سوزش و تكرر ادرار به علت التهاب غیر عفونی مثانه

فهرست مطالب

سيستيت يا التهاب غیر عفونی مثانه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار همراه است که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند.

سیستیت یک اصطلاح کلی است، که اختلالات پزشکی متعددی نظیر، سیستیت بدون عفونی یا میکروب (nonbacterial cystitis) ، با میکروب و همینطور سندرم درد مثانه (PBC/ IC) و سیستیت بینابینی را در بر می‌گیرد.

سندرم درد مثانه به صورت یک سندرم درد و علائم سیستم دستگاه ادراری مثل تکرر ادرار، درد، سوزش ادرار، شب ادراری و سریع ادرار کردن توصیف شده، که هیچ علتی برای آن یافت نشده است.

حالت های التهاب غیر عفونی مثانه

التهاب غیر عفونی مثانه شامل فرم‌هایی از بیماری می‌باشد مثل:

1- ویروس

2- میکوباکتریال

3- کلامیدیا

4- قارچی

5- شیستوزوما

6- رادیوتراپی، اشعه درمانی

7- بیماری سیستم دفاعی بدن

8- حساسیت بیش از حد

علائم التهاب غیر عفونی مثانه

علائم عمومی و جنرال سیستیت شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • به سرعت ادرار کردن
  • ادرار خونی
  • اسپاسم‌های شکم
  • رابطه جنسی توام با درد
  • درد مثانه و اسپاسم آن

آیا دیورتیکول مثانه خطرناک است؟

تشخیص التهاب غیر عفونی مثانه

تشخیص اختصاصی بیماری اغلب نیاز به انجام کشت ادرار متعدد و انجام بعضی عملیات مختلف اورولوژیک مثل دیدن مثانه (سیستوسکپی) همراه با نمونه‌برداری از مثانه و انجام آزمایشات سیستم دفاعی بدن می‌باشد. سنگ مثانه یک نوع سرطان مثانه بنام (in situ) و وجود جسم خارجی در مجرا علائمی شبیه علائم فوق ایجاد می‌کند. 25 درصد خانم‌های مبتلا به عفونت ادراری که درمان شده‌اند دچار عفونت ادراری مجدد می‌شوند. شانس عود عفونت در سال ممکن است تا 7 بار اتفاق افتد. عود عفونت دو هفته بعد از درمان عفونت اولیه یا به علت میکروب جدید است یا ممکن است به علت میکروب‌های مختلف دیگری باشد.

هر خانمی که در ماه دو بار و در سال سه بار دچار عفونت ادراری شود، به آن عفونت عود شونده یا راجعه می‌گویند. این دسته از بیماران باید مورد بررسی کامل رادیولوژی نیز قرار گیرند. هر بیمار بعد از درمان عفونت، دو روز بعد از اتمام درمان باید کشت ادرار بدهد، که مشخص شود با آنتی بیوتیک مورد درمان قرار گرفته یا خیر، و پس از انجام کشت ادرار و مثبت بودن کشت، از افرادی است که شانس عود دارد، و باید به مدت حداقل یکسال روزانه یک عدد قرص آنتی بیوتیک استفاده کند، و هر ماه برای بررسی وجود عود عفونت کشت ادرار انجام شود.

بی‌ اختیاری ادرار در زنان

درمان التهاب غیر عفونی مثانه

در التهاب غیر عفونی مثانه، اولین اقدام برطرف کردن علائم بیمار با دارو می‌باشد، چون مسئول بیماری عفونت میکروبی نیست و احتمال آن ممکن است کلامیدیا و یا مایکوباکتریال باشد، لذا هدف درمان کلامیدیا و یا مایکوباکتریال است.

درمان تکرر ادرار و سوزش ادرار همزمان با دادن دارو برای ریشه‌‌کن کردن کلامیدیا با داروی آنتی کولینرژیک انجام مي شود.

چون ممکن است التهاب غیر عفونی مثانه به علت اشعه درمانی باشد که به آن سیستیت اشعه درمانی گویند و ممکن است به علت مواد شیمیایی باشد به آن سیستیت شیمیایی گویند و ممکن است به علت نقص در سیستم دفاعی بدن باشد، به آن سیستیت اتوایمون گویند.

بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان چیست؟

نکاتی مهم در رابطه با التهاب غیر عفونی مثانه

  • علت این بیماری ناشناخته است.
  • همراه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار می‌باشد که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند. بیماری در خانم‌های در سن بچه‌دار شدن، استفاده از اشعه درمانی لگن و یا استفاده از بعضی داروها و استفاده از اسپری و ژل ضد میکروب دستگاه تناسلی باعث آن می‌شود.
  • بعضی غذاها نظیر گوجه فرنگی، کافئین، الکل و شکلات باعث علائم مثانه می‌شود که علاوه بر علائم ادراری، علائمی نظیر درد هنگام عمل جنسی، خستگی و درد پهلو در بیمار ممکن است به وجود آید.
  • آزمایشات شامل، آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار می‌باشد. وقتی علائم به علت رادیوتراپی یا شیمی درمانی باشد و یا علائمی که به دارو پاسخ درمانی نشان نمی‌دهد و خون در ادرار باشد، باید دیدن مثانه (سیستوسکوپی) انجام شود.

درمان عفونت مثانه

هدف از درمان التهاب غیرعفونی مثانه

1- دارو برای تخلیه مثانه

2- شل کردن عضلات برای جلوگیری از سرعت در ادرار کردن

3- تسکین درد

4- جراحی به ندرت مورد نیاز می‌باشد.

سایر مواردی که کمک کننده هستند شامل نخوردن الکل، خوراکی‌های تند و مایعات اسیدی، تربیت مثانه برای ادرار کردن و تمرین عضلات پرینه که به آن KEGLE excercise می‌گویند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر مجید شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    سه هفته ی پیش درد بسیار شدیدی در بیضه ی چپ و ناحیه ی شکم، بالاتر از بیضه ی خود تجربه کردم که به خودی خود از بین رفت اما از آن پس درد مبهم و گاه گاهی در همان ناحیه از شکم تا کشاله ی ران به همراه احساس انقباض در بیضه ی چپم حس میکنم.
    در ضمن مدت کوتاهی است که نامزد کرده ام و متوجه زودانزالی خود شده ام که متاسفانه منجر به خودخوری شده است. قصد دخول ندارم اما با تحریکات جزیی کمتر از یک دقیقه به انزال میرسم که متاسفانه هیچ لذتی هم ندارد.
    بیست و شش سال سن دارم، تجربه ی جنسی (دخول) نداشته ام، برای مدتی نسبتا طولانی به طور مکرر استمنا میکردم.
    از پیش قدردان پاسخ شما هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      براي زود انزالي روزي يك عدد قرص پاروكستين. ميل كنيد و بيضه هم بايد معاينه شود 

  • تصویر کاربر omid شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 932 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، من 14-15 سال هست که خودارضایی دارم و الان 27 سالمه. اندازه بیضه هام مثلا از 20 سالگی به بعد که دقت کردم احساس میکنم تغییر نکرده اما چیزی ک جدیدا متوجه شدم اینه که بعد از ترک خودرارضایی مثلا بعد یکی دوماه بیضه هام کوچیک شدن مثلا 60% اندازه سابق. این طبیعیه؟ ایا بعد ترک خودرارضایی کوچیک میشه بیضه؟ همین عامل باعث شده خودارضایی رو ترک نکنم و ادامه بدم احساس میکنم پوچ میشه بیضه هام!!! سوالم اینه ایا ترک خودارضایی باعث کاهش اندازه بیضه میشه؟ و اصلا اندازه مناسب بیضه برای سن من چقد هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      بيضه ها كوچك نمي شود 

  • تصویر کاربر علوی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    همسر من ۳۴ سالشه.ما ۹ ماه ازدواج کردیم.اوایل مشکل زود انزالی داشت و من و به شدت اذیت میکرد.همش میگفت استرس دارم،ذهنش هنگام سکس اروم نبود و هواسش به سکس نبود.بعد به دکتر متخصص مراجعه کردن یه سری دارو دادن به نام های"تیاگریکس ۱۰ و پاروککستینا ۲۰ این دارو هارو مصرف میکنن نغوظ خیلی بهتر شده ولی توی ارضا شدن مشکل داره و مایع منی ازش خارج نمیشه.هم من و هم خودش خیلی اذیت میشیم.م ماهی یه دونم امپول استرژن میزنه.
    میخواستم بدونم این دارو هایی که مصرف میکنه برای بارداری مشکل پیش نمیاره.و چند وقت باید دارو هارو مصرف کنه تا مشکل زود انزالی و مشکل داشتن نغوظ کاملش بر طرف بشه.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      أمپول استروژن تزريق نشود درمان زود انزالي روزي يك قرص پاروكستين به مدت سه ماه مي باشد 

    2. تصویر کاربر علوی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      ببخشید دکتر امپول تستسترون میزنه
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      تستوسترون هم قطع شود 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 684 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشد اقای دکتر.بنده جوانی ۲۲ ساله هستم.حدودا دو سال و نیم هست که ازدواج کردم.دوسال نامزد بودیم.در نامزدی میل جنسی و همچنین نعوظ من بسیار خوب بود.بعد از اینکه عروسی گرفتیم برای رابطه اقدام کردیم و موفق نشدیم.چندین بار ب همین صورت بود و موفق به پارگی بکارت نشدم.به دلیل درد خانمم.بعد از آن دچار اختلال نعوظ شدم.طوری که اگر قصد پارگی پرده بکارت داشتم استرس میگرفتم و هیچ نعوظی هم نداشتم.کم کم به همین دلیل دچار بی میلی جنسی نیز شدم.فکر میکنم مقدار اسپرمم هم کم شده.به دکتر مراجه کردم و سه عدد قرص که دوتاش برای میل جنسی و یکیش تادالافیل بود تجویز کرد.در حین مصرف دارو ها میل جنسی خوبی داشتم ولی باز هم مثل گذشته نبود.ولی بعد از تمام شدن قرص هادوباره میل جنسی ام کاهش پیدا کرد.لطفا؛مرا راهنمایی کنید.ایا میتوانم مثل گذشته میل جنسی داشته باشم؟درمان دائمی وجود دارد؟و یک سوال دیگر.ایا میتوان بامراجعه به دکتر زنان پرده بکارت را برداشت؟چون خودم توانایی این کار را ندارم.
    پیشاپیش از پاسخگویی و وقت گذاشتنتان ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      دارو ها را تكرار كنيد درمان داييمي مي باشد به متخصص زنان هم مراجعه كنيد 

  • تصویر کاربر محبوبه شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام دکتر داداش من 34سالشه به خاطر مصرف قرص سیلدنافیل با دوز بالا کلیه هاش از کار میافته و بدنش از کمر به پایین بی‌حس شده چون سه چهار ساعت دور رسوندنش بیمارستان رسوبات کلیه تو بدنش پخش شده بادیالیز کلیه هاش فعال شده کراتین خونش ١2 بوده الان شده 2 پتاسیم خونش پایین دکتر ازش خیلی راضی فقط گفتن مایعات بخوره ولی هنوز پاهاش بی حسه مخصوصا از موچ پا به پایین اصلا حس نداره آیا خوب میشه. دیالیز هم دیگه نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      بله خوب مي شود 

  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید...من دو ساله ازدواج کردم الان یک ماه است هنگام انزال اب منی خاج نمیشود و یا خیلی کم خارج میشود پیش دکتر اورولوژی رفتم قرص سفالکسین داد اما هیچ تاثیری نداشت لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      زود گذر است خود به خود خوب مي شود 

  • تصویر کاربر علی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام.من 38سالمه و مشکل نعوذ و زود انزالی و میل جنسی خیلی کمی دارم.ازمایشام همه خوب دراومدن
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      براي نعوظ يك ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص تادالافيل ميل كنيد و براي زود انزالي روزي يك عدد قرص پاروكستين به مدت سه ماه

  • تصویر کاربر بابک شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    با سلام
    آیا می توان از طریق کشش و کشیدن آلت را بزرگ کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      خير نمي شود 

  • تصویر کاربر بابک شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر بنده طی یک هفته سه بار خود ارضایی داشتم اما هر بار حجم منی کمتر شد که آخرین بار در حد یکی دو قطره بود از آن موقع تا حالا هم انزال نداشتم.آیا مشکلی وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      مشكلي نيست زود گذر است

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام درد بیضه داشتم نزد متخصص رفتم و سونوگرافی انجام دادم .در جواب سونوگرافی میخواستم بدونم معنیش چیه
    فلوی شریانی low resist و مونوفازیک در شریایین اسپرماتیک دوطرف و پارانشیم هر دو بیضه مشهود است.
    هنگام والسالواback flow در سیستم وریدی دیده نشد.
    ممنون میشم بگین منظورش اینکه بیضه ها سالمن؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      منظور اينستكه واريكوسل نداريد

    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۶ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنونم از راهنماییتون.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)

      خواهشمي كنم 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 807 مشاهده پرسش
    سلام من 4 ساله ازدواج کردم و الان نزدیک 3 ماهه دچار مشکل شدم اصلا تحریک نمیشم دوست دارم رابطه داشته باشم ولی نمیدونم از لحاظ روحی مشکل پیدا کردم یا جسمی نعوذم درست انجام نمیشه یا اگه میشه خیلی زود به حالت اولیه برمیگرده اگه ممکنه راهنمایی بفرمایین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      برای تشحیص کاهش میل جنسی و عدم نعوظ ابتدا باید علت مشخص شود و ازمایش پرولاکتین و تستوسترون ازاد/چربی خون /اندازه قند خون هم بصورت FBS,HA1C اندازه گیری شود و در صورت نرمال بودن ان باید مسئله روحی روانی مورد توجه قرار دادبهترین درمان دادن کلومی پیرامین 25 صبح و شب تا شش ماه به همراه تادالافیل ده میلی یکساعت قبل از نزدیکی در صورت نداشتن بیماری قلبی و فشار خون کمک کننده است ورزش ارامش و کاهش مسائل ذهنی از بهترین توصیه برای درمان است البته علل مانند سن که با افزایش سن کاهش میل جنسی یک امر عادی و طبیعی است و مصرف داروها بخصوص پائین اورنده های فشار خون و مواد مخدر از عوامل مهم در تجدید کننده بیماری است تمرین و افزایش رابطه زناشویی مانند ورزش کمک شایعانی در بهبود می نماید.اگر ازمایشات نرمال باشد باید به روانشناس مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رسائی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    آقایی 27ساله هستم که چند سال است در ناحیه پرینه، مقعد و اخیرا پوست بیضه ی خود شاهد ترشحاتی با بویی ناخوشایند، خارش زیاد، معمولا قرمزی و گهگاه سوزش می باشم که اکثرا با تعریق یا خیس ماندن آن ناحیه شدت گرفته و عمدتا پس از کوتاه کردن موها یا پس از بلندشدن آن ها رخ میدهد. این علائم از یک مکان مشخص مثلا بالای مقعد نیست و از یک سوراخ یا کانال هم نمی باشد و اکثرا موقع خواب آزارم می دهد.
    دو سال پیش نیز آزمایش قارچ دادم که فکر کنم مالاسزیا بود اما بنظرم این بار عفونت مخمری یا باکتریایی باشد.
    (اکثرا از لباس زیر نخی استفاده میکنم و سعی می کنم بهداشت و نظافتم را رعایت کنم اما باز هم فرقی نمی کند و شاید لااقل بدتر نمی شود!)
    تاکنون نیز با مراجعه به متخصصین پوست و ارولوژی از پمادهای تریامسینولون ساده و ان ان، کلوتریمازول، سرتاکونازول و کپسول فلوکونازول و قرص هیدروکسی زین استفاده کرده ام اما تاثیرشان بسیار کم و موقتی بوده است.
    تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      با سلام و تشکر از اینکه این سایت را انتخاب کرده اید مطلب شما را خواندم . این مورد بسیار نادراست و لذا طبیعی خواهد بود که چون درارتباط با متخصص پوست است توسط اورولوژیست انتظار داشته باشید تشخیص داده شود. به هر حال مشکل شما مزمن شده است لذا توصیه اینجانب به جنابعالی این است که هم از محل قرمزی پوست بیضه توسط متخصص پوست نمونه برداری شود و جهت آزمایش هیستوپاتولوژی به آزمایشگاه فرستاده شود و اگر مقدور است از ترشحاتی که ذکر کردید در لوله آزمایش جمع آوری کنید و به آزمایشگاه برای کشت فرستاده شود شاید در کشت میکروب یا قارچ مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
طول عمر بیماران سرطان مثانه

طول عمر بیماران سرطان مثانه بدخیم و خوش خیم

اندازه تومور مثانه

اندازه تومور مثانه چقدر است؟

دیورتیکول مثانه

آیا دیورتیکول مثانه خطرناک است؟