کراتین خون بالا چه خطراتی دارد+ میزان نرمال کراتین

فهرست مطالب

creatinine چیست؟ کراتینین و اوره دو ماده زائد در خون هستند که باید توسط کلیه ها دفع شوند. چون این دو ماده فقط توسط کلیه ها قادر به دفع می باشند، می توان گفت که دفع یا عدم دفع این دو ماده توسط کلیه ها از طرفی عملکرد و یا عدم کارائی و سلامت کلیه ها را نشان می دهد.

معمولا بعد از 50 سالگی مقدار این دو ماده هر 10 سال مقداری از مقدار طبیعی بالاتر می رود، که نشان دهنده کاهش عمل کلیه ها می باشد که با افزایش سن بطور طبیعی به علت کاهش عمل کلیه ها می باشد و لذا اهمیت خاصی نباید به آن داده شود. کراتینین و اوره با آزمایش خون قابل اندازه گیری می باشد.

اوره و کراتنین دو ماده سمی در خون هستند که بدنبال سوخت و ساز مواد غذائی در بدن به وجود می آید. این دو ماده سمی فقط از طرق کلیه ها دفع می شوند.

کراتینین نرمال
 

مقدار طبیعی کراتینین و اوره:

مقدار طبیعی کراتینین خون در مردان ۰٫۸-۱٫۲ mg/dl (در برخی موارد تا ۱٫۵ mg/dl ) و در زنان ۰٫۶-۰٫۹ mg/dl می باشد. مقدار طبیعی اوره خون در بالغین 15-45 mg/dl و در کودکان 10-40 mg/dl می باشد. اگر کراتینین و اوره از این مقدار بالا رود نشان دهنده بیماری کلیه می باشد.

دکتر هوشنگ قوامی : ” کراتینین بالا نشانه بیماری کلیه می باشد.”

مقدار کراتینین خون و اوره وقتی که عملکرد و کارائی دو کلیه از 30 درصد پایین بیاید، در خون بالا می رود و بنابراین می توان نتیجه گرفت مقدار کراتینین و اوره تا زمانیکه کلیه ها تا 30 درصد کار کنند، طبیعی است، در حالیکه عملا” اختلال در عملکرد کلیه ها” وجود دارد.

بنابراین باید برای بررسی عملکرد دقیق کلیه ها در صورت ضرورت، از اسکن ایزوتوپ کلیه ها استفاده کرد که آزمایش بسیار دقیقی است و کار کلیه ها را جداگانه بررسی می کند. افراد مسنی هستند که کراتینین آنها بیشتر از حد طبیعی است که جای نگرانی نخواهد بود و پدیده طبیعی است.

ولی این افراد محدودیت در خوردن گوشت، نمک وجود دارد و اگر دیابت  و یا فشارخون دارند باید کنترل شود. اگرچه بسیاری از مردان در این سن مبتلا به هیچگونه بیماری نیستند. بسیاری از مردانی که کراتینین بین 2-3 دارند، بدون هیچگونه بیماری و با کنترل مصرف گوشت و نمک، زندگی و فعالیت روزانه خود را انجام می دهند.

اوره چیست:

اوره نخست به صورت آمونیاک بوده که از تجزیه آمینواسید ها ساخته شده، آمونیاک به دلیل سمیت زیاد برای بدن مضر است؛ آمونیاک ها در کبد با دی اکسید کربن (توسط یاخته های کبد ایجاد شده) واکنش نشان می دهند و به اوره تبدیل میشود. این عمل باعث کم شدن سمیت آن می شود تا بدن آن را بتواند در خود نگه دارد و در کلیه توسط نفرون ها دفع می شود. اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا می‌کند.

وجود اوره در کلیه

عدم دفع کراتینین و اوره:

 در مواقعی که کلیه ها بعلت بیماری دچار کم کاری شوند، دیگر قادر نخواهند بود که اوره و کراتنین را کاملاً از خون دفع کنند و در نتیجه مقدار این دو ماده در خون بالا میروند.

كراتينین بالا در كليه:

بیماری های کلیوی متعددی هستند که اگر کلیه ها به آنها مبتلا شوند، قادر نیستند که اوره و کراتنین را دفع کنند و میزان آنها در خون بالا میرود، و از طرفی بعضی بیماری ها هستند که باعث می شود کلیه ها کاملاً کار خود را از دست بدهند.

علائم کراتینین بالا:

علائم کراتینین خون بالا می تواند سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، خشکی پوست، تنگی نفس و ورم باشد.

کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟

  • فشار خون بالا: کلیه‌ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. وقتی سطح کراتینین بالا می‌رود، بدن در دفع سدیم و آب دچار مشکل شده و این موضوع منجر به افزایش فشار خون می‌شود که خود عامل تخریب بیشتر کلیه‌ها و آسیب به قلب است.

  • بیماری‌های قلبی-عروقی: تجمع مواد زائد در خون، می‌تواند باعث التهاب عروق و فشار مضاعف بر قلب شود. افراد دارای کراتینین بالا در معرض خطر بیشتری برای نارسایی قلبی یا سکته هستند.

  • اختلال در تعادل الکترولیت‌ها: بالا رفتن کراتینین معمولاً با افزایش سطح پتاسیم همراه است. پتاسیم بالا (هایپرکالمی) بسیار خطرناک است زیرا می‌تواند باعث آریتمی قلبی (ضربان نامنظم) و در موارد شدید، ایست قلبی ناگهانی شود.

  • تجمع مایعات (ادم): وقتی کلیه‌ها قدرت دفع مایعات را از دست می‌دهند، این آب اضافی در بافت‌های بدن، به‌ویژه در پاها، دست‌ها و حتی ریه‌ها (ادم ریوی) جمع می‌شود که می‌تواند باعث تنگی نفس شدید شود.

  • آنمی یا کم‌خونی: کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپوئیتین تولید می‌کنند که مسئول ساخت گلبول‌های قرمز است. آسیب کلیوی که با کراتینین بالا همراه است، تولید این هورمون را کاهش داده و منجر به خستگی مفرط و کم‌خونی می‌شود.


نکته بسیار مهم: کراتینین بالا به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک مشکل زیربنایی (مانند دیابت، فشار خون بالا یا عفونت کلیه) است. نادیده گرفتن آن می‌تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود که در مراحل نهایی نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه خواهد بود.

 

درمان کیست کلیه

میزان نرمال کراتین چقدر است؟

میزان نرمال کراتینین در خون، عدد ثابتی برای همه افراد نیست و به عوامل متعددی از جمله سن، جنسیت و توده عضلانی بستگی دارد. کراتینین محصول پسماند فعالیت عضلات است، بنابراین هرچه توده عضلانی فرد بیشتر باشد، سطح طبیعی کراتینین در خون او نیز کمی بالاتر خواهد بود.

در ادامه، محدوده‌های معمول و نرمال کراتینین برای گروه‌های مختلف آورده شده است:

۱. مقادیر نرمال در بزرگسالان

به طور کلی، مردان به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر، سطح کراتینین بالاتری نسبت به زنان دارند:

  • مردان بزرگسال: حدود 0.7 تا 1.3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

  • زنان بزرگسال: حدود 0.6 تا 1.1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

۲. مقادیر نرمال در کودکان و نوجوانان

در کودکان، سطح کراتینین با رشد بدن و افزایش توده عضلانی به تدریج بالا می‌رود. بنابراین اعداد زیر کاملاً طبیعی هستند:

  • نوزادان: حدود 0.3 تا 1.0 mg/dL (به دلیل سطح کراتینین دریافتی از مادر در بدو تولد)

  • شیرخواران (تا یک سال): حدود 0.2 تا 0.4 mg/dL

  • کودکان (۱ تا ۱۲ سال): حدود 0.3 تا 0.7 mg/dL

  • نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال): حدود 0.5 تا 1.0 mg/dL


۳. نکات مهم در تفسیر اعداد

  • افراد ورزشکار: کسانی که بدنسازی انجام می‌دهند یا توده عضلانی بسیار زیادی دارند، ممکن است عدد کراتینین آن‌ها کمی بالاتر از حد نرمال آزمایشگاه (مثلاً 1.4 یا 1.5) باشد بدون اینکه مشکلی در کلیه داشته باشند.

  • افراد مسن: با افزایش سن و کاهش توده عضلانی، ممکن است سطح کراتینین پایین بیاید. در این افراد، حتی یک عدد “نرمال” ممکن است نشانه عملکرد ضعیف کلیه باشد، به همین دلیل پزشکان از شاخصی به نام eGFR برای دقت بیشتر استفاده می‌کنند.

  • تک‌کلیه‌ها: افرادی که تنها یک کلیه سالم دارند، سطح نرمال کراتینین آن‌ها معمولاً بین 1.8 تا 1.9 است.

نکته: هر آزمایشگاه ممکن است محدوده نرمال (Reference Range) خاص خود را در برگه آزمایش درج کند که باید بر اساس آن و زیر نظر پزشک تفسیر شود.

درمان کلیه پلی کیستیک بزرگسالان

کراتینین چند نیاز به دیالیز دارد؟

بیماران به‌طور معمول زمانی که مواد زائد بدنشان زیاد می‌شود، نیاز به انجام دیالیز پیدا می‌کنند؛ سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می‌یابد، پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می‌کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می‌شود.

۲ مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می‌شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است؛ وقتی مقدار این ۲  ماده در خون بالا می‌رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه‌ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.

علت بررسی میزان کراتینین خون:

کلیه ها میزان کراتینین خون را در سطح نرمال نگه می دارند. از این‌ رو میزان کراتینین نمایانگر عملکرد کلیه ها است. بالا بودن میزان کراتینین دلیلی از اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری های کلیوی است.

آسیب به کلیه ها باعث افزایش سطح کراتینین در خون می شود. این امر به خاطر عدم دفع کراتینین توسط کلیه اتفاق می افتد. بالا بودن میزان کراتینین که به وسیله آزمایش خون مشخص می ‌شود، علتی از نارسایی های کلیه است.

بالا رفتن سریع کراتینین و اوره:

در بررسی عملکرد کلیه، اندازه گیری کراتینین خون ارزش بیشتری نسبت به اوره دارد. افزایش کراتینین و اوره بر حسب ضایعه به کلیه تقسیم بندی می شود.

# دسته اول آسیب به کلیه

آسیب کلیه ها که از طریق خون باعث ضایعه کلیه ها می شود. برای مثال فردی که دچار خونریزی شدید می شود، بدنبال آن دچار کاهش فشارخون شده و چنانچه بمدت 10 دقیقه کاهش فشار خون ادامه دار شود، کلیه ها از کار می افتند.  مصرف بعضی داروها نیز اثر سمی روی کلیه ها دارد و باعث از کار افتادن کلیه ها می شود که ممکن است برگشت ناپذیر باشد.

# دسته دوم آسیب به کلیه

دسته دوم بیماریهای خود کلیه ها می باشد که باعث بالا رفتن کراتینین و اوره می شود. این بیماری ها مثل عفونت های کلیه، سنگ های متعدد دو طرفه کلیه ها و یا بیماری کیستیک کلیه ها که می توانند باعث نارسائی کلیه (ESRD) شوند و فرد مجبور به پیوند کلیه شود.

# دسته سوم آسیب به کلیه

دسته سوم بعد از کلیه می باشد. معمولا” اگر حالب ها که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند، دچار انسداد شوند و این انسداد طولانی شود، کلیه ها دچار نارسائی خواهند شد. مثلا” سنگ های دو طرفه حالب ها که باعث انسداد شده باشد و گاهی بدون سرو صدا این اتفاق رخ می دهد. یا تنگی های مادرزادی محل کلیه به حالب ها که بیشتر در بچه ها دیده می شود و مورد دیگر برگشت ادرار به کلیه ها است که اگر اصلاح نشود باعث نارسائی کلیه می شود.

یکی دیگر از این موردها، بزرگی پروستات می باشد که 10 درصد موارد باعث نارسائی کلیه و بالا رفتن سریع کراتینین و اوره می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن

کمبود کراتینین خون:

در مواقعی وجود دارد که ممکن است مقدار کراتنین  از میزان طبیعی که در بالا ذکر گردید، پایین بیاید، این حالت بخصوص در خانمهای حامله دیده می شود، چون در حاملگی بخصوص در سه ماهه دوم و سوم کار کلیه ها در خانم های حامله دو برابر می شود و کلیه ها نیز بزرگ می شوند.

وقتی عملکرد و کار کلیه افزایش یابد در نتیجه کراتنین زیادتری از کلیه ها دفع می شود و گاهی کراتنین به میزان 8/0 تا 6/0 می رسد و 6 هفته بعد از زایمان کار کلیه ها به حالت طبیعی بر می گردد. در کودکان هم مقدار کراتنین نسبت به افراد بالغ و بزرگترها پایین تر می باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر اسماعیل شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر من ۲۴سالمه مجرد.حجم پروستات ۲۱سی سی مدت یکساله که این علایم رو دارم :سوزش ادرار(بعضی مواقع)،تکرر ادرار ، عدم تخلیه کامل ادرار، درد پروستات هنگام نشستن، قطره قطره آمدن ادرار و باریک شدن جریان ادرار و بریده بریده آمدن ادرار.
    دکتر یه مدت فینایید5 در شب مصرف میکردم حدودا تا ساعت ۵صبح خوب بودم ولی بعدش درد می‌گرفتم و دردش میزد به کلیه هام . الان که کپسول آمنیک والفن ایکس ال و آب گرم استفاده میکنم شب تا ساعت ۵صبح حدودا خوبم ولی بعدش درد شروع میشه ولی نمیزنه به کلیه هام و تا ساعت ۸سه چهار بار میرم دستشویی و دفع کمی دارم و نمیتونم خوب بخوابم.از ساعت ۶عصر حدودا تا ۹شب هم تکرر دارم .وقتی درد شروع میشه کم کم آلتم کوچک میشه و حالت فنری میشه و وقتی ادرارم رو دفع میکنم برمیگرده حالت اول .خودارضایی هم میکنم و خیلی فکر وخیال در مورد سکس میکنم گاهی اوقات دوبار در روز خودارضایی میکنم و گاهی اوقات تا ده روز خودارضایی ندارم
    ضمنا تو این یه سال آنتی بیوتیک هم مصرف کردم
    آمنیک و الفن و آب گرمم استفاده کردم ولی اثر کمی داره و خوب نمیشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ده دقيقه دو هفته در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد روزي يك عدد قرص بكلوفن ده روز ميل كنيد از نشستن زياد خود داري شود روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز ميل شود 

  • تصویر کاربر صالحی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من چند ماه پیش دیدم بیضه سمت چپم درد می‌کنه وقتی نگاه کردم دیدم حالت مایع به اون چسبیده همانطور که توی عکس هم می بینید و مثل اینکه از قبل هم بوده و چون دیگه درد گرفت متوجهش شدم، و الان دیگه همیشه احساس درد کمی دارم و این ورم هم همیشه کم و زیاد میشه ، الان ازدواج هم کردم میخواهم صاحب فرزند شوم چیکاری باید بکنم آیا توی این حالت مشکلی برای بچه پیش میادیا خیر؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام شما مبتلا به هيدروسل هستيد بايد عمل كنيد. و مشكلي براي بچه دار شدن ايجاد نمي كند 

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته باشی من ۲۳ سال سن دارم چند سالی هست خودارضایی میکنم الان خیلی کمتر شده ولی زود انزلی شدید گرفتم بعد همرا با ادارم مایع منی میاد یا وقتی زیاد زور میزنم چند قطره مایع بی رنگ میاد چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد قرص پاروكستين ٢٠ ميلي يك ماه ميل كنيد 

  • تصویر کاربر رها شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بنده خانمی ۵۰ ساله ام که چند روز است دچار درد پایین شکم و کمر شدم وقتی به قسمت بالای استخوان عانه فشار می آورم درد بیشتر میشه رنگ ادرار زرد روشن و بوی بدی ندارد گاهی بعد از دستشويی رفتن هنوز حس نیاز مجدد دارم لطفا راهنمایی بفرمائید باید چکار کنم آیا نشانه عفونت مجاری ادراری است در ضمن تیرماه دچار حمله قلبی شدم و داروهای مصرفی من عبارتند از: لوتیروکسین، متورال، لوزارتان، پلاویکس، پنتازول، آلپرازولام
    1. تصویر کاربر رها یکشنبه ۲۱ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام مجدد من دیروز سونوگرافی انجام دادم جواب را خدمتتون ارسال می کنم یک سنگ ۶ میلیمتری در uv-junction راست دیده شده با هیدرونفروز mild در. سمت راست دیده شد درد ها به نسبت از دیروز کمتر شده لطفا راهنمایی بفرمائید چکار کنم در ضمن علاوه بر داروهای ذکر. شده روزانه آترواستاتین هم استفاده می کنم
    2. تصویر کاربر رها پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام من یک هفته است سوالم را مطرح کردم و. هنوز جوابی دریافت نکردم
    3. تصویر کاربر رها سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام واقعا عجیبه دوهفته از طرح سوال من گذشته هزینه هم پرداخت کردم دریغ از توجه و پاسخگویی!
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد روزي يك عدد كپسول امنيك ده روز با مايعات فراوان ميل كنيد اگر سنگ دفع نشد بايد عملTul كنيد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید بنده جوانی ۲۰ ساله هستم و از زمانی که به خاطر دارم دچار انحنای آلت به سمت پایین هستم و الان بسیار نگران این موضوع هستم در آینده نتوانم رابطه برقرار کنم با رویت این تصویر کجی آلت بنده در حد چند درجه است و آیا نیاز به جراحی دارد یا خیر
    1. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۲ آبان ۲( 2 سال پیش)
      دکتر من منتظر پاسخ شما هستم
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 2 سال پیش)
      دکتر لطفا پاسخ بدید
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام انحنا ٢٠ درجه مي باشد نيازي به عمل ندارد و براي عمل جنسي مشكلي ايجاد نمي كند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، دو سه هفته ای هست که شبا هنگام خواب درد توی بیضه هام حس میکنم و صبح ها با همون درد و حتی کمی شدیدتر بیدار میشم. سونوگرافی شکم و لگن هم دادم که خدمتتون میفرستم. البته توی مهره t12 تنگی کانال شدید هم دارم و احتمال انتشار درد های عصبی به این ناحیه رو هم میدم. بخاطر بالا بودن اسید اوریک قرص آلوپورینول مصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام سونوگرافي ها طبيعي است روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر HET شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر قوای وقت بخیر
    شما فرمودید یک ساعت قبل از رابطه ۱ عدد قرص ( تاداگرا ۲۰ میلی ) و ۳ ساعت قبل از رابطه تا یک ماه ۱ عدد قرص پاروکستین ۲۰ میل استفاده کنم .
    سئوالم اینجاست این قرصا برروی اسپرم برای بچه دار شدن تاثیر بد و منفی می گذارد یا نه لطفا به این برادر کوچک خود کمک کنید و به من پیامک کنید ۰۹۱۲۵۹۶۱۸۹۲
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)

      با سلام خير قرص ها اثر منفي روي اسپرم ندارد

  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ۳۶ سالمه متاهل سایز آلتم موقع نعوذ ۱۰ سانت هست و قطرش ۸ موقع عادی سایز آلت کمتر از ۲ سانت میشه و داخل بدن میره لطفا بگین برای این حالت باید چیکار کنم تا نعوظ بهتر یا شاریط سازیه بهتری داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)

      با سلام اندازه ألت طبيعي است

    2. تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خب مشکل نعوذ هین رابطه دارم
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)

      با سلام يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميلي ميل كنيد

    4. تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      همسرم برای اینکه ارضاع بشن فقط تو یه پوزیشن اتفاق میوفته براش اونم پوزیشن کابوی سوار هست و تو حالت های دیگه ارضاع نمیشه علت کوتاهی آلت هست یا باید ایشون هم بررسی بشن
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)

      با سلام برسي لازم نيست

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدتقی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    با سلام 50سال سن دارم سونوو آزمایش انجام دادم مشکل احساس ادراردرروز که سه ساعت یک بار در روز و نداشتن فشار ادراربعضی وقتا و قطع وصل شدن واحساس چند قطره بعد از دستشویی هنگام خروج مدفوع کمی اختلال در خروج ادرار پیدا می کنم تو سونو انداز ه حجم پروستات رو 53سی سی هست و در آ زمایش هم قسمت لمفوسیت را 3854 و ESRرا 22 نشون داده لطفا راهنمایی اطفا راهنماییم کنید ممنون سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك يك ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    پی اس آ خوب و عفونت هم ندارد پروستات اندازه 38#36#46 وحجم تقریبی 35cc پس‌از یک نوبت تخلیه 2cc در مثانه باقی مانده بود)لطفا دستورفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)

      با سلام حجم ادرار باقيمانده طبيعي است بعد از سن ٢٠ سالگي حجم ٣٥ سي سي پروستات طبيعي است

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام میشه لطفا بفرمایید درمان کیست اپیدیدیم چیه? آیا با دارو حل میشه?چقدر خطرناکه?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد و هر سال سونو و ازمايش aFP, bHCG بدهيد و درمان ان جراحى است كه چون باعث قطع واز مى شود انجام ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟