استمنا در دختران و پسران

فهرست مطالب
استمنا از نظر تعریف علمی به معنی خود ارضایی می باشد. معمولا استمنا بعد از بلوغ جنسی در جوانان که تمایلات و غریزه جنسی پیدا می کنند انجام می گیرد.

استمنا (Masturbation) اكثرا در افرادی انجام می شود که ازدواج نکرده و شریک جنسی هم ندارند. متاسفانه در بیشتر کشورها در خصوص مسائل جنسی به عنوان یک حقیقت غیر قابل انکار در مدارس و دانشگاه، اطلاعات لازم تدریس نمی شود. اصولا عمل جنسی به چند منظور(لذت جنسی، هویت، فرارازتنهایی، تولید مثل) انجام می گیرد. جوانی که به مرحله بحرانی بلوغ جنسی رسیده، هیچگونه اطلاعی در زمینه مسائل جنسی نداشته و برای ارضاء خود، به طرف استمنا می رود. این امر ممکن است ادامه یابد و بحران های روحی و جسمی فرد فروکش كند. اگرچه استمنا هیچگونه ضرر جسمی برای فرد ایجاد نمی کند ولی فرد ناخودآگاه احساس گناه و پشیمانی در خود احساس می کند.

استمنا و مشکلات زناشویی

وقتی همین افراد به مرحله تشکیل خانواده نزدیک می شوند، دچار نگرانی و اضطراب با توجه به احتمال ایجاد مشکلات زناشوئی می گردند، اکرچه این مسئله هیچگونه مشکلی در دوران زناشوئی ندارد و این افراد قبل از ازدواج نیاز به مشاوره پزشکی دارند.

در دنیای  اطلاعات و جهان ارتباطات امروزه که پیشرفت تکنولوژی، هر لحظه انسان های جوامع و فرهنگ های مختلف را به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر می کند، خواسته های بشر بیشتر و جدیدتر شده و رفاه، آزادی، آرامش، لذت و تنوع، اهمیت ویژه و بیشتری پیدا می کند. لذا ارتباط جنسی جایگاهی مهم تر یافته است. هرچند غریزه جنسی نیز همچون غرایزطبیعی  دیگرانسان است ولی تعیین مرز بین موارد طبیعی و اختلالات جنسی آن، به بحث علمی نیاز دارد و اینکه یکی از معضلات جدی و خطرآفرین بنیاد خانواده ها، مسئله اختلالات جنسی می باشد.

از آنجایی که یک فرد درمان نشده و یا بدون امکان ارضاء جنسی خود حس درماندگی، کمبود قدرت و پایین تر از مردان دیگر احساس می کند، در نتیجه نه تنها اعتماد به نفس خود را ازدست می دهد، بلکه روابطش با دیگران و حتی شغل او دچار مخاطره می شود.

خود ارضایی

اثرات خود ارضایی در پسران

از عوارض استمنا یا خود ارضایی می توان به التهاب پروستات در پسران جوان نام برد که می تواند به مشکل جدی برای این افراد شود.

آموزش جنسی در جامعه

غالب جوانان  سعی می کنند از گفتگو در مورد مسائل جنسی خودداری کنند، که علت آن ریشه در مسائل فرهنگی جوامع دارد. در بیشتر فرهنگ ها مسئله ارتباط جنسی با گناه درهم آمیخته و به همین دلیل گفتگو درمورد ان نکوهیده شمرده شده است، حتی در بسیاری ازموارد در شرایطی که ارتباط جنسی در محیطی کاملا متعارف و مشروع مثل محیط زناشوئی صورت می گیرد. همچنین به علت باورهای فرهنگی، گفتگو درمورد آن شرم اور و دور از شئونات انسانی است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری، به مرور این باورهای فرهنگی گمرنگتر شده و مردم بیشتر این باور را پیدا کرده اند که باید نیازها و مشکلات خود را، حتی در زمینه جنسی با افراد متخصص در میان بگذارند و راه چاره ای برای مشکلات خود در این زمینه بیابند. متاسفانه این گونه باورهای فرهنگی گریبان گیر جمع کثیری از پزشکان شده است.

غالب پزشکان نیز پرسش در مورد مشکلات جنسی بیماران را خجالت آور می دانند. پزشکان راجع به بسیاری از مشکلات بیمار سوالاتی می پرسند ولی پرسش های جنسی را حذف می کنند.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.من الان دو ساله ازدواج کردم و اون اوایل خیلی میل جنسیم زیاد بود.بصورتی که بیشتر مواقع در حالت نیمه نعوظ بودم.ولی الان چند وقنیه میل جنسیم کم شده.به سختی نعوظ انجام میشود .خاستم ببین باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميلي ميل كنيد

  • تصویر کاربر الهه سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 615 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.من یک خاستگار دارم که هشت سال پیش دچار کانسر بیضه شدن و یکی از بیضه هاشون رو تخلیه کردن و برا پایین اوردن ریسک عود یک جلسه شیمی درمانی با دوز کم دکترشون براشون انجام دادن و حتی موهای ایشون حین شیمی درمانی و بعدش نریخته و کل پروسه یک هفته ب طول انجامیده.نوع تومور سمینوما استیج۱بوده و متاستاز نداشته.اسپرم فریز کردن اما تست بارداری هم دادن مشکلی نبود.تا سه سال بعد درمان هم سی تی اسکن کامل و تست خون مدام انجام دادن همگی نرمال بوده.الان خانواده من میگن داخل پرونده ایشون نوشته نوع تومور بدخیم بوده و کانسر ایشون عود میکنه توموری که بدخیم باشه قطعا باز از جای دیگر سرباز میکنه.و میگن حتی اگر احتمال عود ۱درصد باشه ما رضایت نمیدیم.پزشک خودشون هم ریسک عود رو نزدیک صفر گفتن.پزشک اورولوژی هم ۹۹/۹گفتن بیماری ایشون برنمی‌گرده و گفتن کانسر بیضه کشنده نیست.دکتر آیا واقعا احتمال عود بیماری ایشون وجود داره؟خواهش میکنم کمکم کنید زندگیم از هم پاشیده 😔😔داخل پرونده هم میکس ژل سرم نوشته شده ک من اطلاعی ندارم از این واژه ک معنیش چیه.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام عود تومور نادر است

  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن سال 1398برج 10عمل جراحی کردم 4سال اذدواج کردم اسپرمم قبل عمل صفربوده الان تازه بعدازیک سال ونیم بعدازعمل آزمایش دادم آیاباتوجه به این آزمایش وسونوگرافی تصویرشون میفرستم آیاامکان بچه داری هست.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام چون حركت اسپرم ها كمتر از طبيعي است شانس بچه دار شدن كمتر مي شود

  • تصویر کاربر ارتین سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    با سلام.
    اقای دکتر بنده مدت 3 ماهی میشه مشکل نعوض دارم نه کامل نیمه.
    قبلا میل جنسی بیشتری داشتم در هفته 3 یا 4 بار حتی در بعضی مواقع روزی 1 بار ولی الان نه در هفته یک بار اونم وسط کار نعوظ از دست میره.من 48 سالمه و هیچگونه اعتیاد نه به مواد نه سیگار .نه مشروبات دارم.
    ومدت 15 سال هم یک طرفه جلوگیری کردم.طبیعی بدون کاندوم.از این لحاظ که مشکلی پیش نمیاد.؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميل كنيد

  • تصویر کاربر لطف سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب جناب دکتر من واسه پدرم پیش چن نفر از همکاران شما رفتم گفتن پدرم چون دو بار عمل قلب انجام دادن نمیشه عمل بیضه یا باد فتق انحام بدن ادرارش خیلی خیلی اذیت می کنه سنش 68 ساله گفتن عمل خیلی ریسکه چکار کنیم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام اگر عمل ضروري مي باشد با ريسك بالا هم عمل مي كنند

  • تصویر کاربر پناهی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خدمتت دکتر عزیز. اقای دکتر من ۲۳ سال دارم و یک کیست ۱۰ میلی پروستات دارم ،در اوایل در دفع ادرار مشکل داشتم ،بطوری ک یکی دوقطره ار ادرار رو با دست خارج میکردم ، الان وقتی ک ادرار دفع میشه در اخر با فشار الت قطره های خیلی کوچیک دفع میشه ، نمیدونم وسواس شدم یا مشکلی هست، نیاز به پزشک یا ازمایش هست؟ راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك ده روز ميل كنيد

  • تصویر کاربر ثاني سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر چند روزي هست كه با خارش دور الت تناسلي شروع شده مشكلم تبديل به تاول شده و اين تاول ها پاره شده و به شدت هم سوزش ادرار دارم لطفا كمك كنيد ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام فورا به متخصص پوست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتردخترم ۹ساله است بعضی شبهاشب ادراری داردودخترم دومم هم که تازه ازمای بیبی برداشتم اونم شب ادراری داردممنونم میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام شبي يك عدد قرص ايمي پرامين ٢٥ ميلي گرم سه ماه ميل كنند

  • تصویر کاربر مان سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام.اقادکترمدتی هست میل جنسی ندارم ومشک نعوظ دارم اصلاالتم راست نمیشه اگه میشه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميلي ميل كنيد

  • تصویر کاربر کیا سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    درود جناب دکتر
    آقا هستم سی و نه ساله، بدون سابقه بیماری خاصی،یک مدت رابطه زیادی داشتم و به روزی سه چهار بار هم میرسید، اواخر بعد از ارضا شدن(البته به زور ارضا شدن) احساس درد میکردم زیر شکمم ک فکر میکنم یا کلیه هام بود یا مجاری کلیه ها، الان دوسه هفته ست ک اولا به سختی شهوتی میشم ، دوما آلتم به صورت کامل راست و سفت نمی‌شود،سوما به محض شهوتی شدن(با زحمت فراوان) احساس درد میکنم در دو طرف زیر شکمم ، به نظرم مجاری کلیه هاست، و مسئله دوم من بدون استفاده از قرص های تاخیری خیلی زود ارضا می شوم، با احترام فراوان راهنمایی بفرمایید سپاسگزار می شوم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 4 سال پیش)

      با سلام يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميل كنيد و روزي يك عدد قرص فلوكستين٢٠ سه ماه ميل كنيد

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
قاتل زود انزالی

قاتل زود انزالی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ راهنمای جامع

مرکز درمان ناتوانی جنسی مردان

کلینیک درمان ناتوانی در تهران با مشاوره رایگان جنسی

زود ارضا شدن

چرا شوهرم زود ارضا میشه؟ پاسخ به کاربران نی نی سایت