استمنا در دختران و پسران

فهرست مطالب
استمنا از نظر تعریف علمی به معنی خود ارضایی می باشد. معمولا استمنا بعد از بلوغ جنسی در جوانان که تمایلات و غریزه جنسی پیدا می کنند انجام می گیرد.

استمنا (Masturbation) اكثرا در افرادی انجام می شود که ازدواج نکرده و شریک جنسی هم ندارند. متاسفانه در بیشتر کشورها در خصوص مسائل جنسی به عنوان یک حقیقت غیر قابل انکار در مدارس و دانشگاه، اطلاعات لازم تدریس نمی شود. اصولا عمل جنسی به چند منظور(لذت جنسی، هویت، فرارازتنهایی، تولید مثل) انجام می گیرد. جوانی که به مرحله بحرانی بلوغ جنسی رسیده، هیچگونه اطلاعی در زمینه مسائل جنسی نداشته و برای ارضاء خود، به طرف استمنا می رود. این امر ممکن است ادامه یابد و بحران های روحی و جسمی فرد فروکش كند. اگرچه استمنا هیچگونه ضرر جسمی برای فرد ایجاد نمی کند ولی فرد ناخودآگاه احساس گناه و پشیمانی در خود احساس می کند.

استمنا و مشکلات زناشویی

وقتی همین افراد به مرحله تشکیل خانواده نزدیک می شوند، دچار نگرانی و اضطراب با توجه به احتمال ایجاد مشکلات زناشوئی می گردند، اکرچه این مسئله هیچگونه مشکلی در دوران زناشوئی ندارد و این افراد قبل از ازدواج نیاز به مشاوره پزشکی دارند.

در دنیای  اطلاعات و جهان ارتباطات امروزه که پیشرفت تکنولوژی، هر لحظه انسان های جوامع و فرهنگ های مختلف را به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر می کند، خواسته های بشر بیشتر و جدیدتر شده و رفاه، آزادی، آرامش، لذت و تنوع، اهمیت ویژه و بیشتری پیدا می کند. لذا ارتباط جنسی جایگاهی مهم تر یافته است. هرچند غریزه جنسی نیز همچون غرایزطبیعی  دیگرانسان است ولی تعیین مرز بین موارد طبیعی و اختلالات جنسی آن، به بحث علمی نیاز دارد و اینکه یکی از معضلات جدی و خطرآفرین بنیاد خانواده ها، مسئله اختلالات جنسی می باشد.

از آنجایی که یک فرد درمان نشده و یا بدون امکان ارضاء جنسی خود حس درماندگی، کمبود قدرت و پایین تر از مردان دیگر احساس می کند، در نتیجه نه تنها اعتماد به نفس خود را ازدست می دهد، بلکه روابطش با دیگران و حتی شغل او دچار مخاطره می شود.

خود ارضایی

اثرات خود ارضایی در پسران

از عوارض استمنا یا خود ارضایی می توان به التهاب پروستات در پسران جوان نام برد که می تواند به مشکل جدی برای این افراد شود.

آموزش جنسی در جامعه

غالب جوانان  سعی می کنند از گفتگو در مورد مسائل جنسی خودداری کنند، که علت آن ریشه در مسائل فرهنگی جوامع دارد. در بیشتر فرهنگ ها مسئله ارتباط جنسی با گناه درهم آمیخته و به همین دلیل گفتگو درمورد ان نکوهیده شمرده شده است، حتی در بسیاری ازموارد در شرایطی که ارتباط جنسی در محیطی کاملا متعارف و مشروع مثل محیط زناشوئی صورت می گیرد. همچنین به علت باورهای فرهنگی، گفتگو درمورد آن شرم اور و دور از شئونات انسانی است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری، به مرور این باورهای فرهنگی گمرنگتر شده و مردم بیشتر این باور را پیدا کرده اند که باید نیازها و مشکلات خود را، حتی در زمینه جنسی با افراد متخصص در میان بگذارند و راه چاره ای برای مشکلات خود در این زمینه بیابند. متاسفانه این گونه باورهای فرهنگی گریبان گیر جمع کثیری از پزشکان شده است.

غالب پزشکان نیز پرسش در مورد مشکلات جنسی بیماران را خجالت آور می دانند. پزشکان راجع به بسیاری از مشکلات بیمار سوالاتی می پرسند ولی پرسش های جنسی را حذف می کنند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر Reza چهارشنبه ۱۹ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    ۲۵ سال دارم ومجرد در سال ۹۵ عمل واریکوسل سمت چپ انجام دادم (گرید ۳) متاسفانه الان با سونوی رنگی عود تشخیص داده شده است .الان مدتیه سمت راستم رگ هاش متورم شده و بیضه هم کمی نرم شده دقیقا دردش مث درد واریکوسل سمت چپم می مونه سونو دادم که پیوست شده و آزمایش اسپرم که طبیعی بود فقط الان در حالت خوابیده و نشسته مداوم درد میکنه داروهای مسکن هم تاثیری نداره ایندومتاسین و ملوکسیکام و سلوکسیب خوردم .
    ۱_ آیا سمت راستم هم در حال ابتلا به واریکوسل هست ؟
    ۲_ داروی خاصی جهت کاهش درد وجود داره ؟ که موثر باشه ؟
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      بله طرف راست هم در حال گرفتن واريكوسل است و ولي نياز به عمل ندارد و روزي يك عدد شياف ديكلوفناك١٠٠ ميلي ده روز استعمال كنيد

    2. تصویر کاربر Reza دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سپاس
      راهی برای پیشگیری وجود نداره ؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      با سلام خير راهي ندارد طرف راست نيازي به عمل ندارد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 647 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . من دو ساله که متوجه شدم که واریکوسل سمت چپ دارم و همون دو سال پیش به متخصص مراجعه کردم و گفتند که نیازی به عمل ندارم ولی حدود دو ماهه که ازدواج کردم و هنگام معاشقه آلتم نعوظ کامل داره ولی هنگام دخول نعوظم رو از دست می دم دوباره سونوگرافی کردم و رفتم پیش متخصص گفتند که واریکوسل زیاد شده و باید عمل کنم . می خواستم بدونم ایا واریکوسل می تونه به اختلال نوظ ربط داشته باشه و من بعد از عمل واریکوسل اختلال نعوظم برطرف میشه ؟ بهترین نوع عمل واریکوسل چه عملیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      نعوظ ارتباطي به واريكوسل ندارد يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميل كنيد

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،همسرم مجرد بوده سال ۹۰ واریکسل عمل کرده،الان نزدیک به دوسال اقدام کردیم بچه دارنشدیم،ک رفتیم آزمایش دادیم اسپرمش یک ملیون ۲۰۰ تا بود،آیا میشه بدون عملivf بچه دار بشیم و خوب بشن،درضمن واریکسل گرید ۱ هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      ممكن است خوب شوند ولي ivf بهتر است

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من آزمایش اسپرم دادم سه بار ولی اسپرم اصلا ندارم صفر هست اما سونو که انجام دادم گفتند واریکوسل دارید آیا باید عمل واریکوسل انجام بدم یا خیر با عمل کردن مشکل اسپرم حل میشود لطفا راهنمایی بفرمائید
    دکتر هم رفتن گفتن باردار نمیشید باید جنین بکارید آیا راهی وجود داره برای درمان اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      عمل واريكوسل كمكي نمي كند تنها را مراجعه به مركز باروري و ناباروري براي عمل ميكروتسه

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام.بنده سال نود و دو سونو از بیضه انجام دادم و گفتند واریکوسل گرید ۱ دارید.و تا الان هنوز عمل نکردم .به همین خاطر آزمایش اسپرم انجام دادم که عکسشو براتون میفرستم .میخواستم نظرتون رو در مورد آزمایشم بپرسم که آیا به عمل نیاز دارم یا خیر یا اگر عمل کنم بهتره یا بعدا عمل کنم و اینکه عفونت خاصی در سایر اندام های تناسلیم مثل التهاب پروستات و ... دارم یا خیر چون بعد از ادرار کمی احساس سوزش دارم..
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      با سلام أزمايش طبيعي است نيازي به عمل نيست

  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۴ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر

    چندی پیش بیضه سمت چپم شروع به درد کردن کرد رفتم سونو انجام دادم و تشخیص پزشک بر واریکسول بود و ازمایش اسپرم هم دادم تعداد اسپرم من ۱۱/۳۴ هست و اسپرم متحرک من ۳۸/۱۰ و نطفه پیشرونده هم ۲۸/۵۷ هست ازمایش منی و مایع منی در حد نرمال بود

    اقای دکتر من الان ۲۷ سن دارم و در دوران عقد هستم شدیدا استرس دارم که نکنه بچه دار نشم
    کمکم کنید
    چند درصد شانس بچه دار شدن دارم ،ایا با عمل شدن صاحب فرزند میشم یا نه؟ ایا واریکسول به عقیم شدن ربط داره یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۴ خرداد ۰( 4 سال پیش)

      با سلام عمل كنيد ٦٠ درصد شانس بچه دار شدن داريد 

  • تصویر کاربر نقی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر، آقای دکتر ، دوست پسر من ۲ سال عمل واریکوسل انجام داده و الان میخواهیم ازدواج کنیم من خیلی نگران هستم آیا مشکلی پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      أزمايش اسپرم بدهند تا مشخص شود مشكل دارند يا ندارند

  • تصویر کاربر آرش دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من تقریبا هفت یا هشت سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم
    الان ازدواج کردم دو با اقدام به بچه دار شدن کردیم ولی نشده آیا امکان داره مشکل از من باشه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      با سلام أزمايش اسپرم انجام شود

  • تصویر کاربر کایلو یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام وقت بخیر من پارسال واریکوسل بیضه چپ داشتم عمل کردم .الان دوسه روزیه زیر بیضه سمت چپم درد خفیفی میکنه و گاهی درد از بین میره میخواستم بدونم مشکل چیه جناب دکتر باید دوباره عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      عمل لازم نيست هر ٨ ساعت يك عدد قرص ناپروكسن ٢٥٠ ميلي گرم ده روز ميل كنيد و به اورولوژيست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر پویا شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۰ سالم هست و واریکوسل گرید ۲ دارم و موقع رابطه جنسی دیر ارضا میشوم یا کلا ارضا نمیشوم میخواستم بدونم واریکوسل به رابطه جنسی تاثییر دارد و مشکل از این است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)

      با سلام ارتباطي به واريكوسل ندارد

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
قاتل زود انزالی

قاتل زود انزالی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ راهنمای جامع

مرکز درمان ناتوانی جنسی مردان

کلینیک درمان ناتوانی در تهران با مشاوره رایگان جنسی

زود ارضا شدن

چرا شوهرم زود ارضا میشه؟ پاسخ به کاربران نی نی سایت