همه چیز درباره هیدرونفروز کلیه

فهرست مطالب

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه (HYDRONEPHROSIS) به وجود آب در کلیه گفته می شود. در این حالت لگنچه کلیه و کالیس های کلیه که در حدود 8 تا 12 عدد می باشند، گشاد می گردند.

معمولا علت، انسداد در مسیر ادرار از کلیه به مثانه می باشد و در نتیجه جمع شدن ادرار در کلیه باعث تورم و گشادی داخل کلیه شده و در نتیجه کلیه بزرگ می شود. اگر درمان صورت نگیرد در دراز مدت ضخامت کلیه کاهش می یابد، که به آن آتروفی کلیه گویند. هیدرونفروز کلیه یک یا دو کلیه را گرفتار می کند.

وقتی حالب ها هم دچار گشادی شوند به آن هیدرویورترونفروز گویند. بطور طبیعی وقتی ادرار از کلیه ها ساخته می شود و باید از طریق حالب ها وارد مثانه شود. وقتی انسداد یک طرفه یا دو طرفه در حالب به علت سنگ یا از عامل خارجی، ادرار در کلیه ها تجمع پیدا کرده و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مثانه بطور مادرزادی نتواند ادرار را خارج کند، ادرار در مثانه افزایش می یابد و به طرف کلیه ها برمی گردد و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مردی دچار بزرگی پروستات باشد و باعث عدم خروج ادرار از مثانه شود؛ مثانه ضخیم شده و ادرار در مثانه تجمع می یابد و باعث هیدرونفروز کلیه می شود. یک بیماری شایع در بچه ها به نام برگشت ادرار به کلیه ها یا رفلکس ادرار وجود دارد که این برگشت ادرار به کلیه ها باعث هیدرونفروز کلیه می شود.

علائم و یافته های بالینی که توسط پزشک در بیمار یافت می شود:

پزشک سوالاتی را می پرسد و مواردی را مورد توجه قرار می دهد که عبارت است از

  • آیا انسداد کامل یا ناکامل است؟
  • انسداد حاد و ناگهانی اتفاق افتاده یا مدت طولانی است؟
  • انسداد یک طرفه است یا هر دو کلیه را گرفتار کرده است؟

هیدرونفروز کلیه اگر بطور ناگهانی با حمله ناگهانی پیش آید (انسداد به علت سنگ در حالب) درد شدید در پهلو بین دنده ها و بالای پا بوجود می آورد. این نوع و فرم از درد با اسم DIETL CRISIS نامیده می شود. برعکس هیدرونفروزی که مدت طولانی ایجاد شده و یا به آرامی در حال بوجود آمدن است، باعث ناراحتی و درد مبهم می شود و تهوع و استفراغ ممکن است بوجود آید.

اگر انسداد در مجرا یا گردن مثانه بوجود آید باعث اتساع مثانه و درد مثانه می شود. مانع سر راه جریان ادرار کلیه بطور شایع و زیادی باعث عفونت شده که می تواند منجر به تشکیل سنگ دیگری شود. چنانچه انسداد کامل باشد ممکن است باعث نارسائی و از بین رفتن کلیه شود.

بالا رفتن اوره و کراتین در خون باعث به هم خوردن سدیم و پتاسیم در خون ایجاد شده و باعث اسیدوز متابولیک می شود. در معاینه بیمار ممکن است کلیه به دست پزشک بخورد و در لمس پهلو، درد ایجاد شود.

هیدرونفروز کلیه

علائم هیدرونفروز در کودکان

بیشتر کودکان مبتلا به هیدرونفروز هیچ علائمی ندارند. کودکان بزرگتری که با هیدرونفروز خفیف یا متوسط روبرو هستند نیز ممکن است علائمی نداشته باشند و این بیماری ممکن است به صورت خود به خود برطرف شود.

اگر کودک شما به موارد خفیف تا حاد هیدرونفروز مبتلا شده باشد، ممکن است بدن وی علائم بعدی را نشان دهد:

  • درد در ناحیه شکم
  • درد در کناره‌های بدن (درد پهلو)
  • مشاهده خون در ادرار کودک (هماچوری یا خون ادراری)

هیدرونفروز در کودکان ممکن است با عفونت‌های مجاری ادراری همراه شود. علائم عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند شامل موارد بعدی باشند:

  • نیاز شدید به استفاده از سرویس بهداشتی
  • ادرار دردناک
  • ادرار تیره
  • کمر درد
  • تب
  • استفراغ

اگر نوزاد شما با چندین مورد عفونت مجاری ادراری همراه یا بدون تب مواجه شود، این موضوع می‌تواند نشان دهنده وجود انسداد یا نوعی رفلاکس در مجاری ادراری باشد.

با این حال، تشخیص عفونت‌های مجاری ادراری در نوزادان کار دشواری است. در بسیاری از موارد، چندین تب غیرقابل توضیح تنها علائم ابتلای نوزاد به این بیماری هستند.

کودکان بزرگ تر ممکن است با علائم قابل تشخیص تری از عفونت‌های مجاری ادراری مواجه شوند. در این حالت کودک ممکن است نیاز شدیدی به ادرار داشته باشد و همچنین ادرار وی دردناک و یا تیره رنگ شود.

اگر کودک با موارد متعدد عفونت‌های مجاری ادراری روبرو ‌شود، بهتر است والدین برای معاینه جهت انسدادهای احتمالی مجاری ادراری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علت ایجاد هیدرونفروز

علت های هیدرونفروز کلیه

ایجاد هیدرونفروز کلیه نتیجه اتفاق افتادن چندین مورد غیرطبیعی می باشد. هیدرونفروزی که به علت تنگی حالب به لگنچه کلیه یا حالب به مثانه اتفاق می افتد، در دوران رشد جنین رخ می دهد. سایر مواردی که باعث هیدرونفروز به علت تنگی حالب می شود، جراحی لگن است که ممکن است به حالب آسیب برسد.

فشار روی یک حالب یا دو حالب می تواند به علت فشار ورید یا شریان روی آنها باشد که موارد غیرطبیعی در دوران جنینی می باشد. بنابراین انسداد کامل یا ناقص در هر قسمتی از سیستم دستگاه ادراری ممکن است بوجود آید و از تنگی مجرای خروجی ادرار تا حفره های موجود در کلیه که کالیس نامیده می شود، اتفاق افتد.

هیدرونفروز کلیه نیز می تواند در بیماری رفلاکس ادرار که بیشتر در بچه ها دیده می شود، اتفاق افتد که ادرار از مثانه به کلیه ها موقع ادرار کردن برمی گردد. بزرگی پروستات با بستن مجرا و انقباضات غیر طبیعی مثانه به علت اختلال عصبی و جمع شدن مدفوع در روده باعث هیدرونفروز می شود.

تشخیص هیدرونفروز کلیه

تشخیص در دوره جنینی امکان پذیر می باشد با سونوگرافی در دوره جنینی انسدادهای مادرزادی مثل تنگی حالب به کلیه (UPJO) قابل تشخیص است. نیمی از هیدرونفروز هایی که در نوزاد تازه متولد شده همراه هستند، زودگذر بوده و بهبود می یابد. 15% از هیدرونفروز ها وقتی نوزاد بدنیا می آید، بهبود نمی یابد و همراه با انسداد نبوده و به آن (هیدرونفروز غیرانسدادی و غیرREFLUXING) گویند.

در این بچه ها هیدرونفروز خودبخودی بهبود می یابد و معمولا” در سن 3 سالگی در 35% بقیه که موقع قبل از تولد تشخیص داده می شوند، هیدرونفروز می تواند یک حالت غیر طبیعی باشد.

به هر حال چه بعد از تولد یا بطور تصادفی هیدرونفروز کلیه تشخیص داده شده باشد، برحسب شدت ضایعه کلیه باید تصمیم به ترمیم و برطرف کردن انسداد شد.

درمان کیست کلیه

درجه های هیدرونفروز کلیه

هیدرونفروز کلیه بر اساس یافته های سونوگرافی بدرجات زیر تقسیم بندی می شود:

  • درجه یا گرید صفر که هیچگونه گشادی در کالیس ها دیده نمی شود.
  • درجه یا گرید یک فقط گشادی لگنچه وجود دارد.
  • درجه دو یا گرید 2 که گشادی لگنچه و کالیس ها بدون آسیب کلیه وجود دارد.
  • درجه یا گرید 4 که گشادی شدید لگنچه و کالیس ها و نازک شدن ضخامت کلیه وجود دارد.

درمان هیدرونفروز کلیه

درمان هیدرونفروز کلیه باید بر اساس رفع انسداد باشد تا ادرار از کلیه وارد مثانه شود و باید توجه داشت که نوع درمان بر اساس اینکه انسداد حاد یا مزمن باشد تفاوت می کند. انسداد فوقانی معمولا با گذاشتن یک نفرستومی درمان می شود.

انسدادهای طولانی مدت با گذاشتن DJS یا عمل تنگی حالب به لگنچه کلیه حل می شود. در مواردی که پروستات باعث هیدرونفروز شده باشد، بطور موقت باید در مثانه سوند گذاشت.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

درمان هیدرونفروز در جنین

بیشتر کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد برای آنها تشخیص داده شده است (هیدرونفروز قبل از تولد)، به هیچ درمانی نیاز پیدا نمی‌کنند، زیرا این بیماری پیش از تولد یا ظرف چند ماه اول تولد بهبود پیدا می‌کند. در این حالت معمولا هیچ خطری مادر یا فرزند را تهدید نمی‌کند، بنابراین نیازی به جلو انداختن زایمان نخواهد بود.

درمان هیدرونفروز در کودکان

پس از تولد، معمولا کودکان برای تشخیص مشکلات قابل مشاهده مورد معاینه قرار می‌گیرند، در این حالت پزشکان کودک را برای تشخیص مسائلی نظیر ورم کلیه‌ها معاینه می‌کنند. با این حال به طور معمول ادامه درمان در بیمارستان ضرورت پیدا نمی‌کند و خانواده می‌تواند فرزند خود را به خانه منتقل کند.

ممکن است در چند هفته ابتدایی نیاز شود کودک برای انجام بعضی بررسی‌ها به بیمارستان برده شود، تا از عدم وجود مشکلات ادامه دار اطمینان حاصل شود. بررسی‌هایی که معمولا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • سونوگرافی: در این جا از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شوند.
  • دفع سیستویورتروگرام (MCUG): در این روش از لوله ای باریک برای انتقال مایعی مخصوص به بدن کودک استفاده می‌شود. این مایع خاصیت حاجب دارد و به خوبی در تصویر برداری اشعه ایکس از مثانه کودک قابل مشاهده است، در ادامه مجموعه ای از تصاویر اشعه ایکس از مثانه کودک برداشته می‌شوند.
  • اسکن اسید دیمر کپتوسوسینیک (DMSA) یا اسکن MAG-3: در این روش نیز ماده ویژه ای به بدن کودک تزریق می‌شود که در دستگاه ویژه ای به نام دوربین گاما قابل مشاهده خواهد بود، دوربین در ادامه برای تصویر برداری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شود.

تشخیص هیدرونفروز

در بیشتر کودکان، هیدرونفروز با افزایش سن بهبود پیدا می‌کند. با این حال، تا زمانی که روش‌های بررسی نشان دهند که مشکل کودک برطرف شده است، وی باید برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری به خوردن آنتی بیوتیک‌ها ادامه دهد، زیرا ادرار موجود در درون کلیه این کودکان، خطر ایجاد عفونت در بدن آنها را افزایش می‌دهد.

اگر هیدرونفروز به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند، کودک ممکن است به ادامه مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را برای درمان ریشه احتمالی این بیماری تجویز کنند.

درمان در بزرگسالان و افراد بالغ

درمان هیدرونفروز به ریشه بیماری و میزان شدن آن وابسته است. در بزرگسالان هدف از درمان عبارت است از:

  • جلوگیری از جمع شدن ادرار و کاستن از فشار ایجاد شده بر روی کلیه‌ها.
  • جلوگیری از آسیب‌های دائمی به کلیه.
  • درمان دلایل ریشه ای که بیماری را ایجاد کرده اند.

معمولا بیشتر افراد مبتلا به هیدرونفروز با عملی درمان می‌شوند که کاتتریزاسیون نام دارد. در این روش ادرار موجود در کلیه‌ها تخلیه می‌شود.

بسته به این که علت ریشه ای هیدرونفروز چه باشد، دارو یا جراحی می‌تواند برای رفع مشکل پیشنهاد شود. اگر بیماری فرد حاد باشد یا مشکلاتی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری ایجاد کند، درمان فرد می‌تواند با سرعت بیشتری آغاز شود. در مواردی که شدت بیماری کمتر است، به تاخیر انداختن درمان برای مدتی کوتاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

1- کمک به تخلیه ادرار برای درمان هیدرونفروز

اولین مرحله در درمان هیدرونفروز تخلیه ادرار به خارج از کلیه‌ها است. این موضوع به کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های بعدی به کلیه کمک می‌کند.

برای انجام این کار، لوله ای باریک که کاتتر نام دارد از طریق مجاری ادراری به درون مثانه هدایت می‌شود (این لوله به خارج کردن ادرار از بدن کمک می‌کند). همچنین ممکن است پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کند و لوله ای را به درون کلیه هدایت کند و عمل تخلیه را به صورت مستقیم انجام دهد.

در بعضی موارد، جایی که یکی از کلیه‌های بیمار آسیب جدی دیده است، ممکن است نیاز به برداشتن کلیه آسیب دیده باشد. بیشتر افراد با یک کلیه نیز می‌توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند. این موضوع معمولا هیچ اثر قابل توجهی بر زندگی یا سلامت فرد نخواهد داشت.

درد و فشار به کلیه ها

2- درمان دلایل ریشه ای هیدرونفروز

زمانی که فشار بر روی کلیه‌ها کاهش داده شود، ممکن است نیاز باشد عاملی که باعث جمع شدن ادرار در کلیه شده است درمان شود. بعضی از دلایل احتمالی و درمان‌های مربوط به آنها در ادامه شرح داده شده اند:

  • سنگ‌های کلیه می‌توانند با کمک جراحی برداشته شوند یا با کمک امواج صوتی شکسته شوند.
  • بزرگ شدن پروستات می‌تواند با کمک دارو یا جراحی برای برداشتن بخشی از پروستات برطرف شود.
  • باریک شدن میزنای (لوله ای که از کلیه به مثانه می‌رسد)، این مشکل نیز می‌تواند با قرار دادن یک لوله پلاستیکی توخالی که استنت نام دارد درمان شود. این لوله به ادرار اجازه می‌دهد از بخش باریک شده جریان پیدا کند. این عمل معمولا بدون انجام هیچ گونه برشی بر روی بدن فرد انجام می‌شود.
  • سرطان‌ها نیز می‌توانند موجب هیدرونفروز شوند، این مشکلات می‌توانند با کمک شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی جهت حذف بافت سرطانی برطرف شوند.
  • اگر هیدرونفروز به دلیل بارداری ایجاد شود، معمولا به درمان نیاز نخواهد بود، زیرا بیماری معمولا ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می‌شود.
  • در عین حال، کاتترها در بیشتر موارد برای تخلیه ادرار از کلیه‌ها استفاده می‌شوند. مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است برای کاهش درد بیماران یا زمانی که آنها به عفونت‌های مجاری ادراری مبتلا شده اند، تجویز شوند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من 29 سالمه...و دارم ازدواج میکنم.اما چون قبلا خود ارضایی داشتم ولی الان به بیماری زود انزالی مبتلا شدم. و برای درمانش قرص های مختلف و کاندوم های تاخیری زیاد هست و تجربه داشتم که اینا همه موقت هستش و در همان لحظه نزدیکی میشه استفاده کرد.
    و الان ازتون کمک میخوام تا به درمانش یک راهی پیشنهاد بدید و اگر داروی خاصی داره بهم بگید .و آیا داروخانه این داروها رو بدون نسخه میده؟؟؟
    آیا این دارویی که معرفی میکنید با یک دوره درمان میشه؟؟؟
    آیا این دارو عوارض نداشته باشه که بعدا مشکل در اسپرم بوجود بیاد.؟؟؟؟
    خواهش میکنم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      قرص paxil را روزى يك عدد به مدت دو ماه مصرف كنيد
  • تصویر کاربر محمدمکرمی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام،من 18 سال دارم و چند وقتی است گاهی در ناحیه زیر ناف درد خفیفی احساس میکنم،این درد وقتی تحریک شده و انزال نمیکنم ایجاد میشود،تکرر ادرار هم ندارم اما فکر میکنم ادرار نسبت به قبل با فشار کمتری خارج میشود،اطفا کمک کنید چون من خجالت میکشم به خانواده اطلاع بدهم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      عمل جنسى انجام دهيد كه ضرورى ميباشد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    هیدرونفروز خفیف سمت راست.دبری فراوان در مثانه.پروستات17/5سی سی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      هيدرونفروز سمت راست به علت انسداد مادرزادى upj ميباشد كه اگر خفيف باشد اقدامى نياز ندارد
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 906 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر قوامی گرانقدر که وقت ذی قیمت خود را صرف پاسخگویی به سوالات بیماران می کنند. من 43 و متاهل و دارای دو فرزند هستم و سابقه خود ارضایی و از زمان ازدواج سابقه انزال زودرس شدید دارم و اختلال نعوذ هم دارم یعنی دیر ارکشن انجام میشه و در وسط نزدیکی گاهی با وجود استفاده از تادالافیل نعوذ از بین می رود و در هنگام نزدیکی از راههای دیگری مثل دست و ... برای رابطه استفاده می کنم و در ضمن ار ونلافاکسین و سرترالین هم برای درمان افسردگی استفاده می کنم ولی باز زود انزالی شدیدا اذیتم می کند. دیگر واقعا خسته شدم و هیچ لذتی از زندگی جنسی خود و در نتیجه زندگی معمولی خود نمی برم. از محضرعالی در خواست کمک و راهنمایی و در صورت امکان درمان مناسب و قطعی دارم. قبلا از وقتی که برای پاسخگویی اختصاص می دهید بسیار سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      جوان هستيد و حتما ديابت و فشار خون و كلسترول بالا و چاقى و ساير موارد بيمارى هاى زمينه اى را نداريد بنا براين توصيه ميكنم سرترالين را قطع كنيد و به جاى آن قرص paxil روزى يك عدد به مدت دو ماه استفاده كنيد و همسرتان بيشتر با شما همكارى داشته باشد
  • تصویر کاربر بینام شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشد من بیضه ی سمت جپم بزرگ تر از بیضه ی سمت راستمه و من از این موضوع میترسم وقتی خودم بیضه هامو معاینه کردم دردی نداشت و رفتم پیش دکتر دکتر هم معاینه کرد دردی نداشت ایشون گفتند برید سونوگرافی کنید من سونوگرافی کردم و هنوز وقت نشده برم پیش دکتر میشه لطف کنید سونوگرافیمو ببینید بگید مشکلاش چیه

    و اگه مشکلی نداره به چه دلیل یکی بزرگ تر از دیگری هست

    قبلا هم این پیمو فرستاده بودم ولی کامل نبود لطف کنید جوابمو بدید

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافى شمااحتمالا غير طبيعى است در صورت تمايل به مطب اينجانب مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر بینام یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      غیر طبیعی از چه لحاظ ؟

      به دکتر مراجعه کردم و سونوگرافی رو نشون دادم ایشون گفتند همه چیش نرماله بزرگ و کوچیک بودن بیضه هاشم به خاطر سن بلوغه
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر توسط پزشك معاينه شديد حتما طبيعى است
    4. تصویر کاربر بینام دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بله معاینه شدم سونوگرافیم را هم گفتند طبیعی هست
      نوشتع ی سونوگرافی رو هم براتون فرستادم گفتید طبیعیه
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      طبيعى است
    6. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر حدود چند سالی هست که مشکل پروستاتیت دارم درمانهای مختلفی هم کردم واز داروهای زیادی استفاده کردم در حال حاضر مشکلم تکرر ادرار زیاد بلند شدن ازخواب در شب حداقل تا صبح شش هفت دفعه بیدار میشم و مشکل دیگهع اینکه نداشتن اختیار در نگهداشتن اردار در صورت پر شدن مثانه به هیچ وجه نمیتونم نگهدارم و لبریز میشه اگر احیانا در خیابان باشم به مشکل بر میخورم حال از شما راهنمایی میخوام چکار باید بکنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مراجعه حظورى براى انجام سيستوسكوپى در مطب
  • تصویر کاربر بینام3 شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من بیضه ی سمت چپم بزرگ تر از بیضه ی سمت راستمه و دردی هن نداره دکتر هم معاینه کرد دردی نداشت گفت برو سونوگرافی تا مطمئن شیم لطف کنید یه نگاهی به عکس سونوگرافی من بندازید و بگید چه مشکلاتی وجود داره ؟

    و اگر مشکلی نیست به چه دلیل یکش بزرگ تر از اون یکی هست!
    ممنون
    1. تصویر کاربر بینام3 چهارشنبه ۱۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ببخشید این عکسی که فرستاده بودم جا مونده بود لطفا یه نگاهی به اینم بندازید ببینی چیه
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      خوشبختانه طبيعى است ولى بهتر است براى بار دوم سونوگرافى را در يك مركز ديگر انجام دهيد
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مرجان یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    آيا كساني كه كراتين بالا وورم پا دارند مجاز به خوردن خواركي هاي گرم و مقوي مثل موز و حلوا اردهيا انبه هستند؟خوراكي هايمقوي و محاز چيست؟ممنون از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مواد پروتئينى ضرر دارد
  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر چند روزیه که در پشت بیضه راستم قسمت بالا ضائده ای به اندازه ی کمتر از یک سانتیمتر و بادامی شکل ایجاد شده که هم صفت و در صورت لمس به شدت دردناکه. لطفا در موردش راهنمایی کنید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اين زائده اپى ديديم ميباشد و اگر دردناك است به پزشك مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهمن یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید نزدیک 15روزه تکرر ادرار دارم رفتم بیمارستان ازمایش خون وادرار دادم که هردو پاک وسالم بود ودوروز بعد رفتم متخصص کلیه ومجاری ادرارایشان هم گفت چیز خاصی نیست دوتا قرص دادن که بهتر شدم ولی خوب نشدم قبلا روزی 10الی 12بارمیرفتم واسه ادرار الان شده 6بار در روز ولی الان مشکلم اینجاست که همیشه احساس کاذب ادرار دارم وبعضی مواقع التهاب درمثانه ولی ادرارم نه رنگش عوض شده نه ...عادی هستش قرص هایی که دارم مصرف میکنم ویسول وافلو کساسین هستش ممنون میشم راهنماییم بکنید باتشکر ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۱ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      غير از مصرف افلاكسوسين در آب گرم روزى دو بار هر بار ١٥ دقيقه بشينيد و عمل جنسى داشته باشيد و شيلف ايندومتاسين روزى يك عدد به مدت ١٠ روز
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر باسلام جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    عمل سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      منظور شما از عمل سنگ كليه چيست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    ابعادواکوی کورتیکو مدولرو کمپلکس سانترال هردوکلیه طبیعی است .توده سالید یا کیستیک داخل پارانشیم کلیه ها دیده نمیشود. اتساع خفیف در سیستم کا لکتور کلیه چپ مشهود است وقطر قدامی _خلفی لگنچه کلیه چپ(mm9)میباشد.(ریفلاکس +-UPJ
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به راديولوژي مراجعه كنيد و سيستوگرافي انجام دهيد
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من 71 سالشه و به سرطان پیشرفته کلیه مبتلا شده البته تازه متوجه شدیم .الان متاستاز کرده به ریه اش.ریه اش اب کرده بود که آبش تخلیه شده ولی کبدش خیلی بزرگ شده.شبها نمیخابه.پاهاش ورم کرده.میدونیم که خوب نمیشه ولی میخاستیم بدونیم که میشه با درمان خاصی فوتشون رو به عقب انداخت.هر دو کلیه شون کیست داره ولی کیست سمت راست یکی هستش و درشته.خیلی ممنون میشم که جوابمون رو بدین.کم و بیش فهمیدیم که ایشوت رو از به زودی از دست میدیم ولی میخاستم بدونم که راهی برای به عقب انداختش وجود داره یا نه.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بايد شيمي درماني شوند .
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    ممکنه سنگ بزرگ از کلیه به مثانه برود ؟اگه برود باید مثانه جراحی کرد؟ اگه سنگ بزرگ باشد باید عمل کرد یا می توان از روش دیگر کوچک کرد که د فع شود چه روشی؟ کلیه تق تق صدا میدهد بعضی اوقات ایا سنگ کلیه دارم؟
    15 یا 20 اندازه واسه هر دو تا سوال اول ؟


    تعداد کم چند تاست تعداد زیاد چند تاست ؟


    چند تا عمل نیاز دارد؟


    بدون عمل نمی توان سنگ بزرگ کوچک کرد؟

    برای سونو چه کار کنم قبلش تا ازمایش بهتر نشان بده?


    سونو چند دقیقه طول می کشد؟


    و همان موقع معلوم میشود؟
    سنگ شکنی با چی ؟ چقدر طول می کشد ؟با تغذیه. نمی توان کوچک کرد؟درد دارد سنگ شکنی؟
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟

    با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
    لارا سکوپی چقدر طول می کشد؟
    سنگ شکنی امواج برش می خورد شکم یا کلیه ?چگونه سنگ می شکند?
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام با سونوگرافي به مطب مراجعه كنيد.
    2. تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب بدین
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام با لاپاروسكوي بدن برش نمي خورد ، سنگ از كليه وارد مثانه شود دفع مي شود سنگ شكني با امواج هوا انجام مي شود .
    4. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
      سنگ بزرگ منظورمه دفع می شود؟
      با امواج برش نمی دهد چطوریه عمل وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام با سنگ شكن دردي وجود ندارد .
    6. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله فیلم در سایت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟