درمان التهاب و سوزش ادرار بدون عفونت

فهرست مطالب

سيستيت يا التهاب غیر عفونی مثانه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار همراه است که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند.

سیستیت یک اصطلاح کلی است، که اختلالات پزشکی متعددی نظیر، سیستیت بدون عفونی یا میکروب (nonbacterial cystitis) ، با میکروب و همینطور سندرم درد مثانه (PBC/ IC) و سیستیت بینابینی را در بر می‌گیرد.

سندرم درد مثانه به صورت یک سندرم درد و علائم سیستم دستگاه ادراری مثل تکرر ادرار، درد، سوزش ادرار، شب ادراری و سریع ادرار کردن توصیف شده، که هیچ علتی برای آن یافت نشده است.

حالت های التهاب غیر عفونی مثانه:

التهاب غیر عفونی مثانه شامل فرم‌هایی از بیماری می‌باشد مثل:

1- ویروس

2- میکوباکتریال

3- کلامیدیا

4- قارچی

5- شیستوزوما

6- رادیوتراپی، اشعه درمانی

7- بیماری سیستم دفاعی بدن

8- حساسیت بیش از حد

علائم التهاب غیر عفونی مثانه:

علائم عمومی و جنرال سیستیت شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • به سرعت ادرار کردن
  • ادرار خونی
  • اسپاسم‌های شکم
  • رابطه جنسی توام با درد
  • درد مثانه و اسپاسم آن

تشخیص التهاب غیر عفونی مثانه:

تشخیص اختصاصی بیماری اغلب نیاز به انجام کشت ادرار متعدد و انجام بعضی عملیات مختلف اورولوژیک مثل دیدن مثانه (سیستوسکپی) همراه با نمونه‌برداری از مثانه و انجام آزمایشات سیستم دفاعی بدن می‌باشد. سنگ مثانه یک نوع سرطان مثانه بنام (in situ) و وجود جسم خارجی در مجرا علائمی شبیه علائم فوق ایجاد می‌کند. 25 درصد خانم‌های مبتلا به عفونت ادراری که درمان شده‌اند دچار عفونت ادراری مجدد می‌شوند.

شانس عود عفونت در سال ممکن است تا 7 بار اتفاق افتد. عود عفونت دو هفته بعد از درمان عفونت اولیه یا به علت میکروب جدید است یا ممکن است به علت میکروب‌های مختلف دیگری باشد. هر خانمی که در ماه دو بار و در سال سه بار دچار عفونت ادراری شود، به آن عفونت عود شونده یا راجعه می‌گویند. این دسته از بیماران باید مورد بررسی کامل رادیولوژی نیز قرار گیرند.

هر بیمار بعد از درمان عفونت، دو روز بعد از اتمام درمان باید کشت ادرار بدهد، که مشخص شود با آنتی بیوتیک مورد درمان قرار گرفته یا خیر، و پس از انجام کشت ادرار و مثبت بودن کشت، از افرادی است که شانس عود دارد، و باید به مدت حداقل یکسال روزانه یک عدد قرص آنتی بیوتیک استفاده کند، و هر ماه برای بررسی وجود عود عفونت کشت ادرار انجام شود.

بی‌ اختیاری ادرار در زنان

درمان التهاب مثانه:

درمان التهاب مثانه (که در اصطلاح پزشکی به آن سیستیت گفته می‌شود) کاملاً به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. در اکثر موارد، این التهاب ناشی از عفونت باکتریایی است که با یک دوره کوتاه آنتی‌بیوتیک، تحت نظر پزشک به سرعت بهبود می‌یابد. اما اگر التهاب ناشی از عوامل غیرعفونی (مانند حساسیت به مواد شیمیایی، پرتودرمانی یا تحریکات فیزیکی) باشد، رویکرد درمانی متفاوت خواهد بود.

در ادامه، روش‌های اصلی درمان و مدیریت این عارضه را بررسی می‌کنیم:

۱. درمان‌های دارویی

  • آنتی‌بیوتیک‌ها: برای سیستیت باکتریایی، پزشک داروهایی مانند نیتروفورانتوئین یا فوسفومايسین تجویز می‌کند. بسیار مهم است که دوره درمان کامل شود، حتی اگر علائم پس از دو روز از بین بروند.

  • مسکن‌ها: استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌تواند به کاهش درد و سوزش کمک کند. همچنین داروهای خاصی مثل “فنازوپیریدین” برای تسکین مستقیم سوزش مجاری ادرار تجویز می‌شوند.

۲. مراقبت‌های خانگی و سبک زندگی

  • افزایش مصرف آب: نوشیدن مقدار زیادی آب (حدود ۸ لیوان در روز) باعث رقیق شدن ادرار و شستشوی باکتری‌ها از سیستم ادراری می‌شود.

  • پرهیز از محرک‌ها: تا زمان بهبودی، بهتر است از مصرف کافئین (قهوه و چای غلیظ)، الکل، غذاهای بسیار تند و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید، زیرا این مواد باعث تحریک بیشتر دیواره مثانه می‌شوند.

  • کمپرس گرم: قرار دادن یک کیسه آب گرم روی شکم یا ناحیه لگن می‌تواند فشار و درد ناشی از انقباضات مثانه را به شکل موثری کاهش دهد.

۳. پیشگیری از عود مجدد

اگر دچار التهاب مثانه مکرر هستید، رعایت نکات بهداشتی مانند ادرار کردن بلافاصله پس از رابطه جنسی، پوشیدن لباس‌های زیر نخی و گشاد، و اجتناب از شوینده‌های معطر شیمیایی در ناحیه تناسلی ضروری است. همچنین در برخی موارد، پزشک ممکن است مصرف عصاره کرنبری (Cranberry) را برای جلوگیری از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره مثانه توصیه کند.

هشدار: اگر همراه با التهاب مثانه دچار تب و لرز، کمردرد شدید یا وجود خون در ادرار شدید، حتماً سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم ممکن است نشانه سرایت عفونت به کلیه‌ها باشد.

التهاب غیر عفونی مثانه

درمان التهاب غیر عفونی مثانه:

در التهاب غیر عفونی مثانه، اولین اقدام برطرف کردن علائم بیمار با دارو می‌باشد، چون مسئول بیماری عفونت میکروبی نیست و احتمال آن ممکن است کلامیدیا و یا مایکوباکتریال باشد، لذا هدف درمان کلامیدیا و یا مایکوباکتریال است.

درمان تکرر ادرار و سوزش ادرار همزمان با دادن دارو برای ریشه‌‌کن کردن کلامیدیا با داروی آنتی کولینرژیک انجام مي شود.

چون ممکن است التهاب غیر عفونی مثانه به علت اشعه درمانی باشد که به آن سیستیت اشعه درمانی گویند و ممکن است به علت مواد شیمیایی باشد به آن سیستیت شیمیایی گویند و ممکن است به علت نقص در سیستم دفاعی بدن باشد، به آن سیستیت اتوایمون گویند.

سوزش ادرار بدون عفونت:

سوزش ادرار (دیس‌اوری) همیشه به معنای وجود عفونت باکتریایی نیست. گاهی اوقات دیواره مجاری ادرار یا مثانه به دلایل غیرعفونی دچار تحریک و التهاب می‌شوند که علائمی دقیقاً مشابه عفونت (سوزش، تکرر و فوریت در ادرار) ایجاد می‌کنند. تشخیص علت اصلی در این موارد بسیار مهم است، زیرا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در این شرایط هیچ کمکی به بهبود بیمار نخواهد کرد.

در ادامه به شایع‌ترین دلایل سوزش ادرار بدون وجود عفونت می‌پردازیم:

۱. حساسیت به مواد شیمیایی و تحریک فیزیکی

بسیاری از افراد به مواد شیمیایی موجود در محصولات بهداشتی حساس هستند. صابون‌های عطری، ژل‌های شستشوی بانوان، اسپری‌های خوشبوکننده بدن، و حتی کلر موجود در آب استخر، می‌توانند باعث التهاب مجاری ادرار شوند. همچنین، فعالیت‌های فیزیکی که فشار مداوم به ناحیه لگن وارد می‌کنند (مانند دوچرخه‌سواری طولانی‌مدت) یا اصطکاک در حین رابطه جنسی می‌تواند باعث سوزش موقت شود.

۲. سندرم مثانه دردناک (سیستیت بین‌بافتی)

این یک وضعیت مزمن است که در آن دیواره مثانه بدون حضور باکتری، ملتهب و حساس می‌شود. در این بیماری، فرد در ناحیه مثانه و لگن احساس درد و فشار دارد و هنگام دفع ادرار دچار سوزش شدید می‌شود. علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما استرس، مصرف غذاهای اسیدی (مثل مرکبات و گوجه‌فرنگی) و نوشیدنی‌های کافئین‌دار معمولاً باعث تشدید علائم آن می‌شوند.

۳. سنگ‌های کلیه و مثانه

حرکت سنگ‌های کوچک در مجاری ادرار یا وجود سنگ در مثانه، می‌تواند لایه داخلی مجرا را خراش داده و باعث ایجاد التهاب و سوزش شدید شود. در این حالت ممکن است آزمایش ادرار از نظر باکتری منفی باشد، اما وجود گلبول‌های قرمز (خون) در ادرار یا درد پهلو نشان‌دهنده وجود سنگ است.

درد کلیه بعد از دفع سنگ

۴. تغییرات هورمونی و خشکی واژن

در خانم‌ها به‌ویژه در دوران یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن منجر به نازک شدن و خشکی بافت‌های ناحیه تناسلی و مجاری ادرار می‌شود (آتروفی ادراری-تناسلی). این تغییرات باعث می‌شود که مجرا به شدت حساس شده و فرد حتی با نوشیدن مقدار کمی آب یا تماس با ادرار، احساس سوزش شدیدی داشته باشد.

چند راهکار برای کاهش سوزش غیرعفونی:

  • قلیایی کردن ادرار: نوشیدن محلول آب و مقدار کمی جوش شیرین (با مشورت پزشک) یا استفاده از ساشه‌های سیترات می‌تواند اسیدیته ادرار را کاهش داده و سوزش را کمتر کند.

  • حذف محرک‌های غذایی: برای مدتی مصرف تندی، ترشی، قهوه و نوشابه را قطع کنید.

  • لباس زیر مناسب: از لباس‌های زیر تمام پنبه‌ای و گشاد استفاده کنید تا تهویه مناسب برقرار شود.

شیاف دیکلوفناک برای سوزش ادرار:

شیاف دیکلوفناک یکی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) است که در بسیاری از موارد برای تسکین دردهای حاد ناحیه لگن و سیستم ادراری تجویز می‌شود. اگرچه این دارو مستقیماً علت اصلی سوزش ادرار (مثل عفونت یا سنگ) را درمان نمی‌کند، اما با مهار آنزیم‌های مسئول تولید پروستاگلاندین‌ها، التهاب و پیام‌های درد را در ناحیه مثانه و مجاری ادرار به شدت کاهش می‌دهد.

استفاده از شکل شیاف نسبت به قرص خوراکی در موارد سوزش ادرار، چند مزیت دارد؛ اول اینکه دارو از طریق مخاط رکتوم سریع‌تر جذب شده و به اندام‌های هدف در لگن (مانند مثانه و پروستات) نزدیک‌تر است، و دوم اینکه عوارض گوارشی مستقیم (مانند درد معده) که در مصرف خوراکی دیکلوفناک شایع است، در این روش کمتر دیده می‌شود.

1. کاربرد دیکلوفناک در مشکلات ادراری:

  • تسکین دردهای ناشی از سنگ کلیه: دیکلوفناک یکی از داروهای خط اول برای کنترل دردهای شدید ناشی از حرکت سنگ (کولیک کلیوی) است که معمولاً با سوزش و تکرر ادرار همراه است.

  • کاهش التهاب پس از مداخلات پزشکی: بعد از انجام آزمایش‌هایی مثل سیستوسکوپی یا جراحی‌های مجاری ادرار، استفاده از شیاف دیکلوفناک برای کاهش سوزش و انقباضات دردناک مثانه بسیار رایج است.

  • پروستاتیت (التهاب پروستات): در مردانی که به دلیل التهاب پروستات دچار سوزش ادرار شدید هستند، این دارو می‌تواند فشار و درد ناحیه نشیمنگاه و مجرا را تعدیل کند.

درمان عفونت مثانه

2. نکات مهم و هشدارها

  • پنهان ماندن عفونت: مصرف دیکلوفناک ممکن است علائم درد را از بین ببرد، اما اگر سوزش شما ناشی از عفونت باکتریایی باشد، این دارو آن را درمان نمی‌کند. بنابراین اگر سوزش همراه با تب یا بوی بد ادرار است، حتماً باید آنتی‌بیوتیک هم مصرف شود.

  • سلامت کلیه‌ها: مصرف مداوم و خودسرانه دیکلوفناک در افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا سطح کراتینین خونشان بالاست، می‌تواند باعث آسیب جدی به بافت کلیه شود.

  • تداخلات دارویی: اگر از داروهای رقیق‌کننده خون (مثل وارفارین یا آسپرین) استفاده می‌کنید، پیش از مصرف شیاف دیکلوفناک حتماً با پزشک مشورت کنید، زیرا خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.

نکاتی مهم در رابطه با التهاب غیر عفونی مثانه:

  • علت این بیماری ناشناخته است.
  • همراه با علائم ادراری تکرر ادرار و سوزش ادرار می‌باشد که گاهی بیمار را خانه‌نشین می‌کند. بیماری در خانم‌های در سن بچه‌دار شدن، استفاده از اشعه درمانی لگن و یا استفاده از بعضی داروها و استفاده از اسپری و ژل ضد میکروب دستگاه تناسلی باعث آن می‌شود.
  • بعضی غذاها نظیر گوجه فرنگی، کافئین، الکل و شکلات باعث علائم مثانه می‌شود که علاوه بر علائم ادراری، علائمی نظیر درد هنگام عمل جنسی، خستگی و درد پهلو در بیمار ممکن است به وجود آید.
  • آزمایشات شامل، آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار می‌باشد. وقتی علائم به علت رادیوتراپی یا شیمی درمانی باشد و یا علائمی که به دارو پاسخ درمانی نشان نمی‌دهد و خون در ادرار باشد، باید دیدن مثانه (سیستوسکوپی) انجام شود.

هدف از درمان التهاب غیرعفونی مثانه:

1- دارو برای تخلیه مثانه

2- شل کردن عضلات برای جلوگیری از سرعت در ادرار کردن

3- تسکین درد

4- جراحی به ندرت مورد نیاز می‌باشد.

سایر مواردی که کمک کننده هستند شامل نخوردن الکل، خوراکی‌های تند و مایعات اسیدی، تربیت مثانه برای ادرار کردن و تمرین عضلات پرینه که به آن KEGLE excercise می‌گویند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 16 سالمه واریکوسل دارم پیش دکتر رفتم گفت سونوگرافی باید بدی اینم سونوگرافی:
    بیضه ها نمای طبیعی ندارند. اندازه سمت راست 3/5 × 1/5 وسمت چپ 3 × 2 سانتیمتر است.کانونهای اهک منتشر درسرتاسر جسم بیضه ها دیده شد.مایع اسکروتوم در دو سمت درحد طبیعی است. نما واندازه ضمایم بیضه ها طبیعی است.
    درحالت سرپا وریدهای پامپینی فورم در راست متسع نبودند(حد اکثر طبیعی 2م م)
    در طول طناب اسپرماتیک چپ چند ورید پامپینی فورم اندکی متسع اند (5/2 م م) این سونوگرافی رو به یه دکتر دیگر نشون دادم گفت سفکسیم 400 بخور یه هفته من هنوز نخوردم ودکتر اولی هم گفت باید ازمایش اسپرم بدی . بعضی وقت ها که کار نمی کنم بیضه هام نرمال هستن ولی بعد از کار یا فوتبال رگ های واریسی بیرون میزنن و تشدید می شوند نظر شما چیه اقای قوامی خواهشا راهنمایی کنید؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام دو بار أزمايش به فاصله ده روز انجام دهيد . تا وضعيت اسپرم مشخص شود .
  • تصویر کاربر ام سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا عمل تنگی مجرای ادرار مرد (بخاطر سوند ایجاد شده) پس از بار سوم تاثیری منفی در باروری و ارتباط جنسی خواهد داشت ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام اثري روي بر روي. باروري ندارد.
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام متاسفانه درماني ندارد .
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام من مهدی بهرامی ۳۸ ک در سال ۸۸دراثر ی حادثه مهرها ونخاع اسیب دیدم ک تاکنون دچار بی اختیاری ادراری هستم ایا واقعا بی اختیاری ادراری من درمان دارد یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام متاسفانه درماني وجود ندارد ولي اخيرا گذاشتن اسفكتر مصنوعي را تبليغ مي كنن به مطب من مراجعه كنيد .
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بله امكان درمان تا حدي وجود دارد .
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام ۳۴ ساله هستم مدت سه ساله ازدواج کردم مشکل اختلال نعوظی دارم که به قرص ۲۵ سیلدنافیل حل مشه میخواستم بدونم درمان قطعی داره
    در زمان روزه داری تشدید میشه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام شما جوان هستيد ، حتما درمان دارد . مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید پسری دارم با سن دو سال و 5 ماه
    مدت دوروز به دلیل بیماری ویروسی دچار تب شدیدی شد که با دوبار مراجعه به پزشک و با انواع درمانها مانند شیاف - ایبوبروفن و استامینوفن و پاشوره تبش در قسمت شکم و سر و گردن به هیچ عنوان پایین نمی آمد تا اینکه امروز صبح تبش فروکش کرد ولی متاسفانه در عصرمتوجه متورم شدن و نامتقارن و سفت شدن کیسه بیضه او شدیم . آیا می تواند علتش از تب و یا داروهای مصرف شده زیاد باشد؟ ضمنا آنتی بیوک تجویزی شربت سیفیکسیم بود. آیا نیازی به مراجعه پزشک می باشد. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام حتما به پزشك مراجعه كنيد و قبل از أن سونوگرافي بيضه ها انجام شود .
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    پدر بنده 53 ساله است چند روز هست ادرار خودش رو نمیتونه کنترل کنه تعداد ادرار زیاد شده از طرف دیگر هر از گاهی ترشحات چرکین و خون از الت تناسلیش خارج میشه.لازم به ذکر است سابقه سکته مغزی دارند.متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام واحترام ايشان حتما بايد مطب مراجعه كنند كه سيستوسكوپي شونند و براساس سيستوسكوپي درمان مشخص شود ،
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام‌آقای‌دکترقوامی
    بنده ۴۳ سالمه‌ومدت‌۸سال‌دیابت نوع‌دوگرفتارم‌والان‌‌دوسال‌مشکل‌حاد‌جنسی‌دارم‌ومعذرت‌میخوام‌التم‌راست‌نمیشه‌‌، چکار کنم .
    با‌تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      بلا سلام طبيعي است هشت سال ديابت مشكل جنسي خواهيد ،بعد از هر عمل جنسي يك عدد قرص وياگرا ميل كنيد ،در صورت عدم بهبودي مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اشکان دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 3000 مشاهده پرسش
    جناب اقاي دكتر با سلام
    36 ساله وساکن استرالیا هستم. سال گذشته در حين انجام سونوگرافي براي احتمال فتخ متوجه عدم تخليه كامل مثانه شدم بعد از مراجعه به دكترو تشخیص سالم بودن پروستات گفت بايد سيستوسكوپي انجام بشه، بعد از سيستوسكوپي نه تنها اون مشكل برطرف نشد مشكلات عمده اي اضافه شد در حدي كه الان بعد از يكسال شديد تر هم شده
    مشكل اصلي كه چند روز بعد از سيستوسكوپي متوجه شدم اين بود كه حس ميكردم زير بيضه بين ناحيه كيسه بيضه و مقعد يك حبابي وجود داره مثل باد معده كه خارج نميشود و هنوز هم ان حس رو دارم و ان ناحيه را اگر به داخل فشار دهم در ناحیه لگن دردناك است، مشكل بعدي اين بود كه چند روز بعد از سيستوسكوپي متوجه شدم كه ٢٤ تا ٤٨ ساعت بعد از انزال درد شديد در كل ان ناحيه دارم و احساس سوزش شديد در همان ناحيه بين مقعد و كيسه بيضه دارم و بعضی وقتها یک درد تیر کشیدن و حالت نبض در ناحیه مقعد حس میکنم ، بعد از مراجعه به اورژانس متوجه شدم كه پروستات كمي متورم بود اما در تستهاي بعدي همه چيز نرمال بود. بنظرم هر بار بعد از انزال دچار تورم پروستات میشم و اطراف مقعد سفت میشه.
    تشخيص اورژانس پروساتيس بود اما بعد از مراجعه به متخصصم تشخیصش chronic pelvic pain syndrom بود كه من باور دارم مشكل من اين نيست
    ٦ ماه پيش احساس خارش در مجراي ادرار داشتم بعد از خوردن سيپروفلوكساسين به مدت 6 هفته برطرف شد و بعد از متوقف كردن سيپرو مجددا برگشت .از مجراي ادرار خصوصا در مقطع پايه الت اين حس را دارم تا مقعد
    بعدا وقتي سوزش را داشتم متوجه نشتي مايع سفيد رنگ از الت شدم كه بوي مني ميداد و اين كمامان ادامه دارد. خيلي وقتها هنگام اين درد و سوزش حس ميكنم نياز به ادرار يا دفع دارم اما عملا بعد از ادرار یا دفع مشكل برطرف نميشه و با مسكن دردم كمتر ميشه، ناگفته نماند اين مدت چندين بار درد كليه و پلويك هم داشته ام
    ادرارم هميشه تيره و شديدا بد بو و كدر ميباشد. بعد از ازمايش ادرارو سواب گفتند بيماري خاص مقاربتي ندارم و با وجود ديده شدن گلبول سفيد اما عفونت خاصي نداري. ازمايشهاي خون هم مشكلي نشون نداده و سي تي و سونو هم چيز خاصي نشون نداده.
    بعد از چك كردن علايمم در اينترنت و خواندن مطالب ساير بيماران علائم شبيه دو مورد افراد بود . افراد با مسدود شدن مجراي اسپرم و بيشتر از ان شبيه افرادي با فيستولا fistula بود علائمم. وقت برای متخصص گرفتم ولی زنگ زد و گفت من نمیدونم مشکلت چیه و گفت MRI بده اما مطمئن نيستم چيزي معلوم بشه
    بين پاهام هميشه حس ميكنم زير پوست چيزي خشك شده و از سال قبل اين رو به متخصصم ميگفت. حسم اينجوري بود كه از داخل نشتي دارم
    در سي تي گفتند faecal loading ديده شده اما دكترم گفت اين يعني يبوست اما من فكر ميكنم به دلايلي مدفوع ممكنه در ان ناحيه كامل تخليه نشه و ضمنا گفتند bladder is distended
    مشكل ديگه اينه كه موقع انزال احساس ادرار و سوزش دارم به نحوي كه به نظرم انگارم دريچه اي كه وجود داره به درستي عمل نميكنه و گاهی موقع انزال حس میکنم ادرار میکنم
    نتيجه سيستوسكوپي باريك بودن مجراي ادرار و دهانه مثانه و دكتر گفت كه مجرا رو با همان سيستوسكوپ گشاد كرد كه فكر ميكنم در اين حين اسيب زده به جايي و باعث اين مشكلات شده
    ضمنا گفت تو خيلي جووني و من هرگز TURP رو برات انجام نميدم، گرچه مشكل فعلي من مشكل ادراري نيست و بيشتر مشكلات ديگه اي كه ايجاد شده البته نگران ريفلاكس ادرار به كليه هم هستم
    بعد از سیستوسکوپی و این مشکلات قرص زاترال داد که ظاهرا بهترین Alfuzosin هست و تاثیرش کاهش تاخیر هنگام ادرار بود.
    سایر علائم قبل سیستوسکوپی که هنوز هم دارم:
    >تاخیر طولانی هنگام ادرار
    > جریان خیلی باریک ولی نسبتا پرفشار
    >عدم تخلیه کامل و جریانهای ضعیف ادرار بعد از تخلیه اصلی
    >معمولا نصفه شب نیاز به دسشویی ندارم و پروستاتم هم متورم نبود قبل از سیستوسکوپی
    >قبل از سیستوسکوپی هنگام اتمام ادرار با فشردن ناحیه زیر بیضه میتونستم یک مجرا رو حس کنم و باعث تخلیه بیشتر شم اما الان ان ناحیه تغییر کرده

    پیشاپیش از راهنماییتون ممنونم و امیدوارم بتونم با انتقال تشخیصتون به دکترم اینجا کمک بشه مشکلم برطرف شه
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام تشخیص c p p s در مورد شما صحییح می با شد افراد مبتلا به این سندرم در نهایت دچار مشکلات فکری می شوند شما اضطراب و نگرانی از خود دور کنید و روزی دو با هر بار به مدت دو هفته و شیاف ایندو متا سین 100 میلی گرم روزی یک عدد به مدت دو هقته و عمل جنسی داشته با شید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر از مایش ا سپر م شما غیر طبیعی بوده حتما امید وجود دارد
    3. تصویر کاربر اشکان شنبه ۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با تشکر از پاسخ و تشخیصتون. حتما از دکترم درخواست ازمایش اسپرم درخواست میکنم
      بعد از سیستوسکوپی دکترم گفته بود urodynamic انجام بدم اما شنیده بودم urodynamic برای موقعیه که باریکی خاصی دیده نشه. با توجه به باریکی مجاری ادراری به نظر شما urodynamic لازمه؟
      ایا باعث تشدید سندرم CPPS نمیشه ؟
      عدم تخلیه کامل مثانه نگران کننده نیست ؟
      از وقتتون و راهنماییتون ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      ا سلام يوروديناميك ضرري ندارد كپسول امنيك شب موقع خواب يك عدد ميل كنيد
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید ، خدا قوت اقای دکتر من هفت ساله که ازدواج کردم و صاحب فرزند نشدم سه بار خانمم باردار شد اما تو همان ماهلی اول سقت شد به دکتر مراجعه کردم گفتن واراکوسیل دو دارید ،عمل کردم یک ماهه ایا صاحب فرزند سالمی میشم خواخهشا راهنماییم کنید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام بعد از عمل تا ١٨ ماه منتظر بايد بمانيد
  • تصویر کاربر سولماز دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    آقای دکتر میشه نظر و راه درمان رو در زمینه آزمایشی که فایلش پیوست کردم بدید؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام أزمايش را ديدم طبيعي بود ، من فكر مي كنم مشكل از همسر شما باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 903 مشاهده پرسش
    سلام من 4 ساله ازدواج کردم و الان نزدیک 3 ماهه دچار مشکل شدم اصلا تحریک نمیشم دوست دارم رابطه داشته باشم ولی نمیدونم از لحاظ روحی مشکل پیدا کردم یا جسمی نعوذم درست انجام نمیشه یا اگه میشه خیلی زود به حالت اولیه برمیگرده اگه ممکنه راهنمایی بفرمایین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      برای تشحیص کاهش میل جنسی و عدم نعوظ ابتدا باید علت مشخص شود و ازمایش پرولاکتین و تستوسترون ازاد/چربی خون /اندازه قند خون هم بصورت FBS,HA1C اندازه گیری شود و در صورت نرمال بودن ان باید مسئله روحی روانی مورد توجه قرار دادبهترین درمان دادن کلومی پیرامین 25 صبح و شب تا شش ماه به همراه تادالافیل ده میلی یکساعت قبل از نزدیکی در صورت نداشتن بیماری قلبی و فشار خون کمک کننده است ورزش ارامش و کاهش مسائل ذهنی از بهترین توصیه برای درمان است البته علل مانند سن که با افزایش سن کاهش میل جنسی یک امر عادی و طبیعی است و مصرف داروها بخصوص پائین اورنده های فشار خون و مواد مخدر از عوامل مهم در تجدید کننده بیماری است تمرین و افزایش رابطه زناشویی مانند ورزش کمک شایعانی در بهبود می نماید.اگر ازمایشات نرمال باشد باید به روانشناس مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رسائی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    آقایی 27ساله هستم که چند سال است در ناحیه پرینه، مقعد و اخیرا پوست بیضه ی خود شاهد ترشحاتی با بویی ناخوشایند، خارش زیاد، معمولا قرمزی و گهگاه سوزش می باشم که اکثرا با تعریق یا خیس ماندن آن ناحیه شدت گرفته و عمدتا پس از کوتاه کردن موها یا پس از بلندشدن آن ها رخ میدهد. این علائم از یک مکان مشخص مثلا بالای مقعد نیست و از یک سوراخ یا کانال هم نمی باشد و اکثرا موقع خواب آزارم می دهد.
    دو سال پیش نیز آزمایش قارچ دادم که فکر کنم مالاسزیا بود اما بنظرم این بار عفونت مخمری یا باکتریایی باشد.
    (اکثرا از لباس زیر نخی استفاده میکنم و سعی می کنم بهداشت و نظافتم را رعایت کنم اما باز هم فرقی نمی کند و شاید لااقل بدتر نمی شود!)
    تاکنون نیز با مراجعه به متخصصین پوست و ارولوژی از پمادهای تریامسینولون ساده و ان ان، کلوتریمازول، سرتاکونازول و کپسول فلوکونازول و قرص هیدروکسی زین استفاده کرده ام اما تاثیرشان بسیار کم و موقتی بوده است.
    تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر از اینکه این سایت را انتخاب کرده اید مطلب شما را خواندم . این مورد بسیار نادراست و لذا طبیعی خواهد بود که چون درارتباط با متخصص پوست است توسط اورولوژیست انتظار داشته باشید تشخیص داده شود. به هر حال مشکل شما مزمن شده است لذا توصیه اینجانب به جنابعالی این است که هم از محل قرمزی پوست بیضه توسط متخصص پوست نمونه برداری شود و جهت آزمایش هیستوپاتولوژی به آزمایشگاه فرستاده شود و اگر مقدور است از ترشحاتی که ذکر کردید در لوله آزمایش جمع آوری کنید و به آزمایشگاه برای کشت فرستاده شود شاید در کشت میکروب یا قارچ مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد پهلو و خون در ادرار

درد پهلو و خون در ادرار نشانه چیست؟

کج شدن مسیر ادرار در مردان

علت کج شدن مسیر ادرار در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان

علائم دقیق سرطان مثانه در مردان: راهنمای کامل تشخیص زودهنگام