آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟

فهرست مطالب

بسیاری از افراد زمانی که برای چکاپ یا بررسی دردهای شکمی به سونوگرافی می‌روند، با جمله‌ای در برگه گزارش روبرو می‌شوند که باعث نگرانی شدید آن‌ها می‌شود: “کیست کورتیکال در کلیه مشاهده شد”. اولین سوالی که به ذهن هر فردی خطور می‌کند این است که آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ و اینکه آیا این کیست می‌تواند به سرطان تبدیل شود یا خیر؟ کیست کورتیکال در واقع یک کیسه پر از مایع است که در بخش خارجی کلیه (کورتکس یا پوسته‌کلیه) رشد می‌کند.

این کیست‌ها بسیار شایع هستند و با افزایش سن، احتمال تشکیل آن‌ها بیشتر می‌شود. در این مقاله قصد داریم به طور بسیار مفصل به بررسی ماهیت این کیست‌ها، تفاوت کیست‌های ساده و پیچیده، و بررسی دقیق خطرات کیست کورتیکال بپردازیم تا شما با خیالی آسوده و آگاهی کامل به مدیریت سلامت خود بپردازید.

کیست کورتیکال چیست و چگونه تشکیل می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال که خطرات کیست کورتیکال چقدر جدی است، ابتدا باید ساختار کلیه را بشناسیم. کلیه از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش داخلی (مدولا) و بخش خارجی (کورتکس). کیست کورتیکال دقیقا در همین لایه بیرونی شکل می‌گیرد. علت دقیق تشکیل این کیست‌ها هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما فرضیه غالب این است که با افزایش سن، لوله‌های کوچکی که ادرار را جمع‌آوری می‌کنند (نفرون‌ها) ممکن است دچار انسداد یا تغییر شکل شوند و با تجمع مایع، تبدیل به کیست گردند.

این کیست‌ها معمولا به صورت تکی (سولیتر) یا چندتایی دیده می‌شوند. نکته‌ای که باید بدانید این است که اکثر این کیست‌ها “ساده” هستند، یعنی دیواره نازکی دارند و داخل آن‌ها فقط مایع زلال وجود دارد. این نوع کیست‌ها معمولا بدون علامت هستند و تنها به طور اتفاقی در تصویربرداری‌ها کشف می‌شوند. اما شناخت تفاوت بین یک کیست ساده و یک کیست که دارای دیواره ضخیم یا رسوبات است، مرز بین خطرناک بودن یا بی‌خطر بودن این عارضه را تعیین می‌کند.

کلید تشخیص خطرات کیست کورتیکال

در دنیای پزشکی، برای پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ از سیستمی به نام “طبقه بندی بوزنیاک” (Bosniak Classification) استفاده می‌شود. این سیستم کیست‌ها را بر اساس ظاهرشان در سی‌تی‌اسکن به ۵ گروه تقسیم می‌کند که دانستن آن‌ها برای هر بیماری ضروری است:

  • بوزنیاک نوع ۱ (کیست ساده): این کیست‌ها کاملا خوش‌خیم هستند. دیواره بسیار نازکی دارند، حاوی هیچ بافت جامدی نیستند و احتمال سرطانی شدن آن‌ها صفر درصد است. اکثر گزارش‌های سونوگرافی که مردم را نگران می‌کند، در این دسته قرار می‌گیرند.
  • بوزنیاک نوع ۲: این کیست‌ها هم خوش‌خیم محسوب می‌شوند اما ممکن است حاوی چند سپتوم (دیواره داخلی) بسیار نازک یا رسوبات کلسیمی ظریف باشند. خطرات کیست کورتیکال در این مرحله نیز نزدیک به صفر است.
  • بوزنیاک نوع ۲F: حرف F مخفف Follow-up است. این کیست‌ها کمی پیچیده‌تر هستند و نیاز به پیگیری دوره‌ای دارند. احتمال بدخیمی در این‌ها حدود ۵ درصد است.
  • بوزنیاک نوع ۳ و ۴: این کیست‌ها دارای دیواره‌های ضخیم، اجزای جامد و خون‌رسانی غیرطبیعی هستند. در این موارد، خطرات کیست کورتیکال بسیار جدی است و احتمال بدخیمی به بالای ۵۰ تا ۹۰ درصد می‌رسد که معمولا نیاز به جراحی دارند.

علائم و نشانه‌هایی که باید جدی بگیرید

اگرچه اکثر کیست‌های کورتیکال هیچ علامتی ندارند، اما گاهی اوقات بزرگ شدن آن‌ها یا موقعیت قرارگیری‌شان می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. یکی از جنبه‌های بررسی خطرات کیست کورتیکال، توجه به علائم بالینی است. وقتی کیست بزرگ می‌شود (مثلا بزرگتر از ۵ یا ۱۰ سانتی‌متر)، می‌تواند به کپسول کلیه یا اندام‌های مجاور فشار بیاورد.

علائمی که ممکن است بروز کند عبارتند از:

▪️ درد مبهم در پهلو، پشت یا قسمت بالایی شکم.

▪️ احساس پر بودن یا سنگینی در شکم.

▪️ فشار خون بالا (اگر کیست به عروق کلیوی فشار بیاورد و سیستم رنین-آنژیوتانسین را فعال کند).

▪️ خون در ادرار (هماچوری) که ممکن است ناشی از پاره شدن یک مویرگ در دیواره کیست باشد.

▪️ تب و لرز در صورتی که کیست دچار عفونت شود.

تب و لرز

اگر شما هر یک از این علائم را دارید، حتی اگر سونوگرافی قبلی شما کیست را “ساده” گزارش کرده باشد، باید دوباره وضعیت را بررسی کنید تا از عدم بروز عوارض مطمئن شوید.

چه زمانی خطرات کیست کورتیکال جدی می‌شود؟

در پاسخ به این سوال که آیا کیست کورتیکال خطرناک است باید به عوارض نادر اما محتمل اشاره کرد. اگرچه کیست ساده سرطان نیست، اما می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند که نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.

اولین مورد، “پارگی کیست” است. این اتفاق ممکن است بر اثر یک ضربه فیزیکی به شکم یا حتی به صورت خودبه‌خودی رخ دهد که منجر به درد شدید و ناگهانی در پهلو می‌شود. مورد دوم، “عفونت کیست” است؛ باکتری‌ها ممکن است از طریق مجاری ادراری به مایع داخل کیست نفوذ کرده و باعث ایجاد آبسه شوند. مورد سوم، “انسداد مجاری ادراری” است؛ اگر کیست در مکانی قرار داشته باشد که به حالب (لوله انتقال ادرار) فشار بیاورد، می‌تواند باعث تورم کلیه (هیدرونفروز) شود که در صورت عدم درمان، به بافت کلیه آسیب می‌زند. بنابراین، پایش منظم اندازه کیست بخشی از مدیریت خطرات کیست کورتیکال است.

روش‌های تشخیص و افتراق کیست‌های خطرناک از ساده

برای اینکه پزشک تشخیص دهد که آیا کیست کورتیکال خطرناک است یا نه، به ابزارهای تصویربرداری پیشرفته نیاز دارد.

  • سونوگرافی: اولین و در دسترس‌ترین روش است. سونوگرافی می‌تواند به خوبی نشان دهد که آیا داخل کیست مایع خالص است یا اجزای جامد وجود دارد.
  • سی‌تی‌اسکن (CT Scan) با تزریق کنتراست: این استاندارد طلایی برای بررسی خطرات کیست کورتیکال است. تزریق ماده حاجب نشان می‌دهد که آیا دیواره کیست یا اجزای داخلی آن خون‌رسانی دارند یا خیر. اگر ماده حاجب توسط بخشی از کیست جذب شود (Enhancement)، شک به بدخیمی بالا می‌رود.
  • ام‌آر‌آی (MRI): در مواردی که نتایج سی‌تی‌اسکن مبهم باشد یا بیمار به ماده حاجب سی‌تی حساسیت داشته باشد، MRI جزییات بسیار دقیق‌تری از بافت‌های نرم و سپتوم‌های داخلی کیست ارائه می‌دهد.

راه‌های درمان کیست کورتیکال

بسیاری از بیماران می‌پرسند “برای درمان خطرات کیست کورتیکال چه باید کرد؟”. پاسخ بستگی به نوع کیست و علائم شما دارد.

اگر کیست شما از نوع ساده (بوزنیاک ۱ یا ۲) باشد و هیچ علامتی نداشته باشد، معمولا هیچ درمانی لازم نیست. پزشک ممکن است هر ۶ یا ۱۲ ماه یک سونوگرافی کنترلی توصیه کند تا مطمئن شود سایز کیست ثابت مانده است.

اما اگر کیست علائم ایجاد کرده یا مشکوک به نظر برسد، روش‌های زیر مد نظر قرار می‌گیرند:

▪️اسکلروتراپی: پزشک با استفاده از راهنمای سونوگرافی، یک سوزن ظریف را وارد کیست کرده، مایع آن را تخلیه می‌کند و سپس ماده‌ای (مانند الکل غلیظ) داخل آن تزریق می‌کند تا دیواره‌های کیست به هم بچسبند و دوباره پر نشود.

▪️جراحی لاپاراسکوپی: در این روش که با ایجاد چند سوراخ کوچک در شکم انجام می‌شود، جراح سقف کیست را برمی‌دارد (Decortication). این روش برای کیست‌های بسیار بزرگ یا دردناک عالی است.

▪️نفرکتومی جزئی: اگر شک به سرطان (بوزنیاک ۳ یا ۴) وجود داشته باشد، جراح بخشی از کلیه را که حاوی کیست است برمی‌دارد تا سلامت بیمار تضمین شود.

متخصص زود انزالی در تهران

سوالات متداول درباره خطرات کیست کورتیکال

  • آیا کیست کورتیکال باعث نارسایی کلیه می‌شود؟ کیست‌های ساده به تنهایی باعث نارسایی کلیه نمی‌شوند مگر اینکه تعداد آن‌ها بسیار زیاد باشد (مانند بیماری کلیه پلی‌کیستیک ارثی) که با کیست کورتیکال ساده متفاوت است.
  • آیا رژیم غذایی خاصی برای کوچک کردن کیست وجود دارد؟ خیر، هیچ منبع علمی معتبری ثابت نکرده است که غذا یا مکمل خاصی باعث از بین رفتن کیست کلیه شود. کاهش مصرف نمک و هیدراته ماندن برای سلامت کلی کلیه مفید است.
  • آیا کیست کورتیکال با کیست پاراپلویک تفاوت دارد؟ بله، کیست کورتیکال در پوسته کلیه است، در حالی که کیست پاراپلویک در نزدیکی لگنچه کلیه قرار دارد. هر دو معمولا بی‌خطر هستند مگر اینکه باعث انسداد شوند.

نتیجه‌گیری و توصیه‌های نهایی:

در مجموع، در پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟، می‌توان گفت در بیش از ۹۰ درصد موارد، پاسخ “خیر” است. کیست‌های کورتیکال ساده بخشی طبیعی از فرآیند پیر شدن بدن هستند و تا زمانی که کوچک و بدون علامت باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند. با این حال، نباید نسبت به آن‌ها کاملا بی‌تفاوت بود.

 بررسی دقیق برگه سونوگرافی، آگاهی از سیستم بوزنیاک و پیگیری منظم تحت نظر متخصص اورولوژی، بهترین راه برای مدیریت خطرات کیست کورتیکال است. اگر با علائمی مثل درد پهلو یا فشار خون ناگهانی مواجه شدید، حتما موضوع را جدی بگیرید. سلامت کلیه‌های شما موتور محرک تصفیه خون و انرژی بدن شماست، پس با آگاهی از آن‌ها مراقبت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر سیاوش شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام بنده چند ماهه به دلیل ورم دست وپا مراجعه به متخصص قلب کردم ارجاع داد به نفرولوژیست پروتوئین در ادرار داشتم 4 بار ازمایش دادم فقط دفعه اول خون در ادرار داشتم .با تی اس اچ بالا نزد دکتر غدد رفتم هاشمیتو تشخیص داده شد.دوبار ازمایش دادم که در مجموع 6 بار ازمایش از اردیبهشت تا بحال .در این دوبار پروتوئین که به 900 رسیده بود اول 500 وبار اخر 300 شد ولی دو بار خون درادرار داشتم بار اول many وبار دوم 6ت8گلبول قرمز بقیه خوب بود کراتین از 1.29 دربار اول به 1.58 در بار 4رسید ولی بار 5 به 1.35 کاهش یافت .اوره طبیعی اسید اوریک بالا بود اومده پائین با قرص.تکرر ادرار دارم نه خیلی ولی ادرارم کامل تخلیه نمیشه بلند میشم از دستشوئی دوباره باید بشینم اورولوژی رفتم بیمارستان ضیائیان فقط کشت ادرار داد جوابش رو بردم گفت سالمه ولی اگه خون ادامه پیدا کرد باید توی مثانه رو چک کنیم نه معاینه کرد نه چیزی گفت دو بار هر بار سی ثانیه منو ویزیت کرد ولی دکتر نفرولوژیست بهم قرص تامسوور داده در سونو گرافیم مثانه وپروستات طبیعی بودن کلیه راست نرمال کلیه چپ در پل تحتانی تصاویراکوژن همراه سایه خلفیfaintمشاهده میشود در این رابطه طرح کلسیفیکاسیونهای عروقی سنگهای کوچکتر از 3میل نیز قابل طرح است قشر وسیستم پیلوکالیسیل نرمال باقیمانده ادراری دیده نشد البته این سونو 20 تیر گرفتم.نظر حضرتعالی رو میخوام واگر احتیاج باشه دلم میخواد خدمت برسم در مطبتون.ممنون ببخشید طولانی شد.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      شما بايد به نفرولوژيست مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر عزیز
    من یک مرد 44ساله ام از خیلی وقت پیش انزال زود رس دارم که معمولا با کاندوم یا رعایت یکسری حرکات در هنگام مقاربت با این مشکل کنار میآمدم ولی اخیرا چند روزی بعد نعوذ حین رابطه پایداری نعوذ از بین میره و مجددا بر نمی گرده لطفا راهنمایی فرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص پاروكستين به مدت سه ماه ميل كنيد 

  • تصویر کاربر بهزاد شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۲۷ ساله هستم ۲ماه از درد شکم و مثانه تکرر ادرار در شب رنج میبردم بعد از مراجعه به پزشک سیسکستوپی انجام دادم که پروستات درحد نرمال بود که دکتر تشخیص دادن مثانه دچار ضخامت خفیف هست واسفنکتر دچار اسپاسم شده حالا دکتر قرص باکلوفن ویزیکر و تامسولوسین تجویز کردن بعد از یک هفته هیچ فرقی نداشته و شبها دچار دل درد و بیضه درد هستم و حس تخلیه نشدن مثانه دارم محبت کنید راهنمایی کنید ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      درمان همين است 

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من بعد از سونو التهاب اپیدیمیت بیضه سمت راست و هیدروسل خفیف سمت راس داشتم.. دکتر برام قرص آفلوکساسین 200 برا ده روز نوشت که پس از تمام شدن دوباره قرص سیپرو فلوکساسین 500 برا ده روز نوشت که بعد از مصرف درد کمتر شد و دکتر گفت نیازی به قرص نیست.. الان بعد یه ماه دوباره موقع نشستن کشاله ران سمت راست به همراه بیضه سمت راست درد خفیفی داره.. ایستاده که هستم زیاد مشکلی نداره.. این مشکلش چیه؟؟ ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      التهاب اپيديديميت است ،  عمل نزديكي داشته باشيد ،. كار سنگين انجام ندهيد ، روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم بنشينيد 

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      التهاب اپيديديميت است ،  عمل نزديكي داشته باشيد ،. كار سنگين انجام ندهيد ، روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم بنشينيد 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام. پسر بنده هیدرونفروز دو طرفه داشت .سمت چپ شدید .راست کمتر.دو روز بعد دنیا امدن بستری وکلیه چپ شلنگ گذاشتند وابش را تخلیه کردند بعد از مدتی سه ماه دبلیو جی گذاشتند وعمل کردند.گرچه دکتر اول که شلنگ گذاشته بود قبول دابلیو جی نکرد گفت باید کلیه بیرون بیاری به درد نمیخوره.ولی یه دکتر دیگه قبول وعمل کرد بعد دو سه ماه دبلیو جی هم خارج کردیم .از ورم کلیه ها کاسته شده .کلیه راست ابعادش به 5 رسیده واحدش نمیدانم چیه .با کلیه راست کاری نداشتیم از اول . ورمش خوابیده .ولی کلیه چپ که عمل شده طی سونو ها یی که بعد شش ماه گرفتیم ابعادش کوچکتر حدود 14 است شده.زیر نظر دکتر ممتاز است.الان 20 ماهه است.واز روز اول سفالسکین مصرف میکنه.یه هفته بعد هم قرار سونو بگیریم.اقای دکتر احتمال دوباره تنگی حالب هست.تا کی باید دارو مصرف کنه ابعاد کلیه باید حدودا چند باشه .کلیه چپ با این ابعاد به حالت نرمال برمیگرده یا کیسه اب هست.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      فكر مي كنم بايد كليه خارج مي شد 

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    من برای ریزش مو به مدت ۴ ماه فینستراید یک مصرف میکردم و بعد از ان ۱۲ عدد قرص سیپرون استات مصرف کردم که پس از ان دچار عدم نعوظ صبحگاهی و در طول روز شدم و میل جنسیم به شدت کاهش پیدا کرده تقریبا رو به صفر.مایع منی هم بسیار رقیق شده است.بیضه سمت راستم پایین تر از بیضه سمت چپم قرار میگیرد.
    با اینکه مصرف قرص ها رو ۵ ماه متوقف کردم ولی باز هم حالت عادی پیدا نکردم.پیش دکتر اورولوژیست هم رفتم ویتانین e،افرودیت و دو عدد امپول تستسترون دادن که کمی بعد از تزریق امپول بهتر شدم اما باز بعد چند روز به حالت اولیه بازگشتم.خیلی نگرانم امکان دارد درمان نشوم و عقیم شده باشم؟لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      نگران و استرس نداشته باشيد مشكل حل مي شود 

  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    آیا قرص لاویگ برای نعوظ خوب هست؟من مشکل نعوظ دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      با اين قرص أشنا نيستم

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. من پسر15ساله ای هستم و سه یا چهار سال است که به عمل خود ارضایی بدون اطلاع از عوارض آن ، آن عمل را انجام می دادم و درحال ترک آنم . می خواستم عوارض آن را بدانم و بدانم که آیا با سرطان پروستاد و واریکوسل ارتباط دارد و آیا عوارض آن پس از ترک از بین می رود؟
    خواهش میکنم جواب را به جیمیلم ارسال کنید . من از خجالت نمی توانم به دکتر یا روانشناس بروم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      به سرطان ووايكوسل ارتباطي ندارد و عوارض بعد از تر از بين ميرود

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز با برداشتن پروستات الت بی حس شق همیشه ثابت می ماند وهیچ وقت وهیچ وقت ارضاع نمی شوم درسته یانه///باتشکر اقای دکتر عزیز عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      در اين زمينه تجربه اي ندارم

  • تصویر کاربر اکبر شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سنم65دیابت دارم درکنترول میباشد مشکل نعوذ ضعیف وزودانزلال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      يك ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص تادالافيل ميل كنيد و براي زود انزالي روزي يك قرص پاروكستين به مدت سه ماه ميل كنيد 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ايرج شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام و احترام خدمت اقاي دكتر . بنده 42 سالمه و مدت 5 سال است كه بدون هيچ علتي كراتينين خونم 1.6 است مختصر فشار خون دارم كه هميشه تحت كنترلم و قرص لوزارتان مي خورم مشكل ديگري از لحاظ ازمايش ادرار و سونوگرافي هم ندارم چون يكي از خواهرام به علت فشار خون زايمان كليه اش را از دست داد و دياليزي شد لذا من هميشه نگرانم بيزحمت بفرماييد چگونه كراتينين را ميشه پايين اورد ضمنا دكتر زياد رفته ام ولي تاثيري نداشته مي خواستم كمكم كنيد . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      كراتينين پايين نمى آيد سعى كنيد با كنترل فشارخون دقيق و گرفتن رژيم كم پروتئين و محدوديت مصرف نمك تا حد يك گرم كراتينين خود را در همين حد نگه داريد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام مادر بنده بصورت ناگهانی کراتین خونش 8 شده و بعد از چند روز مراقبت به 6.4 رسیده و دکتر گفته پایین میآید چه خطراتی این نوسان دارد و آیا نیاز به دیالیز دائمی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سن مادر شما مهم است و فشار خون و ديابت و ناراحتى قلبى دارد يا ندارد و اوره و سديم و پتاسيم مقدارشان چقدر است
  • تصویر کاربر پریوش دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    من در کلیه ی راست کیست بزرگی دارم که شبها با درد پهلو مواجه هستم
    فعلا برای درمان اقدامی نکردم چون می ترسم
    سوالم این هست که با چنین شرایطی روزه برایم بی ضرر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بله بى ضرر است
  • تصویر کاربر بهروزدهشت شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بنده متولد 1341 هستم سابقه سنگ کلیه دارم سال گذشته به علت درد شدید کلیه سونوگرافی شدم که دکتر تشخیص دادند که یکی از کلیه های بنده کوچکتراز دیگریست و گفتند شاید مادرزاد بوده آزمایشات بنده کراتین بالا را نشان داد که دوباره آزمایش را تکرار کردیم و همین مشکل وجود داشت ،نظر شما در این باره چی هستش آیا مشکلی داره کلیه هام یا اینکه طبیعی ؟ ممنون از راهنماییتون، اگه امکانش هست از طریق پیامک جوابمو بدیت ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      شما میزان کراتینین را گزارش نکرده اید و ایا بیماری های زمینه ای مثل فشارخوت یا دیابت یا بیماری قلبی دارید یا نه?
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من یک پسر هشت ماهه دارم که رشد کودکمان چندان هم زیاد نبود اقای دکتر به دکتر متخصص نوزادان مراجعه کردیم و در طی ازمایش و سونو گرافی که اقای دکتر نوشته بودند امروز فهمیدیم کودکمان هیدروترو نفروز خفیف دارد طبق این عکس اقای دکتر عاجزانه خواهش دارم هرچه زودتر جواب من رو بدهید که چ کارهایی باید بکنیم یا کدوم دکتر ببریمش اقای دکتر هرکاری باشه انجام میدم بدجوری نگرانیم ممنونم از لطف شما که هرچه زودتر پاسخ بدهید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اقى محترم اينجانب جراح كليه هستم شما از من درخواست مى كنيد كه به كدام جراح شما را راهنمايى كنم؟شما بايد به مطب مراجعه كنيد تا اسكن ايزوتوپ انجام شود و شدت ان را سونو گرافى نميتواند تشخيص دهد و بعد از انجام اسكن از كليه ها تصميم گيرى شود چون اين بيمارى تنگى مادرزادى حالب به لگنچه ميباشد كه عوارض گوناگونى به دنبال دارد چه خفيف چه شديد
  • تصویر کاربر حانيه چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقاي دكتر خسته نباشيد ،ما پسري داريم ٩ساله از حدود دوهفته پيش خون در ادرارش ديده شده و بعد از ازمايشات مختلف تشخيص داده شده كه بر اثر سرما خوردگي سم وارد كليه شده و بر اثر فشار اين باعث خون دماغ شدن هم ميشه و الان بستري كردن ميخواستم اگه امكانش هست من رو راهنمايي كنيد ،خيلي سپاسگزارم
    در صورت امكان جواب از طريق پيامك منتقل بشه چون به ايميل دسترسي ندارم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مپس از انجام سونوگرافي كليه ها به پزشك نفرولوژيست مراجعه كنيد واگر مشكلي بود تماس بگيريد
  • تصویر کاربر ماهیده یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    حدود یکسال است که با تشخیص پزشکان کلیه هام دچار کم کاری شده اوره وکراتین خونم بالا رفته دکترها می گویند درمان ندارد و به تدریج کلیه هات از کار خواهند افتاد ومجبوری دیالیزبشی می خواستم بپرسم راه کار وچاره یا درمانی وجود دارد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      با سلام لطفا سن و علت از كار افتادگى كليه را براى من بنويسيد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    می گویند آب منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم سنگ ساز است. من و خانواده ام از چه آبی استفاده کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      هر آبی در هر منطقه ای با هر میزان املاح اگر کم مصرف شود می تواند سنگ ساز باشد. احتمالاً به دلیل تفکر اشتباه نسبت به نوع آب و یا به دلیل طعم نامطبوع و سنگینی آن، افراد منطقه از نوشیدن آب به مقدار کافی، پرهیز می کنند و همین امر باعث تشدید سنگ سازی می شود. به عبارت دیگر چنانچه همان آبی که ادعا می شود سنگ ساز است در مقادیر زیاد و مرتب نوشیده شود می تواند از ایجاد سنگ جلوگیری نماید.
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    آیا سنگ ادراری می تواند باعث ایجاد عفونت ادراری شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      معمولاً در بررسی افراد مبتلا به عفونت های مکرر ادراری، وجود سنگ های ادراری مشاهده می شوند. سنگ عفونت دستگاه ادارای می توانند وخامت یکدیگر را افزایش دهند و در درمان هم تداخل ایجاد کنند. گاهی انسداد یک کلیه عفونی شده توسط سنگ منجر به عفونت خون (سپتی سمی) و یا آبسه می شود. بعضی سنگ ها در مواد هسته ی مرکزی خود (ماتریکس) دارای باکتری هستند که موجب عفونت های مکرر ادراری می شوند. بعضی از باکتری ها ماده ای به نام اوره از تولید می کنند و می توانند سنگ از نوع استروویت (عفونی) ایجاد کنند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟