خون در منی یا انزال
پیشتر دلایل و نشانههای خون آمدن از دستگاه تناسلی مردان به طور مفصل اعلام شد. در این مطلب به تشخیص و درمان خون در منی که به آن هماتواسپرمیا (hematospermia) یا همو اسپرمیا (hemospermia) گفته می شود می پردازیم.
روشهای درمان خون در منی
اولین قدم درمانی، گرفتن شرح حال پزشکی و جنسی و امتحان بالینی بیمار می باشد. لازم به ذکر است که مسیر تشخیص و درمان برای بیماران زیر چهل سال و بالای چهل سال متفاوت است. مردان 40 ساله یا مسنتر در صورت ابتلا و مشاهده مداوم خون در منی، باید نسبت به بزرگی خوش خیم پروستات یا سرطان پروستات مورد بررسی قرار بگیرند و باید توجه داشت که در این افراد اگر خون در انزال، نسبت به درمان مقاوم باشد و تداوم یابد، نیاز است MRI و TRUS انجام شود. متدهای تهاجمی نظیر سیستوسکپی و وزیکولوسکپی زمانی که متدهای غیر تهاجمی نتیجه ای نداشت، باید انجام شوند.
بررسی تشخیصی خون در منی یا انزال
- گرفتن شرح حال و امتحان بالینی
- گرفتن فشار خون
- آزمایش کامل ادرار
- کشت ادرار
- آزمایش کامل خون
- تست های انعقادی
- آزمایش اسپرم
- آزمایش کاندم
- بررسی بیماریهای مقاربتی
بیماران کمتر از 40 سال در صورت عدم وجود علائم دیگر، نیاز به درمان محافظه کارانه خواهند داشت و این دسته از بیماران کم خطر (LOW RISK) هستند. بیماران 40 ساله و بالاتر با انزال خونی مداوم که همراه با علائم دیگر هستند، گروه پرخطر (HIGH RISK) تلقی می شوند و باید درمان علت بیماری با آنتی بیوتیک و داروهای ضدالتهاب انجام شود. همچنین با انجام MRI و TRUS و همچنین آزمایش PSA (جهت بررسی سرطان پروستات) شرایط بیمار مورد بررسی دقیق قرار گیرد. برای افراد زیر چهل سال نیز باید با سونوگرافی، وجود تومور بیضه بررسی و رد شود یا به درمان آن پرداخت.
برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.
دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران