بزرگی خوش خیم پروستات چیست؟

فهرست مطالب

وقتی نتیجه سونوگرافی پروستات خود را دریافت می‌کنید، ممکن است با اصطلاحات پزشکی ناآشنایی روبرو شوید که باعث نگرانی شما شود. یکی از این اصطلاحات رایج، «اکوی هموژن پروستات» (Homogeneous Prostate Echotexture) است. دیدن این عبارت در گزارش سونوگرافی به چه معناست؟ آیا جای نگرانی دارد؟

این مقاله به زبان ساده توضیح می‌دهد که اکوی هموژن پروستات چیست، چرا پزشکان از این معیار استفاده می‌کنند و این یافته چه مفهومی برای سلامت شما دارد. هدف ما این است که با درک کامل این مفهوم، از استرس شما کاسته و به شما در گفتگو با پزشکتان کمک کنیم.

منظور از سونوگرافی پروستات چیست؟

قبل از پرداختن به مفهوم “اکوی هموژن”، بهتر است کمی با خودِ سونوگرافی پروستات آشنا شویم. سونوگرافی یک روش تصویربرداری ایمن و بدون درد است که از امواج صوتی (اولتراسوند) برای ایجاد تصاویری از اندام‌های داخلی بدن استفاده می‌کند. در مورد پروستات، این تصاویر به پزشک کمک می‌کند تا اندازه، شکل و ساختار داخلی این غده را به دقت بررسی کند.

پزشک ممکن است به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر، سونوگرافی پروستات را تجویز کند:

  • بررسی علائمی مانند مشکل در ادرار کردن، تکرر ادرار یا جریان ضعیف ادرار.
  • ارزیابی نتایج غیرطبیعی آزمایش خون PSA (آنتی‌ژن اختصاصی پروستات).
  • کمک به تشخیص بیماری‌هایی مانند بزرگی خوش‌خیم پروستات (BPH)، پروستاتیت (التهاب پروستات) یا سرطان پروستات.
  • راهنمایی سوزن بیوپسی (نمونه‌برداری) در صورت مشکوک بودن به سرطان.
سونوگرافی پروستات

اکوی پروستات به چه معناست؟ (Echotexture)

در سونوگرافی، امواج صوتی به داخل بدن فرستاده می‌شوند. این امواج پس از برخورد با بافت‌های مختلف، بازتاب (Echo) پیدا کرده و به دستگاه برمی‌گردند. دستگاه این امواج بازگشتی را به یک تصویر سیاه و سفید تبدیل می‌کند.

“اکو تکسچر” یا “بافت اکو” به الگوی بازتاب امواج صوتی از یک بافت خاص اشاره دارد. در واقع، این اصطلاح، یکنواختی و همگونی ظاهری بافت در تصویر سونوگرافی را توصیف می‌کند. بافت‌های مختلف بدن، الگوهای اکوی متفاوتی دارند. رادیولوژیست با بررسی این الگو می‌تواند سلامت یا وجود تغییرات غیرطبیعی در یک اندام را ارزیابی کند.

اکوی هموژن پروستات چیست؟

هموژن (Homogeneous) در پزشکی به معنای “یکنواخت”، “یکدست” و “همگن” است و اکوی هموژن نیز، به این معناست که امواج صوتی به صورت یکنواخت از تمام نقاط بافت پروستات بازتاب پیدا کرده‌اند. در تصویر سونوگرافی، این حالت به صورت یک بافت خاکستری یکدست و بدون لکه‌ها یا توده‌های تیره (هایپواکو) یا روشن (هایپراکو) دیده می‌شود.

بنابراین، وقتی در گزارش سونوگرافی شما عبارت «پروستات با اکوی پارانشیمال هموژن مشاهده شد» ذکر می‌شود، این معمولاً یک یافته طبیعی است. این عبارت نشان می‌دهد که ساختار داخلی بافت پروستات شما در بررسی با امواج صوتی، یکدست و سالم به نظر می‌رسد و هیچ توده، کیست، کلسیفیکاسیون (رسوب کلسیم) یا ناحیه مشکوک واضحی در آن دیده نشده است.

به طور خلاصه، اکوی هموژن پروستات در اکثر موارد به معنای یک پروستات سالم و طبیعی است.

پروستات

مقایسه اکوی هموژن با یافته‌های غیرهموژن (هتروژن)

برای درک بهتر اهمیت اکوی هموژن، خوب است بدانیم که چه یافته‌هایی غیرطبیعی تلقی می‌شوند. اگر بافت پروستات یکنواخت نباشد، به آن “غیرهموژن” یا “هتروژن”  (Heterogeneous)  می‌گویند. یک اکوی هتروژن می‌تواند نشان‌دهنده وجود یک یا چند مورد از شرایط زیر باشد:

  1. بزرگی خوش‌خیم پروستات (BPH): با بزرگ شدن غده پروستات، ممکن است ندول‌ها یا گره‌هایی در آن ایجاد شود که ساختار آن را از حالت یکنواخت خارج می‌کند. این یکی از شایع‌ترین دلایل اکوی غیرهموژن در مردان مسن است.
  2. پروستاتیت (التهاب پروستات): التهاب می‌تواند باعث تغییر در بافت پروستات و ایجاد نواحی با اکوی متفاوت (معمولاً تیره‌تر یا هایپواکو) شود.
  3. کلسیفیکاسیون یا سنگ پروستات: رسوبات کلسیم در پروستات به صورت نقاط بسیار روشن (هایپراکو) در سونوگرافی دیده می‌شوند و ساختار هموژن را بر هم می‌زنند. این یافته معمولاً بی‌خطر است اما می‌تواند با التهاب مزمن مرتبط باشد.
  4. کیست‌ها: فضاهای پر از مایع که به صورت لکه‌های کاملاً سیاه (آن‌اکو) دیده می‌شوند.
  5. سرطان پروستات: این مورد بیشترین نگرانی را ایجاد می‌کند. تومورهای سرطانی در پروستات اغلب (اما نه همیشه) به صورت نواحی تیره‌تر یا هایپواکو (Hypoechoic) در پس‌زمینه بافت سالم پروستات ظاهر می‌شوند. این نواحی، یکدستی و همگونی بافت را از بین می‌برند.

نکته بسیار مهم: داشتن اکوی غیرهموژن لزوماً به معنای سرطان نیست. همان‌طور که گفته شد، شرایط بسیار شایع و خوش‌خیمی مانند BPH و پروستاتیت نیز می‌توانند باعث ایجاد نمای غیریکنواخت شوند. همچنین، سرطان پروستات همیشه با یافته‌های واضح در سونوگرافی همراه نیست.

آیا اکوی هموژن پروستات صددرصد سرطان را رد می‌کند؟

خیر. سونوگرافی یک ابزار عالی برای ارزیابی کلی پروستات است، اما کامل نیست. برخی از تومورهای سرطانی ممکن است “ایزواکو” (Isoechoic) باشند، یعنی تراکم صوتی آن‌ها شبیه به بافت طبیعی اطرافشان است و در نتیجه در سونوگرافی استاندارد قابل تشخیص نیستند.

به همین دلیل، پزشک فقط بر اساس سونوگرافی تصمیم‌گیری نمی‌کند. گزارش سونوگرافی همیشه در کنار سایر اطلاعات کلیدی تفسیر می‌شود:

  • علائم بالینی بیمار: مشکلات ادراری، درد و…
  • معاینه فیزیکی: معاینه مقعدی دیجیتال (DRE).
  • آزمایش خون PSA: سطح این آنتی‌ژن یک شاخص مهم است.

اگر علائم بیمار، نتیجه معاینه یا سطح PSA مشکوک باشد، حتی با وجود گزارش اکوی هموژن پروستات، ممکن است پزشک برای اطمینان کامل، روش‌های تشخیصی دقیق‌تری مانند MRI پروستات یا بیوپسی (نمونه‌برداری) را توصیه کند.

سوالات متداول در مورد اکوی هموژن پروستات

سوالات متداول در مورد اکوی هموژن پروستات

۱. آیا باید نگران گزارش “اکوی هموژن” باشم؟

خیر. این معمولاً یک خبر خوب و نشانه‌ای از سلامت ساختاری پروستات شماست.

۲. اگر اکوی پروستات من هموژن است، چرا هنوز علائم ادراری دارم؟

علائم ادراری می‌توانند دلایل مختلفی داشته باشند. حتی یک پروستات با بافت سالم و هموژن می‌تواند به دلیل بزرگی خوش‌خیم (BPH)، به مجرای ادرار فشار آورده و علائم ایجاد کند. سونوگرافی اندازه پروستات را نیز مشخص می‌کند که در کنار هموژن بودن بافت، به تشخیص کمک می‌کند.

۳. تفاوت “هموژن” و “هتروژن” در گزارش سونوگرافی چیست؟

هموژن به معنای بافت یکدست و سالم است. هتروژن (غیرهموژن) به معنای بافت غیریکنواخت است که می‌تواند ناشی از شرایط خوش‌خیم (مانند BPH) یا بدخیم (مانند سرطان) باشد و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

۴. آیا سونوگرافی به تنهایی برای تشخیص سرطان پروستات کافی است؟

خیر. سونوگرافی ابزار غربالگری و ارزیابی اولیه است. تشخیص قطعی سرطان پروستات تنها با بیوپسی (نمونه‌برداری) و تحلیل پاتولوژی امکان‌پذیر است.

 

تقسیم بندی پروستات خوش خیم

پروستات به سه ناحیه مجزا تقسیم می‌شود: هر قسمت از پروستات به یک بیماری مبتلا می‌شود. وزن طبیعی پروستات 20 گرم می‌باشد. علت مشکلات ادراری انسدادی و تحریکی مثانه ناشی از قرار گرفتن در زیر مثانه است که با بزرگ شدن روی پیشابراه خلفی فشار وارد شده و باعث انسداد مجرای خلفی می‌گردد، در نتیجه مثانه موقع انقباض برای خروج ادرار در مسیر خود با انسداد مواجه می‌گردد .مشکلاتی که برای فرد به وجود می آید به شرح زیر است:

  • کاهش فشار ادرار
  • ادرار قطره قطره
  • احساس عدم تخلیه کامل ادرار
  • زور زدن برای خروج ادرار
  • قطع و وصل و تکرر ادرار

دفع ادرار

بر حسب اینکه بزرگی خوش خیم پروستات چقدر باشد و چه میزانی روی مجرا فشار بیاورد، علائم بیمار ممکن است خفیف، متوسط و یا شدید باشد. در این صورت بر حسب کم و یا شدید بودن علائم، بیمار باید برای درمان خوراکی و یا جراحی به دکتر مراجعه کند.

در مواقعی که علائم بیمار در بزرگی خوش خیم پروستات بسیار شدید می‌باشد، مثلا تکرر ادرار هر دو ساعت 3 تا 4 بار، شب ادراری بیش از یک بار، کاهش فشار ادرار بسیار کاهش یافته باشد و یا عدم تخلیه کامل صورت نگرفته باشد و سوزش ادرار شدید همراه با زور زدن طولانی مدت برای تخلیه ادرار داشته باشد، بیمار باید جراحی شود.

جراحی متداول که هم اکنون در دنیا به میزان 97-95 درصد صورت می‌گیرد، به روش رزکسیون پروستات (TUR-P) می‌باشد در این روش با جریان الکتریسیته با وسیله‌ای که از راه مجرا در روی پروستات قرار می‌گیرد، پروستات قطعه قطعه خارج می‌گردد.

بنابراین توجه کنید که از هر 100 نفر 3 تا 5 نفر عمل جراحی باز می‌شوند. عمل رزکسیون پروستات عملی بسیار سخت بوده و باید در دست جراحان با تجربه انجام گیرد، شرط اصلی این عمل این است که پروستات کاملا خارج شود زیرا اگر کاملا خارج نشود، مجددا به علت عود، غده چند ماه بعد بیمار دچار علائم قبل از عمل می‌گردد.

جراحی پروستات

عمل جراحی ممنوع!

سه علتی که باعث می شود که تمام بیماران پروستات خوش خیم با روش رزکسیون پروستات (TUR-P)تحت عمل جراحی قرار نگیرند شامل موارد زیر است:

1- اگر همراه با بزرگی خوش خیم پروستات سنگ مثانه وجود داشته باشد. در اینصورت به علت وجود سنگ باید عمل جراحی باز انجام شود.

2- اگر همراه با بزرگی خوش خیم پروستات ، تومور مثانه هم وجود داشته باشد.

3- اگر بیمار قادر نباشد روی تخت ژینکولوژی به علت آرتروز زانوها قرار گیرد.

4- در مواقعی که بزرگی خوش خیم پروستات بیش از 100 تا 80 گرم باشد، بنابراین عمل جراحی باز انجام میگیرد.

منشاء سرطان پروستات از ناحیه محیطی و بزرگی خوش خیم پروستات از منطقه ترانزیشنال می‌باشد. الزاما وجود علائم انسدادی ادراری و یا تحریکی مثانه (سوزش و تکرر ادرار) به معنی هیپرپلازی خوش خیم پروستات و یا بزرگی آن نمی‌باشد. ممکن است فردی دچار عفونت و یا التهاب پروستات شود و دقیقا دارای علائم ذکر شده باشد.

لذا جراح باید متوجه این نکته باشد و بیمار مورد نظر جراحی نشود. معمولا بزرگی خوش خیم پروستات به ندرت ممکن است زیر 40 سال به وجود آید و علائم به قدری شدید باشد که نیاز به عمل جراحی پیدا کند. التهاب یا عفونت پروستات در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد که با تشخیص جراح حاذق چنانچه درمان دارویی صورت گیرد علائم بهبود می‌یابد. معمولا افرادی که باید مورد عمل جراحی پروستات قرار گیرند بالای 45-40 ساله می‌باشند و علائم ذکر شده را به مدت طولانی داشته‌اند. اگرچه قابل ذکر است که بیماری بزرگی خوش خیم پروستات معمولا مخصوص مردان بالای 50 سال است ولی ندرتا ممکن است در بیماران 45-40 ساله عمل جراحی به علت شدت علائم انجام گیرد.

محبوب‌ترین عمل جراحی پروستات

همانطور که ذکر شد محبوب‌ترین عمل جراحی پروستات خوش خیم در دنیا روش رزکسیون پروستات (TUR-P) می‌باشد، اگرچه در ایران بعضی از جراحان از انجام این عمل خودداری می‌کنند و علاقه زیادی به عمل باز دارند، در عمل باز، مثانه باز می‌شود که در این صورت سوند فولی پیشابراه حداقل به مدت یک هفته در مجرا باید باقی بماند، لوله داخل مثانه و اطراف مثانه معمولا سه روز بعد خارج می گردد و معمولا بیمار یک هفته در بیمارستان بستری خواهد بود. در عمل جراحی رزکسیون پروستات (TUR-P)  بعد از خارج کردن پروستات سوند حداکثر به مدت دو روز در پیشابراه (مجرا) گذاشته می‌شود و روز دوم خارج و بیمار مرخص می‌گردد.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۲۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخدا قوت به محضر آقای دکتر ایجانب حدود 10 سال است که دچار بزرگی پروستات شده ام در حال حاظر به اندازه 44 و وزن 27 گرم می باشد ودر این مدت داروی فینسترال وپروترال مصرف میکنم ودر طول مصرف دارو از نظر گرفتگی ادار مشکل ندارم ولی چند هفته قبل برای چند روز ادرارم خیلی قهوه ای رنگ ش وآزمایش دادم psa 12 بود و یک هفته بعد آزمایش دادم. پی اس ای 7.82 شده اما فبلا در بهمن ماه 2.7 بود آیا بنظر شما در معرض سرطان پروستات هستم یا لطفا راهنمایی کتید در مرز قصرشیرین هستم راهم دور ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      به مدت دو هفته از قرص سیپروفلاکسوسین 250 میلی گرم هر 12 ساعت یک عدد و یک هفته از شیاف ایندومتاسین 00 میلی گرم روزی یک عدد به مدت یک هفته و عمل جنسی داشته باشید وروزی دو بار در اب گرم بشینید بعد از دو هفته ازمایش را تکرار کنید اگر پایین امد سرطان ندارید
  • تصویر کاربر م.ج شنبه ۲۴ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    دکتر قوامی سلام: متاسفانه من امکان اومدن به تهران رو ندارم. چون در شهرستان زندگی می کنیم. دکتر قوامی ممکنه پروستات مزمن احتقتنی داشته باشم؟ برای یاد آوری لازمه که سوال قبلی رو دوباره براتون بزارم که در زیر اونو دوباره گذاشتم و اینکه از شما بسیار ممنونم.

    با سلام خدمت آقای دکتر قوامی:
    جناب دکتر قوامی مدت تقریبا زیادی است که با حالت های گوناگونی در اجابت مزاج چه در هنگام ادرار کردن و چه در هنگام مدغوع کردن مواجهم که برای طولانی نشدن توضیحات مستقیما بدان ها اشاره می کنم. امیدوارم که تشخیص جنابعالی راه گشا باشد. آقای دکتر من در هنگام ادرار کردن اولا اینکه با مشکل مواجهم یعنی اینکه دیر شروع به ادرار کردن می کنم و وقتی هم که ادرار می کنم حس می کنم یه چیزی جریان ادرار رو کم کرده و تخلیه به راحتی صورت نمی گیره و کامل نیست. همچنین در هنگام دفع مدفوع مقعدم بسیار حساس شده و همش حسه تخلیه شدن با سوزش مثل زمانی که دچار اسهال شده باشیم دارم
    که البته شکل مدفوع نیز با توجه به نماد بریستول در نوع مدفوع اصلا مناسب نیست و به مدت طولانی نزدیک به اسهال است. در ضمن اینکه من هنگام تخلیه به قول معروف خیلی زور می زدم ولی سعی کردم این عادت رو کمتر کنم. دیگه اینکه نعوظ های بی دلیل در شب دارم که البته همیشگی نیست ولی گاهی خیلی طولانی است و باعث اذیت شدنم میشه و دیگر اینکه اگر درست یا یکم بعد از احساس ادرار اونو تخلیه نکنم با تخلیه کردنش دچار مشکل میشم و مکافاتی میشه برام چون اصلا تخلیه مناسبی صورت نمی گیره و اذیت می شم. همچنین شب ها اگر در خواب احساس ادرار بهم دست بده و نسبت به اون بی توجه باشم کلیه هام درد می گیره و احساس احتباس ادرار در آنها ایجاد میشه درست در کنار دنده های آخری که با یکم ادرار کردن بهتر میشه. در ثانی اگه بخوام استمنا کنم که خیلی وقته درگیرشم به خوبی نعوظ ندارم و دیر دچار نعوظ می شم یا ناقصه که البته همیشگی نیست و البته مدتی مانع خروج منی می شدم. عرق ریزی شبانه نیز دارم که کاملا موهام رو در پشت گردن خیس می کنه که اینم گاه به گاهه و همیشگی نیست و مدتی هم در هنگالمی که می خوابیدم دچار عرق کردن سرد در کنار بیضه ها می شدم که نسبت به سایر شرایط قابل تحمل تره. در ضمن درد در کشاله ران و کمر داشتم که بسیار کمتر شده و قبلا باعث زمین گیر شدنم شده بود که این درد با توجه به ام آر آی انجام شده از ناحیه کمر و تشخیص دکتر اورتوپد با مصرف دارو کمتر شد ولی هرگز قطع نشده و شاید از همین مشکلات دیگه نیز باشه یعنی هر دوتا درد توام شده باشن که کار تشخیص رو مشکل می کرده. در هر حال این درد در کشاله ران و لگن و کمر بسیار آزار دهنده تر از بقیست که هنوز هم موجوده و به صورت کامل مرتفع نشده. در هر صورت این کمی از شرح حاله منه. لطف کنید و بگین که من چه کار باید بکنم. ممکنه که این درد از آسیب به کمرم باشه چون ورزش شدید می کردم. نکته دیگه اینکه گاهی که با لمس پروستات از مقعد منی از من خارج میشه که باعث میشه استمنا کنم تا بقیه منی خارج بشه. و همچنین حس می کنم بیضه هام بزرگتر شدن همچنین بسیار کم اتفاق می افته که در هنگام ادرار درد در بیضه ها احساس کنم ولی پیش اومده که این درد رو داشته باشم. در هر صورت این وضعیت تداوم داره. بسیار ممنون میشم راهنمایی کنید.در ضمن من 35 سال سن دارم و مجردم. بازم هم ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۴ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      من جراح کلیه و مجاری ادرار هستم فقط مسائل ادراری را مطرح کنید بقیه به من مربوط نمی شود به متخصص گوارش مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمودجنتی شنبه ۲۴ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام حدود10سال است که مشکل بزرگی پروستات دارم (حدود65ساتتیمترمکعب) روزی یک فیناستراید5ویک ترازوسین 2 مصرف میکنم (برای بیماری قندروزی3 متفورمین500واتروواستاتین 10یک عدد مصرف میکنم سنم 63ساله)چندروزاخرین ازمایش وسونوکه گرفتم psa 3/01وفریpsa0/639بودولی 9ماه قبل2/58 و0/6بودقبلا مشکل ادرارنداشتم وتخلیه هم کامل انجام میشدچندروزیه که گاهی اوقات درشروع شدن اداروتخلیه باتاخیرومشکل همراهشده بخصوص اگرادرارم رونگه دارم واحساس میکنم کامل تخلیه نمیشه لطفا راهنمابی فرماییدمتشکرم ازمشهد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۴ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      قرص ترازوسین را قطع کنید و از کپسول اومنیک شبی یک عدد میل کنید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. بنده 28 سالمه و بیماری هموفیلی دارم. چند روزه در منی و ادرارم خون میبینم. سونوگرافی کردم ملیه و مثانه و پروستات کاملاً سالم بود. من چه کار کنم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      نگران نباشيد خود به خود خوب خواهد شد حتى بدون درمان
  • تصویر کاربر اسماعیل شنبه ۲۴ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 39 سالمه نه ساله پروستاتیت دارم اورولوژیست ها می گفتند غیر عفونیه من کارشناس ازمایشگاهم امسال با ازمایش ترشحات پروستات بعد از ماساژ فهمیدم استاف اپیدرمیدیسه که به ونکو مایسبن وکلیندا مایسین حساسه ده روزی اینا رو استفاده کردم ولی بهبودی حاصل نشده ایا باید همچنان منتظر اثرشون بمونم درضمن نشستن در ابگرم وشیاف ایندومتاسین هیچ تاثیری روی من نداشتن وهمچنین من قبلا انتی بیوتیکایی مثل تاوانکس 750 سیپرو داکسی و موکسی فلو کساسینو مصرف کرده بودم که تاثیری نداشتن از وقتی که برای من میزارید سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۴ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      آخرین تحقیقات نشان می دهد ویتامین E بسیار موثر بوده ولی عمل جنسی داشته باشید و در آب گرم هم حتما بشینید و اضطراب نداشته باشید
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    با سلام.
    من ۳۴ سالمه.تقریبا از دوران بلوغ سوزش ادراردارم.چند ساله پیش دکتر رفتم دارم ازش پروستات دادم .دکتر گفت التهاب مزمن پروستات دارم.گفت مشکل خاصی نیس .بیشتر جنبه عصبی داره.الان بعضی اوقات بعد از ادرار کردن و عمل استبرا یه قطره خارج میشه. میخواستم بدونم این قطره ادراره یا نه .وبرای نماز باید طهارت کنم.البته مراجع گفتن بعد استبرا هر آبی که خارج بشه پاکه.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      به پزشک معالج مراجعه کنید و از وی درخواست درمان پروستاتیت احتقانی مزمن را بنمایید و قطره ادرار خارج میشود اشکال ندارد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یه پسر24سال و مجردم از اواسط ماه رمضان دردی در بیضی و آلت تناسلی دارم و تکرر ادرار و سوزش ادرار دارم
    پیش دکتر رفتم آزمایش خون و ادرار
    و سونوگرافی دادم سونوگرافی که همه چی نرمال بود،ولی در ادرارم خون دیده شده بود وگرنه مشکل دیگه ای نداشتم پزشک رفتم گفتن که دوباره آزمایش ادرار بدم حالا به نظر شما چه بیماری دارم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۳ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      شما مبتلا به ورم پروستات هستيد به پزشكتان مراجعه كنيد تا درمان را شروع كند
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1867 مشاهده پرسش
    سلام. من پسر 28 ساله هستم که حدود 10 سال هست دیابت نوع یک دارم و انسولین مصرف میکنم. حدود 5 ماه هست که زمان انزال حجم مایع منی بسیار کمی خارج میشود و گاهی به کمتر از 1 سی سی میرسد. همچنین گاهی پس از انزال درد در کشاله ران چپ خود دارم. نعوظ هم ناقص انجام میشود و با دستمالی به نعوظ کامل میرسم. همچنین قطر ادرار هم کمی کم شده است ولی به صورت قطره قطره و دردناک نیست. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      احتمالا التهاب پروستات داریدروزی دو بار در اب گرم بشینید و شیاف ایندومتاسین روزی یک بار به مدت 10 روز و قرص ویاگرا 50 میلی یک ساعت قبل از نزدیکی میل کنید
  • تصویر کاربر شریفی چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلم، اقای دکتر من 46 سال سن دارم مدت تقریبا یک سالی هست که دچار تکرر ادرار شدم قبلنا فقط شب ها بود اما الان روزها هم تکرر ادرار دارم، و در حالت عادی سوزش پیشابراه و جدیدا مقعد هم اضافه شده، آنتی بیوتیک مصرف کردم اما بهتر نشده از لحاظ روحی خیلی بهم ریخته ام خواهش میکنم به من بگید چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      نگران نباشید و برای انجام سیستوسکوپی در مطب و درمان قطعی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مردی 50 ساله و متاهل هستم از 2 سال پیش دچار عدم تخلیه ادرار بصورت کامل شده ام در ضمن بی میلی جنسی نیز کم کم عارض شده و در هنگام نزدیکی با همسرم دچار اختلال نعوظ و همچنین مایع منی با تاخیر خارج میشود و مقدار آن نیز کم شده است.خواهشمندم راهنمائیهای لازم را بفرمایید. با سپاس فراوان ازشما بزرگوار.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      علائم بزرگی پروستات در حال ظاهر شدن است و روزی دو بار در اب گرم بشینید و روزی یک با شیاف ایندومتاسین 100 میلی روزی یک عدد به مدت یک هفته و برای انجام سیستوسکوپی سرپایی به مطب مراجعه کنید و یک ساعت قبل از نزدیکی قرص ویاگرا میل کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امير شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقاى دكتر.بنده چند وقتي هست از تكرر ادرار رنج ميبرم.٣ ماه پيش به علت كمى سوزش ادرار و عدم تخليه ادرار به دكتر مراجعه كردم و پي از ازمايش ادرار انتى بيوتيك نوشتند به مدت ١٠ روز .پس از مصرف سوزشم رفت ولى ادرار كامل تخليه نميشد.به يك دكتر ديگر مراجعه كردم پس از معاينه الت گفتند مشكلي نيست و سونوگرافي نوشتند كه بعد از سونوگرافى هم گفتند مشكل خاصى نيست و قرص iinfex400 به مدت ١٠ روز مصرف كردم ولى باز هم خوب نشدم و ادرارم مثل گذشته با زرو زدن به حالت كج و دو شاخه هم در مي امد.بعد بنا به نظر مادرم شروع به خوردن قرص سيستون كردم و پس از دو روز از خوردن اين قرص به يك متخصص مراجعه كردم و از راه مقعد پروستاتم رو چك كرد و گفت مشكل خاصي نيست و سرعت جريان ادرار رو هم گرفت و گفت طبيعي است و نشستن در اب داغ رو توصيه كرد در روز..من قرص سيستون رو ادامه دادم اقاي دكتر به مدت ٢٠ روز و خيلي بهتر شده بودم ولى چندي پس از قطع كردن حس ميكردم ادارار در داخل مجرا و مثانه باقى مانده دوباره و حتى بعضى اوقات حس تير كشيدن مقعد هم داشتم كمى هم حس نعوظم كم شده بود..به يك دكتر ايرانى ديگر اين اواخر مراجعه كردم التم رو چك كردن و سونو گرافى قبل از ادرار و بعد از ادرار نوشتن و گفتند ٤٦ سي سي ادرار باقى مانده ولي ازمايش ادرار خوب بود به غير از اينكه خون در ادرار بود كه من اين مشكل و هميشه داشتم و مادرم ميگويد ارثى هست..شك كردن به پروستاتيت و قرص اوودارت نوشتند برام و گفتتند حس نعوظتم مهم نيست درست ميشه.ولى اقاى دكتر من هنوز اين قرص رو مصرف نكردم بنا به عوارضش كه ميگويند ريزش مو دارد و كاهش ميل جنسي و اينها و همچنان ادرارم كامل تخليه نميشه همچنان و پس از ادرار قطره قطره ميشود و حتى بعضى اوقات كه حس مدفوع فقط دارم و به دستشويى ميروم كمى هم ادارار خارج ميشود ...حال اقاى دكتر من اين قرص رو بخورم ايا؟يا داروى بهترى هست و اينكه ضمنا ١٩ سالم هست و تركيه زندگى ميكنم و الان نه سوزش دارم نه يبوست و نه شب بيدارى و فقط بعضى اوقات تير كشيدن مقعد و عدم تخليه كامل ادرار..خيلى ممنون ميشم اقاي دكتر كه نطراتتون رو بشنوم و ايا شروع به خوردن اين قرص بكنم يا خير با تشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      درمان پروستاتیت مزمن ۱-انجام عمل جنسی ۳-نشستن در اب گرم روزی ۳ بار هر بار ۱۵ دقیقه ۴-کپسول omnicیک عدد موقع خواب ۵-شیاف ایندومتاسین ۱۰۰ میلی گرم روزی یک عدد به مدت یک هفته
  • تصویر کاربر احمدزاده یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 780 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.
    آقای دکتر بنده 33 ،متاهل هستم حدودا یک ماهی است که حجم و فشار ادرارم کم شده، اما تکرار ادرار ندارم.سونوگرافی از شکم دادم کلیه و مثانه طبیعی است،اما گفتند پروستات مختصری بزرگتر از حد طبیعی با حجم 29 سی سی است.ازمایش پی اس ا دادم، که توتال هشتاد و شش صدم و فری پانزده صدم است.گاها در کشاله ران سمت چپ احساس سنگینی و بی حسی میکنم،اما درد ندارم. در ضمن تا حال هیچ مشکلی در انزال و انزال دردناک نداشته ام.لطفا با این توضیحاتی که دادم مشکلی که تو پروستاتم نیست.یکم حساس شدم و دچار استرس شدید شدم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      شما احتملا مبتلا به التهاب پروستات هستيد شبى يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد و عمل جنسى داشته باشيد و روزى دو بار در اب گرم بشينيد
  • تصویر کاربر صادق سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    باسلام و آرزوی سلامتی،

    بنده مجرد، آقا، حدود 40 سالمه، حدود 20 سال پیش به دلیل داشتن نزدیکی محافظت نشده، دچار عفونت ادراری شدم، به دلیل درمان ناقص به پروستاتیت مزمن تبدیل شد، بعدها مراجعات زیادی به همکاران شما داشتم که نسخه های مختلفی گرفتم و بطور دقیق استفاده کردم، ولی متاسفانه مشکل من برطرف نشده،
    مشکل اصلی من سوزش ادرار است، مشکلات دیگر مانند درد پهلو، احساس سوزش مجاری ادرار در حالت عادی، دارم،
    داروهایی مانند سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین، داکسی سایکلین، آزیترومایسین، مترونیدازول، پرازوسین، تامسولوسین، پروستاتان، اورتیدین، فلوکستین و غیره استفاده کردم(مانند لگن آب گرم)

    همیشه دوره درمان رو تکمیل میکردم، ولی متاسفانه مشکل من برطرف نشده و همچنان
    " سوزش ادرار " دارم،

    دچار مشکلات روحی و روانی شدم، مشکلاتی از قبیل انزال شدید زودرس، مشکل نعوظ (بسیار ضعیف) هم دارم،

    درحال حاضر علائم سرماخوردگی، سوزش حین ادرار(بیشتر نوک پیشابراه)،
    سوزش مجاری ادراری در حالت عادی،
    گاهی داغ بودن بیضه چپ،
    احساس لرز بعداز اتمام ادرار،
    درد کُلیه ها در زمستان،
    مشکلات بعدی مانند نعوذ ضعیف،
    انزال زودرس (کمتر از 5 ثانیه)،
    جریان ادرارم خوبه، ولی وقتی ادرارم تموم میشه، بعدِ چندثانیه دوباره چند قطره ادرار میاد.

    ممنون بابت زحماتتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      با تشكرشما سه روز پشت سر هم ادرار صبحگاهى راجهت سيتولوژى ادرار به ازمايشگاه بدهيدو سپس جواب را به اطلاع من برسانيد
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    با سلام خدم آقای دکتر و ممنون برای وقتی که برای پاسخگویی به سوالات میگذارید.
    آقای دکتر بنده یک پسر 25 ساله هستم که متاسفانه مدت زیادی خودارضایی میکردم ولی الان در حال ترکم.چند روز پیش یک سونوگرافی دادم و پزشک گفت پروستاتت کمی بزرگ شده و ابعادش 24 سی سی هست. آزمایش ادرار و psa دادم هیچ مشکلی نداشتم. دکتر گفت هیچ مشکلی نیست و برام قطره پروستاتان و قرص فینوپروست نوشت.
    آقای دکتر به نظر شما خود ارضایی زیاد باعث این افزایش حجم شده؟ بهم بگید چیکار کنم
    خیلی نگرانم. کمکم کنید.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      شما نياز به هيچ ازمايش و دارو نداريد فقط روزى دو با به مدت ١٥ دقيقه در اب گرم بشينيد به مدت دو هفته و شياف ايندومتاسين ١٠٠ ميلى روزى دو با به مدت ده روز و نگران نباشيد
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر.
    آقای دکتر میخواستم بدونم فردی که مشکل پروستاتیت مزمن و یا حاد داره، آیا داشتن رابطه جنسی و یا تحریک جنسی براش مشکلی به وجود میاره؟ چون شنیدم که در طول دوره درمان، اگر تحریک جنسی نداشته باشه خیلی بهتره، آیا درسته؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      يكى از راههاى درمان انجام عمل جنسى است
  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    جناب دکتر من نزدیک 4 ماه میشه ادرارم زیاد میاد در طول روز و شب یعنی از صبح که پا میشم تا موقع خواب 12 بار در روز فقط ادار میکنم البته موقعی که چایی میخورم یا اب این حالت پیش میاد و اگه تو رفتن به دستشویی دیر بجونبم لنگ پام به شدت درد میگره بیشتر هم لنگ پای راستم و باسن م درد میگیره ایا مشکلم جدی هست کلا میترسم برم دکتر نکنه مشکلم حاد باشه .. اگه میشه راهنمایی کنی چکار کنم ... مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام چون درمان شما مفصل است باید حتما" ویزیت شوید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من التهاب پروستات دارم بیست سالمه و بعد از هر ادرار چند قطره خون میاد ادرار با سوزش یا اینکه بعد از هر بار ارضا شدن یا ملتهب شدن مجرای ادرار م تنگ میشه بعضی وقتا هم یه لکه های شبه جنین موقع ادرار ازم بیرون میاد دکترای فقط تامسولوسیون بهم میدم لطفا کمکم کنید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر شما مبتلا به پروستاتیت مزمن هستید(نوع التهابی) درمان ان طولانی است اولین نکته مهم دور کردن اضطراب و نگرانی می باشد دستورات زیر را انجام دهید 1-تامسولوزین را به مدت 2 ماه یک عدد شب میل شود 2- قرص factive را روزی یک عدد به مدت 2 هفته. 3- روزی دو بار هر بار 15 دقیقه در اب گرم بنشینید به مدت ده روز. 4- منی باید خارج شود (عمل جنسی) 5- شبها یک عدد قرص ارامبخش میل شود یا نصف قرص آمی تریپتلین.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
علت بزرگ شدن پروستات در میانسالی

علت بزرگ شدن پروستات در میانسالی

اندازه پروستات در سن ۷۰ سالگی

اندازه پروستات در سن ۷۰ سالگی

سرطان پروستات پیشرفته

علائم سرطان پروستات پیشرفته و تفاوت آن با بزرگی خوش‌خیم