خون در منی یا انزال

فهرست مطالب
پیش‌تر دلایل و نشانه‌های خون آمدن از دستگاه تناسلی مردان به طور مفصل اعلام شد. در این مطلب به تشخیص و درمان خون در منی که به آن هماتواسپرمیا (hematospermia) یا همو اسپرمیا (hemospermia) گفته می شود می پردازیم.

روش‌های درمان خون در منی

اولین قدم درمانی، گرفتن شرح حال پزشکی و جنسی و امتحان بالینی بیمار می باشد. لازم به ذکر است که مسیر تشخیص و درمان برای بیماران زیر چهل سال و بالای چهل سال متفاوت است. مردان 40 ساله یا مسن‌تر در صورت ابتلا و مشاهده مداوم خون در منی، باید نسبت به بزرگی خوش خیم پروستات یا سرطان پروستات مورد بررسی قرار بگیرند و باید توجه داشت که در این افراد اگر خون در انزال، نسبت به درمان مقاوم باشد و تداوم یابد، نیاز است MRI و TRUS انجام شود. متدهای تهاجمی نظیر سیستوسکپی و وزیکولوسکپی زمانی که متدهای غیر تهاجمی نتیجه ای نداشت، باید انجام شوند.

سیستوسکوپی

بررسی تشخیصی خون در منی یا انزال

  1.      گرفتن شرح حال و امتحان بالینی
  2.      گرفتن فشار خون
  3.      آزمایش کامل ادرار
  4.      کشت ادرار
  5.      آزمایش کامل خون
  6.      تست های انعقادی
  7.      آزمایش اسپرم
  8.      آزمایش کاندم
  9.      بررسی بیماری‌های مقاربتی

بیماران کمتر از 40 سال در صورت عدم وجود علائم دیگر، نیاز به درمان محافظه کارانه خواهند داشت و این دسته از بیماران کم خطر (LOW RISK) هستند.  بیماران 40 ساله و بالاتر با انزال خونی مداوم که همراه با علائم دیگر هستند، گروه پرخطر (HIGH RISK) تلقی می شوند و باید درمان علت بیماری با آنتی بیوتیک و داروهای ضدالتهاب انجام شود. همچنین با انجام MRI و TRUS و همچنین آزمایش PSA (جهت بررسی سرطان پروستات) شرایط بیمار مورد بررسی دقیق قرار گیرد. برای افراد زیر چهل سال نیز باید با سونوگرافی، وجود تومور بیضه بررسی و رد شود یا به درمان آن پرداخت.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

دکتر مجید محمدی
مقلات مرتبط

نشانه ها و درمان های پروستات

روش های کاهش سرعت پیشرفت سرطان پروستات

براکی‌تراپی پروستات چیست و چگونه انجام می‌شود؟