درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.


سرطان کلیه چیست؟

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند(معمولا پنجاه و هفتاد ساله). در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید.

محققین به طور قطع نمی دانند سرطان کلیه به چه علت به وجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچ کس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه (قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند و به طرف میزراه به جلو میراند) به وجود می آید، کاملا با سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به آن ریسک فاکتور می گویند.

داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعد کننده ابتلا به این بیماری

1- استعمال دخانیات

2- چاقی بیش از حد

3- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

4- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

5-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

علت درد کلیه هنگام برخاستن از خواب چیست؟

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما را مورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

  • چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟
  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی یا همان متاستاز کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

1- سی تی اسکن

2- عکس سینه

3- MRI شکم

4- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

شیمی درمانی سرطان کلیه

دارو درمانی های هدف مند بر ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این ناهنجاری ها، دارو درمانی هدف مند می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود. پزشک شما ممکن است دستور آزمایش سلول های سرطانی شما را تجویز کند تا ببیند کدام داروهای هدف مند به احتمال زیاد موثر واقع خواهند شد.

پرتودرمانی

در پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی با منابعی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. از پرتو درمانی گاها برای کنترل یا کاهش علائم سرطان کلیوی که در دیگر مناطق بدن مانند استخوان ها و مغز گسترش یافته است استفاده می شود.

پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

انجام اقداماتی برای بهبود و ارتقا سلامتی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، سعی کنید:

1- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

اگر سیگار می کشید، حتما ترک کنید. گزینه های بسیاری برای ترک سیگار و دیگر محصولات دخانیاتی وجود دارد، از جمله برنامه های حمایتی، انواع داروها و استفاده از محصولات جایگزین نیکوتین.

به پزشک خود بگویید که قصد ترک کردن استعمال دخانیات را دارید و گزینه های موجود برای این کار را با هم مورد بررسی قرار دهید.

2- وزن سالم و ایده آل خود را حفظ کنید.

برای به دست آوردن و حفظ یک وزن سالم و ایده آل  تلاش کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، تعداد کالری ای که هر روز مصرف می کنید را کاهش دهید و سعی کنید بیشتر روزهای هفته از نظر جسمی فعال باشید. از پزشک خود در مورد سایر راهکارهای کاهش وزن و حفظ وزن ایده آل پرس و جو کنید تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهد.

3- کنترل کردن فشار خون بالا

در قرار ملاقات بعدی حتما از پزشک خود بخواهید تا فشار خون شما را بررسی کند. اگر فشار خون شما بالا بود، می توانید در مورد گزینه های چگونگی کاهش فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در برخی از موارد ممکن است برای کاهش فشار خون، فرد نیاز به مصرف دارو داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین گزینه با پزشک خود مشورت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر افسانه شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر چندبار مزاحم شدم
    ولی هنوز وقت نکردید جواب بدید
    بالاخره قرصه خارجی وزیکر ده میلی رو خریدم شما فرمودید. روزی یک عدد تا چند ذوز بخورم اب هم ریاد بخورم یا معمولی وارامبخش هامو هم بخورم
    ممنون منتطر جوابتون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد أرام بخش هم به خوريد

  • تصویر کاربر افسانه شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام دکتر متااسفانه هنوز جوابه سواله قبلیم رو. نرفرمودید امروز ذفتم بذای خذید فرصه وزیکر که خدارو شکر هبچ جا خارجی نداشتن فقط وبسول دارند بخرم ویسول رو
    ایا جنابعالی داروخانه ای مبشناسید برم بگیرم خارجیشو وده میلی ایرانیو روزی یکبار تا چند روز بخورم
    ممنون از حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      ويسول ده ميلي گرم روزي يك عدد ده روز

  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. من و خانمم ۳۳ سال داریم ۱۸ ماه اقدام به بارداری کردیم آزمایش اسپرم دادم پایین بود wellman خوردم بعد از چند ماه دوباره آزمایش دادم رفتم سونو واریکوسل نداشتم میشه لطف کنید بگید طبیعی باردار میشیم وضعیت چطوره سپاس براتون ضمیمه میکنم آزمایش
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      واريكوسل چپ داريد

  • تصویر کاربر Mohamad یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    ۲۰ ساله هستم دکتر. در زمان های مختلف اکثرا بعد از خودارضایی دچار این حس‌ میشدم که ادرار کامل دفع نمیشه و هر زمانی که فشار به مثانه میاوردم به هر مقداری کم یا زیاد ادرار خالی میشد و بعد از ۱،۲ روز این مشکل حل میشد . ۳ روزی است که باز دچار این مشکل شدم و همش‌ احساس وجود ادرار دارم که با زور زدن خارج میشه هر دفعه مقداری ادرار. و مقداری نیز کاهش حجم ادراری دارم. که همه ای اینها شدیداً فکرمو مشغول کرده و دچار استرس و حساسیت به این موضوع شدم
    ممنون میشم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد يك ماه

  • تصویر کاربر علیزاده شنبه ۱۸ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1393 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،همسر من ۴۳ سالشه، یه دوهفته ای بود که صورتش ورم کرده بود،..جواب آزمایشش bun 24 وکراتین 2/4است.قند خونش هم ۱۳۳ است،...دکتر غدد بهش فقط قرص نفروویت داده،.. با قرص تراجنتا برای،قند،..یعنی برای کراتین بالاش،داروی دیگه ای نمی خواد؟ممنون میشم پاسخ بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      كراتينين بالا درمان ندارد

  • تصویر کاربر سولماز شنبه ۱۸ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .خسته نباشید..یک هفته پیش با تب و درد شدید هر دو پهلوهام تکرر ادرار و تخلیه کم ادرار و سوزش و خارش که داشتم سونوگرافی کامل انجام دادم.ضخامت و سایز کلیه هام نرمال بودند ولی یک سنگ ۳م.م در کالیس میانی کلیه چپ داشتم.دکتر لووفلوکساسین ۵۰۰ دادن علایمم از بین رفتن ولی درد کمر و سوزش در آخرین دنده گاهی تیر کشیدن روی لگن داشتم.دیروز کله پاچه خوردم دوباره پهلوهام درد گرفتن اسهال دارم و مهرهای کمر هم سوزش زیاد دارم و کمرم درد میکنه..علت چیه..لطفا راهنماییم کنید خیلی نگرانم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      مشكل شما مربوط به اورولوژي نمي باشد

  • تصویر کاربر بهرام دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    باسلام
    متاهل و مرد متاهل و 38 ساله هستم .مشکل دفع ادرار دارم بطوریکه فکر میکنم مثانه پر است ولی موفق به تخلیه ادرار نمیشوم ویا به مقدار خیلی کم که در ابتدا هم بصورت قطره ای است.وقتی هم که نمیتونم تخلیه ادرار کنم ، کشاله ران چپم درد میگیره >در بعضی موارد سوزش خفیف دارم هنگام تخلیه و در بعضی موارد هم در ابتدا مایع سفید رنگ خارج میشود ضمنا من دو سالی میشه که با این مشکل مواجه هستم واز نظر پروستات و مجاری ادراری هم ویزیت شدم مشکلی ندارم.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      عكس از مجراي ادرار گرفته شود و روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد يك ماه

  • تصویر کاربر لاله جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب
    مادرم هشتادسالشه. چندروزکه دفع ادارش کم شده احساس تورم شکم داره. داروهای مصرفیش. دیلتیازیم۱۲۰-لوزارتان ۵۰-متوپرولول سوکسینات ۴۷/۵
    چکارکنیم. تواین وضعیت نمیتونم ببرم دکتر .لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 3 سال پیش)

      در ٢٤ ساعت چقدر ادرار دارد اگر كمتر ٥٠٠ سي سي باشد بايد ويزيت شود

  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۳۱ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام دکتر داروی ترازوسین مصرف کردم وایندومتاسین هم استعمال کردم وده روز هم تو آب گرم نشستم درد مثانه و سوزش ادرارم تقریبا برطرف شده اما حجم ادرارم هنوز کمه و بعد اینکه ادرار کردم کامل تخلیه نمیشه وبعد اینکه بلند شدم چند قدم زدم چند قطره رو لباسم می ریزه یبوست هم هنوز دارم سنم 38ساله
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۳۱ تیر ۹۹( 3 سال پیش)

      أزمايش طبيعي است

  • تصویر کاربر سعید شنبه ۷ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام

    در یک هفته اخیر التهاب ناحیه بالای آلت تناسلی داشتم که دو دکتر پف خفیف را تشخیص دادند اما سونوگرافی باد فتق تشخیص نداد. الان خوبم. التهاب ناحیه رگ داخل بیضه راست هم داشتم که الان مشکلی ندارم. البته گاهی اپیدیدیمیت ملتهب می شود اما ظاهرا جدی نیست.

    موقع ادرار هیچ سوزش، خون یا علامت دیگری ندارم اما احساس می کنم که تکرر ادرار پیدا کرده ام. البته به دلیل پیشگیری از یبوست معمولا آب در طول روز می خورم اما گاهی با خوردن یک لیوان آب هم باید نیم ساعت بعد دستشویی بروم.

    گاهی وقت ها در این یک هفته در ناحیه پیشابراه و کلاهک اندام التهاب خفیف احساس کرده ام. اما موقع ادرار هیچ سوزشی ندارم.

    ضمنا چون سندرم روده تحریک پذیر دارم قرص های لانسو پرازول، کلیدینیوم سی و مبورین مصرف می کنم.

    پنج ماه پیش سونوگرافی کردم، همه چیز خوب بود، سنگ هم نداشنم.

    لطفا در خصوص تکرر ادرار و التهاب لوله پیشابراه راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر سعید جمعه ۶ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      جناب دکتر قوامی، بی صبرانه منتظر پاسخ سوالاتم هستم.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل شود ده روز

    3. تصویر کاربر سعید جمعه ۶ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      تشکر جناب دکتر قوامی
    4. تصویر کاربر سعید جمعه ۶ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      تشکر می کنم جناب دکتر قوامی
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۷ تیر ۹۹( 3 سال پیش)

      خواهش مي كنم

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر