درمان التهاب و سوزش ادرار بدون عفونت

فهرست مطالب

سيستيت يا التهاب غیر عفونی مثانه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار همراه است که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند.

سیستیت یک اصطلاح کلی است، که اختلالات پزشکی متعددی نظیر، سیستیت بدون عفونی یا میکروب (nonbacterial cystitis) ، با میکروب و همینطور سندرم درد مثانه (PBC/ IC) و سیستیت بینابینی را در بر می‌گیرد.

سندرم درد مثانه به صورت یک سندرم درد و علائم سیستم دستگاه ادراری مثل تکرر ادرار، درد، سوزش ادرار، شب ادراری و سریع ادرار کردن توصیف شده، که هیچ علتی برای آن یافت نشده است.

حالت های التهاب غیر عفونی مثانه:

التهاب غیر عفونی مثانه شامل فرم‌هایی از بیماری می‌باشد مثل:

1- ویروس

2- میکوباکتریال

3- کلامیدیا

4- قارچی

5- شیستوزوما

6- رادیوتراپی، اشعه درمانی

7- بیماری سیستم دفاعی بدن

8- حساسیت بیش از حد

علائم التهاب غیر عفونی مثانه:

علائم عمومی و جنرال سیستیت شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • به سرعت ادرار کردن
  • ادرار خونی
  • اسپاسم‌های شکم
  • رابطه جنسی توام با درد
  • درد مثانه و اسپاسم آن

تشخیص التهاب غیر عفونی مثانه:

تشخیص اختصاصی بیماری اغلب نیاز به انجام کشت ادرار متعدد و انجام بعضی عملیات مختلف اورولوژیک مثل دیدن مثانه (سیستوسکپی) همراه با نمونه‌برداری از مثانه و انجام آزمایشات سیستم دفاعی بدن می‌باشد. سنگ مثانه یک نوع سرطان مثانه بنام (in situ) و وجود جسم خارجی در مجرا علائمی شبیه علائم فوق ایجاد می‌کند. 25 درصد خانم‌های مبتلا به عفونت ادراری که درمان شده‌اند دچار عفونت ادراری مجدد می‌شوند.

شانس عود عفونت در سال ممکن است تا 7 بار اتفاق افتد. عود عفونت دو هفته بعد از درمان عفونت اولیه یا به علت میکروب جدید است یا ممکن است به علت میکروب‌های مختلف دیگری باشد. هر خانمی که در ماه دو بار و در سال سه بار دچار عفونت ادراری شود، به آن عفونت عود شونده یا راجعه می‌گویند. این دسته از بیماران باید مورد بررسی کامل رادیولوژی نیز قرار گیرند.

هر بیمار بعد از درمان عفونت، دو روز بعد از اتمام درمان باید کشت ادرار بدهد، که مشخص شود با آنتی بیوتیک مورد درمان قرار گرفته یا خیر، و پس از انجام کشت ادرار و مثبت بودن کشت، از افرادی است که شانس عود دارد، و باید به مدت حداقل یکسال روزانه یک عدد قرص آنتی بیوتیک استفاده کند، و هر ماه برای بررسی وجود عود عفونت کشت ادرار انجام شود.

بی‌ اختیاری ادرار در زنان

درمان التهاب مثانه:

درمان التهاب مثانه (که در اصطلاح پزشکی به آن سیستیت گفته می‌شود) کاملاً به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. در اکثر موارد، این التهاب ناشی از عفونت باکتریایی است که با یک دوره کوتاه آنتی‌بیوتیک، تحت نظر پزشک به سرعت بهبود می‌یابد. اما اگر التهاب ناشی از عوامل غیرعفونی (مانند حساسیت به مواد شیمیایی، پرتودرمانی یا تحریکات فیزیکی) باشد، رویکرد درمانی متفاوت خواهد بود.

در ادامه، روش‌های اصلی درمان و مدیریت این عارضه را بررسی می‌کنیم:

۱. درمان‌های دارویی

  • آنتی‌بیوتیک‌ها: برای سیستیت باکتریایی، پزشک داروهایی مانند نیتروفورانتوئین یا فوسفومايسین تجویز می‌کند. بسیار مهم است که دوره درمان کامل شود، حتی اگر علائم پس از دو روز از بین بروند.

  • مسکن‌ها: استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌تواند به کاهش درد و سوزش کمک کند. همچنین داروهای خاصی مثل “فنازوپیریدین” برای تسکین مستقیم سوزش مجاری ادرار تجویز می‌شوند.

۲. مراقبت‌های خانگی و سبک زندگی

  • افزایش مصرف آب: نوشیدن مقدار زیادی آب (حدود ۸ لیوان در روز) باعث رقیق شدن ادرار و شستشوی باکتری‌ها از سیستم ادراری می‌شود.

  • پرهیز از محرک‌ها: تا زمان بهبودی، بهتر است از مصرف کافئین (قهوه و چای غلیظ)، الکل، غذاهای بسیار تند و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید، زیرا این مواد باعث تحریک بیشتر دیواره مثانه می‌شوند.

  • کمپرس گرم: قرار دادن یک کیسه آب گرم روی شکم یا ناحیه لگن می‌تواند فشار و درد ناشی از انقباضات مثانه را به شکل موثری کاهش دهد.

۳. پیشگیری از عود مجدد

اگر دچار التهاب مثانه مکرر هستید، رعایت نکات بهداشتی مانند ادرار کردن بلافاصله پس از رابطه جنسی، پوشیدن لباس‌های زیر نخی و گشاد، و اجتناب از شوینده‌های معطر شیمیایی در ناحیه تناسلی ضروری است. همچنین در برخی موارد، پزشک ممکن است مصرف عصاره کرنبری (Cranberry) را برای جلوگیری از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره مثانه توصیه کند.

هشدار: اگر همراه با التهاب مثانه دچار تب و لرز، کمردرد شدید یا وجود خون در ادرار شدید، حتماً سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم ممکن است نشانه سرایت عفونت به کلیه‌ها باشد.

التهاب غیر عفونی مثانه

درمان التهاب غیر عفونی مثانه:

در التهاب غیر عفونی مثانه، اولین اقدام برطرف کردن علائم بیمار با دارو می‌باشد، چون مسئول بیماری عفونت میکروبی نیست و احتمال آن ممکن است کلامیدیا و یا مایکوباکتریال باشد، لذا هدف درمان کلامیدیا و یا مایکوباکتریال است.

درمان تکرر ادرار و سوزش ادرار همزمان با دادن دارو برای ریشه‌‌کن کردن کلامیدیا با داروی آنتی کولینرژیک انجام مي شود.

چون ممکن است التهاب غیر عفونی مثانه به علت اشعه درمانی باشد که به آن سیستیت اشعه درمانی گویند و ممکن است به علت مواد شیمیایی باشد به آن سیستیت شیمیایی گویند و ممکن است به علت نقص در سیستم دفاعی بدن باشد، به آن سیستیت اتوایمون گویند.

سوزش ادرار بدون عفونت:

سوزش ادرار (دیس‌اوری) همیشه به معنای وجود عفونت باکتریایی نیست. گاهی اوقات دیواره مجاری ادرار یا مثانه به دلایل غیرعفونی دچار تحریک و التهاب می‌شوند که علائمی دقیقاً مشابه عفونت (سوزش، تکرر و فوریت در ادرار) ایجاد می‌کنند. تشخیص علت اصلی در این موارد بسیار مهم است، زیرا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در این شرایط هیچ کمکی به بهبود بیمار نخواهد کرد.

در ادامه به شایع‌ترین دلایل سوزش ادرار بدون وجود عفونت می‌پردازیم:

۱. حساسیت به مواد شیمیایی و تحریک فیزیکی

بسیاری از افراد به مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی حساس هستند. صابون‌های عطری، ژل‌های شستشوی بانوان، اسپری‌های خوشبوکننده بدن، و حتی کلر موجود در آب استخر، می‌توانند باعث التهاب مجاری ادرار شوند. همچنین، فعالیت‌های فیزیکی که فشار مداوم به ناحیه لگن وارد می‌کنند (مانند دوچرخه‌سواری طولانی‌مدت) یا اصطکاک در حین رابطه جنسی می‌تواند باعث سوزش موقت شود.

۲. سندرم مثانه دردناک (سیستیت بین‌بافتی)

این یک وضعیت مزمن است که در آن دیواره مثانه بدون حضور باکتری، ملتهب و حساس می‌شود. در این بیماری، فرد در ناحیه مثانه و لگن احساس درد و فشار دارد و هنگام دفع ادرار دچار سوزش شدید می‌شود. علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما استرس، مصرف غذاهای اسیدی (مثل مرکبات و گوجه‌فرنگی) و نوشیدنی‌های کافئین‌دار معمولاً باعث تشدید علائم آن می‌شوند.

۳. سنگ‌های کلیه و مثانه

حرکت سنگ‌های کوچک در مجاری ادرار یا وجود سنگ در مثانه، می‌تواند لایه داخلی مجرا را خراش داده و باعث ایجاد التهاب و سوزش شدید شود. در این حالت ممکن است آزمایش ادرار از نظر باکتری منفی باشد، اما وجود گلبول‌های قرمز (خون) در ادرار یا درد پهلو نشان‌دهنده وجود سنگ است.

درد کلیه بعد از دفع سنگ

۴. تغییرات هورمونی و خشکی واژن

در خانم‌ها به‌ویژه در دوران یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن منجر به نازک شدن و خشکی بافت‌های ناحیه تناسلی و مجاری ادرار می‌شود (آتروفی ادراری-تناسلی). این تغییرات باعث می‌شود که مجرا به شدت حساس شده و فرد حتی با نوشیدن مقدار کمی آب یا تماس با ادرار، احساس سوزش شدیدی داشته باشد.

چند راهکار برای کاهش سوزش غیرعفونی:

  • قلیایی کردن ادرار: نوشیدن محلول آب و مقدار کمی جوش شیرین (با مشورت پزشک) یا استفاده از ساشه‌های سیترات می‌تواند اسیدیته ادرار را کاهش داده و سوزش را کمتر کند.

  • حذف محرک‌های غذایی: برای مدتی مصرف تندی، ترشی، قهوه و نوشابه را قطع کنید.

  • لباس زیر مناسب: از لباس‌های زیر تمام پنبه‌ای و گشاد استفاده کنید تا تهویه مناسب برقرار شود.

شیاف دیکلوفناک برای سوزش ادرار:

شیاف دیکلوفناک یکی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) است که در بسیاری از موارد برای تسکین دردهای حاد ناحیه لگن و سیستم ادراری تجویز می‌شود. اگرچه این دارو مستقیماً علت اصلی سوزش ادرار (مثل عفونت یا سنگ) را درمان نمی‌کند، اما با مهار آنزیم‌های مسئول تولید پروستاگلاندین‌ها، التهاب و پیام‌های درد را در ناحیه مثانه و مجاری ادرار به شدت کاهش می‌دهد.

استفاده از شکل شیاف نسبت به قرص خوراکی در موارد سوزش ادرار، چند مزیت دارد؛ اول اینکه دارو از طریق مخاط رکتوم سریع‌تر جذب شده و به اندام‌های هدف در لگن (مانند مثانه و پروستات) نزدیک‌تر است، و دوم اینکه عوارض گوارشی مستقیم (مانند درد معده) که در مصرف خوراکی دیکلوفناک شایع است، در این روش کمتر دیده می‌شود.

1. کاربرد دیکلوفناک در مشکلات ادراری:

  • تسکین دردهای ناشی از سنگ کلیه: دیکلوفناک یکی از داروهای خط اول برای کنترل دردهای شدید ناشی از حرکت سنگ (کولیک کلیوی) است که معمولاً با سوزش و تکرر ادرار همراه است.

  • کاهش التهاب پس از مداخلات پزشکی: بعد از انجام آزمایش‌هایی مثل سیستوسکوپی یا جراحی‌های مجاری ادرار، استفاده از شیاف دیکلوفناک برای کاهش سوزش و انقباضات دردناک مثانه بسیار رایج است.

  • پروستاتیت (التهاب پروستات): در مردانی که به دلیل التهاب پروستات دچار سوزش ادرار شدید هستند، این دارو می‌تواند فشار و درد ناحیه نشیمنگاه و مجرا را تعدیل کند.

درمان عفونت مثانه

2. نکات مهم و هشدارها

  • پنهان ماندن عفونت: مصرف دیکلوفناک ممکن است علائم درد را از بین ببرد، اما اگر سوزش شما ناشی از عفونت باکتریایی باشد، این دارو آن را درمان نمی‌کند. بنابراین اگر سوزش همراه با تب یا بوی بد ادرار است، حتماً باید آنتی‌بیوتیک هم مصرف شود.

  • سلامت کلیه‌ها: مصرف مداوم و خودسرانه دیکلوفناک در افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا سطح کراتینین خونشان بالاست، می‌تواند باعث آسیب جدی به بافت کلیه شود.

  • تداخلات دارویی: اگر از داروهای رقیق‌کننده خون (مثل وارفارین یا آسپرین) استفاده می‌کنید، پیش از مصرف شیاف دیکلوفناک حتماً با پزشک مشورت کنید، زیرا خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.

نکاتی مهم در رابطه با التهاب غیر عفونی مثانه:

  • علت این بیماری ناشناخته است.
  • همراه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار می‌باشد که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند. بیماری در خانم‌های در سن بچه‌دار شدن، استفاده از اشعه درمانی لگن و یا استفاده از بعضی داروها و استفاده از اسپری و ژل ضد میکروب دستگاه تناسلی باعث آن می‌شود.
  • بعضی غذاها نظیر گوجه فرنگی، کافئین، الکل و شکلات باعث علائم مثانه می‌شود که علاوه بر علائم ادراری، علائمی نظیر درد هنگام عمل جنسی، خستگی و درد پهلو در بیمار ممکن است به وجود آید.
  • آزمایشات شامل، آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار می‌باشد. وقتی علائم به علت رادیوتراپی یا شیمی درمانی باشد و یا علائمی که به دارو پاسخ درمانی نشان نمی‌دهد و خون در ادرار باشد، باید دیدن مثانه (سیستوسکوپی) انجام شود.

هدف از درمان التهاب غیرعفونی مثانه:

1- دارو برای تخلیه مثانه

2- شل کردن عضلات برای جلوگیری از سرعت در ادرار کردن

3- تسکین درد

4- جراحی به ندرت مورد نیاز می‌باشد.

سایر مواردی که کمک کننده هستند شامل نخوردن الکل، خوراکی‌های تند و مایعات اسیدی، تربیت مثانه برای ادرار کردن و تمرین عضلات پرینه که به آن KEGLE excercise می‌گویند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر ماهان سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 21 سالمه و حدود سه چهار ماه پیش تو سونوگرافی بنده نشون داده بود که پروستات کمی از اندازه طبیعیش بزرگه و حتی در حدی بود که پزشک معالج و پزشک سونوگرافی ازش صرفنظر کرده بودن مشکلی هم نداشتم
    اما یه چند وقتیه درد تو قسمت پایین شکم دارم با این علائم رفتم دکتر پس از معاینه بیضه و فتق، یه چند تا سوالم پرسیدن که در ادامه میگم براتون، و بعد داروی دیکلوفناک نوشتن برام بعدش که گفتم سونوگرافیم اینحور نشون داده بود بهم گفتن تو سن تو همچین چیزی نیست که مثلا سرطان پروستات باشه و ...
    ۱. سوزش ادرار ندارم ولی بعضی وقتا سوزش مجاری ادراری دارم واسه همینم دکتر سیپروفلوکساسین نوشتن برام
    ۲. خون در ادرار ندارم
    ۳. من تو اینترنت از موقعی که خوندم تکرر ادرار از علائم سرطان پروستات میتونه باشه تکرر ادرار و شب ادراری البته ۲ روز ایناس و بعضی وقتا بی اختیاری در حد چند قطره پس از رفع حاجت دارم و واسه همینم دکتر برام تولتیریدین ۲ نوشتن
    ۴. کاهش فشار ادرار ندارم
    همه اینارو به دکتر گفته بودن نهایتش به من گفتن چیزی نیست و احتمال قوی یه عفونته و حتی لازم به آزمایش و سونوگرافیم نیست
    میخواستم منو راهنمایی کنید
    و فقط اینکه متاسفانه متاسفانه خودارضاییم داشتم که از شرمم نتونستم به پزشک بگم و خوشبختانه ایشونم چیزی نپرسیدن
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    باسلام وارض وارادت خدمت آقادکتر بنه ۸۶ تصادف کدم ۴۶روز کما بودمو عملو ضربه مقزی خیلی ضعیف بودم تا ب کمک خداوند جون دوباره گرفتم ودر همان اوایل شب ادراری داشتم وروزها هم بسختی ادرارم را نگه میداشتم تا بسرویس برسم ریزش ادرار داشتم چون همینطور آدت کردم فکر میکردم شاید اثرات تصادفه و آزمایشهایی دادم میتو نیدازول دادن مصرف میکنم چندروزی خوبم دوباره سو زش وتا زود ادرار نکنم تابرسم سر ریز میکند تا کمربند شلوار را بتونم باز کنم چند روزی هست ک داخل نصف تاسر آلتم سوزش همدارد تشکر وسپاس گذارم از زحمات وگذشت وراهنمایی شما دکتر(قوام) راهنمای میخوستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد ده روز

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام. بنده مدتی مدت زمان طولانی ادرارم رو نگه می داشتم. در حال حاضر حدود دوماه میشه که به طور ناگهانی و با فشار زیاد و به طور یک دفعه احساس ادرار کردن بهم دست میده و گاهی اوقات تا به دستشویی برسم مقداری نشت می کنه و لباس زیرم خیس میشه و نجس. به همین خاطر باید بعد از هرسری که بی اختیار ادرارم نشت می کنه و نجس میشم باید برم حموم. البته بنده وسواس هم هستم.
    سونوگرافی با مثانه پر هم انجام دادم که حجم پروستات 12سی سی بود و کلیه ها هم سنگ نداشت و فقط جداره مثانه ضخیم شده به اندازه 5میلی متر.
    مدت دوهفته هم هست طبق تجویز پزشک اورولوژی قرص ویسول 5میلی گرم مصرف می کنم. ولی همچنان بیشتر مواقع قبل از رسیدن به دستشویی کنترل ادرارم از دستم خارج میشه و نشت ادرار پیدا می کنم.
    در حال حاضر داروهای اعصاب و روان مثل سرترالین و کلونازپام و پرفنازین مصرف می کنم.
    لطفا راهنماییم کنید. چون واقعا عذابم میده چون همش باید برم حموم.
    1. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      البته آقای دکتر نمونه ادرار و خون هم ازم گرفتن. کشت ادرار صورت گرفت و عفونت نداشت.
      با این حال خواهش می کنم بگید درمانش چیه چون حس دستشویی کردن مثل زمان قبل از کم شروع نمیشه و به صورت یک دفعه احساس اضطراری تخلیه ادرار بهم دست میده که در مسیر رسیدن به دستشویی بیشتر مواقع مقداری نشت پیدا می کنه. آیا رطوبت خارج شده می تونه جز ادرار چیز دیگه باشه؟ مثلا ودی یا وذی یا رطوبت های دیگه که پاک هستن؟؟؟؟
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      البته آقای دکتر نمونه ادرار و خون هم ازم گرفتن. کشت ادرار صورت گرفت و عفونت نداشت.
      با این حال خواهش می کنم بگید درمانش چیه چون حس دستشویی کردن مثل زمان قبل از کم شروع نمیشه و به صورت یک دفعه احساس اضطراری تخلیه ادرار بهم دست میده که در مسیر رسیدن به دستشویی بیشتر مواقع مقداری نشت پیدا می کنه. آیا رطوبت خارج شده می تونه جز ادرار چیز دیگه باشه؟ مثلا ودی یا وذی یا رطوبت های دیگه که پاک هستن؟؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      وي سول را قطع كنيد و روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي استعمال كنيد ده روز

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر K.m سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید من چندوقتی هست ک تب دارم و ادرارم کم میاد و یه کم سوزش دارم و یکی از دلایل مهمشم فعالیت جنسی زیاد و خیلی اوقات هم محافظت نشده انجام دادم به این روز افتادم سه ماه پیش سونوگرافی رفتم اندازه پروستاتم ۳۶ هست یمدت انتی بیوتیک جنتامایسین چندتا زدم باز دوباره عود کرده گاهی اوقات هم اطراف بیضه و پهلو سمت راست درد خفیف دارم و گاهی اوقات هم پایین کمرم عین بیماران سیاتیکی درد داره لطفا راهنماییم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد و هر ١٢ ساعت يك عدد قرص سيپروفلوكساتين٥٠٠ ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر نیلو یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ،خدا قوت
    ببخشید من دیروز برای اولین بار با همسرم رابطه داشتم، کلا رابطه کمتر از ۱دقیقه طول کشید و ایشون بعد از انزال هنگام خروج منی احساس سوزش کردن و ادرار شدید داشتن که بریده بریده انجام میدادن. بعدش ایشون فکر کرد مشکل از من بوده و ازم پرسید که تو بیماری زنانا داری. خیلی ناراحتم چون سالمم و مشکلی ندارم و ایشون انداخت گردن من،میشخ بفرمایید مشکل چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      التهاب پروستات بوده به مرور زمان خوب مي شوند

  • تصویر کاربر 45349 دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام در مدت یگساعت یکبار ادرار میکنم کلیه و مثانه هم سنگ ندارم چون Tulکردم سونو همدادم الان چکار کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

       روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر عارف دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام بیست سالمه دو روز پیش تو کارخانه خوردم زمین ضربه الت تناسلی وارد شده سریع رفتم پیش متخصص برام سوند گذاشت ولی همچنان داره خون میاد از التم هم موقع مدفع میرم دستشویی هم گاهی خود به خود میاد فقط از التم خون میاد دکتربهم گفت هفته بعد بیا عکس بگیرم استرس دارم ایا طبیعی هست خروج خون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      با سلام محل ضربه را با دست ده دقيقه فشار دهيد

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام من سوزش شدید در ناحیه ژنیتال دارم تنها سوزش ، و وقتی ادرار میکنم ی لحظه ی درد و سوزش شدیدی احساس میکنم و بعد برطرف میشه ، اما سوزش خفیف یا متوسط واژن همچنان ادامه داره گاهی روزا قطع میشه و دوباره شروع میشه٫ گاهی احساس تخلیه شدید و سریع ادرار دارم درحالی ک ادرار کمی داخل مثانه ام بود! ٫ پارسال ی دکترزنان مراجعه کردم گفت یکم عفونت باکتری واژن دارم و ی دکتر دیگه گفت عفونت مثانه دارم و قرص مترونید ازول بهم دادن و چندروز مصرف کردم و حدود یک سال تقریبا مشکلی نداشتم اما الان دوباره مشکلم برگشته ٫ میخواستم ببینم قرص مترونیدازول مصرف کنم ؟ به چه صورت و چند روز ؟. یادم نمیاد پارسال چندروزمصرف کردم فک کنم دوهفته اگه اشتباه نکنم ممنون از پاسخگوییتون بخاطر کرونا نمیتونم حضوری مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      • سوزش واژن مربوط به متخصص زنان مي باشد روزي يك عدد قرص ده ميلي گرم وزيكر ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ميل كنيد ده روز
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    من پسری ۱۸ ساله هستم ۴ سال هست که خودارضایی میکنم الان یک ماه هست خودارضایی رو ترک کردم و حدود ۲ سال هست که دچار تکرر و سوزش ادرار شدم ادرارم کامل تخلیه نمیشه در ضمن سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام دادم همه چیز طبیعی بوده و بیماری قندی هم ندارم و موقع تخلیه کامل ادرار بعد از چند بار دستشویی رفتن الت تناسلی ام کوچک میشه و سمت راست ان ورم کرده و موقع ادرار سوزش هم دارم هر چی تو دستشویی زور میزنم انگار یه چیزی هست که نمیزاره ادرارم رو کامل تخلیه کنم اقای دکتر بخدا تو این دو سال خیلی اذیت شدم ممنونتون میشم که کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد يك ماه و روزي دو بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسنه شودده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي استعمال كنيد ده روز          هر بار ١٥ دقيقه

    2. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      اقای دکتر من بر اثر خودارضایی زیاد با دست الت تناسلی ام پوسته پوسته شده و پوست ختنه گاه کاملا باز شده و یه گره زیر التم در زیر تصویر هم فرستادم براتون بازشده و اون پوست ختنه گاهم کاملا بازه و زیر التم اون تیکه گوشت پف کرده و پوست التم چین و چروک شده نمیدونم واقعا چیکار کنم خیلی ناراحتم کرده
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      به متخصص پوست مراجعه كنيد

    4. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      اقای دکتر من بر اثر خودارضایی الت تناسلی ام پوسته پوسته شده وزیر الت اون چیز گوشی پف کره و پوست ختنه گاه کامل باز شده خیلی نگرانم کرده پوست ختنه گاه و اون یه گره زیر اون گوشت زیر عکس فرستادم براتون کامل باز شده دیگه نمیدونم چیکار کنم
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      به اورولوژيست مراجعه كنيد

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر آیت سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام،۴۷ سال سن دارم روزه هستم چند روز هست مرتبط روزی ۲۰بار دستشویی می روم،وقتی ادرار می کنم،یک ساعت باید بمانم که مثانه خالی شود،خودم می شویم،وقتی بلند شدم،تا حرکتی بکنم،با کوچکترین فشار خودم کثیم می کنم،درد فشار برای ادرار در آلت تناسلی دارم،می روم دستشویی مقدار کمی ادرار می کنم ،هرکاری می کنم ،احساس دستشوی کردن از من ،دور نمی شود،داخل منزل می شوم دوباره احساس دستشویی دارم می روم دستشویی خودم‌خالی می کنم در پایان هرکاری می کنم مثانه من خالی نمی شود به صورت مقطع آوار می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك سه ماه ميل كنيد يك ماه و روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم يك عدد ده روز ميل كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 900 مشاهده پرسش
    سلام من 4 ساله ازدواج کردم و الان نزدیک 3 ماهه دچار مشکل شدم اصلا تحریک نمیشم دوست دارم رابطه داشته باشم ولی نمیدونم از لحاظ روحی مشکل پیدا کردم یا جسمی نعوذم درست انجام نمیشه یا اگه میشه خیلی زود به حالت اولیه برمیگرده اگه ممکنه راهنمایی بفرمایین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      برای تشحیص کاهش میل جنسی و عدم نعوظ ابتدا باید علت مشخص شود و ازمایش پرولاکتین و تستوسترون ازاد/چربی خون /اندازه قند خون هم بصورت FBS,HA1C اندازه گیری شود و در صورت نرمال بودن ان باید مسئله روحی روانی مورد توجه قرار دادبهترین درمان دادن کلومی پیرامین 25 صبح و شب تا شش ماه به همراه تادالافیل ده میلی یکساعت قبل از نزدیکی در صورت نداشتن بیماری قلبی و فشار خون کمک کننده است ورزش ارامش و کاهش مسائل ذهنی از بهترین توصیه برای درمان است البته علل مانند سن که با افزایش سن کاهش میل جنسی یک امر عادی و طبیعی است و مصرف داروها بخصوص پائین اورنده های فشار خون و مواد مخدر از عوامل مهم در تجدید کننده بیماری است تمرین و افزایش رابطه زناشویی مانند ورزش کمک شایعانی در بهبود می نماید.اگر ازمایشات نرمال باشد باید به روانشناس مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رسائی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    آقایی 27ساله هستم که چند سال است در ناحیه پرینه، مقعد و اخیرا پوست بیضه ی خود شاهد ترشحاتی با بویی ناخوشایند، خارش زیاد، معمولا قرمزی و گهگاه سوزش می باشم که اکثرا با تعریق یا خیس ماندن آن ناحیه شدت گرفته و عمدتا پس از کوتاه کردن موها یا پس از بلندشدن آن ها رخ میدهد. این علائم از یک مکان مشخص مثلا بالای مقعد نیست و از یک سوراخ یا کانال هم نمی باشد و اکثرا موقع خواب آزارم می دهد.
    دو سال پیش نیز آزمایش قارچ دادم که فکر کنم مالاسزیا بود اما بنظرم این بار عفونت مخمری یا باکتریایی باشد.
    (اکثرا از لباس زیر نخی استفاده میکنم و سعی می کنم بهداشت و نظافتم را رعایت کنم اما باز هم فرقی نمی کند و شاید لااقل بدتر نمی شود!)
    تاکنون نیز با مراجعه به متخصصین پوست و ارولوژی از پمادهای تریامسینولون ساده و ان ان، کلوتریمازول، سرتاکونازول و کپسول فلوکونازول و قرص هیدروکسی زین استفاده کرده ام اما تاثیرشان بسیار کم و موقتی بوده است.
    تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر از اینکه این سایت را انتخاب کرده اید مطلب شما را خواندم . این مورد بسیار نادراست و لذا طبیعی خواهد بود که چون درارتباط با متخصص پوست است توسط اورولوژیست انتظار داشته باشید تشخیص داده شود. به هر حال مشکل شما مزمن شده است لذا توصیه اینجانب به جنابعالی این است که هم از محل قرمزی پوست بیضه توسط متخصص پوست نمونه برداری شود و جهت آزمایش هیستوپاتولوژی به آزمایشگاه فرستاده شود و اگر مقدور است از ترشحاتی که ذکر کردید در لوله آزمایش جمع آوری کنید و به آزمایشگاه برای کشت فرستاده شود شاید در کشت میکروب یا قارچ مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد پهلو و خون در ادرار

درد پهلو و خون در ادرار نشانه چیست؟

کج شدن مسیر ادرار در مردان

علت کج شدن مسیر ادرار در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان: راهنمای کامل تشخیص زودهنگام