درمان بزرگی پروستات با قرص تامسولوسین

وقتی ۱۰ سال قبل قرص تامسولوسین جهت درمان علائم ادراری ناشی از بزرگی پروستات توسط شرکت های دارویی در آمریکا به بازار عرضه شد، انقلابی بزرگ در درمان بزرگی پروستات به وجود آمد. تامسولوسین برای افرادی که به بزرگی پروستات خفیف مبتلا هستند توصیه می شود اما مصرف آن حتما باید تحت نظر پزشک باشد. 

معمولاَ علائم بزرگی پروستات بعد از ۴۰ سالگی در مردان ظاهر می شود.

علائم بزرگی پروستات

علائم بزرگی پروستات به شرح زیر است:

  • باریک شدن ادرار
  • شب ادراری
  • تکرار ادرار
  • سوزش ادرار
  • عدم تخلیه کامل ادرار

از هر ۱۰۰ نفر مبتلا به بزرگی پروستات و علائم ادراری، ۴۰ نفر از آن ها با مصرف شبی یک عدد قرص تامسولوسین (مؤثرترین آن نوع اسنیک می باشد) از عمل جراحی نجات پیدا می کنند.

نحوه عملکرد قرص تامسولوسین

تامسولوسین پروستات را کوچک نمی کند ولی با شل کردن عضلات صاف پروستات و کپسول پروستات باعث می شود انسداد ایجاد شده در راه خروج ادرار از مثانه کاهش یابد و علائم از بین برود.

تامسولوسین با شل کردن پروستات، مجرای خلفی را باز می کند و مثانه به راحتی ادرار را خارج می کند. مردانی که دارای علائم پروستات هستند شبی یک عدد کپسول تامسولوسین تا آخر عمر باید میل کنند و گاهی پزشکان این دارو را با قرص فینتراید تجویز می کنند.

کپسول تامسولوسین

عوارض کپسول تامسولوسین

از عوارض استفاده از این دارو گاهی افت فشار خون و برگشت منی به داخل مثانه می باشد. بسیاری از مردان که از این دارو استفاده می کنند، از عدم خروج منی از مجرا به خارج بعد از عمل جنسی شکایت دارند.

مصرف خودسرانه تامسولوسین

امروزه در دنیا بسیاری از مردان از بهبودی علائم ادراری پروستات با قرص تامسولوسین آشنا هستند و یا از آن استفاده می کنند. نکته مهم قابل توجه این است که این داروی روی مردانی که مبتلا به علائم شدید ادراری پروستات هستند، هیچ اثری ندارد و نباید بدون مراجعه به پزشک و با انتخاب و سلیقه ی خود، بدون نظر پزشک از آن استفاده کنند، چون گاهی علائم شدید ادراری ناشی از پروستات باعث از کار افتادن کلیه ها می شود و فرد مبتلا با سلیقه خود به امید اینکه علائم بهتر می شود و یا شده خود را در معرض آسیب کلیه قرار می دهند.


دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

0

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 2 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام جوان 32 ساله هستم که بعضی مواقع بعد از ادرار دردی در ناحیه بیضه کمر و زیر شکن احساس میکردم و بعد از مدتی درد می افتد که معمولا وقتی تخلیه منی دارم برای مدتی درد را ندارم که به دکتر فوق تخصص مراجعه کردم و برام سونو و آزمایش نوشت که انجام دادن و گفتن که پروستات کمی بزرگ است و کلیه هم نعل اسبی است و برام قرص پروتال0/4 برام نوشتن که مصرف کنم میخواستم بدانم این قرص ضرری دارد؟
    و کلیه نعل اسبی ایرادی دارد ؟
    و تخلیه نکردن منی ضرر دارد ؟
    سپاس از پاسخگویی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 2 روز پیش)

      مني تخليه شود قرص ضرري ندارد كليه هاي نعل اسبي مادرزادي است

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت شما آقای دکتر و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما
    26 سال سن دارم و مجردم
    حدودا6 ماهی است دچار تکرر ادرار شده ام به پزشک عمومی مراجعه کردم فرمودند بیشتر جنبه احساسی و روحی و روانی دارد.گاهی اوقات دچار استرس و اضطراب میشم کمی هم دچار افسردگی شده بودم بابت این موضوع که قرص های ایمی پرامین تجویز کردند( علت این موضوع هم از دست دادن یکی از بهترین افراد زندگیم بود و فشار بیکاری) متخصص ارولوژی هم مراجعه کردم ایشون گفتند دچار تحریک عصبی مثانه شده اید قرص دترول تجویز کردند و گغتند درمانش هم بیخیالی و نشستن در وان آبگرم کمی موضوع بهتر شده
    ولی قطعی درمان نشدم الآن هم خیلی تکرر ادرار ندارم ولی گاهی اوقات دچار انقباض های خود بخودی مثانه میشم.فشار تخیله ادرار هم کم شده درمان این بیماری چیست؟
    این موضوع باعث نوعی فوبیا اجتماعی برام شده چون مدام احساس کاذب ادرار میکنم.
    با تشکر از لطف تون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 1 هفته پیش)

      روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد

  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    باسلام من۲۴ساله ومجردهستم ازکودکی دچارتکرارادراربه مکرربودم وهرشب بایدبرای دفع ادرارازخواب بیدارمیشدم والان باسونوگرافی مشخص شدکه تورم پروستات دارم تولترودین وداکسی سایکلین مصرف میکنم ولی هیچ فایدهای نداشته ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش)

      مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۵ فروردین ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام ۳۲سال دارم حدود ۶ماه است دچار درد و تکرر ادرار شدم.التهاب پروستات دارم.هرچقدر دارو خوردم خوب نشدم آیا با برداشتنوکل پروستات مشکلاتم حل میشود
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ فروردین ۹۸( 1 ماه پیش)

      اين عمل هرگز نبايد براي شما انجام شود

  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام. بر اساس ازمایشات وسونو. بخاطر بزرگی پروستات 4 ساله تحت درمان دارویی هستم. هیچ مشگلی ندارم جز عدم نعوظ و میل جنسی. 55 سال سنمه و سرطان پروستات ندارم

    در مشهد تحت نظر آقای دکتر پیشنماز هستم
    آیا لازمه عمل کنم.
    برای مشکل جنسی چه کنم. آیا عدم ارتباط جنیب تاثیر منفی برایم ندارد
    در ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 2 ماه پیش)

      خير عمل نكنيد

  • تصویر کاربر دانیال پنجشنبه ۱۸ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب ایا خودارضای مکرر باعث سرطان پروستات میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش)

      خير

  • تصویر کاربر یکتا دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب همسر بنده پروستات 30سی سی دارند و کلیه راست شن ساز شده سن ایشون 50هست
    کراتینه خون 1.43
    لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش)

      كراتينين در حد طبيعي است جاي نگراني نيست

  • تصویر کاربر داود سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام یک سال است به پرستاتیت مبتلاهستم مدتی انتی بیوتیک استفاده کرده همراه با کپسول پروتال علاوئم کم شد ولی تا کپسول پروتال را قطع می کنم علائم برمی گردد چه کاری باید انجام دهم تا درمان قطعی شوم وآیا این موضوع خطر دارد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 4 ماه پیش)

      خطر ندارد دو ماه دارو را ميل كنيد

  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقایه دکتر با شرمندگی بسیار که دوباره سوال میپرسم شما گفتید مانع شدن از خارج شدن منی باعث عفونت نمیشو بعد من پارسال التهاب پرستاد داشتم رفتم دکتر با انتیبیوتیک درمان شدم بعد قبلا در مقعدم واسه خود ارضایی اشیایی فرومیکردم که تمیز نبود یعنی قبلش نشستمش میخواستم بدونم اون التهاب واسه چه چیزی بوده واگه دوباره خودارضایی کنم و از خارج شدن منی جلوگیری کنم امکان داره بازم عفونتو التهاب پیداکنه پرستاتم خیلی ممنون میشم این سوال هم پاسخ بدید شرمنده طولانی شد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 ماه پیش)

      اگر را انجام ندهيد خطرناك است

  • تصویر کاربر نگار سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 8 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ،آقای دکتر من قبلا هم با شما مشورت کرده بودم ، ولی الان عکس اسکن پدرم را برای شما ارسال میکنم لطفا نظر خودتون رو راجع به اسکن بنویسید، یعنی با توجه به اسکن تومور فقط محدود به به پروستات است و گره های لنفاوی و استخوان را درگیر نکرده?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 8 ماه پیش)
      بايد عمل جراحي شوند
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر