هیدرویورترونفروز چیست؟

فهرست مطالب

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه (HYDRONEPHROSIS) به وجود آب در کلیه گفته می شود. در این حالت لگنچه کلیه و کالیس های کلیه که در حدود 8 تا 12 عدد می باشند، گشاد می گردند.

معمولا علت، انسداد در مسیر ادرار از کلیه به مثانه می باشد و در نتیجه جمع شدن ادرار در کلیه باعث تورم و گشادی داخل کلیه شده و در نتیجه کلیه بزرگ می شود. اگر درمان صورت نگیرد در دراز مدت ضخامت کلیه کاهش می یابد، که به آن آتروفی کلیه گویند. هیدرونفروز کلیه یک یا دو کلیه را گرفتار می کند.

وقتی حالب ها هم دچار گشادی شوند به آن هیدرویورترونفروز گویند. بطور طبیعی وقتی ادرار از کلیه ها ساخته می شود و باید از طریق حالب ها وارد مثانه شود. وقتی انسداد یک طرفه یا دو طرفه در حالب به علت سنگ یا از عامل خارجی، ادرار در کلیه ها تجمع پیدا کرده و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مثانه بطور مادرزادی نتواند ادرار را خارج کند، ادرار در مثانه افزایش می یابد و به طرف کلیه ها برمی گردد و باعث هیدرونفروز می شود.

اگر مردی دچار بزرگی پروستات باشد و باعث عدم خروج ادرار از مثانه شود؛ مثانه ضخیم شده و ادرار در مثانه تجمع می یابد و باعث هیدرونفروز کلیه می شود. یک بیماری شایع در بچه ها به نام برگشت ادرار به کلیه ها یا رفلکس ادرار وجود دارد که این برگشت ادرار به کلیه ها باعث هیدرونفروز کلیه می شود.

علائم و یافته های بالینی که توسط پزشک در بیمار یافت می شود:

پزشک سوالاتی را می پرسد و مواردی را مورد توجه قرار می دهد که عبارت است از

  • آیا انسداد کامل یا ناکامل است؟
  • انسداد حاد و ناگهانی اتفاق افتاده یا مدت طولانی است؟
  • انسداد یک طرفه است یا هر دو کلیه را گرفتار کرده است؟

هیدرونفروز کلیه اگر بطور ناگهانی با حمله ناگهانی پیش آید (انسداد به علت سنگ در حالب) درد شدید در پهلو بین دنده ها و بالای پا بوجود می آورد. این نوع و فرم از درد با اسم DIETL CRISIS نامیده می شود. برعکس هیدرونفروزی که مدت طولانی ایجاد شده و یا به آرامی در حال بوجود آمدن است، باعث ناراحتی و درد مبهم می شود و تهوع و استفراغ ممکن است بوجود آید.

اگر انسداد در مجرا یا گردن مثانه بوجود آید باعث اتساع مثانه و درد مثانه می شود. مانع سر راه جریان ادرار کلیه بطور شایع و زیادی باعث عفونت شده که می تواند منجر به تشکیل سنگ دیگری شود. چنانچه انسداد کامل باشد ممکن است باعث نارسائی و از بین رفتن کلیه شود.

بالا رفتن اوره و کراتین در خون باعث به هم خوردن سدیم و پتاسیم در خون ایجاد شده و باعث اسیدوز متابولیک می شود. در معاینه بیمار ممکن است کلیه به دست پزشک بخورد و در لمس پهلو، درد ایجاد شود.

هیدرونفروز کلیه

علائم هیدرونفروز در کودکان

بیشتر کودکان مبتلا به هیدرونفروز هیچ علائمی ندارند. کودکان بزرگتری که با هیدرونفروز خفیف یا متوسط روبرو هستند نیز ممکن است علائمی نداشته باشند و این بیماری ممکن است به صورت خود به خود برطرف شود.

اگر کودک شما به موارد خفیف تا حاد هیدرونفروز مبتلا شده باشد، ممکن است بدن وی علائم بعدی را نشان دهد:

  • درد در ناحیه شکم
  • درد در کناره‌های بدن (درد پهلو)
  • مشاهده خون در ادرار کودک (هماچوری یا خون ادراری)

هیدرونفروز در کودکان ممکن است با عفونت‌های مجاری ادراری همراه شود. علائم عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند شامل موارد بعدی باشند:

  • نیاز شدید به استفاده از سرویس بهداشتی
  • ادرار دردناک
  • ادرار تیره
  • کمر درد
  • تب
  • استفراغ

اگر نوزاد شما با چندین مورد عفونت مجاری ادراری همراه یا بدون تب مواجه شود، این موضوع می‌تواند نشان دهنده وجود انسداد یا نوعی رفلاکس در مجاری ادراری باشد.

با این حال، تشخیص عفونت‌های مجاری ادراری در نوزادان کار دشواری است. در بسیاری از موارد، چندین تب غیرقابل توضیح تنها علائم ابتلای نوزاد به این بیماری هستند.

کودکان بزرگ تر ممکن است با علائم قابل تشخیص تری از عفونت‌های مجاری ادراری مواجه شوند. در این حالت کودک ممکن است نیاز شدیدی به ادرار داشته باشد و همچنین ادرار وی دردناک و یا تیره رنگ شود.

اگر کودک با موارد متعدد عفونت‌های مجاری ادراری روبرو ‌شود، بهتر است والدین برای معاینه جهت انسدادهای احتمالی مجاری ادراری به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علت ایجاد هیدرونفروز

علت های هیدرونفروز کلیه

ایجاد هیدرونفروز کلیه نتیجه اتفاق افتادن چندین مورد غیرطبیعی می باشد. هیدرونفروزی که به علت تنگی حالب به لگنچه کلیه یا حالب به مثانه اتفاق می افتد، در دوران رشد جنین رخ می دهد. سایر مواردی که باعث هیدرونفروز به علت تنگی حالب می شود، جراحی لگن است که ممکن است به حالب آسیب برسد.

فشار روی یک حالب یا دو حالب می تواند به علت فشار ورید یا شریان روی آنها باشد که موارد غیرطبیعی در دوران جنینی می باشد. بنابراین انسداد کامل یا ناقص در هر قسمتی از سیستم دستگاه ادراری ممکن است بوجود آید و از تنگی مجرای خروجی ادرار تا حفره های موجود در کلیه که کالیس نامیده می شود، اتفاق افتد.

هیدرونفروز کلیه نیز می تواند در بیماری رفلاکس ادرار که بیشتر در بچه ها دیده می شود، اتفاق افتد که ادرار از مثانه به کلیه ها موقع ادرار کردن برمی گردد. بزرگی پروستات با بستن مجرا و انقباضات غیر طبیعی مثانه به علت اختلال عصبی و جمع شدن مدفوع در روده باعث هیدرونفروز می شود.

تشخیص هیدرونفروز کلیه

تشخیص در دوره جنینی امکان پذیر می باشد با سونوگرافی در دوره جنینی انسدادهای مادرزادی مثل تنگی حالب به کلیه (UPJO) قابل تشخیص است. نیمی از هیدرونفروز هایی که در نوزاد تازه متولد شده همراه هستند، زودگذر بوده و بهبود می یابد. 15% از هیدرونفروز ها وقتی نوزاد بدنیا می آید، بهبود نمی یابد و همراه با انسداد نبوده و به آن (هیدرونفروز غیرانسدادی و غیرREFLUXING) گویند.

در این بچه ها هیدرونفروز خودبخودی بهبود می یابد و معمولا” در سن 3 سالگی در 35% بقیه که موقع قبل از تولد تشخیص داده می شوند، هیدرونفروز می تواند یک حالت غیر طبیعی باشد.

به هر حال چه بعد از تولد یا بطور تصادفی هیدرونفروز کلیه تشخیص داده شده باشد، برحسب شدت ضایعه کلیه باید تصمیم به ترمیم و برطرف کردن انسداد شد.

درمان کیست کلیه

درجه های هیدرونفروز کلیه

هیدرونفروز کلیه بر اساس یافته های سونوگرافی بدرجات زیر تقسیم بندی می شود:

  • درجه یا گرید صفر که هیچگونه گشادی در کالیس ها دیده نمی شود.
  • درجه یا گرید یک فقط گشادی لگنچه وجود دارد.
  • درجه دو یا گرید 2 که گشادی لگنچه و کالیس ها بدون آسیب کلیه وجود دارد.
  • درجه یا گرید 4 که گشادی شدید لگنچه و کالیس ها و نازک شدن ضخامت کلیه وجود دارد.

درمان هیدرونفروز کلیه

درمان هیدرونفروز کلیه باید بر اساس رفع انسداد باشد تا ادرار از کلیه وارد مثانه شود و باید توجه داشت که نوع درمان بر اساس اینکه انسداد حاد یا مزمن باشد تفاوت می کند. انسداد فوقانی معمولا با گذاشتن یک نفرستومی درمان می شود.

انسدادهای طولانی مدت با گذاشتن DJS یا عمل تنگی حالب به لگنچه کلیه حل می شود. در مواردی که پروستات باعث هیدرونفروز شده باشد، بطور موقت باید در مثانه سوند گذاشت.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

درمان هیدرونفروز در جنین

بیشتر کودکانی که هیدرونفروز پیش از تولد برای آنها تشخیص داده شده است (هیدرونفروز قبل از تولد)، به هیچ درمانی نیاز پیدا نمی‌کنند، زیرا این بیماری پیش از تولد یا ظرف چند ماه اول تولد بهبود پیدا می‌کند. در این حالت معمولا هیچ خطری مادر یا فرزند را تهدید نمی‌کند، بنابراین نیازی به جلو انداختن زایمان نخواهد بود.

درمان هیدرونفروز در کودکان

پس از تولد، معمولا کودکان برای تشخیص مشکلات قابل مشاهده مورد معاینه قرار می‌گیرند، در این حالت پزشکان کودک را برای تشخیص مسائلی نظیر ورم کلیه‌ها معاینه می‌کنند. با این حال به طور معمول ادامه درمان در بیمارستان ضرورت پیدا نمی‌کند و خانواده می‌تواند فرزند خود را به خانه منتقل کند.

ممکن است در چند هفته ابتدایی نیاز شود کودک برای انجام بعضی بررسی‌ها به بیمارستان برده شود، تا از عدم وجود مشکلات ادامه دار اطمینان حاصل شود. بررسی‌هایی که معمولا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • سونوگرافی: در این جا از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شوند.
  • دفع سیستویورتروگرام (MCUG): در این روش از لوله ای باریک برای انتقال مایعی مخصوص به بدن کودک استفاده می‌شود. این مایع خاصیت حاجب دارد و به خوبی در تصویر برداری اشعه ایکس از مثانه کودک قابل مشاهده است، در ادامه مجموعه ای از تصاویر اشعه ایکس از مثانه کودک برداشته می‌شوند.
  • اسکن اسید دیمر کپتوسوسینیک (DMSA) یا اسکن MAG-3: در این روش نیز ماده ویژه ای به بدن کودک تزریق می‌شود که در دستگاه ویژه ای به نام دوربین گاما قابل مشاهده خواهد بود، دوربین در ادامه برای تصویر برداری از کلیه‌های کودک استفاده می‌شود.

تشخیص هیدرونفروز

در بیشتر کودکان، هیدرونفروز با افزایش سن بهبود پیدا می‌کند. با این حال، تا زمانی که روش‌های بررسی نشان دهند که مشکل کودک برطرف شده است، وی باید برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری به خوردن آنتی بیوتیک‌ها ادامه دهد، زیرا ادرار موجود در درون کلیه این کودکان، خطر ایجاد عفونت در بدن آنها را افزایش می‌دهد.

اگر هیدرونفروز به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند، کودک ممکن است به ادامه مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیاز پیدا کند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را برای درمان ریشه احتمالی این بیماری تجویز کنند.

درمان در بزرگسالان و افراد بالغ

درمان هیدرونفروز به ریشه بیماری و میزان شدن آن وابسته است. در بزرگسالان هدف از درمان عبارت است از:

  • جلوگیری از جمع شدن ادرار و کاستن از فشار ایجاد شده بر روی کلیه‌ها.
  • جلوگیری از آسیب‌های دائمی به کلیه.
  • درمان دلایل ریشه ای که بیماری را ایجاد کرده اند.

معمولا بیشتر افراد مبتلا به هیدرونفروز با عملی درمان می‌شوند که کاتتریزاسیون نام دارد. در این روش ادرار موجود در کلیه‌ها تخلیه می‌شود.

بسته به این که علت ریشه ای هیدرونفروز چه باشد، دارو یا جراحی می‌تواند برای رفع مشکل پیشنهاد شود. اگر بیماری فرد حاد باشد یا مشکلاتی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری ایجاد کند، درمان فرد می‌تواند با سرعت بیشتری آغاز شود. در مواردی که شدت بیماری کمتر است، به تاخیر انداختن درمان برای مدتی کوتاه، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

1- کمک به تخلیه ادرار برای درمان هیدرونفروز

اولین مرحله در درمان هیدرونفروز تخلیه ادرار به خارج از کلیه‌ها است. این موضوع به کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های بعدی به کلیه کمک می‌کند.

برای انجام این کار، لوله ای باریک که کاتتر نام دارد از طریق مجاری ادراری به درون مثانه هدایت می‌شود (این لوله به خارج کردن ادرار از بدن کمک می‌کند). همچنین ممکن است پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کند و لوله ای را به درون کلیه هدایت کند و عمل تخلیه را به صورت مستقیم انجام دهد.

در بعضی موارد، جایی که یکی از کلیه‌های بیمار آسیب جدی دیده است، ممکن است نیاز به برداشتن کلیه آسیب دیده باشد. بیشتر افراد با یک کلیه نیز می‌توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند. این موضوع معمولا هیچ اثر قابل توجهی بر زندگی یا سلامت فرد نخواهد داشت.

درد و فشار به کلیه ها

2- درمان دلایل ریشه ای هیدرونفروز

زمانی که فشار بر روی کلیه‌ها کاهش داده شود، ممکن است نیاز باشد عاملی که باعث جمع شدن ادرار در کلیه شده است درمان شود. بعضی از دلایل احتمالی و درمان‌های مربوط به آنها در ادامه شرح داده شده اند:

  • سنگ‌های کلیه می‌توانند با کمک جراحی برداشته شوند یا با کمک امواج صوتی شکسته شوند.
  • بزرگ شدن پروستات می‌تواند با کمک دارو یا جراحی برای برداشتن بخشی از پروستات برطرف شود.
  • باریک شدن میزنای (لوله ای که از کلیه به مثانه می‌رسد)، این مشکل نیز می‌تواند با قرار دادن یک لوله پلاستیکی توخالی که استنت نام دارد درمان شود. این لوله به ادرار اجازه می‌دهد از بخش باریک شده جریان پیدا کند. این عمل معمولا بدون انجام هیچ گونه برشی بر روی بدن فرد انجام می‌شود.
  • سرطان‌ها نیز می‌توانند موجب هیدرونفروز شوند، این مشکلات می‌توانند با کمک شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی جهت حذف بافت سرطانی برطرف شوند.
  • اگر هیدرونفروز به دلیل بارداری ایجاد شود، معمولا به درمان نیاز نخواهد بود، زیرا بیماری معمولا ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می‌شود.
  • در عین حال، کاتترها در بیشتر موارد برای تخلیه ادرار از کلیه‌ها استفاده می‌شوند. مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها نیز ممکن است برای کاهش درد بیماران یا زمانی که آنها به عفونت‌های مجاری ادراری مبتلا شده اند، تجویز شوند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر abas جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    باسلام .فردی هستم18ساله .چند وقتی بود که وقتی جنب میشدم خون می آمد اما الان علاوه بر آن در موقع ادرار خون آشکار مشاهده میکنم.چه کارکنم ؟لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد مراجعه كنيد تهران ٨٨٥٠١٠٨٣
  • تصویر کاربر Mohammad پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من 25 سالمه و مجردم. من سال گذشته بعلت ترشع اب منی بعد از ادرار به پزشک مراجع کردم و بعداز معاینع پرستات تشخیص به عفونت دادن. متاسفانه امسال دوباره بیماریم ادامه پیداکه. البته دلیل بیماری هم اینکه من در هنگام خود ارضایی مانع امدن اب منی میشدم. الان احساس خستگی و کمی درد در ناحیه زیر شکم دارم و از لحاظ روحیه دچار مشکلم چون خیلی میترسم که مشکل جدی باشد. ایا بدون جراحی و بستری شدن راه درمان دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      به روانپزشك مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر Mohammad دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیماری پرستات را چطور درمان کنم اقای دکتر.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      مشكل جدي نيست خوب مي شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام خوب هستین داروی خارجی خوب برای پروستات چی رو پیشنهاد میدین الان خارج از کشورم و میخوام تهیه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      قرص factive روزي يك عدد
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.جوانی 26 ساله که سه سال پیش احساس درد در ناحیه پروستات و احساس عدم تخلیه ی مثانه داشتم ازمایش دادم و خبری از عفونت نبود .دکتر برام سونوگرافی نوشته بود که بعد 3ماه همه علائم از بین رفت منم نرفتم سونو بگیرم.الان بعد دو سال باز درد خفیفی دارم با احساس عدم تخلیه ی مثانه واینکه احساس میکنم وقتی هوا سرد میشه علائم بدتر میشه.اگه یه مدت برم جکوزی اب داغ علائم خیلی کم میشه.شما چه توصیه ای به بنده حقیر دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      روزي دو بار هر با ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شويد
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    در زمان انزال درد و خون مشاهده شده، در صورت امکان راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      زود گذر است
  • تصویر کاربر قاسم دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    باسلام.تکرر ادرار,سوزش ادرار,بی اختیاری ادرار وخروج قطره قطره ادرار به صورت بی اختیاری,درددرناحیه بیضه ومقعد دربعضی مواقع که تخلیه نشود احساس درد درپروستات دارم,درآزمایش ادرارخون تو ادراردیده میشودولی کشت ادرارمنفی میباشد.دردرناحیه پشت ودرران هم دارم.سابقه پروستاتیت هم داشتم که انتی بیوتیک مصرف کردم ولی خوب نشدم باتشکر.ممنون میشم جواب بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      احتقان پروستات داريد مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام 53 سال دارم شش ماه پیش عمل رادیکال پروستات داشتم با psa =12 الان قدرت نعوذ ندارم (اخیرا خیلی کم گاهی احساس میکنم که بلافاصله موجب درد آزار دهنده در آلت میشود) قبل از عمل نیز مشکل نعوذ ناقص داشتم لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      قرص وياگرا يك عدد قبل از نزديكي
  • تصویر کاربر Mohammad پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، من 24 سال دارم و مجرد بنده با توجه به تشریح مایع از تریغ ادرار به پزشک مراجع کردم و تشخیص دادن که عفونت پروستات دارم، به من دارو دادن، متاسفانه بعد از چند وقت دوباره عفونت تشریع شد، البته من خود ارضایی هم انجام دادم، همین طور مصرف قلیان هم داشتم. الان احساس درد در زیر شکم دارم و همین طور کوفتگی کمر، ایا راه درماو وجود داره
    1. تصویر کاربر Mohammad پنجشنبه ۲۴ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      درضمن احساس میکنم کمی پرستات من بزرگ شده است. ایا امکان نا باروری هم وجود د دارد؟
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      به پزشك خود مراجعه كنيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ف-فیاض پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 635 مشاهده پرسش
    1- بعد از دوسال بیکاری ماههای آبان و آذر 1396 خراسان جنوبی بودم مشکل نداشتم و دیماه به شهرخودم برگشتم هفته ای یک تا دوساعت دو چرخه ثابت کردم و مشکلی نداشتم

    2- در هفته سوم بهمن در روزی دو ، سه ساعت دوچرخه ثابت استفاده کردم که در همین زمان احساس درد در زمان نشستن روی صندلی وداشتم و در انتهای ادرار چند چکه به رنگ ادرار خونی کم رنگ مشاهده کردم و میز سنگین را بلند و جابجا کردم که مدتی کمر درد داشتم.
    در همین زمان دو و سه ماهی اختلافات خانوادگی شدید و دوری همسر از بستر و سکس داشتم.

    3- با تشدید درد و سوزش در ادرار مشکل در تخلیه خروجی ادرار بصورت کم شدن ادرار و تکرر ادرار و نیاز در لحظه به ادرار در تاریخ 10/12/96 به پزشک مراجعه و معاینه و آزمایش خون وادرارنوشتند درتاریخ 22/12/96 با مراجعه به پزشک و مشاهده جواب آزامایشات قرص سیپروفلوکساسین500 را برای هر 12 ساعت تجویز کردند. و دوچرخه سواری را ممنوع کردند.

    4- با توجه به عدم بهبودی و حتی مشکل خروجی منی خشک در تاریخ 14/1/97 به دکتر دیگری مراجعه کردم که با معاینه اعلام انجام ارسال دوربین به مجرای ادراری در مطبشان و دستور سنوگرافی دادند . که دوربین را انجام ندادم و در تاریخ 20/1/97 سونوگرافی انجام دادم که سونوگرافیست عدم تخلیه کامل مثانه و موجود نبودن ضایه تودهای را ذکر کردند.
    5- با مراجعه به پزشک اولیه و ارایه سنوگرافی در تاریخ 26/1/97 و معاینه استفاده از قرص myocholine-glenwood 25 mg را به تعداد 30 عدد برای دو هفته تجویز کردند. و اعلام به نیاز به معاینه و آزمایش پس از اتمام قرصها

    **** درد شدید در ناحیه نشیمن و پروستات نسبت به ماه بهمن و اسفند کاهش کمی داشته یافته و خروجی ادار و منی خشک کمی بهتر شده ----- و لازم به ذکر است در چهار ماه گذشته روزی در حدود پنج تا شش ساعت روی صندلی پشت کامپیوتر نشستم .

    6 - با عدم بهبودی در تاریخ 5/2/ و مراجه به پزشک داروهای زیر را بمدت 15 روز خورم که تاثیری نداشت .
     ترازوسین 10 شبها قبل از خواب
     تاواناکس 500 وسط نهار
     تولترودین 1 صبح و شب قبل از غذا
    پس از اتمام داروها بتاریخ 21/2/ داروها و شب رو با صندلی خوابیده اتوبوس vip بمدت 5 ساعت به تهران رفتم و هر دو ساعت بسختی و درد تخلیه ادار بحالت چک چک داشتم .
    -- ظهر روز 22/2/ بمدت 13 ساعت با قطار و بیشتر مسیر بصورت خوابیده به خرسان جنوبی رفتم هر سه تا چهار ساعت تخلیه ادرار و کمی از سختی ادرار کاسته شده بود.
    -- 23 /2 هر سه ساعت تخلیه ادرار داشتم .
    -- 24/2/ بمدت 4 ساعت با سواری به مشهد آمدم و از مشهد 13 ساعت با صندلی خوابیده اتوبوس vip به تهران آمدم . و سپس 5 ساعت از تهران به شمال آمدم که هر دو تا سه ساعت بسختی و درد تخلیه ادار داشتم .
    -- 25/2/ هر دو ساعت و نیم بسختی و درد تخلیه ادار داشتم .. انزال خشک بدون جهش و کمی ژله ای سفت سفید رنگ .

    -- از 26/2/ الی 29/2/ ادار بسختی و بصورت چک چک
    در تاریخ 29/2/97 با مراجعه به دکتری در رشت داروی تامسولوسین 0.4 صبحها و و مکمل پروستاویتال ظهرها برای 60 روز به من داندند
    و اکنون از درد تخلیه ادرار کلافه شدم گاها روزی 4 تا 5 بار تشت آب گرم می نشینم تا بصورت چک چک تخلیه داشته باشم
    راهنمایی کنید ممنون میشوم -
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب سوال طولاني است مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام
    من از سوئد پیغام میدم خدمتتون ممنون میشم کمکم کنید.من الان مدت 1 سال هست که درد در ناحیه لگن و بیضه هاو ناحیه مقعد دارم.سوزش ادرار و تکرر ادرارو ترشح ندارم.ازمایش PSA دادم 1.2 بود. منتهی درد همچنان با من هست و بعضی روزها بیشتر و بعضی روزها کمتر هست. استدعا دارم اگر دارویی هست که بتونه کمکم کنه برام تجویز کنید تا اینجا تهیه کنم. بی نهایت سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      شما مبتلا به التهاب پروستات هستيد - عمل نزديكي داشته باشيد - ادرار را زود تخليه كنيد - - روزي يكعدد شياف ديكلوفناك استعمال كنيد - روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر باسلام جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    عمل سنگ کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      منظور شما از عمل سنگ كليه چيست
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    ابعادواکوی کورتیکو مدولرو کمپلکس سانترال هردوکلیه طبیعی است .توده سالید یا کیستیک داخل پارانشیم کلیه ها دیده نمیشود. اتساع خفیف در سیستم کا لکتور کلیه چپ مشهود است وقطر قدامی _خلفی لگنچه کلیه چپ(mm9)میباشد.(ریفلاکس +-UPJ
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به راديولوژي مراجعه كنيد و سيستوگرافي انجام دهيد
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من 71 سالشه و به سرطان پیشرفته کلیه مبتلا شده البته تازه متوجه شدیم .الان متاستاز کرده به ریه اش.ریه اش اب کرده بود که آبش تخلیه شده ولی کبدش خیلی بزرگ شده.شبها نمیخابه.پاهاش ورم کرده.میدونیم که خوب نمیشه ولی میخاستیم بدونیم که میشه با درمان خاصی فوتشون رو به عقب انداخت.هر دو کلیه شون کیست داره ولی کیست سمت راست یکی هستش و درشته.خیلی ممنون میشم که جوابمون رو بدین.کم و بیش فهمیدیم که ایشوت رو از به زودی از دست میدیم ولی میخاستم بدونم که راهی برای به عقب انداختش وجود داره یا نه.خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بايد شيمي درماني شوند .
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    ممکنه سنگ بزرگ از کلیه به مثانه برود ؟اگه برود باید مثانه جراحی کرد؟ اگه سنگ بزرگ باشد باید عمل کرد یا می توان از روش دیگر کوچک کرد که د فع شود چه روشی؟ کلیه تق تق صدا میدهد بعضی اوقات ایا سنگ کلیه دارم؟
    15 یا 20 اندازه واسه هر دو تا سوال اول ؟


    تعداد کم چند تاست تعداد زیاد چند تاست ؟


    چند تا عمل نیاز دارد؟


    بدون عمل نمی توان سنگ بزرگ کوچک کرد؟

    برای سونو چه کار کنم قبلش تا ازمایش بهتر نشان بده?


    سونو چند دقیقه طول می کشد؟


    و همان موقع معلوم میشود؟
    سنگ شکنی با چی ؟ چقدر طول می کشد ؟با تغذیه. نمی توان کوچک کرد؟درد دارد سنگ شکنی؟
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟

    با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
    لارا سکوپی چقدر طول می کشد؟
    سنگ شکنی امواج برش می خورد شکم یا کلیه ?چگونه سنگ می شکند?
    تعداد زیاد یا کم از نظر شما چند تاست? و به چند طول. باشد و چند تا زیاد یا کم است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام با سونوگرافي به مطب مراجعه كنيد.
    2. تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب بدین
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام با لاپاروسكوي بدن برش نمي خورد ، سنگ از كليه وارد مثانه شود دفع مي شود سنگ شكني با امواج هوا انجام مي شود .
    4. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با امواج درد بیشتر دارد یالاراسکوپی ؟
      سنگ بزرگ منظورمه دفع می شود؟
      با امواج برش نمی دهد چطوریه عمل وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام با سنگ شكن دردي وجود ندارد .
    6. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      وسیله رو می گذارن رو کلیه ؟
      فیلم از عمل دارید?
    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله فیلم در سایت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟