بهترین دارو برای درمان عفونت ادراری در زنان چیست؟

عفونت ادراری در زنان یک وضعیت نسبتا شایع برای آنهاست. در این مقاله در رابطه با قرص عفونت ادراری زنان صحبت شده است با ما همراه باشید. به نظر شما بهترین دارو برای درمان عفونت ادراری در زنان چیست؟

نکته: در این مقاله سعی شده است فقط نام داروها آورده شود؛ پس جایگزینی برای تجویز پزشک نمی شود.

اگر تا به حال دستشویی رفتن مکرر همراه با درد و سوزش ادرار را تجربه کرده اید، احتمالاً شما مبتلا به عفونت دستگاه ادراری (UTI) هستید. 

عفونت ادراری یکی از شایع ترین نوع عفونت ها می باشد که به سبب آن سالانه بیش از 10 میلیون نفر به مراکز درمانی مراجعه می کنند. تقریباً 40% از خانم ها، گاهی اوقات دچار عفونت ادراری می شوند و شایع ترین نوع عفونت در خانم ها می باشد. 

عفونت دستگاه ادراری (UTI) می تواند هر جایی از دستگاه ادراری روی دهد، که شامل کلیه ها (عضوی از بدن که خون را برای تولید ادرار ، تصفیه می کند)، حالب یا میزنای (لوله هایی که ادرار را از هر دو کلیه به مثانه می فرستند) ، مثانه (ادرار را ذخیره می کند)، و پیشابراه یا مجرای ادرار (لوله ای که ادرار از از مثانه به خارج از بدن تخلیه می کند) می باشد. 

اکثر عفونت های دستگاه ادراری در مثانه و مجرای ادرار (پیشابراه) رخ می دهند. علائم رایج شامل نیاز مکرر به ادرار، سوزش در هنگام ادرار کردن و درد در ناحیه پایین شکم می باشد.

انواع مختلفی از عفونت های دستگاه ادراری بر اساس محل باکتری وجود دارد. عفونت دستگاه ادراری تحتانی در زمانی رخ می دهد که باکتری وارد مجرای ادرار شده و در مثانه رسوب کرده است. به این حالت التهاب مثانه می گویند. 

عفونت هایی که از مثانه عبور می کنند و به کلیه ها می رسند، پیلونفریت نامیده می شوند.

عفونت در ادراری در زنان

علائم عفونت ادراری در زنان

علائم عفونت دستگاه ادراری شامل موارد زیر می شود:

عفونت دستگاه ادراری که کلیه را درگیر می کند (پیلونفریت)، ممکن است با علائمی همچون تب، لرز، درد پشت یا پهلو و تهوع یا استفراغ همراه باشد.

بیماران مسن تر ممکن است علائمی غیر طبیعی همچون تغییر وضعیت روحی، رخوت و ضعف داشته باشند.

عفونت لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج تخلیه می کند، اورتریت یا التهاب مجرای ادرار شناخته شده است. التهاب مجرای ادرار می تواند شامل سوزش ادرار و ترشحات باشد. 

التهاب مجرای ادراری اغلب ناشی از عفونت مقاربتی می باشد و ممکن است به آنتی بیوتیکی متفاوت از آنتی بیوتیک های درمان عفونت دستگاه ادراری، نیاز باشد.

علائم عفونت ادراری

تشخیص عفونت ادراری در زنان

انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ادراری در زنان مورد استفاده قرار می گیرند. درمان های متفاوتی در نواحی مختلف کشور براساس الگوهای منطقه ای مقاومت در برابر آنتی بیوتیک توصیه می شوند.

اکثر بیماران مبتلا به عفونت دستگاه ادراری ساده، بدون هیچ گونه آزمایش تشخیص خاصی، درمان را شروع می کنند. گرچه، تجزیه و تحلیل ادرار با گرفتن نمونه ی ادرار انجام می شود. 

در تجزیه و تحلیل ادرار، اجزای شیمیایی ادرار تعیین شده اند، و پزشک ممکن است به رنگ ادرار و شفافیت آن نگاه کند و نمونه را زیر میکروسکوپ بررسی کند. 

ممکن است به کشت ادرار نیز نیاز باشد، اما همیشه برای آغاز درمان نیازی به آن نیست. کشت ادرار می تواند باکتری های خاصی که باعث عفونت ادراری در موارد پیچیده تر می شوند، را تعریف کند. 

علائمی همچون سوزش و خارش به هنگام ادرار، معمولاً یک روز پس از آغاز درمان، از بین می روند. حتماً دوره ی کامل مصرف دارو را به اتمام برسانید. اگر علائم هنوز پس از دو تا سه روز، وجود داشته باشند، با پزشک خود تماس بگیرید.

در صورت ادامه ی عفونت دستگاه ادراری، به آزمایشات تشخیصی گسترده یا تصویر برداری با اشعه ی ایکس ممکن است نیاز باشد.

تشخیص عفونت ادراری در زنان

هفت روش برای درمان عفونت ادراری

برای درمان عفونت ادراری بدون آنتی بیوتیک، افراد می توانند درمان های خانگی زیر را انجام دهند:

1. هیدراته بمانید

نوشیدن منظم آب ممکن است به درمان عفونت ادراری کمک کند. نوشیدن آب کافی یکی از ساده ترین راه ها برای کمک به پیشگیری و درمان عفونت های ادراری است.

آب در حالی که مواد مغذی حیاتی و الکترولیت ها را حفظ می کند، به اندام های دستگاه ادراری کمک می کند تا زباله های بدن را به طور موثر حذف کند.

هیدراته شدن نیز باعث رقیق شدن ادرار و سرعت حرکت آن در سیستم می شود و دسترسی به باکتری ها را به سلول هایی که اندام های ادراری را پوشانده و ایجاد عفونت می کند، دشوار می کند.

درمان عفونت ادراری با آب

هیچ توصیه مشخصی برای میزان مصرف روزانه افراد وجود ندارد، زیرا آب مورد نیاز هر فرد متفاوت است. هر چند به طور متوسط​​، مردم باید حداقل شش تا هشت لیوان آب در هر روز بنوشند.

2.  ادرار خود را نگه ندارید

تکرر ادرار باعث فشار بر باکتری های دستگاه ادراری می شود که می تواند به پاکسازی آنها کمک کند. همچنین مدت زمان قرار گرفتن باکتری در ادرار در معرض سلولهای دستگاه ادراری را کاهش می دهد و خطر اتصال و ایجاد عفونت را کاهش می دهد.

همیشه هنگام تحریک برای کمک به پیشگیری و درمان عفونت ادراری در اسرع وقت ادرار کنید.

3. آب قره قروت بنوشید

آب قره قروت یکی از بهترین درمان های طبیعی برای عفونت های ادراری است. مردم همچنین به طور سنتی از آن برای کمک به پاکسازی عفونت های عمومی و تسریع در زمان بهبودی زخم استفاده می کنند.

مطالعات در مورد تأثیر آب زغال اخته برای عفونت ادراری نتایج متفاوتی داشته است. براساس یک منبع معتبر، آب قره قروت حاوی ترکیباتی است که ممکن است از اتصال سلولهای E. coli به سلولهای دستگاه ادراری جلوگیری کند.

آب قره قروت همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها از جمله پلی فنول است که دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است.

درمان عفونت ادراری با قره قروط

هیچ دستورالعمل مشخصی برای نوشیدن آب قره قروت برای درمان عفونت ادراری وجود ندارد، اما یک توصیه معمول این است که روزانه حدود 400 میلی لیتر (میلی لیتر) حداقل 25 درصد آب قره قروت را برای درمان عفونت ادراری بنوشید.

4. از پروبیوتیک استفاده کنید

باکتری های مفید، معروف به پروبیوتیک، می توانند دستگاه ادراری را سالم و عاری از باکتری های مضر نگه دارند.

به طور خاص، گروهی از پروبیوتیک ها به نام لاکتوباسیل ممکن است در درمان عفونت ادراری کمک کنند. 

✅جلوگیری از اتصال باکتریهای مضر به سلولهای دستگاه ادراری

✅ تولید پراکسید هیدروژن در ادرار، که یک ضد باکتری قوی است

✅ کاهش pH ادرار، شرایط مطلبوب را برای باکتریها کمتر می کند

5. ویتامین C کافی دریافت کنید

ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

ویتامین C همچنین با نیتراتهای موجود در ادرار واکنش داده و اکسیدهای نیتروژن ایجاد می کند که می تواند باکتری ها را از بین ببرد. این می تواند pH ادرار را کاهش دهد و احتمال زنده ماندن باکتری را کمتر می کند.

درمان عفونت ادراری با مصرف ویتامین

همانند آب زغال اخته، هزاران سال است که مردم از ویتامین C به اشکال مختلف برای درمان عفونت ادراری استفاده می کنند. طبق  تحقیقات افزایش مصرف ویتامین C می تواند از عفونت ادراری جلوگیری یا به درمان عفونت ادراری کمک کند.

طبق تحقیقات، مصرف مکمل های دیگر در کنار ویتامین C ممکن است مزایای آن را به حداکثر برساند.

در مطالعه ای در سال 2016 ، 38 زن با عفونت ادراری مکرر ، ویتامین C ، پروبیوتیک و قره قروت را سه بار در روز به مدت 20 روز مصرف کردند و سپس به مدت 10 روز متوقف شدند. این چرخه به مدت 3 ماه تکرار شد. محققان نتیجه گرفتند که این روش یک روش درمانی ایمن و موثر برای عفونت های ادراری می باشد.

6. پاک کردن اندام تناسلی

بسیاری از موارد عفونت ادراری در هنگام دسترسی باکتری های راست روده یا مدفوع به مجرای ادرار، کانال کوچکی که اجازه می دهد ادرار از بدن خارج شود، ایجاد می شود.

هنگامی که باکتری ها در مجرای ادرار قرار گرفتند، می توانند به سایر اندام های دستگاه ادراری برسند و در آنجا منجر به عفونت شوند.

پس از ادرار کردن، به روشی پاک کنید که از تماس باکتری ها با دستگاه تناسلی جلوگیری کند. برای پاک کردن اندام تناسلی و مقعد از تکه های جداگانه دستمال توالت استفاده کنید.

7. بهداشت جنسی را رعایت کنید

مقاربت جنسی باکتریها و سایر میکروب ها را از خارج بدن به دستگاه ادرار وارد می کند. رعایت بهداشت جنسی می تواند به کاهش تعداد باکتریهایی که افراد می توانند در هنگام مقاربت و سایر اعمال جنسی منتقل کنند، کمک کند.

نمونه هایی از بهداشت جنسی مناسب عبارتند از:

  • ادرار کردن قبل و بلافاصله بعد از رابطه جنسی
  • استفاده از روش های پیشگیری از بارداری
علت دفع پروتئین در ادرار در بارداری
تست ادرار معمولا برای تشخیص عفونت یا چک کردن میزان گلوکز، خون، یا ذرات دیگر در ادرار تجویز می شود. در دوران بارداری در درجه اول پزشک تست ادرار را برای نظارت بر میزان پروتئین و میزان لکوسیت ها در ادرار تجویز خواهد کرد. در پزشکی به این مشکل پروتئینوری گفته می شود، میزان بالای پروتئین در ادرار، اختلال در عملکرد کلیه را نشان می دهد.

بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری

موارد زیر آنتی بیوتیک های رایج برای درمان عفونت دستگاه ادراری (سیستیت حاد) می باشند:

پزشک، براساس سابقه بیماری شما، نوع عفونت دستگاه ادراری، الگوی مقاومت موضعی و ملاحظات هزینه، آنتی بیوتیک را برای شما تجویز می کند. اولین انتخاب ها معمولاً از نیتروفورانتوئین، فسفومایسین و سولفامتوکسازول- تریمتوپریم می باشند.

در صورتی که نتوان از انتخاب های اول استفاده کرد، آموکسی سیلین/کلاولانات (آگمنتین) و سفالوسپورین ها (به عنوان مثال سفپودوکسیم ، سفدینیر یا سفالور) گزینه های مناسبی می باشند.

طول درمان برای سیستیت ممکن است از یک دوز دارو تا یک دوره مصرف دارو در 5 تا 7 روز باشد.

عفونت های کلیه ممکن است بسته به شدت عفونت، به درمان با تزریق، بستری شدن و نیز دوره طولانی تر مصرف آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد.

مقاله مرتبط: درمان خانگی درد کلیه

گاهی اوقات، عفونت ادراری در زنان ممکن است محدود به خود فرد باشد، به این معنی که بدن می تواند بدون مصرف آنتی بیوتیک با عفونت مبارزه کند؛ گرچه، اکثر عفونت های دستگاه ادراری ساده را می توان به سرعت با دوره درمانی کوتاهی توسط آنتی بیوتیک های خوراکی درمان کرد. 

هرگز از آنتی بیوتیکی که برای شخص دیگری تجویز شده، استفاده نکنید. در مردان با علائمی که نشان دهنده ی عفونت دستگاه ادراری پیچیده نمی باشد، درمان همانند خانم ها می باشد. 

مردانی با عفونت ادراری پیچیده و/یا بدون علائم پروستاتیت را می توان به مدت 7 روز با فلوئوروکینولون (سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین) درمان کرد. هنگامی که کشت ادرار در دسترس باشد، درمان راحت تر می شود.

بهترین قرص عفونت ادراری در زنان

آیا کینولون ها بی خطر هستند؟

فلوئوروکینولون ها مانند سیپروفلوکساسین (سیپرو) و لووفلوکساسین (لوواکین) به طور رایج برای نوع ساده عفونت ادراری در زنان مصرف می شوند؛ گرچه، توصیه های ایمنی  FDA پیشنهاد می دهد که این دسته از داروها باید برای عفونت های جدی تر استفاده شوند و تنها در صورتی باید استفاده شوند که آنتی بیوتیک های مناسب دیگر در دسترس نباشند.

بررسی ایمنی توسط FDA نشان داد که فلوروکینولون های تزریقی و خوراکی (که کینولون ها نیز نامیده می شوند) با عوارض جانبی جدی و ناتوان کننده ی تاندون ها، عضلات، مفاصل، عصب ها و سیستم عصبی مرکزی همراه می باشد.

این عوارض جانبی، چند هفته پس از مصرف رخ می دهند و ممکن است به طور بالقوه دائمی باشند.

بیماران باید در مورد استفاده از فلوروکینولون ها و عوارض جانبی آنها با پزشک خود صحبت کنند.

با این وجود فلوروکینولون های خوراکی ممکن است برای عفونت های پیچیده تر (مانند پیلونفریت و عفونت ادراری در مردان مبتلا به پروستات) مناسب باشند. 

برای درمان سرپایی پیلونفریت ساده، کینولون های زیر می توانند مناسب باشند. براساس الگوهای مقاومت ( > 10%)، یک دوز اولیه ی داروی ضد میکروبی پارنترال با اثر طولانی مدت، همچون سفتریاکسون یا یک دوز 24 ساعته ی آمینوگلیکوزید، ممکن است مورد نیاز باشد.

  • سیپروفلوکساسین (سیپرو، سیپرو XR)
  • لووفلوکساسین (لواکوئین)

بیماران باید از به روز ترین هشدارهای FDA در مورد استفاده از آنتی بیوتیک های فلوروکینولون آگاه شوند.

تذکر: این دارو ها فقط باید توسط پزشک تجویز شود و این مقاله صرفا جهت آشنایی می باشد و مسئولیتی را بر عهده نمی گیرد.

درمان عفونت ادراری

برای عفونت ادراری چه آمپولی تزریق می شود؟

اگر باردار هستید، تب شدید دارید، یا نمی توانید غذا و مایعات مصرف کنید، پزشک شما ممکن است شما را در بیمارستان بستری کند تا درمان را با آنتی بیوتیک های وریدی (IV) برای عفونت های ادراری پیچیده آغاز کنید.

شما ممکن است به خانه برگردید و در صورتی که عفونت شما شروع به بهبود شدن می کند، درمان را با آنتی بیوتیک های خوراکی ادامه دهید. 

در بیمارانی با پیلونفریت شدیدتر، افرادی با عفونت ادراری پیچیده که به فلوروکینولون آلرژی دارند، یا قادر به تحمل این دسته از داروها نیستند، با مقاومت فلوروکینولون بیشتر از 10%، درمان داخل وریدی با عاملی همچون سفتریاکسون یا یک آمینوگلیکوزید، جنتامایسین یا توبرامایسین می تواند مناسب باشد.

درمان مداوم شما باید بر اساس داده های آزمایش حساسیتِ دریافت شده از آزمایشگاه باشد.

  • سفتریاکسون
  • جنتامایسین
  • توبرامایسین

عوارض دارو برای درمان عفونت ادراری در زنان

هر آنتی بیوتیک، مسئول فهرستی از عوارض جانبی منحصر به فرد خود می باشد و این فهرست معمولاً گسترده می باشد. 

حتما در مورد عوارض جانبی فردی آنتی بیوتیک های عفونت ادراری در زنان با پزشک خود صحبت کنید. با این حال عوارض جانبی وجود دارند که بدون در نظر گرفتن گروه داروها، در اکثر آنتی بیوتیک ها شایع می باشند:

1- عفونت های مخمر واژینال یا برفک دهانی

آنتی بیوتیک ها همچنین ممکن است توازن فلور در واژن را تغییر دهند و منجر به رشد بیش از حد قارچ شود. 

کاندیدا آلبیکانس یک قارچ شایع می باشد که به طور معمول به مقدار کم در واژن وجود دارد و معمولا باعث بروز بیماری یا علائمی نمی شود. گرچه، کاندیدیازیس واژن ممکن است در زمانی روی دهد که به علت درمان آنتی بیوتیکی، یک عفونت باکتریایی به وجود آید.

عوارض قرص های عفونت ادراری در زنان

2- ناراحتی شکمی (معده)

مصرف آنتی بیوتیک ها اغلب موجب ناراحتی معده همچون حالت تهوع، استفراغ، کم اشتهایی (بی اشتهایی)، درد معده یا سوزش معده (سوء هاضمه) می شوند. 

اگر نیازی نباشد که آنتی بیوتیک خود را با معده خالی مصرف کنید، مصرف آنتی بیوتیک به همراه میان وعده یا وعده ی غذایی می تواند به کاهش ناراحتی معده کمک کند. 

اگر دارو باعث استفراغ کردن شما می شود، فوراً با پزشک خود برای صحبت در مورد داروی جایگزین، تماس بگیرید.

3- اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها معمولاً منجر به اسهال یا مدفوع شل می شوند. آنتی بیوتیک های با طیف گسترده همچنین می توانند فلور طبیعی روده (باکتری خوب) را از بین ببرند و منجر به رشد بیش از حد باکتری های عفونی مانند کلوستریدیوم دیفیسیل شوند. 

اگر اسهال شدید، خونی یا همراه با گرفتگی عضلات شکم یا استفراغ باشد، باید با پزشک برای جایگزین کردن دارو تماس گرفت. 

رایج ترین آنتی بیوتیک هایی که منجر به اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک می شوند، آموکسی سیلین –کلاوولانات، آمپی سیلین، سفالوسپورین ها، فلوروکینولون ها، آزیترومایسین و کلاریترومایسین می باشند.

سندرم استیونز جانسون (SJS)، نکرولیز اپیدرمال سمی ( TEN)

سندرم استیونز جانسون و نکرولیز اپیدرمال سمی، واکنش های دارویی آلرژیکِ نادر اما جدی می باشند. واکنش های پوستی همچون بثورات پوستی، پوسته-پوسته شدن و زخم های غشای مخاطی ممکن است روی دهد و احتمال دارد کشنده باشد.

آنتی بیوتیک هایی همچون سولفانومیدها، پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و فلوروکینولون ها ممکن است منجر به سندرم استیونز جانسون و نکرولیز اپیدرمی سمی شوند.

منبع: drugs.com

دکتر هوشنگ قوامی متخصص کلیه و مجاری ادراری ( ارولوژیست )

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر محمدی یکشنبه ۳ مهر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر
    من حدود دو ماه هست که سوزش وحشتناک دارم با تجویز دکتر زنان انواع پمادهای واژینال و داروهای مترونیدازول و تاوانکس و فلوکونازول ۱۵۰و نیوتادین و داکسی سایکلین پماد هیدروکورتیزون و تریامیسون ان ان مصرف کردم ولی اصلا خوب نشدم کشت ادارار هم دادم هیچ مشکلی نداشتم انواع سونو داخلی و لگن هم انجام دادم اوکی بودن و انقد اذیتم که از شدت داغی و سوزش باید برم تو ناحیه واژن یخ بزارم تا چند دقیقه ای یکم اروم بگیرم البته نمیدونم این سوزش از واژنم هست یا از مثانه هیچ ترشح و بوی بدی هم ندارم لطفا راهنمایی ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۳ مهر ۱( 1 سال پیش)

      با سلام سوزش واژن مي باشد روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم دو هفته نشسته شود 

  • تصویر کاربر ساناز چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تقریبا یساله ک عفونت دارم دکترهای مختلفی تو این یک سال رفتم از جمله زنان زایمان .دکتر عفونی .دکتر کلیه و مجاری ادار ک هرکدام بنابه تشخیصشون دارویی تجویز میکردن و دراخر توی بیمارستان بستری شدم ۷ روز هر روز امپول وریدی مترونیدارول و سیپرو صبح و شب تزریق میکردن ولی فایده ای نداشت و من همچنان عفونت سفید رنگ تو قسمت خروجی ادرار میبینم ک باعث گرفتگی شکم میشه ممنون میشم راهنماییم کنید دیگه واقعا خسته شدم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱( 1 سال پیش)

      با سلام عفونت سفيد رنگ نداريم أمپول سيپرو را هم در بيمارستان به شما تزريق كرده اند اگر عفونت وجود داشت برطرف مي شد أزمايش كشت ادرار براي وجود قارچ انجام شود

  • تصویر کاربر پری شنبه ۱۹ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    با سلام خانم ۳۳ ساله هستم .جناب دکتر بنده حدود ۱ ماه هست استخوان لگن هم درد میکنه دکتر برام ازمایش نوشت فقط گفت گلبول های سفید زیاد هست بخاطر عفونت در بدن . اموکسیلین استفاده کردم ۲ هفته خیلی بهتر شدم ولی کامل رفع نشده . ایا شما قرصی تجویز میکنید . ( حساسیت به باقالا یا فاویسم دارم ) ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۹ شهریور ۱( 1 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر نازنین دوشنبه ۲۴ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختری هستم ۱۴ ساله تاکنون چند بار دچار سوزش ادرار شدم پزشک هم مراجعه کردم یه پماد داد به اسم کلوتریمازول خوب شده بودم ولی الان دوباره این مشکل برام پیش اومده سوزش ادرار دارم لطفا راهنمایی کنید چه کار کنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۴ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام سونوگرافي كليه ها و مثانه انجام شود و هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود 

  • تصویر کاربر مهتاب دوشنبه ۱۰ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، وقتتون بخیر، من خانوم ۲۵سالم و فکر میکنم حدود ۳سال هست که طی این مدت تا به الان ۳بار عفونت ادراری گرفتم، دلیلشم بخاطر نگه داشتن ادرارم بوده که هنوز هم کمی این عادت بد رو دارم، تا به الان دکتری در این خصوص نرفتم و هربار در آب گرم نشستم چند روز و مصرف مایعاتمو زیاد کردم و خوب شدم اما الان چندوقتی میشه که من وقتی ادرارم رو برای چندبار نگه میدارم بالاجبار، سریع عفونت ادراری میگیرم چون تکرر ادرار با سوزش پیدا میکنم، بطور کل من روزی ۷ تا ۱۲ لیوان آب میخورم همیشه و حدود روزی ۶ تا ۱۰ بار هم سرویس بهداشتی میرم در فواصل یک الی دو ساعته که نمیدونم این طبیعی هست یانه؟ و لازم به ذکر که من کارم آنلاینِ و اصولا خونم، چون زمانی که بیرون از خونم تعداد سرویس رفتنم خیلی کمتر میشه اما تو خونه که هستم انگار به ازای خوردن هر یک لیوان من یکبار سرویس میرم.این حالت من طبیعیه دکتر؟
    راستی من هر ۶ماه چکاپ میدم و تا به الان هیچ مشکلی ازمایشات ادرارم نداشته.در خصوص عفونت هم که الان درگیرشم، ممنون میشم راهنماییم کنین.
    ممنون از وقتی که میزارین دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۰ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۷ تیر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر من ۲۴ سالم هست و متاهلم
    حدود ۱۵ روز پیش به علت سوزش داخلی واژن پیش متخصص رفتم و ایشون تشخیص عفونت قارچی دادن و کلوتری و کلیندا واژینال تجویز کردن که بعد از ۴ روز کمی بهتر شد ولی نه کامل و بعد سوزش ادرار هم شروع شد و همچنام خارش و سوزش دارم یه دوره ی ۴ روزه سیپرو و مترو هم استفاده کردم ولی جواب نگرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ تیر ۱( 1 سال پیش)

      با سبام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl ده. وز ميل كنيد

  • تصویر کاربر سیما دوشنبه ۱۳ تیر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خانمی ۲۷ ساله و متاهل هستم چندین ساله درگیر عفونت ادراری هستم ک بعد از ۲ سال بهبودی دوباره شروع شده با علایمی چون سوزش ادرار و تکرر ادرار و درد شدید هنگام دفع ادرار و همچنین سوزش واژن ،قبلا ک کشت ادرار انجام دادم e.coli
    بود ک ب داروهای سیپروفلوکساسیین و مترو میندازول ۵۰۰ حساسیت داشتم. و سونو هم سالم بود و فقط عفونت ادراری نشون داد
    با توجه ب زمینه بیماری میشه راهنماییم کنین ممنون میشم..
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۳ تیر ۱( 1 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و روزي يك عدد قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۳ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام من چند روزه سوزش ادرار و درد هنگام دفع ادرار دارم و خيلي دارم اذيت ميشم تكرر ادرار هم دارم چطور ميشه درمان كرد ممنون ميشم از راهنماييتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۳ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد و هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازوپيريدين ده روز ميل كنيد و هر ١٢ ساعت يك عدد قرص سيپروفلوكساتين ٢٥٠ ميلي گرم ده روز ميل شود

  • تصویر کاربر رها شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر مادر بنده بدلیل ابتلا به احتباس ادرار بعد GBS حدود ۱۱ ساله سوند دارند جدیدا دچار تب و لرز شدند که دربیمارستان بستری و با تشخیص عفونت ادراری ایمی پنم ۵۰۰ هر ۶ساعت ۶ روزتجویز شد دوروز اخر WBC آزمایش CBC شروع به بالارفتن کرده بودچندساعت بعد از ترخیص دچار بتورات پوستی وسیع وتب شدند که با داروی کورتون و. حساسیت کنترل شد بعد. یک هفته دوباره تب کردند وکمی ترشح از محل سوند دارند که سفیکسیم 400 روزانه و. امپول آمیکاسین ۲۵۰ عضلانی هر ۱۲ ساعت تجویز شد که از هرکدام دو دوز تاکنون مصرف شده ولی تب می کنند که با استامینوفن ۳۲۵ کنترل می شود در آزمایش خون جدید گلبولهای سفید ۱۳۶۰۰ و ۷۷درصد نوتروفیل مثل روز ترخیص است تست کبد و کلیه نرمال آقای دکتر لطفا راهنمایی کنید چکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۸ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      بايد روزانه يك عدد قرص ٧٥٠ ميلي گرم تاوانكس ده روز ميل كنند

    2. تصویر کاربر رها جمعه ۸ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      ممنون از پاسخگویی شما آقای دکتر ایا روشی برای خارج کردن سوند وجود دارد؟ دارویی که بتوانیم احتباس را رفع کنیم؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      با سلام خير راهي وجود ندارد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر لعیا دوشنبه ۲۲ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام‌اقای دکتر من دوماهونیموپیش کرونا دلتا گرفتم بعد الان عوارض داروها اذیتم میکنه سوزش ادرار بادرد سراغم اومد ازمایش دادم عفونتی نیس اما من سوزش دارم شک دارم به تشخیصش میتونم عکس هم بفرستم‌از ازمایش بیماری قلبی هم دارم قرص آ اِ س آ هم‌مصرف میکنم الان چه کنم یک هفته اس خیلی اذیت میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۲ آذر ۰( 2 سال پیش)

      با سلام هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر