عدم خروج منی و نیامدن آب مرد بعد از رابطه جنسی

فهرست مطالب
“چرا آب من نمیاد؟” امروزه برخی از مردان با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. عدم خروج منی یا انزال ممکن است با لذت جنسی (orgasm) همراه باشد یا نباشد. این مشکل از علل نادر در ناباروری می‌‌باشد. عدم خروج منی در 1 تا 4 درصد مردان که در امور جنسی فعال هستند، دیده می‌شود.

این بیماری با برگشت منی به  داخل مثانه که علل دیگری در ایجاد آن دخالت دارد، اشتباه گرفته می شود. از علل برگشت منی به داخل مثانه، می‌توان عمل پروستات و گردن مثانه و بعضی داروها که برای درمان دارویی پروستات خوش خیم استفاده می‌شود نام برد. برای تشخیص برگشت منی به داخل مثانه می‌توان از آزمایش ادرار بعد از عمل جنسی و وجود نطفه یا اسپرم در آزمایش کمک گرفت

“نیامدن آب مرد” که در اصطلاح پزشکی به آن آنورگاسمی (Anorgasmia) یا انزال دیررس (Delayed Ejaculation) گفته می‌شود، به حالتی اطلاق می‌گردد که مرد با وجود تحریک جنسی کافی و میل جنسی طبیعی، نمی‌تواند به ارگاسم (اوج لذت جنسی) و انزال (خروج مایع منی) دست پیدا کند یا این فرآیند به شکل غیرطبیعی طولانی می‌شود. این وضعیت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به بررسی جامع آن‌ها می‌پردازیم.

عدم خروج منی

عدم خروج منی چیست؟

عدم خروج منی اگر به علت سایکولوژیک باشد، معمولا همراه با لذت جنسی (اورگاسم) نمی‌باشد. گاهی فرد مبتلا با یک زن بعد از عمل جنسی دچار عدم خروج منی می‌شود ولی با زن دیگر ممکن است این اتفاق پیش نیاید و ممکن است همین فرد بعد از انجام استمناع (خود ارضایی) منی از وی خارج شود.

در مواقعی که فرد تحت تاثیر استرس شدید است، ممکن است این حالت اتفاق افتد. عدم انزال توتال زمانی است که در هیچ وضعیتی بعد از عمل جنسی انزال صورت نمی‌گیرد.

عدم انزال وضعیتی که در بالا به آن اشاره شد، زمانی است که منی از فرد بعد از یک عمل جنسی خارج می‌شود و در هنگامی که تحت شرایط اضطراب و استرس می‌باشد، بعد از عمل جنسی منی خارج نمی‌گردد. در نوع توتال در هیچ شرایطی حتی موقع خواب انزال خارج نمی‌گردد که در اینجا سناریو مربوط به مسائل سایکولوژیکال بوده و ارتباطی به بیماری ام.اس (M.S) یا ضایعه نخاع شوکی ندارد.

علت نیامدن اب مردان

پزشکان عوامل مختلفی را شناسایی کرده اند که ممکن است بر انزال تأثیر بگذارد. این عوامل شامل موارد زیر است:

✅ بالا رفتن سن

ممکن است انزال انسان با افزایش سن از نظر قدرت و حجم کاهش یابد. پزشکان غالباً این را به سطح پایین تری از هورمونهای جنسی مرد نسبت می دهند.

✅ الکل

نوشیدن الکل ممکن است جریان خون داخل آلت تناسلی را کاهش داده و سیستم عصبی مرکزی را تحت فشار قرار دهد. این ضربه ها منجر به کاهش هیجان جنسی می شوند.

✅ آسیب عصبی

آسیب به اعصاب نخاع ، مثانه یا سایر نواحی که بر انزال تأثیر می گذارد می تواند بر جریان مایع منی تأثیر بگذارد.

✅ دیابت

مردان مبتلا به دیابت ممکن است مستعد ابتلا به مشکلات عصبی ناشی از انزال باشند.

✅شرایط پروستات

بزرگ شدن سرطان پروستات یا سرطان پروستات می تواند بر انزال تأثیر بگذارد. علاوه بر این ، افرادی که جراحی پروستات انجام داده اند ممکن است به دلیل آسیب عصبی ناشی از جراحی دچار تغییر در انزال شوند.

✅ عوامل جنسی

پوزیشنی که فرد هنگام انجام رابطه جنسی اتخاذ می کند و یک دوره کوتاه تحریک جنسی ممکن است بر شدت ارگاسم آنها تأثیر بگذارد.

علت های روحی عدم انزال

علت نیامدن اب مردان در زمینه روانی بیشتر میتواند موارد زیر باشد:

-اضطراب عملکردی (Performance Anxiety): نگرانی شدید در مورد توانایی جنسی و ترس از عدم ارضای شریک جنسی می‌تواند روند طبیعی انزال را مختل کند.

-استرس و اضطراب عمومی: استرس‌های روزمره، مشکلات کاری یا مالی، یا اضطراب‌های فراگیر می‌توانند بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارند.

-افسردگی: یکی از عوارض شایع افسردگی، کاهش میل جنسی و اختلال در ارگاسم است.

-مشکلات رابطه‌ای: تعارضات حل‌نشده با شریک جنسی، عدم صمیمیت عاطفی، یا عدم جذابیت جنسی می‌تواند منجر به این مشکل شود.

-تجربیات منفی گذشته: آسیب‌های جنسی، شرم یا احساس گناه مرتبط با فعالیت جنسی در گذشته.

-عوامل مذهبی یا اخلاقی: اعتقادات سختگیرانه مذهبی یا اخلاقی که فعالیت جنسی را گناه‌آلود می‌دانند، می‌توانند باعث بلوک روانی شوند.

-کسالت یا عادت کردن: طولانی شدن رابطه با یک شریک ثابت و عدم وجود تنوع یا هیجان می‌تواند منجر به کاهش تحریک شود.

-خودارضایی با تحریک خاص: عادت کردن به یک الگوی تحریک بسیار خاص یا شدید در خودارضایی، می‌تواند باعث شود فرد در رابطه جنسی معمولی با تحریک کمتر، به ارگاسم نرسد.

عدم خروج منی

نقش داروها در نیامدن آب مرد

برخی داروها می‌توانند به عنوان یک عارضه جانبی، باعث انزال دیررس یا آنورگاسمی شوند. این، یکی از شایع‌ترین علل فیزیکی است.

-داروهای ضد افسردگی: این داروها، از جمله پاروکستین و فلوکستین که برای درمان قطعی زود انزالی شدید استفاده می‌شوند، به دلیل مکانیسم افزایش سروتونین، می‌توانند انزال را بیش از حد به تأخیر بیندازند.

-داروهای ضد اضطراب (مانند بنزودیازپین‌ها)

-برخی داروهای فشار خون (به خصوص بتا بلاکرها)

-داروهای ضد روان‌پریشی

-برخی داروهای بزرگ شدن پروستات (آلفا بلاکرها)

نقش بیماری‌ در عدم انزال

عوامل بیولوژیکی و پزشکی نیز می‌توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند:

-بیماری‌های عصبی (Neurological Conditions): هرگونه آسیب یا بیماری که بر اعصاب مسئول کنترل انزال تأثیر بگذارد، می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

    • آسیب‌های نخاعی

    • مولتیپل اسکلروزیس (MS)

    • نوروپاتی دیابتی (آسیب عصبی ناشی از دیابت)

    • سکته مغزی

    • بیماری پارکینسون

    • آسیب‌های عصبی ناشی از جراحی‌های لگن (مانند جراحی پروستات)

-مشکلات هورمونی:

    • سطوح پایین تستوسترون (هیپوگنادیسم): تستوسترون هورمون اصلی جنسی مردانه است و کاهش آن می‌تواند میل جنسی و توانایی ارگاسم را تحت تأثیر قرار دهد.

    • مشکلات تیروئید

-بیماری‌های مزمن:

    • دیابت (به دلیل نوروپاتی)

    • بیماری‌های قلبی و عروقی

    • نارسایی کلیه یا کبد

-انسداد یا مشکلات مجاری انزال:

    • انسداد مجرای انزال (به ندرت)

    • اسپرماتوژی شدید یا پروستاتیت

-مشکلات ساختاری آلت تناسلی:

    • بیماری پیرونی (انحنای آلت تناسلی) که ممکن است تحریک را دردناک یا ناکافی کند.

  • تصویر کاربر متین پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،من چندبارمزاحم شما شدم.پسرم چهارده سالشه وهرباردرخواب جنب میشه همراه یاخونابه هستش.الان ازاول خرداد یعنی حدود سه ماه ونیم جنب نشده یااگه هم شده من متوجه نشدم چون خونی نبود ولی دوباره دیشب جنب شده همراه باخونابه .میشه راهنمایی،کنید درد نداره ولی من نگرانم تا کی باخونابه خواهد بود ضمنا هزینه بردن به دکتر واسمون مقدور نیست ایا لازمه ببرم دکتر؟الان یکسال ونیمه که جنب میشه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      خون در مني خود به خود خوب مي شود

    2. تصویر کاربر متین سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام ببخشید اقای دکتر وقتی توخواب جنب میشه بیحال میشه تاچنددقیقه علتش چیه .ضمنا تا کی همراه باخون باشه موردی نداره .نگرانم خدا خیرتون بده.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      به اورولوژيست مراجعه كنيد

    4. تصویر کاربر متین سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر حتما لازمه یافعلا صبرکنم چون شرایط اقتصادیمون خوب نیست وبیمه نداریم
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      صبر كنيد

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من شب عید امسال درد کلیه داشتم ک با مراجعه به دکتر و آزمایش متوحه سنگ 4 میلی شدم ک با دارو خداروشکر رفع شد الان یه هفته ای هر از گاهی سوزش نوک آلت داشتم و یه دو روزی درد مبهمی تو کشاله ران و زیر دلم دارم ک گاها تا بیضه و دلم هم میکشه ک یه حالت تهوع و بدی هم از امروز داشتم و کمی دارم ولی حالت تهوع دارم بیشتر . ممنون میشم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      مربوط به رشته من نمي شود

  • تصویر کاربر غلامحسین دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .وقتتون بخیر .دکتر من ۲ هفته پیش عمل جراحی توده روده بزرگ داشتم .بعد از عمل آب منی از من خارج نمیشه لطفا راهنمایی بفرمایید به چه دلیل است و ایا خوب میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      احتمالا عصب قطع شده

  • تصویر کاربر آرین دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    دکتر 21 سالمه در 2 الی 3 دقیقه ارضا میشم درمانش چیه خواهش میکنم یچی بگید بتونم30 دقیقه حد اقل نزدیکی داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      مربوط به رشته من نمي شود

  • تصویر کاربر اصغر دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    ۴۱ سال دارم.درحالت معمولی بیضه هایم آویزان هستند اما درحالت نعوظ آلتم اندازه آن خیلی کوچک میشود وبیضه ها به بالا میروند تا حتی در طرفین آلتم قرار میگیرند که با فشار دادن آنها رابه پائین میفرستم اما بلافاصله به بالا میروند.باعث خجالت در رابطه جنسی میشود.لطفا راهنمایی کنید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      يه حالت طبيعي است

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    پسری هستم متاهل و ۴۲ سالمه.
    مدت دو ساله که در اثر فتق دیسک دچار ضایعه نخاعی شدم.
    یکی از مشکلاتم عدم نعوظ و دیر انزالیه.
    با استفاده از داروی سیلدنافیل تا اندازه زیادی مشکل نعوظم برطرف شده، مثلا با نصف یک قرص ۵۰ میلی کارم راه میفته.
    مشکل اصلی من نبود احساس کافی در آلتمه، که با این که نعوظ دارم ولی تحریک نمیشم.
    البته با خودارضایی (اون هم دیدن فیلم جنسی نه حالت معمولی)انزال و ارگاسم پیدا میکنم، میخواستم بپرسم که مثل نعوظ، دیر انزالی یا تحریک بیشتر آلت درمان دارد یا خیر؟ اگر دارد باید چکار کنم؟
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      درمان ندارد

  • تصویر کاربر Jaber دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خودم مشگلی از لحاظ جنسی ندارم ولی همسرم کمبود میل جسی دارد هر وقت اقدام به رابطه میکنم با ممانعت همسرم همراه است چه کار کنم که میل جنسیشون افزایش پیدا کنه دارو یا قرصی هست که افزایش دهنده میل جنسی باشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      متخصص زنان

  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام.
    دکتر پدر بنده ۶۶ سال سن داره و دارای بزرگی پروستات هست امروز رفتیم نوار مثانه و عکس رنگی گرفتیم ولی الان دچار احتباس ادرار شده دلیل این احتباس چی میتونه باشه. ممنون میشم اگه فوری جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      بزرگي پروستات

    2. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از جواب مختصر و مفیدتون.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      تشكر

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایدین دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    باسلام:قبلا برای جنابعالی توضیح دادم که بیضه راست بنده به دلیل فتق یا هر دلیل دیگه بالا کشیده شده و قصد جراحی و فیکس شدن ان را دارم.من برای آذر ماه قصد دارم شما جراحی کنید.ایا قبل از جراحی نیاز به ویزیت میباشد؟چون بنده از کاشانم.ایا این عمل ۱۰۰درصد موفقیت امیز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      صد در صد ، ويزيت لازم است

  • تصویر کاربر صحرا دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدودا ده سال که سوزش ادرار دارم و گاهی پنیرک هایی روی لباس زیر میبینم
    داروی سیپروفلاکسین مصرف کردم تاثیری نداشت زنانی ک اب فراوان میخوردم سوزش ندارم اما وقتی اب کم بخورم سوزش دارم یا مسافرت بروم لطفا راهنمایی کنید در مان قطعی !
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      بايد مراجعه كنيد

درحال دریافت اطلاعات

خروج ترشحات به مجرا

یک جزء اصلی انزال یا خروج منی بعد از عمل جنسی، امیشن (Emission) می‌باشد که بعضی عوامل نظیر بیماری‌های اورگانیک، انسداد، بیماری روانی یا داروها باعث اختلال خروج یا امیشن می‌گردد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که مجاری خارج کننده ترشحات پروستات یا کیسه‌های منی به علت عمل جراحی پروستات با لیزر یا مادرزادی مسدود باشد.

هیچگونه ترشحی وارد مجرا نمی‌گردد که باعث انزال شود. چنانچه فردی دچار مسائل روحی- روانی باشد ممکن است ترشحات پروستات و کیسه‌های منی وارد مجرا نشود که به آن Dry Ejaculation می‌گویند. بعضی داروها که برای درمان پروستات خوش خیم در افراد استفاده می‌شود مانع خروج ترشحات پروستات، کیسه منی به داخل عدم انزال مجرا شده و در نتیجه انزال صورت نمی‌گیرد.

از بیماری‌ها می‌توان به بیماری دیابت نوع 2 اشاره کرد، که باعث پدیده فوق می‌شود. اعمال جراحی لیزر پروستات یا روش عمل دیگر پروستات (رزکسیون پروستات)، عمل جراحی سرطان بیضه و مثانه باعث انسداد داکت‌های خروجی ترشحات به مجرا شوند. بیمارانی که مبتلا به سرطان پروستات هستند و تحت درمان با هورمون می‌باشند، دچار عدم انزال می‌شوند. افراد دچار ضایع نخاعی (SCI) نیز دچار عدم انزال می‌شوند ولی اورگاسم در آن ها وجود دارد. 60 درصد افرادی که دچار ضایعات نخاعی هستند دارای انزال می‌باشند.

پیشنهاد می شود بخوانید: 10 علت اصلی انزال دردناک در مردان

انزال خشک (Dry Ejaculation) چیست؟

در این گروه افراد، ناتوانی فرد در ایجاد انزال است که می‌تواند همراه با اورگاسم باشد یا نباشد. علت اصلی آن عدم خروج ترشحات از پروستات، کیسه‌های منی و VAS به داخل مجرا می‌باشد.

این بیماری علاوه بر ناباروری مردان باعث مشکلات و اثرات منفی روحی- روانی در مرد شده و باعث استرس و مسائل عاطفی و اعتماد به نفس شود، به طوری که بعضی مردها کاملا از اعمال جنسی خودداری و جلوگیری می‌کنند.

این بیماری ثانوی بستگی به عوامل زیر دارد:

  • مهار عمل جنسی که رضایت جنسی و انزال به وجود نمی‌آید.
  • مصرف داروهای ضد افسردگی و عصبی
  • پروستاتکتومی که باعث ضایعه عصب می‌شود.
  • آسیب به رکورد- نخاعی که باعث انقباض عضلات برای خروج انزال می‌شود.

درمان عدم خروج منی

عوارض ماندن اسپرم در بیضه

لوله های مختلفی که اسپرم را حمل می کنند ممکن است به دلایل مختلف مسدود شوند، برخی از عوامل شامل: آسیب ناخواسته ناشی از جراحی، عفونت های قبلی، ضربه یا رشد غیرطبیعی مانند فیبروز کیستیک یا شرایط ارثی مشابه. انسداد می تواند در هر سطح از بیضه، در لوله هایی که بیضه را تخلیه می کنند، در اپیدیدیم، در مجاری انزال یا مجرای ادرار رخ دهد.

در بعضی از مردان، اپیدیدیم مسدود می شود و از ورود اسپرم به مجاری دفع و داخل لوله انزال جلوگیری می کند. انسداد می تواند در یک طرف یا در هر دو طرف ایجاد شود. اگر مردی از یک طرف انسداد اپیدیدمی داشته باشد ، ممکن است از تعداد اسپرم کمتری برخوردار باشد. اگر مردی از هر دو طرف انسداد اپیدیدیمی داشته باشد، منجر به آزواسپرمی (تعداد اسپرم صفر) می شود.

عدم تخلیه اسپرم یا آزاد نکردن مایع منی، معمولاً بی ضرر است، اما باز هم خطرات ناشی از آن به علت آزاد نکردن منی  بستگی دارد. برخی از انواع عملکرد جنسی می تواند باعث عدم تخلیه اسپرم  و باعث ناباروری شود.

عوارض ماندن اسپرم در بیضه

علت خالی شدن آب کمر

کاهش سطح تستوسترون یکی از علت های کم بودن مایع منی هنگام انزال است. مردان وقتی با تغییر در مقدار منی خود مواجه می شوند، این موضوع برایشان نگران کننده است. باید توجه داشته باشید ه این موضوع تاثیری در به ارگاسم رسیدن و انزال در مردان ندارد. خالی شدن آب کمر ممکن است به دلیل به دلیل کم بودن تعداد اسپرم، عوامل سبک زندگی و کمبودهای غذایی رخ دهد. البته این مشکل دلیل قطعی ندارد و بهتر است توسط متخصص اورولوژی بررسی شود.

درمان عدم خروج منی و انزال

راهکارهای درمانی متعدد برای عدم خروج منی وجود دارد ولی طبق گزارشات، درصد موفقیت درمانی قابل قبول و امیدوارکننده می‌باشد.

-تعدیل داروها: اگر داروهای خاصی عامل مشکل هستند، پزشک ممکن است دوز را تغییر دهد، دارو را قطع کند یا آن را با داروی دیگری جایگزین کند.

-روان‌درمانی و سکس‌تراپی: برای علل روانشناختی، مشاوره فردی، زوج‌درمانی و تکنیک‌های خاص سکس‌تراپی بسیار مؤثر هستند.

-درمان بیماری‌های زمینه‌ای: کنترل دیابت، بیماری‌های قلبی یا مشکلات هورمونی می‌تواند به بهبود عملکرد جنسی کمک کند.

-تغییرات سبک زندگی: کاهش مصرف الکل، ترک سیگار، مدیریت استرس و ورزش منظم.

-دارو درمانی: در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی را برای تحریک انزال تجویز کند، اما این موارد کمتر شایع هستند.

-تحریک ارتعاشی آلت (PVS) و تحریک انزال از طریق مقعد (تحریک رکتال):روش‌های درمانی تخصصی هستند که عمدتاً برای مردانی به کار می‌روند که به دلیل آسیب‌های نخاعی یا مشکلات عصبی دیگر، دچار مشکل آنورگاسمی (عدم توانایی در رسیدن به ارگاسم و انزال) هستند. این روش‌ها هدفشان “تحریک رفلکس انزال” است که در اثر آسیب عصبی دچار اختلال شده است.

۱- تحریک ارتعاشی آلت (PVS: Penile Vibratory Stimulation)

این روش شامل استفاده از یک دستگاه لرزاننده (ویبراتور) پزشکی با فرکانس و شدت مشخص است که روی سر آلت تناسلی (گلنس) اعمال می‌شود. هدف این است که با ایجاد لرزش و ارتعاش قوی، اعصاب حسی آلت تناسلی را تحریک کرده و یک رفلکس عصبی را آغاز کند که در نهایت منجر به انزال می‌شود. در افراد دچار آسیب نخاعی، مسیرهای عصبی بین مغز و محل آسیب ممکن است قطع شده باشند، اما رفلکس‌های نخاعی پایین‌تر از محل آسیب (که شامل رفلکس انزال هم می‌شود) ممکن است همچنان دست‌نخورده یا تا حدی فعال باشند. تحریک ارتعاشی شدید، این رفلکس‌های نخاعی را فعال می‌کند و باعث می‌شود بدن “به صورت ناخودآگاه” فرآیند انزال را آغاز کند، حتی اگر فرد احساس جنسی یا ارگاسم ذهنی را تجربه نکند.

 در حدود 60 درصد از مردانی که از PVS استفاده می‌کنند و کاندید مناسبی برای این روش هستند (به خصوص آنهایی که آسیب نخاعی دارند)، این روش موفقیت‌آمیز بوده و می‌تواند باعث انزال شود.

“آنهایی که ضایعه بالای T10 (مهره ی دهم ستون فقرات) دارند، شانس بهبود بالایی دارند” 

مراکز عصبی مسئول رفلکس انزال در نخاع در ناحیه کمری-خاجی (Lumbosacral) قرار دارند (معمولاً بین مهره‌های T10 تا L2). اگر آسیب نخاعی بالاتر از این مراکز (مثلاً در T10 یا بالاتر) باشد، به این معنی است که ارتباط بین مغز و این مراکز ممکن است قطع شده باشد، اما خود مراکز و مسیرهای عصبی زیرین (که رفلکس انزال را کنترل می‌کنند) ممکن است دست‌نخورده باقی مانده باشند. در نتیجه، تحریک مستقیم این مراکز از طریق PVS می‌تواند رفلکس انزال را آغاز کند. اگر آسیب در سطوح پایین‌تر (مثلاً زیر T10 و در ناحیه کمری-خاجی) باشد، ممکن است خود مراکز رفلکس انزال نیز آسیب دیده باشند و شانس موفقیت PVS کمتر شود.

۲- تحریک انزال از طریق مقعد (تحریک رکتال)

این روش که به آن الکترو-انزال (Electroejaculation) نیز گفته می‌شود، یک روش تهاجمی‌تر است که تحت بیهوشی یا بی‌حسی انجام می‌شود. در این روش، یک پروب (ابزار میله‌ای شکل) مخصوص که جریان الکتریکی ملایم و کنترل‌شده‌ای تولید می‌کند، از طریق مقعد وارد رکتوم (راست روده) می‌شود. این پروب در نزدیکی غده پروستات و کیسه‌های منی قرار می‌گیرد و با اعمال جریان الکتریکی، اعصاب سمپاتیک مسئول انزال را تحریک می‌کند.

اعصاب سمپاتیک نقش کلیدی در فرآیند انزال دارند. با اعمال مستقیم جریان الکتریکی به این اعصاب از طریق دیواره رکتوم، یک تحریک قوی ایجاد می‌شود که می‌تواند رفلکس انزال را در افرادی که آسیب عصبی دارند، آغاز کند. این روش معمولاً در شرایطی استفاده می‌شود که PVS مؤثر نبوده یا در آسیب‌های عصبی خاص که تحریک الکتریکی مستقیم اعصاب سمپاتیک کارآمدتر است.

محدودیت‌ها و عوارض:

  • یک روش تهاجمی است و نیاز به بیهوشی یا بی‌حسی دارد.

  • می‌تواند دردناک باشد (اگر بیهوشی کافی نباشد).

  • خطر آسیب به بافت‌های اطراف رکتوم و پروستات وجود دارد.

  • می‌تواند باعث انزال رتروگراد (برگشت اسپرم به مثانه) شود.

عوارض جلوگیری از انزال

به یاد داشته باشید که جلوگیری از انزال میتواند برای پروستات ضرر داشته باشد زیرا پروستات در تولید مایع منی نقشی اساسی دارد. هیچ مدرکی نشان نمی دهد که انسداد اسپرم می تواند باعث آسیب یا عوارض جانبی منفی شود. اسپرم اگر تخلیه نشود برای بدن مضر نیست. بدن اسپرم هایی را که از طریق انزال خارج نمی شوند دوباره جذب می کند. این هیچ عارضه جانبی در میل جنسی یا باروری ندارد.

با این حال، ممکن است عوارض جانبی احتمالی در افرادی که هنگام تحریک جنسی، انزال را به تأخیر می اندازند یا از آن اجتناب می کنند، وجود داشته باشد.

عوارض جلوگیری از انزال می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • لذت جنسی شما و همسرتان را کاهش داده است
  • ایجاد استرس یا اضطراب در مورد عملکرد جنسی
  • مشکلات زناشویی یا روابط به دلیل زندگی نامناسب جنسی
  • ناتوانی در باردار شدن شریک زندگی خود (ناباروری مردان)

کلینیک فوق تخصصی درمان ناتوانی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر متین پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،من چندبارمزاحم شما شدم.پسرم چهارده سالشه وهرباردرخواب جنب میشه همراه یاخونابه هستش.الان ازاول خرداد یعنی حدود سه ماه ونیم جنب نشده یااگه هم شده من متوجه نشدم چون خونی نبود ولی دوباره دیشب جنب شده همراه باخونابه .میشه راهنمایی،کنید درد نداره ولی من نگرانم تا کی باخونابه خواهد بود ضمنا هزینه بردن به دکتر واسمون مقدور نیست ایا لازمه ببرم دکتر؟الان یکسال ونیمه که جنب میشه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      خون در مني خود به خود خوب مي شود

    2. تصویر کاربر متین سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام ببخشید اقای دکتر وقتی توخواب جنب میشه بیحال میشه تاچنددقیقه علتش چیه .ضمنا تا کی همراه باخون باشه موردی نداره .نگرانم خدا خیرتون بده.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      به اورولوژيست مراجعه كنيد

    4. تصویر کاربر متین سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر حتما لازمه یافعلا صبرکنم چون شرایط اقتصادیمون خوب نیست وبیمه نداریم
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      صبر كنيد

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من شب عید امسال درد کلیه داشتم ک با مراجعه به دکتر و آزمایش متوحه سنگ 4 میلی شدم ک با دارو خداروشکر رفع شد الان یه هفته ای هر از گاهی سوزش نوک آلت داشتم و یه دو روزی درد مبهمی تو کشاله ران و زیر دلم دارم ک گاها تا بیضه و دلم هم میکشه ک یه حالت تهوع و بدی هم از امروز داشتم و کمی دارم ولی حالت تهوع دارم بیشتر . ممنون میشم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      مربوط به رشته من نمي شود

  • تصویر کاربر غلامحسین دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .وقتتون بخیر .دکتر من ۲ هفته پیش عمل جراحی توده روده بزرگ داشتم .بعد از عمل آب منی از من خارج نمیشه لطفا راهنمایی بفرمایید به چه دلیل است و ایا خوب میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      احتمالا عصب قطع شده

  • تصویر کاربر آرین دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    دکتر 21 سالمه در 2 الی 3 دقیقه ارضا میشم درمانش چیه خواهش میکنم یچی بگید بتونم30 دقیقه حد اقل نزدیکی داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      مربوط به رشته من نمي شود

  • تصویر کاربر اصغر دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    ۴۱ سال دارم.درحالت معمولی بیضه هایم آویزان هستند اما درحالت نعوظ آلتم اندازه آن خیلی کوچک میشود وبیضه ها به بالا میروند تا حتی در طرفین آلتم قرار میگیرند که با فشار دادن آنها رابه پائین میفرستم اما بلافاصله به بالا میروند.باعث خجالت در رابطه جنسی میشود.لطفا راهنمایی کنید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      يه حالت طبيعي است

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    پسری هستم متاهل و ۴۲ سالمه.
    مدت دو ساله که در اثر فتق دیسک دچار ضایعه نخاعی شدم.
    یکی از مشکلاتم عدم نعوظ و دیر انزالیه.
    با استفاده از داروی سیلدنافیل تا اندازه زیادی مشکل نعوظم برطرف شده، مثلا با نصف یک قرص ۵۰ میلی کارم راه میفته.
    مشکل اصلی من نبود احساس کافی در آلتمه، که با این که نعوظ دارم ولی تحریک نمیشم.
    البته با خودارضایی (اون هم دیدن فیلم جنسی نه حالت معمولی)انزال و ارگاسم پیدا میکنم، میخواستم بپرسم که مثل نعوظ، دیر انزالی یا تحریک بیشتر آلت درمان دارد یا خیر؟ اگر دارد باید چکار کنم؟
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      درمان ندارد

  • تصویر کاربر Jaber دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خودم مشگلی از لحاظ جنسی ندارم ولی همسرم کمبود میل جسی دارد هر وقت اقدام به رابطه میکنم با ممانعت همسرم همراه است چه کار کنم که میل جنسیشون افزایش پیدا کنه دارو یا قرصی هست که افزایش دهنده میل جنسی باشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      متخصص زنان

  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام.
    دکتر پدر بنده ۶۶ سال سن داره و دارای بزرگی پروستات هست امروز رفتیم نوار مثانه و عکس رنگی گرفتیم ولی الان دچار احتباس ادرار شده دلیل این احتباس چی میتونه باشه. ممنون میشم اگه فوری جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      بزرگي پروستات

    2. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از جواب مختصر و مفیدتون.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      تشكر

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایدین دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    باسلام:قبلا برای جنابعالی توضیح دادم که بیضه راست بنده به دلیل فتق یا هر دلیل دیگه بالا کشیده شده و قصد جراحی و فیکس شدن ان را دارم.من برای آذر ماه قصد دارم شما جراحی کنید.ایا قبل از جراحی نیاز به ویزیت میباشد؟چون بنده از کاشانم.ایا این عمل ۱۰۰درصد موفقیت امیز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      صد در صد ، ويزيت لازم است

  • تصویر کاربر صحرا دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدودا ده سال که سوزش ادرار دارم و گاهی پنیرک هایی روی لباس زیر میبینم
    داروی سیپروفلاکسین مصرف کردم تاثیری نداشت زنانی ک اب فراوان میخوردم سوزش ندارم اما وقتی اب کم بخورم سوزش دارم یا مسافرت بروم لطفا راهنمایی کنید در مان قطعی !
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      بايد مراجعه كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهرام شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام بر شما . من 50 سالمه و پدر 2 فرزند هستم زندگی نرمال و مطلوبی دارم . جوانی و نوجوانی پر شر و شور و خیلی پر استرس جنسی و سکسی رو پشت سر گذاشتم . خیلی زود با سکس و ارضا شدن اشنا شدم و با خودم زیاد ور میرفتم . ولی با هیچ زنی سکس و دخول نداشتم . اینک در این سن از سکس و ارضا شدن با همسرم نگران و زده میشم برای اثرات خیلی بد تا حدود 48 ساعت پس از ارضا شدن. چشمام قرمز و خسته است و از گردن به بالا احساس سر درد و ناراحتی میکنم.تخم چشم ها و ناحیه پشت انها درد ها خفیف و طولانل داره .نمی دونم اینا طبیعی و مربوط به سنم هست یا شاید افراط در ارضا شدن در جوانی . یا ..... لطفا ذاهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      در طبابت چندین ساله ام چنین موردی نداشته ام . به مطب مراجعه کنید جهت انجام سیستوسکوپی برای دیدن مجرا و پروستات
  • تصویر کاربر آرمان یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام، ببخشید وقتتونو گرفتم،راه هایی که برای احتقانی پروستات گفتید من خانواده ام نمی دونن من 17 سالمه نمی تونم هر روز تو آب گرم بنشینم و اون شیاف و می تونم بدون مجوز دکتر از داروخانه بگیرم و فقط این و مصرف کنم و تندی نخورم و زود ادرا کنم درست می شم خواهشا کمک کم کنین من محصلم چون خستگی و سر درد میاره اصلا تمرکز ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اشكال نداره ولى بقيه موارد را انجام بديد
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام.اگر بعد از عمل انحراف آلت مشکل عدم نعوظ بوجود بیاید آیا قابل تصحیح و درمان هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بله هست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمداشرفی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    سلام:18سال دارم ولی تا کنون منی ازمن خارج نشده آیا طبیعی می باشد اگه نه بفرمایید علت چیست وچکار بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      طبيعى است و بستگى به احساس جنسى شما دارد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1928 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر همسر من آقای 69 ساله ورزشکار سالم با تغذیه خوب هستند اما مشکل راست نشدن آلت تناسلی دارند مشکل فشار خون هم دارند کم هم استرسی به دکتر مراجعه نمیکنند چاره چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      مال عوارض داروي فشار است
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 664 مشاهده پرسش
    آيا زوجين مبتلا به زگيل تناسلي مي توانند اقدام به باروري کنند؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بله اين بيماري خطري براي بارداري ندارد و به نوزاد هم منتقل نمي شود.
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1800 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من امروز بعد از سونوگرافی متوجه شدم بالای بیضه چپم فتق دارم میخواستم بپرسم آیا میشه این فتق رو همزمان با واریکوسل عمل کرد ? هزینه آن چقدر میشود?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بله حدود ٦/٧ ميليون كل زينه جراج ارولوژلوژى و بيمارستان است
  • تصویر کاربر رسائی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 667 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    جهت درمان ضعف عضلات کف لگن چه باید کرد؟ آیا بجز انجام ورزش کگل درمان های دیگری هست؟ اصلا آیا ورزش کگل مورد تایید شما و علم پزشکی هست؟ برای درمان به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟
    تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      ورزش کگل عبارتست از تقویت عضلات پرینه که بهترین روش درمانی برای بی اختیاری نوع استرس در زنان ومردان در سنین بالا می باشد و در سنین جوانی هیچ نوع ارزشی ندارد و دیگری ورزش عضلات کف لگن بوسیله جریان الکتریسیته و فیزیوتراپی می باشد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
قاتل زود انزالی

قاتل زود انزالی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ راهنمای جامع

مرکز درمان ناتوانی جنسی مردان

کلینیک درمان ناتوانی در تهران با مشاوره رایگان جنسی

زود ارضا شدن

چرا شوهرم زود ارضا میشه؟ پاسخ به کاربران نی نی سایت