درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.


سرطان کلیه چیست؟

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند(معمولا پنجاه و هفتاد ساله). در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید.

محققین به طور قطع نمی دانند سرطان کلیه به چه علت به وجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچ کس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه (قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند و به طرف میزراه به جلو میراند) به وجود می آید، کاملا با سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به آن ریسک فاکتور می گویند.

داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعد کننده ابتلا به این بیماری

1- استعمال دخانیات

2- چاقی بیش از حد

3- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

4- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

5-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

علت درد کلیه هنگام برخاستن از خواب چیست؟

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما را مورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

  • چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟
  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی یا همان متاستاز کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

1- سی تی اسکن

2- عکس سینه

3- MRI شکم

4- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

شیمی درمانی سرطان کلیه

دارو درمانی های هدف مند بر ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این ناهنجاری ها، دارو درمانی هدف مند می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود. پزشک شما ممکن است دستور آزمایش سلول های سرطانی شما را تجویز کند تا ببیند کدام داروهای هدف مند به احتمال زیاد موثر واقع خواهند شد.

پرتودرمانی

در پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی با منابعی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. از پرتو درمانی گاها برای کنترل یا کاهش علائم سرطان کلیوی که در دیگر مناطق بدن مانند استخوان ها و مغز گسترش یافته است استفاده می شود.

پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

انجام اقداماتی برای بهبود و ارتقا سلامتی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، سعی کنید:

1- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

اگر سیگار می کشید، حتما ترک کنید. گزینه های بسیاری برای ترک سیگار و دیگر محصولات دخانیاتی وجود دارد، از جمله برنامه های حمایتی، انواع داروها و استفاده از محصولات جایگزین نیکوتین.

به پزشک خود بگویید که قصد ترک کردن استعمال دخانیات را دارید و گزینه های موجود برای این کار را با هم مورد بررسی قرار دهید.

2- وزن سالم و ایده آل خود را حفظ کنید.

برای به دست آوردن و حفظ یک وزن سالم و ایده آل  تلاش کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، تعداد کالری ای که هر روز مصرف می کنید را کاهش دهید و سعی کنید بیشتر روزهای هفته از نظر جسمی فعال باشید. از پزشک خود در مورد سایر راهکارهای کاهش وزن و حفظ وزن ایده آل پرس و جو کنید تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهد.

3- کنترل کردن فشار خون بالا

در قرار ملاقات بعدی حتما از پزشک خود بخواهید تا فشار خون شما را بررسی کند. اگر فشار خون شما بالا بود، می توانید در مورد گزینه های چگونگی کاهش فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در برخی از موارد ممکن است برای کاهش فشار خون، فرد نیاز به مصرف دارو داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین گزینه با پزشک خود مشورت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    باسلام. بیمار اقا 31 ساله هست که بدون هیچ نشانه ای یا بیماری یا بستری دچار از دست دادن کلیه ها شده وهفته ای 3 بار در هفته دیالیز میشه. حدود یک ماه قبل سر درد معمولی میشه فشار میگیریم میبینیم فشار 20 شده رفتیم ازمایش کراتین 14 و اوره 323 شده. بستری شده و سونوگرافی شده که کلیه ها کوچک شده و بافتهای کلیه اسیب دیدند. حال اینکه با کوچک شدن کلیه ها و ازبین رفتن بافتها امکان پیوند کلیه وجود داره؟ واینکه دلیل این بیماری از چی بوده؟ ممنون میشم راهنمایی نمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      امكان پيوند وجود دارد و علت احتمالا مادرزادي است
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    باسلام,۳۷ساله هستم,حدود۱۰ساله دفع ادرارخوبی ندارم,عفونت ندارم,پروستاتم رودکترمعاینه کرده گفت خوبه نوارمثانه گرفتم۴۰۰تا۵۰۰میلی میمونه وبعد گردنه مثانه ام راچاک زدحالابعدازیکماه فرقی نکرده,اول ادراربافشارمتوسط میادوقطع میشه بعددوتاسه مرحله بایدزورخیلی زیادی بزنم تابقیه دفع بشه ودراخرهم استبراخیلی زیادبایدانجام بدم عکس هم ازمجراگرفتم خوب بود,نعوذضعیفی دارم وزودانزال ,تشکرازراهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      نوار مثانه بگيريد شايد فلج مثانه باشد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام. آقای دکتر بنده 36 ساله ام و آزمایش دادم و نتیجه کراتینین 1/4، اوره خون 31 و اسید اوریک8/5اعلام شده است. ضمناً قند ناشتا 101 و تری گلیسیریدم 213 هستش خواستم از خدمتتون بپرسم که آیا عملکرد کلیه پایین اومده یا نه؟ و اینکه خدمتتون برسم ؟
    از راهنماییهای و دستورات ارزشمند جنابعالی کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      عملكرد كليه كاملا طبيعي است
  • تصویر کاربر محمدجوادب پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام دکترچندسالیستکه مشکل کلیه دارم- سن 67-دفع ادرارم در پایان بصورت قطره ای و طولانی میشود کراتین 1/97 و اوره57 وFBS123-PSA1/5-میباشد دکتر کلیه قرص رناژل و نفروویت تجویز کرده و از سونوگرفیها مشخص شده که کلیه ها کوچک شده اند و داخلکلیه چپ کیست وجود دارد خواهشمند است راهنمایی فرمایید با تشکر(در ضمن وزن اینجانب75وقد175میباشد)
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      شبي يك عدد كپسول أمنيك ميل كنيد و مصرف كم نمك وگوشت
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    سوالم اینه که بنده دوتا کیست کلیه یکی پاراپلویس با سایز 14mmو یکی هم کورتیکال با سایز38mmدرپل تحتانی کلیه چپم دارم به دکترای شهرمون اعتماد ندارم لطف میکنید راهنماییم کنید .این نوع کیستها با این سایزها خطرناکه؟روش پیشگیری از بزرگتر شدن یا درمان چیه؟ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      هيچ خطري ندارد هر سه ماه سونوگرافي كليه انجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رامین چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من 32 سالمه کراتین خون من تو آزمایش های چند ماهه عدد 1/7 نشون میده آیا خطرناک هستش؟
    اینو هم بگم که اسید اوریک خون هم بالا بود که با مصرف قرص اومده پایین
    الان نگران کراتین هستم
    آیا عدد 1/7 خطرناک هستش
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      خطرناك نيست ولي گوشت و نمك را كم خوره شود
  • تصویر کاربر هاشم چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.خسته نباشید .فردی هستم(آقا)که به طور اتفاقی آزمایش دادم.با تشخیص دکتر کراتینینم 1.2 است.گفتند لب مرزی .نگران شدم لطفاً بگید خطرناکه یا نه؟درمانش چیه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      هيچ مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر ترانه پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، آقای دکتر پدرم 89 سال سن دارند ، میزان کراتینین ایشان 1.3 و اوره ایشان 80 است . در ضمن ایشان دچار بزرگی پروستات هم هستند .در ضمن فشار خونچربی وآنزیمهای کبدی وقند خون در دامنه مطلوب میباشد .آیا کلیه های ایشان با توجه به سنشان دچار مشل است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      كراتينين نشانه كار كليه مي باشد كه كراتينين ايشان طبيعي است
  • تصویر کاربر مهرناز دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1651 مشاهده پرسش
    سلام
    ممنون از پاسختون
    دکتر پدرم چند وقت قبل به مدت 3 روز قرص های ادرار آور رو قطع کرد و ورم پاها و بدنش بسیار زیاد شد به همین دلیل مجددا مصرف قرص ها رو شروع کرد، با این تفاسیر باز هم نظرتون اینه که قرص های ادرار آور قطع بشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      علت ورم چيست اگر بيماري كليوي دارند حتما بايد مصرف كنند
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    يك كيست به قطر١٨mm در پارانشيم تحتاني كليه چپ ايا خطرناكه يا قابل معالجه هست ممنون ميشم واضح جوابمو بدين
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      خطر ندارد درمان هم لازم نيست
    2. تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام و خسته نباشيد ممنون كه جواب سوالمو دادين
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      خواهش مي كنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر