درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.


سرطان کلیه چیست؟

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند(معمولا پنجاه و هفتاد ساله). در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید.

محققین به طور قطع نمی دانند سرطان کلیه به چه علت به وجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچ کس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه (قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند و به طرف میزراه به جلو میراند) به وجود می آید، کاملا با سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به آن ریسک فاکتور می گویند.

داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعد کننده ابتلا به این بیماری

1- استعمال دخانیات

2- چاقی بیش از حد

3- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

4- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

5-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

علت درد کلیه هنگام برخاستن از خواب چیست؟

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما را مورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

  • چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟
  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی یا همان متاستاز کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

1- سی تی اسکن

2- عکس سینه

3- MRI شکم

4- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

شیمی درمانی سرطان کلیه

دارو درمانی های هدف مند بر ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این ناهنجاری ها، دارو درمانی هدف مند می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود. پزشک شما ممکن است دستور آزمایش سلول های سرطانی شما را تجویز کند تا ببیند کدام داروهای هدف مند به احتمال زیاد موثر واقع خواهند شد.

پرتودرمانی

در پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی با منابعی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. از پرتو درمانی گاها برای کنترل یا کاهش علائم سرطان کلیوی که در دیگر مناطق بدن مانند استخوان ها و مغز گسترش یافته است استفاده می شود.

پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

انجام اقداماتی برای بهبود و ارتقا سلامتی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، سعی کنید:

1- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

اگر سیگار می کشید، حتما ترک کنید. گزینه های بسیاری برای ترک سیگار و دیگر محصولات دخانیاتی وجود دارد، از جمله برنامه های حمایتی، انواع داروها و استفاده از محصولات جایگزین نیکوتین.

به پزشک خود بگویید که قصد ترک کردن استعمال دخانیات را دارید و گزینه های موجود برای این کار را با هم مورد بررسی قرار دهید.

2- وزن سالم و ایده آل خود را حفظ کنید.

برای به دست آوردن و حفظ یک وزن سالم و ایده آل  تلاش کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، تعداد کالری ای که هر روز مصرف می کنید را کاهش دهید و سعی کنید بیشتر روزهای هفته از نظر جسمی فعال باشید. از پزشک خود در مورد سایر راهکارهای کاهش وزن و حفظ وزن ایده آل پرس و جو کنید تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهد.

3- کنترل کردن فشار خون بالا

در قرار ملاقات بعدی حتما از پزشک خود بخواهید تا فشار خون شما را بررسی کند. اگر فشار خون شما بالا بود، می توانید در مورد گزینه های چگونگی کاهش فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در برخی از موارد ممکن است برای کاهش فشار خون، فرد نیاز به مصرف دارو داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین گزینه با پزشک خود مشورت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر
    جناب دکتر پدر بنده در حال حاضر 62 ساله است و 16 سال قبل کلیه هاش از کار افتاده و بعد از سه ماه دیالیز در مازندران پیوند شده است تا یک ماه قبل با مصرف داروهای روزانه مخصوص که همه پیوند کلیه ها مصرف میکنن استفاده کرده و میکنه و خدارو شکر همه چیز خوب و پدرم مثل همه آدم ها زندگیشو میکرده البته بعد عمل پیوند همه نکات را رعایت کردیم و در طول این 16 سال تو تغذیه و اینکه خدایی نکرده سرمایی نخوره همه چی رو رعایت کردیم .ولی الان سه ماه پشت هم کراتینش 4.1 شده و اوره اش هم بالا رفته و دکترش فرموده تا 10 روز دیگه صبر کنه اگر حالش بهم خورده باید بره برا دیالیز
    سوال من اینه که برا پایین اومدن کراتین پدرم غذای خاصی یا دارویی مصرف کنه چون پدرم خیلی اذیت شده و میشه و از نظر روحی بهم ریخته شده و ما هم بهم ریخته ایم
    جناب دکتر اگر راهی است خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید مارا
    منتظر جواب پیام شما هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      راهي نيست

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    من آزمایش اوره و کراتین دادم
    اوره 40
    کراتین 1.2
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      طبيعي است

  • تصویر کاربر ابوالفضل یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2157 مشاهده پرسش
    سلام درود خسته نباشید اقای دکتر من از دوران بلوغ جوانی دفع پروتین داشتم همرا با خاکستری شدن ادرار بعد از تشخیص بیماری اژی انفرباتی و فشار خون الان بعد از 8 سال کراتینم به 2 وادرار قرمز رنگی دارم متخصص کلیوی من نا امید کرده و به گفته انان 4 سال بیشتر تاخمین کارکرد کلیه برایم زدن و واقعا روح روانم بهم ریخته و دلم میخواد ازدواج کنم ولی از پیش امد مریضم نمیتوانم پا پیش بزارم و تنها دارویی که مصرف میکنم لوزار و کورتون هست و اصلا نمیتوانم هیچ مسکنی استفاده منم اقای دکتر میخواستم بدون راه درمانی وجو دارد یا باید صبر کن تا کلیه ام از کار بیوفته و پیوند کنم ممنون میشم راه درمانی برایم پیدا کنید حتی نمونه برداری هم انجام دادم
    انشالله خدواند هیچ مریضیو بدن درمان نزار
    1. تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
      چرا جواب نمیدیم
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      نگران نباشيد كراتينين ٢ زياد بالا نيست و شانس بيبودي شما زياد مي باشد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر mahsa یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1220 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر؛در زمان تخمک گذاری ادرارم کدر میشود و در مجاری ادرار احساس تیر کشیدن دارم اما سوزش نیست و ادرار بوی تند نمیدهد ۴ سال است عفونت مثانه دارم که با یک دوره انتی بیوتیک بر طرف میشد در حال حاضر ۳ ماه است روی انتی بیوتیک پروفیلاکسی هستم.علایم عفونت ادراری ندارم و با خوردن زیاد اب کدر بودن ادرار بر طرف میشود بعد از تخمک گذاری کدر بودن ادرار بر طرف میشود اما گاهی حس تیر کشیدن در مجرا دارم گاهی اوقات تکرر ادرار و همیشه اخر ادرار کامل تخلیه نمیشود و برای تخلیه اخر ادرار زور میزنم.این علایم بعد از عفونت حاد مثانه که با خون ریزی شدید همراه بود که بدون ادرار از مجرا خون خارج میشد برای من ایجاد شد و ۱۰ ماه است بر طرف نشده.ایا مثانه و مجرا در اثر عفونت شدید اسیب دیده است ؟
    ۱ماه از امنیک 0/4استفاده کردم اما باز هم اخر ادرار تخلیه نمیشد و زور میزدم اول ادرار خوب تخلیه میشود اما اخر ادرار نیاز به زور زدن هست و همیشه مقداری ادرار باقی میماند.
    لطفا راهنمایی بفرماید برای تخلیه کامل مثانه و بر طرف شدن عفونت برای همیشه چه روشی انجام.
    به نطر شما کدر بودن ادرار و تیر کشیدن مجرا در زمان تخمک گذاری طبیعی هست؟
    مشکلات من؛ علایم چه بیماری است .ایا تنگی مجرا دارم ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ابتدا سونوگرافي مثانه پر وخالي انجام دهيد تا مقدار ادرار باقيمانده در مثانه مشخص شود و سپس سيستوسكوپي كنيد تا اگر مجرا تنگ باشد باز گردد و ادرار كدر در زمان تخمك گذاري را اولين بار است كه مي شنموم
  • تصویر کاربر Roni یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام.من سه ماه پيش ازمايش خون دادم و اوره ٦٦ و كراتينين ام ١.٢ بود بعد دوماه دوباره ازمايش دادم اوره ٦٤ و كراتينين ام ١.١ و اين ماه اوره ٤٥ و كراتينين ام ١.١ شده.
    من ي بندساز هستم با سن ١٨ ب نظرتون ميتونم دوباره مصرف مكمل هاي ورزشي شروع كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      أزمايشات شما هر سه مورد طبيعي بود ولي در خصوص مصرف مكمل احتياط كنيد
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر.طی آزمایشی که دادم کراتینین خونم 1.6 بود و مشکل دفع ادرار دارم که ادرار بصورت بریده و کم حجم خارج میشود.همچنین احساس تیر کشیدن و ضربان در کلیه ها دارم.بازگشت ادرار هم دارم.تشخیص شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      شبي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد و نگران گراتينين نباشيد
  • تصویر کاربر فرشید دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    من تقریبا طی 4 سال اخیر که مرتب آزمایش دادم سطح کراتینین بین 1.4 تا 1.5 بوده یکبار هم 1.2 بود و اوره هم همیشه بین 24 تا 38 بوده.در آزمایش اخیر سطح کراتینین 1.5 و اوره 48 بود البته من در 2 ماه گذشته بعد تمرین باشگاه 3روز در هفته هر بار 5 گرم کراتینین مصرف میکنم. بیشترم پروتئین میخورم بعد از تمرین. می تونید بگید این قضیه نرمال هست یا باید اقدامی انجام بدم؟ من البته سال گذشته سونوگرافی کلیه مثانه پروستات انجام دادم و همه چیز طبیعی بود هیچ مورد خاصی نداشت.
    1. تصویر کاربر فرشید دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      من آزمایش ادرارم منفی بود در همه موارد و چیزی در ادرارم نبود.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      مصرف كراتينين خودك را كاهش دهيد و نگران نباشيد چون زياد بالا نيست
    3. تصویر کاربر فرشید دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسختون، اوره چطور روی ۴۸ هست لازم نیست داروی خاصی مصرف کنم. و اینکه توصیه شما این هست که مکمل کراتینین رو بعد تمرین بخورم با قطع کنم؟ مصرف پروتئین چطور؟ راستی من ۳۱سالم هست.
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      مصرف پروتئين ر كم كنيد و بعد از ورزش
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر م جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام..اقای دکترمن۲۳سالمه وزنم‌نود قدم صدو هشتاد..دوسال پیش ازمایش ادرار دادم ک یه پلاس پروتئین دفع میکردم و کراتینین خونم ۱.۱بودو اوره خونم ۳۲ و فشارمم بالابود که بهم لزارتان داده شد باز ازمایش ادراردادم دیگه پروتئین دفع نمیکردم..قرصارو قطع کردم..دوسال و نیم گذشت تا هفته پیش که بازرفتم دکتر فشارم بالابود ازمایش خون دادم کراتینینم ۱.۴۵و bun20 پروتئینم یه پلاس دفع میکردم ازمایش ادرار۲۴ساعته دادم دفع کراتینین۱۸۰۰که نرمالش ۱۰۰۰تا۲۰۰۰بود و دفع پروتئین ۱۴۰بود ک نرمالش و زده بودتا ۱۵۰..چندروز از نمک وگوشت دوری کردم فشارخونم نرمال شد..الان من باید چکارکنم با کنترل و رژیم غذایی و ورزش خوب میشم؟
    1. تصویر کاربر م پنجشنبه ۱۰ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      ببخشید اسیداوریک و‌جا انداختم کراتینینم۱.۴۵اسیداوریک۷.۸بی یوان۲۰
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      اسيد اوريك بيازي به درمان ندارد و ورزش مصرف نمك بيشتر از ٤ گرم بيشتر نباشد و مصرف گوشت را هم رعايت كنيد
    3. تصویر کاربر م جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      اقای دکتر گوشت هفته ای ی باربخورم اشکال نداره؟
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      خير اشكالي ندارد بسيار عالي است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سلام چهارشنبه ۹ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 939 مشاهده پرسش
    با عرض خسته نباشید و تشکر بابت زحمتهایی که میکشید.مشکل که در رابطه باهاش مزاحمتون شدم مربوط میشه به همسر بنده.ایشون الان 15 روزه که زایمان کردن.در دوران بارداری به علت دیابت بارداری روزانه حدودا 120 واحد انسولین تزریق میکردن به همراه قرص میتفورمین.الان بعد از وضع حمل به شدت دچار ورم پا شدن که بعد از یک هفته کلا از بین رفت ولی کراتین و اوره و اسید اوریک ایشون بالا رفته.با اجازتون من آزمایش های متعددی که در این 15 روز انجام دتدیم رو خدمتتون میفرستم.امروز دوباره تجدید آزمایش دادیم.لازم بذکر هستش یک فقره سونو از کلیه هم انجان دادیم که اونم واستون ارسال میکنم.ممنون میشم مطالعه فرمایید.سپاس به خاطر زحمات اینا اولین آزمایشات بودن اینا سری دوم آزمایشات بودن اینم نتیجه سونو هستش امروز هم مجددا آزمایش دادیم که خدمتتون ارسال میکنم.در ضمن آقای دکتر خانم در دوره بارداری از آسپرین تزریقی هم بصورت زیر جلدی استفاده میکرد.که پس از زایمان کلا استفاده از زیرجلدی آسپرین و انسولین رو گذاشته کنار و با نظر دکتش فقط قرص متفورمین استفاده میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۹ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سونوگرافي فقط ارسال شده كه نشان مي دهد كليه خوب كار نمي كند
  • تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۳ سالمه ۵ ساله کراتینین کلیه م ۲ هستش بدون تغییر و فشار خونم هم ۱۰ هستش تغییری نداشته اندازه کلیه هام ۹۷ میملیمتر هستش خواستم بدونم همینجوری باقی میمونه کلیه هام ؟ خیلی نگرانم تورو خدا جوابمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر از خوردن زياد گوشت و نمك خوداري كنيد بله همين مقدار ميماند
    2. تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      افای دکتر خیلی ممنون که جواب دادید فقط تو سایتتون خوندم که نارسایی کلیه منجر به اختلال جنسی میشه ولی من در این مورد احساس نکردم که مشکلی
      دارم آیا امکان دارد در آینده مشکلی داشته باشم؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      اگر رژيم غذاي مناسبي داشته باشيد در آينده هيچ مشكلي نخواهيد داشت
    4. تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      خیلی ممنون آقای دکتر بزرگوار
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      خواهش مي كنم تشكر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر