استمنا در دختران و پسران

فهرست مطالب
استمنا از نظر تعریف علمی به معنی خود ارضایی می باشد. معمولا استمنا بعد از بلوغ جنسی در جوانان که تمایلات و غریزه جنسی پیدا می کنند انجام می گیرد.

استمنا (Masturbation) اكثرا در افرادی انجام می شود که ازدواج نکرده و شریک جنسی هم ندارند. متاسفانه در بیشتر کشورها در خصوص مسائل جنسی به عنوان یک حقیقت غیر قابل انکار در مدارس و دانشگاه، اطلاعات لازم تدریس نمی شود. اصولا عمل جنسی به چند منظور(لذت جنسی، هویت، فرارازتنهایی، تولید مثل) انجام می گیرد. جوانی که به مرحله بحرانی بلوغ جنسی رسیده، هیچگونه اطلاعی در زمینه مسائل جنسی نداشته و برای ارضاء خود، به طرف استمنا می رود. این امر ممکن است ادامه یابد و بحران های روحی و جسمی فرد فروکش كند. اگرچه استمنا هیچگونه ضرر جسمی برای فرد ایجاد نمی کند ولی فرد ناخودآگاه احساس گناه و پشیمانی در خود احساس می کند.

استمنا و مشکلات زناشویی

وقتی همین افراد به مرحله تشکیل خانواده نزدیک می شوند، دچار نگرانی و اضطراب با توجه به احتمال ایجاد مشکلات زناشوئی می گردند، اکرچه این مسئله هیچگونه مشکلی در دوران زناشوئی ندارد و این افراد قبل از ازدواج نیاز به مشاوره پزشکی دارند.

در دنیای  اطلاعات و جهان ارتباطات امروزه که پیشرفت تکنولوژی، هر لحظه انسان های جوامع و فرهنگ های مختلف را به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر می کند، خواسته های بشر بیشتر و جدیدتر شده و رفاه، آزادی، آرامش، لذت و تنوع، اهمیت ویژه و بیشتری پیدا می کند. لذا ارتباط جنسی جایگاهی مهم تر یافته است. هرچند غریزه جنسی نیز همچون غرایزطبیعی  دیگرانسان است ولی تعیین مرز بین موارد طبیعی و اختلالات جنسی آن، به بحث علمی نیاز دارد و اینکه یکی از معضلات جدی و خطرآفرین بنیاد خانواده ها، مسئله اختلالات جنسی می باشد.

از آنجایی که یک فرد درمان نشده و یا بدون امکان ارضاء جنسی خود حس درماندگی، کمبود قدرت و پایین تر از مردان دیگر احساس می کند، در نتیجه نه تنها اعتماد به نفس خود را ازدست می دهد، بلکه روابطش با دیگران و حتی شغل او دچار مخاطره می شود.

خود ارضایی

اثرات خود ارضایی در پسران

از عوارض استمنا یا خود ارضایی می توان به التهاب پروستات در پسران جوان نام برد که می تواند به مشکل جدی برای این افراد شود.

آموزش جنسی در جامعه

غالب جوانان  سعی می کنند از گفتگو در مورد مسائل جنسی خودداری کنند، که علت آن ریشه در مسائل فرهنگی جوامع دارد. در بیشتر فرهنگ ها مسئله ارتباط جنسی با گناه درهم آمیخته و به همین دلیل گفتگو درمورد ان نکوهیده شمرده شده است، حتی در بسیاری ازموارد در شرایطی که ارتباط جنسی در محیطی کاملا متعارف و مشروع مثل محیط زناشوئی صورت می گیرد. همچنین به علت باورهای فرهنگی، گفتگو درمورد آن شرم اور و دور از شئونات انسانی است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری، به مرور این باورهای فرهنگی گمرنگتر شده و مردم بیشتر این باور را پیدا کرده اند که باید نیازها و مشکلات خود را، حتی در زمینه جنسی با افراد متخصص در میان بگذارند و راه چاره ای برای مشکلات خود در این زمینه بیابند. متاسفانه این گونه باورهای فرهنگی گریبان گیر جمع کثیری از پزشکان شده است.

غالب پزشکان نیز پرسش در مورد مشکلات جنسی بیماران را خجالت آور می دانند. پزشکان راجع به بسیاری از مشکلات بیمار سوالاتی می پرسند ولی پرسش های جنسی را حذف می کنند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر Sa چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر ...میخواستم بپرسم ..دقت تشخیص ام آار آی با تزریق و بدون آن .. در سرطان و تومور ودر پروستات .چه اندازه هست
    دکتر همسرم ام آرآی دادن ولی خودشون باز گفتن ام آرآی تشخیص درست نمیده ..باید اسکن استخوان انجام شود و بایوبسی.... برا ی مشکوک بودن به سرطان پروستات..همسرم 67سال دارن و توتال پی اس ای 76هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      بايد بيوپسي پروستات شود

  • تصویر کاربر داود چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام.من دو ساله hpv دارم.و با همسرم هم رابطه دارم..در نواحی تناسلی ایشون هیچگونه علامتی دیده نمیشه..و حتی هیچ عفونت ناشی هم ندارند.. امکان داره ک ویروس انتقال پیدا نکرده باشه؟ و نظرتون در مورد قارچ شیتاکه چیه؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      امكان داره

  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۲۵ سالمه و۹ ساله کراتینین کلیه م ۲هستش بدون تغیر و فشارخونم ۱۰ هست ثابت بوده این چند سال که فهمیدم اندازه کلیه هام ۹۵ هست خواستم بفرمایید که ایا همینجوری ثابت میماند کلیه خیلی نگرانم لطفا پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      به دكتر نفرولوژيست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 612 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر سوزش ادرار دارم متاهل هستم بعد از رابطه جنسی اول ادرار کردن سخته بعد هم دکتر رفتم آزمایش دادم هم ادرار هم اسپرم شناسی که دکتر گفتن مشکلی نداری فقط اسپرم ضعیف شده ولی من هنوز سوزش سخت ادرار کردن رو دارم بار اول قرص بهم داد خوردم که خوب شدم که بعد از هر رابطه جنسی اینطور میشم چکار کنم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    من 32سال دارم سابقه بیماری هم ندارم ولی الان چند روزیست که سوزش ادرار دل درد پنیر کشیدن مثانه دارم دکتر رفتم دارو داد مصرف کردم تا چند روز بعد مصرف دارو خوب بودم ولی بازم همینطور میشم آزمایش هم دادم دکتر فقط کمی اسپرمت ضعیفه.ولی من بازم سوزش درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      درارو ها دو هفته تكرار شود

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام، 37 ساله هستم در سونوگرافی که انجام دادم نوشته شده ضایعه کیستیک به ابعاد 45*34 میلیمتر در کورتکس قطب فوقانی کلیه راست با septation های داخلی و internal echoe مشهود است سنگ و هیدرونفروز در کلیه ها دیده نشد و ضایعه پاتولوژیک دیگری مشاهده نشد . ممنون می شم راهنمایی بفرمایین .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      كيست عا اهميتي ندارند

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر
    قبلا تب مالت داشم و در اون دوران بیضه درد و سوزش ادار و خارش تناسلی داشتم .
    مدت ها از درمانش میگذره ولی همچنان داغی مخرج و لرز دارم اما دیگه تب مالت ندارم این چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام پدرم ۸۱ سال دارند حدود سه ماه قبل بصورت ناگهانی جریان ادرار قطع شد و با هیدرو نفروز شدید کلیه و علی رغم وصل سوند ادرارشان وصل نشد کلیه‌ی راست نفرستومی شد و به علت سابقه مصرف وارفارین خونریزی شدیدی رخ داد ایشان دریچه میترا مصنوعی دارند بعد از انتقال به سی سی یو در سی سی یو بصورت ناگهانی ادرار دوباره به جریان افتاد البته با سوند و نفرستومی جدا شد دکتر ارولوژی ایشان مشکل اصلی را پروستات ۹۰ سی ایشان تشخیص دادند و پیشنهاد جراحی که دکتر قلب مخالفت کردند اکنون ایشان بعد از دوماه وصل بودن سوند و بعد از مصرف فیناستراید و امنیک سوند را حدود یک هفته است جدا کرده‌ایم ایشان از جریان ادرار خود نسبتا راضی هستند ولی علی رغم مصرف فورزماید روزی دو عدد ۲۰ میلی گرم بازهم ادم پا دارند و البته دکتر ایشان برای بعد از جدا نمودن سوند روزی دو عدد امنیک تجویز کرده‌اند که سبب افت فشار خون ایشان می‌شود و سرگیجه و سرفه های خشک و البته ادم پا بنظر شما همان روزی یک عدد امنیک کافی نیست؟
    فعلا کراتنین ایشان ۲/۴ است و کلیه‌ی چپ تقریبا کارایی ندارد .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      سوال را كوتاه كنيد تا جواب دهم

  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام دکتر...بنده رفتم سونوگرافی گفت واریکوسل دوطرفه راست4.8 چپ 4.7 این گرید چند میشه؟؟؟ درد خیلی شدیدی هم داره
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      عمل كنيد گرد سه

  • تصویر کاربر اکبرپور پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. عفونت ادراری آیا باعث ناباروری در مردان میشه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      خير

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
قاتل زود انزالی

قاتل زود انزالی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ راهنمای جامع

مرکز درمان ناتوانی جنسی مردان

کلینیک درمان ناتوانی در تهران با مشاوره رایگان جنسی

زود ارضا شدن

چرا شوهرم زود ارضا میشه؟ پاسخ به کاربران نی نی سایت