همه چیز درباره هیدرونفروز کلیه

فهرست مطالب

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه (HYDRONEPHROSIS) به وجود آب در کلیه گفته می شود. در این حالت لگنچه کلیه و کالیس های کلیه که در حدود 8 تا 12 عدد می باشند، گشاد می گردند.

معمولا علت، انسداد در مسیر ادرار از کلیه به مثانه می باشد و در نتیجه جمع شدن ادرار در کلیه باعث تورم و گشادی داخل کلیه شده و در نتیجه کلیه بزرگ می شود. اگر درمان صورت نگیرد در دراز مدت ضخامت کلیه کاهش می یابد، که به آن آتروفی کلیه گویند. هیدرونفروز کلیه یک یا دو کلیه را گرفتار می کند.

وقتی حالب ها هم دچار گشادی شوند به آن هیدرویورترونفروز گویند. بطور طبیعی وقتی ادرار از کلیه ها ساخته می شود و باید از طریق حالب ها وارد مثانه شود. وقتی انسداد یک طرفه یا دو طرفه در حالب به علت سنگ یا از عامل خارجی، ادرار در کلیه ها تجمع پیدا کرده و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مثانه بطور مادرزادی نتواند ادرار را خارج کند، ادرار در مثانه افزایش می یابد و به طرف کلیه ها برمی گردد و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مردی دچار بزرگی پروستات باشد و باعث عدم خروج ادرار از مثانه شود؛ مثانه ضخیم شده و ادرار در مثانه تجمع می یابد و باعث هیدرونفروز کلیه می شود. یک بیماری شایع در بچه ها به نام برگشت ادرار به کلیه ها یا رفلکس ادرار وجود دارد که این برگشت ادرار به کلیه ها باعث هیدرونفروز کلیه می شود.

علائم و یافته های بالینی که توسط پزشک در بیمار یافت می شود:

پزشک سوالاتی را می پرسد و مواردی را مورد توجه قرار می دهد که عبارت است از

  • آیا انسداد کامل یا ناکامل است؟
  • انسداد حاد و ناگهانی اتفاق افتاده یا مدت طولانی است؟
  • انسداد یک طرفه است یا هر دو کلیه را گرفتار کرده است؟

هیدرونفروز کلیه اگر بطور ناگهانی با حمله ناگهانی پیش آید (انسداد به علت سنگ در حالب) درد شدید در پهلو بین دنده ها و بالای پا بوجود می آورد. این نوع و فرم از درد با اسم DIETL CRISIS نامیده می شود. برعکس هیدرونفروزی که مدت طولانی ایجاد شده و یا به آرامی در حال بوجود آمدن است، باعث ناراحتی و درد مبهم می شود و تهوع و استفراغ ممکن است بوجود آید.

اگر انسداد در مجرا یا گردن مثانه بوجود آید باعث اتساع مثانه و درد مثانه می شود. مانع سر راه جریان ادرار کلیه بطور شایع و زیادی باعث عفونت شده که می تواند منجر به تشکیل سنگ دیگری شود. چنانچه انسداد کامل باشد ممکن است باعث نارسائی و از بین رفتن کلیه شود.

بالا رفتن اوره و کراتین در خون باعث به هم خوردن سدیم و پتاسیم در خون ایجاد شده و باعث اسیدوز متابولیک می شود. در معاینه بیمار ممکن است کلیه به دست پزشک بخورد و در لمس پهلو، درد ایجاد شود.

هیدرونفروز کلیه

علائم هیدرونفروز در کودکان

بیشتر کودکان مبتلا به هیدرونفروز هیچ علائمی ندارند. کودکان بزرگتری که با هیدرونفروز خفیف یا متوسط روبرو هستند نیز ممکن است علائمی نداشته باشند و این بیماری ممکن است به صورت خود به خود برطرف شود.

اگر کودک شما به موارد خفیف تا حاد هیدرونفروز مبتلا شده باشد، ممکن است بدن وی علائم بعدی را نشان دهد:

  • درد در ناحیه شکم
  • درد در کناره‌های بدن (درد پهلو)
  • مشاهده خون در ادرار کودک (هماچوری یا خون ادراری)

هیدرونفروز در کودکان ممکن است با عفونت‌های مجاری ادراری همراه شود. علائم عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند شامل موارد بعدی باشند:

  • نیاز شدید به استفاده از سرویس بهداشتی
  • ادرار دردناک
  • ادرار تیره
  • کمر درد
  • تب
  • استفراغ

اگر نوزاد شما با چندین مورد عفونت مجاری ادراری همراه یا بدون تب مواجه شود، این موضوع می‌تواند نشان دهنده وجود انسداد یا نوعی رفلاکس در مجاری ادراری باشد.

با این حال، تشخیص عفونت‌های مجاری ادراری در نوزادان کار دشواری است. در بسیاری از موارد، چندین تب غیرقابل توضیح تنها علائم ابتلای نوزاد به این بیماری هستند.

کودکان بزرگ تر ممکن است با علائم قابل تشخیص تری از عفونت‌های مجاری ادراری مواجه شوند. در این حالت کودک ممکن است نیاز شدیدی به ادرار داشته باشد و همچنین ادرار وی دردناک و یا تیره رنگ شود.

اگر کودک با موارد متعدد عفونت‌های مجاری ادراری روبرو ‌شود، بهتر است والدین برای معاینه جهت انسدادهای احتمالی مجاری ادراری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علت ایجاد هیدرونفروز

علت های هیدرونفروز کلیه

ایجاد هیدرونفروز کلیه نتیجه اتفاق افتادن چندین مورد غیرطبیعی می باشد. هیدرونفروزی که به علت تنگی حالب به لگنچه کلیه یا حالب به مثانه اتفاق می افتد، در دوران رشد جنین رخ می دهد. سایر مواردی که باعث هیدرونفروز به علت تنگی حالب می شود، جراحی لگن است که ممکن است به حالب آسیب برسد.

فشار روی یک حالب یا دو حالب می تواند به علت فشار ورید یا شریان روی آنها باشد که موارد غیرطبیعی در دوران جنینی می باشد. بنابراین انسداد کامل یا ناقص در هر قسمتی از سیستم دستگاه ادراری ممکن است بوجود آید و از تنگی مجرای خروجی ادرار تا حفره های موجود در کلیه که کالیس نامیده می شود، اتفاق افتد.

هیدرونفروز کلیه نیز می تواند در بیماری رفلاکس ادرار که بیشتر در بچه ها دیده می شود، اتفاق افتد که ادرار از مثانه به کلیه ها موقع ادرار کردن برمی گردد. بزرگی پروستات با بستن مجرا و انقباضات غیر طبیعی مثانه به علت اختلال عصبی و جمع شدن مدفوع در روده باعث هیدرونفروز می شود.

تشخیص هیدرونفروز کلیه

تشخیص در دوره جنینی امکان پذیر می باشد با سونوگرافی در دوره جنینی انسدادهای مادرزادی مثل تنگی حالب به کلیه (UPJO) قابل تشخیص است. نیمی از هیدرونفروز هایی که در نوزاد تازه متولد شده همراه هستند، زودگذر بوده و بهبود می یابد. 15% از هیدرونفروز ها وقتی نوزاد بدنیا می آید، بهبود نمی یابد و همراه با انسداد نبوده و به آن (هیدرونفروز غیرانسدادی و غیرREFLUXING) گویند.

در این بچه ها هیدرونفروز خودبخودی بهبود می یابد و معمولا” در سن 3 سالگی در 35% بقیه که موقع قبل از تولد تشخیص داده می شوند، هیدرونفروز می تواند یک حالت غیر طبیعی باشد.

به هر حال چه بعد از تولد یا بطور تصادفی هیدرونفروز کلیه تشخیص داده شده باشد، برحسب شدت ضایعه کلیه باید تصمیم به ترمیم و برطرف کردن انسداد شد.

درمان کیست کلیه

درجه های هیدرونفروز کلیه

هیدرونفروز کلیه بر اساس یافته های سونوگرافی بدرجات زیر تقسیم بندی می شود:

  • درجه یا گرید صفر که هیچگونه گشادی در کالیس ها دیده نمی شود.
  • درجه یا گرید یک فقط گشادی لگنچه وجود دارد.
  • درجه دو یا گرید 2 که گشادی لگنچه و کالیس ها بدون آسیب کلیه وجود دارد.
  • درجه یا گرید 4 که گشادی شدید لگنچه و کالیس ها و نازک شدن ضخامت کلیه وجود دارد.

درمان هیدرونفروز کلیه

درمان هیدرونفروز کلیه باید بر اساس رفع انسداد باشد تا ادرار از کلیه وارد مثانه شود و باید توجه داشت که نوع درمان بر اساس اینکه انسداد حاد یا مزمن باشد تفاوت می کند. انسداد فوقانی معمولا با گذاشتن یک نفرستومی درمان می شود.

انسدادهای طولانی مدت با گذاشتن DJS یا عمل تنگی حالب به لگنچه کلیه حل می شود. در مواردی که پروستات باعث هیدرونفروز شده باشد، بطور موقت باید در مثانه سوند گذاشت.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

درمان هیدرونفروز در جنین

بیشتر کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد برای آنها تشخیص داده شده است (هیدرونفروز قبل از تولد)، به هیچ درمانی نیاز پیدا نمی‌کنند، زیرا این بیماری پیش از تولد یا ظرف چند ماه اول تولد بهبود پیدا می‌کند. در این حالت معمولا هیچ خطری مادر یا فرزند را تهدید نمی‌کند، بنابراین نیازی به جلو انداختن زایمان نخواهد بود.

درمان هیدرونفروز در کودکان

پس از تولد، معمولا کودکان برای تشخیص مشکلات قابل مشاهده مورد معاینه قرار می‌گیرند، در این حالت پزشکان کودک را برای تشخیص مسائلی نظیر ورم کلیه‌ها معاینه می‌کنند. با این حال به طور معمول ادامه درمان در بیمارستان ضرورت پیدا نمی‌کند و خانواده می‌تواند فرزند خود را به خانه منتقل کند.

ممکن است در چند هفته ابتدایی نیاز شود کودک برای انجام بعضی بررسی‌ها به بیمارستان برده شود، تا از عدم وجود مشکلات ادامه دار اطمینان حاصل شود. بررسی‌هایی که معمولا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • سونوگرافی: در این جا از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شوند.
  • دفع سیستویورتروگرام (MCUG): در این روش از لوله ای باریک برای انتقال مایعی مخصوص به بدن کودک استفاده می‌شود. این مایع خاصیت حاجب دارد و به خوبی در تصویر برداری اشعه ایکس از مثانه کودک قابل مشاهده است، در ادامه مجموعه ای از تصاویر اشعه ایکس از مثانه کودک برداشته می‌شوند.
  • اسکن اسید دیمر کپتوسوسینیک (DMSA) یا اسکن MAG-3: در این روش نیز ماده ویژه ای به بدن کودک تزریق می‌شود که در دستگاه ویژه ای به نام دوربین گاما قابل مشاهده خواهد بود، دوربین در ادامه برای تصویر برداری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شود.

تشخیص هیدرونفروز

در بیشتر کودکان، هیدرونفروز با افزایش سن بهبود پیدا می‌کند. با این حال، تا زمانی که روش‌های بررسی نشان دهند که مشکل کودک برطرف شده است، وی باید برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری به خوردن آنتی بیوتیک‌ها ادامه دهد، زیرا ادرار موجود در درون کلیه این کودکان، خطر ایجاد عفونت در بدن آنها را افزایش می‌دهد.

اگر هیدرونفروز به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند، کودک ممکن است به ادامه مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را برای درمان ریشه احتمالی این بیماری تجویز کنند.

درمان در بزرگسالان و افراد بالغ

درمان هیدرونفروز به ریشه بیماری و میزان شدن آن وابسته است. در بزرگسالان هدف از درمان عبارت است از:

  • جلوگیری از جمع شدن ادرار و کاستن از فشار ایجاد شده بر روی کلیه‌ها.
  • جلوگیری از آسیب‌های دائمی به کلیه.
  • درمان دلایل ریشه ای که بیماری را ایجاد کرده اند.

معمولا بیشتر افراد مبتلا به هیدرونفروز با عملی درمان می‌شوند که کاتتریزاسیون نام دارد. در این روش ادرار موجود در کلیه‌ها تخلیه می‌شود.

بسته به این که علت ریشه ای هیدرونفروز چه باشد، دارو یا جراحی می‌تواند برای رفع مشکل پیشنهاد شود. اگر بیماری فرد حاد باشد یا مشکلاتی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری ایجاد کند، درمان فرد می‌تواند با سرعت بیشتری آغاز شود. در مواردی که شدت بیماری کمتر است، به تاخیر انداختن درمان برای مدتی کوتاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

1- کمک به تخلیه ادرار برای درمان هیدرونفروز

اولین مرحله در درمان هیدرونفروز تخلیه ادرار به خارج از کلیه‌ها است. این موضوع به کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های بعدی به کلیه کمک می‌کند.

برای انجام این کار، لوله ای باریک که کاتتر نام دارد از طریق مجاری ادراری به درون مثانه هدایت می‌شود (این لوله به خارج کردن ادرار از بدن کمک می‌کند). همچنین ممکن است پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کند و لوله ای را به درون کلیه هدایت کند و عمل تخلیه را به صورت مستقیم انجام دهد.

در بعضی موارد، جایی که یکی از کلیه‌های بیمار آسیب جدی دیده است، ممکن است نیاز به برداشتن کلیه آسیب دیده باشد. بیشتر افراد با یک کلیه نیز می‌توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند. این موضوع معمولا هیچ اثر قابل توجهی بر زندگی یا سلامت فرد نخواهد داشت.

درد و فشار به کلیه ها

2- درمان دلایل ریشه ای هیدرونفروز

زمانی که فشار بر روی کلیه‌ها کاهش داده شود، ممکن است نیاز باشد عاملی که باعث جمع شدن ادرار در کلیه شده است درمان شود. بعضی از دلایل احتمالی و درمان‌های مربوط به آنها در ادامه شرح داده شده اند:

  • سنگ‌های کلیه می‌توانند با کمک جراحی برداشته شوند یا با کمک امواج صوتی شکسته شوند.
  • بزرگ شدن پروستات می‌تواند با کمک دارو یا جراحی برای برداشتن بخشی از پروستات برطرف شود.
  • باریک شدن میزنای (لوله ای که از کلیه به مثانه می‌رسد)، این مشکل نیز می‌تواند با قرار دادن یک لوله پلاستیکی توخالی که استنت نام دارد درمان شود. این لوله به ادرار اجازه می‌دهد از بخش باریک شده جریان پیدا کند. این عمل معمولا بدون انجام هیچ گونه برشی بر روی بدن فرد انجام می‌شود.
  • سرطان‌ها نیز می‌توانند موجب هیدرونفروز شوند، این مشکلات می‌توانند با کمک شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی جهت حذف بافت سرطانی برطرف شوند.
  • اگر هیدرونفروز به دلیل بارداری ایجاد شود، معمولا به درمان نیاز نخواهد بود، زیرا بیماری معمولا ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می‌شود.
  • در عین حال، کاتترها در بیشتر موارد برای تخلیه ادرار از کلیه‌ها استفاده می‌شوند. مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است برای کاهش درد بیماران یا زمانی که آنها به عفونت‌های مجاری ادراری مبتلا شده اند، تجویز شوند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام من بچه دار نشدم رفتم آزمایش گرفتم الان آزمایش نطفه دستم میخوام برات میفرستم چطور
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام شما أزواسپرم هستيد بايد به مركز باروري و ناباروري براي نمونه برداري از بيضه مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر شاهی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر من ۴۸سالمه در دو طرف کلیه سمت راست وچپم سنگ ۴۲ میلی وجود داره صبحا رنگ ادرارم پر رنگه مایل به قرمز فقط هم صبحا و فشار ادرارم هم کمه به دکتر مراجعه کردم قرص پروتال ۴. بهم داده ولی برطرف نشده سوزش دارار هم دارم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام سنگ كليه ها عمل شود و پروترال را قطع كنيد و روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد يك ماه و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام.
    من سی سال سن دارم و مجرد هستم.
    یک ساله جراحی واریکوسل انجام دادم.
    بعد یک سال هنوز محل جراحی متورم وقرمز هست.
    میخواهم برای از بین رفتن این موضوع کرتون تزریق کنم.
    ایا برای اسپرم و عود دوباره مشکلی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام خير مشكلي وجود ندارد

  • تصویر کاربر فرزاد جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر من قبلاازشماسوال کردم بابت درد بعداز ادرار یادرد شبانه در محدوده پشت مثانه وبین آلت ومقعد.که گفته بودم هیچگونه عفونتی هم وجود ندارد.شمابرای من تجویز ایندومتاسین کردین.که مصرف کردم ودرد سریعا قطع شد بعدازاتمام دارو دوباره احساس سوزش کردم ودوباره یک بسته ایندومتاسین استفاده کردم.باز درد شروع شده چه کارکنم؟این راهم بگم که افتادگی مقعد دارم ویک بارهم جراحی بواسیربالیز داشته ام یک سال پیش.چه باید کنم خیلی نگرانم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد و روزي يك عدد شياف ديكلوفناك١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد و در أب گرم هم دو بار در روز نشسته شود

  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    من حدود ۲۰سال که اعتیاد به تریاک دارم تا دو سال پیش با قرص سیلدنا فیل مشکل حل شده بود و الان حدود یک سال است که مشکل زود انزالی هم اضافه شده است و قرص سیلدنا فیل هم اثرش کم شده و انزال زیر دو دقیقه انجام میگیرد و استرس شل شدن آلت کمک به شل شدن زودترآلت کمک می کند یعنی هم مشکل نغوظ دارم و هم انزال لطفا راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص فلوكستين٢٠ ميلي سه ماه ميل كنيد و يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميل كنيد

  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، پدر بنده ۶٣ سالشونه و دو ماه قبل توی چکاپ آزمایش خون psa 6.78 بود و free psa 0.45 بود. پزشکشون mpmri نوشت و بعد از انجام pi rads 4 نتیجه داد، دو بافت غیر طبیعی با قطر ١۴mm دارن ولی شدت سیگنا مغز اساخوان، مثانه روده و رکتوم طبیعی هستن پ مایعی در لگن مشاهده نشده، حجم پروستات هم ٣٧cc بود. هیچ گونه شکایتی از بابت مشکلات ادراری ندارن.هنوز بیوپسی انجام ندادن ولی خواستم ببینم اگر سرطان قطعی باشه طول عمرشون خیلی کم میشه یا امیدی هست؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام نمونه برداري از پروستات انجام شود اميد هست

  • تصویر کاربر فرشید دوشنبه ۸ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت دکتر عزیز؛استاد بزرگوار کراتین من مالی ۲/۴تا ۲/۷متغییر هسش و اوره ۴۰ و سدیم ۱۴۳ و پتاسیم ۳/۵۰و فسفر ۳/۳۲ وکلسیم ۸/۷هسش و دفع پروتئین دارم آقای دکتر من چکار کنم ک کراتین بالا نره و بیاد پایین و در ضمن قرص سل سپت با قرص لوزارتان نوشتن در حالی ک من فشار ندارم اصلا ؛،آقای دکتر خیلی میترسم لطفا راهکار بدید.در ضمن من گوشت اعم از مرغ و گاو و گوسفند را کنار گذاشتم و ب نظرتان چی استفاده کنم یا نکنم و چ غذایی بخورم یا نخورم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام مصرف گوشت هفته اي دو بار هر بار صد گرم و مصرف نمك بيشتر از سه گرم در روز نباشد م مايعات فراوان نوشيده شود 

    2. تصویر کاربر فرشید جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام.اقای دکتر آیا این حد کراتین خطرناک هست و باید دیالیز شد؟و اینکه بیماری کلیه ما ارثی و ناشناخته هست چکار کنیم؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ آذر ۰( 3 سال پیش)

      با سلام اين مقدار كراتينين نيازي به دياليز ندارد و ارثي هم نمي باشد

    4. تصویر کاربر فرشید چهارشنبه ۳ آذر ۰( 3 سال پیش)
      با سلام‌.اقای دکتر اردلان مدعی هستند ک بیماری ارثی هسش و ما ۳ برادر اینطور هستیم و بیوبسی شدیم و گفت ک علت ناشناخته هست اقای دکتر برای پایین اومدن کراتین چکار کنیم اگ میشه این قسمت خیلی مهم هسش و یا حداقل بالا نره و اقای دکتر من الان نزدیک ۱ سال هسش ک اصلا هیچ گوشتی و اصلا حبوبات و پنیر و شیر وغیره نمی خورم چن دفع پروتئین هم دارم آقای دکتر چکار کنم برای کراتین لطفل راهنمایی کنید.
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ آذر ۰( 3 سال پیش)

      با سلام راهكاري براي پايين أوردن كراتينين وجود ندارد

    6. تصویر کاربر فرشید چهارشنبه ۳ آذر ۰( 3 سال پیش)
      پس باید برای دیالیز آماده شویم یا چی؟یا با این کراتین میتونیم سالها زندگی کنیم و باید چکار کنیم آقای دکتر؟آیا قرص سل سپت میتونه نزاره کراتین بالا نره؟
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 3 سال پیش)

      با سلام خيلي استرس و اضطراب داريد به متخصص نفرولوژيست مراجعه كنيد

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر فریدون جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من چند ماهی هست که وقتی می رم دستشویی چه یبوست داشته باشم چه نداشته باشم یعنی حتی اگه اسهال هم داشته باسم باید زور بزنم برای تخلیه مدفوع روده تحریک پذیرم دارم درد شکمی دارم فقط جای دیگه درد ندارم میشه راهنمایی کنید دلیلش چیه.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام مشكل شما به رشته تخصصي من ارتباطي ندارد من جراح كليه هستم

  • تصویر کاربر م جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من تیا فیل ۲۰ میخورم به تجویز پزشکم هربارنصف قرص.و بعد از هربار مصرف تا چند روز اثرش هست.دکتر برام شبی نصف را تجویز کرد اما خیلی اثرش زیاد بود و من در طول حدود ۲۰ روز که مانعی برای نزدیکی نیست حدود یک و نیم قرص یعنی ۳ بار میخورم حالا سوال من اینه که ممکن بدن من به این قرص اعتیاد پیدا کنه و اثر خودشو به مرور زمان کم کنه چون کسی را میشناختم اوایل نصف قرص را میخورده الان یک قرص. و ممکنه که دیگه واکنشی به این دارو نشان ندهد.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام بله گاهي بعد از مدتي قرص بي اثر مي شود

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با سلام، من 43 سال سن دارم كه حدودآ 6 ماه است مشكل نعوظ پيدا كردم . قبل رابطه نصف قرص تداگرا 20 ميخورم مشكل نعوظ حل مي شه اما بعد از آن سردرد شديد مي گيرم . براي جلوگيري از سردرد چه كنم . آيا مي توان همزمان با قرص تداگرا ، ژلوفن يا قرص مسكن ديگري خورد تا سردرد نگيريم. ممنون. خداقوت
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)

      با سلام بله مي توانيد از قرص مسكن استفاده كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر باسلام جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    عمل سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      منظور شما از عمل سنگ كليه چيست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    ابعادواکوی کورتیکو مدولرو کمپلکس سانترال هردوکلیه طبیعی است .توده سالید یا کیستیک داخل پارانشیم کلیه ها دیده نمیشود. اتساع خفیف در سیستم کا لکتور کلیه چپ مشهود است وقطر قدامی _خلفی لگنچه کلیه چپ(mm9)میباشد.(ریفلاکس +-UPJ
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به راديولوژي مراجعه كنيد و سيستوگرافي انجام دهيد
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من 71 سالشه و به سرطان پیشرفته کلیه مبتلا شده البته تازه متوجه شدیم .الان متاستاز کرده به ریه اش.ریه اش اب کرده بود که آبش تخلیه شده ولی کبدش خیلی بزرگ شده.شبها نمیخابه.پاهاش ورم کرده.میدونیم که خوب نمیشه ولی میخاستیم بدونیم که میشه با درمان خاصی فوتشون رو به عقب انداخت.هر دو کلیه شون کیست داره ولی کیست سمت راست یکی هستش و درشته.خیلی ممنون میشم که جوابمون رو بدین.کم و بیش فهمیدیم که ایشوت رو از به زودی از دست میدیم ولی میخاستم بدونم که راهی برای به عقب انداختش وجود داره یا نه.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بايد شيمي درماني شوند .
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    ممکنه سنگ بزرگ از کلیه به مثانه برود ؟اگه برود باید مثانه جراحی کرد؟ اگه سنگ بزرگ باشد باید عمل کرد یا می توان از روش دیگر کوچک کرد که د فع شود چه روشی؟ کلیه تق تق صدا میدهد بعضی اوقات ایا سنگ کلیه دارم؟
    15 یا 20 اندازه واسه هر دو تا سوال اول ؟


    تعداد کم چند تاست تعداد زیاد چند تاست ؟


    چند تا عمل نیاز دارد؟


    بدون عمل نمی توان سنگ بزرگ کوچک کرد؟

    برای سونو چه کار کنم قبلش تا ازمایش بهتر نشان بده?


    سونو چند دقیقه طول می کشد؟


    و همان موقع معلوم میشود؟
    سنگ شکنی با چی ؟ چقدر طول می کشد ؟با تغذیه. نمی توان کوچک کرد؟درد دارد سنگ شکنی؟
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟

    با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
    لارا سکوپی چقدر طول می کشد؟
    سنگ شکنی امواج برش می خورد شکم یا کلیه ?چگونه سنگ می شکند?
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام با سونوگرافي به مطب مراجعه كنيد.
    2. تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب بدین
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام با لاپاروسكوي بدن برش نمي خورد ، سنگ از كليه وارد مثانه شود دفع مي شود سنگ شكني با امواج هوا انجام مي شود .
    4. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
      سنگ بزرگ منظورمه دفع می شود؟
      با امواج برش نمی دهد چطوریه عمل وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام با سنگ شكن دردي وجود ندارد .
    6. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله فیلم در سایت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟