آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟

فهرست مطالب

بسیاری از افراد زمانی که برای چکاپ یا بررسی دردهای شکمی به سونوگرافی می‌روند، با جمله‌ای در برگه گزارش روبرو می‌شوند که باعث نگرانی شدید آن‌ها می‌شود: “کیست کورتیکال در کلیه مشاهده شد”. اولین سوالی که به ذهن هر فردی خطور می‌کند این است که آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ و اینکه آیا این کیست می‌تواند به سرطان تبدیل شود یا خیر؟ کیست کورتیکال در واقع یک کیسه پر از مایع است که در بخش خارجی کلیه (کورتکس یا پوسته‌کلیه) رشد می‌کند.

این کیست‌ها بسیار شایع هستند و با افزایش سن، احتمال تشکیل آن‌ها بیشتر می‌شود. در این مقاله قصد داریم به طور بسیار مفصل به بررسی ماهیت این کیست‌ها، تفاوت کیست‌های ساده و پیچیده، و بررسی دقیق خطرات کیست کورتیکال بپردازیم تا شما با خیالی آسوده و آگاهی کامل به مدیریت سلامت خود بپردازید.

کیست کورتیکال چیست و چگونه تشکیل می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال که خطرات کیست کورتیکال چقدر جدی است، ابتدا باید ساختار کلیه را بشناسیم. کلیه از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش داخلی (مدولا) و بخش خارجی (کورتکس). کیست کورتیکال دقیقا در همین لایه بیرونی شکل می‌گیرد. علت دقیق تشکیل این کیست‌ها هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما فرضیه غالب این است که با افزایش سن، لوله‌های کوچکی که ادرار را جمع‌آوری می‌کنند (نفرون‌ها) ممکن است دچار انسداد یا تغییر شکل شوند و با تجمع مایع، تبدیل به کیست گردند.

این کیست‌ها معمولا به صورت تکی (سولیتر) یا چندتایی دیده می‌شوند. نکته‌ای که باید بدانید این است که اکثر این کیست‌ها “ساده” هستند، یعنی دیواره نازکی دارند و داخل آن‌ها فقط مایع زلال وجود دارد. این نوع کیست‌ها معمولا بدون علامت هستند و تنها به طور اتفاقی در تصویربرداری‌ها کشف می‌شوند. اما شناخت تفاوت بین یک کیست ساده و یک کیست که دارای دیواره ضخیم یا رسوبات است، مرز بین خطرناک بودن یا بی‌خطر بودن این عارضه را تعیین می‌کند.

کلید تشخیص خطرات کیست کورتیکال

در دنیای پزشکی، برای پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ از سیستمی به نام “طبقه بندی بوزنیاک” (Bosniak Classification) استفاده می‌شود. این سیستم کیست‌ها را بر اساس ظاهرشان در سی‌تی‌اسکن به ۵ گروه تقسیم می‌کند که دانستن آن‌ها برای هر بیماری ضروری است:

  • بوزنیاک نوع ۱ (کیست ساده): این کیست‌ها کاملا خوش‌خیم هستند. دیواره بسیار نازکی دارند، حاوی هیچ بافت جامدی نیستند و احتمال سرطانی شدن آن‌ها صفر درصد است. اکثر گزارش‌های سونوگرافی که مردم را نگران می‌کند، در این دسته قرار می‌گیرند.
  • بوزنیاک نوع ۲: این کیست‌ها هم خوش‌خیم محسوب می‌شوند اما ممکن است حاوی چند سپتوم (دیواره داخلی) بسیار نازک یا رسوبات کلسیمی ظریف باشند. خطرات کیست کورتیکال در این مرحله نیز نزدیک به صفر است.
  • بوزنیاک نوع ۲F: حرف F مخفف Follow-up است. این کیست‌ها کمی پیچیده‌تر هستند و نیاز به پیگیری دوره‌ای دارند. احتمال بدخیمی در این‌ها حدود ۵ درصد است.
  • بوزنیاک نوع ۳ و ۴: این کیست‌ها دارای دیواره‌های ضخیم، اجزای جامد و خون‌رسانی غیرطبیعی هستند. در این موارد، خطرات کیست کورتیکال بسیار جدی است و احتمال بدخیمی به بالای ۵۰ تا ۹۰ درصد می‌رسد که معمولا نیاز به جراحی دارند.

علائم و نشانه‌هایی که باید جدی بگیرید

اگرچه اکثر کیست‌های کورتیکال هیچ علامتی ندارند، اما گاهی اوقات بزرگ شدن آن‌ها یا موقعیت قرارگیری‌شان می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. یکی از جنبه‌های بررسی خطرات کیست کورتیکال، توجه به علائم بالینی است. وقتی کیست بزرگ می‌شود (مثلا بزرگتر از ۵ یا ۱۰ سانتی‌متر)، می‌تواند به کپسول کلیه یا اندام‌های مجاور فشار بیاورد.

علائمی که ممکن است بروز کند عبارتند از:

▪️ درد مبهم در پهلو، پشت یا قسمت بالایی شکم.

▪️ احساس پر بودن یا سنگینی در شکم.

▪️ فشار خون بالا (اگر کیست به عروق کلیوی فشار بیاورد و سیستم رنین-آنژیوتانسین را فعال کند).

▪️ خون در ادرار (هماچوری) که ممکن است ناشی از پاره شدن یک مویرگ در دیواره کیست باشد.

▪️ تب و لرز در صورتی که کیست دچار عفونت شود.

تب و لرز

اگر شما هر یک از این علائم را دارید، حتی اگر سونوگرافی قبلی شما کیست را “ساده” گزارش کرده باشد، باید دوباره وضعیت را بررسی کنید تا از عدم بروز عوارض مطمئن شوید.

چه زمانی خطرات کیست کورتیکال جدی می‌شود؟

در پاسخ به این سوال که آیا کیست کورتیکال خطرناک است باید به عوارض نادر اما محتمل اشاره کرد. اگرچه کیست ساده سرطان نیست، اما می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند که نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.

اولین مورد، “پارگی کیست” است. این اتفاق ممکن است بر اثر یک ضربه فیزیکی به شکم یا حتی به صورت خودبه‌خودی رخ دهد که منجر به درد شدید و ناگهانی در پهلو می‌شود. مورد دوم، “عفونت کیست” است؛ باکتری‌ها ممکن است از طریق مجاری ادراری به مایع داخل کیست نفوذ کرده و باعث ایجاد آبسه شوند. مورد سوم، “انسداد مجاری ادراری” است؛ اگر کیست در مکانی قرار داشته باشد که به حالب (لوله انتقال ادرار) فشار بیاورد، می‌تواند باعث تورم کلیه (هیدرونفروز) شود که در صورت عدم درمان، به بافت کلیه آسیب می‌زند. بنابراین، پایش منظم اندازه کیست بخشی از مدیریت خطرات کیست کورتیکال است.

روش‌های تشخیص و افتراق کیست‌های خطرناک از ساده

برای اینکه پزشک تشخیص دهد که آیا کیست کورتیکال خطرناک است یا نه، به ابزارهای تصویربرداری پیشرفته نیاز دارد.

  • سونوگرافی: اولین و در دسترس‌ترین روش است. سونوگرافی می‌تواند به خوبی نشان دهد که آیا داخل کیست مایع خالص است یا اجزای جامد وجود دارد.
  • سی‌تی‌اسکن (CT Scan) با تزریق کنتراست: این استاندارد طلایی برای بررسی خطرات کیست کورتیکال است. تزریق ماده حاجب نشان می‌دهد که آیا دیواره کیست یا اجزای داخلی آن خون‌رسانی دارند یا خیر. اگر ماده حاجب توسط بخشی از کیست جذب شود (Enhancement)، شک به بدخیمی بالا می‌رود.
  • ام‌آر‌آی (MRI): در مواردی که نتایج سی‌تی‌اسکن مبهم باشد یا بیمار به ماده حاجب سی‌تی حساسیت داشته باشد، MRI جزییات بسیار دقیق‌تری از بافت‌های نرم و سپتوم‌های داخلی کیست ارائه می‌دهد.

راه‌های درمان کیست کورتیکال

بسیاری از بیماران می‌پرسند “برای درمان خطرات کیست کورتیکال چه باید کرد؟”. پاسخ بستگی به نوع کیست و علائم شما دارد.

اگر کیست شما از نوع ساده (بوزنیاک ۱ یا ۲) باشد و هیچ علامتی نداشته باشد، معمولا هیچ درمانی لازم نیست. پزشک ممکن است هر ۶ یا ۱۲ ماه یک سونوگرافی کنترلی توصیه کند تا مطمئن شود سایز کیست ثابت مانده است.

اما اگر کیست علائم ایجاد کرده یا مشکوک به نظر برسد، روش‌های زیر مد نظر قرار می‌گیرند:

▪️اسکلروتراپی: پزشک با استفاده از راهنمای سونوگرافی، یک سوزن ظریف را وارد کیست کرده، مایع آن را تخلیه می‌کند و سپس ماده‌ای (مانند الکل غلیظ) داخل آن تزریق می‌کند تا دیواره‌های کیست به هم بچسبند و دوباره پر نشود.

▪️جراحی لاپاراسکوپی: در این روش که با ایجاد چند سوراخ کوچک در شکم انجام می‌شود، جراح سقف کیست را برمی‌دارد (Decortication). این روش برای کیست‌های بسیار بزرگ یا دردناک عالی است.

▪️نفرکتومی جزئی: اگر شک به سرطان (بوزنیاک ۳ یا ۴) وجود داشته باشد، جراح بخشی از کلیه را که حاوی کیست است برمی‌دارد تا سلامت بیمار تضمین شود.

متخصص زود انزالی در تهران

سوالات متداول درباره خطرات کیست کورتیکال

  • آیا کیست کورتیکال باعث نارسایی کلیه می‌شود؟ کیست‌های ساده به تنهایی باعث نارسایی کلیه نمی‌شوند مگر اینکه تعداد آن‌ها بسیار زیاد باشد (مانند بیماری کلیه پلی‌کیستیک ارثی) که با کیست کورتیکال ساده متفاوت است.
  • آیا رژیم غذایی خاصی برای کوچک کردن کیست وجود دارد؟ خیر، هیچ منبع علمی معتبری ثابت نکرده است که غذا یا مکمل خاصی باعث از بین رفتن کیست کلیه شود. کاهش مصرف نمک و هیدراته ماندن برای سلامت کلی کلیه مفید است.
  • آیا کیست کورتیکال با کیست پاراپلویک تفاوت دارد؟ بله، کیست کورتیکال در پوسته کلیه است، در حالی که کیست پاراپلویک در نزدیکی لگنچه کلیه قرار دارد. هر دو معمولا بی‌خطر هستند مگر اینکه باعث انسداد شوند.

نتیجه‌گیری و توصیه‌های نهایی:

در مجموع، در پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟، می‌توان گفت در بیش از ۹۰ درصد موارد، پاسخ “خیر” است. کیست‌های کورتیکال ساده بخشی طبیعی از فرآیند پیر شدن بدن هستند و تا زمانی که کوچک و بدون علامت باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند. با این حال، نباید نسبت به آن‌ها کاملا بی‌تفاوت بود.

 بررسی دقیق برگه سونوگرافی، آگاهی از سیستم بوزنیاک و پیگیری منظم تحت نظر متخصص اورولوژی، بهترین راه برای مدیریت خطرات کیست کورتیکال است. اگر با علائمی مثل درد پهلو یا فشار خون ناگهانی مواجه شدید، حتما موضوع را جدی بگیرید. سلامت کلیه‌های شما موتور محرک تصفیه خون و انرژی بدن شماست، پس با آگاهی از آن‌ها مراقبت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۱۳ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من ۳ سال پیش به خاطر علائم سوزش ادرار قطره قطره آمدن ادرار و تکرر ادرار و گاهی اوقاتچند قطره خون در انتهای ادرار و انزال دردناک به پزشک مراجعه کردم که در آزمایش سونوگرافی جداره مثانه ضخامت داشت و در آزمایش ادرار و خون هسچ مشکلی نبود ، بعد از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک مجدد سونوگرافی و سی تی اسکن و ام ار آی دادم که ضخامت مثانه از بین رفته بود و همه چیز نرمال بود ، این دوره درمان تقریبا ۳ ماه طول کشید، بعد از این هر از گاهی چند قطره خون رقیق در انتهای ادرار و زمانی که می خواستم با دست باقی مانده ادرار در آلت را خالی کنم میدیدم و هر از گاهی بعد از خود ارضایی سوزش و سختی ادرار داشتم، تا اینکه دو ماه پیش این خونریزی بعد از خودارضایی در منی و بعدش دیدم و زیاد شد و سوزش ادرار و تکرر و فوریت در ادرار داشتم، الان مجدد به پزشک مراحعه کردم در سونوگرافی ضخامت مثانه دیده شد ولی شکلش نرماله و پروستات هم سایزش ۲۵ بود و یکم شکلش مثل اینکه بهم ریخته بود که دکتر گفتن عفونت پروستات و مثانه دارم و بهم دارو دادن، از موقعی که دارو خوردم دو هفته گذشته و سوزش هم خداروشکر تقریبا برطرف شده و فشار ادرار و تکرر هم دیگه ندارم، ولی سه روز پیش خودارضایی داشتم که بعد از اینکه ادرار کردم در آخرش چند قطره اخر ادرار قرمز خیلی روشن بود و دیروز چیزی ندیدم تا مجدد امروز در انتهای ادرارم به همین شکل چند قطره قرمز رنگ بود و درد باسن در سمت چپ هم کمی دارم و بیضه درد هم خیلی کم دارم، من به خاطر کارم مجبورم زیاد بشینم ، میتونه به خاطر نشستن زیاد و التهاب باشه؟ یا مشکل دیگه ای هست ؟ و اگر باید دارویی مصرف کنم با قرص لووفلاکسین ۵۰۰ و پروستاباریج تداخلی ندارد؟
    1. تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۷ آذر ۰( 4 سال پیش)
      ۲۴ سالمه
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۳ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام التهاب پروستات داريد روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد و روزي يك عدد كپسول امنيك ده روز ميل كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۳ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 669 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر محترم من مردی ۵۳ ساله هستم از کودکی ونوجوانی از کوچکی آلتم رنج میبردم این امر باعث گردید در روابط مشترک کمی اذیت شوم واز کوچکی آلت خجالت بکشم یا نتوانم به خوبی شریک جنسیم را راضی نمایم .اندازه آلت برای رابطه حدود ۸تا ۱۰سانت وقطرش از ۴یا۵سانت تجاوز نمی کند اما تمامی اعمال جنسی بصورت کامل انجام میشود فقط اصلی ترین مشکل کوچکی وکم قطر بود آلت است آیا برای این مشکل راه حل علمی وجود دارد؟البته دیابت نوع دو دارم ولی مشکلی در خصوص نعوظ وزود انزالی ندارم.قفط سایز آلت کوچک است
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۳ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام متاسفانه كوچكي ألت درماني ندارد

  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 698 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم 84سال دارد بعلت خونریزی مغزی عمل شدن الان در ای سی یو هستن دکترش میگه اوره خونش بالا هست و ضریب هوشی پایین هست میخواستم بدون احتمال پایین اومدن اوره خونش با مصرف دارو هست و ضریب هوشی بالا میرود یا نه ممنون میشم جواب منو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام امكان پايين أمدن اوره وجود دارد

  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من الان نزدیک به یکسال هست که بیماری پیرونی دارم دکتر رفتم ۶ ماه ویتامین استفاده کردم هیچ تغییری ایجاد نشد لطفا راهنمایی کنید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام بايد شوك ويو كنيد

  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۳ سالمه بخاطر اینکه تو اوج رابطه جلوی انزال جنسیم میگرفتم کشاله و اپیدیدم سمت راستم درد داشتم رفتم دکتر گفت فتقه دوطرفه ک عملش کردم الان بعد ۷۰ روز از عمل گذشته هردوطرف اپیدیدیم و واز التهاب داره حتی موقع متفوع و ایستادن ساده هم درد زیادی داره میخواستم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص ألفن xl  صد ميلي گرم يك ماه بعد از غذا ميل كنيد

  • تصویر کاربر Mi دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر 25 سال دارم و پشت بیضه راست من درد میکنه . بعضی وقت ها خوب میشه ولی بعضی وقت درد میگیره حتی موقع راه رفتن درد میگیره خودشم پشت و بالای بیضه انگار رگ هایی که وجود داره دردناکه و بعضی وقت ها وقتی بیضه رو دستم میگیرم از بغل یکم میزنن بیرون خلاصه درد پشت و بالای بیضه و انگار رو رگ ها هست اینجوری حس میکنم . آقای دکتر علتش چیه .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم ده روز ميل كنيد و روزي يك عدد قرص ألفن xl  صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر ااااا دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. جناب دکتر من قبلا در مورد مشکل همسرم از شما کمک خواستم. ایشون یه سری دارو مصرف میکنن که شامل کلومیپرامین،، ولبان، سرترالین، رسپریدون و قرص بوپرونورفین است. ایشون اعتیاد نداشتند....ایشون اختلال نعوظ و انزال داشتند که شما قرص تاداگرای ۲۰ رو تجویز کردید. مشکل نعوذ حل شد ولی انزالشون نه....ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص فلوكستين٢٠ ميلي سه ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر من هم آزمایش دادم هم سونوگرافی هیچ گونه عفونت ادراری نداشتم ولی مدت بیست روز میشه که آلتم میخوره به شورت میسوزه تو هر حالتی من سوزش را داخل آلتم دارم قبل وبعد از نزدیکی سوزش دارم و مدام سوزش دارم 🙏🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر، بنده مدتی هست در سمت راست و انتهایی شکم نزدیک به کشاله ران احساس درد میکنم که گاهی بیشتر میشودو به سمت بیضه راست متمایل میشود
    همچنین گاهی در قسمت پهلو راست احساس درد میکنم
    گاها احساس دفع ادرار مکرر دارم
    و همچنین احتباس ادرار(گاها احساس دفع وجود دارد ولی مقدار اندکی دفع صورت میگیرد)
    در قسمت میانه زیر ناف هم گاها احساس احتباس و سفتی دارم
    مدتی هم قرص پروستا باریج مصرف کردم
    24 ساله، مجرد
    آزمایش و سونوگرافی انجام شده را در ضمن متن خدمت شما ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

  • تصویر کاربر مجیدی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده ۲۶ سالم .۵۰ روز پیش بعد از انزال دچار درد خفیف درناحیه بیضه وخودبیضه شدم .رفتم دکتر سونوگرافی بیضه و پروستات نوشت که نتیجش هیدروسل بود.دوتا قرص بهم داد ۲۰ روز مصرف کردم بیضه خوب شد ولی درد درنواحی مقعد و سوزش خیلی خفیف بعد از ادرار داشتم دوباره مراجعه کردم آزمایش خون نوشتن نتیجش گویا بزرگی پروستات بود.خواهش میکنم دکتر آزمایش وسونوگرافی رو فرستادم ممنون میشم تشخیص وراه درمان رو بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۸ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام أزمايش و سونوگرافي طبيعي بود روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسي١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ايرج شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام و احترام خدمت اقاي دكتر . بنده 42 سالمه و مدت 5 سال است كه بدون هيچ علتي كراتينين خونم 1.6 است مختصر فشار خون دارم كه هميشه تحت كنترلم و قرص لوزارتان مي خورم مشكل ديگري از لحاظ ازمايش ادرار و سونوگرافي هم ندارم چون يكي از خواهرام به علت فشار خون زايمان كليه اش را از دست داد و دياليزي شد لذا من هميشه نگرانم بيزحمت بفرماييد چگونه كراتينين را ميشه پايين اورد ضمنا دكتر زياد رفته ام ولي تاثيري نداشته مي خواستم كمكم كنيد . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      كراتينين پايين نمى آيد سعى كنيد با كنترل فشارخون دقيق و گرفتن رژيم كم پروتئين و محدوديت مصرف نمك تا حد يك گرم كراتينين خود را در همين حد نگه داريد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام مادر بنده بصورت ناگهانی کراتین خونش 8 شده و بعد از چند روز مراقبت به 6.4 رسیده و دکتر گفته پایین میآید چه خطراتی این نوسان دارد و آیا نیاز به دیالیز دائمی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سن مادر شما مهم است و فشار خون و ديابت و ناراحتى قلبى دارد يا ندارد و اوره و سديم و پتاسيم مقدارشان چقدر است
  • تصویر کاربر پریوش دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    من در کلیه ی راست کیست بزرگی دارم که شبها با درد پهلو مواجه هستم
    فعلا برای درمان اقدامی نکردم چون می ترسم
    سوالم این هست که با چنین شرایطی روزه برایم بی ضرر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بله بى ضرر است
  • تصویر کاربر بهروزدهشت شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بنده متولد 1341 هستم سابقه سنگ کلیه دارم سال گذشته به علت درد شدید کلیه سونوگرافی شدم که دکتر تشخیص دادند که یکی از کلیه های بنده کوچکتراز دیگریست و گفتند شاید مادرزاد بوده آزمایشات بنده کراتین بالا را نشان داد که دوباره آزمایش را تکرار کردیم و همین مشکل وجود داشت ،نظر شما در این باره چی هستش آیا مشکلی داره کلیه هام یا اینکه طبیعی ؟ ممنون از راهنماییتون، اگه امکانش هست از طریق پیامک جوابمو بدیت ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      شما میزان کراتینین را گزارش نکرده اید و ایا بیماری های زمینه ای مثل فشارخوت یا دیابت یا بیماری قلبی دارید یا نه?
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من یک پسر هشت ماهه دارم که رشد کودکمان چندان هم زیاد نبود اقای دکتر به دکتر متخصص نوزادان مراجعه کردیم و در طی ازمایش و سونو گرافی که اقای دکتر نوشته بودند امروز فهمیدیم کودکمان هیدروترو نفروز خفیف دارد طبق این عکس اقای دکتر عاجزانه خواهش دارم هرچه زودتر جواب من رو بدهید که چ کارهایی باید بکنیم یا کدوم دکتر ببریمش اقای دکتر هرکاری باشه انجام میدم بدجوری نگرانیم ممنونم از لطف شما که هرچه زودتر پاسخ بدهید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اقى محترم اينجانب جراح كليه هستم شما از من درخواست مى كنيد كه به كدام جراح شما را راهنمايى كنم؟شما بايد به مطب مراجعه كنيد تا اسكن ايزوتوپ انجام شود و شدت ان را سونو گرافى نميتواند تشخيص دهد و بعد از انجام اسكن از كليه ها تصميم گيرى شود چون اين بيمارى تنگى مادرزادى حالب به لگنچه ميباشد كه عوارض گوناگونى به دنبال دارد چه خفيف چه شديد
  • تصویر کاربر حانيه چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقاي دكتر خسته نباشيد ،ما پسري داريم ٩ساله از حدود دوهفته پيش خون در ادرارش ديده شده و بعد از ازمايشات مختلف تشخيص داده شده كه بر اثر سرما خوردگي سم وارد كليه شده و بر اثر فشار اين باعث خون دماغ شدن هم ميشه و الان بستري كردن ميخواستم اگه امكانش هست من رو راهنمايي كنيد ،خيلي سپاسگزارم
    در صورت امكان جواب از طريق پيامك منتقل بشه چون به ايميل دسترسي ندارم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مپس از انجام سونوگرافي كليه ها به پزشك نفرولوژيست مراجعه كنيد واگر مشكلي بود تماس بگيريد
  • تصویر کاربر ماهیده یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    حدود یکسال است که با تشخیص پزشکان کلیه هام دچار کم کاری شده اوره وکراتین خونم بالا رفته دکترها می گویند درمان ندارد و به تدریج کلیه هات از کار خواهند افتاد ومجبوری دیالیزبشی می خواستم بپرسم راه کار وچاره یا درمانی وجود دارد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      با سلام لطفا سن و علت از كار افتادگى كليه را براى من بنويسيد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    می گویند آب منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم سنگ ساز است. من و خانواده ام از چه آبی استفاده کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      هر آبی در هر منطقه ای با هر میزان املاح اگر کم مصرف شود می تواند سنگ ساز باشد. احتمالاً به دلیل تفکر اشتباه نسبت به نوع آب و یا به دلیل طعم نامطبوع و سنگینی آن، افراد منطقه از نوشیدن آب به مقدار کافی، پرهیز می کنند و همین امر باعث تشدید سنگ سازی می شود. به عبارت دیگر چنانچه همان آبی که ادعا می شود سنگ ساز است در مقادیر زیاد و مرتب نوشیده شود می تواند از ایجاد سنگ جلوگیری نماید.
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    آیا سنگ ادراری می تواند باعث ایجاد عفونت ادراری شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      معمولاً در بررسی افراد مبتلا به عفونت های مکرر ادراری، وجود سنگ های ادراری مشاهده می شوند. سنگ عفونت دستگاه ادارای می توانند وخامت یکدیگر را افزایش دهند و در درمان هم تداخل ایجاد کنند. گاهی انسداد یک کلیه عفونی شده توسط سنگ منجر به عفونت خون (سپتی سمی) و یا آبسه می شود. بعضی سنگ ها در مواد هسته ی مرکزی خود (ماتریکس) دارای باکتری هستند که موجب عفونت های مکرر ادراری می شوند. بعضی از باکتری ها ماده ای به نام اوره از تولید می کنند و می توانند سنگ از نوع استروویت (عفونی) ایجاد کنند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟