درمان التهاب و سوزش ادرار بدون عفونت

فهرست مطالب

سيستيت يا التهاب غیر عفونی مثانه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار همراه است که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند.

سیستیت یک اصطلاح کلی است، که اختلالات پزشکی متعددی نظیر، سیستیت بدون عفونی یا میکروب (nonbacterial cystitis) ، با میکروب و همینطور سندرم درد مثانه (PBC/ IC) و سیستیت بینابینی را در بر می‌گیرد.

سندرم درد مثانه به صورت یک سندرم درد و علائم سیستم دستگاه ادراری مثل تکرر ادرار، درد، سوزش ادرار، شب ادراری و سریع ادرار کردن توصیف شده، که هیچ علتی برای آن یافت نشده است.

حالت های التهاب غیر عفونی مثانه:

التهاب غیر عفونی مثانه شامل فرم‌هایی از بیماری می‌باشد مثل:

1- ویروس

2- میکوباکتریال

3- کلامیدیا

4- قارچی

5- شیستوزوما

6- رادیوتراپی، اشعه درمانی

7- بیماری سیستم دفاعی بدن

8- حساسیت بیش از حد

علائم التهاب غیر عفونی مثانه:

علائم عمومی و جنرال سیستیت شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • به سرعت ادرار کردن
  • ادرار خونی
  • اسپاسم‌های شکم
  • رابطه جنسی توام با درد
  • درد مثانه و اسپاسم آن

تشخیص التهاب غیر عفونی مثانه:

تشخیص اختصاصی بیماری اغلب نیاز به انجام کشت ادرار متعدد و انجام بعضی عملیات مختلف اورولوژیک مثل دیدن مثانه (سیستوسکپی) همراه با نمونه‌برداری از مثانه و انجام آزمایشات سیستم دفاعی بدن می‌باشد. سنگ مثانه یک نوع سرطان مثانه بنام (in situ) و وجود جسم خارجی در مجرا علائمی شبیه علائم فوق ایجاد می‌کند. 25 درصد خانم‌های مبتلا به عفونت ادراری که درمان شده‌اند دچار عفونت ادراری مجدد می‌شوند.

شانس عود عفونت در سال ممکن است تا 7 بار اتفاق افتد. عود عفونت دو هفته بعد از درمان عفونت اولیه یا به علت میکروب جدید است یا ممکن است به علت میکروب‌های مختلف دیگری باشد. هر خانمی که در ماه دو بار و در سال سه بار دچار عفونت ادراری شود، به آن عفونت عود شونده یا راجعه می‌گویند. این دسته از بیماران باید مورد بررسی کامل رادیولوژی نیز قرار گیرند.

هر بیمار بعد از درمان عفونت، دو روز بعد از اتمام درمان باید کشت ادرار بدهد، که مشخص شود با آنتی بیوتیک مورد درمان قرار گرفته یا خیر، و پس از انجام کشت ادرار و مثبت بودن کشت، از افرادی است که شانس عود دارد، و باید به مدت حداقل یکسال روزانه یک عدد قرص آنتی بیوتیک استفاده کند، و هر ماه برای بررسی وجود عود عفونت کشت ادرار انجام شود.

بی‌ اختیاری ادرار در زنان

درمان التهاب مثانه:

درمان التهاب مثانه (که در اصطلاح پزشکی به آن سیستیت گفته می‌شود) کاملاً به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. در اکثر موارد، این التهاب ناشی از عفونت باکتریایی است که با یک دوره کوتاه آنتی‌بیوتیک، تحت نظر پزشک به سرعت بهبود می‌یابد. اما اگر التهاب ناشی از عوامل غیرعفونی (مانند حساسیت به مواد شیمیایی، پرتودرمانی یا تحریکات فیزیکی) باشد، رویکرد درمانی متفاوت خواهد بود.

در ادامه، روش‌های اصلی درمان و مدیریت این عارضه را بررسی می‌کنیم:

۱. درمان‌های دارویی

  • آنتی‌بیوتیک‌ها: برای سیستیت باکتریایی، پزشک داروهایی مانند نیتروفورانتوئین یا فوسفومايسین تجویز می‌کند. بسیار مهم است که دوره درمان کامل شود، حتی اگر علائم پس از دو روز از بین بروند.

  • مسکن‌ها: استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌تواند به کاهش درد و سوزش کمک کند. همچنین داروهای خاصی مثل “فنازوپیریدین” برای تسکین مستقیم سوزش مجاری ادرار تجویز می‌شوند.

۲. مراقبت‌های خانگی و سبک زندگی

  • افزایش مصرف آب: نوشیدن مقدار زیادی آب (حدود ۸ لیوان در روز) باعث رقیق شدن ادرار و شستشوی باکتری‌ها از سیستم ادراری می‌شود.

  • پرهیز از محرک‌ها: تا زمان بهبودی، بهتر است از مصرف کافئین (قهوه و چای غلیظ)، الکل، غذاهای بسیار تند و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید، زیرا این مواد باعث تحریک بیشتر دیواره مثانه می‌شوند.

  • کمپرس گرم: قرار دادن یک کیسه آب گرم روی شکم یا ناحیه لگن می‌تواند فشار و درد ناشی از انقباضات مثانه را به شکل موثری کاهش دهد.

۳. پیشگیری از عود مجدد

اگر دچار التهاب مثانه مکرر هستید، رعایت نکات بهداشتی مانند ادرار کردن بلافاصله پس از رابطه جنسی، پوشیدن لباس‌های زیر نخی و گشاد، و اجتناب از شوینده‌های معطر شیمیایی در ناحیه تناسلی ضروری است. همچنین در برخی موارد، پزشک ممکن است مصرف عصاره کرنبری (Cranberry) را برای جلوگیری از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره مثانه توصیه کند.

هشدار: اگر همراه با التهاب مثانه دچار تب و لرز، کمردرد شدید یا وجود خون در ادرار شدید، حتماً سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم ممکن است نشانه سرایت عفونت به کلیه‌ها باشد.

التهاب غیر عفونی مثانه

درمان التهاب غیر عفونی مثانه:

در التهاب غیر عفونی مثانه، اولین اقدام برطرف کردن علائم بیمار با دارو می‌باشد، چون مسئول بیماری عفونت میکروبی نیست و احتمال آن ممکن است کلامیدیا و یا مایکوباکتریال باشد، لذا هدف درمان کلامیدیا و یا مایکوباکتریال است.

درمان تکرر ادرار و سوزش ادرار همزمان با دادن دارو برای ریشه‌‌کن کردن کلامیدیا با داروی آنتی کولینرژیک انجام مي شود.

چون ممکن است التهاب غیر عفونی مثانه به علت اشعه درمانی باشد که به آن سیستیت اشعه درمانی گویند و ممکن است به علت مواد شیمیایی باشد به آن سیستیت شیمیایی گویند و ممکن است به علت نقص در سیستم دفاعی بدن باشد، به آن سیستیت اتوایمون گویند.

سوزش ادرار بدون عفونت:

سوزش ادرار (دیس‌اوری) همیشه به معنای وجود عفونت باکتریایی نیست. گاهی اوقات دیواره مجاری ادرار یا مثانه به دلایل غیرعفونی دچار تحریک و التهاب می‌شوند که علائمی دقیقاً مشابه عفونت (سوزش، تکرر و فوریت در ادرار) ایجاد می‌کنند. تشخیص علت اصلی در این موارد بسیار مهم است، زیرا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در این شرایط هیچ کمکی به بهبود بیمار نخواهد کرد.

در ادامه به شایع‌ترین دلایل سوزش ادرار بدون وجود عفونت می‌پردازیم:

۱. حساسیت به مواد شیمیایی و تحریک فیزیکی

بسیاری از افراد به مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی حساس هستند. صابون‌های عطری، ژل‌های شستشوی بانوان، اسپری‌های خوشبوکننده بدن، و حتی کلر موجود در آب استخر، می‌توانند باعث التهاب مجاری ادرار شوند. همچنین، فعالیت‌های فیزیکی که فشار مداوم به ناحیه لگن وارد می‌کنند (مانند دوچرخه‌سواری طولانی‌مدت) یا اصطکاک در حین رابطه جنسی می‌تواند باعث سوزش موقت شود.

۲. سندرم مثانه دردناک (سیستیت بین‌بافتی)

این یک وضعیت مزمن است که در آن دیواره مثانه بدون حضور باکتری، ملتهب و حساس می‌شود. در این بیماری، فرد در ناحیه مثانه و لگن احساس درد و فشار دارد و هنگام دفع ادرار دچار سوزش شدید می‌شود. علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما استرس، مصرف غذاهای اسیدی (مثل مرکبات و گوجه‌فرنگی) و نوشیدنی‌های کافئین‌دار معمولاً باعث تشدید علائم آن می‌شوند.

۳. سنگ‌های کلیه و مثانه

حرکت سنگ‌های کوچک در مجاری ادرار یا وجود سنگ در مثانه، می‌تواند لایه داخلی مجرا را خراش داده و باعث ایجاد التهاب و سوزش شدید شود. در این حالت ممکن است آزمایش ادرار از نظر باکتری منفی باشد، اما وجود گلبول‌های قرمز (خون) در ادرار یا درد پهلو نشان‌دهنده وجود سنگ است.

درد کلیه بعد از دفع سنگ

۴. تغییرات هورمونی و خشکی واژن

در خانم‌ها به‌ویژه در دوران یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن منجر به نازک شدن و خشکی بافت‌های ناحیه تناسلی و مجاری ادرار می‌شود (آتروفی ادراری-تناسلی). این تغییرات باعث می‌شود که مجرا به شدت حساس شده و فرد حتی با نوشیدن مقدار کمی آب یا تماس با ادرار، احساس سوزش شدیدی داشته باشد.

چند راهکار برای کاهش سوزش غیرعفونی:

  • قلیایی کردن ادرار: نوشیدن محلول آب و مقدار کمی جوش شیرین (با مشورت پزشک) یا استفاده از ساشه‌های سیترات می‌تواند اسیدیته ادرار را کاهش داده و سوزش را کمتر کند.

  • حذف محرک‌های غذایی: برای مدتی مصرف تندی، ترشی، قهوه و نوشابه را قطع کنید.

  • لباس زیر مناسب: از لباس‌های زیر تمام پنبه‌ای و گشاد استفاده کنید تا تهویه مناسب برقرار شود.

شیاف دیکلوفناک برای سوزش ادرار:

شیاف دیکلوفناک یکی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) است که در بسیاری از موارد برای تسکین دردهای حاد ناحیه لگن و سیستم ادراری تجویز می‌شود. اگرچه این دارو مستقیماً علت اصلی سوزش ادرار (مثل عفونت یا سنگ) را درمان نمی‌کند، اما با مهار آنزیم‌های مسئول تولید پروستاگلاندین‌ها، التهاب و پیام‌های درد را در ناحیه مثانه و مجاری ادرار به شدت کاهش می‌دهد.

استفاده از شکل شیاف نسبت به قرص خوراکی در موارد سوزش ادرار، چند مزیت دارد؛ اول اینکه دارو از طریق مخاط رکتوم سریع‌تر جذب شده و به اندام‌های هدف در لگن (مانند مثانه و پروستات) نزدیک‌تر است، و دوم اینکه عوارض گوارشی مستقیم (مانند درد معده) که در مصرف خوراکی دیکلوفناک شایع است، در این روش کمتر دیده می‌شود.

1. کاربرد دیکلوفناک در مشکلات ادراری:

  • تسکین دردهای ناشی از سنگ کلیه: دیکلوفناک یکی از داروهای خط اول برای کنترل دردهای شدید ناشی از حرکت سنگ (کولیک کلیوی) است که معمولاً با سوزش و تکرر ادرار همراه است.

  • کاهش التهاب پس از مداخلات پزشکی: بعد از انجام آزمایش‌هایی مثل سیستوسکوپی یا جراحی‌های مجاری ادرار، استفاده از شیاف دیکلوفناک برای کاهش سوزش و انقباضات دردناک مثانه بسیار رایج است.

  • پروستاتیت (التهاب پروستات): در مردانی که به دلیل التهاب پروستات دچار سوزش ادرار شدید هستند، این دارو می‌تواند فشار و درد ناحیه نشیمنگاه و مجرا را تعدیل کند.

درمان عفونت مثانه

2. نکات مهم و هشدارها

  • پنهان ماندن عفونت: مصرف دیکلوفناک ممکن است علائم درد را از بین ببرد، اما اگر سوزش شما ناشی از عفونت باکتریایی باشد، این دارو آن را درمان نمی‌کند. بنابراین اگر سوزش همراه با تب یا بوی بد ادرار است، حتماً باید آنتی‌بیوتیک هم مصرف شود.

  • سلامت کلیه‌ها: مصرف مداوم و خودسرانه دیکلوفناک در افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا سطح کراتینین خونشان بالاست، می‌تواند باعث آسیب جدی به بافت کلیه شود.

  • تداخلات دارویی: اگر از داروهای رقیق‌کننده خون (مثل وارفارین یا آسپرین) استفاده می‌کنید، پیش از مصرف شیاف دیکلوفناک حتماً با پزشک مشورت کنید، زیرا خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.

نکاتی مهم در رابطه با التهاب غیر عفونی مثانه:

  • علت این بیماری ناشناخته است.
  • همراه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار می‌باشد که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند. بیماری در خانم‌های در سن بچه‌دار شدن، استفاده از اشعه درمانی لگن و یا استفاده از بعضی داروها و استفاده از اسپری و ژل ضد میکروب دستگاه تناسلی باعث آن می‌شود.
  • بعضی غذاها نظیر گوجه فرنگی، کافئین، الکل و شکلات باعث علائم مثانه می‌شود که علاوه بر علائم ادراری، علائمی نظیر درد هنگام عمل جنسی، خستگی و درد پهلو در بیمار ممکن است به وجود آید.
  • آزمایشات شامل، آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار می‌باشد. وقتی علائم به علت رادیوتراپی یا شیمی درمانی باشد و یا علائمی که به دارو پاسخ درمانی نشان نمی‌دهد و خون در ادرار باشد، باید دیدن مثانه (سیستوسکوپی) انجام شود.

هدف از درمان التهاب غیرعفونی مثانه:

1- دارو برای تخلیه مثانه

2- شل کردن عضلات برای جلوگیری از سرعت در ادرار کردن

3- تسکین درد

4- جراحی به ندرت مورد نیاز می‌باشد.

سایر مواردی که کمک کننده هستند شامل نخوردن الکل، خوراکی‌های تند و مایعات اسیدی، تربیت مثانه برای ادرار کردن و تمرین عضلات پرینه که به آن KEGLE excercise می‌گویند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان...کلیه های من بیش از حد درد دارد.سابقه سنگ و عفونت هم خیلیم داشتم.شش ماه قبول نخاع م جراحی کردم بعد از اون یواش یواش ادرام قرمز و گیر روز ب روز بیشتر .چند تا دکتر رفتم آزمایش سنوگرافی شکم و لگن سی تی اسکن هم گرفتم.یکی میگه عفونت یکی میگه پمپ مسانه ات خراب هست.احتمال سرطان هم دادن .الان من چجوری برات بفرستم کل آزمایشها و.... دستور بدین
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام بايد نوار مثانه گرفته شود 

  • تصویر کاربر مهرداد جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر
    بنده مدت 3 سال هست که دچار التهاب پروستات شدم. اوایل به دکتر مراجعه کردم و گفت مشکل جدی ای نیست و قرص گیاهی میدادند. در این مدت هر بار که دچار بیماری های با علائم تب و لرز و گلو درد میشدم و برام سفیکسین 400 تجویز میکردند، مشکل پروستاتم تا حدی زیادی برطرف میشد. البته هر بار هم تا 5 روز سفیکسیم مصرف میکردم. در مراجعه آخر به پزشک اورولوژ تا 30 روز سیپروفلوکساسین 500 تجویز کردند برام. روند بهبودم خیلی کند و همراه با نوسان هستش. آیا میتونم با مصرف سفیکیسم 400 به مدت مثلا دو هفته شرایط رو بهتر کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص تاوانكس ٧٥٠ ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر حبیب جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام و وقتتون بخیر
    دوتا سونوگرافی دادم مربوط به آلت تناسلی و پروستات. عکس های سونوگرافی پیوست شده اند. معنی این سونوها چی هست و چه دارویی تجویز میفرمایید؟ و اینکه خصوصا برای عفونت پروستات که در سونو گفته شده این عفونت از چه نوعی هست و مناسبترین درمان چی هست و چه مدت زمانی طول میکشه تا کاملا برطرف بشه؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص تاوانكس ٧٥٠ ميلي گرم سه هفته ميل كنيد دوره درمان سه هفته مي باشد نوع عفونت ميكروبي مي باشد

  • تصویر کاربر رضایی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خداقوت و تشکر از دکتر عزیز.بنده ۴۶ سال دارم ودر سن ۱۸ سالگی ازدواج کردم متاسفانه خیلی زود عصبی میشم و از کوره در میرم. از ابتدا زودانزالی داشتم به خاطر اعصاب داروی سرترالین ۵۰ و پرفنازین۲ استفاده میکنم. حدودا سه ساله که دکتر داروها رو تغییر داده ولی درحال حاضر این داروها رو استفاده می کنم. دیسک کمر دارم و یکی از دیسکها پارگی داره که داروی ملوکسیکام یا آلفن ایکس جهت کاهش درد استفاده می کنم. و داروی آسپرین. البته به متخصص اورولوژی مراجعه کردم دارویی داد تا یک ماه خوب بود ولی بعداز اون جواب نداد دارو را عوض کرد بازم جواب نداد منم دیگه پیگیری نکروم ولی الان وضعیت فرق داره خیلی مهمه که این مشکل برطرف بشه. متاسفانه چندسالی هست که تریاک استفاده میکنم اوایل بد نبود بعضی مواقع انزال رو کنترل می کرد ولی درحال حاضر تاثیری نداره. میخواستم خواهش کنم جهت جلوگیری از به هم خوردن زندگی ام کمکم کنید تا بتونم این نشکل رو حل کنم. جایی تبلیغ کرده بودن که درمان زود انزالی با جراحی سرپایی برای اولین بار در جهان البته در تهران نمی دونم صحت داره یا نه لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنم که این مشکل زندگیمو از هم نپاشه. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص فلوكستين ٢٠ ميلي سه ماه ميل كنيد 

  • تصویر کاربر رامین جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام . با فشار دادن در کنار مثانه و بیضه چپ مقدار خیلی کمی درد احساس میکنم گاهی درد میکنه با فشار گاهی نه . موقع سرفه و خم شدن و بلند کردن چیزی هم دردی نداره . برآمدگی یا قرمزی نداره مشکلی در ادرار و اسپرم ندارم . فقط درد دو سه روزه گاهی فشار میدم جزئی هست .
    1. تصویر کاربر رامین شنبه ۲۸ خرداد ۱( 3 سال پیش)
      دارویی باید مصرف بشه؟
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم ده روز نشسته شود 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۷ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من زود انزالی دارم اونم در دو دقیقه سنم 34هست چه چیزی استفاده کنم از دست این زود انزالی خلاص شم من متاهل هستم
    1. تصویر کاربر روح شنبه ۲۸ خرداد ۱( 3 سال پیش)
      سلام آقای دکتر جان ببخشید اگر امکان دارد جواب سوال ما بده من اسم روح الله هست من متاهل هستم صاحب سه فرزند هستم من زود انزالی دارم اونم زیر دو دقیقه هست چکار کنم از دست این زود انزالی خلاص شم اگر کمکم کنی سپاسگزارم میشم
    2. تصویر کاربر روح دوشنبه ۳۰ خرداد ۱( 3 سال پیش)
      سلام آقای دکتر هوشنگ جواب مارا ندادی من متاهل هستم صاحب سه فرزند هستم الان مشکل زود انزالی دارم چه چیزی استفاده کنم از دست زود انزالی خلاص شم لطفاً لطفاً جواب بده
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۷ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص فلوكستين٢٠ ميلي سه ماه ميل كنيد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر arad جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام.من ۳۲ سال دارم ،مجرد هستم.از اولین رابطه جنسیم که حدود ۲۰ سالگی بوده تا به حال همیشه قبل از رابطه ترامادول +سیلدنافیل و یا واگادول مصرف کردم( شاید ماهی ۲،۳ بار ) و الان اگر استفاده نکنم کمتر از ۳۰ ثانیه ارضا میشم.از ۱۵ سالگی هم خود ارضایی داشتم تا بحال .ممنون میشم راهنمایی کنید برای درمان زود انزالی چکارکنم و یا اینکه اگر قرص باید بخورم به صورت دوره ای باید باشه و یا قبل از رابطه فقط.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول فلوكستين ٢٠ ميلي سه ماه بعد از غذا ميل كنيد

  • تصویر کاربر فرج جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید. بنده مرد 51ساله سابقه‌ی تورم پروستات دارم.سابقه ی درد وسوزش... نداشته ام، ولی یکسال درد سمت چپ لگن دارم و P. S. A4. 43درازمایش خون بوده. چه دارویی مصرف کنم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص تاوانكس دو هفته ميل كنيد بعد از دو هفته مجددا أزمايش psa  تكرار شود قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم

  • تصویر کاربر رها جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با سلام چند ماهی است که کمی ادرار در مثانه ام می ماند بعد از تخلیه ادرار و عمل استبرا برای چند لحظه میبینم در التم ادرار هست قطر پروستات 34 هسث لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۴۴ سال دارم سونوگرافی ۳ ماه پیش من حجم پروستات ۲۰ سی سی بود و سونو الان ۲۹ سی سی هستش دردی دردی از ناف تا آلت تناسلی بعضی مواقع دارم و دردی در بیضه راست یا چپ و در هنگامی که به مدت طولانی سوار ماشین میشم یا نشسته ام درد درد در پرینه و مقعد دارم ازمایش ادرار بدون عفونت میباشد و در سونو در دو طرف فتق خفیف ۶ میلیمتر مشاهده شده تست لطفا بفرمایید درد مال چیه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳ تیر ۱( 3 سال پیش)

      با سلام درد از پروستات مي باشد روزي يك عدد قرص ألفن xl  صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد و روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 903 مشاهده پرسش
    سلام من 4 ساله ازدواج کردم و الان نزدیک 3 ماهه دچار مشکل شدم اصلا تحریک نمیشم دوست دارم رابطه داشته باشم ولی نمیدونم از لحاظ روحی مشکل پیدا کردم یا جسمی نعوذم درست انجام نمیشه یا اگه میشه خیلی زود به حالت اولیه برمیگرده اگه ممکنه راهنمایی بفرمایین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      برای تشحیص کاهش میل جنسی و عدم نعوظ ابتدا باید علت مشخص شود و ازمایش پرولاکتین و تستوسترون ازاد/چربی خون /اندازه قند خون هم بصورت FBS,HA1C اندازه گیری شود و در صورت نرمال بودن ان باید مسئله روحی روانی مورد توجه قرار دادبهترین درمان دادن کلومی پیرامین 25 صبح و شب تا شش ماه به همراه تادالافیل ده میلی یکساعت قبل از نزدیکی در صورت نداشتن بیماری قلبی و فشار خون کمک کننده است ورزش ارامش و کاهش مسائل ذهنی از بهترین توصیه برای درمان است البته علل مانند سن که با افزایش سن کاهش میل جنسی یک امر عادی و طبیعی است و مصرف داروها بخصوص پائین اورنده های فشار خون و مواد مخدر از عوامل مهم در تجدید کننده بیماری است تمرین و افزایش رابطه زناشویی مانند ورزش کمک شایعانی در بهبود می نماید.اگر ازمایشات نرمال باشد باید به روانشناس مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رسائی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    آقایی 27ساله هستم که چند سال است در ناحیه پرینه، مقعد و اخیرا پوست بیضه ی خود شاهد ترشحاتی با بویی ناخوشایند، خارش زیاد، معمولا قرمزی و گهگاه سوزش می باشم که اکثرا با تعریق یا خیس ماندن آن ناحیه شدت گرفته و عمدتا پس از کوتاه کردن موها یا پس از بلندشدن آن ها رخ میدهد. این علائم از یک مکان مشخص مثلا بالای مقعد نیست و از یک سوراخ یا کانال هم نمی باشد و اکثرا موقع خواب آزارم می دهد.
    دو سال پیش نیز آزمایش قارچ دادم که فکر کنم مالاسزیا بود اما بنظرم این بار عفونت مخمری یا باکتریایی باشد.
    (اکثرا از لباس زیر نخی استفاده میکنم و سعی می کنم بهداشت و نظافتم را رعایت کنم اما باز هم فرقی نمی کند و شاید لااقل بدتر نمی شود!)
    تاکنون نیز با مراجعه به متخصصین پوست و ارولوژی از پمادهای تریامسینولون ساده و ان ان، کلوتریمازول، سرتاکونازول و کپسول فلوکونازول و قرص هیدروکسی زین استفاده کرده ام اما تاثیرشان بسیار کم و موقتی بوده است.
    تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر از اینکه این سایت را انتخاب کرده اید مطلب شما را خواندم . این مورد بسیار نادراست و لذا طبیعی خواهد بود که چون درارتباط با متخصص پوست است توسط اورولوژیست انتظار داشته باشید تشخیص داده شود. به هر حال مشکل شما مزمن شده است لذا توصیه اینجانب به جنابعالی این است که هم از محل قرمزی پوست بیضه توسط متخصص پوست نمونه برداری شود و جهت آزمایش هیستوپاتولوژی به آزمایشگاه فرستاده شود و اگر مقدور است از ترشحاتی که ذکر کردید در لوله آزمایش جمع آوری کنید و به آزمایشگاه برای کشت فرستاده شود شاید در کشت میکروب یا قارچ مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد پهلو و خون در ادرار

درد پهلو و خون در ادرار نشانه چیست؟

کج شدن مسیر ادرار در مردان

علت کج شدن مسیر ادرار در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان: راهنمای کامل تشخیص زودهنگام