قرص دفع سنگ کلیه رواتینکس (Rowatinex)

کپسول رواتینکس یکی از قوی ترین داروی سنگ شکن کلیه، حاوی اسیدهای چربی می باشد که به حل شدن، خرد شدن و دفع سنگ های کلیه و مجاری ادراری کمک می کند. در این مقاله به بررسی هر آنچه که باید درباره ی این دارو بدانید، پرداخته ایم.


قبل از شروع به مصرف این دارو، تمامی مطالب این نوشتار را به دقت مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال دیگر، از پزشک یا داروساز خود سوال کنید.

این دارو برای شما تجویز شده است، از دادن آن به دیگران خودداری کنید. حتی در صورتی که آن ها علائمی یکسان با علائم شما داشته باشند، این دارو می تواند به آنها آسیب برساند.

در صورت شدید شدن هر کدام از عوارض جانبی و یا مشاهده هر گونه عارضه جانبی که در این بروشور بیان نشده، لطفا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

موارد استفاده از رواتینکس

رواتینکس موجب کاهش درد مجاری ادراری و کلیوی و بهبود عملکرد این دستگاه می گردد. در ادامه به کارکرد این قرص اشاره می کنیم:

قرص رواتینکس، قویترین قرص دفع سنگ کلیه

رواتینکس حاوی روغن هایی ضروری است که به حل شدن، شکسته شدن و دفع سنگ های کلیوی و مجاری ادرار کمک می کنند. مصرف این دارو اسپاسم های عضلانی را برطرف می کند و به همین ترتیب درد کلیوی و کولیک های ادراری را کاهش می دهد. همچنین، رواتینکس برای رهایش عوارض مرتبط با عفونت های خفیف مجاری ادراری استفاده می شود.

سنگ کلیه

قبل از مصرف رواتینکس

در صورت داشتن حساسیت به هر کدام از مواد فعال یا دیگر مواد سازنده رواتینکس از مصرف آن خودداری کنید.

 این دارو برای بیماران مبتلا به درد شدید (رنال کولیک)، بیمارانی که تولید و دفع آن ها کم است و  کسانیکه عفونت شدید مجاری ادراری دارند، مناسب نمی باشد. کودکان و نوجوانان زیر 18 سال باید از مصرف این دارو خودداری کنند.

در صورتیکه به تازگی داروهایی دیگر از جمله داروهای بدون نسخه مصرف کرده و یا در حال مصرف آنها هستید به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. از جمله این داروها می توان به مصرف داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقاد های خوراکی مانند وارفارین و آسپرین) اشاره کرد. کپسول رواتینکس باید نیم ساعت قبل از مصرف وعده غذایی و با معده خالی مصرف شود.

اگر باردار هستید قبل از مصرف هر گونه دارو حتما به پزشک و یا داروساز خود اطلاع دهید. باید در شیردهی یا اوایل بارداری از مصرف رواتینکس (سه ماهه اول) خودداری شود. هیچ گونه عوارض خطرناکی تاکنون گزارش نشده است اما این خطر همچنان ناشناخته است.

رواتینکس موجب خواب آلودگی نمی شود در نتیجه مصرف آن قبل از رانندگی و استفاده از ماشین آلات برقی پرخطر هیچ ممانعتی ایجاد نمی کند.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

مواد تشکیل دهنده مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

رواتینکس حاوی گلیسرین (گلیسرول) است که مقادیر بالای آن مضر می باشند. این مورد می تواند سردرد، ناراحتی گوارشی و اسهال ایجاد کند. از آنجایی که رواتینکس حاوی سدیم اتیل هیدروکسی بنزوات (E215) و سدیم پروپیل هیدروکسی بنزوات (E217) است می تواند سبب بروز واکنش های حساسیتی شود.

دارو

چگونگی مصرف رواتینکس

رواتينکس باید همواره به گونه ای مصرف شود که پزشک توصیه نموده است. در صورت عدم اطمینان، از دکتر خود سوال کنید. رواتینکس باید فقط به صورت بلع کامل کپسول مصرف شود ( از جویدن یا گاز زدن کپسول خودداری کنید) .

مقدار مصرف معمول برای افراد بالغ

فرد باید 3 تا 4 بار در روز، یک کپسول را  نیم ساعت قبل از وعده غذایی مصرف کند.

مصرف بیش از حد این دارو

مصرف بیش از حد رواتینکس می تواند سبب ناراحتی گوارشی (تحریک پذیری معده) شود. در صورت مصرف بیش از حد کپسول های رواتینکس، فورا با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

فراموش کردن مصرف دارو

نباید جهت جبران وعده مصرفی فراموش شده، مقدار مصرف دو برابر شود. باید به محض یادآوری، وعده فراموش شده مصرف شود. پس از آن باید به روال مصرف قبلی بازگشت.

قطع مصرف رواتینکس

مصرف داروی رواتینکس (قرص سنگ شکن کلیه) نباید بدون مشورت با پزشک قطع شود. در صورت داشتن سوالات بیشتر در ارتباط با این محصول، از پزشک یا داروساز خود سوال بپرسید.

رواتینکس

عوارض جانبی رواتینکس (داروی حل کننده سنگ کلیه)

هر چند که همه افراد به آنها دچار نمی شوند اما رواتینکس نیز همانند تمامی داروها، می تواند سبب ایجاد عوارض جانبی شود. عوارض جانبی کپسول Rowatinex که اغلب گزارش شده اند، عبارتند از:

❇ ضعف عضلانی

❇ سرگیجه

❇ اسهال

❇ درد معده

❇ احساس خستگی

❇ تهوع 

در زیر لیستی از عوارض جانبی که ممکن است بعد از استفاده از کپسول Rowatinex  رخ دهند، آمده است. این یک لیست جامع نیست. 

❇ ضعف عضلانی

❇ سرگیجه

❇ اسهال

❇ معده درد و درد شکم

❇ خفگی

❇ تهوع

❇ استفراغ

کپسول Rowatinex همچنین ممکن است عوارض جانبی که در اینجا ذکر نشده است را ایجاد کند.

رواتینکس

چگونگی نگهداری رواتینکس سنگ کلیه

✔ کپسول ها را به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

✔ این دارو را در دمای بالاتر از 25 درجه قرار ندهید.

✔ دارو را در جای خشک نگهداری کنید.

✔ دارو را پس از تاریخ انقضای نوشته شده بر روی برچسب مصرف نکنید.

 کپسول های رواتینکس زرد رنگ، نرم، ژلاتینی و به شکل گرد می باشند. این کپسول ها دارای مقاومت معده ای هستند یعنی دارو را فقط در روده و نه معده آزاد می کنند. 

سنگ کلیه از کجا می آید؟

سنگ کلیه وقتی ایجاد می شود که مواد خاصی مانند کلسیم و اسید اوریک بتوانند در کلیه های شما بلور ایجاد کنند. بلورها بزرگتر شده و به “سنگ” تبدیل می شوند. حدود 80 تا 85 درصد سنگ کلیه از کلسیم تشکیل شده است. بقیه سنگهای اسید اوریک هستند که در افرادی با سطح pH ادرار کم ایجاد می شوند.

بعد از تشکیل سنگ در کلیه ها، حالب را پایین آورده و جریان ادرار را مسدود می کنند. در نتیجه درد شدید، از جمله درد پهلو (درد در یک طرف بدن بین معده و پشت)، گاهی اوقات همراه با خون در ادرار، حالت تهوع و استفراغ همراه است. وقتی سنگها از حالب به سمت مثانه عبور می کنند، ممکن است باعث تکرر ادرار، فشار مثانه یا درد در کشاله ران شوند.

علائم دفع سنگ کلیه

سنگ کلیه معمولاً تا زمانی که در داخل کلیه شما حرکت نکند یا به حالب شما منتقل نشود، علائمی ایجاد نمی کند. اگر در حالب قرار گیرد، ممکن است جریان ادرار را مسدود کرده و باعث تورم کلیه و اسپاسم حالب شود، که می تواند بسیار دردناک باشد. در آن مرحله، ممکن است این علائم و نشانه ها را تجربه کنید:

  • درد شدید در پهلو و پشت، زیر دنده ها
  • دردی که به زیر شکم و کشاله ران منتقل می شود
  • درد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن

علائم و نشانه های دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ادرار قرمز یا قهوه ای
  • ادرار با بوی بد
  • نیاز مداوم به دفع ادرار، ادرار بیشتر از حد معمول
  • تهوع و استفراغ
  • عفونت، تب و لرز

 

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه، مجاری ادراری، ناباروری و ناتوانی جنسی مردان

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.ایا تخم شربتی که حاوی آهن. پروتئین. حاوی کلسیم که بیشتر از شیر میباشد برای کلیه پر ضرر میباشد بند ه کلیه سنگ ساز هست که شیر وپنبیر ماست اصلا منظورم حبوبات کم میخورن. الان از تخم شربتی میخام استفاده کنم که حاوی انواع کلسیم فراوان پروتئین آهن و سایر ویتامینها هست آیا بخورم مشکل ساز نمیشود کلیه سنگ ساز
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      مانعي براي خوردن نيست

  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام خسته باشید اقا دکتر اقام سنگ کلیه داره امروز رفتیم برای پزشک این دارو براش تجویز دادن متاسفا دستور ش پاک شد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      دارويي براي سنگ كليه وجود ندارد و اثري ندارد

  • تصویر کاربر فرزان سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن عرض خسته نباشید میخواستم به اطلاع برسونم درسونوگرافی انجام شده یک سنگ به قطر6 میلی متر درمحل کالیس های میانی کلیه چپ مشاهده شده و پزشکان میگویند این سنگ در قسمت پایین کلیه است و اگر هم سنگ شکن کنی را ه خروج ندارد و فقط باید مراقب باشم که سنگ برزگتر نشود و حدود ده سال این سنگ وجوددارد حالا نمیدانم این سنگ چگونه باید دفع شود خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید آیا استفاده از قرص رواتینکس میتواند مفید میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      قرص رواتينكس اثري ندارد سنگ خود به خود دفع خواهد شد

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      قرص رواتينكس اثري ندارد سنگ خود به خود دفع خواهد شد

    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      قرص رواتينكس اثري ندارد سنگ خود به خود دفع خواهد شد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رامین جمعه ۲۷ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام، من سابقه سنگ کلیه از کودکی و جراحی و سنگ شکنی دارم. الان هم دوتا کلیه ام سنگ دارند راست را سنگ شکن کردم و قطره سنکل هم میخورم ولی دکتر گفت چپ دو تا سنگ هرکدام یک سانت داره که باید جراحی اندو شود البته اپراتور سنگ شکن میگفت میشه اونا را هم شکست. سه سوال دارم، اول اینکه نظر شما درمورد کلیه چپم چیه؟ کپسول رواتینکس الان مشکلم را حل میکنه؟ رواتینکس را میشه برای پیشگیری، مدام مصرف کرد اگرمیشه به چه مقدار؟. ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۷ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      رواتينكس نقشي ندارد و كليه چپ بايد عمل شود

  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    باعرض ادب سلام به شما آقای دکتر

    بنده از بچگی سنگ کلیه دارم کلیه چپ ام سنگ هام شاه گوزنی بزرگ مشگل مالی دارم توان عمل کردن ندارم و اینکه درد شدید دارم دکتر های شهرمون کفتن باید عمل شی اگر عمل نشی یک کلیه میشی من چون پول ندارم درتوان ام نیست عمل کنم آیا این دارو سنگ هام دفع میکنه چیکار کنم همش دفع شه راهنمایی کنید لطفا


    واینکه باد فتق هم دارم سمت چپ بدنم باد دارم هم صدا میاد اینم توان مالی عمل ندارم

    خواهشن کمک کنید از این درد دوتاش راحت شم ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      تنها راه عمل جراحي است

  • تصویر کاربر مهرانه جمعه ۲۰ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    با سلام و خدا قوت
    مادر بنده 74 سال سن دارند و حدود 4 سال پیش به دلیل بیماری خود ایمنی واسکولیت در بیمارستان بستری بودند و میزان کراتین خون ایشان حدود 4 رسیده بود. بعد از بستری در بیمارستان و مصرف دوز بالای کورتون و کاهش تدریجی آن تا 2 میزان کراتینین و اوره به حد طبیعی رسید ولی توان حرکتی ایشان ضعیف شد و عملا برای رفتن به توالت فرنگی به اجبار ایشان را راه میبریم و در موردی غیر از این ایشان همیشه در بستر هستند.با توجه به این شرایط، دفعات گرفتن عفونت ادراری در ایشان از سال گذشته زیاد شده است و هر بار که به پزشک متخصص نفرولوژی ایشان مراجعه کردیم و دوزی از آنتی بیوتیک را دریافت کردند، حدود سه هفته بعد از مصرف دارو مجددا عفونت برمی گردد. از دو ماه پیش مجدد کراتینین و اوره ی خون هفتگی بالا میرفته است که به ترتیب در هر هفته 1.9 و 2.5 و 3 بوده است و دکتر پیشنهاد گذاشتن فیستول را به مادادند. اما سوال بنده این است در همین یک ماه اخیر که مراعات غذایی شدید را اعمال کردیم میزان کراتینین کمی پایین آمده است و به حدود 2.7 رسیده است. ضمن اینکه آنتی بیوتیک هم مصرف کردند و در آزمایش جدید عفونت نداشته اند. اما الان دوباره بعد از سه هفته عفونت گرفته اند زیرا در ادرار کردن یکمی سوزش دارند و تکرر هم دارند. مسلما این عفونت باز هم روی میزان کراتینین تاثیر گذار خواهد بود. این عفونت برای بنده معضلی شده است.واقعا در شرایط فعلی چه کاری باید انجام بدهیم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      هر ١٢ ساعت يك عدد قرص سيپروفلوكساسين به مدت ٧ روز و سپس شبي يك عدد نيتروفورانتويين قرص براي هميشه ميل كنند

  • تصویر کاربر آتوسا جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 784 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. یک سنگ ۵.۵ میلیمتر در حالب چپ و ۴.۵ میلیمتر در کلیه راست دارم. سرم با آمپولهای آمنو فیلین. هیوسین و کتورلاک زدم. سنگل و سیستون و لیتورکس هم مصرف کردم.امروز هم لواتورکس را شروع کردم. ولی سنگ‌حالب نیافتاد و درد شدید بصورت تیر کشیدن دارم
    ممنون‌میشم مرا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      کّّّّّّّّّّّّّّپسول تامسولوزین روزی یک عدد میل شود

  • تصویر کاربر الهام شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    ایا مصرف قرص Rowatinex برای سنگهای ریز کلیه مناسب می باشد ؟ دستور مصرف و تعداد قرص ؟ و اینکه چه مدت مصرف بشه تا سنگ دفع بشه
    قرص لووفلوکساسین برای رفع عفونت سنگ بهتره یا سیپروفلوکساسین ؟ چه تعداد و دستور مصرف قرص لطفا اقای دکتر ... با تشکر از جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      مصرف دارو لازم نيست

  • تصویر کاربر سیدنژاد شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر ، پدر بنده پارسال عمل توتال گاسترکتومی انجام داده و پس از این عمل دیگر قادر به خوردن مایعات به اندازه کافی نیست. کلیه راست ایشون در حال حاظر داری یه سنگ به اندازه ۶.۲ میل در ناحیه lower calices kidney میباشد، و سنگ دیگر نیز در ناحیه right UVJ میباشد که حین خروج از کلیه متحمل درد شدید نیز گردید. پزشک متخصص کلیه ایی که به صورت اورژانسی به ایشان مراجعه نمودیم قرص rowatinex و قرص رودیورتیک تجویز نموده و فرمودن پس از ۴ روز مصرف این دو قرص اگر سنگ خارج نشد باید عمل لیزیک انجام داد. منتها پس از مراجعه به پزشک معالج پدرم که چندین سال تحت نظر ایشان هستن گفتن که نیاز به خوردن این دو قرص نیست و برای پدرم قرص امنیک( تامسولوسین ) و فروزماید و بلادونا تجویز نمودن و گفتن پس از ۱۰ روز مجدد سونو گرفته شود اگر که دفع نگردیده که عمل لیزیک انجام گردد.
    لطف بفرماید و در این زمینه راهنمایی کنید بنده را که کدام دارو را مصرف نماییم، ممنون از توجه و مساعدتتون جناب دکتر قوامی.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      كپسول امنيك را ميل كنند

  • تصویر کاربر آرش دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    آقای دکتر قوامی با عرض سلام و احترام حضور جنابعالی

    می خواستم در مورد چگونگی دفع دو تا سنگ کلیه به اندازه های 3 میلی متر (در کالیس تحتانی) و 5 میلی متر (در کالیس میانی) هر دو واقع در کلیه چپ از توصیه های شما هم بهره مند شوم. پزشک معالج بنده، اوروسیترا 10m روزی یک عدد به تعداد 90 روز و هیدروکلروتیازید 50mg هر روز صبح نصف قرص به تعداد 90 روز را برای من تجویز کرده اند. اضطراب زیادی هم از میزان درد و سوزش دفع 5 میلی متری دارم. بسیار از راهنمایی و توصیه های شما سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      هيچ دارويي براي دفع سنگ كليه وجود ندارد و خود به خود دفع مي شود

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر