد جوان اکثراً این نوع از اختلالات جنسی به علت بیماری­ های خونی نظیر سیکل سل یانئوپلاسم دیده می شود و در بعضی مواقع ممکن است با نعوظ­ های شبانه دیده­ شود، در حالی که در سنین بالاتر اغلب به علت مصرف برخی از دارو ها به وجود می­ آید.

این بیماری اولیه یا ثانویه و یا ایدیوپاتیک (بدون علت) می­ باشد و از نظر همودینامیکی به دو نوع ایسکمیک و غیر ایسکمیک (شریانی) تقسیم می­ شود. نوع ایسکمیک بسیار شایع و معمولاً دردناک است. به هرحال هر نعوظی که بیش از 4 ساعت به طول انجامد و به حالت عادی برنگردد، دخالت درمانی نیاز دارد.

عوامل موثر در بیماری پریاپیسم

داروهای ذیل ممکن است در ایجاد این نوع از اختلالات جنسی دخالت داشته باشند:

✳ داروهای ضد افسردگی شامل ترازودن، فلوکستین، سرترالین

✳ داروهای اظطراب شامل هیدروکسی زین

✳ داروهای ضد انعقاد شامل هپارین، وارفارین

✳ الکل و کوکائین

✳ GRLH که برای تولید اسپرم و تستستـرون به کار می­ رود.

✳ داروهای ضد بیماری­ های عصبی شامل پرفنازین، مزودازین

برای درمان بیماری های  : پریاپیسم ، زود انزالی ، اختلال نعوظ ، بیماری پیرونی نیاز هست به متخصص ارولوژی مراجعه کنید و از درمان هایی که توسط تبلیغات ارائه می شود اعتماد نکنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

منبع ویکی پدیا فارسی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    دارای عدم نعوظ شدید می باشم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      يك ساعت قبل از نزديكي قرص تادالافيل ميل كنيد
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    آیا مشکل زود انزالی درمان قطعی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      بله دارد
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    در نتیجه سونوگرافی شکل و ابعاد بیضه طبیعی بوده و نشانه از تومور ویا توده فضاگیر در بیضه مشاهد نشده
    ولی در بیضه سمت چپ چنتا کیست اسپرموتوسل مشاهد شده که بزرگ ترینش قطرش 12 میلی متر بود
    همیچنن هیدروسل خفیف هم بیضه چپ داشته ... ایا بابت بدخیمی جای نگرانی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      خير نگران نباشيد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر من طبق فرمایش شما از قرص پاروکستین 10عدد مصرف کردم الان اصلا انزال صورت نمیگیره و شنیدم که عوارض زیادی داره قطع مصرف قرص الان چطوری باید قطع کنم مصرفشو چون امکان اینکه بخوام بیام مطب رو ندارم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      ،قطع شود دستور خاصي ندارد
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    باسلام
    بندە ۲۲ سالمە مجردم شب ها انزال بی اختیار داشتم و زودانزال بودم در حد ثانیەای
    پیش دکتر عمومی رفتم و بهم فلوکستین 10تجویز کرد بە همراە مولتی ویتامین مینرال حدود یک ماهە استفادە می کنم الان یکم بهبودی احساس می کنم و نزال شبانم تموم شدە
    بە نظر شما همین روال و ادامە بدم یان اینکە دوز فلکوکستین و افزایش بدم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سه ماه ميل كنيد
  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۴ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    من دارای زگیل تناسلی از نوع خوش خیم هستم..رابطه جنسی بدون دخول داشتم از آخرین رابطه ام سه ماه گذشته ولی در طرف مقابلم هیچ علائم ظاهری ایجاد نشده امکان اینکه مبتلا نشده باشن هست؟؟
    و اینکه اگه بخوان برن دکتر پیش چه متخصصی باید بروند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۴ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      به متخصص زنان مراججعه كنند
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر جوانی هستم 32ساله مجردبا قد170و وزن 57 نزدیک 4سال است که از حس ناتوانی نعوظ جنسی در من هست تا حالا هم بستری نکردم امامیل جنسی دارم. خود ارضایی داشتم.الان حس می کنم نعوظ خیلی خیلی ضعیف شده 4سال پیش که من در خواب ارضا می شدم به پیشنهاد دوستی قرصی که اسمش را یادم نیست مصره نمودم بعد از ان اختلال در ادرار داشتم اما با مراجعه به دکتر کلیه وانجام ازمایشات و سونوگرافی مشاهده گردید که کلیه ها سالم و مقدار ادار در مثانه می ماند . حالا از این وضعیت خسته و ناراحت هستم خواهش می کنم کمک بفرمایید که باید چکار کنم.باتشکر مقداری ادرار می ماند و نعوظ هم ضعیف هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      بايد مراجعه شود
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سلام
    من ٦ ماه قبل عمل توتال راديكال پروستات انجام دادم و الان مشكل نعوظ دارم إز داروي cilalis هم استفاده كردم ولي جواب نكرفتم
    ممكن هست راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      از داروي تزريق در ألت بايد استفاده كنيد
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید
    جناب دکتر بیش از یک سال است که توان جنسی ام کم شده به طوری که در ماه یک بار شده ونیز نعوظ خوب صورت نمیگیره وشل شده وهمچنین احساس میکنم آلتم کوچک شده لطف بفرمایید راهماییم کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      الت
      را كاري نم شود كرد يك ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص تادالافيل ميل كنيد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید،چند روز هستش که خون داخل منی می بینم یعنی کلا قرمز. 37 سالمه،مشکل چی میتونه باشه. چه دارویی باید مصرف کنم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      نگران نباشيد خطري ندارد خود به خود حداكثر بعد از يك ماه خوب مي شويد
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر