درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند،(معمولا پنجاه و هفتاد ساله)، در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید. محققین به طورقطع نمیدانند سرطان کلیه به چه علت بوجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچکس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه(قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند وبه طرف میزراه به جلو میراند) بوجود می آید، کاملابا سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به ان ریسک فاکتور می گویند. داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعدکننده ابتلا به سرطان کلیه

۱- استعمال دخانیات

۲- چاقی بیش از حد

۳- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

۴- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

۵-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما رامورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

-چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟

  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

۱- سی تی اسکن

۲- عکس سینه

۳- MRI شکم

۴- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

1+

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر هانيه جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام اقاي دكتر من مدتها هست كه دردي مبهم و حالت سنگيني و گرفتگي در كليه هام دارم و دارو هم اصلا نمي تونم استفاده كنم چون هر دارويي يا قرصي مي خورم اين حالت درد و گرفتگي كليه رو پيدا مي كنم و دهانم صبح ها ووقتي از خواب بيدار ميشم خيلي بد مزه هست و خستگي زيادي دارم و هيج دارويي رو نمي تونم بيشتر از دو روز استفاده كنم سر گيجه مي گيرم ازمايش كراتين و اوره ألبومين هم دادم نرمال بوده و سونو كليه هم نرمال بوده و لي مثانه حدود ٣٠سي سي إدرار توش باقي مي مونه و mpv خونم هم از حد نرمال مقداري پايين تَر بود اقاي دكتر من به نارسايي كليه دچار شدم ؟چكار بايد كرد و چرا نمي تونم دارو استفاده كنم و كليه درد مي گيرم ممنون ميشم پاسخ بدين لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 1 هفته پیش)

      كليه ها نارسا نشده تهوع و استفراغ عارضه دارو ها مي باشد

  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام وقت بخیر
    حدود 2 ماه پیش خون در ادرار داشتم که بعد از مراجعه به پزشک و سی تی اسکن متوجه تومور در مثانه شده ام جهت بررسی بیشت به پزشکی در شیراز مراجعه کردم که بعد از سی تی اسکن با مایع تزریقی ایشان تشخیص دادند که احتمال اینکه کبد نیز درگیر شده باشند هست.حالا سوال اینجاست آیا واقعا با سی تی اسکن سرطان در کبد مشخص می شود؟ در صورت بروز سرطان کبد امکان درمان وجود دارد؟طول عمر بیمار چقدر خواهد بود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 2 هفته پیش)

      متخصص كبد نيستم

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدر من ۷۵ ساله به دلیل مشکل در دفع ادرار و و سوژه ادرار سونوگرافی شده نتایج به شرح زیر است لطفا راهنمایی کنید:
    -مثانه خالی بوده و حاوی سنگ های ادراری متعدد میباشد.
    -حجم طبیعی پروستات با مثانه خالی حدود 80cc اندازه گیری شد.
    -سنگ و هیدرونفروز در کلیه چپ مشاهده نشد.
    -یک لیتیاز به قطر ۴mm در کولیس میانی کلیه راست دیده شد.
    لطفا برای درمان راهنمایی فرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 3 هفته پیش)

      بايد عمل شوند

  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    زنی 39 ساله با سابقه عفونت مکرر مثانه به طوری که در سال 97 حدود 8 ماه مداوم انواع انتیوبیوتیک تزریقی و غیره رو مصرف کردم حتی بستری بیمارستان هم شدم متاسفانه جواب نگرفتم و به دلیل مقاومت داروی مدت 7 ماه هست که از هیچ داروی استفاده نکردم در حال حاضر درد دارم به صورت موضعی در ناحیه خروج ادرار دارم مثل فشرده شدن و فرو رفتنه یه هوی میخ که مثل شک ایجاد میشه و گاهی تکرر شدید ادراری گاهی با این که بارها پشت هم دستشوی رفتم یه هو میزانی اب بی اراده ازم خارج میشه یا با لمس از داخل واژن وکمی ماساژ میزانی ادار دفع میکنم گاهی انقدر درد کلافه کنندس که زندگی عادیم رو مختل میکنه وسط خیابون یا راه رفتن یه هو دلا میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 3 هفته پیش)

      بايد سيستوسكپي شويد

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    آزمایش دفع پروتیین 24 ساعته 256 شده رفتم سونوگرافی کلیه جواب نوشته اکوی پارنشیمال کلیه ها مکی افزایش یافته و کورتیکومدولری کاهش .ضخامت پارانشیمال در حد طبیعی .کراتین 1 اوره 38
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 2 هفته پیش)

      طبيعي است

  • تصویر کاربر ثمن سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مادر بزرگ من ۸۵ سالشه و چن وقت پیشا سیتی اسکن شدن و معلوم شد ک تومور دارن در قسمت بالای کلیه راستشون ۶۶*۵۶*۹۱ میلی متر درمانش چیه؟ خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش)

      خارج كردن كليه

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    خانوم بنده در یک کلیه ۴و ۷۵ و در کلیه دیگر ۵ونیم غده سرطان دارن که با توجه به ازمایشات و سنوگرافی پزشک متخصص گفتن که سرطان وارد بدنش شده و تا ۶ ماه بیشتر دوام نمیارن و همینطور گفتن که با عمل ممکنه بدتر هم بشن
    ممنون میشم راهنمایی کنید منو
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      عمل نكنند

    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)
      یعنی هیچ امیدی برای درمانش نیست😞😞
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش)

      شيمي درماني كنند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Reihan جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما
    آقای دکتر من مدت یک هفته میشه که سونو دادم ومتوجه شدم کلیه سمت چپم سنگ داره به اندازه11میل وسنگ صفرا5میل
    حالا امکانش هست با قرص رواتنیکس سنگ کلیه ام دفع بشه؟
    آخه بچه3ماهه دارم وشیرخودمو میخورم نمیتونم بخاطر بچم عمل کنم
    اگه قرص رواتنیکس استفاده کنم سنگم دفع میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      اثري ندارد

  • تصویر کاربر ناهید جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    Rbc 3.54 (4-11)>
    Hgb 10.6 (12-17)>
    Hct 33.5 (36-50)>
    Urea 176 (21-43)>
    Bun 82.6 (8-22)>
    Creatinine 4>
    Uric acid 7.2 (2.6-6)
    Ldh 600 (602)
    Sodium 152 (135-145
    Protein 24hrs urine 700 (24-141
    فاکتورهایی که ننوشتم طبیعی هستن. بیمار ۶۶ ساله و بیماری نارسایی قلبی و فشار خون دارد. در حال حاضر پرهیز غذایی رو به شدت داره رعایت میکنه.
    توروخدا بفرمایید فاکتورهای بالای بیمار با دارو پایین میاد یا نه؟ خیلی استرس داریم دکتر خیلی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      با دارو پايين نمي أيد

    2. تصویر کاربر ناهید چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)
      بالاتر میره ؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      ممكن است

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    چرا اوره بالا سمی است و چه تاثیری بر بدن دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      از نفرولوژيست سوال كن

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      از نفرولوژيست سوال كن

    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      از نفرولوژيست سوال كن

    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 1 ماه پیش)

      از نفرولوژيست سوال كن

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر