استمنا در دختران و پسران

فهرست مطالب
استمنا از نظر تعریف علمی به معنی خود ارضایی می باشد. معمولا استمنا بعد از بلوغ جنسی در جوانان که تمایلات و غریزه جنسی پیدا می کنند انجام می گیرد.

استمنا (Masturbation) اكثرا در افرادی انجام می شود که ازدواج نکرده و شریک جنسی هم ندارند. متاسفانه در بیشتر کشورها در خصوص مسائل جنسی به عنوان یک حقیقت غیر قابل انکار در مدارس و دانشگاه، اطلاعات لازم تدریس نمی شود. اصولا عمل جنسی به چند منظور(لذت جنسی، هویت، فرارازتنهایی، تولید مثل) انجام می گیرد. جوانی که به مرحله بحرانی بلوغ جنسی رسیده، هیچگونه اطلاعی در زمینه مسائل جنسی نداشته و برای ارضاء خود، به طرف استمنا می رود. این امر ممکن است ادامه یابد و بحران های روحی و جسمی فرد فروکش كند. اگرچه استمنا هیچگونه ضرر جسمی برای فرد ایجاد نمی کند ولی فرد ناخودآگاه احساس گناه و پشیمانی در خود احساس می کند.

استمنا و مشکلات زناشویی

وقتی همین افراد به مرحله تشکیل خانواده نزدیک می شوند، دچار نگرانی و اضطراب با توجه به احتمال ایجاد مشکلات زناشوئی می گردند، اکرچه این مسئله هیچگونه مشکلی در دوران زناشوئی ندارد و این افراد قبل از ازدواج نیاز به مشاوره پزشکی دارند.

در دنیای  اطلاعات و جهان ارتباطات امروزه که پیشرفت تکنولوژی، هر لحظه انسان های جوامع و فرهنگ های مختلف را به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر می کند، خواسته های بشر بیشتر و جدیدتر شده و رفاه، آزادی، آرامش، لذت و تنوع، اهمیت ویژه و بیشتری پیدا می کند. لذا ارتباط جنسی جایگاهی مهم تر یافته است. هرچند غریزه جنسی نیز همچون غرایزطبیعی  دیگرانسان است ولی تعیین مرز بین موارد طبیعی و اختلالات جنسی آن، به بحث علمی نیاز دارد و اینکه یکی از معضلات جدی و خطرآفرین بنیاد خانواده ها، مسئله اختلالات جنسی می باشد.

از آنجایی که یک فرد درمان نشده و یا بدون امکان ارضاء جنسی خود حس درماندگی، کمبود قدرت و پایین تر از مردان دیگر احساس می کند، در نتیجه نه تنها اعتماد به نفس خود را ازدست می دهد، بلکه روابطش با دیگران و حتی شغل او دچار مخاطره می شود.

خود ارضایی

اثرات خود ارضایی در پسران

از عوارض استمنا یا خود ارضایی می توان به التهاب پروستات در پسران جوان نام برد که می تواند به مشکل جدی برای این افراد شود.

آموزش جنسی در جامعه

غالب جوانان  سعی می کنند از گفتگو در مورد مسائل جنسی خودداری کنند، که علت آن ریشه در مسائل فرهنگی جوامع دارد. در بیشتر فرهنگ ها مسئله ارتباط جنسی با گناه درهم آمیخته و به همین دلیل گفتگو درمورد ان نکوهیده شمرده شده است، حتی در بسیاری ازموارد در شرایطی که ارتباط جنسی در محیطی کاملا متعارف و مشروع مثل محیط زناشوئی صورت می گیرد. همچنین به علت باورهای فرهنگی، گفتگو درمورد آن شرم اور و دور از شئونات انسانی است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری، به مرور این باورهای فرهنگی گمرنگتر شده و مردم بیشتر این باور را پیدا کرده اند که باید نیازها و مشکلات خود را، حتی در زمینه جنسی با افراد متخصص در میان بگذارند و راه چاره ای برای مشکلات خود در این زمینه بیابند. متاسفانه این گونه باورهای فرهنگی گریبان گیر جمع کثیری از پزشکان شده است.

غالب پزشکان نیز پرسش در مورد مشکلات جنسی بیماران را خجالت آور می دانند. پزشکان راجع به بسیاری از مشکلات بیمار سوالاتی می پرسند ولی پرسش های جنسی را حذف می کنند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشیدخدمت جناب دکتر:
    بدلیل وجود توده در مثانه ام و انجام سیستوسکوپی با نظر پزشک مدت 4 هفته میباشد که شروع به تزریق ب ث ژ نموده ام .سؤال اینجاست که پس از تزریق و سپری شدن مدت 2 ساعت از زمان تزریق هیچگونه سوزشی در زمان ادرار احساس نمیکنم. آیا این دلیل بر اثر نکردن تزریق مذکور میتواند باشد یا اینکه اثر نمودن آمپول ب ث ژ هیچ ربطی به داشتن یا نداشتن سوزش در زمان تخلیه مثانه (ادرار) ندارد؟ممنون از محبتتان و اینکه پاسخ بیماران را بدون هیچگونه چشمداشتی میدهید.
    با تشکررحیم 45 ساله از کرج
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      هيچ ربطي ندارد

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده سرترالین تا دوز 150 روزانه به خاطر وسواس شستشو مصرف میکنم ک تاثر بر روی زود انزالیم داشته ولی با وجود استفاده همزمان از لیدوکایین باز به 20 ثانیه دخول هم نمیرسد که انزال رخ میدهد ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایید
    ضمنا
    دارای بیماری cp خفیف میباشم
    ممکن است از عوارض cp باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص پاروكستين به مدت سه ماه ميل كنيد بيست ميلي گرم

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    من حدود ۲ سال است مشکل عدم نعوذ و تمایل دارم.ایا میشه مشکلم حل بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      مراجعه به اورولوژيست

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب.
    من در نگه داشتن ادرار از همون جوانی تا الان که ۴۹ سال دارم در مواقعی که دستشویی در دسترس نبود ید بیضای طویلی دارم. اخیرا با اتوبوس سفر طولانی داشتم که با وجود داشتن ادرار از دستشویی رفتن خودداری کردم. بعد دچار درد مثانه و گرفتگی مجاری ادرار شدم.خوشبختانه بموقع به پزشک مراجعه کردم و آمپول و قرص ضد عفونت تجویز کرد و با سرنگ ادرار مانده در مثانه را خارج کرد. اکنون سئوالم اینه که آقای دکتر آیا مثانه من قابل برگشت به حالت اولیه را دارد؟ به عبارتی ساده تر آیا وقتی مثانه بزرگ میشود قابل برگشت به حالت اولیه(تنظیمات اولیه کارخانه الهی) هست؟
    ممنون..ببخشید دکتر من کمی شوخ طبع هم هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      بله بر مي گردد

  • تصویر کاربر Safa دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    ممنون که وقت میذارین و جواب میدین
    من ۳۲ سالمه و دچار دیابت نوع ۲ بودم ، به حدی که روی شبکیه چشمام تاثیر گذاشته بود
    پارسال متوجه شدم و طی یکسال با تزریق آواستین و انجام لیزر چشمام درست شد و از همون موقع هم دیابتمو کنترل کردم و قند خونم الان کنترل هست
    مدتیه که خروج منی نمیبینم ، به دکتر مراجعه کردم گفت اعصاب مثانه آسیب دیده و باعث بیماری برگشت پذیری منی شده و جهت درمان اعصاب مثانه برام شربت سودوافدرین تجویز کرده که روزی سه نوبت استفاده میکنم
    میخواستم در این زمینه راهنماییم بفرمائید
    آیا این مشکل درمان پذیر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      درماني ندارد

  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلا خسته نباشید بنده ازمایش اسپرموگرام دادم و wbc زیاد تر از حد معمول بوده
    اضافه کنم ک بنده درد خیلی کم و به ندرت در بیضه ام حس میکنم و تورمی هم حس نمیکنم و اندازه ی نسبتا معمولی دارند فقط د کودکی اریون دلشتم
    عکس آزمایشم رو در پیوست قرار دادم
    خواستم بدونم دیر نشده برای درمان؟
    قدرت باوری رو از بین نبرده؟
    باید چی مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      أزمايش طبيعي است

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام،27 سال دارم چن سالی هست تکرر ادرار دارم خوب تخلیه نمیشه کم فشار هست احساس ادرار میکنم میرم دسشویی مقدار کمی ولی میاد گاهی دو شاخه میشه ادرارم . سوزش آلت یا پروستات یا ادرار ندارم،چن سال پیش سنو چهار بعدی،سیستوسکپی،رادیولوژی،تست انگشتی انجام شد گفتن همه چی سالمه التهاب پروستات هست اگ سالمم پس چرا اینجوریه دکتر جان؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد

  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با سلام مرد و ۳۷سالمه آقای دکتر حدودا دو ماه پیش کلیه ام سنگهای بزرگ ۱۳ و۲۰داشتم و همچنین هیدرونفروز کرده بود که تحت عمل پی سی ان ال قرار گرفتم و جنس سنگ اگزالات کلسیم هست که مرتبا سیترات پتاسیم و هیدروکلروتیازید مصرف میکنم امروز درد خفیفی در کلیه ام داشتم که رفتم سونو که متاسفانه یک سنگ ۶ میل را نشان داد به نظرتون آقای دکتر چیکار کنم از شر این سنگها راحت بشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      راهكار درمان قطعي ندارد

  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۳ سالمه و دو روز پیش صبح که بیرون بودم یهویی در بیضه چپم کمی درد احساس کردم و‌به مرور ورم کرد(تقریبا کمتر از دو برار بیضه راستم) و الان بعد دو‌روز هیچ فرقی نکرده و در حالت ایستاده و راه رفتن کمی درد میگیره و با لمس کردن درد کمی میگیره
    باید چیکار کنم؟؟خیلی نگرانم
    خودش خود به خود خوب میشه یا مشکل جدی هست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      به اورولوژيست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    باسلام من چندوقت یکبار دوچار سوزش ادارشدید وموقع عطسه وورزش بی اختیار یه قطره ادار ازم خارج میشه.الان سوزش ندارم ولی اون حالتو دارم. چیکار کنم پیش دکتر اورولوژیست برم یا زنان؟ باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      زنان

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
قاتل زود انزالی

قاتل زود انزالی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ راهنمای جامع

مرکز درمان ناتوانی جنسی مردان

کلینیک درمان ناتوانی در تهران با مشاوره رایگان جنسی

زود ارضا شدن

چرا شوهرم زود ارضا میشه؟ پاسخ به کاربران نی نی سایت