آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟

فهرست مطالب

بسیاری از افراد زمانی که برای چکاپ یا بررسی دردهای شکمی به سونوگرافی می‌روند، با جمله‌ای در برگه گزارش روبرو می‌شوند که باعث نگرانی شدید آن‌ها می‌شود: “کیست کورتیکال در کلیه مشاهده شد”. اولین سوالی که به ذهن هر فردی خطور می‌کند این است که آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ و اینکه آیا این کیست می‌تواند به سرطان تبدیل شود یا خیر؟ کیست کورتیکال در واقع یک کیسه پر از مایع است که در بخش خارجی کلیه (کورتکس یا پوسته‌کلیه) رشد می‌کند.

این کیست‌ها بسیار شایع هستند و با افزایش سن، احتمال تشکیل آن‌ها بیشتر می‌شود. در این مقاله قصد داریم به طور بسیار مفصل به بررسی ماهیت این کیست‌ها، تفاوت کیست‌های ساده و پیچیده، و بررسی دقیق خطرات کیست کورتیکال بپردازیم تا شما با خیالی آسوده و آگاهی کامل به مدیریت سلامت خود بپردازید.

کیست کورتیکال چیست و چگونه تشکیل می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال که خطرات کیست کورتیکال چقدر جدی است، ابتدا باید ساختار کلیه را بشناسیم. کلیه از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش داخلی (مدولا) و بخش خارجی (کورتکس). کیست کورتیکال دقیقا در همین لایه بیرونی شکل می‌گیرد. علت دقیق تشکیل این کیست‌ها هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما فرضیه غالب این است که با افزایش سن، لوله‌های کوچکی که ادرار را جمع‌آوری می‌کنند (نفرون‌ها) ممکن است دچار انسداد یا تغییر شکل شوند و با تجمع مایع، تبدیل به کیست گردند.

این کیست‌ها معمولا به صورت تکی (سولیتر) یا چندتایی دیده می‌شوند. نکته‌ای که باید بدانید این است که اکثر این کیست‌ها “ساده” هستند، یعنی دیواره نازکی دارند و داخل آن‌ها فقط مایع زلال وجود دارد. این نوع کیست‌ها معمولا بدون علامت هستند و تنها به طور اتفاقی در تصویربرداری‌ها کشف می‌شوند. اما شناخت تفاوت بین یک کیست ساده و یک کیست که دارای دیواره ضخیم یا رسوبات است، مرز بین خطرناک بودن یا بی‌خطر بودن این عارضه را تعیین می‌کند.

کلید تشخیص خطرات کیست کورتیکال

در دنیای پزشکی، برای پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ از سیستمی به نام “طبقه بندی بوزنیاک” (Bosniak Classification) استفاده می‌شود. این سیستم کیست‌ها را بر اساس ظاهرشان در سی‌تی‌اسکن به ۵ گروه تقسیم می‌کند که دانستن آن‌ها برای هر بیماری ضروری است:

  • بوزنیاک نوع ۱ (کیست ساده): این کیست‌ها کاملا خوش‌خیم هستند. دیواره بسیار نازکی دارند، حاوی هیچ بافت جامدی نیستند و احتمال سرطانی شدن آن‌ها صفر درصد است. اکثر گزارش‌های سونوگرافی که مردم را نگران می‌کند، در این دسته قرار می‌گیرند.
  • بوزنیاک نوع ۲: این کیست‌ها هم خوش‌خیم محسوب می‌شوند اما ممکن است حاوی چند سپتوم (دیواره داخلی) بسیار نازک یا رسوبات کلسیمی ظریف باشند. خطرات کیست کورتیکال در این مرحله نیز نزدیک به صفر است.
  • بوزنیاک نوع ۲F: حرف F مخفف Follow-up است. این کیست‌ها کمی پیچیده‌تر هستند و نیاز به پیگیری دوره‌ای دارند. احتمال بدخیمی در این‌ها حدود ۵ درصد است.
  • بوزنیاک نوع ۳ و ۴: این کیست‌ها دارای دیواره‌های ضخیم، اجزای جامد و خون‌رسانی غیرطبیعی هستند. در این موارد، خطرات کیست کورتیکال بسیار جدی است و احتمال بدخیمی به بالای ۵۰ تا ۹۰ درصد می‌رسد که معمولا نیاز به جراحی دارند.

علائم و نشانه‌هایی که باید جدی بگیرید

اگرچه اکثر کیست‌های کورتیکال هیچ علامتی ندارند، اما گاهی اوقات بزرگ شدن آن‌ها یا موقعیت قرارگیری‌شان می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. یکی از جنبه‌های بررسی خطرات کیست کورتیکال، توجه به علائم بالینی است. وقتی کیست بزرگ می‌شود (مثلا بزرگتر از ۵ یا ۱۰ سانتی‌متر)، می‌تواند به کپسول کلیه یا اندام‌های مجاور فشار بیاورد.

علائمی که ممکن است بروز کند عبارتند از:

▪️ درد مبهم در پهلو، پشت یا قسمت بالایی شکم.

▪️ احساس پر بودن یا سنگینی در شکم.

▪️ فشار خون بالا (اگر کیست به عروق کلیوی فشار بیاورد و سیستم رنین-آنژیوتانسین را فعال کند).

▪️ خون در ادرار (هماچوری) که ممکن است ناشی از پاره شدن یک مویرگ در دیواره کیست باشد.

▪️ تب و لرز در صورتی که کیست دچار عفونت شود.

تب و لرز

اگر شما هر یک از این علائم را دارید، حتی اگر سونوگرافی قبلی شما کیست را “ساده” گزارش کرده باشد، باید دوباره وضعیت را بررسی کنید تا از عدم بروز عوارض مطمئن شوید.

چه زمانی خطرات کیست کورتیکال جدی می‌شود؟

در پاسخ به این سوال که آیا کیست کورتیکال خطرناک است باید به عوارض نادر اما محتمل اشاره کرد. اگرچه کیست ساده سرطان نیست، اما می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند که نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.

اولین مورد، “پارگی کیست” است. این اتفاق ممکن است بر اثر یک ضربه فیزیکی به شکم یا حتی به صورت خودبه‌خودی رخ دهد که منجر به درد شدید و ناگهانی در پهلو می‌شود. مورد دوم، “عفونت کیست” است؛ باکتری‌ها ممکن است از طریق مجاری ادراری به مایع داخل کیست نفوذ کرده و باعث ایجاد آبسه شوند. مورد سوم، “انسداد مجاری ادراری” است؛ اگر کیست در مکانی قرار داشته باشد که به حالب (لوله انتقال ادرار) فشار بیاورد، می‌تواند باعث تورم کلیه (هیدرونفروز) شود که در صورت عدم درمان، به بافت کلیه آسیب می‌زند. بنابراین، پایش منظم اندازه کیست بخشی از مدیریت خطرات کیست کورتیکال است.

روش‌های تشخیص و افتراق کیست‌های خطرناک از ساده

برای اینکه پزشک تشخیص دهد که آیا کیست کورتیکال خطرناک است یا نه، به ابزارهای تصویربرداری پیشرفته نیاز دارد.

  • سونوگرافی: اولین و در دسترس‌ترین روش است. سونوگرافی می‌تواند به خوبی نشان دهد که آیا داخل کیست مایع خالص است یا اجزای جامد وجود دارد.
  • سی‌تی‌اسکن (CT Scan) با تزریق کنتراست: این استاندارد طلایی برای بررسی خطرات کیست کورتیکال است. تزریق ماده حاجب نشان می‌دهد که آیا دیواره کیست یا اجزای داخلی آن خون‌رسانی دارند یا خیر. اگر ماده حاجب توسط بخشی از کیست جذب شود (Enhancement)، شک به بدخیمی بالا می‌رود.
  • ام‌آر‌آی (MRI): در مواردی که نتایج سی‌تی‌اسکن مبهم باشد یا بیمار به ماده حاجب سی‌تی حساسیت داشته باشد، MRI جزییات بسیار دقیق‌تری از بافت‌های نرم و سپتوم‌های داخلی کیست ارائه می‌دهد.

راه‌های درمان کیست کورتیکال

بسیاری از بیماران می‌پرسند “برای درمان خطرات کیست کورتیکال چه باید کرد؟”. پاسخ بستگی به نوع کیست و علائم شما دارد.

اگر کیست شما از نوع ساده (بوزنیاک ۱ یا ۲) باشد و هیچ علامتی نداشته باشد، معمولا هیچ درمانی لازم نیست. پزشک ممکن است هر ۶ یا ۱۲ ماه یک سونوگرافی کنترلی توصیه کند تا مطمئن شود سایز کیست ثابت مانده است.

اما اگر کیست علائم ایجاد کرده یا مشکوک به نظر برسد، روش‌های زیر مد نظر قرار می‌گیرند:

▪️اسکلروتراپی: پزشک با استفاده از راهنمای سونوگرافی، یک سوزن ظریف را وارد کیست کرده، مایع آن را تخلیه می‌کند و سپس ماده‌ای (مانند الکل غلیظ) داخل آن تزریق می‌کند تا دیواره‌های کیست به هم بچسبند و دوباره پر نشود.

▪️جراحی لاپاراسکوپی: در این روش که با ایجاد چند سوراخ کوچک در شکم انجام می‌شود، جراح سقف کیست را برمی‌دارد (Decortication). این روش برای کیست‌های بسیار بزرگ یا دردناک عالی است.

▪️نفرکتومی جزئی: اگر شک به سرطان (بوزنیاک ۳ یا ۴) وجود داشته باشد، جراح بخشی از کلیه را که حاوی کیست است برمی‌دارد تا سلامت بیمار تضمین شود.

متخصص زود انزالی در تهران

سوالات متداول درباره خطرات کیست کورتیکال

  • آیا کیست کورتیکال باعث نارسایی کلیه می‌شود؟ کیست‌های ساده به تنهایی باعث نارسایی کلیه نمی‌شوند مگر اینکه تعداد آن‌ها بسیار زیاد باشد (مانند بیماری کلیه پلی‌کیستیک ارثی) که با کیست کورتیکال ساده متفاوت است.
  • آیا رژیم غذایی خاصی برای کوچک کردن کیست وجود دارد؟ خیر، هیچ منبع علمی معتبری ثابت نکرده است که غذا یا مکمل خاصی باعث از بین رفتن کیست کلیه شود. کاهش مصرف نمک و هیدراته ماندن برای سلامت کلی کلیه مفید است.
  • آیا کیست کورتیکال با کیست پاراپلویک تفاوت دارد؟ بله، کیست کورتیکال در پوسته کلیه است، در حالی که کیست پاراپلویک در نزدیکی لگنچه کلیه قرار دارد. هر دو معمولا بی‌خطر هستند مگر اینکه باعث انسداد شوند.

نتیجه‌گیری و توصیه‌های نهایی:

در مجموع، در پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟، می‌توان گفت در بیش از ۹۰ درصد موارد، پاسخ “خیر” است. کیست‌های کورتیکال ساده بخشی طبیعی از فرآیند پیر شدن بدن هستند و تا زمانی که کوچک و بدون علامت باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند. با این حال، نباید نسبت به آن‌ها کاملا بی‌تفاوت بود.

 بررسی دقیق برگه سونوگرافی، آگاهی از سیستم بوزنیاک و پیگیری منظم تحت نظر متخصص اورولوژی، بهترین راه برای مدیریت خطرات کیست کورتیکال است. اگر با علائمی مثل درد پهلو یا فشار خون ناگهانی مواجه شدید، حتما موضوع را جدی بگیرید. سلامت کلیه‌های شما موتور محرک تصفیه خون و انرژی بدن شماست، پس با آگاهی از آن‌ها مراقبت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 615 مشاهده پرسش
    عرض سلام.من پیچش انحراف تناسلی به سمت چپ دارم،همراه با این پیچش انحرافی در وسط آن می باشد.در حالت نعوظ به صورت کمانی است و در حالت شل بودن خمیدگی کامل به سمت چپ.من سه چهار بار عمل جراحی در شیراز و یاسوج کرده ام ولی نتیجه چندانی نگرفته ام.۲۴ سال سن دارم و به علت احساس حقارت و فشار روانی که بخاطر این موضوع دارم از فکر ازدواج وحشت دارم.خواهشن راهنمایی کنید.کل شبانه روزم استرس است.قربانت
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام نگران نباشيد مراجعه كنيد قابل درمان است .
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر ببخشید قبلام ازتون سوال کرده بنده واریکوسل دوطرفه و کیست داشتم و ازمایش سونو گرافی رفتم دکتر گفت فعلا چون مجرد هستی واریکوسلتم در حد زیادی نیست نمیخواد عمل کنی و کیستم که هیچی خطری نداره ولی واسم ازمایش اسپرم نوشته گفت بعد ازمایش به همراه سونوگرافی و ازمایش اسپرم ببرم مطبش ولی حقیقت من خیلی کم پیش میاد خود ارضایی میکنم این اواخرم ترک کردم ولی چون میگم 5یا6روز قبل آزمایش اسپرم بهتره واسه اینکه جواب ازمایش بهتر در بیاد من خود ارضای کردم یا استمنا که متوجه شدم مایع منی بنده دیگه شبیه آب شده و مثل قبلانا ژلی مانند نیست حالا قبل آزمایش اسپرم خیلی ترسیدم میشه راهنمایی کنید این چه نو ع مریضی هستش ویا واسه همیشه نابارور میشم یا من خشکی منی دچار شدم راه درمانش چی دکتر من حتی دوبار استمنا در روز انجام دادم ولی باز منی زیاد از من خارج نشد و اونیم خارج شد رقیق شبیه اب بود و دیگه مثلا قبلا ژلی سفید مانند نیست بنده 26سالمه با تشکر فقط لطف بگید چکار کنم بخواد خیلی استر س دارم مرسی که سوالت ما با دقت میخونید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      جون عمل جنسي طبيعي نداريد اين حلت به وجود مي أيد ونابارور هم نشده ايد .
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت دکتر گرامی.برای سوزش و گرمی و حرارت زیاد پشت رگهای بیضه راست چه داروی موثری استفاده کنم سیپروفلوکساسین هم استفاده کردم ولی هیچ نتیجه ایی نگرفتم و مشکل من و بیماری من چیه که من را دو سه ماهه که اذیت داره مجرد هم هستم و واریکوسل سمت چپ هم دارم.لطفا کمکم کنید.تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام اين حالت به علت فيزيولوژي شما مي باشد .
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام .اقای دکترمن 44سال سن دارم وسه تا چهار سالی است که مشکل دفع ادرار دارم که بصورت باریک .کم فشار.بریده بریده وقطره قطره دفع میشوددر ضمن سال 74 سوند داشتم ..برای درمان به دکتر مراجعه کردم ازمایش وسونو وعکس گرفته شدکه فقط در سونوی اول التهاب پروستات ودر دومی که یک ماه بعد بود اثری از التهاب نبود داخل عکس هم اثری از تنگی وجود نداشت بعد دکتر تامسولوسین تجویز کردند که اثر بخش نبوداطفا نظرتان را بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام از كپسول امنيك شبي يك عدد ميل كنيد.
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلا م.اقای دکتر من 44 سال سن دارم و مدتت 4 سال است که مشکل دفع ادرار دارم که در هنگام دفع کم فشار وگاهی پخش وگاهی قطره قطره ازمایش و دو بارسونو وعکس انجام شده که در سونو اول پروستات ملتهب نشان داده ودر دومی که بعد از یک ماه بوده التهاب وجود ندارد بعد دکتر تامسولوسین تجویز کردند خیلی اثری نداشت تو عکس هم اثری از تنگی وجود نداشت لطفا نظرتان را بفر ماییدمشکل من از کجاست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام مشكل شما بزرگي پروستات است به بزرگي خوش خيم پروستات در سايت اينجانب مراجعه كنيد .
  • تصویر کاربر یعقوب سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    کمبود اسپرم دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      كمبود اسپرم با آزمايش مشخص مي شود .
  • تصویر کاربر نگاری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام. متاهل. زن. 29سال. من تکرر ادرار دارم. و در پهلوی سمت چپم درد دارم.سوزش و درد ندارم. تو ازمایش چیزی نشان نداد. تحت نظر دکتر 3 ورق سفکسیم 200 خوردم تاثیری نداشت.الان دکتر بهم 2ورق سیپروفلوکساسین500 و 2ورق فنازوپیریدین و 1 دونه فلوکونازول 150 داد.
    میخواستم بپرسم ایا فنازوپریدین فقط بعنوان مسکن عمل میکند؟؟؟؟ اگه مسکن باشه نمیخام استفاده کنم سردردمو بیشتر میکنه؟
    ایا این داروها خوبند؟ میخام اقدام به بارداری کنم. ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دارو ها را قطع كنيد واز قرص وزيكر ٥ ميلي گرم هر دوازده ساعت يك عدد استفاده كنيد .
  • تصویر کاربر love سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام من 12 روز عمل واریکوسل درجه 3 چپ انجام دادم
    همون بیضه ک واریکوسل داشت ورم داره
    قبل از عمل هم هیچ دردی نداشتم ولی الان به محض این ک چیزی بش بخوره درد میگیره
    میخاستم بدونم طبیعی؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام گاهي بعد از عمل اتفاق مي افتد به پزشكتان مراجعه كنيد .
  • تصویر کاربر شهرزاد.مسلمی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 637 مشاهده پرسش
    بزرکوار.خانوممسنی اوره ۳۰ و هموگلوبین ۸۰۵ کمی صورت متورم .اما ادرار معمولی .ناکهان در عرض دو روز شدیدا ناتوان شده.لطفا راهنمایی کنید مادر بسیار عزیزی است .هرچه برای کم خونی خوب لست برای اوره بد است.چه کار کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام اوره مقدار آن طبيعي است ولي كم خوني را پي گيري كنيد.
  • تصویر کاربر امیدحیدری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    باسلام
    بچه من 6 ماه هستش وهنوز بیضه هاش نزول نکرده چه اقدامی انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام تا يك سال صبر كنيد ودر سايت به عدم نزول بيضه مراجعه كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ايرج شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام و احترام خدمت اقاي دكتر . بنده 42 سالمه و مدت 5 سال است كه بدون هيچ علتي كراتينين خونم 1.6 است مختصر فشار خون دارم كه هميشه تحت كنترلم و قرص لوزارتان مي خورم مشكل ديگري از لحاظ ازمايش ادرار و سونوگرافي هم ندارم چون يكي از خواهرام به علت فشار خون زايمان كليه اش را از دست داد و دياليزي شد لذا من هميشه نگرانم بيزحمت بفرماييد چگونه كراتينين را ميشه پايين اورد ضمنا دكتر زياد رفته ام ولي تاثيري نداشته مي خواستم كمكم كنيد . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      كراتينين پايين نمى آيد سعى كنيد با كنترل فشارخون دقيق و گرفتن رژيم كم پروتئين و محدوديت مصرف نمك تا حد يك گرم كراتينين خود را در همين حد نگه داريد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام مادر بنده بصورت ناگهانی کراتین خونش 8 شده و بعد از چند روز مراقبت به 6.4 رسیده و دکتر گفته پایین میآید چه خطراتی این نوسان دارد و آیا نیاز به دیالیز دائمی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سن مادر شما مهم است و فشار خون و ديابت و ناراحتى قلبى دارد يا ندارد و اوره و سديم و پتاسيم مقدارشان چقدر است
  • تصویر کاربر پریوش دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    من در کلیه ی راست کیست بزرگی دارم که شبها با درد پهلو مواجه هستم
    فعلا برای درمان اقدامی نکردم چون می ترسم
    سوالم این هست که با چنین شرایطی روزه برایم بی ضرر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بله بى ضرر است
  • تصویر کاربر بهروزدهشت شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بنده متولد 1341 هستم سابقه سنگ کلیه دارم سال گذشته به علت درد شدید کلیه سونوگرافی شدم که دکتر تشخیص دادند که یکی از کلیه های بنده کوچکتراز دیگریست و گفتند شاید مادرزاد بوده آزمایشات بنده کراتین بالا را نشان داد که دوباره آزمایش را تکرار کردیم و همین مشکل وجود داشت ،نظر شما در این باره چی هستش آیا مشکلی داره کلیه هام یا اینکه طبیعی ؟ ممنون از راهنماییتون، اگه امکانش هست از طریق پیامک جوابمو بدیت ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      شما میزان کراتینین را گزارش نکرده اید و ایا بیماری های زمینه ای مثل فشارخوت یا دیابت یا بیماری قلبی دارید یا نه?
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من یک پسر هشت ماهه دارم که رشد کودکمان چندان هم زیاد نبود اقای دکتر به دکتر متخصص نوزادان مراجعه کردیم و در طی ازمایش و سونو گرافی که اقای دکتر نوشته بودند امروز فهمیدیم کودکمان هیدروترو نفروز خفیف دارد طبق این عکس اقای دکتر عاجزانه خواهش دارم هرچه زودتر جواب من رو بدهید که چ کارهایی باید بکنیم یا کدوم دکتر ببریمش اقای دکتر هرکاری باشه انجام میدم بدجوری نگرانیم ممنونم از لطف شما که هرچه زودتر پاسخ بدهید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اقى محترم اينجانب جراح كليه هستم شما از من درخواست مى كنيد كه به كدام جراح شما را راهنمايى كنم؟شما بايد به مطب مراجعه كنيد تا اسكن ايزوتوپ انجام شود و شدت ان را سونو گرافى نميتواند تشخيص دهد و بعد از انجام اسكن از كليه ها تصميم گيرى شود چون اين بيمارى تنگى مادرزادى حالب به لگنچه ميباشد كه عوارض گوناگونى به دنبال دارد چه خفيف چه شديد
  • تصویر کاربر حانيه چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقاي دكتر خسته نباشيد ،ما پسري داريم ٩ساله از حدود دوهفته پيش خون در ادرارش ديده شده و بعد از ازمايشات مختلف تشخيص داده شده كه بر اثر سرما خوردگي سم وارد كليه شده و بر اثر فشار اين باعث خون دماغ شدن هم ميشه و الان بستري كردن ميخواستم اگه امكانش هست من رو راهنمايي كنيد ،خيلي سپاسگزارم
    در صورت امكان جواب از طريق پيامك منتقل بشه چون به ايميل دسترسي ندارم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مپس از انجام سونوگرافي كليه ها به پزشك نفرولوژيست مراجعه كنيد واگر مشكلي بود تماس بگيريد
  • تصویر کاربر ماهیده یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    حدود یکسال است که با تشخیص پزشکان کلیه هام دچار کم کاری شده اوره وکراتین خونم بالا رفته دکترها می گویند درمان ندارد و به تدریج کلیه هات از کار خواهند افتاد ومجبوری دیالیزبشی می خواستم بپرسم راه کار وچاره یا درمانی وجود دارد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      با سلام لطفا سن و علت از كار افتادگى كليه را براى من بنويسيد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    می گویند آب منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم سنگ ساز است. من و خانواده ام از چه آبی استفاده کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      هر آبی در هر منطقه ای با هر میزان املاح اگر کم مصرف شود می تواند سنگ ساز باشد. احتمالاً به دلیل تفکر اشتباه نسبت به نوع آب و یا به دلیل طعم نامطبوع و سنگینی آن، افراد منطقه از نوشیدن آب به مقدار کافی، پرهیز می کنند و همین امر باعث تشدید سنگ سازی می شود. به عبارت دیگر چنانچه همان آبی که ادعا می شود سنگ ساز است در مقادیر زیاد و مرتب نوشیده شود می تواند از ایجاد سنگ جلوگیری نماید.
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    آیا سنگ ادراری می تواند باعث ایجاد عفونت ادراری شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      معمولاً در بررسی افراد مبتلا به عفونت های مکرر ادراری، وجود سنگ های ادراری مشاهده می شوند. سنگ عفونت دستگاه ادارای می توانند وخامت یکدیگر را افزایش دهند و در درمان هم تداخل ایجاد کنند. گاهی انسداد یک کلیه عفونی شده توسط سنگ منجر به عفونت خون (سپتی سمی) و یا آبسه می شود. بعضی سنگ ها در مواد هسته ی مرکزی خود (ماتریکس) دارای باکتری هستند که موجب عفونت های مکرر ادراری می شوند. بعضی از باکتری ها ماده ای به نام اوره از تولید می کنند و می توانند سنگ از نوع استروویت (عفونی) ایجاد کنند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟