درمان قطعی زود انزالی در مردان

فهرست مطالب

در 10 الی 15 سال اخیر مطالعات بیشماری در زمینه درمان دارویی زود انزالی گزارش شده که به طور مرکزی (مغز) یا محیطی (دستگاه تناسلی)، موجب کنترل و به تاخیر انداختن انزال می‌‌گردد. در این مقاله قصد داریم به معرفی داروی زود انزالی بپردازیم.

اورولوژیست درمان زود انزالی

در چند دهه گذشته درمان زود انزالی مشخصا توسط روانپزشکان و سکسولوژیستها صورت می‌گرفت و در اوایل سال 1970 به صورت رفتار درمانی توسط دو نفر روانپزشک زن و مرد به نام‌های مسترز و جانسون انجام می‌ شد.

این درمان در چند دهه توسط این دو نفر روانپزشک به روش رفتار درمانی که مستلزم رابطه اجرایی توسط بیمار بود. دوره درمانی طولانی مدت بود و بیمار از ادامه آن خودداری می‌نمود و آن دسته از بیمارانی که تن به این روش درمانی می‌دادند، نتیجه‌ای مطلوب نمی‌گرفتند.

در همان زمان روانپزشکان دیگری مسئله درمان طبی- دارویی را پیشنهاد می‌کردند ولی متاسفانه توسط این دو پزشک مورد ملامت و سرزنش قرار می‌گرفتند. در 10 الی 15 سال اخیر مطالعات بیشماری در زمینه درمان دارویی با داروهای مختلف گزارش شده که به طور مرکزی (مغز) یا محیطی (دستگاه تناسلی) موجب کنترل و به تاخیر انداختن انزال می‌‌گردد.

داروی درمان زود انزالی

داروهای درمان زود انزالی

داروی زود انزالی در اصل برای افزایش مدت یا حجم انزال در مردان استفاده می شود. داروهایی که در حال حاضر در سطح جهان برای درمان این بیماری جنسی به کار می‌رود از دسته داروهای SSRIS هستند که شامل سیتالوپرام، پاروکستین، فلوکستین، سرترالین می‌باشند. نتیجه درمانی این داروها در طول درمان 12 هفته ، 80 درصد می‌باشد.

قابل ذکر است که یک دارو ممکن است در فردی درمان مناسب ایجاد کند در حالی که همین دارو در فرد دیگر اثر مناسب درمانی نداشته باشد، لذا بیمار پس از 5 روز مصرف دارو چنانچه نتیجه‌ای نگرفت باید برای تغییر دارو مراجعه کند.

سروتونین زود انزالی

مطالعات تجربی نشان داده که سروتونین و گیرنده های آن، کنترل عصبی انزال در حیوانات را تنظیم می‌کنند. به علاوه بر روی حیوانات نشان داده است که کاهش سروتونین و فعال نمودن گیرنده های مربوط به آن منجر به یک انزال سریع‌تر می‌گردد. دو روش درمانی با داروهای فوق وجود دارد.

چون استفاده مداوم و طولانی مدت دارو ممکن است بیمار را از استفاده دراز مدت آن باز دارد، لذا استفاده دارو 3 ساعت قبل از عمل جنسی روش دیگر درمان است. نتایج این روش با روش طولانی مدت 12 هفته چندان تفاوتی ندارد. این نوع روش درمانی در سال 1979 توسط Alilenious گزارش شد.

درمان زود انزالی

کلومی پرامین

طی مطالعاتی گزارش شده کلومی پرامین، در درمان زود انزالی موثر است ولی به علت عوارض 5 الی 15 درصدی آن مانند اختلال دید، خشکی دهان و سایر عوارض کولینرژیک مصرف آن محدود گردیده است. داروی ذکر شده با مختل کردن بازجذب سروتونین در مغز باعث افزایش سروتونین شده و باعث به تاخیر انداختن انزال می‌ گردد.

داروهای فوق به طور گسترده‌ای در درمان افسردگی استفاده می‌شوند و به علت عارضه به تاخیر انداختن انزال و بعضا قطع انزال، برای درمان زود انزالی در انسان استفاده می‌شوند.

داروهای نامبرده  دارای مکانیسم و اثر مشابهی هستند و شواهدی موجود است که نشان می‌دهد که سیتالوپرام و فلوواکستین اثرات کمتری نسبت به داروهای پاروکستین، سرترالین و فلوکستین در به تاخیر انداختن انزال دارند. با کشف اثر و مکانیسم این داروها، راهی به سوی درمان زود انزالی را پیش روی ما قرار داد.

فلوکستین

داروی فلوکستین بعد از قطع درمان 3 تا 6 ماه بهبودی گزارش گردیده و نقش بالقوه‌ای در درمان زود انزالی دارد. این دارو به خوبی در اکثر بیماران قابل تحمل بوده و عوارض دارو، اضطراب، بی ‌خوابی  به مقدار کم، کاهش میل جنسی و گاهی عدم انزال می‌باشد. عدم دفع انزال ممکن است تا چند هفته پس از قطع دارو باقی بماند که گمان می‌رود به علت دفع آهسته متابولیت‌های آن باشد.

سرترالین

سرترالین علاوه بر مهار انتخابی باز جذب مجدد سروتونین دارای مهار گیرنده های دوپامین نیز می‌باشد و شایع‌ترین عارضه آن اختلالات گوارشی است. مقدار مصرفی دارو به میزان 25 تا 50 میلی‌گرم روزانه می‌باشد.

قرص پاروکستین برای زود انزالی

در داروی پاروکستین، مصرف روزانه یک قرص کافی می‌باشد، اثر این دارو به طور اختصاصی روی مغز اثر می گذارد و باعث افزایش مقدار سروتونین و در نتیجه درمان زود انزالی است. این دارو همزمان با داروهایی نظیر دیلانتین و وارفارین نباید خورده شود.

عارضه دارو بی‌خوابی شدید است  و مصرف روزانه 10 میلی‌گرم کافی می‌باشد. پاروکستین-سرترالین و فلوکستین به نظر می‌رسد دارای اثرات مشابه باشند. این داروها به خوبی قابل تحمل هستند، عوارض کمی دارند و باعث سرگیجه و ناراحتی گوارش می‌شوند که سه الی چهار هفته پس از درمان از بین می‌روند.

عوارض پاروکستین 

گاهی ممکن است عدم انزال به علت شروع درمان با دادن مقدار زیاد دارو یا پس از قطع دارو اتفاق افتد. اضطراب غالبا به شکل عارضه حاد زودگذر دیده می‌شود. تجویز این دارو در مبتلایان به اختلالات اسکیزوفرنی حاد جایز نمی‌باشد.

افراد مبتلا به زود انزالی اولیه به طور یکسان نسبت به داروهای نامبرده پاسخ نمی‌دهند، در حالیکه در افراد زود انزال نوع ثانوی، این حالت دیده نمی‌شود. در افراد زود انزال اولیه در مقایسه با بیماران مبتلا به زود انزالی ثانوی پاسخ درمانی کمتر است.

زود انزالی ثانوی

در افراد مبتلا به زود انزالی ثانوی وقتی درمان از داروی پاروکستین و رفتار درمانی به صورت قطع و وصل انزال به مدت 12 هفته صورت گیرد، فقط 70 درصد بیماران قادر به حفظ و نگهداری و کنترل انزال خواهند بود و دوره درمان به طور متوسط 3 ماه می‌باشد.

عود سریع در 30 درصد مبتلایان به انزال اولیه بعد از درمان بوجود می آید. درصد بهبودی انزال زودرس بعد از درمان بستگی به این دارد که آیا عامل انزال اظطراب بوده  یا التهاب پروستات یا ژنتیک باعث آن شده باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    من ۲۱سال سن دارم خود ارضایی زیادی هم نداشتم ولی الان دچار زود انزالی هستم آیا نیاز هست من پاروکستین رو مرتب بخورم یا فقط قبل از نزدیکی کافی هست یا اصلا این دارو واسه من مناسب هست یا خیر ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      روزي يك عدد ٣ ماه ميل كنيد 

  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    من ۲۱سال سن دارم زود انزالی زیادی هم نداشتم ولی الان دچار زود انزالی هستم آیا نیاز هست من پاروکستین رو مرتب بخورم یا فقط قبل از نزدیکی کافی هست یا اصلا این دارو واسه من مناسب هست یا خیر ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      جواب داده شد 

  • تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    با سلام و‌احترام.جوانی ۲۵ ساله هستم.آیا استفاده از قرص ایرانی کیمیاگر قبل از رابطه موثر است یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      خير اثري ندارد

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بنده چند سال به خود ارضایی معتتد بودم و حدود یکساله گذاشتم کنار.
    خیلی زیاد نعوظ دارم در طول روز وقتی به فکر مسایل جنسی بیفتم سریع نعوظ دارم.
    مجرد هستم ولی در هنگام معاشقه در همون دقایق اول معاشقه خیلی زود ارضا میشم و منی کامل خارج میشه. فقط کافیه دست به آلتم.بوخوره سریع ارضا میشم.

    مچکر میشم راهنماییم کنید. بنده 27 سال دارم بیماری خاصی هم ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      درماني ندارد

    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      یعنی بنده نباید ازدواج کنم?
      به بعضیا گفته بودین پاروکستین استفاده کنن
      اون برای من جواب نمیده?
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      بله شما هم پاروكستين روزي يك عدد به مدت٣ ماه را امتحان كنيد 

    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      بله شما هم پاروكستين روزي يك عدد به مدت٣ ماه را امتحان كنيد 

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت استاد ارجمند آقای دکتر قوامی من مرد ۴۲ساله ام که باکد رهگیری w72hx810506ودر سئوال قبلی که پرسیده بودم شماجواب دادید که درگیری فکری دارید وبه روانپزشک مراجعه کنید من شش ماه زیر نظر روانپزشک دارای بورد تخصصی بودم ونتیجه ای هم نگرفتم وگفت که ازدست من کاری ساخته نیست ولی به فوق تخصص مراجعه نکردم لطفا مجدداراهنماییم بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      از دارو هاي تزريقي داخل أ
      لت بايد استفاده شود
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۲۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    درود
    بنده هنگام نزدیکی نمیتونم نعوظ کامل رو تا پایان رابطه حفظ کنم و نعوظ کامل رو نهایتن تا 2 دقیقه میتونم حفظ کنم. این مشکل رو همیشه داشتم ولی این اواخر خیلی بیشتر شده. خیلی تحریک میشم اما متاسفانه نمیتونم نعوظم رو حفظ کنم. تنها پوزیشنی که میتونم نعوظم رو تا حدی حفظ کنم داگی هست و در پوزیشنهای دیگه به سرعت نعوظم رو از دست میدم. این موضوع به شدت روی روحیه‌م تاثیر گذاشته و افسرده‌م کرده.
    33سال دارم. ورزش خیلی کم میکنم، دچار پرولاپس دریچه‌ی میترال هستم و هنگام فعالیت های سریع دچار تپش قلب شدید میشم. اضافه وزن هم دارم، قدم 175 و وزنم 88 کیلو هست.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      به پزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    بنده 22سال سن دارم ولی تازه متوجه شدم برعکس همه مردان مایع سفید رنگ به نام اسپرم تاحالا از من خارج نشده.با این ک عمل تحریک جنسی داشتم مانند خودارضایی یا تحریک طبیعی.خیلی نگرانم.چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      جنبه فكري رواني دارد
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    باسلام.در رابطه خیلی خیلی زود ارضا میشم.به پیشنهاد شما دو ماه سرترالین مصرف کردم جواب نگرفتم بعد فرمودید داپوکستین مصرف کنم اونم جواب نداد با مصرف ترامادول نعوذم مشکل میشد تادالافیل همزمان مصرف میکنم که به نسبت خوبه میخواستم اگه میشه راهنماییم کنید که ترامادول مصرف نکنم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ترامادول ميل نكنيد
  • تصویر کاربر احمدکریمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام استاد عزیز.بنده متاهل هستم ومردی ۳۱ساله.مشکلم ارضاهای شبانه است که اخیر توهفته جاری هرشب شده حتی بوده تویک شب دوبار.چه دارویی پیشنهاد میکنیدممنون بخاطر وضع مالی نمی توانم پزشک بروم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      دارويي ندارد
  • تصویر کاربر مصطفي دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام براي افزايش سايز الت مردانه در سن ٢٢سالگي ميشه كاري كرد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      خير
درحال دریافت اطلاعات
مقلات مرتبط
قرص ترازوسین

تاثیر قرص ترازوسین بر اسپرم

اسپرم سالم

از کجا بفهمیم اسپرم سالم است؟

علت زود شل شدن نعوظ در مردان چیست؟

۵ علت شل شدن دستگاه تناسلی مردان حین رابطه

پرسش از دکتر