درمان التهاب و سوزش ادرار بدون عفونت

فهرست مطالب

سيستيت يا التهاب غیر عفونی مثانه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار همراه است که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند.

سیستیت یک اصطلاح کلی است، که اختلالات پزشکی متعددی نظیر، سیستیت بدون عفونی یا میکروب (nonbacterial cystitis) ، با میکروب و همینطور سندرم درد مثانه (PBC/ IC) و سیستیت بینابینی را در بر می‌گیرد.

سندرم درد مثانه به صورت یک سندرم درد و علائم سیستم دستگاه ادراری مثل تکرر ادرار، درد، سوزش ادرار، شب ادراری و سریع ادرار کردن توصیف شده، که هیچ علتی برای آن یافت نشده است.

حالت های التهاب غیر عفونی مثانه:

التهاب غیر عفونی مثانه شامل فرم‌هایی از بیماری می‌باشد مثل:

1- ویروس

2- میکوباکتریال

3- کلامیدیا

4- قارچی

5- شیستوزوما

6- رادیوتراپی، اشعه درمانی

7- بیماری سیستم دفاعی بدن

8- حساسیت بیش از حد

علائم التهاب غیر عفونی مثانه:

علائم عمومی و جنرال سیستیت شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • به سرعت ادرار کردن
  • ادرار خونی
  • اسپاسم‌های شکم
  • رابطه جنسی توام با درد
  • درد مثانه و اسپاسم آن

تشخیص التهاب غیر عفونی مثانه:

تشخیص اختصاصی بیماری اغلب نیاز به انجام کشت ادرار متعدد و انجام بعضی عملیات مختلف اورولوژیک مثل دیدن مثانه (سیستوسکپی) همراه با نمونه‌برداری از مثانه و انجام آزمایشات سیستم دفاعی بدن می‌باشد. سنگ مثانه یک نوع سرطان مثانه بنام (in situ) و وجود جسم خارجی در مجرا علائمی شبیه علائم فوق ایجاد می‌کند. 25 درصد خانم‌های مبتلا به عفونت ادراری که درمان شده‌اند دچار عفونت ادراری مجدد می‌شوند.

شانس عود عفونت در سال ممکن است تا 7 بار اتفاق افتد. عود عفونت دو هفته بعد از درمان عفونت اولیه یا به علت میکروب جدید است یا ممکن است به علت میکروب‌های مختلف دیگری باشد. هر خانمی که در ماه دو بار و در سال سه بار دچار عفونت ادراری شود، به آن عفونت عود شونده یا راجعه می‌گویند. این دسته از بیماران باید مورد بررسی کامل رادیولوژی نیز قرار گیرند.

هر بیمار بعد از درمان عفونت، دو روز بعد از اتمام درمان باید کشت ادرار بدهد، که مشخص شود با آنتی بیوتیک مورد درمان قرار گرفته یا خیر، و پس از انجام کشت ادرار و مثبت بودن کشت، از افرادی است که شانس عود دارد، و باید به مدت حداقل یکسال روزانه یک عدد قرص آنتی بیوتیک استفاده کند، و هر ماه برای بررسی وجود عود عفونت کشت ادرار انجام شود.

بی‌ اختیاری ادرار در زنان

درمان التهاب مثانه:

درمان التهاب مثانه (که در اصطلاح پزشکی به آن سیستیت گفته می‌شود) کاملاً به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. در اکثر موارد، این التهاب ناشی از عفونت باکتریایی است که با یک دوره کوتاه آنتی‌بیوتیک، تحت نظر پزشک به سرعت بهبود می‌یابد. اما اگر التهاب ناشی از عوامل غیرعفونی (مانند حساسیت به مواد شیمیایی، پرتودرمانی یا تحریکات فیزیکی) باشد، رویکرد درمانی متفاوت خواهد بود.

در ادامه، روش‌های اصلی درمان و مدیریت این عارضه را بررسی می‌کنیم:

۱. درمان‌های دارویی

  • آنتی‌بیوتیک‌ها: برای سیستیت باکتریایی، پزشک داروهایی مانند نیتروفورانتوئین یا فوسفومايسین تجویز می‌کند. بسیار مهم است که دوره درمان کامل شود، حتی اگر علائم پس از دو روز از بین بروند.

  • مسکن‌ها: استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌تواند به کاهش درد و سوزش کمک کند. همچنین داروهای خاصی مثل “فنازوپیریدین” برای تسکین مستقیم سوزش مجاری ادرار تجویز می‌شوند.

۲. مراقبت‌های خانگی و سبک زندگی

  • افزایش مصرف آب: نوشیدن مقدار زیادی آب (حدود ۸ لیوان در روز) باعث رقیق شدن ادرار و شستشوی باکتری‌ها از سیستم ادراری می‌شود.

  • پرهیز از محرک‌ها: تا زمان بهبودی، بهتر است از مصرف کافئین (قهوه و چای غلیظ)، الکل، غذاهای بسیار تند و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید، زیرا این مواد باعث تحریک بیشتر دیواره مثانه می‌شوند.

  • کمپرس گرم: قرار دادن یک کیسه آب گرم روی شکم یا ناحیه لگن می‌تواند فشار و درد ناشی از انقباضات مثانه را به شکل موثری کاهش دهد.

۳. پیشگیری از عود مجدد

اگر دچار التهاب مثانه مکرر هستید، رعایت نکات بهداشتی مانند ادرار کردن بلافاصله پس از رابطه جنسی، پوشیدن لباس‌های زیر نخی و گشاد، و اجتناب از شوینده‌های معطر شیمیایی در ناحیه تناسلی ضروری است. همچنین در برخی موارد، پزشک ممکن است مصرف عصاره کرنبری (Cranberry) را برای جلوگیری از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره مثانه توصیه کند.

هشدار: اگر همراه با التهاب مثانه دچار تب و لرز، کمردرد شدید یا وجود خون در ادرار شدید، حتماً سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم ممکن است نشانه سرایت عفونت به کلیه‌ها باشد.

التهاب غیر عفونی مثانه

درمان التهاب غیر عفونی مثانه:

در التهاب غیر عفونی مثانه، اولین اقدام برطرف کردن علائم بیمار با دارو می‌باشد، چون مسئول بیماری عفونت میکروبی نیست و احتمال آن ممکن است کلامیدیا و یا مایکوباکتریال باشد، لذا هدف درمان کلامیدیا و یا مایکوباکتریال است.

درمان تکرر ادرار و سوزش ادرار همزمان با دادن دارو برای ریشه‌‌کن کردن کلامیدیا با داروی آنتی کولینرژیک انجام مي شود.

چون ممکن است التهاب غیر عفونی مثانه به علت اشعه درمانی باشد که به آن سیستیت اشعه درمانی گویند و ممکن است به علت مواد شیمیایی باشد به آن سیستیت شیمیایی گویند و ممکن است به علت نقص در سیستم دفاعی بدن باشد، به آن سیستیت اتوایمون گویند.

سوزش ادرار بدون عفونت:

سوزش ادرار (دیس‌اوری) همیشه به معنای وجود عفونت باکتریایی نیست. گاهی اوقات دیواره مجاری ادرار یا مثانه به دلایل غیرعفونی دچار تحریک و التهاب می‌شوند که علائمی دقیقاً مشابه عفونت (سوزش، تکرر و فوریت در ادرار) ایجاد می‌کنند. تشخیص علت اصلی در این موارد بسیار مهم است، زیرا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در این شرایط هیچ کمکی به بهبود بیمار نخواهد کرد.

در ادامه به شایع‌ترین دلایل سوزش ادرار بدون وجود عفونت می‌پردازیم:

۱. حساسیت به مواد شیمیایی و تحریک فیزیکی

بسیاری از افراد به مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی حساس هستند. صابون‌های عطری، ژل‌های شستشوی بانوان، اسپری‌های خوشبوکننده بدن، و حتی کلر موجود در آب استخر، می‌توانند باعث التهاب مجاری ادرار شوند. همچنین، فعالیت‌های فیزیکی که فشار مداوم به ناحیه لگن وارد می‌کنند (مانند دوچرخه‌سواری طولانی‌مدت) یا اصطکاک در حین رابطه جنسی می‌تواند باعث سوزش موقت شود.

۲. سندرم مثانه دردناک (سیستیت بین‌بافتی)

این یک وضعیت مزمن است که در آن دیواره مثانه بدون حضور باکتری، ملتهب و حساس می‌شود. در این بیماری، فرد در ناحیه مثانه و لگن احساس درد و فشار دارد و هنگام دفع ادرار دچار سوزش شدید می‌شود. علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما استرس، مصرف غذاهای اسیدی (مثل مرکبات و گوجه‌فرنگی) و نوشیدنی‌های کافئین‌دار معمولاً باعث تشدید علائم آن می‌شوند.

۳. سنگ‌های کلیه و مثانه

حرکت سنگ‌های کوچک در مجاری ادرار یا وجود سنگ در مثانه، می‌تواند لایه داخلی مجرا را خراش داده و باعث ایجاد التهاب و سوزش شدید شود. در این حالت ممکن است آزمایش ادرار از نظر باکتری منفی باشد، اما وجود گلبول‌های قرمز (خون) در ادرار یا درد پهلو نشان‌دهنده وجود سنگ است.

درد کلیه بعد از دفع سنگ

۴. تغییرات هورمونی و خشکی واژن

در خانم‌ها به‌ویژه در دوران یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن منجر به نازک شدن و خشکی بافت‌های ناحیه تناسلی و مجاری ادرار می‌شود (آتروفی ادراری-تناسلی). این تغییرات باعث می‌شود که مجرا به شدت حساس شده و فرد حتی با نوشیدن مقدار کمی آب یا تماس با ادرار، احساس سوزش شدیدی داشته باشد.

چند راهکار برای کاهش سوزش غیرعفونی:

  • قلیایی کردن ادرار: نوشیدن محلول آب و مقدار کمی جوش شیرین (با مشورت پزشک) یا استفاده از ساشه‌های سیترات می‌تواند اسیدیته ادرار را کاهش داده و سوزش را کمتر کند.

  • حذف محرک‌های غذایی: برای مدتی مصرف تندی، ترشی، قهوه و نوشابه را قطع کنید.

  • لباس زیر مناسب: از لباس‌های زیر تمام پنبه‌ای و گشاد استفاده کنید تا تهویه مناسب برقرار شود.

شیاف دیکلوفناک برای سوزش ادرار:

شیاف دیکلوفناک یکی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) است که در بسیاری از موارد برای تسکین دردهای حاد ناحیه لگن و سیستم ادراری تجویز می‌شود. اگرچه این دارو مستقیماً علت اصلی سوزش ادرار (مثل عفونت یا سنگ) را درمان نمی‌کند، اما با مهار آنزیم‌های مسئول تولید پروستاگلاندین‌ها، التهاب و پیام‌های درد را در ناحیه مثانه و مجاری ادرار به شدت کاهش می‌دهد.

استفاده از شکل شیاف نسبت به قرص خوراکی در موارد سوزش ادرار، چند مزیت دارد؛ اول اینکه دارو از طریق مخاط رکتوم سریع‌تر جذب شده و به اندام‌های هدف در لگن (مانند مثانه و پروستات) نزدیک‌تر است، و دوم اینکه عوارض گوارشی مستقیم (مانند درد معده) که در مصرف خوراکی دیکلوفناک شایع است، در این روش کمتر دیده می‌شود.

1. کاربرد دیکلوفناک در مشکلات ادراری:

  • تسکین دردهای ناشی از سنگ کلیه: دیکلوفناک یکی از داروهای خط اول برای کنترل دردهای شدید ناشی از حرکت سنگ (کولیک کلیوی) است که معمولاً با سوزش و تکرر ادرار همراه است.

  • کاهش التهاب پس از مداخلات پزشکی: بعد از انجام آزمایش‌هایی مثل سیستوسکوپی یا جراحی‌های مجاری ادرار، استفاده از شیاف دیکلوفناک برای کاهش سوزش و انقباضات دردناک مثانه بسیار رایج است.

  • پروستاتیت (التهاب پروستات): در مردانی که به دلیل التهاب پروستات دچار سوزش ادرار شدید هستند، این دارو می‌تواند فشار و درد ناحیه نشیمنگاه و مجرا را تعدیل کند.

درمان عفونت مثانه

2. نکات مهم و هشدارها

  • پنهان ماندن عفونت: مصرف دیکلوفناک ممکن است علائم درد را از بین ببرد، اما اگر سوزش شما ناشی از عفونت باکتریایی باشد، این دارو آن را درمان نمی‌کند. بنابراین اگر سوزش همراه با تب یا بوی بد ادرار است، حتماً باید آنتی‌بیوتیک هم مصرف شود.

  • سلامت کلیه‌ها: مصرف مداوم و خودسرانه دیکلوفناک در افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا سطح کراتینین خونشان بالاست، می‌تواند باعث آسیب جدی به بافت کلیه شود.

  • تداخلات دارویی: اگر از داروهای رقیق‌کننده خون (مثل وارفارین یا آسپرین) استفاده می‌کنید، پیش از مصرف شیاف دیکلوفناک حتماً با پزشک مشورت کنید، زیرا خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.

نکاتی مهم در رابطه با التهاب غیر عفونی مثانه:

  • علت این بیماری ناشناخته است.
  • همراه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار می‌باشد که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند. بیماری در خانم‌های در سن بچه‌دار شدن، استفاده از اشعه درمانی لگن و یا استفاده از بعضی داروها و استفاده از اسپری و ژل ضد میکروب دستگاه تناسلی باعث آن می‌شود.
  • بعضی غذاها نظیر گوجه فرنگی، کافئین، الکل و شکلات باعث علائم مثانه می‌شود که علاوه بر علائم ادراری، علائمی نظیر درد هنگام عمل جنسی، خستگی و درد پهلو در بیمار ممکن است به وجود آید.
  • آزمایشات شامل، آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار می‌باشد. وقتی علائم به علت رادیوتراپی یا شیمی درمانی باشد و یا علائمی که به دارو پاسخ درمانی نشان نمی‌دهد و خون در ادرار باشد، باید دیدن مثانه (سیستوسکوپی) انجام شود.

هدف از درمان التهاب غیرعفونی مثانه:

1- دارو برای تخلیه مثانه

2- شل کردن عضلات برای جلوگیری از سرعت در ادرار کردن

3- تسکین درد

4- جراحی به ندرت مورد نیاز می‌باشد.

سایر مواردی که کمک کننده هستند شامل نخوردن الکل، خوراکی‌های تند و مایعات اسیدی، تربیت مثانه برای ادرار کردن و تمرین عضلات پرینه که به آن KEGLE excercise می‌گویند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر شهناز شنبه ۶ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    مادرم بیش از یک ماه هست که عمل دابل جی را انجام دادند در جال حاضر زیر شکم و کشاله ران ایشان درد میکنه حالت تهوع و گاهی هم استفراغ می‌کنند و خیلی بی اشتها هستند و خلط های کفی از دهانش خارج میشه علت این حالت های او چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ مرداد ۳( 1 سال پیش)

      با سلام أزمايش اوره و كراتينين انجام شود و نوع عمل جراحي را ذكر كنيد

  • تصویر کاربر نرگس شنبه ۲۳ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    درد زیر شکم داشتم خیلی خفیف بود یک ماه پیش به دکتر مراجعه کردم و رحمم عفونت کرده بود قرص های داکسی منت_ سیپروفلوکساسین و میترونیدازول روزی دوتا مصرف کردم یه پماد هم بهم دادن متاسفانه اپلیکاتور بیشتر باعث زخم شدن میشدبا مشورت یه دکتر دیگ مصرف نکردم
    الان دوباره به شدت موقع ادرار درد دارم و زیر دلم مثل یک ماه پیش یه حسی دارم ازار دهنده است واژنم هم میسوزه و اخر ادرارم بیشتر میشه و ترشحاتم بو نداره
    ممنون میشم راهنماییم کنین من تازه ازدواج کردم و بعد عروسی قصد بچه دار شدن دارم واقعا برام مهمه مشکلی پیش نیاد ببخشید پیامم طولانی شد 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۳ تیر ۳( 1 سال پیش)

      با سلام دارو ها را مصرف نكنيد روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن يكس ال ده روز بعداز غذا ميل شود

  • تصویر کاربر سمانه شنبه ۲۳ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من حدود یک هفته پیش بعد از استفاده از سرویس بهداشتی پهلو سمت راستم درد گرفت و همزمان احساس پری مثانه و تکرر ادرار گرفتم.
    سونوگرافی دادم که توی سونوگرافی کلیه دادم سنگ4میلی دیده شد درد پهلوهام خیلی خفیفه ولی اون احساس تکرر ادرار و انیکه انگار چیزی جلو مجرای ادرار هست که تخلیه نمیشه مونده.
    دکتر برام قرص پروترال تجویز کرده سه شب مصرف کردم تغییری ایجاد نشده. ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۳ تیر ۳( 1 سال پیش)

      كپسول پروترال را استفاده كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۳ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر دوست داشتنی دکتر قوامی / سن 62 مشکل من ابتدا روده تحریک پذیر و سپس بی خوابی و رفته رفته حجم زیاد ادرار (و ضعف زیاد بخاطر تخلیه زیاد ادرار) و عدم توانایی برای نگه داری ادرار افسرده شدن شروع شد./ بعد در بیمارستان بستری شدم / ام آر آی ووو که غده هیپوفیز سالم بود / بعد داخل کردن سوند جهت تست حجم مثانه که تحمل نکردم و پزشک اورولوژ نهایتا یک قرص داد که ظاهرا برای شل کردن عضلات مثانه بود و من به جهت سوزش و درد مجرا و شک در اینکه عفونت سوند بوده یا عوارض قرص ، آن را مصرف نکردم / رفته رفته با مصرف قرص خواب و دوکسپین 10 و ترانکوپین حال روحی ام بسیار خوب تر شده است/ اما وضعیت ادرار و مثانه با اینکه روزهای اول ادرارم خیلی زیاد بود بهتر شده است / ولی احساس درد ضعیفی زیر شکم و سوزش ضعیفی در مثانه هنگام پر شدن ادرار دارم که فرد را هدایت به دستشویی می کند / چندان گرفتگی در ادرار ندارم مگر اینکه گاهی هنگام ادرار یک فاصله چند ثانیه در استمرار و جریان ادرار رخ می دهد./ چیزی هم باقی نمی ماند. اما دقیقا بعد یک ساعت یا اگر زیاد راه بروم احساس پری در زیر شکم و کمی هم سوزش پوست مثانه دارم . نهایتا به فکرم رسید خودسرانه مکسولوسین 4 میل تعدادی بخورم / هنوز 2 روز گذشته و اثری در رفع این حالت ندیدم. درست است با اضطراب مشکلاتم شروع شد اما فعلا زیادی ادرار تا حدی کم شده ولی با سختی می توانم تا سه ساعت دشتشویی نروم / وقتی ادرار می کند تا یک ساعت احساس سبکی دارم / ببخشید مطلب طولانی شد./ ضمنا حدود 3 سال است که در لگنچه کلیه چپ سنگ چهار و نیم دارم که نمی افتد.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۳ تیر ۳( 1 سال پیش)

      با سلام مكسولوسين را استفاده كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن ايكس ال  صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر صفرزاده شنبه ۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام ،من مرد ۴۲ ساله هستم ۵ سال قبل جهت درآوردن سنگ مثانه از آلت عمل شدم و تا الان ۱۲ بار سنگ شکن رفتم ،ولی باز مثانه ام پر از سنگ هست از جنس اسید اوریک ،۵ ساله گوشت قرمز و حبوبات و نوشابه ...نمیخورم ،اومنیک، سنگل ،سیستون اورتیکا و فناوری مکس روزانه مصرف میکنم ،ولی باز سنگ تولید میشه،لطفا راهنمایی بفرمایید،در ضمن هر دو هفته یکبار ۲ روز تکرر ادرار و سوزش پیدا میکنم،با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ تیر ۳( 1 سال پیش)

      با سلام با عمل باز سنگ ها خارج شود

  • تصویر کاربر حبیب شنبه ۱۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ۶۸سالشونه دچار بزرگی پروستات هستند. دوسنگ ۸و۱۲میلی متر درسونوی یک هفته قبل در مثانه دیده شده است .کلیه ها ابعاد واکوژنیسیته نرمال دارند.حجم اولیه مثانه ۴۵ccوبعد از تخلیه ۲۰ccباقی مانده اداری دیده شده.ابعاد پروستات بزرگتر از حد طبیعی واکوژنیسیته آن کمی کاهش یافته ،ابعاد آن۶۱cc. دوماه قبل جراحی قلب باز انجام داده اند ولی بعد از جراحی قلب دفعات تکرر ادرار کاهش یافته والان هرسه ساعت یکبار تقریبا ۱۰۰ccدفع ادرار دارند .دکتر اورولوژیست میگن که باید جراحی باز وتخلیه کامل انجام شود چون تا بحال چند بار تحت درمان عفونت ادراری قرار گرفته اند وبعد از قطع آنتی بیوتیک،مجدد دچار عفونت ادراری ناشی از احتباس ادراری بخاطر بزرگی پروستات شده اند،میخوام بدونم امکانش هست چند ماه عمل را دیر تر انجام دهند ویا راه حل دیگری وجود دارد که مدتی جراحی نکنند یا نه بدخیم میشود؟ جراحی با بخار آب مناسب هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)

       

      با سلام ٦ ماه بعد از عمل قلب بايد عمل پروستات انجام شود و فعلا شبي يك عدد كپسول امنيك ميل كنند

  • تصویر کاربر صادق جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام،من چند وقت پیش بعد ماه رمضان با خوردن نوشابه کلیه درد گرفتم و بعد این احساس سوزش و حالت نیاز به ادرار مجدد در اون قسمت که احتمالا از التهاب هست
    میخواستم ببینم دلیلش چیه و درمانش؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)

      با سلام علت التهاب پروستات است  روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود

  • تصویر کاربر م،ک یکشنبه ۱۲ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر،دکتر جوانی ۴۴ساله مبتلا به تومور مثانه با گرید بالا ،ولی جایی ودرگیر نکرده خوشبختانه،اندازه تومور کمتر از ۵میلیمتر بوده،چندین بار سیستوسکپی شدن،دکتر به نظر شما میشه درمان بشن؟؟دخترشون گفتن به خاطر کوچکی و تک بودن نیاز به ب ث ژ نیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۲ فروردین ۳( 2 سال پیش)

      با سلام قابل درمان است تومور خارج شود و هر سه ماه سيستوسكوپي شوند و نيازي به ب س ژ نيست

  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۱۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    کلیه من ۳ماه قبل بدلیل سنگ شدیدا درد گرفت وتخلیه ادرار تا ۱۰ روز بصورت قرمز وصورتی بود نزد پزشکان نتخصص رفتم سونو گرفتم نهایتا گفتند کلیه سمت راست عفونت داره ومثانه هم ادرار میمونه وتخلیه کامل نمیشه ،قرص سییروفلوکساسین اریا۵۰۰ وسیمپاکول۱۰میل تجویز کردند ومصرف میکنم ایا این دارو ،درد منو درمان میکنه ،جناب دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)

      با سلام بله درمان دارويي را ادامه دهيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود

  • تصویر کاربر اوینا جمعه ۲۵ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام من مدتی هست دچار تکرار ادرار شدم زود زود میرفتم دستشویی و حجم ادرار بالا بود سونو دادم باقی مانده حجم ادرار صفر بود کشت ادرار دادم عفونت نداشتم قند خون هم نرمال بود دکتر ویسول و اکسی بوتینین استفاده کردم فایده نداشت الان امی تریپتیلین استفاده میکنم کمی بهترم اما لرزش توی واژنم حس میکنم ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۵ اسفند ۲( 2 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۲۸ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    دکترعزیزم سلام. ببخشید لطفا کمکم کنید من تازه متوجه کلیات دردم شدم
    من تنگی مجرا و التهاب مجرا و مثانه داشتم. 8 ماه پیش سیستوسکپی کردم دکتر گفت نلاتون ۱۸ بزن هفته ای یبار. خوب بودم تا اینکه ۲ ماه بعد تکرربیشتر با اینکه خیلی مراعات میکردم موقع سند و ادرارم ۹۰ درصدش تخلیه میشه ولی مثانم از وقتی یه قطره ادرار توشه تا وقتی پرپر میشهاحساس ادرار میکنم. تازه الان که کلا ۱۰ ماه گذشته فهمیدم مثانم اینقد حساس شده که وقتی کامل هم تخلیه میشه من احساس ادرار دارم وقتی حتی 5 سی سی توش هست. سونوگرافی دادم مثانم زمان پر بودن ۱۶۰ سی سی بعدش ۵ سیسی ااما همون بعدش من دقیقا احساس ادرار داشتم با اینکه ۵ سیسی بود به طوری که رو ۶۰-۷۰ تا نهایت ۱۰۰ سی سی منو مجبور به تخلیه میکنه‌
    ادرارم وقتی مثانم پر پر باشه کامل بدون اذیت مجرا اینا تخلیه میشه . دکتر جان مشکلام ایناست ::
    ۱-احساس ادرار کامل حتی وقتی کامل تخلیه شدم.
    ۲-مثانم نهایت ۱۰۰ سیسی که هست منو مجبور به تخلیه میکنه در صورتی هنوز جا داره
    ۳-یکمی تنگی مجرا که وقتی مثانم پره پره راحت همش تخلیه میشه.
    ۴ -۲ ماهی هست درد مثانه تیر کشیدن کم و بیش که آب گرم میشینم یا کیسه اب گرم میزارم خوب میشه
    سونوگرافیمم هیچ مشکلی نداشت فقط اوج مثانه ۱۶۰ بود.
    ۵-یبوست هم روی تنگی مجرام ودرد مثانم  و احساس پر بودن مثانم تاثیر میذاره.
    ۶-این اخریم خیلی مهمه .زمانی که اب زیاد میخورم مثلا مثانم پرپرمیشه میرم دستشویی کامل  و راحت هم تخلیه میشم بعد ۵ دقیقه بعدش مثانم شروع به پر شدن میکنه تا نهایت ۴۰ دقیقه بعدش پر‌پر میشه
    1. تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۲۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان ازمایش خون و همه چی هم سالمه . احساس خودم کمی التهاب مثانه - حساس شدن شدید مثانه حتی وقتی ۱ قطره ادرار دارد. و مقدار خیلی کم هم تنگی مجرا چون بیشتر ادرارم راحت تخلیه میشه فقط صبحها کمی اذیت میکنه یا زمانهایی که اب کم خوردم فشار ادرارم کم کم و نازک است و در مثانه میماند.
      ارزوی سلامتی دکتر جان. به داد ما برسید بعد خدا امیدمون به شماست . ارزوی مرگ میکنیم .شهرستانیم شرایط و پول اومدن به شهر بزرگ هم نداریم
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۸ اسفند ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم دو هفته نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سکینه سه شنبه ۲۶ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خدا قوت
    الان نزدیک یک سال است حالت عادی سوزش دارم و میرم دکتر آزمایش کشت ادرار منفی. بوده و همچنین سونو انجام دادم مشکلی نداشته ....الآنم قرص کانفرن بهم داده میخورم تکرر ادرار و سوزش بیشتر شده
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۶ بهمن ۰( 4 سال پیش)

      با سلام هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد و روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۵ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 629 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۲۴ سالمه، ۳_۴ ساله که سوزش ادرار و تکرر ادرار دارم. دفعات زیادی به پزشک مراجعه کردم و انواع دارو هارو استفاده کردم. تکرر ادرارم بهتر شده ولی سوزش ادرارم نه. وقتی از خواب بیدار میشم سوزشم شدیده و بعد از ۲ ۳ بار رفتن به دستشویی سوزشم کمتر میشه. ولی فرداش دوباره از اول شروع میشه چیکار کنم اقای دکتر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ آذر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه دو هفته در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد و سه روز پشت سرهم أزمايش ادرار جهت سيتولوژي بايد به أزمايشگاه داده شود

  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۲۱ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 634 مشاهده پرسش
    دکتر قوامی عزیز سلام
    من خانم ۳۸ساله،چند ساله تکرر دارم با اینکه الان از سرویس استفاده کردم یکم بعد باز احساس میکنم احتیاج دارم به تخلیه , مثلا در حد انفجارم ولی وقتی میرمwc خیلی کم ادار میکنم و همش احساس پر بودن مثانه دارم و این همه جا منو اذییت میکنه و گاها و به ندرت هم باعث سوزشم میشه لطفا راهنماییم کنین چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۱ آبان ۰( 4 سال پیش)

      با سلام نوار مثانه گرفته شود و روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود

  • تصویر کاربر الیاس جمعه ۲۱ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام اقایی دکتر سوزش وادرار زود به زود باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۱ آبان ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنيد و هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر لادن جمعه ۲۱ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنون از پاسخگوییتون من سالهاست مشکل التهاب مزمن مثانه دارم در زمستانها و سرما بدتر میشه و الان حدود یک ماهه که سوزش شبانه دارم و ۳ تا ۴ بار در شب منو بیدار میکنه و با دفع ادرار بعداز دقایقی سوزش میفته و دوباره بعداز ۲ ساعت تا ۳ ساعت سوزش پیدا میکنم و اضافه کنم یکدوره درمان کردم ولی ادامه داره و من خودم احساس میکنم خوردن ادویه و گرمی خیلی دخیله و با خوردن خنکی کم میشه اما خوب نمیشه کلا همیشه درگیرم لطفا راهنمائی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۱ آبان ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك ده روز ميل كنيد و هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

  • تصویر کاربر شيلا جمعه ۷ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    سلام من خانم35 ساله هستم و طي اولين بارداريم پيلونفريت حاملگي گرفتم (12 سال پيش) ازون موقع تا حالا هميشه سوزش ادرار و التهاب مثانه و درد زير شكم دارم و با آنتي بيوتيك هم فقط طي مصرف بهتر ميشم بلافاصله بعد از قطع مصرف دوباره شروع ميشه طوري كه فقط آنتي بيوتيك بيمارستاني تجويز ميكردن ( ي مدت هم مقاوم به آنتي بيوتيك شدم) و سالي چند بار بستري ميشدم ي مدت گفتن گيرنده داري وخيلي حساس هستي و ي مدت گفتن اعصاب مثانه هست و نورترپتيلين و ايزي پم استفاده كردم ولي تاحالا كامل درمان نشدم لطفا راهنمايي بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۷ آبان ۰( 4 سال پیش)

      با سلام هر ١٢ ساعت يك عدد قرص بكلوفن ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز بعد از غذا ميل كنيد

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من در سرما و یا در معرض کولر گازی دچار تکرر ادرار میشوم. البته قسمتی از آن به علت انقباض رگها در زمستان طبیعی است ولی من بیش از حد است و خیلی از وقتها احساس کاذب است. مثلا یک سوم مثاثه پر شده ولی ثانیه شماری میکنم تا به سرویس بهداشتی برسم. حتی ممکن است به نیم ساعت یکبار هم برسد ولی در گرما ممکن است تا ۱۰ ساعت هم نیاز پیدا نکنم. بسیار کارم را مختل میکند. آیا در مانی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۸ مهر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم يك ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 651 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر جناب دکتر من 6 هفته پیش کرونا گرفته بودم یک هفته بستری بودم بعد از مرخصی چند روز بعد سوزش ادرار گرفتم کمی بعد سمت راست چپ درد داشتم دوبار دکتر رفتم و چرک خشکن فنازوپدوین نوشتن سیپروفلاکسین خوردم درد کلیه سوزش یه مقدار خوب شد دوباره شروع شد دکتررفتم سونوگرافی از کلیه مجاری ادرار و بیضه نوشتن و آزمایش ادرار چیزی نشون نداد خوب بود الان دارم قرص جموکس 320و فنازوپدوین میخورم 4عدد آمپول نوشتن آمیکاسین یک عدد صبح یک عدد شب که نزدم یه کپسول گیاهی معرفی کردن آلمانی بسته ای 240000تومان به اسم کانفرون برند نیوریکا مبکن عفونت صدرد ریشه ای درمان می‌کنه. نمی‌دونم بگیرم سزآلتم میسوزه تکرر ادرار دارم و سوزش ادرار لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر رامین دوشنبه ۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      جناب دکتر لطفاً جواب بدین
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ مهر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر افسانه جمعه ۲ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام حدود چهار ماه سوزش ادرار دارم که شبها خیلی بیشتر میشه کشت ادرار و‌سونو‌گرافی جیزی نشون نداد و منفی بود اما شبها این سوزش شروع میشه و داخل محرا حالت تیر کشیدن پیدا میکنه البته بعضی اوفقانت درد زیر شکم‌دارم انتی بیوتیک‌های مختلف جواب نداد میشه لطفن راهنمایی بفر مایید کلافه شدم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲ مهر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود و هر ٨ ساعت يك عدد قرص فنازومكس ده روز ميل كنيد

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد پهلو و خون در ادرار

درد پهلو و خون در ادرار نشانه چیست؟

کج شدن مسیر ادرار در مردان

علت کج شدن مسیر ادرار در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان: راهنمای کامل تشخیص زودهنگام